Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
dr Hamer
  2019-02-18 20:00:12, hétfő
 
   
  A gyógyításban az utóbbi évtizedben érezhetően szükség lenne a paradigmaváltásra. Meglevő szemléletünk nem koherens, a polaritás erőteljesen jelen van, sok betegségre nem tudunk értelmes magyarázatot adni. Új ismereteinket nehezen tudjuk a jelenlegi medicina szemléletébe integrálni. Több ismert gyógyító is teljesen új koncepcióval állt elő az elmúlt évtizedekben, de nézeteik nehezen terjedtek el, nem kaptak kellő nyilvánosságot.
Az egyik ilyen orvos, gyógyító dr. Ryke Geerd Hamer, aki 1981-ben publikálta először a daganatos betegségekkel kapcsolatos felismeréseit, amelyekből később teljesen új szemléletű gyógyítási rendszert alkotott. Dr. Hamer elmélete és gyakorlata teljes mértékben biológiai alapokon nyugszik. Más módon helyezve el a puzzledarabokat, rendszerbe foglalja meglevő ismereteinket, miáltal azok új megvilágításba kerülnek.

Dr. Hamer 1938-ban született Frízföldön, apja német, anyja olasz származású. Egyetemi tanulmányai során orvostudományt, fizikát és teológiát tanult, majd belgyógyász szakorvosként dolgozott. Rendkívül kreatív orvos, több újítás fűződik a nevéhez, például a transzkután szérumdiagnosztikai készülék vagy a speciális sebészszike. A négygyermekes orvos élete 1978 augusztusában vett fordulópontot. Dirk fiát egy eltévedt lövedék súlyosan megsebesítette nyaralás közben. Hosszú szenvedés után, decemberben apja karjaiban halt meg. Két hónappal később dr. Hamernél hererákot diagnosztizáltak, kevés túléléssel biztatva őt. Ekkor kezdett el mélyebben foglalkozni a tumoros betegségekkel.

Feltette magának a kérdést, hogy nincs-e összefüggés az átélt súlyos érzelmi megrázkódtatás és a kialakult daganatos elváltozás között. Az onkológiai osztályon a daganatos betegeket aprólékosan kezdte kikérdezni a betegségük kialakulását megelőző időszakról. Azt tapasztalta, hogy minden daganatos betegséget érzelmi sokk előz meg, ami meghatározza a szervezet további működési programját. Minden daganatos beteg előéletében található volt olyan esemény, amit az adott betegségre nagyon jellemző érzelemmel és gondolati tartalommal élt meg.

Sok ezer beteg adatait feldolgozva, hihetetlen precizitással térképezte fel az egyes daganattípusok érzelmi sokkját. Arra a megállapításra jutott, hogy a különféle daganatos megbetegedések hátterében más és más - ám a betegségre nagyon is jellemző - érzelmi sokkélmény áll, ami teljesen más a hereráknál, az emlőráknál vagy a tüdőráknál.

A holisztikus szemlélet az utóbbi évtizedekben már régóta feltételezi a rák kialakulásában az érzelmek, a lélek szerepét, de nem az átélt érzelmi élményekre koncentráltak, hanem sokkal inkább az érintett szerv szimbolikájára. Így természetesen nem lehetett megérteni a kialakult betegség pontos okát.

A hameri rendszerben az átélt érzelmi sokknak, a DHS-nek (Dirk Hamer-i szindróma, az elvesztett fia után) óriási jelentősége van, ami speciális körülmények között alakulhat ki szervezetünkben. Dr. Hamer szerint minden rákot és rákkal egyenértékű betegséget megelőz egy DHS, amit az egyén váratlanul, drámaian, teljesen felkészületlenül, magányosan, elszigetelten él meg, és képtelen megfelelő megoldást találni a kialakult helyzetre.

Tehát a felsorolt összetevők együttes jelenlétekor kialakult DHS a szervezetben külön programot indít el. A DHS pillanatában, annak konfliktustartalma által meghatározódik a becsapódás helye az agyban és az elváltozás helye az annak megfelelő szervben. A folyamat ettől kezdve párhuzamosan fut mindhárom szinten, a lélekben, az agyban és a szervben egyaránt.

A szervezet a DHS után alapvetően szimpatikus túlsúlyba kerül, amelynek mértéke az átélt érzelmi sokk nagyságától függ. A szimpatikus túlsúly szakaszát dr. Hamer "konfliktus aktív szakasznak" nevezi, amely analóg Selye János stresszgörbéjével.

