Regisztráció  Belépés
eladasos.blog.xfree.hu
"Joyeux Noël et bonne année" Sovány Vígasz
2000.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tényeken alapuló igazság
  2011-12-22 06:22:29, csütörtök
 
   
  Az amerikaiakat és a világot mindig is érdekelte Németország - világháború utáni - technikai hagyatéka. Amikor a II. világháború végén a szövetséges haderők bevonultak az elfoglalt Németországba, titkos hadműveleteket indítottak a legfejlettebb német haditechnika - elsősorban a V1 és V2 rakéták valamint az azok kifejlesztésén dolgozó német tudósok megszerzésére, kézre kerítésére. Ám amit találtak, az minden képzeletet felülmúlt. Fény derült azokra a rendkívül fejlett haditechnikai fejlesztésekre, amelyek ha megvalósulhattak volna, akár megváltoztathatták volna a II. világháború kimenetelét, és hatással lettek volna világunk mai arculatára is. Ezek közül kiemelkedtek azok a szigorúan titkos náci csészealjkísérletek, amelyek során eljutottak a már működő prototípus megalkotásáig. Tényleg ilyen hatalmas technikai fölénnyel bírt a Német birodalom? Valóban csak egy kevés hiányzott a tömeggyártáshoz? Elrugaszkodott teória, vagy tényeken alapuló igazság a náci csészealjakról szóló több évtizedes legenda?

Nagyapáink gyakran mesélnek róla a mai napig. Az emberiség két legnagyobb háborújáról van szó, melyre méltón aggatták rá a világháború gúnynevet, hisz a föld majd minden nemzetére hatással volt, és rengetegen részt is vettek benne. Mint minden rossz, ez a borzalom is hozott magával valami olyat, amire nem, vagy legalábbis csak sokkal később tettünk volna szert, ez pedig nem más, mint a technikai és hadifejlődés ütemének hihetetlen mértékű ugrása. A fegyverkezési verseny magával vonta az egyéb tudományágak fejlődését, s rohamtempóban értek el eredményeket egyes területeken. Számos tudományos, és technikai felfedezés segítette a változásokat, főleg a két világháború közötti időszakban. A nagy technikai találmányok szinte kivétel nélkül a korábbi korszak találmányainak tökéletesítésével születtek meg, ilyenek voltak például a repülők, és az autók is. Mindamellett, hogy különféle nagyszerű vívmányok, és technikák születtek, korszakalkotó tudományos elméletek, teóriák is teret nyertek maguknak, gondoljunk csak Albert Einstein relativitás elméletére, vagy Ernest Rutherford radioaktív bomlásra vonatkozó kísérleteire, de nem szabad kihagyni Niels Bohr kémia óráról ismert híres atom-modelljét. A világháborúk hozadékaként lehet továbbá említeni a kvantummechanikát, mely új tudományágként született meg a két nagy világháború között, s melynek tudományos jelentőségén túl fontos világnézeti hatásai is voltak. A korábbi mechanikus világkép alapján nem volt ugyanis megmagyarázható számos új kísérleti eredmény. Az atomfizika elméleti eredményeinek gyakorlati következményei is lettek. Az első kísérleti atomreaktort 1942-ben a Chicagói Egyetemen helyezték üzembe, az atombombát a második világháború végére sikerült előállítani. A technikai fejlődés a két világháború közötti korszakban tömegek számára tette lehetővé a korábban csak kevesek által használt újdonságokat. Ekkor jelentek meg a kényelmes, könnyen kezelhető fényképezőgépek, amelyekkel a harmincas évek közepétől már színes képeket is lehetett készíteni. Az elektromosságot a háztartásokban már nem csak világításra, hanem háztartási gépek működtetésére is használták. A műanyag hasznosítása ekkor vált tömegessé, a plexi, a PVC a mindennapi tárgyak sokaságában jelent meg.

