Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 5-ös (Merkúr: Szűz: Föld) 6-os 8-as (Nap: Oroszlán: Tűz) 9-es Képes vagyok rá, ura vagyok a helyzetnek. Nem vitatkozok. Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urantia - Az Isten Megközelítése
  2017-07-08 23:58:42, szombat
 
   
  1. Az Isten megközelítése

(62.3) 5:1.1 A véges teremtménynek a végtelen Atya megközelítésére való képtelensége nem az Atya tartózkodása miatti, hanem a teremtett lények végessége és anyagi korlátjai miatti eredendő sajátság. A világegyetemi létezés szintjét tekintve a legfelsőbb személyiség és a teremtett értelmek legalacsonyabb rendű csoportjai közötti szellemi távolság mértéke felfoghatatlanul nagy. Ha az alacsonyrendű értelmeket lehetséges volna rögtön magának az Atyának a színe elé szállítani, akkor azt sem vennék észre, hogy ott jártak. Amott éppen úgy nem tudatosulna bennük az Egyetemes Atya jelenléte, ahogy ott, ahol most éppen vannak. A halandó ember útja véges-végtelen, mielőtt képes lesz állhatatosan és a lehetőségei határain belül az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétébe való biztos eljutáshoz segítségért folyamodni. Az embernek szellemileg sokszor át kell alakulnia, mielőtt képes lesz elérni azon szellemi látásmódot megteremtő síkot, mely képessé teszi arra, hogy a Hét Tökéletes Szellem akár egyikét is megláthassa.

(62.4) 5:1.2 Atyánk nem rejtőzködik; nem zárkózott el önkényesen. Az isteni bölcsesség erőforrásait mozgósította egy soha véget nem érő erőfeszítéssel ahhoz, hogy megmutassa magát az ő világegyetemi területein élő gyermekeinek. Az ő fenséges szeretetével párosuló végtelen nemesség és kifejezhetetlen nagylelkűség arra készteti, hogy minden olyan teremtett lénnyel való társulás kialakítására vágyódjon, aki képes őt megérteni, szeretni és őhozzá közeledni; és ez alkotja a bennetek eredendően meglévő korlátokat, melyek elválaszthatatlanok a ti véges személyiségetektől és az anyagi létetektől, mely azt az időt és helyet, valamint azokat a körülményeket meghatározza, ahol, illetőleg amelyek közepette a halandói felemelkedési úti célotokat elérhetitek és a minden dolgok középpontjában az Atya színe elé állhattok.

(63.1) 5:1.3 Az Atya paradicsomi jelenlétének megközelítéséhez előbb ugyan a szellemi fejlődés legmagasabb véges szintjeit is el kell érnetek, azonban örvendeznetek kellene az Atya által adományozott szellemmel való közvetlen közösség megélésére mindig fennálló lehetőség felismerésében, mely szellem oly bensőséges kapcsolatban van a bensőtökben lévő lélekkel és a szellemivé lényegülő önnön valótokkal.

(63.2) 5:1.4 Az idő és tér teremtésrészeiben élő halandók az ösztönös és értelmi képességeiket tekintve nagyban különbözhetnek, élhetnek olyan környezetben, mely különlegesen kedvező feltételeket biztosít a társadalmi haladásra és az erkölcsi fejlődésre, vagy éppen szenvedhetnek a műveltségbeli fejlődéshez szükséges majd minden emberi segítség hiányától és attól, hogy a polgárosodás folyamataiban az elvárt előrelépés feltételei hiányoznak; de a felemelkedési létpályán a szellemi fejlődés lehetőségei mindenki számára egyenlően biztosítottak; a szellemi rálátás és a mindenségrendi jelentéstartalmak egyre magasabb síkjai az evolúciós világokon uralkodó, eltérő anyagi környezetből eredő minden ilyen társadalmi-erkölcsi különbségtől meglehetősen függetlenül elérhetők.

(63.3) 5:1.5 Bármennyire is különbözők az urantiai halandók az ő értelmi, társadalmi, gazdasági, sőt erkölcsi fejlődési esélyeiket és adottságaikat tekintve, ne felejtsétek, hogy a szellemi képességeik egységesek és egyediek. Mindannyian az Atyától származó ajándék ugyanazon isteni jelenlétét élvezik, és mindannyian egyenlő jogokkal bírnak ahhoz, hogy bensőséges személyes közösséget hozzanak létre e bennük lakozó, isteni eredetű szellemmel, sőt mindannyian egyaránt választhatnak, hogy elfogadják e Titkos Nevelők egységes szellemi vezetését.

