Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit üzen egy csokor rózsa?
  2019-04-05 15:44:32, péntek
 
   
  Virágvásárláskor fontos, hogy alkalomhoz illó csokrot válogassunk össze. Ha nem értünk hozzá, nyugodtan kérjünk segítséget az eladótól. Drótozott vagy hervadt virágot sose vásároljunk. Ezeket általában fagyasztották, abban pedig biztosak lehetünk, hogy a virágok a vázában nem fognak új életre kelni. Ha azt szeretnénk, hogy ajándékunk jó ideig ne hervadjon el, válasszunk a tartósabbak közül: ilyen a liliom, az orchidea, a flamingó, a szegfű és a papagájvirág. Virágvásárlás előtt gondoljunk arra is, mikor kerülhet vízbe a növény. Hosszú útra nem célszerű virággal készülni. Sok esetben egyszerűbb és elegánsabb névjeggyel ellátott virágcsokrot küldeni. Hivatalos rendezvényre is készülhetünk virággal. Ilyenkor a csokrot mindig bal kézzel adjuk át, hogy a jobbal kezet tudjunk fogni.


A liliom a kacér nő jelképe


Ha rózsát ajándékozunk, az legyen hosszú szárú, a selyempapírt pedig sose felejtsük el kibontani a virág átadása előtt, a celofán viszont maradhat! Tíz szál alatt mindig páratlan számú virágból köttessünk csokrot. Ez a hagyomány a középkorból származik, ekkor a rózsákat párosával árulták. Aki páratlan számú rózsát küldött valakinek, nagyvonalúságát fejezte ki vele. A kaktusz elvágja a barátságot, a sárga jácint pedig azt üzeni, ,,már nem szeretlek". A gardénia a titkos szerelem, a liliom pedig a kacér nő jelképe. Bizonyos virágok, mint a krizantém és az őszirózsa, a gyász kifejezője. A szegfű és a rózsa személyes érzelmekre utal, így hivatalos eseményeken, távoli ismerősök esetében ezektől inkább tartózkodjunk, ahogy a vörös színtől is, ehhez ugyanis hagyományos szenvedély kapcsolódik. Ha férfinak, fiúnak vásárolunk virágot (pl. ballagásra), a legférfiasabb színek: a zöld, a fehér, a barna ajánlható, a csokorba ezeken kívül csak a sötétebb árnyalatú virágok közül válogassunk.
Sárga és vörös rózsa


Egy szál rózsa a szerelem jelképe, a csokor rózsa az áhított szerelemre utal, míg száz szál rózsa a kibírhatatlan vágyakozás jelképe. Így nem biztos, hogy már az első randevún érdemes ezzel indítani. A fehér rózsa a szerelem, ártatlanság, megbecsülés, a szülői szeretet virága, de nemrég szült édesanyáknak is ideális választás csokorba kötve, míg a rózsaszín a kecsességet és a tökéletes boldogságot szimbolizálja. Szerelmünknek lehetőleg ne válasszunk sárga rózsát, hiszen az a lanyha érzelmekre utal. A tövis nélküli rózsa azt jelzi, hogy a hölgybe első látásra beleszerelmesedett a férfi. De nem csak rózsával fejezhetjük ki érzelmeinket a virágok nyelvén.


Virágnyelv


A virágok már az ókorban is üzentek, a virágnyelv használatára a Bibliában, sőt az ókori mitológiában is találhatunk utalásokat. A középkorban, a 14. században a fehér szalaggal díszített fehér rózsa a délután két órai randevúra emlékeztetett. A 15. században a lányok hajában az ibolya a szerénységre utalt. Sokáig a virágajándékozás a leggazdagabbak privilégiuma volt, így a szegényebbek szalmavirágokkal üzentek. A 17. századra aztán már nem csak a virág fajtája, de minden apró részlet is jelentéssel bírt. Virágokkal nem csak a szerelmesek üzentek egymásnak, hanem sokszor a kémek, besúgók is. A világ első virágnyelv-szótára 1818-ban látott napvilágot.

Randevúra


A csokor összeállításával nemcsak szándékainkat, hanem akár személyiségünket is kifejezhetjük. Randevúra készülve érdemes erre odafigyelni, és persze jó, ha ismerjük a virágok egyezményes jelentését is. Ambróziát például semmiképpen ne vegyünk az első találkozóra, mert az a viszonzott szerelem jelképe, de a dáliával se járunk jól, hiszen az elegancia és a magabiztosság mellett, csokorba kötve a változékony érzelmekre utal. Romantikus lelkületűeknek jó választás lehet a hóvirág, ami a tisztaságot és a reményt fejezi ki, míg a nefelejcs az örök szerelem virága. Az orgona arra szólít fel, hogy szeressük egymást, míg a lila azt jelenti, hogy immár elköteleztük magunk amellett, akinek adjuk.

