Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
alma
  2015-12-14 20:37:51, hétfő
 
 




Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható.

Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig.

Több mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.

Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.

Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.

Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.

Természetesen, ha már más ételekkel jóllaktál, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.

A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.

Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.

Jó, ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma.

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani.
Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Csak egészséges, nedvdús, érett almákat szabad fogyasztani!
Törekedjünk az azonos fajtákra, mert mindegyiknek más-más a savassági foka, nem keverhetők egymással. Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. Az almát mindig teljes egészében kell fogyasztani, héjával, magházával, magjával együtt. Így teljes értékű táplálék.

Forrás: népgyógyászat
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: kellemetlenséget, nátriumtartalma, megszüntetésére, helyreállítani, savanykásabbat, székrekedésben, szervezetünket, legalaposabban, fogyasztásával, bélműködésedet, népgyógyászat, megszabadítja, természetesen, szívműködésük, királynőjének, fogyaszthatsz, legfontosabb, mindegyikben, megtalálható, köszönhetően, főétkezéskén, semlegesítik, menstruációs, fájdalmakkal, rendszeresen, mindegyiknek, regenerálása, túltápláltak, vérszegények, ételmérgezés, odafigyelünk, betegségeket, fogyasszanak, betegségekre, hasmenésedet, fogyasztani, gyümölcsök királynőjének, tavaszi friss, almát nagyon, legjobban működik, egészséges ételeket, harapás almát, legalaposabban össze, alma pépként, órával fogyassz, gyomroddal vagy, emésztésed számára, gyümölcs okozza, gyümölcs előtt, gyümölcsök nagy, eddig okozott, alma nagyon,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Márai Sándor tollából  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Bornyi Veronika haiku verse  Jázmin  Magamnak  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  40 felett  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Müller Péter tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  39 ígéret  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Eduardo Sacheri gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Szívek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Az ember emlékekből áll  Alvó kislány  Eduardo Sacheri gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Magamnak  Alvó cica  Töröld le  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Az ember  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Borzasztó  Bársony székben  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Szívek  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  "Ez egy csoda"  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata 
Bejegyzés Címkék
gyümölcsök királynőjének, tavaszi friss, almát nagyon, legjobban működik, egészséges ételeket, harapás almát, legalaposabban össze, alma pépként, órával fogyassz, gyomroddal vagy, emésztésed számára, gyümölcs okozza, gyümölcs előtt, gyümölcsök nagy, eddig okozott, alma nagyon, alábbi betegségekre, szervezetet lúgosítja, fehérje bomlástermékeiből, felső légúti, savanyú alma, menstruációs zavarok, napig csak, almát lehetőleg, alma csutkáját, alma fogyasztásával, áldott állapot, azonos fajtákra, savassági foka, szervezet regenerálása, almát mindig, kellemetlenséget, nátriumtartalma, megszüntetésére, helyreállítani, savanykásabbat, székrekedésben, szervezetünket, legalaposabban, fogyasztásával, bélműködésedet, népgyógyászat, megszabadítja, természetesen, szívműködésük, királynőjének, fogyaszthatsz, legfontosabb, mindegyikben, megtalálható, köszönhetően, főétkezéskén, semlegesítik, menstruációs, fájdalmakkal, rendszeresen, mindegyiknek, regenerálása, túltápláltak, vérszegények, ételmérgezés, odafigyelünk, betegségeket, fogyasszanak, betegségekre, hasmenésedet, fogyasztani, székrekedés, húgyköveket, tartalmának, használható, hörghurutot, vértisztító, csillapítja, szabályozza, szervezetet, fokozatosan, szállítható, mindazoknak, törekedjünk, módszeresen, bélfertőzés, megjelennek, egészséges, gyomroddal, nyerhetünk, megemészti, emésztésed, hányingert, gyógyítani, magházával, gyümölcsök, gyümölcsöt, nehezebben, egészséged, hölgyeknél, szenvednek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1012
  • e Hónap: 2004
  • e Év: 33733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.