Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ooOoo
  2019-03-04 18:21:49, hétfő
 
 





Link



Link

- Mi a franc ez? (Kérdezi az egyik jelenetben karakter ugye a filmben.)

A válasz meglepően egészen egyszerű és nagyszerű, különböző energiák, mintázatok (tulajdonságok) és elemeknek a keveredése, amiknek a fejlődése történhet negatív avagy pozitív irányba. Ehhez még hozzájöhetnek ugye a vágyak, az emlékek és szokások (kondicionáltság), amik lehetnek tudatosak vagy tudattalanok (ösztönök), amik késztetések formáiban is megnyilvánulnak. Ezekből fognak különböző képességek is kifejlődni, akár "új" képességek. Továbbá az, hogy egy másik lény üzenni szeretne más lényeknek "valamit". Tehát szeretne bizonyos formákban kommunikálni, kapcsolatot felvenni másokkal. Ez lehet aktív vagy passzív. Nem mindegy a szándék, jó vagy rosszindulatú, továbbá az sem mindegy hogy amit közölni szeretne azok igazságok vagy a valóságnak mely része (aminek egy része lehet hamis is). Minden lényt is valamiféle cél is vezérel. Az sem mindegy mi az üzenetnek a valódi lényege.

Egy üzenet tartalma lehet például az:

"Igen, én itt vagyok, valamilyen formában létezem, én ennyit tudok, ti meg csupán annyit amennyit, ti ott vagytok, pontosabban ott tartotok ahol. Esetleg tanulhatnánk-e egymástól? Mert én sem vagyok mindentudó. Szeretnék továbbfejlődni. Esetleg segíthetnénk egymáson?"

A negatív mintázatokon természetesen túl lehet lépni, de nem könnyen, nagyon-nagyon nehezen, hosszú folyamat, több 10 évek, sokszor sok-sok inkarnáció. Hogy a tapasztalás minél változatosabb lehessen. De ugye a tapasztalás nem ér semmit az értelem nélkül aminek fel kellene dolgoznia, értenie kellene, nem pedig félreértenie (tévedhetőség), ha ez nem történik meg, akkor nincs igazi tanulás.

Emiatt van az, hogy sokszor az árnyék-ént szeretem jobban bemutatni, hogy a földi emberek könnyebben felismerhessék és különbséget tudjanak tenni mi a "jó" és mi a "rossz". Negatív példák. Továbbá bizonyítani szeretném hogy semmitől sem érdemes félni, még a haláltól sem.

Mert a földi embernek például az istenképei és a teremtéstörténeteinek bizonyos részletei is zavarosak szoktak lenni, sokszor félre is vannak értelmezve.

Valaki azt állítja hogy az ilyesmi nem más mint az árnyék-én (egó), "akivel" lehet kommunikálni aki eléggé tudatos rá (az elme) és taníthat is...

Az elme vagy tiszta tudat, őneki van olyan képessége hogy tudja érzékelni az egót, mint tudatmorzsát, ami mindig arra törekszik hogy próbál elkülönülni az Egésztől, így a tiszta tudatosságtól is, és önálló akar lenni.

Ezeket nagyon lényeges megérteni, sőt, meg kell tapasztani, mivelhogy aki nem tapasztalja meg tudatosan, hogy sokszor a negatív gondolatai például valójában nem is őtőle származnak avagy erednek, akkor sok értelme nincs annak az illetőnek ilyen témákban "okoskodnia", mert abból sötét tudás válik.

Az hogy mi származik kitől vagy mitől, és hogy én például érzékelni tudom-e, az két különböző dolog. Az meg csak hab a tortán ha azonosulok is velük, márpedig én szinte mindennel tudok azonosulni is ha akarok, de el is tudom engedni őket, ha akarom.

Emiatt nem diliztem még be, ugye...

Én tudom hogy mik az illúziók és mik nem azok. Csupán gyakorlás kérdése az egész. Aki olyan tulajdonságokkal születik, annak könnyebben mennek bizonyos dolgok, aki hátrányosabb tulajdonságokkal született, annak tekintetében ami neki tetszik és ugyanakkor nehezen megy neki, ki kell tartani, elszántnak kell lenni, tudni kell mikor kell szüneteket tartani, érezni kell mikor kell lazítani. Mert aki nem tanul meg lazítani, ha ő tényleg keményen tud mondjuk dolgozni, de ha nem nagyon lazít, akkor csak addig erőlködik míg mondjuk bedilizik.

Ez nem egészen "játék" egyébként. Nagyon-nagyon sokan elbuktak már, sokan bediliztek...

Sőt, sokan bele is haltak, akik keresték azt hogy mi is valójában a megvilágosodás. Szerintem nincs teljes megvilágosodás, a megvilágosodás egy folyamat, ami nem más mint a tanulás. Egy "megvilágosodott" ember sem tudhat mindent! Ugye, azért nem, mivelhogy csupán a Forrás tudhat mindent, sok-sok fizikális testnélküli lény sem tud mindent. Ezt is lényeges megérteni...