Elmondható tehát, hogy összességében a fegyverkezési verseny nem csak a haditechnika nagyléptékű fejlődésére volt pozitív hatással, hanem a különféle tudományokra, tudományos teóriákra. Amerika, és Németország egyaránt rendelkezett még a hidegháború időszakában is olyan eszközökkel, mely messze meghaladta a köznép által akkor ismert technológiai szintet, ami nem meglepő, hisz mint tudjuk, a haditechnika, és az általánosan elterjedt technika között van jó néhány év (10-15, vagy még több) év elcsúszás. A két világháború között - és már korábban is - gyökeres változások kezdődtek Németországban nemcsak társadalmi és gazdasági téren, de a technikai és a tudományos kutatásokban is. Mindezek célja a náci ideológia gyakorlati megvalósítása, gyakorlatba való átültetése volt. Ezt célozták nemcsak a hadiipar szolgálatába állított műszaki kutatások, fejlesztési programok, de a vegyi, kémiai kutatások és az egyre bizarrabb orvosi ,,kutatási" programok is. tagadhatatlan tény, hogy a náci Németország sikeres volt az olyan haditechnikai ágak továbbfejlesztésében is, mint a repülés, vagy a rakétatechnika. Rengeteg német tudós állította saját meggyőződéséből - vagy néha kényszerből - elért tudását a nácik szolgálatába. Akarva, akaratlanul is, de bevonták őket a hadi, és egyéb fejlesztésekbe. Aki ellenkezett, az vagy a föld alatt tudhatta magát, eltéve láb alól, vagy jobb esetben ,,csak" ellehetetlenítették. Természetesen amint megkezdődött a háború, Németország megfokozta erőfeszítéseit, s megpróbált minél hatékonyabb fegyvereket kifejleszteni. Olyanokat, melyek a szövetségesek hasonló gépeit, megoldásait messze felülmúlták, így még csak elméletben ugyan, de a németeké volt a technikai fölény. A később megszülető ,,csodafegyverek" szerencsére már a háború végső szakaszában jutottak el arra a szintre, hogy esetlegesen tömeg gyártani lehessen őket, bevetésükre már nem kerülhetett sor.

Általánosan ismert, hogy a világon az első hadrendbe állított gázturbinás sugárhajtású, sőt rakétahajtómű-meghajtású repülőgépek a német Luftwaffe fegyvertárába tartoztak, korukat jóval megelőző konstrukciókat képviselve. Sok fantasztikus eredménnyel kecsegtető program a hajtóművek és repülőgép-konstrukciók terén már nem került kivitelezésre a náci rendszer összeomlása következtében. Ugyancsak ismert, hogy a német rakétatechnika eredménye az első, gyakorlatban is használható ballisztikus rakéta, a V-2, amelyet nagy számban vetettek be elsősorban London és Antwerpen, valamint kisebb számban más angliai, franciaországi, belgiumi és holland városok ellen a háború utolsó szakaszában. Kevéssé ismert viszont az a tény, hogy fejlesztés alatt álltak az A-4-es rakéta (V-2) további, többlépcsősre tervezett változatai, amelyek egyike ember vezette szárnyas rakétaként az amerikai kontinens bombázására lett volna alkalmas. A hadszíntereken megjelenő, bevetésre érett német fegyverek valójában csak a jéghegy csúcsát jelentették. A sokéves kutatás, technikai fejlesztés, a többéves kísérleti tevékenység eredményei komoly lehetőségeket jelentettek újabb, eddig nem próbált, valóban előremutató eszközök kifejlesztésére. Az egyre kétségbe ejtőbb hadi helyzetbe jutó Németország az elkerülhetetlen vereség közeledtével elővett eddig praktikus okokból elvetett technikai elképzeléseket, és ezek gyorsított fejlesztésére fordította utolsó energiáinak egy részét. A háború befejezésének idején ígéretes konstrukciók voltak születő félben a német repülőgép- és hajtóműgyártó üzemekben. Komoly értéket képviseltek az alapkutatások és a kísérletek eredményei is, dacára, hogy ezek gyakorlatba való átültetésére a háború befejezéséig már nem került sor.

Amikor a II. világháború végén, mikor a szövetséges haderők bevonultak az elfoglalt Németországba, titkos hadműveleteket indítottak a legfejlettebb német haditechnika elsősorban a V1 és V2 rakéták - valamint az azok kifejlesztésén dolgozó német tudósok megszerzésére, kézre kerítésére. Ám amit találtak, az minden képzeletet felülmúlt. Fény derült azokra a rendkívül fejlett haditechnikai fejlesztésekre, amelyek ha megvalósulhattak volna, akár megváltoztathatták volna a II. világháború kimenetelét, és hatással lettek volna világunk mai arculatára is. Ezek közül kiemelkedtek azok a szigorúan titkos náci csészealjkísérletek, amelyek során eljutottak a már működő prototípus megalkotásáig. A közvélemény a háborút követő években úgy vélte, csupán pletykák azok a híresztelések, amelyek szerint a náci tudósoknak sikerült olyan repülő csészealjakat építeni, amelyekről 1947-től szinte minden nap olvasni lehetett a sajtóban. Érdemes megfigyelni, hogy körülbelül ekkor tájt szaporodtak meg az idegen objektumokról fennmaradt történelmi beszámolók is. Egyesek szerint véletlen párhuzam, a teóriagyártók szerint viszont nincsenek véletlenek. Az amerikaiakat mindig is érdekelte Németország technikai hagyatéka. Kémek szivárogtak be a nácik titkos szervezeteibe, műszaki terveket próbáltak megszerezni, és elfogott tudósokat, tiszteket próbáltak faggatni abban reménykedve, hogy megszerzik a német haditechnika fejlettségének kulcsát.

