Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Osho: Hatalom és erő sosem lesz ugyanaz (DVD: Felirat)
  2019-01-29 09:36:33, kedd
 
   
  (Nincs nagyobb erő a szeretetnél)

Kérdező: Mikor és hogyan válik a hatalom és erő eggyé? Kérlek, fejtsd ki!


A hatalom és az erő sosem lesz ugyanaz. A hatalom olyasvalami, ami kisugárzik belőled. A forrása benned van. Az erő erőszakos. Az erő közbeavatkozás, megsértése mások szabadságának. Ám általában az emberek nem tesznek különbséget a két fogalom között. Majdhogynem szinonimaként használják és értelmezik őket. A szeretet hatalom, nem pedig erő. Egy elnöknek ereje van, nem pedig hatalma. A hatalom sosem bánt senkit; az mindig gyógyító energia. Úgy záporozik rád, ahogyan a virágok záporoznak rád. Illat, amely nagyon csendesen ér el hozzád, nem csap semmiféle zajt. Rendelkezésedre áll, hogy befogadd, vagy ne fogadd be. Nem erőszakoskodik, hogy elfogadd. A hatalom nem sérti a méltóságodat, sőt, növeli azt. Egyénibbé tesz, több szabadságot enged számodra. Nem szab neked feltételeket. Az erő a hatalom tökéletes ellentéte. Az erő erőszakos, amely mások ellen irányul. Ám a két szó szinonimává vált; aminek kell, hogy legyen oka. Ez pedig az, hogy az életben azt tapasztaljuk, hogy a hatalom erővé változik. Például szeretsz valakit; ez hatalom. De aztán összeházasodtok, te férj leszel, ő pedig feleség; ez egy társadalmi szerződés, ez üzlet. Nos, a hatalom eltűnik, és belép a képbe az erő. Még mindig ugyanazokat a szavakat fogod használni, de nem ugyanazt fogják már jelenteni. Még mindig azt fogod mondani: "Szeretlek téged", de tudod, hogy ezek csupán üres szavak. Igen, egykor élők voltak, egykor volt mély jelentésük. Egykor erőtől duzzadtak benned, most minden kiszáradt. Azt kell mondanod: "Szeretlek." Nem a szívedből jön, a fejedből jön. Megváltozott a hely. Még mindig megcsókolod a feleséged, de ez csupán ajakgyakorlat lesz; az ajkak mögött nincs senki, személytelenné vált. Talán messze jársz, s a titkárnődre gondolsz. A feleséged is messze járhat, a munkahelyi főnökére gondolva. Mostanra a hatalom eltűnt, amely ragyogás, energiamező volt. Helyette erő van. A szeretet elmúlt; a törvény lépett a helyére az életben. Ezek miatt a változások miatt, amelyek során a hatalom erővé lett, a két szó rokonértelművé vált, még a nyelvészek számára is, akiknek jobban kellene tudniuk. A különbség nagyon halvány. Az erő mindig a kard ereje. A kard talán nukleáris fegyverré fejlődik. A hatalom mindig a szeretet hatalma. Ez csak mély misztériumokká, ismeretlen terekké fejlődhet. Végső soron a religio forrásává válhat. Megnyithatja az ajtókat mindkét szerelmes számára valamiféle transzcendens felé.

(12:00 | 1:55:42)

