Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
  2020-05-01 17:21:58, péntek
 
  Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
2020, május 1 - 09:49


Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben, de a szakemberek szerint a vírus várhatóan októberben, novemberben második hullámban újra támad majd - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vírus nem szabadult el, sikerült kialakítani a védekezés módszereit, "időt nyertünk", és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre, így ha mostantól bármilyen okból hirtelen nagy hullámban támadna a járvány, akkor sem maradna ellátás nélkül senki - fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az egészségügyben most egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és végezni a normális gyógyítási munkát.

A vírus nem ment el - folytatta -, csak "felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére", mert a szakemberek szerint "lesz második hullám" - egy nyári lassulás után - várhatóan október-november környékén.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezés következő szakaszában is fenn kell tartani az időseket védő szabályokat, és külön előírások kellenek a legfertőzöttebb Budapestre és Pest megyére, az elhunytak 80 százaléka ugyanis innen származik. Így az ország központjában a kijárási korlátozások fennmaradnak, viszont a többi helyen új, könnyebb szabályokat, védelmi intézkedéseket vezetnek be.



Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem fognak habozni, hogy a fővárosiaknak is újraindulhasson a normális élet.

A következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és a fokozatosság - mondta, megismételve: a kormány az osztrák tapasztalatokat is figyelve jár el, de a cseh lépéseknek is vannak hasznos következtetései Magyarországra nézve.

A különleges jogrendet a miniszterelnök úgy értékelte: annak éppen az az előnye, hogy - nem különleges jogokat ad, hanem - különleges gyorsaságra ad lehetőséget a kormánynak. Új döntéseket kéthetente érdemes hozni, ennyi idő alatt lehet felmérni a változtatások következményeit - jegyezte meg.

A különleges jogrend miatti külföldi támadásokról azt mondta: miután kiderült, a járványt nem sikerül lokalizálni a gócpontokban, biztos volt benne, hogy megjelennek a pénzügyi spekulánsok válságfinanszírozásra vonatkozó javaslatai, amelyeknek a haszonélvezői a pénzügyi befektetők.

"Ha ezek között a befektetők között nem tűnt volna föl hazánk egyik legtehetségesebb fia, Soros György, na, azon aztán végképp nagyon meglepődtem volna" - fogalmazott.

A migráció esetében is megjelent egy "Soros-terv", az volt az első, majd a járványnál is jöttek a pénzügyi befektetők és Soros György "kettes számú terve", amely úgy kínál pénzt az európaiaknak, hogy a tőkét nem is kell visszafizetni, "elég, ha a kamatot", de azt "hetedíziglen" - fejtette ki a kormányfő, aki arra is számított: a spekulánsok tervét ellenző Magyarország szavának gyengítéséért meg fogják támadni a magyarokat, úgy, hogy diktatórikus módszerek alkalmazásával vádolják meg az országot. Így akarták kikapcsolni a magyarokat és a szintén a sarkukra álló lengyeleket is - mondta.

Ám a magyar rendkívüli jogrend sorról sorra elolvasása után nem találtak benne semmit, ami szembemenne az EU-s civilizációs hagyományokkal - emelte ki, megjegyezve: normális esetben most óránként kellene fogadnia Magyarországnak az elnézést kérő leveleket, ám nem számít ezek nagy tömegére.

Azt is mondta, a "Soros-féle hálózatnak" a liberálisok körében van a legerősebb hídfőállása, ők, akik "azon a köldökzsinóron lógnak, amelybe Soros György pumpálja az életnedveket", világkormányzást akarnak teremteni.

Hozzátette: a magyar ellenzék tagjai között is látott olyan parlamenti képviselőt, aki szégyellte magát, miközben támadta a kormányt, és ezt meg is érti.



A járvány miatti gazdasági helyzetről azt mondta, az összkép "nem lelkesítő", de mint a 2008-09-es gazdasági válság kezelésekor, most is a munkahelykérdés a legfontosabb szempont, mert ha van munka, van esély.

Annyi munkahelyet fognak létrehozni - amiért személyes garanciát vállal -, amennyit a vírus megszüntet - ismételte meg.

A munkanélküli segély 3 hónapra szól, az ezt követő jövedelempótló támogatásból pedig valóban nem lehet megélni, de e mellett, illetve helyett kínálnak majd fizetett képzést, közmunkát, állami cégek is növelhetnek létszámot bizonyos munkákra, az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben is - fejtette ki.

Hozzátette, a válságkezelésben a gazdasági összefogás kulcskérdés, hogy az ország visszatérhessen a teljes foglalkoztatottság körüli állapotba.

Az interjúban szó volt a román elnök minapi nyilatkozatáról is - amelyben Klaus Iohannis az ellenzéki szociáldemokratákat "Erdély magyaroknak adásával" vádolta -, amelyről Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elnök személyében egy tiszteletreméltó embert ismert meg, aki kiáll az elvei mellett, így Magyarország tiszteli Romániát és elnökét. Ezért is értetlenséggel figyeli a történteket, mert ilyen mondatokat "a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk Romániából".

"Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet, és megértsük, mi történt. (...) Ha persze rákényszerülünk, majd felvesszük a kesztyűt, de most nem javaslom, hogy az elénk dobott kesztyűért lehajoljunk" - mondta, jelezve: nem tudni, provokációról, "balesetről" vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó.

A miniszterelnök azt javasolta, várjunk, hogy ez kiderüljön, és Magyarország inkább törekedjen a jószomszédi kapcsolatra, adja meg a tiszteletet a románoknak, de ugyanezt elvárja a Romániában élő magyarok, a magyarországi magyarok és a magyar államiság iránt is.

Végül a közelgő anyák napjáról azt mondta: azt kívánja mindenkinek, találja meg a módját, hogy "az édesanyja érezhesse, hogy van fia", a fiúk pedig, hogy van édesanyjuk.




MTI 2020. május 1.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: válságkezelésben, világkormányzást, tiszteletreméltó, legtehetségesebb, antidemokratikus, munkahelykérdés, rákényszerülünk, nemzetstratégia, következményeit, következtetései, nyilatkozatáról, újraindulhasson, legfertőzöttebb, magyarországnak, tapasztalatokat, visszatérhessen, alkalmazásával, köldökzsinóron, jövedelempótló, miniszterelnök, értetlenséggel, hagyományokkal, intézkedéseket, magyarországra, egészségügyben, koronavírussal, haszonélvezői, fővárosiaknak, változtatások, gyengítéséért, magyarországi, provokációról, felkészültünk, egészségügyet, mozzanatairól, visszafizetni, első csatát, vírussal szemben, koronavírussal szemben, szakemberek szerint, vírus várhatóan, védekezés módszereit, egészségügyben most, normális gyógyítási, vírus következő, nyári lassulás, miniszterelnök hangsúlyozta, védekezés következő, időseket védő, legfertőzöttebb Budapestre, ország központjában, kijárási korlátozások, Orbán Viktor, Soros György, Klaus Iohannis,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Csend  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  39 ígéret  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bársony székben  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  jó reggelt  Segíts neki dicsérni Téged  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  James Allen  Ady Endre - Mindegy átka  Segíts neki dicsérni Téged  Zilahy Lajos mondta  Jan Twardowski - Siessünk  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 15  Megígért békesség  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az ember  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  A hagyma antibakteriális hatás...  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Müller Péter tollából  Vidámság  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Egy gondolat  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Minden tavaszból őrizz..  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Krisztina b...  Martin Buber, A haszidim meséi  Különleges  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
első csatát, vírussal szemben, koronavírussal szemben, szakemberek szerint, vírus várhatóan, védekezés módszereit, egészségügyben most, normális gyógyítási, vírus következő, nyári lassulás, miniszterelnök hangsúlyozta, védekezés következő, időseket védő, legfertőzöttebb Budapestre, ország központjában, kijárási korlátozások, többi helyen, halálozási arányt, normális élet, következő napok, szigorú menetrend, osztrák tapasztalatokat, cseh lépéseknek, különleges jogrendet, változtatások következményeit, különleges jogrend, pénzügyi spekulánsok, pénzügyi befektetők, befektetők között, migráció esetében, spekulánsok tervét, sarkukra álló, magyar rendkívüli, elnézést kérő, liberálisok körében, legerősebb hídfőállása, köldökzsinóron lógnak, magyar ellenzék, járvány miatti, 2008-09-es gazdasági, legfontosabb szempont, vírus megszüntet, munkanélküli segély, életerős fiatalokat, gazdasági összefogás, ország visszatérhessen, román elnök, elnök személyében, tiszteletreméltó embert, elvei mellett, legrosszabb antidemokratikus, elénk dobott, hosszabb távú, jószomszédi kapcsolatra, magyarországi magyarok, magyar államiság, közelgő anyák, édesanyja érezhesse, fiúk pedig, válságkezelésben, világkormányzást, tiszteletreméltó, legtehetségesebb, antidemokratikus, munkahelykérdés, rákényszerülünk, nemzetstratégia, következményeit, következtetései, nyilatkozatáról, újraindulhasson, legfertőzöttebb, magyarországnak, tapasztalatokat, visszatérhessen, alkalmazásával, köldökzsinóron, jövedelempótló, miniszterelnök, értetlenséggel, hagyományokkal, intézkedéseket, magyarországra, egészségügyben, koronavírussal, haszonélvezői, fővárosiaknak, változtatások, gyengítéséért, magyarországi, provokációról, felkészültünk, egészségügyet, mozzanatairól, visszafizetni, fokozatosság, életnedveket, civilizációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 401 db bejegyzés
e év: 2735 db bejegyzés
Összes: 127965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3869
  • e Hét: 28981
  • e Hónap: 51084
  • e Év: 329309
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.