Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ccCcc
  2019-01-23 03:29:33, szerda
 
  Az Oroszlán valósággal ragyog 2019-ben

Az Oroszlán bámulatos évre számíthat. Neki most minden bejön, az élet végre a tenyerén hordozza, bármit elérhet, amit csak szeretne. Hogyan és miben támogatják, segítik őt a csillagok? Kiderül a 2019-es horoszkópból.

Kedves Oroszlán! Felkészültél a csillogásra, a ragyogásra? A nagy szerencse bolygója, a Jupiter csodás lehetőségeket vetít eléd, ezért 2019-ben nagyon sok örömben, és valóban boldog pillanatokban lehet részed. Az Uránusz március 7-én ismét visszalép a Bika jelébe, és hét éven át el sem mozdul onnan. A bolygó a munkádban hoz különleges lehetőségeket, minden célodat megvalósíthatod, igaz, a hullámhegyekre és hullámvölgyekre is számítanod kell. Összességében nem lesz okod panaszra.

Napfogyatkozások, holdfogyatkozások hatnak 2019-ben az Oroszlánra

Oroszlán jegyűként három napfogyatkozás és két teljes holdfogyatkozás nehezíti az életedet idén, ugyanakkor érezhető változásokat is teremtenek ezek az égi jelenségek az életedben. Az idei első teljes holdfogyatkozás január 21-én lesz éppen az Oroszlán jelében, amelyre már most érdemes felkészülnöd. Lehetőséget kapsz ugyanis, hogy magad mögött hagyd a múlt árnyait, és kihozd önmagadból a lehető legjobbat és legtöbbet. A július 16-i holdfogyatkozás a Bak jelében zajlik majd, amely segít a munkahelyi akadályokat leküzdeni.

Így alakul az Oroszlán karrierje 2019-ben

Az Uránusz váratlan helyzetek elé állíthat téged a karrieredben. Az utad rögösebbnek, problémásabbnak tűnhet, mint szeretnéd. Mégis, amikor 2026-ban a bolygó kilép a Bika jeléből, és visszatekintesz a mögötted álló évekre, nagyon is tanulságosnak és gyümölcsözőnek látod majd. Nagyon sok tapasztalat, számtalan fejlődési lehetőség vár rád az elkövetkező években. 2019-ben máris megalapozhatod a jövődet. Ha új munkahelyre vagy valami egészen más feladatokra vágysz, már tavasszal csodás lehetőségeket kapsz az élettől. Érdemes lesz élned vele. Dönts majd bölcsen és okosan.

Az Oroszlán a szerelemben is fordulatokra számíthat 2019-ben

Ha még egyedül élsz, és keresed a párodat, idén légy nagyon körültekintő és figyelmes. Felejtsd el a múltat, a szerelmet ugyanis nem a korábbi partnerek között találod. Önmagadat csapod be, és ejted csapdába, ha a korábbi társak között keresgélsz. Nyisd meg magadat az újdonságokra. Légy te a társasági élet közepe. Járj minél több helyre, hiszen igényed is lesz, hogy ismét te lehess a ,,világ közepe". A Jupiter energiáinak köszönhetően ragyogsz, használd ki az alkalmat, hiszen valaki már nagyon vár rád. A nagy találkozás nem marad el, de az esélyt neked kell megadnod. Január 22-én a Vénusz és a Jupiter együttállása a legszerencsésebb napod lehet az évben. Készülj rá, mert különleges meglepetést tartogat számodra az élet...

(NLCafé)

Nagyot fordul a Szűz élete 2019-ben

Nagyot fordul a Szűz csillagjegyben születettek élete 2019-ben. Jó dolgok várnak rájuk mind a magánéletben, mind a munkájukban. Szó szerint bebiztosíthatják magukat. Hogyan fordíthatják az idei év lehetőségeit a maguk javára? Kiderül a horoszkópból.

