|
2017-12-11 13:18:23, hétfő
|
|
|
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
A töltelékhez
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 ek só
A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (
elkészítés
Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
Ezt ismételjük meg még háromszor.
A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
sütési hőfok: 220°C
forrás: nosalty.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: tésztaszeleteket, előmelegített, hozzávalókat, sütőpapírral, aranybarnára, töltelékhez, mélyedésben, morzsoljuk, távolságra, elkészítés, hozzávalók, kinyújtott, melegítsük, duplájukra, ismételjük, csináljunk, nagyságúra, finomliszt, napraforgó, lisztezett, tésztához, folyékony, lehetőleg, szélesebb, egymástól, tetejükön, joghurtot, hasonlóan, háromszor, mélyedést, helyezzük, felületen, szükséges, tortához, közepébe, akkorára, nagy tálba, közepébe csináljunk, folyékony hozzávalókat, kanállal keverjük, mélyedésben lévő, sütőt 220°C-ra, adag tésztát, késsel vágjuk, tortához hasonlóan, szélesebb végénél, sütőpapírral kibélelt, tepsit tegyük, előmelegített sütőbe, tetejükön szép,
|
|
|
|
nagy tálba, közepébe csináljunk, folyékony hozzávalókat, kanállal keverjük, mélyedésben lévő, sütőt 220°C-ra, adag tésztát, késsel vágjuk, tortához hasonlóan, szélesebb végénél, sütőpapírral kibélelt, tepsit tegyük, előmelegített sütőbe, tetejükön szép, tésztaszeleteket, előmelegített, hozzávalókat, sütőpapírral, aranybarnára, töltelékhez, mélyedésben, morzsoljuk, távolságra, elkészítés, hozzávalók, kinyújtott, melegítsük, duplájukra, ismételjük, csináljunk, nagyságúra, finomliszt, napraforgó, lisztezett, tésztához, folyékony, lehetőleg, szélesebb, egymástól, tetejükön, joghurtot, hasonlóan, háromszor, mélyedést, helyezzük, felületen, szükséges, tortához, közepébe, akkorára, nyújtsuk, óvatosan, keverjük, élesztőt, kanállal, tésztára, tekerjük, kifliket, tojással, tetejére, kibélelt, tésztát, lisztet, vegyünk, joghurt, kapjunk, kezdjük, nosalty, perccel, élesztő, pihenni, sajttal, tepsire, sütőben, egyenlő, ragadós, kenjünk, langyos, végénél, reszelt, szórjuk, részre, osszuk, tegyük, tepsit, sütőbe, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 879
- e Hét: 1753
- e Hónap: 6157
- e Év: 37886
|
|
|