Segíthet nekik egyesülni az univerzummal. A szerelem pillanataiban, amikor a hatalmuk találkozik, a két szerelmes két test ugyan, de nem két lélek. Azokban a pillanatokban elkezdik érezni a mély szinkronicitást magával a létezéssel, a füvekkel, a fákkal, a madarakkal, a felhőkkel, a csillagokkal, valamit, amire csak a szív képes. Ez nem okfejtés kérdése, ez tapasztalás kérdése. Vagyis véssétek az eszetekbe, hogy a hatalomban van valami spirituális. Az erő állatias. Muhammad Alinak lehet ereje; nekem nincs. Mi köt össze engem veletek? Ez nem ugyanaz a fajta hatalom, mint amellyel Muhammad Ali kötődött a rajongóihoz. Ez nagyon más, ti nem vagytok a rajongóim. Ti én vagytok, mintha az én kiterjesztéseim lennétek. Rámakrisna életében, és Rámakrisna egyike azoknak a nagyon jelentős embereknek, akik a múlt században éltek, beteg lett, rákos daganat volt a torkában. Nem tudott enni semmit. Pedig mindig is szerette a finom ételeket, olyannyira, hogy még a tanítványai is azt tanácsolták neki; "Ez nem illik egy megvilágosodott emberhez; olyan kínosan érezzük magunkat mások előtt." Mert Rámakrisna mindig nagyszerű dolgokról beszélt, majd a közepén azt mondta; "Várjatok, mindjárt visszajövök. Érzem valaminek az illatát. Sárda valami igazán nagyszerűt főz." Sárda a felesége volt. Aztán bement a konyhába, otthagyva a tanítványait, akik csak csodálkoztak, miféle megvilágosodott ember ez. Most pedig nem tudott enni. Sárda is igen ritka asszony volt. Soha nem álltak férj-feleség kapcsolatban, ez a legelső naptól fogva így volt, amikor Rámakrisna még csak 14 éves volt, és elment meglátogatni Sárdát, a szüleivel és a rokonaival, hogy kiderüljön, vajon tetszik-e neki vagy sem. Rámakrisna anyja 1 rúpiát tett fia zsebébe szükség esetére, ő pedig elment a közeli városba. Az 1 rúpia azokban az időkben jó soknak számított; 1 ember 1 egész hónapig kényelmesen elélhetett 1 rúpiából. Amikor Sárda belépett, ez a tradíció, hogy a lány jön az étellel, a tányérokkal, és azokat a vendégek elé helyezi, és ez az az alkalom, amikor a fiú láthatja a lányt, és a fiú szülei is láthatják. Amikor Sárda belépett, és lerakta a tál ételt Rámakrisna elé, a fiú szeme megtelt könnyel. Elővette az 1 rúpiáját, és letette a lány lábához, és megérintette a lábát. A fiú szülei azt gondolták: "Mit csinál ez a fiú? Elrontotta az egészet. A férjek nem érintik meg a feleségük lábát, épp a feleségek érinthetik meg a férjükét. Odarakva ezt az 1 rúpiát a lábaihoz, és megérintve a lábát; mit gondol, hogy a lány egy istennő, vagy micsoda?" Megkérdezték Rámakrisnát: "Tetszik a lány?" A fiú így válaszolt: "Mérhetetlenül." Összeházasodtak. A lány családja szintén egy kicsit bizonytalan volt, hogy vajon engedje-e ezt a házasságot, vagy sem, mert a fiú egy kissé bolondnak látszott.

(22:36 | 1:55:42)

