Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 5-ös (Merkúr: Szűz: Föld) 6-os 8-as (Nap: Oroszlán: Tűz) 9-es Képes vagyok rá, ura vagyok a helyzetnek. Nem vitatkozok. Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urantia - Az Isten Megközelítése
  2017-07-08 23:58:42, szombat
 
   
  1. Az Isten megközelítése

(62.3) 5:1.1 A véges teremtménynek a végtelen Atya megközelítésére való képtelensége nem az Atya tartózkodása miatti, hanem a teremtett lények végessége és anyagi korlátjai miatti eredendő sajátság. A világegyetemi létezés szintjét tekintve a legfelsőbb személyiség és a teremtett értelmek legalacsonyabb rendű csoportjai közötti szellemi távolság mértéke felfoghatatlanul nagy. Ha az alacsonyrendű értelmeket lehetséges volna rögtön magának az Atyának a színe elé szállítani, akkor azt sem vennék észre, hogy ott jártak. Amott éppen úgy nem tudatosulna bennük az Egyetemes Atya jelenléte, ahogy ott, ahol most éppen vannak. A halandó ember útja véges-végtelen, mielőtt képes lesz állhatatosan és a lehetőségei határain belül az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétébe való biztos eljutáshoz segítségért folyamodni. Az embernek szellemileg sokszor át kell alakulnia, mielőtt képes lesz elérni azon szellemi látásmódot megteremtő síkot, mely képessé teszi arra, hogy a Hét Tökéletes Szellem akár egyikét is megláthassa.

(62.4) 5:1.2 Atyánk nem rejtőzködik; nem zárkózott el önkényesen. Az isteni bölcsesség erőforrásait mozgósította egy soha véget nem érő erőfeszítéssel ahhoz, hogy megmutassa magát az ő világegyetemi területein élő gyermekeinek. Az ő fenséges szeretetével párosuló végtelen nemesség és kifejezhetetlen nagylelkűség arra készteti, hogy minden olyan teremtett lénnyel való társulás kialakítására vágyódjon, aki képes őt megérteni, szeretni és őhozzá közeledni; és ez alkotja a bennetek eredendően meglévő korlátokat, melyek elválaszthatatlanok a ti véges személyiségetektől és az anyagi létetektől, mely azt az időt és helyet, valamint azokat a körülményeket meghatározza, ahol, illetőleg amelyek közepette a halandói felemelkedési úti célotokat elérhetitek és a minden dolgok középpontjában az Atya színe elé állhattok.

(63.1) 5:1.3 Az Atya paradicsomi jelenlétének megközelítéséhez előbb ugyan a szellemi fejlődés legmagasabb véges szintjeit is el kell érnetek, azonban örvendeznetek kellene az Atya által adományozott szellemmel való közvetlen közösség megélésére mindig fennálló lehetőség felismerésében, mely szellem oly bensőséges kapcsolatban van a bensőtökben lévő lélekkel és a szellemivé lényegülő önnön valótokkal.

(63.2) 5:1.4 Az idő és tér teremtésrészeiben élő halandók az ösztönös és értelmi képességeiket tekintve nagyban különbözhetnek, élhetnek olyan környezetben, mely különlegesen kedvező feltételeket biztosít a társadalmi haladásra és az erkölcsi fejlődésre, vagy éppen szenvedhetnek a műveltségbeli fejlődéshez szükséges majd minden emberi segítség hiányától és attól, hogy a polgárosodás folyamataiban az elvárt előrelépés feltételei hiányoznak; de a felemelkedési létpályán a szellemi fejlődés lehetőségei mindenki számára egyenlően biztosítottak; a szellemi rálátás és a mindenségrendi jelentéstartalmak egyre magasabb síkjai az evolúciós világokon uralkodó, eltérő anyagi környezetből eredő minden ilyen társadalmi-erkölcsi különbségtől meglehetősen függetlenül elérhetők.

