Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ooOoo
  2019-01-17 09:57:22, csütörtök
 
  Az Ötös alkalmazott

Az Ötösöknek maga a pokol egy olyan iroda, ahol válaszfalak nélkül ott sorakozik a rengeteg asztal, és a munkatársaik a párkapcsolataikat vitatják meg az ebédszünetben. Az Ötösöknek szükségük van a határokra. Szeretnek egyedül lenni a saját feladatukkal, és ösztönzően hat rájuk a saját tér és a saját telefon. Mivel könnyen nyakig merülnek a munkába, tudni akarják, pontosan mennyi időt és energiát kell ráfordítaniuk. "Mi az én dolgom? Mennyi tennivalóm van? És az mennyi időt vesz igénybe?" Mivel érzékenyek a tolakodó energiákra, a túl ingergazdag környezetben képtelenek hatékonyan dolgozni.

Az Ötösök gondolkodása nem folytonos, ami annyit tesz, hogy egyszerre csak egy információra összpontosítanak, félreteszik, majd valami máson kezdenek el gondolkodni. A darabkák nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz. Mindegyik külön is megvizsgálható, majd pedig - ahogy egy táblára feltűzünk valamit - tágabb kontextusba helyezhető. A széleslátókörű gondolkozást egy nagy táblával illusztrálhatjuk az Ötösök számára, melynek világosan meghatározott szélei határoznak meg egy elméleti kérdést. A tábla tele van különálló információkkal, melyeknek - ha már mind a megfelelő helyre kerül - fel kellene tárniuk a kérdés lényegi mintáit. Az új információ kutatása folytonos, és minden odaillő darab - független darabként ugyan, de - hozzáadódik a képhez. A nem folytonos gondolkodás az ötösöknek nehézséget okoz gyorsan másra fordítani a figyelmüket. Teljesítményük drámai módon zuhanni kezd, amikor félbeszakítják őket, vagy más feladatra váltanak át. Ha valaki hirtelen belép a szobába, az Ötösök figyelme a betolakodóra irányul, és nehéz újra összeszedniük a gondolataikat.

Egyszerre kizárólag egy dologgal vagy koncepcióval foglalkoznak, és csak utána lépnek át a következőre. Összezavarodnak, amikor a kérdéses területek túl hirtelen változnak. "Nem értem a kérdést." - hangzik az Ötösök szokásos válasza, amikor az éppen átgondolt rész hirtelen nem illik bele az új fogalmi szerkezetbe. A Megfigyelők mentálisan lefagyhatnak, ha a figyelmüket túl gyorsan kell másra irányítaniuk, és mivel az értelmükre támaszkodnak, a hirtelen kontextusváltás némileg fenyegető érzés lehet számukra.
...

Csapatépítés

Az értekezletek terhet jelentenek az Ötösök számára, hacsak nem specifikusan és lényegre törők. A kötetlen beszélgetések kerülendők. Az Ötös gondolkodásmódja nem alkalmas a gyors ötletbörzékre, amelyekben a megbeszélési területek az egyik fogalmi keretből hirtelen másikra váltanak. Az Ötösök unatkozni kezdenek és lankad a figyelmük, ha a beszélgetés zavarossá válik. Segít, ha előre bejelentjük a napirendi pontokat, hogy a résztvevőknek legyen idejük a felkészülésre. Az ötletelést a napirend egy adott intervallumába kell beilleszteni.

A Megfigyelők szeretik, ha kisebbfajta, világosan körülhatárolt szakterületért felelősek. Kedvelik a saját érdeklődési köreikre vonatkozó specifikus kérdéseket, de nem hajlandók olyan homályos területekre merészkedni, melyeket még nem gondoltak át.
...

...