1945 nyarán az Argentin Mar del Plata kikötőbe két német tengeralattjáró futott be, és megadta magát az argentin hatóságoknak. Nem hétköznapi tengeralattjárók voltak - már ha lehet hétköznapi egy tengeralattjáró - hanem az úgy nevezett Führer konvoj állományából valók. Ez a szupertitkos egység olyan feladatokra volt hivatott, amik máig a legnagyobb titokban maradtak annak ellenére is, hogy számtalanszor próbáltak utánajárni a történteknek. A tengeralattjáró legénysége valamilyen rejtélyes oknál fogva nem nagyon akart vallani, de az amerikaiaknak mégis sikerült kihúzniuk belőlük néhány dolgot. Az U530-as rangidős parancsnoka mesélt a Valkyria 2 kódnévvel ellátott akcióról. Eszerint 3 héttel a háború vége előtt az U530-as kifutott a kikötőből, és az Antarktisz felé vette az irányt. Az utasok arcát kitakarták, és a harmadik birodalom relikviáit viselték magukon. A másik tengeralattjáró, az U977 parancsnoka Heintz Schaeffer azt vallotta, hogy nem sokkal később ő is megjárta ezt az útvonalat. A német tengeralattjárók tehát többször is jártak az Antarktiszon. Azonnal felvetődik bennünk a kérdés: miért éppen ott? Mi keresni valója volt holmi német tengeralattjáróknak az Antarktisz környékén?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, nem árt egy kicsit górcső alá venni nem sokat emlegetett kontinensünket, mely régen valóban egy száraz, és feltehetően meleg kontinens volt. 1830-ban fedezte fel két orosz tengerész, Fabian Gottlieb von Bellingshausen és Mikhail Lazarev. Azóta ez az Európánál is nagyobb méretű kontinens szinte kutatók ezreit vonzotta. Azonban megközelíthetősége miatt még hosszú időkre távol tartotta magától a turistákat, s csak a legelszántabbak jutottak el oda. Éppen emiatt a következő száz évben szinte semmit sem lehetett tudni róla, a korabeli információkra feltételezések alapján következtettek, és az akkori térképek csak a partvonalakat jelölték. A németek azonban - érthetetlen módon - érdeklődni kezdtek a zord, és hideg kontinens iránt. A rákövetkező években óriási összegeket, és energiát öltek abba, hogy megfelelően kitanulmányozzák az Antarktiszt minden zegét-zugát. A harmincas években, épp a háború előtt, ami bármelyik nap kitörhetett, két komolyabb expedíciót is szerveztek. 1939 januárjától két repülőgép, a Passat, és a Boreas, amelyek katapult segítségével szálltak fel a Schwabenland fedélzetéről, és megkezdték Maud Királynő Földjének felderítését. Horogkeresztes fém jelzőszászló segítségével jelöltek ki egy körülbelül Németország nagyságú területet a harmadik birodalom tulajdonául. A terület később a Neu-Schwabenland nevet kapta. 1939 áprilisában az expedíció vezetője, a tapasztalt, és jól szituált Alfred Ritscher kapitány az alábbiakat jelentette vissza: "A Göring által rám bízott küldetést teljesítettem. Elsőként német repülőgépek repültek át az Antarktisz kontinens felett. Gépeink huszonöt kilométerenként jelzőzászlókat dobtak le, és körülbelül 600 000 kilométer területű zónát foglaltunk le, ebből 350 000-et lefényképeztünk." Göring legkiválóbb vadászrepülői tehát megtették a dolgukat. A talányos stafétát a tengeralattjárók vezére, Karl Doenitz admirális vette át a következőkben.

A világ másik végéről német tengeralattjárók egész hada indult el, természetesen a legnagyobb titokban, hogy nehogy véletlen az ellenség tudtára jusson az akció. Doenitz nem sokkal később meglepő dolgot nyilatkozott, miszerint tengeralattjárói valódi földi paradicsomot fedeztek fel. 1943-ban, a világháború kellős közepén aztán egy újabb talányos mondatot ejtett el: "A német tengeralattjáró flotta elbüszkélkedhet vele, hogy bevehetetlen erődöt hozott létre a Führer számára a világ végén." Annak idején csak egy nagyon szűk kör érthette a német hadiflotta főparancsnokát. Ez a beavatott kör tisztában volt vele, hogy nem másról van szó, mint az Antarktiszról. Az Antarktiszon nem olyan régen, a kilométeres jégréteg alatt meleg vizű tavakat fedeztek fel, melyek nagy része még a +18 Celsius fokot is elérik. A felszín alatt kupola alakú boltozatok találhatók, melyeket meleg levegő tölt meg. Nincs kizárva, hogy az alulról folyamatosan melegített vizek valóságos meleg vizű folyókként jutnak ki az óceánba. Az évezredek során a föld, és a jég alatt hatalmas, hosszú alagútrendszereket képezhettek, melyek éppen ideálisak tikos bázisok felállítása szempontjából.

