Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
fésülködés
  2018-09-22 17:10:49, szombat
 
 
A kínai egészségmegőrzés fegyvere - a fésű





Pár nappal ezelőtt egy, a kínai orvoslást kevéssé ismerő magyar barátommal beszélgettem, megkérdeztem, mi a laikus benyomása a kínai orvoslásról?

Azt válaszolta: “nagyon misztikus!"

Azokat a hosszú, vékony, félelmetes acéltűket beledöfködik az emberbe, majd amikor kihúzzák, egyszerre megszűnnek a fájdalmak és enyhülnek a tünetek.

Szerinte a kínai orvoslás nehezen elsajátítható, kiismerhetetlen misztérium.

Elárultam neki, hogy a kínai orvoslás márpedig nem olyan nagy ördöngösség, gyakorlatiasan használható a mindennapokban, a nagy egésztől halad a kis részletek felé, a HKO kezelési eljárásai magukon hordozzák a kínai filozófia jellegzetességeit.

Példának okáért vegyük a fésülködést, ez is egy könnyen elvégezhető, egészségmegőrző-betegségmegelőző módszer.

Az ősi Kínában mindennap fésülködtek az emberek, természetesen nem akárhogyan, hanem a meridiánok haladási irányát követve.

A fejünkön több tucat akupunktúrás pont található,
csak a halántékunkon az epe meridián több mint húsz pontja helyezkedik el.





Nincs szükség arra, hogy ismerjük a pontos helyüket, nevüket vagy hatásukat, mindössze annyi kell, hogy a lelkiismeretes fésülködés közben legyünk figyelemmel, a fejbőrünkön hol érzünk fájdalmat.

Ha fájdalmat észlelünk, ott bizony vér-qi elakadás van.

Az ilyen helyeket nyugodtan masszírozzuk át az ujjbegyeinkkel.

Amikor a finom dörzsölés hatására elmúlik a fájdalom, az azt jelenti, hogy a qi-vér ismét szabadon áramlik.

Ha a művelet közben a bőr alatt apró csomókat vagy homokszemcseszerű képződményeket észlelünk, azokat mindenképpen masszírozzuk el jó alaposan.

A kínaiak természetes anyagú fésűt használnak, de mégis a legjobb fésű “alapanyag" a saját ujjaink, reszeljük le alaposan a körmeinket és kész is a hús-vér “érző fésűnk".

Fésülködéskor a meridiánok mentén haladjunk, előről hátrafelé.

Mennyi a napi ideális időtartam?

A legjobb, ha mindennap tudjuk tartani a “száz végighúzást".

Ha valaki időmilliomos és azt kérdezné, nekem napi 3000 is belefér, nem teszek kárt a fejemben?

Természetesen nem!

Nem kell félni a fésülködéstől, minél több, annál jobb.

A HKO azt mondja, a fej (azon belül is a koronacsakrának megfelelő “baihui" pont) az “összes yang meridián találkozási pontja", a test vérkészletének 70%-a a fejet látja el vérrel, az egész qi-vér keringési rendszer folyamatosan a fejtető felé áramlik.

Ha a fejen “dugulás" keletkezik az nemcsak, hogy hajhulláshoz, fejfájáshoz, álmatlansághoz stb. vezethet, de olyan életveszélyes akut betegségek kialakulásához is hozzájárul, mint a szívkoszorúér és az agyi trombózis.

Hát nem zseniális, hogy napi pár perc fésülködéssel megtornáztathatjuk, felfrissíthetjük a fejünket és még ezektől a félelmetes nyavalyáktól sem kell tartanunk?

Lehet, hogy valakiben felmerülnek kételyek, mondván “én nem merek fésülködni, mert eleve nincs sok hajam, ráadásul állandóan hullik".

A helyzet az, hogy pont ezeknek az embereknek lenne a legnagyobb szükségük a fésülködésre, mivel azok a hajszálak, amelyek már attól kihullanak, hogy csak végighúzzuk az ujjbegyeinket a fejünkön, mind gyengék vagy halottak és már csak a “szentlélek tartja" őket a fejbőr tetején...

Sokszor végig se kell simítsuk a fejünket, reggeli felkeléskor azt vesszük észre, hogy a párna tele van hajjal.

Az ilyen esetekben akkor már többet ér, ha elébe megyünk a problémának és ezeket kifésüljük, a megmaradt hajszálakról pedig elmondhatjuk, hogy ők a “fejbőrünk krémje".

Olyan ez mint a gyomlálás: a fonnyadó, elszáradt hajtásokat kigyomláljuk, hogy ne vegyék el a tápanyagot az életerős zöld hajtásoktól.

Vannak, akik azért nem mernek fésülködni, mert korpás a hajuk, minden fésülködés után úgy néznek ki, mintha “hóviharba kerültek volna", látszólag a korpa egyre csak szaporodik.

Ha képesek vagyunk tartani a napi 300-at, egy hét után azt vehetjük észre, hogy már “nem szálldosnak a hópelyhek".

Ha fésűnek az ujjunkat használjuk és a művelet után zsíros marad a kezünk, a kínai orvoslás ezt úgy nevezi, hogy “bent rekedt nedvességgel és nyákkal" küszködünk.

Fésülködjünk csak tovább, ezek a tünetek, mint a korpa, maguktól meg fognak szűnni.
A HKO szerint a haj minősége és fénye a májunk és a vesénk állapotától függ.

Egy másik kínai orvosi axióma, hogy “minden belső megbetegedésnek van külső megjelenési formája", mert a belső és a külső folytonos összeköttetésben van egymással.

Mi köti össze a vesét és a májat?