Kedves Szűz! Felkészültél, hogy kényelembe helyezd magadat? A Jupiter bolygó a családi életedre, az otthonodra vetít szerencsés fényszögeket, így 2019-ben végre nyugodtan hátradőlhetsz. Nem lesz okod aggódni. A nagy szerencse bolygója mellett a Szaturnusz a szerelmet, a stabil párkapcsolatot támogatja harmonikusan ebben a számodra igazán előnyös évben.

Kedvezően alakulnak a Szűz pénzügyei 2019-ben

A Vénusz bolygó a pénzügyeidet támogatja 2019-ben, ráadásul ebben az évben csak előrehalad, nem kell retrográd mozgásra számítani. Már most érdemes elgondolkodnod, milyen új feladatba fognál, mi az, amit a szíved szerint csinálnál, mert a céljaidat nagyon könnyen megvalósíthatod. December 27-től a Jupiter a szerelmi életedben hoz valódi örömet, pozitív változást, sikereket.

Így alakul a Szűz karrierje 2019-ben

Uralkodó bolygód, a Merkúr 2019-ben három alkalommal is retrográd, vagyis hátráló mozgást végez. Szűz jegyűként már most jegyezd fel a következő dátumokat: március 5-28., július 7-31. és október 31. - november 20. Ezekben az időszakokban biztosan lassítanod kell, és újra felülvizsgálni, átértékelni a munkádat, a karrieredet. Úgy érezheted, csak egy helyben topogsz, és nem vagy képes eredményeket felmutatni. Valójában fantasztikus lehetőséget kínál az élet, hogy visszapillants, és felvedd a kapcsolatot a régi barátokkal, korábbi munkatársakkal, akik segíthetnek téged. Ismét felbukkannak a korábbi ajánlatok, amelyeket újra megfontolhatsz, és persze élhetsz is azokkal.

A Szűz szerelmi élete csodásan alakulhat 2019-ben

Már a január eleji Bak újhold lehetőséget teremtett, hogy változtass a szerelmi életeden. Most még közelebb kerülhettek egymáshoz a pároddal, vagy új, lehetséges társ bukkant fel az életedben. Január 13-án, június 16-án és szeptember 2-án alaposan fontold meg, mit és hogyan mondasz. Nem érdemes vitákat, veszekedéseket gerjeszteni, amire a Jupiter és a Neptunusz fényszögei figyelmeztetnek téged. Téves benyomásaid lehetnek a pároddal kapcsolatosan, ezért is légy meggondolt és visszafogott. Nem érdemes megbántani sem őt, sem a barátokat, inkább nagyvonalúan nézd el a hibáikat. Pároddal a kapcsolatod idén igazán erős és stabil lehet, ami csak rajtad múlik.

(NLCafé)

Antropozófia

"Marie von Sivers, Michael Bauer és Carl Unger. kezdeményezésére és Rudolf Steiner jóváhagyásával 1912. december 28-án Kölnben alakult meg az Antropozófiai Társaság, melynek már az induláskor közel 3000 tagja volt. A Társaság vezetőségében a kezdeményezők foglaltak helyet: Marie von Sivers, Michael Bauer és Carl Unger. Ugyanakkor Rudolf Steiner nem volt a vezetőség tagja, csak mint szabad tanácsadó és előadó működött együtt a Társasággal, és azt várta, hogy ez a Társaság egy olyan szabad szellemi teret biztosít a számára, melyben mint szellemi tanító tudja a Társaság tagjait inspirálni és ezáltal feladatát elvégezni. Ez a lépés természetesen Rudolf Steinernek a Teozófiai Társaságtól való elszakadását is jelentette.

