Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 5-ös (Merkúr: Szűz: Föld) 6-os 8-as (Nap: Oroszlán: Tűz) 9-es Képes vagyok rá, ura vagyok a helyzetnek. Nem vitatkozok. Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urantia - Az Isten Megközelítése
  2017-07-08 23:58:42, szombat
 
   
  1. Az Isten megközelítése

(62.3) 5:1.1 A véges teremtménynek a végtelen Atya megközelítésére való képtelensége nem az Atya tartózkodása miatti, hanem a teremtett lények végessége és anyagi korlátjai miatti eredendő sajátság. A világegyetemi létezés szintjét tekintve a legfelsőbb személyiség és a teremtett értelmek legalacsonyabb rendű csoportjai közötti szellemi távolság mértéke felfoghatatlanul nagy. Ha az alacsonyrendű értelmeket lehetséges volna rögtön magának az Atyának a színe elé szállítani, akkor azt sem vennék észre, hogy ott jártak. Amott éppen úgy nem tudatosulna bennük az Egyetemes Atya jelenléte, ahogy ott, ahol most éppen vannak. A halandó ember útja véges-végtelen, mielőtt képes lesz állhatatosan és a lehetőségei határain belül az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétébe való biztos eljutáshoz segítségért folyamodni. Az embernek szellemileg sokszor át kell alakulnia, mielőtt képes lesz elérni azon szellemi látásmódot megteremtő síkot, mely képessé teszi arra, hogy a Hét Tökéletes Szellem akár egyikét is megláthassa.

(62.4) 5:1.2 Atyánk nem rejtőzködik; nem zárkózott el önkényesen. Az isteni bölcsesség erőforrásait mozgósította egy soha véget nem érő erőfeszítéssel ahhoz, hogy megmutassa magát az ő világegyetemi területein élő gyermekeinek. Az ő fenséges szeretetével párosuló végtelen nemesség és kifejezhetetlen nagylelkűség arra készteti, hogy minden olyan teremtett lénnyel való társulás kialakítására vágyódjon, aki képes őt megérteni, szeretni és őhozzá közeledni; és ez alkotja a bennetek eredendően meglévő korlátokat, melyek elválaszthatatlanok a ti véges személyiségetektől és az anyagi létetektől, mely azt az időt és helyet, valamint azokat a körülményeket meghatározza, ahol, illetőleg amelyek közepette a halandói felemelkedési úti célotokat elérhetitek és a minden dolgok középpontjában az Atya színe elé állhattok.

(63.1) 5:1.3 Az Atya paradicsomi jelenlétének megközelítéséhez előbb ugyan a szellemi fejlődés legmagasabb véges szintjeit is el kell érnetek, azonban örvendeznetek kellene az Atya által adományozott szellemmel való közvetlen közösség megélésére mindig fennálló lehetőség felismerésében, mely szellem oly bensőséges kapcsolatban van a bensőtökben lévő lélekkel és a szellemivé lényegülő önnön valótokkal.

(63.2) 5:1.4 Az idő és tér teremtésrészeiben élő halandók az ösztönös és értelmi képességeiket tekintve nagyban különbözhetnek, élhetnek olyan környezetben, mely különlegesen kedvező feltételeket biztosít a társadalmi haladásra és az erkölcsi fejlődésre, vagy éppen szenvedhetnek a műveltségbeli fejlődéshez szükséges majd minden emberi segítség hiányától és attól, hogy a polgárosodás folyamataiban az elvárt előrelépés feltételei hiányoznak; de a felemelkedési létpályán a szellemi fejlődés lehetőségei mindenki számára egyenlően biztosítottak; a szellemi rálátás és a mindenségrendi jelentéstartalmak egyre magasabb síkjai az evolúciós világokon uralkodó, eltérő anyagi környezetből eredő minden ilyen társadalmi-erkölcsi különbségtől meglehetősen függetlenül elérhetők.

(63.3) 5:1.5 Bármennyire is különbözők az urantiai halandók az ő értelmi, társadalmi, gazdasági, sőt erkölcsi fejlődési esélyeiket és adottságaikat tekintve, ne felejtsétek, hogy a szellemi képességeik egységesek és egyediek. Mindannyian az Atyától származó ajándék ugyanazon isteni jelenlétét élvezik, és mindannyian egyenlő jogokkal bírnak ahhoz, hogy bensőséges személyes közösséget hozzanak létre e bennük lakozó, isteni eredetű szellemmel, sőt mindannyian egyaránt választhatnak, hogy elfogadják e Titkos Nevelők egységes szellemi vezetését.

(63.4) 5:1.6 Ha a halandó ember szellemi indíttatása őszinte, és fenntartások nélkül az Atya akarata megcselekedésének szentelte magát, akkor, lévén oly bizonyosan és hatékonyan felruháztatott szellemileg a benne lakozó és isteni Igazító révén, abban az egyéni tapasztalásban bizonyosan a sajátjává tudja tenni az Isten ismeretének magasztos tudatosságát és azt a fenséges megnyugvást, hogy a túlélés az Isten megtalálásából, mint célból következik azon fokozatos tapasztalás révén, hogy maga is egyre inkább olyanná válik, mint ő.

