Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!
  2020-08-09 08:41:28, vasárnap
 
  Orbán Viktor: köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!
2020. augusztus 07. - 11:02


A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen - köhögve, vagy lázasan - senki ne menjen emberek közé. Önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit meg kell akadályozni.

Önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres

A kormányfő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres.
Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg - tette hozzá.
Kiemelte, a pápai és mezőkövesdi tömeges fertőzések is úgy történtek, hogy köhögő és lázas emberek olyan helyre mentek, ahol sokan voltak.

Járványügyi Bevetési Egységről

Orbán Viktor aláhúzta: az operatív törzs folyamatosan dolgozik, emellett lassan látható lesz az a tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelést viselő speciális egység is, amely a gócpontok kialakulásakor végez majd elkülönítést.

Augusztus 31-éig meghosszabbítottuk a konzultáció határidejét

A kormányfő kiemelten fontosnak nevezte a nemzeti konzultációt, mert annak segítségével olyan intézkedéseket hozhatnak, amelyeket az emberek is pártolnak. Elmondta, eddig több mint 1,4 millióan küldték vissza a kérdőíveket.
Ez nagyon magas szám a nyári szabadságolásokra is tekintettel, ami miatt a kormány augusztus 31-éig meghosszabbította a konzultáció határidejét - tette hozzá.

Mindenki felelősséggel éljen a szabadságával

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy felelősséggel éljen a szabadságával. Azt mondta, a kormány jó példát mutatott, amikor lemondta az augusztus 20-ai tűzijátékot, amelynek megtartására jogilag ugyan lett volna lehetőség, de az mégis vállalhatatlan kockázatot jelentett volna.
Orbán Viktor azt kérte, hogy a külföldre tartók inkább csak a szomszédos országokba menjenek, amelyek közül Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország számít biztonságosnak.
A kormányfő szerint nem vált az emberi civilizáció dicsőségére az a verseny, amely tavasszal különböző ázsiai reptereken folyt az egészségügyi eszközökért, ezért abban bízik, hogy a világ rendezettebben fordul rá a járvány feltételezett második hullámára.

Az egészségügyi védekezésről és a vakcináról

Magyarországon meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azon lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre - tette hozzá, majd aláhúzta, arra kérte az egészségügyért felelős minisztert, hogy készítsen nagyon pontos szakvéleményt az elsőként megjelenő vakcináról.
Orbán Viktor emlékeztetett: Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál.

A járványról és a munkahelyekről

A miniszterelnök közölte: minden reggelt a járvánnyal kapcsolatos számok tanulmányozásával kezd, aminek során elsőként az elhunytak számát, majd a fertőzések alakulását, esetleges gócpontok kialakulását vizsgálja, harmadikként pedig a munkanélküliségi adatok alakulását nézi meg, ahol a ténylegesen dolgozók számára figyel.
Kiemelte, ma többen dolgoznak, mint januárban, és mintegy 30-35 ezres hiány van a járvány előtti időszakhoz képest.
Ez azt mutatja, hogy a kormány jól halad, mivel ez a szám messze 100 ezer felett is volt - fűzte hozzá. A miniszterelnök szerint - "ha az ég nem szakad le és nem ér össze a földdel" - jó esély van arra, hogy ez a különbség ősszel eltűnik, és annyian dolgoznak majd, mint a vírus megjelenése előtt. Megjegyezte, nem kíván megelégedni a vírus előtti foglalkoztatottsági szinttel, hanem azon is túl szeretne lépni.
Orbán Viktor szerint 2010-ben azzal tudták megnyerni a választást, hogy egymillió új munkahely létrehozását vállalta, 8-9 év alatt pedig létre is hoztak több mint 800 ezer munkahelyet, amit világrekordnak tart.
Magyarország erre büszke lehet, és arra is, hogy egyre többen hiszik el, érdemes dolgozni, a megélhetést munkára és nem segélyekre kell alapozni - fejtette ki, majd hozzátette, "azért mentünk tönkre a baloldali kormányok alatt, mert ők bátorították, elősegítették" a segélyre alapozó felfogást.

Az illegális migráció egészségügyi fenyegetést jelent

Aláhúzta, minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni.
A migrációs és a koronavírus-járvány összekötésével nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők - mondta.
Ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni - jelentette ki.
Hangsúlyozta, ez egy túl szigorú kijelentés az "emberi jogi harcosoknak", akiket ő "libernyákoknak" hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.
Orbán Viktor elmondta, azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, férfiasan lépjenek fel, és állítsanak meg minden illegális határátlépést, mert az már közegészségügyi kockázatot is jelent.