Az ezt követő években Steiner az Antropozófiai Társaság keretein belül megjelenik a nyilvánosság előtt és bemutatják az első misztérium drámáját, melyben első alkalommal jelenik meg az euritmia, mint új mozgásművészet. Az I. Világháború kitörése azonban visszaveti a nagy erőkkel megindult munkát, de ennek ellenére európai művészekkel és önkéntesekkel összefogva elkezdődik a munka az első Goetheanum megépítéséért, amely Steiner elképzelései szerint az antropozófiai élet központja lesz. Az építés alatt egy kis antropozófus kolónia jön létre Dornachban és Steiner előadásokat tart az építésben résztvevőknek. Tovább fejlődik az euritmia és Marie Steiner első alkalommal színre viszi Goethe teljes Faustját. Ebben az időben jelenik meg Steinernek a "Die Kernpunkte der sozialen Frage" című könyve, és a háború utáni időszakban Steiner a közvetlen munkatársaival sokat foglalkozik a szociális kérdéssel."

"A találkozón Rudolf Steiner egyértelműen kifejezte, hogy itt és most egy újrakezdésről van szó, és az az alapkő, amit ő ezen a találkozón kíván elhelyezni, az nem a tervezett új Goetheanum épületének alapköve, hanem egy új antropozófiai társaság új antropozófiai munkáját szolgáló spirituális építménynek lesz az alapköve. Azt is egyértelműen jelezte, hogy ez az új társaság kapcsolódik az 1912-ben megalapított társasághoz, amikor egy kérdésre válaszolva a következőket mondta: "Az Általános Antropozófiai Társaság kapcsolódik az 1912-ben alapított Antropozófiai Társasághoz, de az akkor rögzített célok számára egy önálló, a jelenkor valódi szellemének megfelelő kiindulópontot szeretne teremteni."

A jelenlévők számára ez az új már Karácsony reggelén megmutatkozott, amikor Steiner beszédben felhangzott az Alapkő-meditáció. Ebben Steiner szavakkal fogalmazta meg azt, amit a résztvevőknek, mint egy érzékfeletti szellemi alakzatot kell a szívükbe fogadni. Ugyanis Rudolf Steiner ezzel a meditációval az emberek szívébe helyezte el az antropozófia "alapkövét".

Ennek a különleges Alapkőnek a jelentőségére mutat rá Bernard Lievegoed a "Besinnung auf den Grundstein" (Freies Geistesleben, 1993.) című írásának első fejezetében a következő gondolatokkal: "Az Alapkő meditáció mantráihoz, amelyet Rudolf Steiner az Általános Antropozófiai Társaság alapításakor a Karácsonyi ülés során elmondott, különböző nézőpontokból közelíthetünk. A leginkább leszűkített perspektíva az, hogy ha úgy szemléljük az Alapkövet, mintha csak azokra vonatkozna, akik akkoriban az Antropozófiai Társaság egyes csoportjainak képviselőiként, főként európai országok küldötteiként, vagy kis, korlátozott csoportok képviselőiként voltak jelen. Ez az egyik szemlélet. Természetesen tény, hogy ezek az emberek voltak az elsők, akik az ott elhangzott formában az Alapkövet a szívükbe felfoghatták, belefoglalhatták és megőrizhették azt. A külső világ számára ez az esemény jelentéktelenül múlt el, mint ahogy az a nagy jelentőséggel bíró, döntő szellemi események esetében a leggyakrabban előfordul. Egy ilyen esemény általában mindig szűk, az erre felkészített emberek körében szokott lezajlani és csak később, amikor már a tények ismertek és visszatekintenek rá, akkor kezd megvilágosodni ezeknek az Emberiség egészére vonatkozó jelentősége és ekkor lehet ezt felismerni. A másik nézőpont talán azzal a kérdéssel világítható meg, hogy ezeknek az embereknek - akik annak idején először fogadhatták be magukba az Alapkő deklarációját, először volt lehetőségük arra, hogy átéljék és felfogják annak jelentőségét - milyen karmikus előkészületeken kellett átmenniük? Ez a kérdés általánosságban megfogalmazva így hangzik: Milyen előkészületeken kell átmennie egy bizonyos embercsoportnak ahhoz, hogy egy meghatározott inkarmációban készen álljon egy fontos feladat betöltésére? Ebből a nézőpontból az Alapkő az Emberiség szellemi fejlődése szempontjából mérföldkőnek tűnik, mégpedig olyan mérföldkőnek, amit különböző szellemi áramlatok és az ezeket reprezentáló bizonyos embercsoportok inkarmációkon keresztül fognak majd hordozni. Ez az összefüggés talán rávilágít Rudolf Steiner azon szavaira, melyeket a Goetheanumban 1916. szeptember 25-én tartott előadásában mondott: "A szellemi élet nem írtható ki, a szellemi élet él és halad előre". Rudolf Steiner ezzel az összefüggéssel utalni akart arra a hatásra, hogy milyen hatékony tud lenni egy kis csoport, aktív emberek egy csoportja akkor, amikor tevékenységét egy jövőbeni korszak kulturális fejlődésének előmozdítására irányítja. Egy még távolabbi horizont nyílik meg előttünk akkor, ha nem csak azt tartjuk szem előtt, amit kisebb karmikus csoportok feladatául nyilvánít meg a történelem, hanem a nagy Emberiség-fejlődést, hosszabb kultúr-korszakokon keresztül, befolyásoló áramlatokat is."

