Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4385 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
  2021-02-25 20:08:51, csütörtök
 
  4385 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 120 beteg
2021. február 25. - 09:25


4385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 414 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 672 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 315 781 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 061 fő. 4836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen. Átlépte a félmilliót az oltottak száma, eddig 508 073 fő kapott oltást, közülük 211 073 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért kérjük, hogy aki még nem tette, az regisztráljon az oltásra! A háziorvosok megkezdték az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk részletes tájékoztatást.

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma. A brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment. Mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen,

Emellett továbbra is kérjük a védelmi intézkedések betartását! A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani majd a korlátozásokat, és ehhez az emberek véleményét is kikéri. Az erről szóló online nemzeti konzultáció elindult: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés hétfőn elfogadta koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ezzel az Országgyűlés megteremtette a kormány számára a jogi lehetőséget a további hatékony védekezéshez, a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez, valamint a gazdasági károk mérsékléséhez és a munkahelyek megőrzéséhez. A kormány szerdai ülésén hozott védelmi döntésekről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást.

Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. A nyugati vakcinákon túl 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Az első kínai-vakcina szállítmány már megérkezett Magyarországra: 550 ezer adag vakcina érkezett, amely 275 ezer ember oltását teszi lehetővé ezekben a napokban.

Oroszországból 1 millió ember oltására elég Szputnyik-vakcinát várunk 3 hónap alatt. Az első, 20 ezer oltására elég szállítmány február elején meg is érkezett, és a regisztrált 60 év felettiek oltására felhasználták a megyei kórházak oltópontjain. Hétfő este pedig újabb 100 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett, amelyet az NNK ezúttal is megvizsgál.

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra.

A Magyarországra eddig érkezett vakcinákról: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult, de a második körös oltások folytatódnak és természetesen azokat az egészségügyben dolgozókat is még beoltják, akik most jelentkeznek oltásért a kórházi oltópontokon.

Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények oltását végezték el. Eddig összesen 84 ezren éltek az oltás lehetőségével, többségük már a második oltását is megkapta. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat az intézmény vezetésénél jelezhetik e szándékukat. Azokba az intézményekbe, ahol a járványügyi helyzet eddig nem tette lehetővé az oltást, az oltócsapatok visszatérnek.

Harmadik körben, február első hetén elkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kórházi oltópontok és a háziorvosoknál. Erre már használták a Pfizer és a Szputnyik- vakcinákat is, szerdától pedig már a kínai Sinopharm-vakcinával oltanak a háziorvosok.

Negyedik körben, február 11-én megkezdődött és jelenleg is tart a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Erre az AstraZeneca-vakcinát használják, amelyet a jelenlegi előírások szerint csak 60 év alatt lehet oltani. A háziorvosok az AstraZeneca oltásakor erős orvosi szabadságot kapnak, hogy mely krónikus beteg páciensük oltását látják sürgetőbbnek kortól függetlenül.

A mostani oltási szakaszban a háziorvosok értesítik az oltandókat az oltás pontos helyéről és időpontjáról. Kérjük, hogy az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek az oltásra, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék a rendelőkben és a kórházi oltóponton! A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált.

Tájékoztatónk bővebben: Mit kell tudni a regisztrált legidősebbek és a 60 év alatti krónikus betegek oltásáról? https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mit-kell-tudni-regisztralt-legidosebbek-es-60-e v-alatti-kronikus-betegek-oltasarol

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról. Attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ütemes és tömeges oltás is lehetséges. Oltópontonként számolunk a kórházi oltópontokkal, a járóbeteg-szakrendelőkkel, a háziorvosi rendelőkkel, és szükség esetén akár a szavazóhelyeket is be lehet vonni.

Az általános iskolákban továbbra is érvényben vannak az óvintézkedések és a testhőmérséklet-mérés. Ha egy óvodában vagy iskolában megjelenik a vírus, az Operatív Törzs dönt arról, hogy szükséges-e rendkívüli szünetet vagy digitális oktatást elrendelni. Az Operatív Törzs jelenleg 156 óvodában egy-egy csoportot érintően (5%), 112 óvodában (4%) és 47 általános iskolában (2%) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 375 általános iskolában egy-két osztályt (15%) és 53 általános iskolában (2%) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-ig azolas-letoltheto-igazolas-minta

