Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napról napra nő a fertőzöttek száma
  2020-04-24 07:35:35, péntek
 
  Még emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-járvány, nem vagyunk a végén, napról napra több a fertőzött - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.



Müller Cecília közölte, hogy folytatódik az idősotthonok ellenőrzése, ami megelőzési célt is szolgál. Egyrészt számon kérik az eddig hozott intézkedések végrehajtását, a jogszabályoknak való megfelelést, de egyfajta konzultációt is folytatnak: a népegészségügyi szakemberek helyben is segítik az idősotthonokban dolgozók munkáját - sorolta.

Kitért arra, hogy folyamatos az idősotthonok fertőtlenítése is. Azokon a helyeken kezdték meg ezt a munkát, ahol magas a gondozottak száma, és fordult már elő megbetegedés. Azonban ott is végeznek majd fertőtlenítést - megelőző jelleggel -, ahol még nincs fertőzött - mondta.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a járvány kezdete óta jelentősen megnőtt az igény a kéz- és felületfertőtlenítő szerekre. Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eddig 70 ideiglenes engedélyt adott ki különböző vállalatoknak ezen szerek gyártására.

Jelezte, ebben a termékkörben is sok a hamis termék, azonban a fogyasztó a címkéről tájékozódhat, ahol megtalálhatók a termék jellemző összetevői, a felhasználási és adagolási javaslatok és a gyártáshoz kiadott engedélyszám is. Ha ez utóbbi nem szerepel az árucímként, akkor az gyanúra adhat okot - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy ezeket a fertőtlenítőszereket jól elkülönítve kell tárolni, és semmi esetre se öntsük át élelmiszeres dobozba, vagy kiürült üdítős flakonba, mert ez megtévesztő lehet.

Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos cáfolta azokat az ellenzéki állításokat, miszerint a Magyarországra érkező maszkok raktárakban porosodnának. Mint mondta, ezek fogyóeszközök és elsősorban az egészségügyi dolgozók védelmét szolgálják. Folyamatos a kiszállítás a kórházakba, mivel a maszkok nagy tételben fogynak, egy egészségügyi dolgozó legfeljebb egy műszakra, illetve pár óráig használ egy maszkot.

Müller Cecília szintén kérdés kapcsán tért ki arra, hogy a társasházat nem kötelezik semmire, ha ott egy, vagy több lakónál kötelező házi karantént rendelnek el. A lakás bejáratára kerül a piros színű figyelemfelkeltő cédula, a társasház bejáratánál pedig egy sárga felirat jelzi, hogy abban a házban vannak fertőzöttek.

Hozzátette: a társasházat nem kötelezik semmire, hiszen a hatóság személyekről dönt és intézkedik, azonban a közös tereket - lépcsőház, korlát, lift - érdemes átfertőtleníteni. Eddig nem volt arra példa, hogy egy egész társasházat helyeztek volna karantén alá.

A közelgő anyák napja alkalmából a szakember elmondta azt is, hogy az ilyenkor adott virág nem jelent veszély. A koronavírus egy légúti vírus, így is lehet elkapni - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a házilag készített pamut maszkokat érdemes hatvan, vagy magasabb hőfokon mosni.



Forrás: MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: átfertőtleníteni, figyelemfelkeltő, jogszabályoknak, népegészségügyi, idősotthonokban, fertőtlenítése, magyarországra, fertőtlenítést, végrehajtását, tisztifőorvos, fogyóeszközök, vállalatoknak, megtalálhatók, felhasználási, egészségügyi, termékkörben, személyekről, porosodnának, megbetegedés, idősotthonok, intézkedések, konzultációt, élelmiszeres, tájékozódhat, védekezésért, engedélyszám, állításokat, elkülönítve, szakemberek, megfelelést, társasházat, gondozottak, koronavírus, megtévesztő, folytatódik, fertőzöttek, országos tisztifőorvos, idősotthonok ellenőrzése, eddig hozott, jogszabályoknak való, népegészségügyi szakemberek, idősotthonokban dolgozók, idősotthonok fertőtlenítése, helyeken kezdték, gondozottak száma, járvány kezdete, hamis termék, címkéről tájékozódhat, termék jellemző, gyártáshoz kiadott, gyanúra adhat, ellenzéki állításokat, Müller Cecília, Nemzeti Népegészségügyi Központ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Alvó kislány  Baranyi Ferenc - N i n c s  Zilahy Lajos mondta  James Allen  39 ígéret  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila – Keresek ...  Szép estét  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Emlékezz  Jan Twardowski - Siessünk  A pitypang legendája  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kertem  képre írva  Ott van  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Bornyi Veronika haiku verse  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  A pitypang legendája  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  A hagyma antibakteriális hatás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam Krisztinától  Van néhány kérdés, amin gondol...  Bornyi Veronika haiku verse  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Az ember  James Allen  Tanmese  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét  Az ember  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Hogyan válunk hűségesekké?  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Mírjam bará... 
Bejegyzés Címkék
országos tisztifőorvos, idősotthonok ellenőrzése, eddig hozott, jogszabályoknak való, népegészségügyi szakemberek, idősotthonokban dolgozók, idősotthonok fertőtlenítése, helyeken kezdték, gondozottak száma, járvány kezdete, hamis termék, címkéről tájékozódhat, termék jellemző, gyártáshoz kiadott, gyanúra adhat, ellenzéki állításokat, egészségügyi dolgozók, maszkok nagy, egészségügyi dolgozó, lakás bejáratára, piros színű, társasház bejáratánál, sárga felirat, házban vannak, hatóság személyekről, közös tereket, egész társasházat, közelgő anyák, szakember elmondta, ilyenkor adott, légúti vírus, házilag készített, átfertőtleníteni, figyelemfelkeltő, jogszabályoknak, népegészségügyi, idősotthonokban, fertőtlenítése, magyarországra, fertőtlenítést, végrehajtását, tisztifőorvos, fogyóeszközök, vállalatoknak, megtalálhatók, felhasználási, egészségügyi, termékkörben, személyekről, porosodnának, megbetegedés, idősotthonok, intézkedések, konzultációt, élelmiszeres, tájékozódhat, védekezésért, engedélyszám, állításokat, elkülönítve, szakemberek, megfelelést, társasházat, gondozottak, koronavírus, megtévesztő, folytatódik, fertőzöttek, kiszállítás, bejáratánál, raktárakban, ellenőrzése, kórházakba, jelentősen, árucímként, hozzátette, megelőzési, tendenciát, javaslatok, gyártására, bejáratára, alkalmából, összetevői, ideiglenes, legfeljebb, folyamatos, gyártáshoz, szolgálják, válaszolva, elsősorban, folytatnak, csütörtöki, intézkedik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 401 db bejegyzés
e év: 2735 db bejegyzés
Összes: 127965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1369
  • e Hét: 26481
  • e Hónap: 48584
  • e Év: 326809
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.