Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
propolisz
  2014-10-01 22:04:41, szerda
 
 



A propolisz egy ragacsos, gyantaszerű anyag, melyet a méhek a fák rügyéből és kérgéből szivárgó váladékból állítanak elő. A propolisz kémiai összetétele nagyban függ attól, hogy a méhek milyen növényekről gyűjtik be a készítéséhez felhasznált anyagokat. Megközelítőleg 200 különböző összetevő alkotja, köztük bőségesen megtalálhatók a széleskörű gyógyhatásokkal rendelkező flavonoidok.
A propoliszt a gyógyászatban a szív- és érrendszeri, bőr- és fogászati betegségek ellen, immunerősítéshez, a máj védelméhez, az emésztés javításához használják, de ezenkívül is számos egyéb értékes hatással rendelkezik.
Természetes antibiotikum

A vizsgálatok azt mutatják, hogy vírusokkal, baktériumokkal és más mikroorganizmusokkal szemben is aktívan lép fel a propolisz. Kimutatták eredményességét olyan baktériumtörzsek ellen, melyek rezisztensek voltak a szintetikus antibiotikumokkal szemben. Feltehetően a flavonoidok magas koncentrációja okozza a propolisz erős kórokozó ellenes hatását. Megvan az a képessége, közvetlenül pusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat és a penicillin-rezisztens staphylococcus baktériumot is. Ausztrál kutatók kimutatták, hogy a propolisz jelentősen növeli a penicillin és más antibiotikumok hatékonyságát. Szájöblítőként használva csökkenti a szájüregben lévő baktériumok számát, a lerakódásokat, az ínygyulladást és a fogfájást.

Herpesz

A herpesz olyan vírusok csoportja, melyek fájdalmas hólyagokat és sebeket okoznak. A herpes simplex vírusok közé tartozik a HSV-2, ami általában genitális herpeszt okoz és a HSV-1, amit leggyakrabban ajakherpesszel, ritkábban genitális herpesszel jár. Kémcsőben végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a propolisz a HSV-1 és a HSV-2 terjedését is képes megállítani, valamint megakadályozza a betegségek kiújulását. Egy teszt során a propolisz hatékonyabbnak bizonyult, mint az ajakherpesz vagy a genitális herpesz kezelésére készült gyógyszerek.
Fekélyek

Egy vizsgálatban 34 beteget vizsgáltak, akiknél krónikus fekély ellen 2 héten át alkalmazták a propoliszt. Az eredmények lenyűgözőek: 28 betegnél a panaszok teljesen megszűntek, 6-nál pedig drámai javulás volt tapasztalható. A betegeken szövetbiopsziát végeztek, mely szintén igazolta a propolisz gyógyító és regeneráló hatását.
Égési sérülések

A propoliszt tartalmazó kenőcsök a vizsgálatok során ugyanolyan hatékonynak bizonyultak, mint az orvosok által előírt krémek. Megállapítást nyert, hogy a propolisz hatékonysága nagyjából azonos az ezüst-szulfadizinével másodfokú égési sérülések kezelésében, sőt, még antibakteriális hatással is rendelkezik. Kimutatták, hogy a propolisz ösztönzi az enzimek működését, a sejtanyagcserét, a kollagén termelődést és elősegíti az égési sérülések gyógyulását.

Szemölcsök

A propolisz antibakteriális és immunerősítő hatásával bizonyult hatékonynak a szemölcsök kezelésében, melyeket legtöbbször vírusok okoznak. Egy vizsgálat során 3 hónapon át kezeltek 135 beteget propolisszal és 75%-uknál teljes gyógyulást sikerült elérni. A szemölcsökre külsőleg, helyi kezelésként alkalmazhatjuk a propoliszt, közben érdemes fogyasztani is, hiszen a szervezetben élősködő vírusoktól így szabadulhatunk meg.
Gyulladáscsökkentés

A propolisz egyik fő alkotóeleme a kávésav-fenetil-észter, melyről bebizonyosodott, hogy gyulladásgátló és allergiaellenes hatásokkal rendelkezik. Nemcsak a fertőzések miatt kialakuló, de az égés, sugárzás, vegyi anyagok következtében jelentkező gyulladásokkal szemben is hatékonynak találták. Vesegyulladás és diabétesz, a felső légutak gyulladásai és ízületi problémák esetén is ajánlott a fogyasztása. A propolisz a gyulladások csökkentésével nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.
Immunerősítés

A propolisz több szempontból is támogatja az immunrendszer működését. Elősegíti a sejtek növekedését, valamint növeli bizonyos immunsejtek, mint a T-limfociták mennyiségét, támogatja az ölősejtek és a makrofágok aktivitását. A propolisz erősíti a fagociták működését, melyek védik a szervezetet az emésztőrendszerbe kerülő káros anyagokkal, baktériumokkal és elhalt sejtekkel szemben.
Rákkockázat csökkentés