A "konfliktus aktív szakaszban", amit hideg szakasznak is neveznek, a lélekben szorongással teli időszakot tapasztalhatunk, a páciens folyton az átélt érzelmi sokkon rágódik, állandóan ezzel foglalkozik, a végtagjai hidegek, csökken a perifériás keringés, étvágytalanná válik, ezáltal veszíthet a súlyából, álmatlanság gyötörheti stb.

Ezzel egy időben az agyban kialakul egy elváltozás, az úgynevezett hameri góc. A DHS pillanatában az adott érzelmi tartalomnak megfelelő központ agyi reléjében koncentrikus körök jelennek meg az agyi CT-felvételeken. A radiológusok néha érzékelték ezeket a céltáblaszerű elváltozásokat, de szellemképnek, a gép, illetve a fókuszálás hibájának tekintették.

Eközben a szervekben elindul a rájuk jellemző elváltozás, ami lehet sejttöbblet, sejtszámnövekedés, tehát daganatképződés vagy fekélyesedés, sejtelhalás, illetve sejtműködés-csökkenés vagy -kiesés, például bénulás. Ez mindaddig tart, amíg a konfliktus meg nem oldódik, vagyis minél nagyobb az átélt DHS és minél hosszabb ideig tart, annál nagyobb a daganatképződés, illetve a szövetelhalás. A konfliktus megoldása után viszont a szervezet újraépítő működése aktiválódik, ami szintén az adott szervnek megfelelően teljesen speciálisan zajlik.

Dr. Hamer rendszerének másik zseniális felismerése az a tény, hogy reagálásunk módja a különböző konfliktusokra igen szoros kapcsolatban van három csíralemezzel - belső, középső, külső csíralemez, vagyis endoderma, mezoderma és ektoderma -, amelyből valamennyi szervünk kialakult.

Ez a betegségek ontogenetikus rendszerének törvénye, amely a jelenlegi ismereteinkben teljesen új megközelítés.

A folyamatok mindig három szinten zajlanak, a lélek, az agy és a szervek szintjén. Az agy részei és az agyi irányítás alapján is feloszthatjuk a csíralemezeket és a szerveket. Az agy ősi része az agytörzs és a kisagy, az ún. új agyat az agyvelő és az agykéreg alkotja. Az endodermális eredetű szerveinket az agytörzs, míg az ősi mezodermális szerveinket a kisagy irányítja. Ezen szervek, szövetek a DHS hatására daganatképződéssel reagálnak. Az új mezodermális szervek irányítása az agyvelőben, míg az ektodermális szervek irányítása az agykéregben történik. Itt a DHS után fekélyesedést, szövetelhalást tapasztalunk. Bizonyos agykérgi irányítású szerveknél működéscsökkenés vagy -kiesés történhet.

A konfliktus feloldása után a folyamatok átfordulnak. Ebben a szakaszban, amit meleg vagy gyógyulási szakasznak nevezünk, az endodermális és ősi mezodermális szerveinkben keletkezett daganatok elbomlanak vagy betokozódnak, míg az új mezodermális és ektodermális szerveinkben az elhalt szövetállomány újraépülése történik, amit gyógyulási daganatnak nevez a hameri elmélet.

A gyógyulási szakaszban a szervezet újjáépítő folyamatai kerülnek túlsúlyba. Ezt mély vagotónia kíséri, a páciens megnyugszik, de rendkívül fáradt, erőtlen, gyulladásos folyamatok is felléphetnek, erőteljes helyi és szétszórt fájdalmakat tapasztalhatunk. Az étvágya visszatér, megszűnnek az alvászavarai.

Ebben a szakaszban, egyes esetekben, komoly szerepe van az orvosi ellátásnak, mert a hameri értelemben vett gyógyulás igen súlyos szövődményekkel is járhat. Ilyenek például szervi szinten az elzáródások, vérzések, a szívroham stb., agyi szinten a hameri gócban kialakult ödéma miatti agynyomás-fokozódás.Ezek a folyamatok hozzáértő orvosi felügyeletet és szükség szerinti beavatkozást igényelnek. A teljes gyógyulási folyamat lezajlása után a szervezet visszatér a normális ritmusába.Az akadémikus orvoslás a daganatos betegségek egyik veszélyének a metasztázist tartja, amin általában a primer tumorból kiszakadt, levált daganatos sejteket értik, amik a vérárammal vagy a nyirokkeringéssel a szervezet más területére kerülhetnek, ahol újabb tumort alakíthatnak ki. Dr. Hamer véleménye szerint az "újabb tumorok" minden esetben egy új sokkélmény következtében alakulhatnak ki, ami akár egy időben vagy később érhette a pácienst.