Soha senki nem hallott efféle dologról. De a fiú olyan pompás, egészséges, csöndes, gyönyörű fiatalember volt, nem tudták visszautasítani. Sárda erősködött, hogy ha bárkihez is hozzámegy, az Rámakrisna lesz. Azt mondták: "Bolond vagy? Mert amit tett, az egyszerűen annak a bizonyítéka, hogy bármire képes." Ám Sárda azt mondta: "Valami a könnyeiben, valami abban, ahogyan megérintette a lábaimat, épp a szívemet érintette meg. Nem tudok már senki más felesége lenni, az csalás volna. Már elfogadtam őt mint uramat." Összeházasodtak. Az első dolog az első éjszaka, amit Rámakrisna tett, hogy fölállította a lányt egy zsámolyra, és imádni kezdte. Sárda fiatal lány volt, csupán talán 13 éves. Megkérdezte a fiút, hogy mit csinál, és Rámakrisna azt mondta: "Mától kezdve te leszel az anyám, és én leszek a fiad. Ne mond el senkinek; különben azt fogják gondolni, hogy megőrültünk. Tehát a külvilág számára én a férjed leszek, te pedig a feleségem; de ami minket illet, te az anyám leszel, én pedig a te fiad." Ebben maradtak: anya és fia. Tehát amikor Rámakrisna torokrákban megbetegedett, Sárda megkérdezte tőle: "Ez kibírhatatlan!" Annyira szeretted az ételt, és az ételkészítés volt az egyetlen tevékenység, amellyel kifejezhettem irántad tiszteletemet. Miért nem kéred meg Istent, hogy szabadítson meg ettől a rákos betegségtől? Ha megkéred, meg fog történni!" Rámakrisna azt mondta: "Ha te mondod, kérni fogom." Becsukta a szemét, majd kinyitotta, és azt mondta Sárdának: "Sajnálom. Megkértem, de azt mondta: "Ezen a torkon ettél egész életedben. Most miért nem eszel Sárda torkán keresztül, vagy a tanítványaid torkán át? Mindegyik torok a tiéd! Igaza van, tehát enni fogok... Ne légy hát szomorú. Megvan a lehetősége egy ilyen szerves egységnek, hogy a te torkod az én torkommá váljék, hogy a te kezed az én kezemmé váljék. Ha ez nem történik meg, akkor ott nincs szeretet." A szeretet a legnagyobb csoda a létezésben. Természettől fogva nincs nagyobb hatalom a szeretetnél. Ám a szeretet nem erő. Maga az "erő" szó, magának az "erő" szónak a hangzása azt jelzi, hogy beleavatkozol valakinek a lényébe. Megsemmisítesz valakit, tárggyá redukálod. Tehát véssétek eszetekbe: a hatalom sosem válik erővé. A hatalom egyre nagyobb és nagyobb lesz, egyetemessé válhat, de mindig hatalom marad. A hatalom kegyelem, áldás.

(30:50 | 1:55:42)

(30:50 | 1:55:42)

Az erő undorító. Az erő embertelen. Ne vezessen félre a tény, hogy a szótárak szerint ugyanazt jelentik. A szótárakat nem megvilágosodott emberek írták; különben a szavaknak különböző jelentésük lenne, különböző értelmük, és a nyelvezet tiszta volna. De tudattalan emberek írják továbbra is a szótárakat és nyelvészeti könyveket. Soha nem ismertek olyasmit, mint a hatalom; csak az erőt ismerik. Természetszerűleg számukra a két szó rokon értelműek. De énnálam ezek ellentétek. Különítsétek el őket; soha ne vonzódjatok az erőhöz. Teljetek el hatalommal - a sajátotokkal; terjesszétek ki, hagyjátok, hogy mások is osztozzanak benne. Olyan hatalmassá válhat, hogy kiterjeszthetitek magatokat az egész létezésre. Ez a megvilágosodás: amikor még a legtávolabbi csillagok is benned mozognak, amikor semmi sincs rajtad kívül, amikor minden a te belső királyságoddá válik. Ám nem hódítás által, nem megszállás által. Hanem a szeretet tiszta vonzása által, miáltal az egész világegyetem a sajátod lesz, te pedig részévé válsz az egész világegyetemnek.

(35:25 | 1:55:42)

Kérdező: Csupán a meditáció által egésszé és egészségessé válhatunk? Kérlek, magyarázd el.