"Ez az Általános Antropozófiai Társaság ezen újfajta és a szokásos szellemi iskoláktól teljes mértékben eltérő formája tehát teljes egészében Rudolf Steinertől származott, aki ebben az időben gyakran hangsúlyozta, hogy a Karácsonyi Ülés jelentősége éppen az újrakezdésben van. Ilyenkor egy "karácsonyi impulzusról" is beszélt, és ezzel arra utalt, hogy 1923/24 fordulóján az antropozófiai mozgalom és az Általános Antropozófiai Társaság eggyé vált. Mert azzal a gesztussal, hogy Rudolf Steiner lett az újonnan megalakult Társaság elnöke, gyakorlatilag az antropozófia bekerült a társaságba! És azokból a lépésekből, melyekkel Rudolf Steiner kialakította az új társaság szervezetét, nyilvánvalóvá vált, ami persze csak a későbbiekben lett egyértelműen látható, hogy Rudolf Steiner 1924-ben, mint misztériumvezető lépett fel, és ezzel az elhatározásával a saját sorsát összekötötte az Általános Antropozófiai Társasággal és annak tagjainak sorsával.

Ennek alapján érthető meg - már csak az utókor számára - az is, hogy Steiner miért formálta át olyan jelentős mértékben a Társaság működését. Ugyanis azt az általa bemutatott szellemi törvényt igyekezett a Társaság működéséhez szükséges formákban megjeleníteni, amit így fejezett ki: "Ám ahogy a forma szellem nélkül semmi, úgy a szellem is tétlen maradna, ha nem teremtene magának formát." Ezért Rudolf Steiner szigorú formákat hozott létre és ezek szerint rendezett el mindent a társaságban, éppen úgy, ahogy azt az ő misztériumvezetői működése kívánta. Hiszen az Általános Antropozófiai Társaság éteri organizációjának meg kellett egyeznie Rudolf Steiner saját formaerő-testével."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésére, napfogyatkozások, misztériumvezető, belefoglalhatták, legszerencsésebb, bebiztosíthatják, organizációjának, visszatekintenek, előkészületeken, megvalósíthatod, problémásabbnak, jelentéktelenül, holdfogyatkozás, elhatározásával, általánosságban, embercsoportnak, visszatekintesz, figyelmeztetnek, hullámvölgyekre, megmutatkozott, mozgásművészet, visszapillants, kiindulópontot, jóváhagyásával, hullámhegyekre, képviselőiként, elgondolkodnod, munkatársakkal, napfogyatkozás, megvilágosodni, veszekedéseket, párkapcsolatot, megalapozhatod, embercsoportok, gyümölcsözőnek, előmozdítására, élet végre, tenyerén hordozza, 2019-es horoszkópból, nagy szerencse, életedet idén, idei első, múlt árnyait, lehető legjobbat, július 16-i, munkahelyi akadályokat, utad rögösebbnek, bolygó kilép, mögötted álló, elkövetkező években, szerelmet ugyanis, korábbi partnerek, Kedves Oroszlán, Kedves Szűz, Michael Bauer, Carl Unger, Rudolf Steiner, Antropozófiai Társaság, Ugyanakkor Rudolf Steiner, Rudolf Steinernek, Teozófiai Társaságtól, Marie Steiner, Általános Antropozófiai Társaság, Antropozófiai Társasághoz, Ebben Steiner, Ugyanis Rudolf Steiner, Bernard Lievegoed, Freies Geistesleben, Rudolf Steinertől, Karácsonyi Ülés, Általános Antropozófiai Társasággal, Ezért Rudolf Steiner,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy párkányon  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanmese  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  József Attila - Kopogtatás nél...  