Ha már Antarktisz, és meleg vizű áramlatok: mindenki tudja, hogy alakult ki a kontinens? A klímakutatók régóta gyanítják, hogy a kontinenst körülölelő Déli-óceán történései meghatározó szerepet játszottak a jégtakaró fejlődésében. Bizonyítékokkal alátámasztott kapcsolatot teremteni azonban ezidáig nem sikerült a Déli-óceán vízhőmérséklete, a globális széndioxid-körforgás valamint az antarktiszi jégtakaró mérete között. A geológusok szerint 14 millió évvel ezelőtt a Déli-óceán felszíni vízhőmérséklete relatíve hirtelen - körülbelül 60 ezer év alatt - 7 Celsius fokkal csökkent. Ennek eredményeképpen a melegvizű áramlatok nem érték el az Antarktiszt, a kontinens körüli legjelentősebb hidegvizű áramlat (Antarctic Circumpolar Current) pedig felerősödött. Az Antarktisz így teljesen elszigetelődött a trópusi hőt és csapadékot hozó forrásoktól. A Déli-óceán lehűlésével egy időben változott a földlemezek helyzete is Ausztrália északi és déli részén, valamint megugrott a légköri szén-dioxid gázok mennyisége. Az eredmény ismert: a jégtakaró dinamikusan növekedett, hamar elérte jelenlegi méretét. Ma a kontinens egyes területeit 4500 méter vastag jég borítja, és csak a kontinens csekély hányadát nem fedi örök hó.

No de térjünk vissza az alagútrendszerekre! A part felől, a jég alá merülve gond nélkül megközelíthető bármilyen tengeralattjáró számára. És már kész is az instant titkos náci bázis! Nincsenek viharok, nincsenek zimankók, ráadásul tökéletesen rejtve van az illetéktelen tekintetek elől, az ellenség hatókörén kívül. Ha a németek titkos zónákat, vagy titkos bázisokat akartak létrehozni, amelyek a területen kívüliség státuszát élvezik, akkor a sarki területek tekinthetők a legkézenfekvőbbnek lehetőségnek. Ráadásul itt senki sem kereste őket, hisz akkoriban teljesen lakatlannak hitték, s nincs ez másképp ma sem, néhány kisebb kolóniát, közösséget, vagy kutatócsoportot leszámítva. A hátra maradt dokumentumokból, és a résztvevők - mert ilyenek is voltak - visszaemlékezéseiből tudjuk, hogy a nácik szupertitkos bázist létesítettek a jeges kontinensen, mely a 211-es bázis kódnevet viselte. Link Érdekes tény, hogy a Schwabenland hajó már 1939 óta ingázott Németország, és az Antarktisz között. Vajon milyen okból kifolyólag? A Maud Királynő Földjére bányászati technikákat szállít, többek között vasúti síneket, vagonokat, és hatalmas alagútmaró gépeket. Tudósok, mérnökök, jól képzett szakmunkások érkeznek. Mire kellett Németországnak ez a távoli bázis?

Erre többféle feltételezés is létezik. Egyesek szerint a bázis segítségével akarták ellenőrzésük alatt tartani a déli tengereket, míg mások úgy vélik, hogy Németországot az Antarktisz ásványkincsei érdekelték, főleg az urán, amely nélkül nem lehetne létrehozni a szuperfegyvert. Valaki azt állítja, hogy a háború elvesztése esetében az itteni bázison jött volna létre a birodalom elitjének menedéke. Állítólag már 1942-ben elkezdődött Neu-Schwabenland leendő lakóinak áttelepítése, ahol is nem csak tudósokat, és szakembereket vittek ki, hanem a náci párt, és államképviselőket is, valamint az egész titkos üzemeket is szállítottak ki Németországból. A háború után az amerikaiak, akik aktívan toboroztak német tudósokat, meglepődve tapasztalták, hogy a harmadik birodalom jól képzett, tapasztalt szakembereinek ezrei tűntek el. Ráadásul több száz tengeralattjárónak is nyoma vész, és még a veszteségek között sem esik említés róluk. Valóban elképzelhető, hogy az amerikaiak tisztában voltak vele, vagy legalábbis sejtettek abból valamit, amit a németek teljes titokban levezényeltek a sarkvidéken. Itt vannak még a német tengeralattjárókon szolgálók vallomásai, akik megadták magukat az argentin hatóságoknak. Olyan elmélet is létezett, miszerint a németek egy bizonyos rétege, csoportja az Antarktiszra költözött, hogy egy napon majd visszatérjenek, és uralmuk alá hajtsák a világot, de ez, mint teória is elég meredek. Arról nem is beszélve, hogy eszerint a változat szerint Hitler nem halt meg, hanem a jeges kontinensre menekítették, és még talán ma is életben van.

