Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden fontos az Oltási akcióról
  2021-12-03 19:44:00, péntek
 
 


Minden fontos az Oltási akcióról
2021. december 03. - 11:50


A nagy sikerre való tekintettel újabb egy héttel meghosszabbította a kormány a november 22-én kezdődött Oltási akciót, így az új időpont szerint december 12. vasárnap estig lehet a kórházi oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltakozni. Az oltópontok minden nap reggel 7 és este 19 óra között vannak nyitva. A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.





Az oltási akción eddig a legtöbben már a megerősítő harmadik oltást vették fel, amely mindenkinek javasolt, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltással ismét 80-90%-ra emelhető a védettségi szint. A még oltatlanokat továbbra is kérjük, hogy vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, súlyos megbetegedést képes okozni.



Mit vigyek magammal az oltásra?



Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (3. oltás esetén is szükséges).

Kérjük, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem!



Mikor és hol van az Oltási akció?

Az oltási akció 2021. november 22. hétfőn kezdődött, és - a meghosszabítás értelmében - december 12. vasárnapig tart a kórházi oltópontokon, egyes településeken szakrendelőkben is. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt oltó kapacitással működnek.

Az oltópontok listája: Oltópontok​



Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az Oltási akció során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra.

Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akción azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével. Az első oltásra érkezőket fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT.



Regisztrációs lap
Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz - Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra!


Ötféle vakcina áll rendelkezésre

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.



Megerősítő harmadik oltás felvétele

Az Oltási akcióra azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A harmadik oltáshoz javasolt vakcinát a helyszínen, az oltóorvossal lehet egyeztetni.

Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz


12-17 évesek oltása az Oltási Akción

Az Oltási akción a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra és mindenképpen szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat.

Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 12 és 18 év közötti személyek részére


5-11 évesek oltása

Az Oltási akció keretében még nem, de heteken belül várhatóan megkezdődhet az 5-11 éves gyermekek oltása is. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) november 25-én jelentette be, hogy engedélyezi ennek a korosztálynak az oltását is a Pfizer-vakcinával. Az első szállítmány várhatóan december 13-án vérkezik meg. A további tudnivalókat hamarosan ismertetjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: időpontfoglalást, formanyomtatvány, időpontfoglalás, kiválasztásában, szakrendelőkben, legveszélyesebb, meghosszabítás, legmegfelelőbb, dokumentumokat, korosztálynak, rendelkezésre, nyilatkozatot, regisztrálják, hozzájárulási, regisztrációs, regisztráltak, megbetegedést, szándékozókat, településeken, oltóorvossal, mindenképpen, oltópontokon, megkezdődhet, oltópontokra, országszerte, regisztráció, védőoltáshoz, kapacitással, tudnivalókat, meggyorsítja, oltatlanokat, kitöltésével, vírusmutáns, nyilatkozat, mindenkinek, elkerülheti, nagy sikerre, héttel meghosszabbította, november 22-én, kórházi oltópontokon, oltópontok minden, kórházak országszerte, érkezőket akár, elmaradt második, harmadik oltásra, oltatlanok előzetes, helyszínen végzik, interneten időpontot, oltási akción, megerősítő harmadik, előző oltását, megerősítő oltással, REGISZTRÁCIÓS LAPOT, HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT, Oltási Akción, Európai Gyógyszerügynökség,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Apu  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  üdvözöllek!  Nem látom őket  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Amikor még kicsi voltál...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Szép estét  Nem látom őket  Nem jár  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Egy hét kihagyás  Szép estét kedves látogatóimna...  Húsvéti üdvözlet !  Egy hét kihagyás  Virágvasárnap: az élet és a re...  Boldog virágvasárnapot minden...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Sonka vásár  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Esti kép  Esti képek  Esti képek  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Inkább ad  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét  Nagyhétfő:  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Hibáztam már  Inkább ad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Az út  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27 
Bejegyzés Címkék
nagy sikerre, héttel meghosszabbította, november 22-én, kórházi oltópontokon, oltópontok minden, kórházak országszerte, érkezőket akár, elmaradt második, harmadik oltásra, oltatlanok előzetes, helyszínen végzik, interneten időpontot, oltási akción, megerősítő harmadik, előző oltását, megerősítő oltással, védettségi szint, most terjedő, oltásra érkezőket, korábbi oltást, oltakozók magukkal, oltási akció, meghosszabítás értelmében, oltakozni szándékozókat, kórházak megemelt, oltópontok listája, oltópontokra akár, esetleg sorban, oltás érkezési, kórházi oltópontokra, helyszínen regisztrálják, formanyomtatvány kitöltésével, első oltásra, oltási folyamatot, oltóorvosok segítenek, legmegfelelőbb vakcina, harmadik oltás, legutóbbi oltása, harmadik oltáshoz, oltóorvossal lehet, szülői kíséret, 5-11 éves, első szállítmány, további tudnivalókat, időpontfoglalást, formanyomtatvány, időpontfoglalás, kiválasztásában, szakrendelőkben, legveszélyesebb, meghosszabítás, legmegfelelőbb, dokumentumokat, korosztálynak, rendelkezésre, nyilatkozatot, regisztrálják, hozzájárulási, regisztrációs, regisztráltak, megbetegedést, szándékozókat, településeken, oltóorvossal, mindenképpen, oltópontokon, megkezdődhet, oltópontokra, országszerte, regisztráció, védőoltáshoz, kapacitással, tudnivalókat, meggyorsítja, oltatlanokat, kitöltésével, vírusmutáns, nyilatkozat, mindenkinek, elkerülheti, hozzájáruló, regisztrált, védőoltásra, érkezhetnek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 2246 db bejegyzés
Összes: 127476 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 945
  • e Hét: 11000
  • e Hónap: 51421
  • e Év: 271799
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.