Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
103 éves orvos tanácsai
  2016-02-11 13:51:30, csütörtök
 
 



A Japánban élő 103 éves Dr. Shigeaki Hinohara egy-két titkot biztosan tud arról, hogy miként kell vigyázni az egészségre. A ma is aktív doktor a tokiói Szent Luca kórház igazgatótanácsának elnöke, most is azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a keleti országban arra, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás és a rendszeres fizikai mozgás, annak érdekében, hogy egészségben sokáig tudjunk élni.

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.

A koros szakember reggelire mindig egy több gyümölcsből elkészített turmixot fogyaszt, amelyben van egy kanál olívaolaj is. Egy pohár tejet is megiszik, amelybe van három kanál lenmag őrlemény és egy banán, ezt is összepépesítve hajtja fel reggelente.

Délben az irodájában ebédel, a menü 180 ml tej és három darab sütemény.

Vacsorára egy héten kétszer 90 gramm marhahúst eszik, a másik öt napon pedig halat. Természetesen zöldségek is terítékre kerülnek, mint a friss brokkoli, vagy olívaolajjal megöntözött saláta.

A sport sem maradhat ki az életéből, mindennap igyekszik 2000-2500 lépést lassú tempóban legyalogolni, pálca segítségével.

A japán Times magazinnak elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

1. A testünket nem szabad fölöslegesen stresszelni

Akkor jön az energia, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Attól, hogy eszünk és alszunk, még nem lesz több erőnk. A testünket nem szabad korlátok közé szorítani, azt kell tenni, ami igazán jólesik.

2. Tartsuk meg az optimális testsúlyt

Azok az emberek, akik sok évet megértek, függetlenül, hogy milyen nemzethez, nemhez, fajhoz tartoztak, egy közös dolog volt bennünk: nem voltak túlsúlyosak. Én minden reggel megiszok egy csésze kávét, egy pohár narancslevet, amelybe van egy kanál olívaolaj, és egy pohár lenmagos tejet. Az olívaolaj jót tesz a vérereknek és a bőröm is szép lesz tőle. Ebédre is tejet és pár teasütemény fogyasztok, de ha sok munkám van, akkor ez elmarad. Vacsorára halat, kevés rizst, egy héten kétszer pedig 100 grammnyi zsírszegény húst is megeszek.

3. Tervezzünk előre

Ez fontos, hiszen szeretem tudni előre, hogy mit fogok csinálni holnap, egy hét múlva. Véleményem szerint senki sem szabadna nyugdíjba menjen, legalábbis nem 65 éves korától, hanem jóval később.

4. Oszd meg másokkal is a tudásod

Nagyon sok előadást tartok, egy évben több százat is. Van, hogy az elemi iskolákban beszélek, máskor meg az üzletemberekkel osztom meg a tudásom. Egy előadás 60 vagy 90 percig tart, mindezt állva végzem, így is erősítem magam.

5. Az orvosok nem tudnak mindenkit meggyógyítani

Ha egy orvos javasol egy kezelést, terápiát, operációt, akkor kérdezzük meg tőle, hogy ezt ajánlaná-e a feleségének, gyerekének. Nem, mindig nem lehet mindenkit meggyógyítani, én hiszem azt, hogy a zene ereje, vagy az állatoktól kapott energia sokszor hatékonyabb orvosság, mint a tudomány által kifejlesztett gyógyszerek, eljárások.

6. Lépcsőzzünk mindennap és cipeljük fel magunk a csomagjainkat

Ez is egy remek mozgásforma, én mindennap kétszer mászom meg a lépcsőket, csak hogy az izmaimat formában tartsam.

7. Felejtsük el a fájdalmat, szórakozzunk!

A fájdalom sokszor kellemetlen tud lenni, de ha olyan dolgokat csinálunk, ami szórakoztató, akkor biztos, hogy enyhülni fog a rossz érzés.

8. Ne gyűjtsünk feleslegesen anyagi tárgyakat

Nem kell ezzel foglalkozni, hiszen ha belegondolunk abba, hogy egyszer befejezzük földi pályafutásunkat, akkor már nem vihetünk semmit sem magunkkal.

9. Legyünk felkészülve a váratlan eseményekre

Az élet eléggé kiszámíthatatlan. 1970-ben repülőgépen ültem, mikor a Fuji hegy mellett repültünk el, a gépünkkel le kellett szállnunk, az akkori kommunista hatóságok ugyanis letartóztattak. Négy napig egy székhez voltam kötve, 40 fokos volt a hőség, éreztem, ahogy az életfunkcióim megváltoznak, de az egészre úgy tekintettem, mint egy orvosi kísérletre.

