|
2018-08-18 14:28:58, szombat
|
|
|
Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom!
A szilva gyógyhatása
Az egész bolygón több fajtája létezik, attól függően, hogy melyik országból származik, színük, méretük és jellegük alapján különböztethetjük meg. A szilvafa általában májustól szeptemberig ontja termését, a viszonylag egyforma nagyságú gyümölcsöket. Minden szilva közepes paradicsom nagyságú (5-6 cm átmérőjű és 70 g), kis bemélyedéssel ott, ahol a szár van. A belső, húsos része lédús, színe a sárgától, fajtól függően, a halványkék vagy zöld színekig terjed. Minden gyümölcsnek vastag, és kőkemény magja van.
A szilva jótékony hatása
A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, mert köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A tanulmányok következtetései szerint, ez a vitamin véd a tüdőrák és a rák szövődményei ellen.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
Gazdag olyan B vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.
Link
Így fogyaszd a szilvát! Nyersen Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában tartalmazz a legtöbb vitamint, ásványi anyagot. Szerencsés piacon vagy biogazdaságból beszerezned a gyümölcsöt. Lekvár A téli hónapokban lekváros kenyér, barátfüle vagy gombóc formájában fogyaszthatod a szilvát. A gyümölcs így is megőrzi a benne lévő emésztésserkentő hatású szorbitolt, valamint rosttartalmát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Életmód |
|
Címkék: emésztésserkentő, antioxidánsokat, cryptoxanthinul, következtetései, kalóriaszegény, fenntartásához, biogazdaságból, összetevőkben, anyagcseréjét, betegségekben, véralvadáshoz, bemélyedéssel, gyógyításához, nyálkahártyák, hozzájárulnak, vitaminforrás, fogyaszthatod, rosttartalmát, szeptemberig, vitaminokban, magasságában, szabadgyökök, feltehetőleg, gyümölcsöket, fejlődéséhez, szervezetben, komplexekben, zeaxanthinul, szilvaszezon, folyamatában, mennyiségben, szövődményei, polyphenolic, hashajtóként, beszerezned, szervezetet, szilva gyógyhatása, egész bolygón, szilvafa általában, viszonylag egyforma, halványkék vagy, szilva jótékony, ideális egészség, szilvát hashajtóként, benne lévő, szatén elősegítik, szilva kiváló, szabadgyökök elleni, mirabella fajtái, nyálkahártyák egészséges, tanulmányok következtetései, gyümölcs jelentős, Nyersen Augusztus, Lekvár,
|
|
|
|
szilva gyógyhatása, egész bolygón, szilvafa általában, viszonylag egyforma, halványkék vagy, szilva jótékony, ideális egészség, szilvát hashajtóként, benne lévő, szatén elősegítik, szilva kiváló, szabadgyökök elleni, mirabella fajtái, nyálkahártyák egészséges, tanulmányok következtetései, gyümölcs jelentős, zeaxanthinul cryptoxanthinul, összetevők segítenek, reaktív oxigén, öregedés folyamatában, retina sárga, szilva gazdag, vasnak vörösvérsejtképző, testnedvek fontos, zsírok anyagcseréjét, csontok fejlődéséhez, formában tartalmazz, legtöbb vitamint, téli hónapokban, emésztésserkentő, antioxidánsokat, cryptoxanthinul, következtetései, kalóriaszegény, fenntartásához, biogazdaságból, összetevőkben, anyagcseréjét, betegségekben, véralvadáshoz, bemélyedéssel, gyógyításához, nyálkahártyák, hozzájárulnak, vitaminforrás, fogyaszthatod, rosttartalmát, szeptemberig, vitaminokban, magasságában, szabadgyökök, feltehetőleg, gyümölcsöket, fejlődéséhez, szervezetben, komplexekben, zeaxanthinul, szilvaszezon, folyamatában, mennyiségben, szövődményei, polyphenolic, hashajtóként, beszerezned, szervezetet, összetevője, tanulmányok, szabályozza, megőrzésére, gyulladások, alzenheimer, gyógyhatása, pantoténsav, gyümölcsnek, antioxidáns, zeaxanthina, ásványokban, anyagcserét, egészséges, használják, vitaminnak, elősegítik, karotinnak, szívverést, karotinoid, összetevők, testnedvek, anyagokban, kiváltképp, vérnyomást, halványkék, szeptember, tartalmazz, ellenszere, fogyasztod, szerencsés, formájában, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
679 db bejegyzés |
e év: |
2246 db bejegyzés |
Összes: |
127476 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 945
- e Hét: 11000
- e Hónap: 51421
- e Év: 271799
|
|
|