A "meditáció " szó és a "medicina" szó ugyanabból a tőből származik. A medicina jelentése szerint az, ami meggyógyítja a fizikális testet, a meditáció jelentése szerint az, ami meggyógyítja a (tudatot) szellemet. Mindkettő gyógyító hatalom. Még egy dolgot meg kell jegyezni: az "egészség" szó és az "egész" szó szintén egy tőről származik. Egészségesnek lenni egyszerűen azt jelenti, hogy egésznek lenni, amikor nem hiányzik semmi. Egy másik jelentésárnyalatú szó, a "szent" szó szintén ugyanabból a tőből származik. Egészség, egész, szent, ugyanarról a tőről fakadnak. A meditáció gyógyít, egésszé tesz; egésznek lenni pedig egyenlő azzal, hogy szentnek lenni. A szentségnek semmi köze, semmiféle vallási hovatartozáshoz, templomi közösséghez. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy belül egész vagy, teljes vagy; semmi sem hiányzik, beteljesült vagy. Az vagy, aminek a létezés szánt. Megvalósítottad a benned lévő lehetőségeket. Nyugaton a meditáció nem eresztett gyökereket, mert mind a 3 nyugati vallás, a judaizmus, és a judaizmus két hajtása, a kereszténység és az iszlám mind imaközpontú. Az ima és a meditáció tökéletes ellentétei egymásnak: az ima szavakat használva kifelé irányul. Az ima egy istenséghez szól, akiről nem tudsz semmit, csak egy hiedelem, amelyet a szüleid, a nyugati társadalom, a templom, a zsinagóga adtak neked. Imádkozol, de nincs senki, aki meghallgatná az imádat. Nincs senki, aki válaszoljon az imádra. Igen, az imádkozó emberek, jól érezhetik magukat; ez nem jelenti azt, hogy az imájuk meghallgattatott. Csak imádkoznak, és elcsendesülnek. Csak imádkoznak, és egyfajta hozzáállás fejlődik ki bennük; félreteszik az egójukat, félretesznek minden mást. Erősen összpontosítottá válnak Isten képzetére. Ez az ő képzetük, az ő kivetítésük, de ez jóleső érzést nyújt számukra. Ez a jó érzés azonban nagyon csalfa; azt az érzést kelti benned, hogy az imád lényeges. Lennie kell Istennek; különben ima után miért éreznéd magad olyan csöndesnek, olyan nyugodtnak? Az ima majdhogynem úgy működik, mint az önhipnózis. Nincs szükség Istenre, akármire összpontosíthatsz. Indiában vannak emberek, akik élő fákat imádnak, és ugyanabban az érzésben van részük. Vannak emberek, akik szobrokat imádnak, sokszor kőből készülnek, és ugyanabban az érzésben van részük. Vannak emberek, akik a Napot és a többi csillagot imádják, vagy a folyókat, és ugyanabban az érzésben van részük. A lényeg nem az, hogy mit imádsz; a lényeg az, hogy ha összpontosítottá válsz, hipnotikus transzba esel. A hipnotikus transz nagyon relaxált és megnyugtató, jó érzést kölcsönöz. Szóval, ha csak azért imádkozol, hogy jól érezd magad, semmi probléma, tökéletesen rendben van. De semmi köze nincs az igazság kereséséhez.

(45:50 | 1:55:42)