Hihetetlen feltételezés lenne, hogy a németek bázist építettek az Antarktiszon? Elsőre igen, de talán ha jobban beleássuk magunkat a sűrűjébe, hamar rájövünk, hogy lehet nem is akkor blődség, amit ezek az összeesküvők állítanak. A jeges kontinens belsejében futó vájt alagutak ugyanis elméletileg elég stabilak és masszívak ahhoz, hogy bennük kutatórészlegek, bázisok, épületkomplexumok jöjjenek létre, főleg ha ezen alagutakat még mesterségesen is megerősítik. Ne vegyük ide azokat a felszín közelében, vagy épp a partok mentén keletkező, igen gyakran leváló, beomló, szétmálló üregrendszereket, melyeket oly gyakran látni sarkköri természetfotókon, mint ahogyan a fenti képeken is. Ne feledjük azt sem, hogy a mai napig nem kezelhetjük tényként ezt az egészet, vagyis az alagútrendszerek létezése kérdéses, viszont sok kutató szerint az elméleti lehetősége igen valószínű. De akkor miből gondolják mégis egyesek, hogy valóban létezett, vagy létezik a mai napig a náci bázis a jég alatt, ha az alagutak ténye nem bizonyított? Nos, tekintsük meg az alábbi képet.

A fent látott kép nem valamiféle fotómanipuláció eredménye, valóban létező dologról van szó. Ez, és ehhez hasonló lyukak találhatóak még a 66 33' 11.58"S, 99 50' 17.86"E és a 66 36' 12.58"S 99 43' 12.72"E koordinátákon. Külön érdekesség, hogy ezen formációk egyike sem volt látható 2006 előtt, vagyis ezek újonnan keletkeztek, néhány hónap, vagy nap leforgása alatt.

Maga a lyuk 30*90 méteres átmérővel rendelkezik, és elég sötét a közepe ahhoz, hogy sok kutató, és teóriagyártó érdeklődését és fantáziáját fölkeltse. A fekete szín sok mindenről árulkodhat a képen. Mély üregről, nagyon sötét színű talajról, vagy akár egy alagútrendszer bejáratáról. A legtöbb geológus először azt mondta a felvételekre, hogy valószínűleg nagyon sötét színű azon a részen a talaj, és nem veri eléggé vissza a napfényt, ami végeredményben a fotón látottakat produkálja. A gond ezzel csak az volt, hogy fotózással foglalkozó szakemberek hamar kétségüket fejezték ki a megoldást illetően, ugyanis szerintük határozottan abnormális hogy ó ekkora kontraszt különbség legyen a járat fala, és az állítólagos sötét talaj között, vagyis ott valami mélyebb dolognak kell lennie, talán egy üregnek, barlangnak, vagy alagútnak. Később azonban többen fölfedeztek valami még furcsábbat a képeken.

Szimbólumoknak látszó bevésődések tűnnek fel a jégfalakon, mindkét oldalt a bejárati üregen. Nem kizárt, hogy természetes képződményekről van szó, de néhányan úgy gondolják, hogy sokkal többről van szó, mint a természet játékáról. Arról nem is beszélve, hogy ha az ehhez hasonló üregeket föltérképezzük, akkor azzal szembesülünk, hogy ezek szinte pontosan egy légvonalban vannak egymással. Ez is véletlen lenne? Lehetne természetes úton magyarázni? Aligha! De mik lehetnének ezek a szimbólumok, már ha tényleg azok? Valószínűleg jégbe, vagy épp a sziklába vésett náci katonai bázis azonosító jelképe, vagy egy azonosító, esetleg valamiféle egységes rajz, bár az az igazság, hogy semmi érdemleges információt nem lehet kivenni a képekből a rossz felbontás miatt. Ha ez még mindig nem lenne elég, most jön a hab a tortán!

Vegyük csak jobba szemügyre ezt a képet. Mit látunk rajta?