Nézzünk erre egy példát. A ductális emlőrák (a tejcsatornák daganatos elváltozása) esetében sokszor találnak nyirokcsomó-elváltozást, amit metasztázisnak értelmeznek. A ductális daganatot kiváltó DHS elszakadással, elválással kapcsolatos sokkélmény, amihez kapcsolódik a nyirokmirigy "önleértékelési konfliktusa" - "nem vagyok elég jó neki, elhagyott". A daganatsejtek elvándorláselméletét egyébként is nehéz magyarázni, hiszen a ductális emlődaganat ektodermális eredetű, míg a nyirokmirigy-daganatok új mezodermális eredetűek. A csíralemez határait viszont nem léphetik át a sejtek. Dr. Hamer hangsúlyozza, hogy a diagnózis közlése és az orvosi beavatkozások után megjelenő ún. "áttétek" diagnózissokkok, tulajdonképpen iatrogén ártalmak. Nem kellene ezeket az ártalmakat elszenvedniük a betegeknek, ha a rák diagnózisának nem lenne erőteljes negatív tartalma.

Dr. Hamer a daganatos betegeit hihetetlen magas arányban képes meggyógyítani, miközben kemoterápiát, sugárkezelést nem alkalmaz. A műtéti beavatkozásokra is nagyon megfontoltan és csak szükség esetén kerül sor.

Bár az eredmények elképesztőek, mégis az akadémikus orvoslás igen szélsőségesen elzárkózott dr. Hamer nézeteitől. Kollégái sarlatánnak nevezték, elvették orvosi engedélyét, bírósági eljárás után börtönbe vetették, ám nemzetközi nyomásra szabadon engedték.

1998-ban a Trnavai Egyetemen elvégezték dr. Hamer kutatásainak habilitációs vizsgálatát, és teljesen helytállónak találták. Bár igazolást nyert, sajnos a mindennapos gyógyításban kevéssé vált ismertté az új szemlélet, amely a daganatos betegeknek teljesen új lehetőséget biztosítana.