(63.3) 5:1.5 Bármennyire is különbözők az urantiai halandók az ő értelmi, társadalmi, gazdasági, sőt erkölcsi fejlődési esélyeiket és adottságaikat tekintve, ne felejtsétek, hogy a szellemi képességeik egységesek és egyediek. Mindannyian az Atyától származó ajándék ugyanazon isteni jelenlétét élvezik, és mindannyian egyenlő jogokkal bírnak ahhoz, hogy bensőséges személyes közösséget hozzanak létre e bennük lakozó, isteni eredetű szellemmel, sőt mindannyian egyaránt választhatnak, hogy elfogadják e Titkos Nevelők egységes szellemi vezetését.

(63.4) 5:1.6 Ha a halandó ember szellemi indíttatása őszinte, és fenntartások nélkül az Atya akarata megcselekedésének szentelte magát, akkor, lévén oly bizonyosan és hatékonyan felruháztatott szellemileg a benne lakozó és isteni Igazító révén, abban az egyéni tapasztalásban bizonyosan a sajátjává tudja tenni az Isten ismeretének magasztos tudatosságát és azt a fenséges megnyugvást, hogy a túlélés az Isten megtalálásából, mint célból következik azon fokozatos tapasztalás révén, hogy maga is egyre inkább olyanná válik, mint ő.

(63.5) 5:1.7 Az emberben szellemileg ott lakozik egy túlélő Gondolatigazító. Ha egy ilyen emberi elme késztetése őszinte és szellemi, ha egy ilyen emberi lélek vágyik arra, hogy megismerje Istent és olyanná legyen mint ő, ha őszintén végre akarja hajtani az Atya akaratát, akkor nincs olyan, a halandói fogyatékosságokkal összefüggő ellenható befolyás, sem olyan, a lehetőségek kölcsönhatásából eredő együttható erő, mely képes lenne megakadályozni az ilyen istenmód serkentett lelket abban, hogy a Paradicsom kapuihoz bizonyosan feljusson.

(63.6) 5:1.8 Az Atya azt kívánja minden teremtményétől, hogy személyes közösséget alkosson ővele. A Paradicsomon fenntart egy helyet, ahová várja mindazokat, akiknek túlélési besorolása és szellemi természete az odajutást lehetővé teszi. Ennélfogva most és mindörökre tegyétek az életfelfogásotok részévé: Mindegyikőtök számára és mindannyiunk számára Isten megközelíthető, az Atya elérhető, az út nyitva áll; az isteni szeretet erői és az isteni irányítás módjai és eszközei mind összekapcsolódnak annak érdekében, hogy lehetővé tegyék minden világegyetem minden arra érdemes értelme számára az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétéhez való eljutást.

(63.7) 5:1.9 Az a tény, hogy az Isten elérése igen sok időt vesz igénybe, még nem teszi kevésbé valóságossá a Végtelen jelenlétét és személyiségét. Felemelkedésetek a hét felsőbb-világegyetem körének része, és bár e kört számtalanszor bejárjátok, joggal várhatjátok el, hogy szellemileg és a besorolásotokat tekintve egyre beljebb kerüljetek. Bízhattok abban, hogy szféráról szférára visznek benneteket, a külső köröktől egyre beljebb, a belső kör felé közelítve, és egy nap, s ebben ne kételkedjetek, ott fogtok állni az isteni és központi jelenlétben és látni fogjátok őt, jelképes értelemben, szemtől szemben. Ez pusztán a tényleges és szigorúan valóságos szellemi szintek elérésének kérdése; és e szellemi szinteket elérheti bármely lény, akibe Titkos Nevelő költözött, és aki ezt követően örökre eggyé kapcsolódott azzal a Gondolatigazítóval.

(64.1) 5:1.10 Az Atya nem rejtőzködik szellemi értelemben, viszont számos teremtménye saját tudatos döntéseinek ködébe burkolózik és eddig az ő és az ő Fia szellemének közösségétől távol tartotta magát azáltal, hogy saját tévelygése útját választotta, és hogy a másokat semmibe vevő elméje és nem-szellemi természete öntudatosságának kiélésébe merült.