(63.4) 5:1.6 Ha a halandó ember szellemi indíttatása őszinte, és fenntartások nélkül az Atya akarata megcselekedésének szentelte magát, akkor, lévén oly bizonyosan és hatékonyan felruháztatott szellemileg a benne lakozó és isteni Igazító révén, abban az egyéni tapasztalásban bizonyosan a sajátjává tudja tenni az Isten ismeretének magasztos tudatosságát és azt a fenséges megnyugvást, hogy a túlélés az Isten megtalálásából, mint célból következik azon fokozatos tapasztalás révén, hogy maga is egyre inkább olyanná válik, mint ő.

(63.5) 5:1.7 Az emberben szellemileg ott lakozik egy túlélő Gondolatigazító. Ha egy ilyen emberi elme késztetése őszinte és szellemi, ha egy ilyen emberi lélek vágyik arra, hogy megismerje Istent és olyanná legyen mint ő, ha őszintén végre akarja hajtani az Atya akaratát, akkor nincs olyan, a halandói fogyatékosságokkal összefüggő ellenható befolyás, sem olyan, a lehetőségek kölcsönhatásából eredő együttható erő, mely képes lenne megakadályozni az ilyen istenmód serkentett lelket abban, hogy a Paradicsom kapuihoz bizonyosan feljusson.

(63.6) 5:1.8 Az Atya azt kívánja minden teremtményétől, hogy személyes közösséget alkosson ővele. A Paradicsomon fenntart egy helyet, ahová várja mindazokat, akiknek túlélési besorolása és szellemi természete az odajutást lehetővé teszi. Ennélfogva most és mindörökre tegyétek az életfelfogásotok részévé: Mindegyikőtök számára és mindannyiunk számára Isten megközelíthető, az Atya elérhető, az út nyitva áll; az isteni szeretet erői és az isteni irányítás módjai és eszközei mind összekapcsolódnak annak érdekében, hogy lehetővé tegyék minden világegyetem minden arra érdemes értelme számára az Egyetemes Atya paradicsomi jelenlétéhez való eljutást.

(63.7) 5:1.9 Az a tény, hogy az Isten elérése igen sok időt vesz igénybe, még nem teszi kevésbé valóságossá a Végtelen jelenlétét és személyiségét. Felemelkedésetek a hét felsőbb-világegyetem körének része, és bár e kört számtalanszor bejárjátok, joggal várhatjátok el, hogy szellemileg és a besorolásotokat tekintve egyre beljebb kerüljetek. Bízhattok abban, hogy szféráról szférára visznek benneteket, a külső köröktől egyre beljebb, a belső kör felé közelítve, és egy nap, s ebben ne kételkedjetek, ott fogtok állni az isteni és központi jelenlétben és látni fogjátok őt, jelképes értelemben, szemtől szemben. Ez pusztán a tényleges és szigorúan valóságos szellemi szintek elérésének kérdése; és e szellemi szinteket elérheti bármely lény, akibe Titkos Nevelő költözött, és aki ezt követően örökre eggyé kapcsolódott azzal a Gondolatigazítóval.

(64.1) 5:1.10 Az Atya nem rejtőzködik szellemi értelemben, viszont számos teremtménye saját tudatos döntéseinek ködébe burkolózik és eddig az ő és az ő Fia szellemének közösségétől távol tartotta magát azáltal, hogy saját tévelygése útját választotta, és hogy a másokat semmibe vevő elméje és nem-szellemi természete öntudatosságának kiélésébe merült.