Önmaga ellenére  Robin Wight pitypang szobra  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos mondta  Egy gondolat  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Minden tavaszból őrizz..  Paul David Tripp Április 12  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ott van  Az ember  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Mindent de mindent visszakap  Martin Buber, A haszidim meséi  Tavaszi este  Töröld le  Segíts neki dicsérni Téged  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó nap volt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos mondta  Eduardo Sacheri gondolata  40 felett  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  40 felett  Vito Giaquinto gondolata  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanácsok egy pszichológustól  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
élet végre, tenyerén hordozza, 2019-es horoszkópból, nagy szerencse, életedet idén, idei első, múlt árnyait, lehető legjobbat, július 16-i, munkahelyi akadályokat, utad rögösebbnek, bolygó kilép, mögötted álló, elkövetkező években, szerelmet ugyanis, korábbi partnerek, korábbi társak, társasági élet, nagy találkozás, esélyt neked, legszerencsésebb napod, maguk javára, családi életedre, otthonodra vetít, stabil párkapcsolatot, számodra igazán, pénzügyeidet támogatja, évben csak, szíved szerint, céljaidat nagyon, szerelmi életedben, következő dátumokat, időszakokban biztosan, helyben topogsz, régi barátokkal, korábbi ajánlatok, január eleji, szerelmi életeden, pároddal kapcsolatosan, kapcsolatod idén, induláskor közel, kezdeményezők foglaltak, vezetőség tagja, olyan szabad, lépés természetesen, nyilvánosság előtt, első misztérium, nagy erőkkel, első Goetheanum, antropozófiai élet, építés alatt, építésben résztvevőknek, időben jelenik, háború utáni, közvetlen munkatársaival, szociális kérdéssel, találkozón Rudolf, találkozón kíván, 1912-ben megalapított, kérdésre válaszolva, következőket mondta, 1912-ben alapított, akkor rögzített, jelenkor valódi, jelenlévők számára, érzékfeletti szellemi, szívükbe fogadni, emberek szívébe, különleges Alapkőnek, jelentőségére mutat, következő gondolatokkal, leginkább leszűkített, egyik szemlélet, emberek voltak, szívükbe felfoghatták, külső világ, esemény jelentéktelenül, leggyakrabban előfordul, ilyen esemény, erre felkészített, tények ismertek, másik nézőpont, kérdéssel világítható, embereknek &#8211, kérdés általánosságban, bizonyos embercsoportnak, meghatározott inkarmációban, fontos feladat, ezeket reprezentáló, összefüggés talán, szellemi élet, összefüggéssel utalni, csoportja akkor, jövőbeni korszak, szokásos szellemi, időben gyakran, antropozófiai mozgalom, újonnan megalakult, antropozófia bekerült, későbbiekben lett, saját sorsát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 491
  • e Hét: 1411
  • e Hónap: 2024
  • e Év: 12958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.