(63.5) 5:1.7 Az emberben szellemileg ott lakozik egy túlélő Gondolatigazító. Ha egy ilyen emberi elme késztetése őszinte és szellemi, ha egy ilyen emberi lélek vágyik arra, hogy megismerje Istent és olyanná legyen mint ő, ha őszintén végre akarja hajtani az Atya akaratát, akkor nincs olyan, a halandói fogyatékosságokkal összefüggő ellenható befolyás, sem olyan, a lehetőségek kölcsönhatásából eredő együttható erő, mely képes lenne megakadályozni az ilyen istenmód serkentett lelket abban, hogy a Paradicsom kapuihoz bizonyosan feljusson.

(63.6) 5:1.8 Az Atya azt kívánja minden teremtményétől, hogy személyes közösséget alkosson ővele. A Paradicsomon fenntart egy helyet, ahová várja mindazokat, akiknek túlélési besorolása és szellemi természete az odajutást lehetővé teszi. Ennélfogva most és mindörökre tegyétek az életfelfogásotok részévé: Mindegyikőtök számára és mindannyiunk számára Isten megközelíthető, az Atya elérhető, az út nyitva áll; az isteni szeretet erői és az isteni irányítás módjai és eszközei mind összekapcsolódnak annak érdekében, hogy lehetővé tegyék minden világegyetem minden arra érdemes értelme számára az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétéhez való eljutást.

(63.7) 5:1.9 Az a tény, hogy az Isten elérése igen sok időt vesz igénybe, még nem teszi kevésbé valóságossá a Végtelen jelenlétét és személyiségét. Felemelkedésetek a hét felsőbb-világegyetem körének része, és bár e kört számtalanszor bejárjátok, joggal várhatjátok el, hogy szellemileg és a besorolásotokat tekintve egyre beljebb kerüljetek. Bízhattok abban, hogy szféráról szférára visznek benneteket, a külső köröktől egyre beljebb, a belső kör felé közelítve, és egy nap, s ebben ne kételkedjetek, ott fogtok állni az isteni és központi jelenlétben és látni fogjátok őt, jelképes értelemben, szemtől szemben. Ez pusztán a tényleges és szigorúan valóságos szellemi szintek elérésének kérdése; és e szellemi szinteket elérheti bármely lény, akibe Titkos Nevelő költözött, és aki ezt követően örökre eggyé kapcsolódott azzal a Gondolatigazítóval.

(64.1) 5:1.10 Az Atya nem rejtőzködik szellemi értelemben, viszont számos teremtménye saját tudatos döntéseinek ködébe burkolózik és eddig az ő és az ő Fia szellemének közösségétől távol tartotta magát azáltal, hogy saját tévelygése útját választotta, és hogy a másokat semmibe vevő elméje és nem-szellemi természete öntudatosságának kiélésébe merült.

(64.2) 5:1.11 A halandó ember közel kerülhet Istenhez és többször el is hagyhatja az isteni akaratot mindaddig, amíg a választás lehetőségét a kezében tartja. Az ember végső bukása addig nem válik bizonyossá, míg el nem veszíti a választás lehetőségét afölött, hogy az Atya akaratát teljesítse. Az Atya szíve sohasem zárul be az ő gyermekeitől jövő igények és kérelmek előtt. Gyermekei csak akkor zárják be szívüket mindörökre az Atya vonzereje elől, amikor véglegesen és mindörökre elveszítik a vágyat arra, hogy az ő isteni akaratát cselekedjék - hogy megismerjék őt és hogy olyanok legyenek mint ő. Az ember örök végzete hasonlóképpen akkor válik biztosítottá, amint az Igazítóval való eggyé kapcsolódás a világegyetem számára kinyilvánítja, hogy az adott felemelkedő lény meghozta azt a végleges és visszavonhatatlan döntést, hogy az Atya akarata szerint kíván élni.