(64.2) 5:1.11 A halandó ember közel kerülhet Istenhez és többször el is hagyhatja az isteni akaratot mindaddig, amíg a választás lehetőségét a kezében tartja. Az ember végső bukása addig nem válik bizonyossá, míg el nem veszíti a választás lehetőségét afölött, hogy az Atya akaratát teljesítse. Az Atya szíve sohasem zárul be az ő gyermekeitől jövő igények és kérelmek előtt. Gyermekei csak akkor zárják be szívüket mindörökre az Atya vonzereje elől, amikor véglegesen és mindörökre elveszítik a vágyat arra, hogy az ő isteni akaratát cselekedjék - hogy megismerjék őt és hogy olyanok legyenek mint ő. Az ember örök végzete hasonlóképpen akkor válik biztosítottá, amint az Igazítóval való eggyé kapcsolódás a világegyetem számára kinyilvánítja, hogy az adott felemelkedő lény meghozta azt a végleges és visszavonhatatlan döntést, hogy az Atya akarata szerint kíván élni.

(64.3) 5:1.12 A nagy Isten közvetlen kapcsolatot létesít a halandó emberrel és neki adja az ő végtelen és örökkévaló és felfoghatatlan saját lényegének egy részét azért, hogy az emberben éljen és őbenne lakozzon. Isten örök kalandra szövetkezett az emberrel. Ha engedtek a bennetek élő és körülöttetek lévő szellemi erők iránymutatásának, akkor nem véthetitek el a felsőbb végzetet, melyet egy szerető Isten hozott létre úgy, mint a tér evolúciós világaiból jövő, felemelkedő teremtményei szeme előtt lebegő világegyetemi célt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, Isten Megközelítése, Egyetemes Atya, Tökéletes Szellem, Titkos Nevelők, Titkos Nevelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Parmezános tepsis krumpli
Sajtos,sonkás buci
Kemencés harcsa egészben
Hússal töltött tészta
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
GOFRI
Isteni Csörögefánk
Céklafőzelék almával-burgonyával
Kinder Tejszelet
Hideg őszibarack krémleves
még több recept
Véleményezd!
10.20. 23:04 Női asztalitenisz BL - Idegenben győzött a Szekszárd
10.20. 21:54 Hanga tíz pontja ellenére kikapott a Barcelona az Euroligában
10.20. 21:34 Pályakerékpáros Eb - Lovassy tizedik omniumban, Szalontay nem jutott 16 köz...
10.20. 21:24 Prix Europa - Európa legjobb tévéfilmje lett a Memo
10.20. 21:14 Kormányok és internetes óriásvállalatok vállaltak együttműködést a terroriz...
10.20. 21:14 Nemzeti konzultáció - Tuzson: a migráció céltáblájának közepébe helyezték M...
10.20. 21:04 Jégkorong Erste Liga - Szétlövés után nyert az FTC
10.20. 21:04 Pálinkás József: az innovációs források a versenyképességet szolgálják
10.20. 21:04 Az amerikai elnök a "radikális iszlám terrorhoz" köti a brit bűnözés növeke...
10.20. 21:04 Osztrák jégkorongliga - Hosszabbításban győzött a Fehérvár Znojmóban
Tudjátok ?
Hihetünk-e a szemünknek?
Van elég stadionunk ?
Fejtetű ellen mit lehet tenni? Serkéket hogyan lehet hatékonyan leszedni?
Hogyan lehet beállitani a Wiko tipusú androidos telefont, hogy a számitógép felismerje?
A régebbivel meg lehet-e újúlni?
még több kérdés
Blog Címkék
Donnáról kaptam  "Ne tégy semmit mások kárára.....  Tóth Árpád – Sóhajféle  Donnáról kaptam  Donnáról kaptam  Az ölelés...  Donnáról kaptam  Tallóztam  Donnáról kaptam  Meg kell tanulnunk  Fények ----------  Donnáról kaptam  Donnáról kaptam  Mit hoz a holnap....  Jó reggelt!Legyen szép a napod...  Megint útra készen  A magyarok igaz eredete  Kuchta Csilla  Vasárnapig tart a kellemes ősz  B.B.Nala  Vágy...  Donnáról kaptam  Az igazi nőnek...  Szép kislány gif  Nagyon szépen köszönöm a kedv...  Nagyon szépen köszönöm a kedv...  Angyalkák  Békássy Helén: Imádlak termész...  Gajmossy Iván: Ősszel.  Találkozás és búcsúzás...  