A fantáziátlan kutatók, és beszűkült agyú tudósok természetesen csak természeti képződmények nyomát, egy esetleges vízmosást, vagy szél által vájt medreket, de a teória gyárosoknak van erre egy sokkal kifinomultabb magyarázata. Szerintük ugyanis a képen látható furcsa, tekergő anomália nem más, mint járt út, azaz valamiféle gépek, gépezetek által hátrahagyott nyom. Mivel feltevésük szerint a bázis a mai napig létezik és működik is, nagy a valószínűsége hogy emberek és gépek napi szinten járnak ki-és vissza az üregbe különféle nyersanyagokat, élelmiszereket szállítva az odalenn dolgozóknak. De mégis, miylen szintű gépezeteknek kell lenniük ahhoz, hogy ilyen nyomokat hagyjanak a felszínen? Mint láthatjuk, a csapás szélessége legalább huszonöt méter, de néhol eléri a negyvenet is. Minek ilyen széles pálya egy titkos katonai létesítmény utánpótlási vonalának? Erre gondolhattak volna ott is, hiszen ha valamit a legnagyobb titokban akarnak tartani, biztos nem csúsznak el ilyen apróságokon, és nem járkálnak hatalmas gépekkel a felszínen. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a gépeket már lencsevégre kapta volna valamelyik műhold, vagy egy arra barangoló megrögzött sarkkör kutató, és az egész világ a náci antarktiszi bázisról beszélne hetek óta. Elég mélynek is tűnnek ezek a nyomok, vagyis valóban rendszeresen, akár napi szinten használniuk kellett volna őket nagyméretű, nehézkes gépezeteknek. Az is felvetődik, miért nem a lehető legegyenesebb vonalon át halad a csapás. Ez a felszín egyenetlenségei miatt is lehetne, de ez nem valószínű. Sokkal inkább hisszük azt, hogy valami egészen más magyarázata van ezeknek a képződményeknek a felszínen. De akkor mi a magyarázat a csapásra? Egyáltalán, mik ezek? Ténylegesen a vízmosás a legkézenfekvőbb magyarázat?

Mielőtt válaszolnánk rá, próbáljuk meg érvekkel alátámasztani a dolgot. Mint fentebb láthattuk, a gépek által vájt csapás elméletére nem nagyon találhattunk közvetlen, vagy akár közvetett bizonyítékokat. Érdemes megvizsgálni mindezt a természet oldaláról. Nézzünk végig ismét a képen. Biztosan nem hasonlít kísértetiesen egy vízmosásra, melyet az olvadó jég generált? Dehogynem! Azonban ezzel még csak a rejtvény felét oldottuk meg, ugyanis akármennyire is furcsa, a víz folyási iránya nem az üreg felől indul, hanem picit arrébb. Az üreg körül lévő jég folyamatos olvadása generálta a vízmosást, mely elég nagy méreteket öltött ahhoz, hogy kialakuljon egy kisebb folyómedernek megfelelő ,,csapás", melyet a gazdagabb fantáziával megáldottak akár nehézgépek, vagy emberek által járt útvonalnak is nézhetnek.

Ráadásul magára az üregre is van egy klasszikus, és nagyon is hihető természetes magyarázatunk. A fenti képen a jég olvadási irányát láthatjuk közvetlenül az üreg közelében. Míg a lejtős részeken, a külső széleken már a csapáson keresztül folyik az olvadt jég, addig az üreghez közel lévő területekről már egyenesen belefolyik az üregbe. Az A-val jelölt rész nagy valószínűséggel egy hatalmas meredek lejtő vagy fal, ahol ez a olvadék tovább folyik, hasonlóképpen a B jelzésű részen. Nem kizárt, hogy azért nem látjuk az üreg belsejét, mert az üreg nem is egy üreg, hanem egy sötétebb vizű tavacska. Ne feledjük, a sarkköri vizek igen tiszták, már ha éppen fel lehet őket lelni folyékony állapotukban. Apropó folyékony állapot. Ez egy újabb kérdést vethet fel: miért olvad a jég, miért folyékony a víz? A megoldást ismét a természetben kell keresnünk!