A Nyolcas alkalmazott

A valóságban a Nyolcasok a főnökök, még ha a cím téged illet is meg, és a feljogosítottságnak ez az érzése vagy kapcsolatokat teremt számukra, vagy véget vet nekik. A fejlett Nyolcasok született vezetők, fejletlen hasonmásaik azonban a munkahelyek rémei. Figyelmük a hatalmi struktúrára irányul. Ki van hatalommal felruházva, és igazságosan
bánik-e vele? Mivel a Nyolcasok igen gyakorlatiasan közelítik meg a dolgokat, a való világban élnek, és a megélhetés, a biztonság és az előnyök összefüggéseiben gondolkodnak. Idejükért és munkájukért cserébe tisztességes ellenszolgáltatást várnak, és erős támogatást kínálnak az általuk korrektnek vélt rendszereknek. Érett megközelítéssel a Nyolcasok védelmet nyújtanak a szervezet ártatlan tagjainak, amely gyakran jó kommunikációt eredményez a vezetőséggel. Ugyanez a működési mód a személyes hatalom eszközévé is válhat.

Az éretlen Nyolcasok tekintélyellenesek lesznek. Megfélemlítéssel irányítanak, és figyelmük a státus, a pénz és a hatalom egyenlőtlenségei felé fordul. Uralkodási vágyuk ellentámadáshoz, a tekintéllyel szembeni lehetséges gondokhoz vezet. Az a tévképzetük, hogy legyőzhetetlenek. A fiatal Nyolcasok hajlanak a mértéktelenségre és az önpusztításra, ami a munkahelyen a fizikai határok tagadásaként értelmezhető, ez végül kimerítheti vagy tönkreteheti őket. A saját maguk ellen dolgozó viselkedés gyengítheti a hatékonyságukat. Ne számíts együttműködésre egy elégedetlen alkalmazottól! A rendszert a saját előnyükre fogják alakítani. Ehhez bármit felhasználnak: a munka lassítását, beszüntetését, petíciót, sztrájkot. Ne legyenek kétségeid afelől, hogyan kell bánni az ellenszegülő Nyolcasokkal! Ahhoz, hogy tiszteljenek, határokat kell szabnod, és büntetéseket kell rájuk kényszerítened. Az enneagramnak ez a pontja az, ahol a határok és a büntetések javíthatják a részvétel mértékét.

Csapatépítés

A főnökök nagy játékosok lehetnek. A versenynek szentelik magukat, és amikor valami felkelti az érdeklődésüket, az ájulásig dolgoznak. Inkább elfogadják a nehézségeket, mintsem kitérjenek előlük, és gyakran pusztán a személyes jelenlétük ereje juttatja őket kulcspozíciókba. A Nyolcasok hírhedtek arról, hogy nehezen bírják a megbeszéléseket. "Nem vitathatnánk ezt meg valahogy másképp?" "Keljenek fel azok az ügyintézők az ülepükről!" "Dolgozzanak meg a fizetésükért!" A nyolcasok ellenőrzésük alá vonják a részletkérdéseket, amikor úgy érzik, a nagyobb feladatok kicsúsztak a kezükből. Ismertesd a munkád, mondd el a nézeteidet, és lépj le! Paradox módon a Nyolcasokat rendkívül megbánthatja, ha kihagyják őket egy társadalmi eseményből. Lehet, hogy nem jönnek el, de legyenek meghívva. A csapattagok közötti társas kapcsolat sokat jelent számukra. A legegyszerűbb módja ennek a heti rendszerességű "hál' isten, péntek van!" ebéd. Hogy legyen mit várniuk. A Nyolcasoknak a barátság egyet jelent a biztonsággal.

Bízz rájuk egy kijelölt területet! A Nyolcasok sokkal inkább egyedül teljesítenek, mintsem együttműködnének, és fel sem ismerik, hogy átveszik az irányítást. Addig mennek, amíg valaki le nem állítja őket. Legyen tiszta, hogy miért felelősek! A Nyolcasok képesek együttműködni, amikor nem érzik úgy, hogy valami fenyegeti a határkörüket, viszont erősen védik a területüket, ha osztozni kell a helyiségben, a felszerelésben vagy az információban.
...

