|
2016-11-08 18:00:54, kedd
|
|
|
|
|
|
8 adagra
150 ml 1,5%-os tej
250 g margarin
800 g kristálycukor
400 g búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 db zöld mandulaaroma
Elkészítés
Magas falú lábasba öntjük a tejet, majd felolvasztjuk benne a margarint.
Beleöntjük a kristálycukrot (nem írtam el, valóban 80 dkg kell bele). Kis lángon gyakori kevergetés mellett teljesen fel kell oldódnia a cukornak, nem szabad ropognia (kb. 15-20 perc). Ezt legjobban úgy ellenőrizhetjük, ha a kanalat belemártjuk, hűlni hagyjuk rajta a szirupot és végigsimítunk rajta, ekkor érezni, hogy a cukor feloldódott-e vagy sem.
Készítsünk elő mindent a befejezéshez, mert a liszt belekeverése után a massza nagyon gyorsan szilárdul. Egy kb 20x30 centis, kb. 2 centi magas falú tálcát béleljünk ki sütőpapírral. Legyen kezünk ügyében a zöld mandulaaroma és a keserű kakaópor.
A továbbiaktól kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mert a massza nagyon hamar megszilárdul, nem lehet majd folyatni, kenni! Ha a szirupban tényleg feloldódott a cukor, húzzuk le a lábast a tűzről és csomómentesen keverjük el benne a lisztet.
Válasszuk szét a masszát, az egyik edénybe a kakaóport, a másikba a mandulaaromát öntsük (nem feltétlen kell az egész üvegcse, mi a 3/4-ével szeretjük).Gyors mozdulatokkal keverjük el a kakaóport a masszában és öntsük a sütőpapíros tálcára, igyekezzünk a tálca teljes méretében szétkenni.
Szintén gyorsan a mandulaaromát is keverjük el a másik tálban, azt is igyekezzünk a kakaós masszára önteni, szétkenni.
A kész édességet hagyjuk 1 napig pihenni, ezalatt megszilárdul, pihentetés nélkül nem lehet szeletelni.
Egy nap pihentetés után rombusz alakúra szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia |
|
Címkék: ellenőrizhetjük, kristálycukrot, kristálycukor, mozdulatokkal, mandulaaromát, felolvasztjuk, csomómentesen, végigsimítunk, mandulaaroma, befejezéshez, belekeverése, továbbiaktól, megszilárdul, sütőpapírral, igyekezzünk, sütőpapíros, feloldódott, szeleteljük, belemártjuk, kevergetés, készítsünk, beleöntjük, dolgoznunk, pihentetés, szeletelni, elkészítés, szétkenni, masszában, válasszuk, legjobban, kakaóport, béleljünk, édességet, szirupban, szilárdul, búzaliszt, kanalat belemártjuk, cukor feloldódott-e, liszt belekeverése, massza nagyon, zöld mandulaaroma, keserű kakaópor, továbbiaktól kezdve, szirupban tényleg, egyik edénybe, mandulaaromát öntsük, egész üvegcse, sütőpapíros tálcára, tálca teljes, másik tálban, kakaós masszára, kész édességet,
|
|
|
|
kanalat belemártjuk, cukor feloldódott-e, liszt belekeverése, massza nagyon, zöld mandulaaroma, keserű kakaópor, továbbiaktól kezdve, szirupban tényleg, egyik edénybe, mandulaaromát öntsük, egész üvegcse, sütőpapíros tálcára, tálca teljes, másik tálban, kakaós masszára, kész édességet, ellenőrizhetjük, kristálycukrot, kristálycukor, mozdulatokkal, mandulaaromát, felolvasztjuk, csomómentesen, végigsimítunk, mandulaaroma, befejezéshez, belekeverése, továbbiaktól, megszilárdul, sütőpapírral, igyekezzünk, sütőpapíros, feloldódott, szeleteljük, belemártjuk, kevergetés, készítsünk, beleöntjük, dolgoznunk, pihentetés, szeletelni, elkészítés, szétkenni, masszában, válasszuk, legjobban, kakaóport, béleljünk, édességet, szirupban, szilárdul, búzaliszt, feltétlen, méretében, margarint, szeretjük, evőkanál, keverjük, masszára, folyatni, kakaópor, margarin, szirupot, teljesen, cukornak, oldódnia, ropognia, üvegcse, tálcára, mindent, holland, edénybe, tényleg, szintén, valóban, pihenni, rombusz, gyorsan, ezalatt, lábasba, kanalat, alakúra, gyakori, másikba, masszát, hagyjuk, lisztet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
537 db bejegyzés |
e év: |
2871 db bejegyzés |
Összes: |
128101 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 6832
- e Hét: 23914
- e Hónap: 77586
- e Év: 355811
|
|
|