Biztos vannak, akiknek azonnal feltűnt a lényeg, de akiket esetleg lekötött volna a pingvin, azoknak tanácsoljuk, keressék a háttérben a hibát: egy nem szunnyadó, aktív vulkán az Antarktiszon. Lehet sokakat nem ért meglepetésként, ám azok kedvéért, akik nem jártasak a sarkkörök témakörében, érdemesnek tartjuk elmondani, hogy az Antarktiszon is van vulkáni aktivitás, méghozzá nem is ritka jelenség. Sőt, arról már mindenki hallott, ha más nem a tankönyvekből, hogy az óceánokban is rengeteg víz alatti tűzhányó ,,él". A jeges kontinensen is vannak vulkánok, erős vulkanikus aktivitást tudhat magáénak az egész sarkkör. Elképzelhető tehát, hogy az ilyen vulkanikus rendszerek miatt keletkeznek az effajta olvadék vizet tartalmazó üregek, mint a fent látott. Vagy ezek az üregek akár tényleges üregek is lehetnek, melyek valamiféle vulkanikus kürtőbe vezetnek, netán meleg vizű források bejáratai, de azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, mi van, ha az egész csak szezonális olvadásnak tudható be az Antarktiszon? Mert, hogy bizonyos esetekben ez is előfordul. De akkor tényleg nincs is semmiféle bázis az Antarktiszon? Nos, ezt nem tudni. A fenti felvételek - melyeket sokan bizonyítékként hoztak fel rájuk - alapján egyértelműen megcáfolható a titkos náci bázis koncepciója, azonban ez nem jelent semmit, az ördög sohasem alszik. Ha a jelenben nem is, de a múltban számtalan sokkal erősebb bizonyítékot találhatunk egy esetleges bázis, és német csúcstechnológia létezésére, melyeket nem lehet ilyen könnyen megcáfolni. Sőt, némelyiket talán nem is lehet. Elemzésünknek közel sincs vége! Cikkünk következő részében visszakalandozunk a II. világháború idejébe, és sorra vesszük azokat a dokumentumokat, felvételeket, jelentéseket, melyek arról árulkodnak, hogy a németek valóban valami nagyra készültek a háború utolsó éveiben.
 