Halkan szólok  Vicc  Ragyogó hervadás...  Tamás Sári  Napraforgós csokor  Tóth Árpád - Áldott nyári délu...  Kiakadtak a nézők a Mokka műso...  A lélek nem felejt.  Napraforgós csokor  Jó reggelt szép napot  2017. október 19., csütörtöki ...  Donnáról kaptam  Szép kislány gif  Magyarország.  Tóth Árpád - Széthullt légiókk...  Ezüstkolloid – gyógymód,...  Tallóztam  Kajtorné Gitka  Az Életben mindenki követ el h...  Szép gondolatok...  Varsányi Gyula: Pusztulás .  Angyalkák  Vasárnapig tart a kellemes ősz  Megbántani nem akarlak...  Vicc  Várnai Zseni - Ha simogatni tu...  Donnáról kaptam  A lélek nem felejt.  Szép gondolatok...  Ludi Delfino  Kajtorné Gitka  Heti útravaló Müller Pétertől ...  Vészi Endre  Még süt a nap...  Ludi Delfino  Donnáról kaptam  2017. október 19., csütörtöki ...  Jó reggelt!Legyen szép a napod...  Ismeretlen:Angyalhívás.  Várnai Zseni-Uram, hallgasd me...  Vicc  Nem veheted el...  Szép reggelt, kellemes ébredé...  Áldott, békés napot Mindenkine...  Ismeretlen:Angyalhívás.  ebédfőzés  A hónap témája: Ha valamit nag...  Tamás Sári  Hétvége  Meg kell tanulnunk  Ég, föld közt  Életed Könyve  Az Ősz dicsérete  Az 59 éves csimpánz búcsúzik r...  Minden helynek meg van a maga ...  Donnáról kaptam  Esti fények a Báger tó felett....  Szép gondolatok...  Himnusz  Donnáról kaptam  Csodákra várunk  Életed Könyve  2017. október 19., csütörtöki ...  ebédfőzés  Komolyzene  Október 18. HI...  Okoskodás......  ifj. Szász Károly: Bölcsőtől a...  Október 18.  Heti útravaló Müller Pétertől ... 
Bejegyzés Címkék
véges teremtménynek, végtelen Atya, teremtett lények, világegyetemi létezés, legfelsőbb személyiség, teremtett értelmek, alacsonyrendű értelmeket, halandó ember, lehetőségei határain, embernek szellemileg, isteni bölcsesség, soha véget, bennetek eredendően, anyagi létetektől, körülményeket meghatározza, halandói felemelkedési, minden dolgok, szellemi fejlődés, bensőtökben lévő, szellemivé lényegülő, társadalmi haladásra, erkölcsi fejlődésre, műveltségbeli fejlődéshez, polgárosodás folyamataiban, elvárt előrelépés, felemelkedési létpályán, szellemi rálátás, mindenségrendi jelentéstartalmak, evolúciós világokon, urantiai halandók, szellemi képességeik, benne lakozó, egyéni tapasztalásban, sajátjává tudja, fenséges megnyugvást, emberben szellemileg, túlélő Gondolatigazító, ilyen emberi, lehetőségek kölcsönhatásából, ilyen istenmód, odajutást lehetővé, életfelfogásotok részévé, isteni szeretet, isteni irányítás, besorolásotokat tekintve, külső köröktől, másokat semmibe, isteni akaratot, választás lehetőségét, kezében tartja, ember végső, vágyat arra, ember örök, világegyetem számára, adott felemelkedő, nagy Isten, halandó emberrel, részét azért, emberben éljen, felsőbb végzetet, szerető Isten, felemelkedésetek, felfoghatatlanul, iránymutatásának, megközelítéséhez, öntudatosságának, életfelfogásotok, kölcsönhatásából, gondolatigazító, kifejezhetetlen, megközelítésére, besorolásotokat, felruháztatott, legalacsonyabb, mindenségrendi, különbözhetnek, tapasztalásban, erőfeszítéssel, felfoghatatlan, megközelíthető, megakadályozni, teremtményétől, felismerésében, megtalálásából, középpontjában, biztosítottak, kialakítására, alacsonyrendű, világegyetemi, teremtménynek, számtalanszor, személyiségét, mindegyikőtök, hasonlóképpen, kinyilvánítja, felemelkedési, választhatnak, kételkedjetek, adottságaikat, körülményeket, , ,
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 411 db bejegyzés
Összes: 411 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 627
  • e Hónap: 1792
  • e Év: 15013
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.