Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
80 éves Terence Hill
  2019-03-29 16:24:08, péntek
 
 

Március 29-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Terence Hill olasz filmszínész és rendező, Bud Spencer legendás társa, akivel az egész világon meghódították a filmvásznat. Legendás párosuk ma is híres, filmjeik töretlen népszerűségnek örvendenek Magyarországon is.

Az ikonikus színész Velencében született Mario Girotti néven. Vegyész apja olasz, anyja német volt, így a kis Mario mindkét nyelvet megtanulta. A második világháború idején, 1942 és 1945 között a németországi Lommatzsch községben éltek Drezda közelében, ott vészelték át a város bombázását. Érdekesség, hogy a faluban ma strand van elnevezve róla.

Szülei szerint már nyolcévesen pontosan tudta, hogy színész akar lenni, és tizenkét éves korában már meg is kapta első szerepét. Dino Risi rendező egy úszóversenyen fedezte fel a jó kiállású srácot, s 1951-ben szerepeltette Vakáció a gengszterrel című filmjében. Ettől kezdve anyjával minden színészválogatásra eljártak, jutalma néhány apró szerep lett. Érettségi után Rómába ment, ahol a legszínvonalasabb színésziskolákban képezte magát, három évig klasszikus irodalmat is tanult az egyetemen.

Vadnyugati karrierjét négy nagy sikerű Winnetou-filmben alapozta meg.
Szerelem hirdetésre
Érkeztek megkeresések az Egyesült Államokból is, ám ahhoz, hogy ezeket elfogadhassa, sürgősen meg kellett tanulnia angolul. Feladott hát egy hirdetést, amelyre egy gyönyörű, szőke lány - Lori Zwicklbauer - jelentkezett. Tanár és tanítvány első látásra egymásba szeretett, két hónap múlva örök hűséget esküdtek. Mario az amerikai karrierre készülve változtatta meg a nevét, egy elébe tett listából válaszLegendás páros
A siker végül mégsem Amerikában köszöntött rá: 1967-ben egy lábát tört kollégája helyett elvállalta egy spagettiwestern főszerepét. És milyen jól tette! Ekkor mutatták be neki Bud Spencert, vagyis Carlo Pedersolit, akit korábban hazájából már jól ismert, hisz egy csapatban úsztak.

Az Isten megbocsát, de én nem című film világsiker lett, a páros pedig ettől fogva egymás után kapta a jobbnál jobb ajánlatokat.totta ki magának a világhírnevet elhozó Terence Hill nevet.
Nemzedékek nőttek föl a filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb párosának vicces filmjein. Humor és bohóckodás oldja a verekedős jeleneteket, amelyekben Terence Hill játszottta a ravasz sármőrt, Bud Spencer pedig a jószívű, komótos, kissé nehézkesebb felfogású, de annál szerethetőbb mackót
Az ördög jobb és bal keze, Különben dühbe jövünk, És megint dühbe jövünk, Kincs, ami nincs, hogy csak néhányat említsünk sikerfilmjeik közül. Filmjeikben egyszerre használják és parodizálják a spagettiwesternek hatásmechanizmusát, ezért is lettek ennyire népszerűek.

Párosuk utánozhatatlan volt, de külön is megállták a helyüket: Terence Hill 1973-ban Henry Fonda oldalán játszott a Nevem: Senki című akcióvígjátékban - ez a kedvenc filmje -, amelyet Sergio Leone rendezett.

Bud Spencertől 1985-ben 17 közös film után, barátságban váltak el, de kilenc év múlva ismét együtt komédiáztak és pofozkodtak a Bunyó karácsonyig című moziban.

A színész karrierjében tizenhét éves fogadott fia elvesztése több mint hároméves hullámvölgyet okozott. Visszavonultan, szinte remeteként élt a feleségével és 1969-ben született közös fiukkal egy amerikai tanyán. Hill sokáig az utcára sem tudott kimenni, majd éjt nappallá téve dolgozott, hogy elterelje gondolatait.