10. Legyen példaképünk, és igyekezzünk nála is jobbá válni

A kiválasztott példaképet azért érdemes követni, mert ösztönzőleg hat az emberre. Az édesapám az Egyesült Államokban orvosnak tanult, nekem ő egy hős volt. Találja meg mindenki a maga példaképét.

11. Önkénteskedjünk

Mire az ember 60 éves lesz, már jó esetben van lakása, egzisztenciája, felnevelte a gyerekeit is, de ettől még ő értékes marad, nem válik feleslegessé. Erre jó az önkéntesség. Én 65 éves korom óta heti 18 órát töltök önkéntességgel.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: kiszámíthatatlan, önkénteskedjünk, pályafutásunkat, megirigyelhetné, üzletemberekkel, letartóztattak, összepépesítve, egzisztenciája, önkéntességgel, természetesen, meggyógyítani, csomagjainkat, kifejlesztett, belegondolunk, életfunkcióim, segítségével, kiválasztott, feleslegesen, fölöslegesen, legyalogolni, megváltoznak, szórakoztató, narancslevet, szórakozzunk, feleslegessé, olívaolajjal, táplálkozás, ösztönzőleg, függetlenül, zsírszegény, gyógyszerek, tekintettem, hatékonyabb, igyekezzünk, önkéntesség, példaképünk, tokiói Szent, keleti országban, helyes táplálkozás, rendszeres fizikai, világ legidősebb, koros szakember, több gyümölcsből, kanál olívaolaj, pohár tejet, irodájában ebédel, héten kétszer, friss brokkoli, japán Times, hosszú élet, optimális testsúlyt, közös dolog, Shigeaki Hinohara, Szent Luca, Egyesült Államokban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Egy párkányon  Jó éjszakát  Vannak emberek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Kertem  Vidámság  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Erdei gyöngyvirág  Hogyan válunk hűségesekké?  Kertem  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Borzasztó  ajándék, mellyel meglepem  Bornyi Veronika haiku verse  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Kertem  Mindent de mindent visszakap  Mindent de mindent visszakap  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Ma van a magyar költészet napj...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy tavasz  Az ember emlékekből áll  Tavaszi este  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Emlékezz  Tavaszi este  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Tanmese  Minden tavaszból őrizz..  Bársony székben  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  József Attila - Kopogtatás nél...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egy gondolat 
Bejegyzés Címkék
tokiói Szent, keleti országban, helyes táplálkozás, rendszeres fizikai, világ legidősebb, koros szakember, több gyümölcsből, kanál olívaolaj, pohár tejet, irodájában ebédel, héten kétszer, friss brokkoli, japán Times, hosszú élet, optimális testsúlyt, közös dolog, csésze kávét, pohár narancslevet, pohár lenmagos, évben több, elemi iskolákban, üzletemberekkel osztom, orvos javasol, zene ereje, állatoktól kapott, tudomány által, remek mozgásforma, izmaimat formában, fájdalom sokszor, rossz érzés, váratlan eseményekre, élet eléggé, akkori kommunista, székhez voltam, életfunkcióim megváltoznak, orvosi kísérletre, kiválasztott példaképet, maga példaképét, kiszámíthatatlan, önkénteskedjünk, pályafutásunkat, megirigyelhetné, üzletemberekkel, letartóztattak, összepépesítve, egzisztenciája, önkéntességgel, természetesen, meggyógyítani, csomagjainkat, kifejlesztett, belegondolunk, életfunkcióim, segítségével, kiválasztott, feleslegesen, fölöslegesen, legyalogolni, megváltoznak, szórakoztató, narancslevet, szórakozzunk, feleslegessé, olívaolajjal, táplálkozás, ösztönzőleg, függetlenül, zsírszegény, gyógyszerek, tekintettem, hatékonyabb, igyekezzünk, önkéntesség, példaképünk, egészségben, feleségének, megtartania, lépcsőzzünk, stresszelni, repülőgépen, felkészülve, gyümölcsből, elkészített, mozgásforma, túlsúlyosak, kellemetlen, foglalkozni, eseményekre, teasütemény, megöntözött, magazinnak, állatoktól, kommunista, irodájában, befejezzük, reggelente, kísérletre, legidősebb, fogyasztok, legalábbis, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 931
  • e Hét: 2606
  • e Hónap: 3598
  • e Év: 35327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.