Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Visszatérnek a határvédelmi szabályok
  2020-08-28 20:47:21, péntek
 
  Kormányinfó: visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok
2020. augusztus 28. - 20:21


A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány. Fő szabály szerint szeptembertől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szeptembertől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk - ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek.

A vírus veszélyezteti a munkahelyeket és a nyugodt iskolakezdést is

A vírus veszélyezteti a gazdaságot, a munkahelyeket és a nyugodt iskolakezdést is - hangsúlyozta Gulyás Gergely, kiemelve: egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket és a gazdaság zavartalan működését - hangoztatta.

Európában a járvány második hulláma elkezdődött

A miniszter azt mondta, Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a napi fertőzési adatok sok szempontból március végére, áprilisra emlékeztetnek. Magyarországon is nőtt a fertőzöttek száma, de az ország még így is jobban áll - tette hozzá.



A behurcolás most a legnagyobb veszély

Kiemelte: azt tudták megállapítani, hogy miután a behurcolás a legnagyobb veszély, ha zárják a határokat, az itthoni szabályok betartásával - köztük a maszkviselés, a távolságtartás, és kézmosás - akkor kordában tartható a vírus. Ez mindannyiunk érdeke, különös tekintettel arra, hogy szeptember 1-én megkezdődik az iskola és reményeik szerint a magyar gazdaság is normális keretek között tud tovább működni.
Gulyás Gergely kifejtette: kivételt a részletszabályok szerint - a korábbiakkal megegyezően - a katonai konvojok, a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazások jelentenek. Lehetőség lesz továbbá a korlátozott sávban történő határátlépésre, illetve a humanitárius folyosón való átutazás a jövőben is biztosított lesz a korábbi szabályoknak megfelelően. A sporteseményekre külön szigorú szabályok vonatkoznak majd, és emellett diplomáciai és hivatalos utakra lesz mód. Az egyedi méltánylást igénylő esetekben az országos rendőrfőkapitány adhat mentességet - ismertette a miniszter.
A további részletekről, a felkészülésről szombat reggel 7 órakor a határellenőrzési akciócsoport ülésén tárgyalnak, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is, a honvédelmi és a belügyminiszter mellett.
Gulyás Gergely azt is elmondta: tárgyalnak a hitelfizetési moratórium meghosszabbításról, nincs még döntés, de napirenden van a kérdés.
A kormány döntött arról is, hogy Kárpátaljára 50 lélegeztetőgépet juttatnak el, ezzel valamennyi kárpátaljai egészségügyi intézménybe jut ilyen eszköz - ismertette.
Gulyás Gergely saját személyével összefüggésben elmondta: két negatív tesz után - amelynek költségét megtérítette - a tiszti főorvos döntése alapján részt vett a pénteki kormányülésen.

A most kezdődő iskolai tanévről

A miniszter kérdésre az iskolai tanévnyitókról elmondta: az Emmi ajánlást tett közzé, nem tiltják meg, de nem is javasolják a nagyobb tanévnyitók megtartását.
Azért dolgoznak, hogy az iskolákat ne kelljen bezárni, arról is határozott a kabinet, hogy hatósági döntéssel lesz lehetőség, - külön-külön iskolánként mérlegelve - a bezárásra. Rámutatott: nem várt módon jól vizsgázott a digitális oktatási rendszer, de mindenkinek az az érdeke, hogy rendes menetrend szerint működhessenek az iskolák.
Az őszre halasztott osztálykirándulásokról azt mondta: belföldön erre van lehetőség, minden esetben külön mérlegelés alapján.
A belföldi turizmust továbbra is bátorítják, és azért hoznak ilyen szigorú intézkedéseket, ami néhány kivétellel teljes határzárt jelent, hogy az élet normális keretek között tudjon folyni az ország határain belül - mutatott rá.
Az oktatásról megjegyezte: ajánlásokat fogalmazott meg az iskoláknak a szakminisztérium, anyagi akadálya pedig nem lehet az óvintézkedéseknek.

A nemzeti konzultáció augusztus 31-ig még kitölthető

A nemzeti konzultáció adatait szeptember közepéig értékelik, és ez lehetőséget ad az új döntések meghozatalára - jelezte a tárcavezető.
Arról, hogy napirenden van-e a 65 év felettiek számára a vásárlási sáv ismételt bevezetése azt mondta: egyelőre nincs, a most elfogadott szabályok egy hónapig mindenképpen hatályban lesznek.



A tesztelésről és az egészségügyről

Arról is beszélt, hogy a WHO-szabályok alapján végzik a koronavírus-teszteket. Hozzátette: nem kevés tesztet végeztek, az eddigi gyakorlat bevált, és ez követik a jövőben is. Szemben a tavaszi helyzettel, a magyar egészségügy felkészült a járvány jelentette kihívás kezelésére, most biztosítottak ehhez a feltételek - mutatott rá. Hozzátette: fontos a maszkviselés szigorú ellenőrzése. Kérdésre közölte: szeptember 1-jétől csak magyarországi tesztet fogadnak el, csak ezt vehetik biztosnak.
Gulyás Gergely nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a járványhelyzet miatt az egészségügyi ellátást érintő szigorítások napirenden vannak-e. Nyolcezer ágy áll rendelkezésre, ha kell, holnap - jegyezte meg.
A Magyarországon tanuló külföldi diákokra vonatkozó kérdésre azt felelte: felsőoktatási hallgatói jog létesítéséhez negatív tesztre lesz szükség.
További kérdésre megerősítette: a kormány augusztus 1-től nem vállalja át a koronavírus-teszt költségeit, továbbra is ez a szabályozás marad életben. Ha valaki szabad akaratából utazik külföldre, akkor a teszt költségeit nem az adófizetők állják. Ha valaki kontaktkutatás miatt került karanténba, és két nap után van két negatív tesztje, akkor "szabadulhat" a karanténból. Ebben az esetben továbbra is megtérítik a költségeket - jelezte.
Elhagyni az országot lehet, de a hazatérés után nagyon szigorú szabályok érvényesek - rögzítette. A színkódokat illetően jelezte: két színkód van, Magyarország zöld, minden más vörös.
A lélegeztetőgépek beszerzésével, a készülékek árában tapasztalható különbségekkel kapcsolatos kérdésekre a miniszter azt válaszolta: a világjárványban a lélegeztetőgép-piac "turbulens" volt, és mindenki örült, ha tudott venni, az árak pedig nem piaciak voltak. Magyarország mindenhol rendelt készüléket, ahol lehetett, egyéb esetben nem járt volna el kellő gondossággal. A gépek piacképessége pedig nem csökkent, így eladhatók, amelyekre nincs szükség - közölte. Tudomása szerint egyébként a külügyminisztérium már folytat ilyen tárgyalásokat.