Nem más mint a fejünk, a rendszeres fésülködéssel, a májunk és vesénk közti átjárót is megnyitjuk.

Nincs olyan, hogy valaki dús, csillogó hajkoronát hord, de a mája és a veséje ramaty állapotban van.

Természetesen olyan viszont létezik, hogy a máj és a vese állapotának javulásával a hajunk is fokozatosan “kivirul".

Tehát fésülködéssel kezelhetjük a hajhullást, az őszülést és a fénytelen hajat, mert ez mind máj-vese gyengeségre utal.

A rendszeres fésülködés még a megfázás ellen is segít, mivel a homlokunktól hátrafelé halad a húgyhólyag meridián, amelynek elsődleges szerepe a hideg-szél ártóval való megbirkózás.

Sőt a fésülködés még az öregkori szenilitás ellen is hatásos...

Szóval ne fitymáljuk le a fésülködést, ezt a mindennapi “felesleges cicomát", mivel segít átjárhatóvá tenni a meridiánjainkat, megelőzni és kezelni számos betegséget.

A kínai orvoslás is úgy véli, hogy az “ördög a részletekben lakozik" :)



Forrás:
http://akupunktura-prof.hu/hu/a-kinai-egeszsegmegorzes-fegyvere-a-fesu/

/Feketéné Lendvay Katalin
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: egeszsegmegorzes, betegségmegelőző, összeköttetésben, egészségmegőrzés, felfrissíthetjük, meridiánjainkat, megbetegedésnek, koronacsakrának, egészségmegőrző, kiismerhetetlen, álmatlansághoz, gyakorlatiasan, mindennapokban, kialakulásához, vérkészletének, lelkiismeretes, képződményeket, ujjbegyeinkkel, szívkoszorúér, ujjbegyeinket, természetesen, elsajátítható, fésülködéssel, életveszélyes, fésülködéskor, fésülködéstől, halántékunkon, fésülködjünk, folyamatosan, kigyomláljuk, nyavalyáktól, időmilliomos, nedvességgel, mindenképpen, homlokunktól, masszírozzuk, kínai egészségmegőrzés, kínai orvoslást, laikus benyomása, kínai orvoslásról, kínai orvoslás, nagy egésztől, kínai filozófia, könnyen elvégezhető, meridiánok haladási, fejünkön több, pontos helyüket, lelkiismeretes fésülködés, ilyen helyeket, finom dörzsölés, qi-vér ismét, művelet közben, Feketéné Lendvay Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sir Andrew Lloyd Webber  Nárcisz  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Alvó baby  Galaktikus kapcsolat  Galaktikus kapcsolat  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Nagyhétfő:  Ködvirágok  Havazás  képre írva  Manna OWell tollából  A máj egészségét biztosító és ...  Kezdjük annak a megértésével,....  Soli Deo gloria  Sárkány  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó baby  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  A jó kedv a világon  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  képre írva  képre írva  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam Krisztinától  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Fülpontok  Soli Deo gloria  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szimbólumok  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Sokszor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  A pálma a győzelem és a diadal...  Halhatatlan boldog percek . ....  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Sokszor  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Maci az északi fény alatt  Öröknek hinni . . .  Virágvasárnap: az élet és a re...  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Virág vasárnap  képre írva  Alvó baby  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Aki belekortyol  képre írva  Tibeti harangvirág  Jó éjszakát  képre írva  Szép estét  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Paul David Tripp Március 26  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
kínai egészségmegőrzés, kínai orvoslást, laikus benyomása, kínai orvoslásról, kínai orvoslás, nagy egésztől, kínai filozófia, könnyen elvégezhető, meridiánok haladási, fejünkön több, pontos helyüket, lelkiismeretes fésülködés, ilyen helyeket, finom dörzsölés, qi-vér ismét, művelet közben, kínaiak természetes, legjobb fésű, saját ujjaink, hús-vér &#8220, meridiánok mentén, napi ideális, koronacsakrának megfelelő, test vérkészletének, fejet látja, egész qi-vér, fejtető felé, fejen &#8220, agyi trombózis, félelmetes nyavalyáktól, embereknek lenne, legnagyobb szükségük, fejbőr tetején&#8230, párna tele, ilyen esetekben, megmaradt hajszálakról, életerős zöld, korpa egyre, napi 300-at, ujjunkat használjuk, művelet után, vesénk állapotától, másik kínai, külső folytonos, rendszeres fésülködéssel, veséje ramaty, vese állapotának, fénytelen hajat, rendszeres fésülködés, megfázás ellen, homlokunktól hátrafelé, húgyhólyag meridián, hideg-szél ártóval, öregkori szenilitás, mindennapi &#8220, részletekben lakozik&#8221, egeszsegmegorzes, betegségmegelőző, összeköttetésben, egészségmegőrzés, felfrissíthetjük, meridiánjainkat, megbetegedésnek, koronacsakrának, egészségmegőrző, kiismerhetetlen, álmatlansághoz, gyakorlatiasan, mindennapokban, kialakulásához, vérkészletének, lelkiismeretes, képződményeket, ujjbegyeinkkel, szívkoszorúér, ujjbegyeinket, természetesen, elsajátítható, fésülködéssel, életveszélyes, fésülködéskor, fésülködéstől, halántékunkon, fésülködjünk, folyamatosan, kigyomláljuk, nyavalyáktól, időmilliomos, nedvességgel, mindenképpen, homlokunktól, masszírozzuk, hajhulláshoz, hajszálakról, elmondhatjuk, akupunktúrás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 803
  • e Hónap: 2854
  • e Év: 31077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.