...


...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összpontosítanak, megfélemlítéssel, együttműködnének, egyenlőtlenségei, összefüggéseiben, gondolkodásmódja, illusztrálhatjuk, legyőzhetetlenek, mértéktelenségre, hatékonyságukat, együttműködésre, összezavarodnak, kulcspozíciókba, ellentámadáshoz, megbeszéléseket, kontextusváltás, megközelítéssel, információkkal, szakterületért, széleslátókörű, intervallumába, gyakorlatiasan, felszerelésben, megvizsgálható, érdeklődésüket, félbeszakítják, kényszerítened, rendszerességű, teljesítményük, kapcsolatokat, meghatározott, alkalmazottól, ráfordítaniuk, információban, felhasználnak, összeszedniük, olyan iroda, rengeteg asztal, párkapcsolataikat vitatják, saját feladatukkal, saját telefon, mennyi időt, tolakodó energiákra, információra összpontosítanak, táblára feltűzünk, széleslátókörű gondolkozást, nagy táblával, elméleti kérdést, tábla tele, megfelelő helyre, kérdés lényegi, ötösöknek nehézséget,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Irgalom és ítélet  Egy hatékony szolga  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy hatékony szolga  Nevem  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gonosz démon-álarc  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Reggel van  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Png telefon  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy maradéktalanul uralt világ  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét  Akik bántanak téged  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png ház  Png nő  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png férfi  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
olyan iroda, rengeteg asztal, párkapcsolataikat vitatják, saját feladatukkal, saját telefon, mennyi időt, tolakodó energiákra, információra összpontosítanak, táblára feltűzünk, széleslátókörű gondolkozást, nagy táblával, elméleti kérdést, tábla tele, megfelelő helyre, kérdés lényegi, ötösöknek nehézséget, betolakodóra irányul, dologgal vagy, kérdéses területek, éppen átgondolt, értelmükre támaszkodnak, hirtelen kontextusváltás, értekezletek terhet, kötetlen beszélgetések, gyors ötletbörzékre, megbeszélési területek, egyik fogalmi, beszélgetés zavarossá, napirendi pontokat, résztvevőknek legyen, adott intervallumába, saját érdeklődési, érzése vagy, fejlett Nyolcasok, munkahelyek rémei, hatalmi struktúrára, való világban, előnyök összefüggéseiben, általuk korrektnek, szervezet ártatlan, személyes hatalom, éretlen Nyolcasok, hatalom egyenlőtlenségei, tekintéllyel szembeni, fiatal Nyolcasok, fizikai határok, saját maguk, elégedetlen alkalmazottól, saját előnyükre, munka lassítását, ellenszegülő Nyolcasokkal, büntetések javíthatják, részvétel mértékét, főnökök nagy, versenynek szentelik, ájulásig dolgoznak, személyes jelenlétük, nyolcasok ellenőrzésük, nagyobb feladatok, társadalmi eseményből, csapattagok közötti, legegyszerűbb módja, heti rendszerességű, barátság egyet, kijelölt területet, felszerelésben vagy, összpontosítanak, megfélemlítéssel, együttműködnének, egyenlőtlenségei, összefüggéseiben, gondolkodásmódja, illusztrálhatjuk, legyőzhetetlenek, mértéktelenségre, hatékonyságukat, együttműködésre, összezavarodnak, kulcspozíciókba, ellentámadáshoz, megbeszéléseket, kontextusváltás, megközelítéssel, információkkal, szakterületért, széleslátókörű, intervallumába, gyakorlatiasan, felszerelésben, megvizsgálható, érdeklődésüket, félbeszakítják, kényszerítened, rendszerességű, teljesítményük, kapcsolatokat, meghatározott, alkalmazottól, ráfordítaniuk, információban, felhasználnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 748
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 4154
  • e Év: 15088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.