 
0 komment , kategória:  UFO  
Címkék: megvalósulhattak, természetfotókon, üregrendszereket, kitanulmányozzák, alagútrendszerek, tengeralattjárók, tengeralattjárói, csúcstechnológia, lefényképeztünk, eredményeképpen, kutatórészlegek, elkerülhetetlen, elektromosságot, legkézenfekvőbb, képződményeknek, kutatócsoportot, egyenetlenségei, bizonyítékokkal, dokumentumokból, kifejlesztésére, kilométerenként, tengeralattjáró, vízhőmérséklete, megmagyarázható, elszigetelődött, legelszántabbak, tömeggyártáshoz, fényképezőgépek, meggyőződéséből, képződményekről, elbüszkélkedhet, fotómanipuláció, valószínűséggel, visszatérjenek, elképzeléseket, konstrukciókat, világot mindig, szövetséges haderők, elfoglalt Németországba, legfejlettebb német, azok kifejlesztésén, minden képzeletet, rendkívül fejlett, szigorúan titkos, kevés hiányzott, náci csészealjakról, világháború gúnynevet, föld majd, fegyverkezési verseny, egyéb tudományágak, nagy technikai, korábbi korszak, Albert Einstein, Ernest Rutherford, Niels Bohr, Chicagói Egyetemen, Argentin Mar, Heintz Schaeffer, Fabian Gottlieb, Mikhail Lazarev, Maud Királynő Földjének, Alfred Ritscher, Karl Doenitz, Antarctic Circumpolar Current, Maud Királynő Földjére,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Parmezános tepsis krumpli
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
még több recept
Véleményezd!
11.18. 20:34 Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár
11.18. 20:34 Önvezető autókkal végeztek 300 kilométeres tesztet Magyarországon
11.18. 20:24 Női kézilabda EHF Kupa - Kettős vereséggel búcsúzott a Dunaújváros
11.18. 20:24 Női röplabda NB I - Visszavágott az UTE a Haladásnak
11.18. 20:24 Férfi vízilabda ob I - Az újonc AVUS legyőzte az UVSE-t
11.18. 20:13 Férfi kosárlabda NB I - Továbbra is jó formában a Fehérvár
11.18. 20:04 Vívó-vk - Kettős magyar siker férfi pájbajtőrben Legnanóban
11.18. 20:03 Terrorizmus - Kutató: meg lehetne próbálni az Iszlám Állam harcosainak viss...
11.18. 19:43 Férfi kézilabda NB I - Először győzött a Vác
11.18. 19:33 Volt telitalálatos szelvény az ötös lottón
Tudjátok ?
Miért ül mindig egy-egy papagáj a kalózok vállán?
Melyik kötelező olvasmány címében szerepel a Richárd név?
Kinek tartogatod a fegyvereid szénsav?
Mikor sírtatok utoljára?
Milyen házi praktikákat alkalmazol a megfázás elkerülésére kezelésére ? ?
még több kérdés
Blog Címkék
Grizes kremes  Szép gondolatok...  Roseluis  Madár pár  Voltak csodás évek...  November 15.  Az esti csöndbe  Titkos értelmű rózsa...  FINA Rövid pályás V.K. úszás 2...  A levéli 56-os kiállítás vendé...  Hallgasd a hegedűt  A látásod kitisztul..  Ludi Delfino  "A mosoly olyan...  Aranyosi Ervin: A téli róka  Egyre kevesebb napsütés  Karácsonyi csók  November 15.  Szép estét !  S ne kérj az égtől többet, min...  Szép estét, jó éjt!  Hormonháztartást kiegyensúlyoz...  Áldott, békés napot Mindenkine...  Holt mezőkön ...  Kosztolányi Dezső - A régi dal...  Szép napot !  Szuperkarácsony  November végén...  Budapesti Magyar Színház...  Madár pár  Szép álmokat!  Tallóztam  Sárközi György: November  Idézet !  H.Kohut Katalin: Egyszerűen tö...  Szép romantikus kép !  Miért jó a szerelem !  Akkor vagyok legboldogabb...  minden szó  Nem csak képzelet...  Budapesti Magyar Színház...  Ősszel  Ahol jársz...  Dorosné, Évától kaptam ...  November 15. HI...  Szűz Mária, Te, aki imádságban...  November 15.  Miért van az....  A levéli 56-os kiállítás vendé...  Boldog szülinapot !  Miért van az....  mindegy  Te melyik stressztípusba tarto...  November 15. HI...  Gondolatok...  Wass Albert - Idézetek  Bizonyos bútorok  Novemberi napfény  Kibékülés...  Szép estét, jó éjt!  Máté Péter - Csak velem örülj  Szép napot kívánok  Kosztolányi Dezső – Dalo...  Pusztulj virág, hullj levél...  Álmodni hívlak most:gyere,jöjj...  Kun Magdolna Anyám madárkája  Ősszel  Egyformának lenni könnyű...  Albert napi köszöntő  Veszélyes dolog  Tudod valaki egyszer megmutatj...  De jó zenét halgatok  Pásztorpite  Albert napi köszöntő  Tájkép  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Búban virító titok  Az Idő mindent visszavesz  A házak túlélik  Padlizsánlekvár  Szép gondolatok...  Wass Albert - Idézetek  Sajátszerkesztésű képem  Tallóztam  Budapesti Magyar Színház...  A levéli 56-os kiállítás vendé...  Spenótos palacsinta sült halla...  Indiai karfiolos rizsleves  Tallóztam  November 15.  Kókusztejes-mangós vaníliapudi...  Ludi Delfino  My Fair Lady  Szép gondolatok...  George Carlin gondolata...  "Álmodozni csodálatos dolog...  Szép álmokat!  Szép gondolatok...  Ludi Delfino 
Bejegyzés Címkék
világot mindig, szövetséges haderők, elfoglalt Németországba, legfejlettebb német, azok kifejlesztésén, minden képzeletet, rendkívül fejlett, szigorúan titkos, kevés hiányzott, náci csészealjakról, világháború gúnynevet, föld majd, fegyverkezési verseny, egyéb tudományágak, nagy technikai, korábbi korszak, világháborúk hozadékaként, korábbi mechanikus, atomfizika elméleti, első kísérleti, második világháború, technikai fejlődés, korábban csak, harmincas évek, műanyag hasznosítása, mindennapi tárgyak, haditechnika nagyléptékű, különféle tudományokra, hidegháború időszakában, köznép által, általánosan elterjedt, tudományos kutatásokban, náci ideológia, hadiipar szolgálatába, egyre bizarrabb, náci Németország, olyan haditechnikai, nácik szolgálatába, föld alatt, szövetségesek hasonló, németeké volt, technikai fölény, később megszülető, háború végső, első hadrendbe, német Luftwaffe, náci rendszer, német rakétatechnika, háború utolsó, amerikai kontinens, hadszíntereken megjelenő, jéghegy csúcsát, sokéves kutatás, többéves kísérleti, egyre kétségbe, elkerülhetetlen vereség, háború befejezésének, német repülőgép-, kísérletek eredményei, háború befejezéséig, háborút követő, náci tudósoknak, idegen objektumokról, teóriagyártók szerint, amerikaiakat mindig, nácik titkos, német haditechnika, argentin hatóságoknak, tengeralattjáró &#8211, szupertitkos egység, legnagyobb titokban, tengeralattjáró legénysége, amerikaiaknak mégis, háború vége, utasok arcát, harmadik birodalom, másik tengeralattjáró, német tengeralattjárók, kérdésre választ, kicsit górcső, legelszántabbak jutottak, következő száz, korabeli információkra, akkori térképek, partvonalakat jelölték, németek azonban, rákövetkező években, harmincas években, háború előtt, körülbelül Németország, terület később, expedíció vezetője, alábbiakat jelentette, talányos stafétát, tengeralattjárók vezére, világ másik, ellenség tudtára, világháború kellős, újabb talányos, német tengeralattjáró, világ végén, , ,
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9030 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3655
  • e Hét: 26667
  • e Hónap: 70522
  • e Év: 1029078
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.