Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Krisztus evangéliuma (Szűz/Oroszlán/Nyilas)
  2019-01-21 18:51:37, hétfő
 
  A hegyi beszéd. A tömeg láttára Jézus fölment a hegyre.
Ott leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitva ajkát így tanította őket:
A nyolc boldogság
Boldogok a lélekben szegények: övék a mennyek országa.
Boldogok a szomorkodók; majd megvigasztalják őket.
Boldogok a szelídek: övék lesz a föld.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot: majd kielégítik őket.
Boldogok az irgalmasok: majd nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tisztaszívűek: ők meglátják Istent.
Boldogok a békességesek: ők Isten fiai.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek: övék a mennyek országa.
A tanítványok feladata. Boldogok vagytok, ha miattam szidalmaznak és üldöznek titeket és hazudozva minden rosszat fognak rátok.
Örüljetek és ujjongjatok: nagy lesz a jutalmatok a mennyben. Hiszen így üldözték előttetek a prófétákat is.
Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való már egyébre, mint hogy kidobja és széttapossa az ember.
Ti vagytok a világ világossága. A hegyre épült város el nem rejthető.
És ha világosságot gyújtanak, nem teszik véka alá, hanem a tartóra, hogy világítson a ház minden lakójának.
Így világítson világosságtok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és magasztalják mennyei Atyátokat.
Jézus és az ószövetségi törvény. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt, vagy a prófétákat. Nem azért jöttem, hogy megszüntessem, hanem , hogy tökéletessé tegyem.
Bizony mondom nektek: Míg ég és föld fennáll, egy i betű vagy egy vesszőcske sem marad el a törvényből, hanem beteljesedik az egész.
Aki tehát csak egyet hagy is el a legkisebb parancsok közül és így tanítja az embereket, az igen kicsi lesz a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja azokat, az nagy lesz a mennyek országában.
Ezért mondom nektek: Ha életszentségtek fölül nem múlja az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába.
Az ötödik parancs. Hallottátok a régieknek szóló parancsot: Ne ölj! Aki öl állítsák törvényszék elé.
Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák törvényszék elé, aki haragot tart. Aki felebarátját butának mondja, állítsák a nagytanács elé. Aki pedig istentelennek mondja, jusson a gyehenna tüzére.
Ha tehát ajándékodat az oltárhoz viszed és ott eszedbe jut, hogy felebarátodnak valami panasza van ellened,
hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj, békülj ki előbb felebarátoddal, aztán jöjj vissza és ajánld fel ajándékodat.
Békülj ki még idejében, még útközben ellenfeleddel, hogy át ne adjon a bírónak, a bíró a poroszlónak és tömlöcbe ne vessenek.
Bizony mondom neked: Ki nem szabadulsz onnan, amíg az utolsó fillért le nem fizetted.
A kilencedik parancs. Hallottátok (a régieknek szóló) parancsot: Házasságot ne törj!
Én pedig azt mondom nektek: Mindaz, aki bűnös kívánsággal asszonyra néz, szívében már paráználkodott vele.
Ezért, ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és vesd el magadtól. Inkább egy tagod vesszen oda, semhogy egész tested gyehennára kerüljön.
Ha pedig jobb kezed botránkoztat meg, vágd le és vesd el magadtól. Inkább egy tagod vesszen oda, semhogy egész tested gyehennára jusson.
Parancs volt az is: Ha valaki elbocsátja feleségét, adjon neki válólevelet.
Én pedig azt mondom nektek: Mindaz, aki elbocsátja feleségét, kivéve ha nem törvényes felesége, okot ad neki a házasságtörésre, aki pedig elbocsátott nőt vesz el, házasságot tör.
A második parancs. Hallottátok azt a régieknek szóló parancsot is: Hamisan ne esküdjél, hanem tartsd meg az Úrnak tett esküdet.
Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek: sem az égre, mert az Isten trónja, sem a földre, mert az lábainak zsámolya,
sem Jeruzsálemre, mert az a nagy királyok városa.
Még fejedre se esküdjél, mert egyetlen hajszáladat sem tudod fehérré vagy feketévé tenni.
Beszédetek legyen: igen, igen; nem nem. Ami ezt meghaladja, az a gonosztól van.
A rossz visszafizetése. Hallottátok a parancsot: Szemet szemért, fogat fogért!
