Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen betegségekre jó a szilva?
  2018-08-18 14:28:58, szombat
 
  Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom!
A szilva gyógyhatása


Az egész bolygón több fajtája létezik, attól függően, hogy melyik országból származik, színük, méretük és jellegük alapján különböztethetjük meg. A szilvafa általában májustól szeptemberig ontja termését, a viszonylag egyforma nagyságú gyümölcsöket. Minden szilva közepes paradicsom nagyságú (5-6 cm átmérőjű és 70 g), kis bemélyedéssel ott, ahol a szár van. A belső, húsos része lédús, színe a sárgától, fajtól függően, a halványkék vagy zöld színekig terjed. Minden gyümölcsnek vastag, és kőkemény magja van.

A szilva jótékony hatása

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, mert köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A tanulmányok következtetései szerint, ez a vitamin véd a tüdőrák és a rák szövődményei ellen.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
Gazdag olyan B vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.

Link





Így fogyaszd a szilvát! Nyersen Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában tartalmazz a legtöbb vitamint, ásványi anyagot. Szerencsés piacon vagy biogazdaságból beszerezned a gyümölcsöt. Lekvár A téli hónapokban lekváros kenyér, barátfüle vagy gombóc formájában fogyaszthatod a szilvát. A gyümölcs így is megőrzi a benne lévő emésztésserkentő hatású szorbitolt, valamint rosttartalmát.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Címkék: emésztésserkentő, antioxidánsokat, cryptoxanthinul, következtetései, kalóriaszegény, fenntartásához, biogazdaságból, összetevőkben, anyagcseréjét, betegségekben, véralvadáshoz, bemélyedéssel, gyógyításához, nyálkahártyák, hozzájárulnak, vitaminforrás, fogyaszthatod, rosttartalmát, szeptemberig, vitaminokban, magasságában, szabadgyökök, feltehetőleg, gyümölcsöket, fejlődéséhez, szervezetben, komplexekben, zeaxanthinul, szilvaszezon, folyamatában, mennyiségben, szövődményei, polyphenolic, hashajtóként, beszerezned, szervezetet, szilva gyógyhatása, egész bolygón, szilvafa általában, viszonylag egyforma, halványkék vagy, szilva jótékony, ideális egészség, szilvát hashajtóként, benne lévő, szatén elősegítik, szilva kiváló, szabadgyökök elleni, mirabella fajtái, nyálkahártyák egészséges, tanulmányok következtetései, gyümölcs jelentős, Nyersen Augusztus, Lekvár,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Hibáztam már  Minden kedves látogatómnak sze...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Húsvéti üdvözlet !  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Nagy Feró megmondta?  Paul David Tripp Március 25  A jó kedv a világon  Apu  Alvó kisfiú  Képes idézet !  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Alvó baby  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Devecsery László - Húsvét  Mire jók ?  Nem látom őket  Kövesd a vezetőt  Odaadja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Az erdőterápia egészségre gyak...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Ratkós beszületései a szereplő...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kövesd a vezetőt  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Levél lány  A szeretetről  Az izmaink nem csak testmozgás...  Nem jár  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A csend aranyat ért  A haj állapotának javítása egy...  Ne hagyd  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mire jók ?  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  A nagyhét eseményei  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Boldogság  Ne hagyd 
Bejegyzés Címkék
szilva gyógyhatása, egész bolygón, szilvafa általában, viszonylag egyforma, halványkék vagy, szilva jótékony, ideális egészség, szilvát hashajtóként, benne lévő, szatén elősegítik, szilva kiváló, szabadgyökök elleni, mirabella fajtái, nyálkahártyák egészséges, tanulmányok következtetései, gyümölcs jelentős, zeaxanthinul cryptoxanthinul, összetevők segítenek, reaktív oxigén, öregedés folyamatában, retina sárga, szilva gazdag, vasnak vörösvérsejtképző, testnedvek fontos, zsírok anyagcseréjét, csontok fejlődéséhez, formában tartalmazz, legtöbb vitamint, téli hónapokban, emésztésserkentő, antioxidánsokat, cryptoxanthinul, következtetései, kalóriaszegény, fenntartásához, biogazdaságból, összetevőkben, anyagcseréjét, betegségekben, véralvadáshoz, bemélyedéssel, gyógyításához, nyálkahártyák, hozzájárulnak, vitaminforrás, fogyaszthatod, rosttartalmát, szeptemberig, vitaminokban, magasságában, szabadgyökök, feltehetőleg, gyümölcsöket, fejlődéséhez, szervezetben, komplexekben, zeaxanthinul, szilvaszezon, folyamatában, mennyiségben, szövődményei, polyphenolic, hashajtóként, beszerezned, szervezetet, összetevője, tanulmányok, szabályozza, megőrzésére, gyulladások, alzenheimer, gyógyhatása, pantoténsav, gyümölcsnek, antioxidáns, zeaxanthina, ásványokban, anyagcserét, egészséges, használják, vitaminnak, elősegítik, karotinnak, szívverést, karotinoid, összetevők, testnedvek, anyagokban, kiváltképp, vérnyomást, halványkék, szeptember, tartalmazz, ellenszere, fogyasztod, szerencsés, formájában, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 2246 db bejegyzés
Összes: 127476 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 945
  • e Hét: 11000
  • e Hónap: 51421
  • e Év: 271799
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.