A futball szuperkupa döntőről tárgyalnak az UEFA-val

A futball szuperkupa döntő megrendezéséről elmondta: még nincs elfogadott menetrend, nem lehet tudni, hogy négy hét múlva milyen lesz a járványhelyzet, hányan és milyen körülmények között tudják megnézni a meccset. Az UEFA 3-3 ezer jegyet biztosít a két külföldi csapat szurkolóinak. Ha a jelenlegi tervek szerint tudják megrendezni a mérkőzést, akkor megérkezhetnek a repülőtérre két negatív teszttel, onnan a stadionba viszik őket és vissza a repülőtérre. Emellett testhőmérséklet-mérést is végeznének. Az UEFA-val is tárgyalnak - jelezte.

MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépek, rendőrfőkapitány, szakminisztérium, lélegeztetőgépet, határellenőrzési, sporteseményekre, részletszabályok, testhőmérséklet, világjárványban, belügyminiszter, megrendezéséről, veszélyeztetett, iskolakezdésre, magyarországon, különbségekkel, járványhelyzet, egészségügyről, lélegeztetőgép, összefüggésben, kontaktkutatás, tanévnyitókról, miniszterelnök, megérkezhetnek, határátlépésre, intézkedéseket, visszatérésről, távolságtartás, felkészülésről, szeptembertől, állampolgárok, működhessenek, biztonságáról, kormányülésen, piacképessége, hitelfizetési, iskolakezdést, első hullám, járvány első, biztonsági szabályok, külföldről hazatérő, fertőzések többségében, vírus veszélyezteti, nyugodt iskolakezdést, leginkább veszélyeztetett, iskolakezdésre készülő, gazdaság zavartalan, járvány második, napi fertőzési, fertőzöttek száma, behurcolás most, legnagyobb veszély, itthoni szabályok, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Gulyás Gergely, Orbán Viktor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Anyámról való emlékek  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Gebhardt Nóra versei II.  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimna...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Bársony székben  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Csend  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Isten hűségének mértéke  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  jó reggelt  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Walter Chrysler mondta  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Bársony székben  A sorsod  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Tanácsok egy pszichológustól  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A Magyar Költészet napja alkal...  Sík Sándor - Ha jő a perc  "Ez egy csoda"  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
első hullám, járvány első, biztonsági szabályok, külföldről hazatérő, fertőzések többségében, vírus veszélyezteti, nyugodt iskolakezdést, leginkább veszélyeztetett, iskolakezdésre készülő, gazdaság zavartalan, járvány második, napi fertőzési, fertőzöttek száma, behurcolás most, legnagyobb veszély, itthoni szabályok, magyar gazdaság, részletszabályok szerint, korábbiakkal megegyezően, katonai konvojok, kapcsolt vállalkozások, korlátozott sávban, humanitárius folyosón, korábbi szabályoknak, sporteseményekre külön, egyedi méltánylást, országos rendőrfőkapitány, további részletekről, felkészülésről szombat, határellenőrzési akciócsoport, belügyminiszter mellett, hitelfizetési moratórium, kormány döntött, tiszti főorvos, pénteki kormányülésen, most kezdődő, miniszter kérdésre, iskolai tanévnyitókról, nagyobb tanévnyitók, digitális oktatási, őszre halasztott, belföldi turizmust, élet normális, ország határain, oktatásról megjegyezte, nemzeti konzultáció, most elfogadott, hónapig mindenképpen, eddigi gyakorlat, tavaszi helyzettel, magyar egészségügy, járvány jelentette, maszkviselés szigorú, járványhelyzet miatt, egészségügyi ellátást, kormány augusztus, koronavírus-teszt költségeit, szabályozás marad, teszt költségeit, adófizetők állják, esetben továbbra, országot lehet, hazatérés után, színkódokat illetően, lélegeztetőgépek beszerzésével, készülékek árában, árak pedig, gépek piacképessége, futball szuperkupa, jelenlegi tervek, stadionba viszik, lélegeztetőgépek, rendőrfőkapitány, szakminisztérium, lélegeztetőgépet, határellenőrzési, sporteseményekre, részletszabályok, testhőmérséklet, világjárványban, belügyminiszter, megrendezéséről, veszélyeztetett, iskolakezdésre, magyarországon, különbségekkel, járványhelyzet, egészségügyről, lélegeztetőgép, összefüggésben, kontaktkutatás, tanévnyitókról, miniszterelnök, megérkezhetnek, határátlépésre, intézkedéseket, visszatérésről, távolságtartás, felkészülésről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 401 db bejegyzés
e év: 2735 db bejegyzés
Összes: 127965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1977
  • e Hét: 27089
  • e Hónap: 49192
  • e Év: 327417
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.