Bővebb információ: www.ujegeszsegut.hu
 
 
0 komment , kategória:  dr Hamer  
Címkék: diagnosztizáltak, működéscsökkenés, felkészületlenül, szervezetünkben, beavatkozásokra, puzzledarabokat, diagnózissokkok, tapasztalhatunk, daganatképződés, szövődményekkel, önleértékelési, megrázkódtatás, megbetegedések, nyilvánosságot, tulajdonképpen, csíralemezeket, szimbolikájára, orvostudományt, megsebesítette, konfliktusokra, ismereteinkben, megvilágításba, daganattípusok, szövetállomány, elváltozásokat, metasztázisnak, megállapításra, kialakulásában, meghatározódik, szövetelhalást, betegségekkel, felismeréseit, következtében, diagnózisának, étvágytalanná, augusztusában, utóbbi évtizedben, polaritás erőteljesen, jelenlegi medicina, elmúlt évtizedekben, egyik ilyen, daganatos betegségekkel, speciális sebészszike, négygyermekes orvos, eltévedt lövedék, tumoros betegségekkel, átélt súlyos, kialakult daganatos, onkológiai osztályon, daganatos betegeket, betegségük kialakulását, szervezet további, Ryke Geerd Hamer, Dirk Hamer-i, Selye János, Trnavai Egyetemen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.19. 18:31 EP-választás - NVB: jogsértő volt a DK aktivistáinak megzavarása
04.19. 18:11 Ukrán elnökválasztás - Porosenko hívei szimpátiatüntetést tartottak Kijevbe...
04.19. 17:51 Férfi kézilabda SEHA Liga - Kínai csapattal bővül a mezőny
04.19. 17:31 A Rosznyefty pert indít a Reuters "jogellenes" oroszországi tevékenységének...
04.19. 17:11 Idén először nem munkaszüneti nap a nagypéntek Ausztriában
04.19. 17:11 Notre Dame - A festményeket is megmentették, belpolitikai vita alakult ki a...
04.19. 17:11 HFL - Újra nyert a Budapest Wolves
04.19. 17:01 Líbia - Fehér Ház: Donald Trump telefonon beszélt Haftar tábornokkal
04.19. 17:01 EP-választás - Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK lis...
04.19. 17:01 Illegális bevándorlás - Tizenegy embert tartóztattak fel Bács-Kiskun megyéb...
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Hazugság  Unokázok - Százkilencedik nap  Dől a dominó  2019.04.14 Virágvasárnap  Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Isten áldásával  Mírjam barátnőmtől facebookon  Nagyhét kezdete  Unokázok - Százkilencedik nap  Téli ablak  Fehér cica  Hazafelé  Facebookon kaptam  Agnus Dei  Virágvasárnap Egerben 04.14  Facebookon kaptam  Húsvéti előzetes képeslap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április  Isten útja  Gonosz dolog  Facebookon kaptam  Nagyhétfő 04.15  Dől a dominó  Ferenc pápa virágvasárnap  Jó reggelt kedves làtogat...  Fehér cica  Egy igaz barát  Fáradt ember keresztútja  Unokázok - Százkilencedik nap  Húsvéti nyuszi  Hazugság  Tavaszi napsütésben  Emberi gondolatok és hagyomány...  2019.04.14 Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Élek..., kedves barátok, esetl...  Padon  A Szigethy Attila Alapítvány 1...  Facebookon kaptam  Szép vasárnapot  Tiszteljük-e Krisztust?  Hosszú Katinka úszás eredménye...  A Húsvét is közeleg  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Angyalszó - Jézus bevonulása J...  Hazugság  Szegfű  Áldott Virágvasárnapot!  Bűn  A szeretet szolgál  Barkaszentelés  Igazságot Magyarországnak!...D...  Az Oroszlán valósággal ragyog ...  Virágvasárnap  Útravaló – 2019. április...  Szőnyegcsomózás  Kellemes hétvégét  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Isten bánásmódja  Bűn  Nincs olyan, hogy öregedés  Krisztus a kereszten függ  "Nyújtógyakorlatok”.  Emberi szabályok és törvények  Elmélkedés és imádság  Virágvasárnap  A természet játéka  Húsvéti előzetes képeslap  A természet játéka  Virágvasárnap  Virágvasárnap  Tavaszi napsütésben  Hit  Facebookon kaptam  A győztes döntés - Virágvasár...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves làtogat...  Emberi gondolatok és hagyomány...  Ani barátnőmtől a facebookon  Virágvasárnap a nagyhét ünnepé...  Facebookon kaptam  Téli séta  Szép estét kedves látogatóimna...  Agnus Dei  Facebookon kaptam  Isten útja  Áldott virágvasárnapot mindenk...  Enneagram: Nyolcas Archetípus ...  Téli ablak  Budapesten a családok huszadik...  Csoóri Sándor – Virágvas...  Szeretettel  Szőnyegcsomózás 
Bejegyzés Címkék
utóbbi évtizedben, polaritás erőteljesen, jelenlegi medicina, elmúlt évtizedekben, egyik ilyen, daganatos betegségekkel, speciális sebészszike, négygyermekes orvos, eltévedt lövedék, tumoros betegségekkel, átélt súlyos, kialakult daganatos, onkológiai osztályon, daganatos betegeket, betegségük kialakulását, szervezet további, adott betegségre, egyes daganattípusok, megállapításra jutott, különféle daganatos, betegségre nagyon, emlőráknál vagy, holisztikus szemlélet, utóbbi évtizedekben, lélek szerepét, átélt érzelmi, érintett szerv, kialakult betegség, hameri rendszerben, egyén váratlanul, kialakult helyzetre, felsorolt összetevők, szervezetben külön, becsapódás helye, elváltozás helye, annak megfelelő, folyamat ettől, szervben egyaránt, szimpatikus túlsúly, lélekben szorongással, páciens folyton, végtagjai hidegek, perifériás keringés, agyban kialakul, úgynevezett hameri, adott érzelmi, agyi CT-felvételeken, radiológusok néha, céltáblaszerű elváltozásokat, fókuszálás hibájának, szervekben elindul, rájuk jellemző, konfliktus megoldása, szervezet újraépítő, adott szervnek, különböző konfliktusokra, betegségek ontogenetikus, jelenlegi ismereteinkben, folyamatok mindig, szervek szintjén, agyi irányítás, agykéreg alkotja, endodermális eredetű, kisagy irányítja, ektodermális szervek, agykéregben történik, konfliktus feloldása, folyamatok átfordulnak, elhalt szövetállomány, hameri elmélet, gyógyulási szakaszban, szervezet újjáépítő, páciens megnyugszik, étvágya visszatér, orvosi ellátásnak, hameri értelemben, hameri gócban, folyamatok hozzáértő, teljes gyógyulási, szervezet visszatér, normális ritmusába, akadémikus orvoslás, daganatos betegségek, metasztázist tartja, primer tumorból, vérárammal vagy, időben vagy, ductális emlőrák, tejcsatornák daganatos, ductális daganatot, ductális emlődaganat, csíralemez határait, diagnózis közlése, orvosi beavatkozások, ártalmakat elszenvedniük, daganatos betegeit, műtéti beavatkozásokra, eredmények elképesztőek, mindennapos gyógyításban, daganatos betegeknek, diagnosztizáltak, , ,
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 7575 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 1336
  • e Hónap: 5277
  • e Év: 29469
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.