(64.2) 5:1.11 A halandó ember közel kerülhet Istenhez és többször el is hagyhatja az isteni akaratot mindaddig, amíg a választás lehetőségét a kezében tartja. Az ember végső bukása addig nem válik bizonyossá, míg el nem veszíti a választás lehetőségét afölött, hogy az Atya akaratát teljesítse. Az Atya szíve sohasem zárul be az ő gyermekeitől jövő igények és kérelmek előtt. Gyermekei csak akkor zárják be szívüket mindörökre az Atya vonzereje elől, amikor véglegesen és mindörökre elveszítik a vágyat arra, hogy az ő isteni akaratát cselekedjék - hogy megismerjék őt és hogy olyanok legyenek mint ő. Az ember örök végzete hasonlóképpen akkor válik biztosítottá, amint az Igazítóval való eggyé kapcsolódás a világegyetem számára kinyilvánítja, hogy az adott felemelkedő lény meghozta azt a végleges és visszavonhatatlan döntést, hogy az Atya akarata szerint kíván élni.

(64.3) 5:1.12 A nagy Isten közvetlen kapcsolatot létesít a halandó emberrel és neki adja az ő végtelen és örökkévaló és felfoghatatlan saját lényegének egy részét azért, hogy az emberben éljen és őbenne lakozzon. Isten örök kalandra szövetkezett az emberrel. Ha engedtek a bennetek élő és körülöttetek lévő szellemi erők iránymutatásának, akkor nem véthetitek el a felsőbb végzetet, melyet egy szerető Isten hozott létre úgy, mint a tér evolúciós világaiból jövő, felemelkedő teremtményei szeme előtt lebegő világegyetemi célt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, Isten Megközelítése, Egyetemes Atya, Tökéletes Szellem, Titkos Nevelők, Titkos Nevelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.23. 22:42 Cambridge Analytica - Házkutatás kezdődött a cég londoni irodáiban
03.23. 22:32 Magyar-kazah - Böde: két ilyen pofonból nem lehet felállni
03.23. 22:22 Sakkvilágbajnok-jelölti torna - Caruana továbbra is az élen
03.23. 22:22 Női röplabda NB I - Előnyben a Budaörs
03.23. 22:12 Női kosárlabda Magyar Kupa - A DVTK-val vált teljessé az elődöntő mezőnye
03.23. 22:02 Csatornafedelet tettek a sínre a Sopron-Ebenfurt vasútvonalon
03.23. 21:32 Jégkorong Erste Liga - Előnyben a MAC Budapest
03.23. 21:32 Terrorizmus - Szakértő: nem előzhetők meg a franciaországihoz hasonló merén...
03.23. 21:32 Magyar-kazah - Vereséggel és gyenge játékkal mutatkozott be Leekens csapata
03.23. 21:12 Prietenia maghiaro-polonă - János Áder şi Andrzej Duda au discutat despre d...
Tudjátok ?
Hány Öszöd kell nektek?
HÁNYSZOR bukik még le a Fidesz-bagázs, április 8-ig...?
Vajon miért nem csodálkozunk?
Vajon minden diák bűnöző a fityisz szerint?
Vajon erre is van válasz vagy minden fityiszes hallgat, mert mit mond a vezír?
még több kérdés
Blog Címkék
