Regisztráció  Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
virág
  2017-04-22 09:14:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
üdv
  2017-04-22 09:04:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
ima
  2017-04-20 12:05:58, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
Müller Péter
  2017-04-19 12:38:18, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
kellemes húsvétot!
  2017-04-15 19:00:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
Kurt Tupperwein
  2017-04-10 13:56:31, hétfő
 
  "Ha hiszed, hogy többre születtél, figyelj befelé, csöndesedj el, ne hallgasd okos bolondok fecsegését, ismerd meg, teremtőd mit árul el. Ha az örökkévaló emel fel téged, megérted, isten vagy te is, megérzed, mit jelent az élet, megtudod, igazi nagyság van benned is."  
 
0 komment , kategória:  Kurt Tupperwein  
idézet
  2017-04-10 13:54:19, hétfő
 
 



Szólj hozzám reggel egy jó szót,
mielőtt hazulról elmégy, s becsukod az ajtót,
napközben történhet oly sok minden,
ki tudja, viszontláthatjuk-e még egymást, kincsem.
Jó éjszakát is kívánj szépen,
Ki tudja, felébredünk-e reggel, vagy mégsem.
Az élet elillan sebesen,
Ezért nem mindegy, kedvesem,
mi volt hozzám utolsó kérdésed,
és milyen volt az utolsó nézésed.
Ezért mindig egy jó szó
legyen az utolsó,
ne feledd, az utolsó örökre szólhat.

Kurt Tepperwein
 
 
0 komment , kategória:  Kurt Tupperwein  
mák
  2017-04-09 21:58:20, vasárnap
 
  A mák, mint gyógynövény és a hosszú élet titka
Ki ne keresné manapság a fiatalság forrását és szeretné a
fiatalos erőnlétét könnyen és sokáig fenntartani, minőségi
életét meghosszabbítani.
Tudományos kutatások igazolták a mák egészségre
gyakorolt számos pozitív hatását.
Szerencsére a mák fontos helyet foglal el ma is a magyar
étkezési kultúrában, mégis valószínűleg kevesen ismerik
áldásos gyógyhatásait.
Cikkünkkel ezeknek az ismereteknek a terjedését szeretnénk
elősegíteni és népszerűsíteni azt a szemléletet, hogy ne
egyből a gyógyszeres dobozokhoz nyúljunk egészségügyi
probléma esetén,
hanem fedezzük fel és használjuk bátran a természet
patikáját - elsősorban, hogy csak pozitív mellékhatásokat
tapasztaljunk.
Mit kell tudnunk a mákról? A mák gazdagon tartalmaz
(csontépítő), magnéziumot, (OMEGA4) növényi zsírsavat,
aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat.
Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési
folyamatokat; megállítja csontszövetek leépülését, és
elkezdi újra építeni. Továbbá elősegíti a magas
vérnyomás csökkenését.
A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a
trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a
szervezet védekező mechanizmusát.
Jelentős béltisztító hatása van: A kis fekete magok szinte
emésztetlenül hagyják el a az emésztőrendszert, fellazítják a
béltartalmat és letisztítják a bélcsatornák falait.
És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti
(frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt.
- 2 -
Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan
hat a sebek gyógyulására.
És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon
reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja.
Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3
hónap) fejti ki gyógyító hatását.
Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel
összekeverjük, mézzel ízesíthetjük, dunsztosüvegbe
tesszük, majd a hűtőbe tároljuk.
Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal
fogyasztunk belőle. Később (a betegség súlyosságától
függően) kétnaponként.
Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1-
0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz
nélkül, darált mákot keverek, és megiszom.
Egy idő után, amikor már nehezebben megy le, akkor lehet
emelni a tejadagot, illetve vizet tenni hozzá, hogy
gyorsabban meg tudjuk inni. 50 éves kor után nem tanácsos
szüneteltetni, sem abbahagyni.
Történet: Mák csontritkulás ellen
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt
kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára.
Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép
állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot
indítottak az okok felderítésére.
Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő.
Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5
alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek
formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő
bevételi forrása.
- 3 -
A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák
olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a ,,felelős" a
kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba
beépüléséért.
A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős
csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban
szenvedő nők voltak.
Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, míg a másik
napi 1-1 mokkáskanálnyi mákolajat szedett.
Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal ,,kezelt"
csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket
mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
Tanácsom tehát: legalább hetente 3-szor fogyasztani mákos
ételeket, vagy rendszeresen alkalmazni a gyógynövény
szaküzletekben is kapható mákolajat.
Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért
mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!
A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására
ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban
kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós
szedése. (Bálint János)
MÁKOSGUBA
- 4 -
Recept tipp: Reform mákos guba
A recept D. Karácsony Irén: A reformkonyha örömei c.
könyvében található.
Hozzávalók (4 főre, 1 csésze = 2,5 dl):
kb. 1/2 kg szikkadt barna kenyér (teljes kiőrlésű kifli receptje
itt)
2 ek. búzakorpa
2 ek. búzacsíra
2 ek. étolaj
1 csésze feles tej (fele pl. rizstej + fele víz)
1 csésze darált mák
1/2 marék mazsola
méz, ízlés szerint az édesítéshez
Egy akkora lábosba, amelyben kényelmesen tudjuk majd
kavargatni a gubát, beleöntjük az olajat és a tejet.
Feltesszük nagy lángra, és amikor forr, beleszórjuk a kb.
centiméteres vastagságú szeletekre vágott kenyeret/ kiflit.
Azonnal takarékra tesszük, és néha óvatosan megkeverve
hagyjuk, hogy a fedő alatt magába szívja a tejet és a vizet.
Ha a folyadéktól nem puhulna meg eléggé a kenyér, akkor
pótolhatunk még hozzá egy keveset.
Ezután adjuk hozzá a búzakorpát, a búzacsírát, a mazsolát,
és még egy kicsit pároljuk a fedő alatt.
Ha a mazsola is pufókra telt, rászórjuk a kenyérdarabkákra a
mákot, óvatosan elkeverjük, hogy ne törjön masszává, és
máris tálalhatjuk.
Legjobb, ha mindenki a saját tányérján édesíti egy kevés
mézzel.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
tojások
  2017-04-08 21:20:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
húsvét
  2017-04-08 21:19:47, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 70 db bejegyzés
Összes: 7178 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 343
  • e Hét: 968
  • e Hónap: 27437
  • e Év: 128277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.