Esküvőre


Figyeljünk a virágnyelvre akkor is, ha lakodalomba vagyunk hivatalosak. A búzavirág például azt fejezi ki, hogy a menyasszony nyílt és őszinte, szándékaik tiszták, míg a borostyán a házastársi szerelem, a hűség, a barátság jelképe. A gyöngyvirág a menyasszony szépségét hirdeti. Az írisz csokorba kötve az sugallja, hogy reméljük, a menyasszony megtalálta az igazi párját.


Barátoknak


A frézia üzenete: mindig megbízhatsz bennem. Az írisz a remény, a kála a szépség, a jázmin a kedvesség virága, nőnek ajándékozva pedig az elismerést szimbolizálja. Ha amarilliszt nyújtunk át egy hölgynek, azzal azt fejezzük ki, hogy büszkék vagyunk a vele való kapcsolatra. Az orchidea a műveltség szimbóluma, míg a margaréta az ártatlanság, őszinteség, finomság virága. A sárga rózsa a vidámság és az öröm mellett a barátságot is jelképezi, hasonlóan a borostyánhoz, ami viszont a házastársi szerelmet, a hűséget is szimbolizálja. A kék ibolya hála virága.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szalmavirágokkal, összeállításával, személyiségünket, virágajándékozás, virágvásárláskor, nagyvonalúságát, leggazdagabbak, lelkületűeknek, fagyasztották, szimbolizálja, szándékainkat, virágvásárlás, kibírhatatlan, emlékeztetett, szerelmünknek, kifejezhetjük, legférfiasabb, magabiztosság, tartózkodjunk, borostyánhoz, rendezvényre, virágcsokrot, édesanyáknak, elköteleztük, érzelmeinket, készülhetünk, használatára, virágnyelvre, ajándékozunk, szerénységre, papagájvirág, privilégiuma, selyempapírt, szegényebbek, mitológiában, menyasszony, tartósabbak közül, csokrot mindig, jobbal kezet, legyen hosszú, selyempapírt pedig, virág átadása, celofán viszont, középkorból származik, rózsákat párosával, kaktusz elvágja, sárga jácint, titkos szerelem, liliom pedig, gyász kifejezője, rózsa személyes, vörös színtől,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Azért kaptad  képre írva  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Csend  A felvilágosodás...  Egyszerű  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Latinovits Zoltán tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Reményik Sándor: Pierrot &...  Minden tavaszból őrizz..  Kertem  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szívek  Borzasztó  Tanácsok egy pszichológustól  Csend  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét  Vidámság  Vidámság  Facebookon kaptam  Vannak emberek  jó reggelt  Jó nap volt  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul David Tripp Április 14  Van néhány kérdés, amin gondol...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Töröld le  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Az ember  Jó éjszakát  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Bársony székben  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  James Allen  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Megígért békesség  Esterházy Péter: Harmonia c...  Tanácsok egy pszichológustól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  James Allen  Robert Merle tollából  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Jánosházy György: Fogd a kezem  Márai Sándor tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang 
Bejegyzés Címkék
tartósabbak közül, csokrot mindig, jobbal kezet, legyen hosszú, selyempapírt pedig, virág átadása, celofán viszont, középkorból származik, rózsákat párosával, kaktusz elvágja, sárga jácint, titkos szerelem, liliom pedig, gyász kifejezője, rózsa személyes, vörös színtől, legférfiasabb színek, barna ajánlható, csokorba ezeken, sötétebb árnyalatú, szál rózsa, szerelem jelképe, csokor rózsa, áhított szerelemre, kibírhatatlan vágyakozás, első randevún, fehér rózsa, szülői szeretet, tökéletes boldogságot, tövis nélküli, hölgybe első, virágok nyelvén, virágnyelv használatára, ókori mitológiában, fehér szalaggal, lányok hajában, szerénységre utalt, leggazdagabbak privilégiuma, szegényebbek szalmavirágokkal, virág fajtája, szerelmesek üzentek, világ első, csokor összeállításával, virágok egyezményes, első találkozóra, magabiztosság mellett, változékony érzelmekre, reményt fejezi, örök szerelem, orgona arra, virágnyelvre akkor, búzavirág például, menyasszony nyílt, házastársi szerelem, barátság jelképe, menyasszony szépségét, írisz csokorba, menyasszony megtalálta, igazi párját, frézia üzenete, kedvesség virága, elismerést szimbolizálja, vele való, műveltség szimbóluma, sárga rózsa, öröm mellett, házastársi szerelmet, szalmavirágokkal, összeállításával, személyiségünket, virágajándékozás, virágvásárláskor, nagyvonalúságát, leggazdagabbak, lelkületűeknek, fagyasztották, szimbolizálja, szándékainkat, virágvásárlás, kibírhatatlan, emlékeztetett, szerelmünknek, kifejezhetjük, legférfiasabb, magabiztosság, tartózkodjunk, borostyánhoz, rendezvényre, virágcsokrot, édesanyáknak, elköteleztük, érzelmeinket, készülhetünk, használatára, virágnyelvre, ajándékozunk, szerénységre, papagájvirág, privilégiuma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 380 db bejegyzés
e év: 2714 db bejegyzés
Összes: 127944 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4896
  • e Hét: 21711
  • e Hónap: 43814
  • e Év: 322039
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.