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Az ingyenes utazáshoz munkáltatói igazolás szükséges arról, hogy a személy a veszélyhelyzettel összefüggő vagy a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat lát el.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és a kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett további családvédelmi intézkedéseken dolgozik és elindította a gazdaság-újraindítási akciótervet.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépen, előterjesztésére, sporttevékenység, maszkviseléssel, tehermentesítik, zöldterületeken, szakrendelőkkel, testhőmérséklet, idősotthonokban, szavazóhelyeket, fitnesztermeket, korlátozásokat, magyarországon, háziorvosoknál, egészségügyben, magyarországra, veszélyhelyzet, oltópontonként, oroszországból, óvintézkedések, munkavegzesrol, csoportosulást, állampolgárnál, szolgáltatások, gyógyszertárak, intézkedéseken, beazonosított, családvédelmi, megkezdéséhez, regisztráljon, rendelkezésre, megteremtette, oltópontokkal, mérsékléséhez, tájékoztatónk, regisztráltak, beazonosított fertőzöttek, hazánkban beazonosított, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, oltottak száma, második oltását, járvány harmadik, háziorvosok megkezdték, kórházi oltópontokon, regisztrált idősek, kormány szerdai, brit vírusmutáns, magyar városokban, betegek számát, védőoltás életet, Operatív Törzs,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Isten áldja  Facebookon kaptam  A kávé  Az embernek fiatal korában van  Csörög a telefonom  A nemzet csak akkor...  A magyar sajtó napja március 1...  Atyám !  Március 15-re emlékve  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Intelem  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Alvó baby  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Üdvözöllek az oldalamon  1848. március 15-én  mindent a népért...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  A gyász  Mindig tud adni ,  A csonk és a facsemete  mindent a népért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az agyat és a csontokat is erő...  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  A magukat nyílt és őszinte emb...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Dóró Sándor: Tétova lét  Aztán itt van egy másik szerep...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  William Shakespeare-től idéze...  A nemzet csak akkor...  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Mély, puha álom - sárga féltés  Ibolya  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házi botox  Imádkozás Krisztus értelméért  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  mindent a népért...  A Mindenható Istenben bízva  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Atyám !  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Sajnos ezt elBalogozták  Fújjad márciusi szél . . .  Isten áldja  Facebookon kaptam  Esti kép  Márciusi eső  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beazonosított fertőzöttek, hazánkban beazonosított, elhunytak száma, gyógyultak száma, aktív fertőzöttek, oltottak száma, második oltását, járvány harmadik, háziorvosok megkezdték, kórházi oltópontokon, regisztrált idősek, kormány szerdai, brit vírusmutáns, magyar városokban, betegek számát, védőoltás életet, védelmi intézkedések, kormány álláspontja, emberek véleményét, erről szóló, kormány előterjesztésére, kormány számára, jogi lehetőséget, további hatékony, magyar emberek, gazdasági károk, munkahelyek megőrzéséhez, brüsszeli beszerzésből, tömeges oltás, nyugati vakcinákon, első kínai-vakcina, megyei kórházak, nyugati vakcinákból, szállítást Magyarországra, oltási rendben, egészségügyi dolgozók, második körös, egészségügyben dolgozókat, bentlakásos szociális, oltás lehetőségével, idősek vagy, intézmény vezetésénél, járványügyi helyzet, oltócsapatok visszatérnek, védőoltásra regisztrált, jelenlegi előírások, mostani oltási, háziorvosok értesítik, oltás pontos, előre egyeztetett, kórházi oltóponton, praxisukhoz tartozó, regisztrált legidősebbek, oltási munkacsoport, oltások menetét, tömeges oltásokra, rávonatkozó tudnivalókról, kórházi oltópontokkal, háziorvosi rendelőkkel, általános iskolákban, óvodában vagy, egész intézményt, teljes intézményt, kijárási tilalom, maszkviselés kötelező, területek kijelölése, polgármester feladata, maszk viselése, általános óvintézkedések, idősotthonokban változatlanul, védekezésben résztvevő, közösségi közlekedési, ingyenes utazáshoz, veszélyhelyzettel összefüggő, benzinkutak kivételével, szokott rendben, éttermek vendéget, étel elvitele, szállodák turistákat, kulturális eseményeket, sportmérkőzéseket zárt, szabadidős létesítmények, eseményen csak, közterületi parkolás, kereskedelmi célú, este 7-től, létesítmény üzemeltetője, ingyenes parkolást, rendőrség szigorúan, szabályok betartását, ország több, rendőrök munkáját, kórházban tehermentesítik, egészségügyi dolgozókat, közösségi terjedés, szociális távolságot, szigorúan tartsa, egészségügyi védekezés, lélegeztetőgépen, előterjesztésére, sporttevékenység, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 2024 db bejegyzés
Összes: 127254 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1406
  • e Hét: 4124
  • e Hónap: 30425
  • e Év: 250803
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.