Én pedig azt mondom nektek: Ne szállj szembe a gonosszal, hanem ha megütik jobb arcodat, fordítsd oda a másikat is.
S ha perbe fogva el akarják venni köpenyedet, add oda köntösödet is.
S ha ezer lépésre kényszerítenek, menj el kétannyira.
Adj a kérőnek, és aki kölcsönt akar, vissza ne utasítsd.
Ellenségszeretet. Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!
Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, (tegyetek jót haragosaitokkal) és imádkozzatok üldözőitekért (és rágalmazóitokért).
Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki felkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igaznak és bűnösnek.
Ha azokat szeretitek csak, akik titeket szeretnek, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is?
És ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi többet tesztek? Nem így tesznek a pogányok is?
Ti olyan tökéletesek legyetek tehát, mint mennyei Atyátok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rágalmazóitokért, ellenségszeretet, életszentségtek, ellenségeiteket, haragosaitokkal, megvigasztalják, megbotránkoztat, házasságtörésre, paráználkodott, felebarátoddal, visszafizetése, felebarátodnak, kényszerítenek, jótetteiteket, üldözőitekért, ellenfeleddel, megszüntessem, felebarátodat, istentelennek, tisztaszívűek, világosságtok, imádkozzatok, botránkoztat, magasztalják, ellenségedet, barátaitokat, békességesek, világosságot, szidalmaznak, felebarátját, farizeusokét, jeruzsálemre, beteljesedik, ajándékodat, irgalmaznak, ujjongjatok, hegyi beszéd, tömeg láttára, nyolc boldogság, lélekben szegények, mennyek országa, igazságért üldöznek, tanítványok feladata, föld sója, világ világossága, hegyre épült, emberek előtt, ószövetségi törvény, legkisebb parancsok, igen kicsi, mennyek országában, nagy lesz, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az embernek fiatal korában van  Ibolya  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Paul David Tripp Március 17  Jó éjszakát  Alvó kislány  Szabó Norbert – Szabadsá...  A gyomorrontás tojással is kez...  A magyar sajtó napja március 1...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ibolya  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  A nemzet csak akkor...  Ibolya  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  mindent a népért...  A magyar sajtó napja március 1...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Amikor 5 éves voltam,  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép Álmokat  William Shakespeare-től idéze...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  Könnyáztatta asszonysorsok  Az embernek fiatal korában van  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Esti kép  Kezdet  A kávé  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Ez a miénk!  Jó éjszakát  ...és mégis ráismersz  Isten áldja  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Jó éjszakát  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Síró nő  Esti kép  Ez a miénk!  Szabó Norbert – Szabadsá...  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
hegyi beszéd, tömeg láttára, nyolc boldogság, lélekben szegények, mennyek országa, igazságért üldöznek, tanítványok feladata, föld sója, világ világossága, hegyre épült, emberek előtt, ószövetségi törvény, legkisebb parancsok, igen kicsi, mennyek országában, nagy lesz, mennyek országába, ötödik parancs, régieknek szóló, gyehenna tüzére, oltárhoz viszed, oltár előtt, utolsó fillért, kilencedik parancs, tagod vesszen, második parancs, lábainak zsámolya, rossz visszafizetése, rágalmazóitokért, ellenségszeretet, életszentségtek, ellenségeiteket, haragosaitokkal, megvigasztalják, megbotránkoztat, házasságtörésre, paráználkodott, felebarátoddal, visszafizetése, felebarátodnak, kényszerítenek, jótetteiteket, üldözőitekért, ellenfeleddel, megszüntessem, felebarátodat, istentelennek, tisztaszívűek, világosságtok, imádkozzatok, botránkoztat, magasztalják, ellenségedet, barátaitokat, békességesek, világosságot, szidalmaznak, felebarátját, farizeusokét, jeruzsálemre, beteljesedik, ajándékodat, irgalmaznak, ujjongjatok, tökéletesek, hallottátok, széttapossa, válólevelet, tanítványai, tanítványok, elbocsátott, ószövetségi, világossága, törvényszék, köszöntitek, poroszlónak, írástudókét, szomorkodók, gondoljátok, kívánsággal, tökéletessé, hajszáladat, szeressétek, gyehennára, szabadulsz, köpenyedet, törvényből, országában, beszédetek, meghaladja, kilencedik, köntösödet, jutalmatok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 36
  • e Hét: 215
  • e Hónap: 2052
  • e Év: 10471
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.