A 2000-től forgatott Don Matteo-sorozat, amelyben egy életvidám és igazságszerető papot játszik, az egyik legkedveltebb olasz tévésorozat lett, az epizódok száma a 220-at is meghaladja jelenleg. Hazájában ebben a sorozatban hallható először a saját hangja, addig ugyanis szinkronizálták. 2011-től újabb sorozatot forgatott Alpesi őrjárat címen, ez is látható volt az egyik magyar tévécsatornán.
Hiába varázsolt el sok női nézőt Terence Hill vakítóan kék szeme, csibészes tekintete, ő több mint ötven éve boldog házasságban él feleségével, jelenleg egy csendes vidéki olasz városkában. Egyáltalán nem a híres sztárok fényűző életét éli, magánéletének szentségét mindig is szigorúan őrizte.
Díjak és filmek
1975-ben Bambi-díjjal jutalmazták, 2002-ben pedig a 42. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon a Don Matteóért elnyerte a legjobb színész díját. 2010-ben - Bud Spencerrel együtt - egész életművükért elnyerték az Olasz Filmművészeti Akadémia David di Donatello-díját.
Barátja, Bud Spencer 2016-ban bekövetkezett halála után a montesantói Szűzanya-Bazilikában tartott gyászszertartáson rövid beszédben visszaemlékezett a jó hangulatú forgatásokra és különleges kapcsolatukra, hiszen sohasem veszekedtek
Terence Hill egykori kollégája, barátja emlékére és tiszteletére készítette el legújabb, tavaly bemutatott filmjét, a Nevem: Thomast, amelyben nemcsak játszik, de ő írta és rendezte is
Jó egészséget kívánunk születésnapja alkalmából, és reméljük, még hosszú évekig készíti csak rá jellemző filmjeit!



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszaemlékezett, akcióvígjátékban, szinkronizálták, spagettiwestern, utánozhatatlan, születésnapját, válaszlegendás, magyarországon, visszavonultan, igazságszerető, népszerűségnek, születésnapja, sikerfilmjeik, világhírnevet, bekövetkezett, úszóversenyen, legnépszerűbb, hullámvölgyet, legkedveltebb, legsikeresebb, filmművészeti, kapcsolatukra, tévécsatornán, szerepeltette, magánéletének, meghódították, nyolcvanadik, elfogadhassa, parodizálják, németországi, jelentkezett, életművükért, megkeresések, karrierjében, gengszterrel, forgatásokra, egész világon, ikonikus színész, második világháború, németországi Lommatzsch, város bombázását, úszóversenyen fedezte, gengszterrel című, legszínvonalasabb színésziskolákban, amerikai karrierre, elébe tett, siker végül, lábát tört, spagettiwestern főszerepét, csapatban úsztak, páros pedig, jobbnál jobb, Terence Hill, Mario Girotti, Dino Risi, Egyesült Államokból, Lori Zwicklbauer, Carlo Pedersolit, Henry Fonda, Sergio Leone, Monte-carlói Televíziós Fesztiválon, Olasz Filmművészeti Akadémia David,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nevem  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Alázat  A Megváltó szolgálatában  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Idő  Neked tudnod kell  Esti kép  s immár én is felragyogva, ért...  A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Mindig jusson idő nevetni  Irgalom és ítélet  Soha ne kedvezz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hiányzik  Julian Brass gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 20  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Irgalom és ítélet  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kerüld el az evangélium örömén...  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Sokan azt tartják  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Hiányzik  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Minden harmadik...  Png virág  Neked tudnod kell  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Erdőn  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Reggel van  Nem számIt  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
egész világon, ikonikus színész, második világháború, németországi Lommatzsch, város bombázását, úszóversenyen fedezte, gengszterrel című, legszínvonalasabb színésziskolákban, amerikai karrierre, elébe tett, siker végül, lábát tört, spagettiwestern főszerepét, csapatban úsztak, páros pedig, jobbnál jobb, világhírnevet elhozó, filmtörténet egyik, verekedős jeleneteket, ravasz sármőrt, ördög jobb, kedvenc filmje, színész karrierjében, amerikai tanyán, 2000-től forgatott, egyik legkedveltebb, epizódok száma, sorozatban hallható, saját hangja, egyik magyar, csendes vidéki, híres sztárok, legjobb színész, visszaemlékezett, akcióvígjátékban, szinkronizálták, spagettiwestern, utánozhatatlan, születésnapját, válaszlegendás, magyarországon, visszavonultan, igazságszerető, népszerűségnek, születésnapja, sikerfilmjeik, világhírnevet, bekövetkezett, úszóversenyen, legnépszerűbb, hullámvölgyet, legkedveltebb, legsikeresebb, filmművészeti, kapcsolatukra, tévécsatornán, szerepeltette, magánéletének, meghódították, nyolcvanadik, elfogadhassa, parodizálják, németországi, jelentkezett, életművükért, megkeresések, karrierjében, gengszterrel, forgatásokra, filmtörténet, tiszteletére, szerethetőbb, veszekedtek, pofozkodtak, fesztiválon, nyolcévesen, nehézkesebb, tévésorozat, bazilikában, filmszínész, filmjeikben, világháború, ajánlatokat, feleségével, montesantói, zwicklbauer, gondolatait, jutalmazták, változtatta, komédiáztak, karácsonyig, barátságban, jeleneteket, házasságban, filmvásznat, bemutatott, remeteként, népszerűek, elvesztése, klasszikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 537 db bejegyzés
e év: 2871 db bejegyzés
Összes: 128101 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11195
  • e Hét: 28277
  • e Hónap: 81949
  • e Év: 360174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.