Az istentiszteletről  Mai harmónia kártyám  Március 22.- A víz világnapja ...  Szerelem  Kellemes napot mindenkinek!  Nem kell sok az emberi ünnephe...  Ha a vak is látja, hogy milyen...  Szėp francia kėp  Virágtündér  A baleset [4.rész] ----Vilhele...  Vasárnaptól nyári időszámítás  Rózsás gitár  Kellemes napot mindenkinek!  Március 22.  Álmos vagyok  Png rózsa  Ludi Delfino  Szalay Károly: Tó parton  Tallóztam  Császármorzsa - nagyanyáink sz...  Rózsás gitár  7 nyilvánvaló tény, amiről tud...  A nő bemegy a szőnyegkereskedé...  Tavaszi kép  Kemenczei Lászlóné /zsike/: Cs...  Cseppely Zsuzsanna: Szent Koro...  Harmóniakártyám  Tudod, különlegesnek lenni egy...  Boldogasszony üzenet 2018. má...  Arany János – A sors hum...  Némethné Médi  Levél 3.22  És most mi van  Arany János – Nincs már ...  Büszke vagyok arra  Március 22.- A víz világnapja ...  Arany János – A sors hum...  Bárd Miklós: A mély útban.  Donnáról kaptam  Jó reggelt  Tél tündére  Szeretettel kedves Látogatóim...  Móra Ferenc - A szív  Klaus  Látogatóim  Donnáról kaptam  Ne add fel!  erő???  Egy kis romantika  Dornis Szilvia: Most szabad  Magyar népi himzésvilág  Cseppely Zsuzsanna: Az Isteni ...  Ha úgy élsz  Addig számíthatsz bárkire a vi...  A rendőrség elkezdte vegzálni ...  Amíg nem ürül ki a lelked  Az angyalok néha csak úgy felt...  Egy alkalommal Jézus így beszé...  Észrevetted, hogy néha hadakoz...  Tavaszi kép  Donnáról kaptam  Donnáról kaptam  Kryon üzenetből részlet  Ludi Delfino  Donnáról kaptam  Ludi Delfino  Magyar népi himzésvilág  Donnáról kaptam  Tavaszi kép  Szalay Károly: Tó parton  Z. Farkas Erzsébet: Liza világ...  Szép reggeli ébredést, varázsl...  Arany János – Akadémiai...  Észrevetted, hogy néha hadakoz...  Áldás  Ráki Erzsébet-Böbe  Kagyló tündére  Cica kutyussal  Png rózsa  Gondolatok  Arany János – Szász Káro...  Donnáról kaptam  Ludi Delfino  A karma nem az Univerzum bossz...  Virágtündér  Horoszkóp  Ideje van a gyógyulásnak, a be...  7 nyilvánvaló tény, amiről tud...  Sziszegve nyargal a fagyos szé...  Némethné Médi  Tavaszi kép  Tallóztam  Kovács Daniela /Vörösliliom/: ...  Tallóztam  A Nemzeti Sírkert részévé válh...  Sziszegve nyargal a fagyos szé...  A folyadékfogyasztás fontosság...  Kannibál törzsfőnök  A Nemzeti Sírkert részévé válh...  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, minden dolgok, szellemi fejlődés, bensőtökben lévő, szellemivé lényegülő, társadalmi haladásra, erkölcsi fejlődésre, műveltségbeli fejlődéshez, polgárosodás folyamataiban, elvárt előrelépés, felemelkedési létpályán, szellemi rálátás, mindenségrendi jelentéstartalmak, evolúciós világokon, urantiai halandók, szellemi képességeik, benne lakozó, egyéni tapasztalásban, sajátjává tudja, fenséges megnyugvást, emberben szellemileg, túlélő Gondolatigazító, ilyen emberi, lehetőségek kölcsönhatásából, ilyen istenmód, odajutást lehetővé, életfelfogásotok részévé, isteni szeretet, isteni irányítás, besorolásotokat tekintve, külső köröktől, másokat semmibe, isteni akaratot, választás lehetőségét, kezében tartja, ember végső, vágyat arra, ember örök, világegyetem számára, adott felemelkedő, nagy Isten, halandó emberrel, részét azért, emberben éljen, felsőbb végzetet, szerető Isten, felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, kételkedjetek, adottságaikat, körülményeket, , ,
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 6 db bejegyzés
Összes: 422 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 470
  • e Hónap: 1776
  • e Év: 7782
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.