http://kepkezelo.com/images/43spq9zcqz03k44a9ujy.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összpontosítottá, meghallgattatott, megvilágosodott, összeházasodtok, szinkronicitást, kiterjesztéseim, világegyetemnek, összeházasodtak, hovatartozáshoz, visszautasítani, rendelkezésedre, megvalósítottad, megsemmisítesz, közbeavatkozás, rokonértelművé, erőszakoskodik, megvilágosodás, misztériumokká, elcsendesülnek, személytelenné, kifejezhettem, mérhetetlenül, szabadságának, egészségesnek, ajakgyakorlat, transzcendens, kereszténység, szinonimaként, pillanataiban, kibírhatatlan, megbetegedett, beleavatkozol, lehetőségeket, királyságoddá, tiszteletemet, pillanatokban, hatalom olyasvalami, forrása benned, szeretet hatalom, elnöknek ereje, hatalom sosem, mindig gyógyító, virágok záporoznak, hatalom tökéletes, hatalom erővé, társadalmi szerződés, hatalom eltűnik, szavakat fogod, ajkak mögött, titkárnődre gondolsz, munkahelyi főnökére, hatalom eltűnt, Muhammad Alinak, Muhammad Ali, Mert Rámakrisna, Amikor Sárda, Megkérdezték Rámakrisnát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Most úgy látszik  Png nő  Png autó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kérjem hiába!  Egyszer eljön az a pillanat, a...  A harmónia tiszta szeretet  Tisztelettel megosztom Lesz Ád...  Facebookon kaptam  Ez az a nap! Reménység Esték &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha valaki más, mint én  Millió rózsaszál  Menyecske ruha.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lassan így lennén egymással?  Nagyon szép.......  Lassan így lennén egymással?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szilágyi Domokos : Délelőtt  Facebookon kaptam  Mókusok  Jézus a hegyen  Őszi levelek  Születés és halál: Prof. Dr. P...  Facebookon kaptam  Azt hiszem, ha majd egyszer ta...  Valter kilencedik lett a Giro ...  Facebookon kaptam  Kellemes teázást  Facebookon kaptam  Rossz maszk  Png nő  Őszi kép  Csokor kancsóban  Őszi csokor  Angyalka  Balatonfüredi ékesség  Facebookon kaptam  Valter kilencedik lett a Giro ...  Kislány őszi levéllel  Léria Dipán idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szív sziromból  Facebookon kaptam  Szentmise a Sziklatemplomból 1...  Szentírás üzenete - Évközi 30....  Png gomba  Ha valaki más, mint én  Szekér virágokkal  Szív sziromból  Csokor kancsóban  Istennel vagyunk mi győztesek  Miért  Hosszú éjjel  Facebookon kaptam  Mókus őszi levelekkel  Gitáros Szentmise a Mátyás tem...  Hosszú éjjel  Na... ezt jól megmagyarázza!  Facebookon kaptam  Évközi 30. vasárnap 10.25  Esőben  Facebookon kaptam  Jézus gif  Facebookon kaptam  Lassan így lennén egymással?  Szép estét kedves látogatóimna...  Png baby  Facebookon kaptam  Te csak hidd, és tudd: a jók t...  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Mosolyt hoztam.......  Facebookon kaptam  Png óra  Homokba írva  Mike Sámuel: Csak Krisztusban  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bará...  A harmónia tiszta szeretet  Őszi kép  Facebookon kaptam  Őszi levelek  Love  Facebookon kaptam Annuska bará...  Szívemet kiakasztom  az emberek mindenhol egyformá...  Útravaló – 2020. október...  Nagyon szép.......  Évközi 30. vasárnap 10.25  Jézus a hegyen 
Bejegyzés Címkék
hatalom olyasvalami, forrása benned, szeretet hatalom, elnöknek ereje, hatalom sosem, mindig gyógyító, virágok záporoznak, hatalom tökéletes, hatalom erővé, társadalmi szerződés, hatalom eltűnik, szavakat fogod, ajkak mögött, titkárnődre gondolsz, munkahelyi főnökére, hatalom eltűnt, szeretet elmúlt, törvény lépett, változások miatt, nyelvészek számára, különbség nagyon, kard ereje, kard talán, hatalom mindig, szeretet hatalma, religio forrásává, ajtókat mindkét, szerelem pillanataiban, hatalmuk találkozik, pillanatokban elkezdik, mély szinkronicitást, szív képes, fajta hatalom, nagyon jelentős, múlt században, finom ételeket, megvilágosodott emberhez, felesége volt, legelső naptól, közeli városba, lány lábához, feleségük lábát, feleségek érinthetik, lány családja, kicsit bizonytalan, kissé bolondnak, egyszerűen annak, szívemet érintette, csalás volna, első dolog, első éjszaka, külvilág számára, férjed leszek, anyám leszel, ételkészítés volt, egyetlen tevékenység, rákos betegségtől, torkon ettél, tanítványaid torkán, ilyen szerves, legnagyobb csoda, hatalom egyre, hatalom kegyelem, szótárak szerint, szavaknak különböző, nyelvezet tiszta, erőt ismerik, egész létezésre, legtávolabbi csillagok, szeretet tiszta, egész világegyetem, sajátod lesz, egész világegyetemnek, meditáció által, tőből származik, medicina jelentése, fizikális testet, meditáció jelentése, tőről származik, másik jelentésárnyalatú, tőről fakadnak, meditáció gyógyít, szentségnek semmi, létezés szánt, benned lévő, iszlám mind, meditáció tökéletes, istenséghez szól, nyugati társadalom, zsinagóga adtak, imádkozó emberek, imájuk meghallgattatott, érzést kelti, imád lényeges, többi csillagot, hipnotikus transz, igazság kereséséhez, összpontosítottá, meghallgattatott, megvilágosodott, , ,
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 548
  • e Hónap: 4490
  • e Év: 85684
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.