Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb gyógynövények hajhullásra
  2015-10-08 17:17:20, csütörtök
 
   
  Az őszi hónapok beköszöntével sokan arra lesznek figyelmesek, hogy némileg több hajszálat veszítenek. Ez általában egy természetes folyamat, így ha kizártuk az esetleges betegségeket, akkor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni.

Borsmenta



A kellemes illatú borsmenta a világ több táján is az otthoni gyógyászat fontos részét képezi. Baktériumölő hatásának köszönhetően gyakran alkalmazzák influenzás, megfázásos tünetek enyhítésében, viszont felhasználási skálája itt még nem ér véget. A borsmenta ugyanis segíti az emésztés és csökkenti a hányingert, mivel elernyeszti a simaizmokat- ezt a tulajdonságát egyéb izombántalmak esetén is kihasználják, így több masszázskrémben megtalálható.

A szépségápoláson belül a hajzsírosodás és a hajhullás csökkentése érdekében szokták bevetni, mivel serkenti a vérkeringést, illetve csökkenti az esetleges gyulladásokat és fertőzéseket.

Felhasználás: teáját adjuk hozzá almaecethez, vagy csalánfőzethez és azt masszírozzuk a fejbőrbe, majd az egészet öntsük rá a hajunkra, végük dunsztoljuk be törölközővel!



Aloe Vera

jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, hiszen a levelekben található áttetsző, kocsonyás anyag szinte mindenre jó. Belsőleg illetve külsőleg is használható, és többek között gyulladáscsökkentő, fertőtlenítőként alkalmazzák, ám magas enzimtartalma miatt remek méregtelenítő, valamint a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak hála az immunrendszert is erősíti.

Manapság a szépségápolásban is előszeretettel használják, mivel hatásos gyógyírként szolgál aknék ellen, csökkenti a napégés okozta károkat, továbbá kitűnően hidratál. Korpásodás, hajhullás esetén is eredményesnek bizonyul, mivel amellett, hogy gombaölő (a korpát gyakran gomba okozza), visszaállítja a hajas fejbőr pH-ját, fokozza a vérkeringést és extra tápanyagot szolgáltat a hajhagymáknak.

Felhasználás: bár lehet kapni már külön Aloe Vera-t tartalmazó készítményeket, ugyanolyan hatásos, ha az otthon tartott növény szárából kikanalazzuk a gélt és azt bemasszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk állni fél órát, majd öblítsük le!






Rozmaring

A rozmaringot a legtöbben a konyhában használják, de a szépségápolásban is ugyanolyan jól megállja a helyét, főleg, ha a hajhullás elleni harcról van szó. Hajnövekedést serkentő tulajdonságát már rég felfedezték, ráadásul általa nem csak csökkent a hajvesztés, de a növekedése is felgyorsult, valamint a tincsek erősebbek és csillogóbbak is lettek.

Rozmaringot lehet kapni gyógynövényboltokban szárítva, cserepes kivitelben, illóolajként, sőt, tinktúraként is- de bárhogy is használjuk, minden formájában megtapasztalhatjuk áldásos hatásait.

Felhasználás: csalánteához adjunk hozzá egy kis zsályát, majd az így kapott főzetbe cseppentsünk 5-10 csepp rozmaring illóolajat, és azzal öblítsük le a hajunkat!




Csalán

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb hajhullást csökkentő, hajerősítő gyógynövényük a csalán, mely hazánkban szinte bárhol megtalálható. Bár sokan tartanak szedésétől, ám egy igazán értékes, multifunkcionális növényről van szó, így a házi patika egyik kötelező része. Pozitív hatásaira már az ókorban felfigyeltek, és nem csupán festékanyagként, de a gyógyászatban is alkalmazták.
Elsősorban fájdalom- és gyulladáscsökkentőként használják, de remek gyógyírként szolgál húgyúti fertőzéseknél és vesebajoknál, csakúgy, mint reumás panaszoknál. A csalánfőzet szépségápolásban is nagy segítségünkre lehet, hiszen kitűnő gyógyír hajhullás ellen, mivel amellett, hogy vértisztító, hatására fokozódik a fejbőr vérkeringése, így a haj extra tápanyaghoz jut.



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Címkék: fertőtlenítőként, szépségápolásban, gyógynövényeket, szépségápoláson, festékanyagként, masszázskrémben, csalánfőzethez, készítményeket, előszeretettel, immunrendszert, bemasszírozzuk, gyógyászatban, eredményesnek, gyógynövényük, hajhagymáknak, enzimtartalma, hajzsírosodás, segítségünkre, gyulladásokat, izombántalmak, fertőzéseknél, legnépszerűbb, méregtelenítő, tulajdonságát, felhasználási, visszaállítja, hajnövekedést, beköszöntével, enyhítésében, kihasználják, megtalálható, tinktúraként, törölközővel, illóolajként, vitaminoknak, felhasználás, őszi hónapok, természetes folyamat, esetleges betegségeket, gyógynövényeket segítségül, kellemes illatú, világ több, otthoni gyógyászat, borsmenta ugyanis, tulajdonságát egyéb, szépségápoláson belül, hajhullás csökkentése, esetleges gyulladásokat, egészet öntsük, levelekben található, benne található, napégés okozta, Aloe Vera, Aloe Vera-t,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png nő  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mai harmónia kártyám  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Egy bizonyos határt  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kislány  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szép napot kívánok  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akik bántanak téged  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  Minden harmadik...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alázat  Neked tudnod kell  Reggel van  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Németh László tollából  Albert Einstein gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png nő  Alázat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Örülök, hogy látlak!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyon különös  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
őszi hónapok, természetes folyamat, esetleges betegségeket, gyógynövényeket segítségül, kellemes illatú, világ több, otthoni gyógyászat, borsmenta ugyanis, tulajdonságát egyéb, szépségápoláson belül, hajhullás csökkentése, esetleges gyulladásokat, egészet öntsük, levelekben található, benne található, napégés okozta, korpát gyakran, hajas fejbőr, otthon tartott, konyhában használják, hajhullás elleni, tincsek erősebbek, egyik legismertebb, igazán értékes, házi patika, ókorban felfigyeltek, csalánfőzet szépségápolásban, fejbőr vérkeringése, fertőtlenítőként, szépségápolásban, gyógynövényeket, szépségápoláson, festékanyagként, masszázskrémben, csalánfőzethez, készítményeket, előszeretettel, immunrendszert, bemasszírozzuk, gyógyászatban, eredményesnek, gyógynövényük, hajhagymáknak, enzimtartalma, hajzsírosodás, segítségünkre, gyulladásokat, izombántalmak, fertőzéseknél, legnépszerűbb, méregtelenítő, tulajdonságát, felhasználási, visszaállítja, hajnövekedést, beköszöntével, enyhítésében, kihasználják, megtalálható, tinktúraként, törölközővel, illóolajként, vitaminoknak, felhasználás, fertőzéseket, cseppentsünk, csalánteához, masszírozzuk, vesebajoknál, betegségeket, csillogóbbak, baktériumölő, köszönhetően, vérkeringést, felfigyeltek, kikanalazzuk, vérkeringése, legismertebb, elernyeszti, simaizmokat, felfedezték, panaszoknál, csökkentése, almaecethez, csalánfőzet, alkalmazzák, dunsztoljuk, figyelmesek, használható, felgyorsult, gyógyírként, tápanyaghoz, rozmaringot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 2823 db bejegyzés
Összes: 128053 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 620
  • e Hét: 3920
  • e Hónap: 57592
  • e Év: 335817
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.