A propolisz több olyan összetevőt tartalmaz, melynek bizonyított a rák elleni hatása. Ezek csökkentik a daganatok kialakulásának valószínűségét, a már meglévő tumorok növekedését pedig képesek megállítani. A propolisz elvágja a rákos sejtek vérellátását, ezáltal akadályozza meg a terjeszkedésüket. A propolisz hatását különösen eredményesnek találták gégerák kezelésében. A vizsgálatok szerint a kemoterápia mellékhatásai ellen is érdemes használni.
Forrás: naturahirek.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: baktériumtörzsek, immunerősítéshez, terjeszkedésüket, szulfadizinével, antibakteriális, allergiaellenes, eredményességét, sejtanyagcserét, gyógyhatásokkal, szövetbiopsziát, bebizonyosodott, megközelítőleg, gyulladásokkal, baktériumokkal, koncentrációja, staphylococcus, megakadályozza, szájöblítőként, antibiotikumok, alkalmazhatjuk, gyulladásgátló, szabadulhatunk, valószínűségét, hatékonyabbnak, ajakherpesszel, csökkentésével, kialakulásának, vesegyulladás, megtalálhatók, ínygyulladást, hatékonyságát, mellékhatásai, tapasztalható, lerakódásokat, gyógyászatban, megelőzéséhez, propolisz kémiai, méhek milyen, készítéséhez felhasznált, széleskörű gyógyhatásokkal, emésztés javításához, szintetikus antibiotikumokkal, flavonoidok magas, propolisz erős, propolisz jelentősen, szájüregben lévő, herpesz olyan, herpes simplex, betegségek kiújulását, teszt során, propolisz hatékonyabbnak, ajakherpesz vagy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Itt a tavasz  Magyar költészet napja  Márai Sándor, eredeti nevén  Egy valóban nagy örökség  Ha senki sem  Mindig lesz olyan  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 8  Jó éjszakát  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Paul David Tripp Április 10  Mosoly  Nézni  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma van a magyar költészet napj...  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Reggel van  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  A tavaszi sugár…  És van a rabság.  Lőrinczi Emese tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A gyulladáscsökkentő étrend se...  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy valóban nagy örökség  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Folytasd tovább a befejezésig  Hálás vagyok  Egy rohanás az élet  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
propolisz kémiai, méhek milyen, készítéséhez felhasznált, széleskörű gyógyhatásokkal, emésztés javításához, szintetikus antibiotikumokkal, flavonoidok magas, propolisz erős, propolisz jelentősen, szájüregben lévő, herpesz olyan, herpes simplex, betegségek kiújulását, teszt során, propolisz hatékonyabbnak, ajakherpesz vagy, genitális herpesz, eredmények lenyűgözőek, panaszok teljesen, betegeken szövetbiopsziát, propolisz gyógyító, propoliszt tartalmazó, vizsgálatok során, orvosok által, propolisz hatékonysága, propolisz ösztönzi, enzimek működését, kollagén termelődést, égési sérülések, propolisz antibakteriális, szemölcsök kezelésében, vizsgálat során, szemölcsökre külsőleg, szervezetben élősködő, propolisz egyik, fertőzések miatt, felső légutak, gyulladások csökkentésével, propolisz több, immunrendszer működését, sejtek növekedését, makrofágok aktivitását, propolisz erősíti, fagociták működését, emésztőrendszerbe kerülő, daganatok kialakulásának, propolisz elvágja, rákos sejtek, propolisz hatását, vizsgálatok szerint, kemoterápia mellékhatásai, baktériumtörzsek, immunerősítéshez, terjeszkedésüket, szulfadizinével, antibakteriális, allergiaellenes, eredményességét, sejtanyagcserét, gyógyhatásokkal, szövetbiopsziát, bebizonyosodott, megközelítőleg, gyulladásokkal, baktériumokkal, koncentrációja, staphylococcus, megakadályozza, szájöblítőként, antibiotikumok, alkalmazhatjuk, gyulladásgátló, szabadulhatunk, valószínűségét, hatékonyabbnak, ajakherpesszel, csökkentésével, kialakulásának, vesegyulladás, megtalálhatók, ínygyulladást, hatékonyságát, mellékhatásai, tapasztalható, lerakódásokat, gyógyászatban, megelőzéséhez, leggyakrabban, eredményesnek, megállapítást, immunrendszer, következtében, immunerősítés, baktériumokat, antibiotikum, szemölcsökre, immunerősítő, szervezetben, rezisztensek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 67
  • e Hét: 213
  • e Hónap: 1205
  • e Év: 32934
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.