A magyar könnyűzene támogatásáról

Kiemelte, a kormány a nemzeti kultúra részének tartja a magyar könnyűzenét, ezért fontos az abban dolgozók megmentése.
Ez egy hangyaboly, ha a kabinet rossz helyen nyúl bele, akkor a rengeteg támogatás ellenére mindenki elégedetlen lesz - mondta a miniszterelnök, aki ezért azt kérte, úgy segítsék az ágazatot, hogy azok az emberek döntsenek a támogatásokról, "akik az ő világukból jönnek".



MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkanélküliségi, közegészségügyi, megakadályozása, biztonságosnak, rendezettebben, kialakulásakor, miniszterelnök, intézkedéseket, magyarországon, vállalhatatlan, egészségügyért, libernyákoknak, támogatásokról, összekötésével, világrekordnak, kiigazításának, munkahelyekről, átalakításának, szabadságával, emlékeztetett, szakvéleményt, gondolkodniuk, határátlépést, elősegítették, felelősséggel, védekezésének, feltételezett, támogatásáról, konzultációt, bátorították, létrehozását, egészségügyi, magyarország, megtartására, kialakulását, védekezésről, koronavírus terjedésének, ellenőrzést elkerülő, kormányfő pénteken, ország védekezésének, kormány tevékenysége, operatív törzs, gócpontok kialakulásakor, konzultáció határidejét, kormányfő kiemelten, nemzeti konzultációt, nyári szabadságolásokra, kormány augusztus, miniszterelnök mindenkit, augusztus 20-ai, mégis vállalhatatlan, külföldre tartók, Orbán Viktor, Kossuth Rádió Jó, Járványügyi Bevetési Egységről, Európai Uniónál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sorsod  A sorsod  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép álmokat!  Zilahy Lajos mondta  József Attila – Keresek ...  Anyámról való emlékek  Az ember emlékekből áll  Vannak emberek  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyámról való emlékek  Ott van  különleges  Megígért békesség  Anyámról való emlékek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Egy tavasz  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Nagy és kis csodák  Paul David Tripp Április 12  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jázmin  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Van néhány kérdés, amin gondol...  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Mindig lesz olyan  A Magyar Költészet napja alkal...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Nevelőszülőkhöz adták,  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nagy és kis csodák  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  40 felett  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cica  Nevelőszülőkhöz adták,  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanmese  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Szép estét  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Tanácsok egy pszichológustól  Jó nap volt  Szívek  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  ajándék, mellyel meglepem 
Bejegyzés Címkék
koronavírus terjedésének, ellenőrzést elkerülő, kormányfő pénteken, ország védekezésének, kormány tevékenysége, operatív törzs, gócpontok kialakulásakor, konzultáció határidejét, kormányfő kiemelten, nemzeti konzultációt, nyári szabadságolásokra, kormány augusztus, miniszterelnök mindenkit, augusztus 20-ai, mégis vállalhatatlan, külföldre tartók, szomszédos országokba, kormányfő szerint, emberi civilizáció, egészségügyi eszközökért, világ rendezettebben, járvány feltételezett, egészségügyi védekezésről, egészségügy átalakításának, tökéleteshez közelítő, egészségügyért felelős, elsőként megjelenő, miniszterelnök közölte, járvánnyal kapcsolatos, elhunytak számát, fertőzések alakulását, munkanélküliségi adatok, ténylegesen dolgozók, járvány előtti, szám messze, miniszterelnök szerint, különbség ősszel, vírus megjelenése, vírus előtti, megélhetést munkára, baloldali kormányok, segélyre alapozó, illegális migráció, biológiai bomba, önvédelem logikájával, magyar könnyűzene, nemzeti kultúra, magyar könnyűzenét, abban dolgozók, kabinet rossz, rengeteg támogatás, emberek döntsenek, munkanélküliségi, közegészségügyi, megakadályozása, biztonságosnak, rendezettebben, kialakulásakor, miniszterelnök, intézkedéseket, magyarországon, vállalhatatlan, egészségügyért, libernyákoknak, támogatásokról, összekötésével, világrekordnak, kiigazításának, munkahelyekről, átalakításának, szabadságával, emlékeztetett, szakvéleményt, gondolkodniuk, határátlépést, elősegítették, felelősséggel, védekezésének, feltételezett, támogatásáról, konzultációt, bátorították, létrehozását, egészségügyi, magyarország, megtartására, kialakulását, védekezésről, folyamatosan, fantasztikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 21 db bejegyzés
e hónap: 401 db bejegyzés
e év: 2735 db bejegyzés
Összes: 127965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8297
  • e Hét: 25112
  • e Hónap: 47215
  • e Év: 325440
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.