Regisztráció  Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Csak úgy...............................................
  2017-07-17 06:57:17, hétfő
 
  Link





és az egyik kedvencem :


Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság
  2017-07-15 15:53:59, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Taipei City (TPE), 19th - 30th August, 2017
  2017-07-11 08:45:15, kedd
 
 







Az Universiade válogatott keretében
A Ferencvárosból négy játékos - Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Német Toni és Sedlmayer Tamás -




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szép estét
  2017-07-09 19:57:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Málnás – habos kevert sütemény
  2017-07-05 14:18:37, szerda
 
  Hozzávalók
Tésztához
20 dkg puha vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 vaníliarúd
3 tojás
4 evőkanál tej
22,5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
+ kb. 20 dkg friss málna
Tetejére
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
csipetnyi só
Elkészítési javaslat
A vajat 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a tejjel a habos vajhoz adom. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összevegyítem, és evőkanalanként a masszához adom.
A sütőt előmelegítem 200°C-ra. A tepsit alaposan kivajazom, lisztezem, a masszát rásimítom, és a megmosott, lecsepegtetett málnát egyenletesen eloszlatom a tészta tetején. A málnát nem szükséges belenyomkodni.
A sütő közepén 25 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem. A habos masszát a sütőből kivett tészta tetejére kenem. A sütő alsó részén további 20 perc alatt 100°C-on készre sütöm.
Megjegyzések
A tojáshab felső rétege finom, ropogós, kemény, alul puha, lágy, egyszóval isteni. Ennek titka egyrészt a cukor mennyisége (mert ettől lesz kemény a hab) és az, hogy lassan, kis lángon süsd, sőt inkább szárítsd!




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Az élet alkonyán
  2017-07-04 20:16:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját verseim  
Zabpelyhes süti
  2017-07-02 12:11:43, vasárnap
 
  2 deci zabpehely
1 deci kókusz reszelék
1 kávés kanál sütőpor
másfél deci cukor
1 tojás
10 deka olvasztott vaj
1 evő kanál liszt...
Ezeket kikeverni és sütő papíron, pici meggyszem nagyságú pöttyökbe rakni.. 4 darab fér szélességbe, 5 darab hosszába..
ezek szétfolynak, és ilyen finom rágcsálni való lesz, ebből 3 tepsi lett..
180 fokos a sütő.. és 4-5 perc alatt sül ki egy-egy adag, persze oda kell figyelni, mert nem egyformák a sütők..amikor már barnul a széle, ki lehet venni, és rajta hagyni a papíron amíg kihül.. finom ropogós lesz..Így leírva.. bonyolult de nagyon egyszerű, pikk-pakk meg van !



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Saját ..................
  2017-07-01 08:43:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim itt is!  
Az életünk arról szól......
  2017-07-01 08:17:45, szombat
 
  Az életünk arról szól, hogy ahogy múlik velünk az idő, úgy kopnak le rólunk a képességek. Egyre inkább hegyesedünk. Egyre inkább kevés dolog marad, amivel foglalkozni tudunk, egyre rövidebbek a napok. Jót tesz mindenkinek, ha ki tud nyitni ajtókat az életében



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 141 db bejegyzés
Összes: 8892 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 793
  • e Hét: 5489
  • e Hónap: 23700
  • e Év: 201868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.