Aki tudja vagy érzi hogy van öröklét, örökkévalóság, ő nem fog félni. Nincs mitől vagy kitől félnie. Még akkor sem ha "démonnal" találkozik, mert tudni fogja hogy az a "valami", akár látomás, vagy "hülye" képek félig-meddig illúziók is egyben.

...és itt hibáznak sokan, akik meditációt akarnak oktatni vagy már oktatják, nincs előtte megfelelő elméleti felkészítés, ennek sokszor beláthatatlan szörnyű következményei lehetnek. Tragikus következményei lehetnek.

Ez csupán egy felületes vázlat, amit egyébként sokan mások is meg tudtak volna tenni, sokan meg is tették csak esetleg másképpen értelmezik vagy fogják föl a dolgokat. Én is tettem hozzá "valamit", persze "újat" én semmihez nem tudok tenni, hiszen én csak annyit tudok "tenni" hogy a már meglévő ismereteimet összegezni tudom valamennyire. Merthogy "élővé tudom varázsolni", én csupán ennyit tudok "tenni", ez nálam amolyan hobbi is, én szeretem "csinálni", mindig nagy hangsúlyt fektetek arra hogy legyen játékos is. Belül éreznem kell hogy abban a jelenemben nekem mi esik jól és mi nem esik jól, esetleg mi az ami semleges. Én szinte mindig így cselekszem, sokszor csupán szabadidőmben "működik" az előbbi állításom, tehát csak úgy lesz igaz. Egyébként bizonyos másabb szituációk esetében, például a munkahelyemen, az előbbi állításom sokszor hamissá változik.

Ez a tudás nem az enyém. Én ezt (sem) tartom sajátoménak, mivelhogy én is tanultam másoktól. Ez már csak így megy... Az egész Univerzumban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tulajdonságokkal, megvilágosodott, kondicionáltság, megnyilvánulnak, megvilágosodás, következményei, továbbfejlődni, felismerhessék, hozzájöhetnek, tulajdonságok, rosszindulatú, tudatosságtól, beláthatatlan, szabadidőmben, örökkévalóság, változatosabb, természetesen, munkahelyemen, félreértenie, tanulhatnánk, tudatmorzsát, tekintetében, tévedhetőség, kommunikálni, ismereteimet, valamennyire, univerzumban, tudattalanok, segíthetnénk, hátrányosabb, mintázatokon, kapcsolatot, tapasztalás, késztetések, elkülönülni, tapasztalja, egyik jelenetben, válasz meglepően, fejlődése történhet, másik lény, valóságnak mely, része lehet, valódi lényege, üzenet tartalma, negatív mintázatokon, tapasztalás minél, értelem nélkül, árnyék-ént szeretem, földi emberek, földi embernek, elme vagy, tiszta tudatosságtól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Sokan azt tartják  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  210 éve született a SZÓZAT meg...  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Albert Einstein gondolata  Lóhere  Png ház  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png lepke  Szép napot kívánok  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Png lepke  Fekete-erdő desszert  Png férfi  Egy maradéktalanul uralt világ  Bounty krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png nő  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png nő  Nevem  Png férfi  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
egyik jelenetben, válasz meglepően, fejlődése történhet, másik lény, valóságnak mely, része lehet, valódi lényege, üzenet tartalma, negatív mintázatokon, tapasztalás minél, értelem nélkül, árnyék-ént szeretem, földi emberek, földi embernek, elme vagy, tiszta tudatosságtól, negatív gondolatai, illetőnek ilyen, felületes vázlat, jelenemben nekem, előbbi állításom, egész Univerzumban, tulajdonságokkal, megvilágosodott, kondicionáltság, megnyilvánulnak, megvilágosodás, következményei, továbbfejlődni, felismerhessék, hozzájöhetnek, tulajdonságok, rosszindulatú, tudatosságtól, beláthatatlan, szabadidőmben, örökkévalóság, változatosabb, természetesen, munkahelyemen, félreértenie, tanulhatnánk, tudatmorzsát, tekintetében, tévedhetőség, kommunikálni, ismereteimet, valamennyire, univerzumban, tudattalanok, segíthetnénk, hátrányosabb, mintázatokon, kapcsolatot, tapasztalás, késztetések, elkülönülni, tapasztalja, sajátoménak, bizonyítani, testnélküli, pontosabban, különbséget, felkészítés, képességek, kifejlődni, meditációt, mindentudó, találkozik, valamilyen, inkarnáció, értelmezik, szüneteket, értelmezve, valóságnak, valamiféle, istenképei, bediliztek, ugyanakkor, elszántnak, varázsolni, könnyebben, összegezni, származnak, gondolatai, cselekszem, jelenemben, tapasztani, azonosulni, azonosulok, okoskodnia, mintázatok, keveredése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 455
  • e Hét: 940
  • e Hónap: 3365
  • e Év: 14299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.