(64.3) 5:1.12 A nagy Isten közvetlen kapcsolatot létesít a halandó emberrel és neki adja az ő végtelen és örökkévaló és felfoghatatlan saját lényegének egy részét azért, hogy az emberben éljen és őbenne lakozzon. Isten örök kalandra szövetkezett az emberrel. Ha engedtek a bennetek élő és körülöttetek lévő szellemi erők iránymutatásának, akkor nem véthetitek el a felsőbb végzetet, melyet egy szerető Isten hozott létre úgy, mint a tér evolúciós világaiból jövő, felemelkedő teremtményei szeme előtt lebegő világegyetemi célt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, Isten Megközelítése, Egyetemes Atya, Tökéletes Szellem, Titkos Nevelők, Titkos Nevelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Parmezános tepsis krumpli
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
még több recept
Véleményezd!
12.14. 21:24 Illegális bevándorlás - EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálá...
12.14. 21:08 Női röplabda Challenge Kupa - Idegenben fordított a Vasas
12.14. 21:07 Ljubomir Vranjes a honfitársai ellen mutatkozik be a magyar kispadon
12.14. 20:44 EU-csúcs - Megegyezés született az Oroszország elleni szankciók meghosszabb...
12.14. 20:43 Divízió I-es jégkorong-vb - Megkezdődött a bérletek értékesítése
12.14. 20:34 Török puccskísérlet - Közel kétszáz utcát átneveztek Isztambulban, sokat gü...
12.14. 20:33 Karácsony Gergely februárban árnyékkormányt állítana fel
12.14. 20:24 Az ukrán védelmi tanács vezetője szerint ideje a NATO-nak halált okozó fegy...
12.14. 20:23 EU-csúcs - Tusk: a PESCO elfogadása az európai védelem megteremtését jelent...
12.14. 20:14 EU-csúcs - Uniós vezetők zárónyilatkozatukban a védelmi kezdeményezések fon...
Tudjátok ?
Melyik szigetelés a hatékonyabb?
Miért akarják megváltoztatni egy ima szövegét?
Meddig mehet el egy müfordito ?
Létezik a földön olyan lakatlan sziget ami nincs semelyik ország tulajdonában?
Ki mondta, negyedik kérdés ?
még több kérdés
Blog Címkék
Miként homokórán a homokszemek  Ma vagy hátralévő életedben a ...  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Egyre gyakoribb  Kata......SZERETETTEL  Képes idézetek  Képes idézetek  Ludi Delfino  Istenről sose feledkezz el!  Ludi Delfino  Tóth Árpád - Gyorsírásos verst...  Ne feledd!  Tóth Árpád - Taposom még…...  A nebrai korong  2017. december 10.,vasárnapi N...  karácsony  Boda Magdolna  Tóth Árpád - Miért kelsz újra&...  Jó éjszakát!  Hableány  Kata......SZERETETTEL  Lesznai Anna  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Betegség - a lélek jelzése  Mihalik Anikó gondolatai...  Mézes fűszerek  Ludi Delfino  Wass Albert: Nagyapám tanítása  Ludi Delfino  Pintér Béla - Homokba írva  Film Karácsony a kastélyban 20...  Bornemisza Attila: Karácsonyi ...  Várakozás...  Az egyetlen  Bornemisza Attila: Karácsonyi ...  karácsony  Képes idézetek  A nebrai korong  Ludi Delfino  Tóth Árpád - Van, aki sír̷...  Máté 2:2  Miként homokórán a homokszemek  Így áldjon meg téged a jóságos...  Az egyetlen  Így áldjon meg téged a jóságos...  Advent második angyala  Mit tanultam “a mennyei ...  Az egyetlen  Ludi Delfino  Tarjáni Imre  Nyilas Samu: Fény és homály.  Advent alatt...  Advent alatt...  Kormányos Sándor  Várakozás...  Ludi Delfino  Ludi Delfino  Komolyzene  Hiába szólítlak...  Ludi Delfino  Képek  Ludi Delfino  tul sok adrenalin..  Tóth Árpád - Megváltozik…...  Az antiküthérai szerkezet  Ludi Delfino  Kun József: Útközben.  Kormányos Sándor  Reggeli gondolat Bagdy Emőkétő...  Jó a szerelés ??  Ludi Delfino  Jékely Zoltán: A tél elé  Az egész világ  karácsony  Simonyi Imre  Kata......SZERETETTEL  Hableány  Betegséggel üzen a testünk  Téli vers  Jó reggelt! Örömteli hetet!  Az egyetlen  Ludi Delfino  Tóth Árpád - Ó, ezek a…  Haldokló jegesmedve a globális...  Kata......SZERETETTEL  Képes idézetek  Hegedűs Gábor  Tóth Árpád - Taposom még…...  Csontos Gabriella  Juhász Gyula: Karácsony felé  Kata......SZERETETTEL  Amikor a szeretet uralkodik  Violet Jessop nővér az elsülly...  Az ember lelke lát.  Kata......SZERETETTEL  Simonyi Imre  Ludi Delfino  karácsony 
Bejegyzés Címkék
véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, minden dolgok, szellemi fejlődés, bensőtökben lévő, szellemivé lényegülő, társadalmi haladásra, erkölcsi fejlődésre, műveltségbeli fejlődéshez, polgárosodás folyamataiban, elvárt előrelépés, felemelkedési létpályán, szellemi rálátás, mindenségrendi jelentéstartalmak, evolúciós világokon, urantiai halandók, szellemi képességeik, benne lakozó, egyéni tapasztalásban, sajátjává tudja, fenséges megnyugvást, emberben szellemileg, túlélő Gondolatigazító, ilyen emberi, lehetőségek kölcsönhatásából, ilyen istenmód, odajutást lehetővé, életfelfogásotok részévé, isteni szeretet, isteni irányítás, besorolásotokat tekintve, külső köröktől, másokat semmibe, isteni akaratot, választás lehetőségét, kezében tartja, ember végső, vágyat arra, ember örök, világegyetem számára, adott felemelkedő, nagy Isten, halandó emberrel, részét azért, emberben éljen, felsőbb végzetet, szerető Isten, felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, kételkedjetek, adottságaikat, körülményeket, , ,
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 413 db bejegyzés
Összes: 413 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 364
  • e Hónap: 989
  • e Év: 19942
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.