Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kiderült
  2020-04-26 22:05:14, vasárnap
 
  Kiderült az Orbán-kormány legborúsabb járvány-forgatókönyve: 2,5 millió fertőzött két hét alatt
2020. 04. 26. 12:44




Még csütörtökön számoltunk be mi is arról az online konferenciáról, ahol Palkovics László miniszter arról beszélt, hogy az eddig megtett lépésekkel és a magyar emberek felelős magatartásának köszönhetően értékes időt nyertünk arra, hogy az egészségügy felkészültségét magasabb szintre hozzuk
Az összesen kétórás eseményen olyan kutatók, szakértők szólaltak fel, akik a kormány munkáját támogatják a koronavírus-járvány közepette. Az előadásokból kiderült, hogy rendkívül sok inputot és választ adnak a kormánynak, hogy az megalapozott döntést tudjon hozni - írja most a portfolio.hu, amely az időközben elérhetővé tett teljes konferenciaanyagot ismertette. Ebből eddig nem ismert részletek derültek a magyar kormány koronavírus elleni harcát illetően.

Palkovics László előadásában például olyan kulisszatitkot is elárult, hogy az operatív törzs reggel 6 órakor tartja meg mindig az első ülését, majd éjszaka valamikor a másodikat, és reggel 4 órakor már adatokat konszolidálnak és prezentációkat gyártanak az addig eltelt nap áttekintése érdekében.

Az összefoglaló szerint a legfontosabb cél az volt a járvány eddigi szakaszában Palkovics szavai alapján, hogy Magyarország időt nyerjen és az egészségügyi rendszer alkalmassá váljon a járvány kezelésére.

Ezen kívül az is kiderült, hogy a kormány forgatókönyvet készített a legrosszabbra is: eszerint a járványgörbe csúcsa körüli két hétben 2,5 millió ember fertőződik meg, és 14 ezer ember kerülne súlyos állapotba.

Az anyagból kiderül, hogy a különböző mérések szerint Budapest volt a legfegyelmezettebb a védekezés betartásában. A fővárosban volt egy időszak, amikor 90 százalékkal csökkent a kontaktszám. Ebben az időszakban a vidéki nagyvárosokban 80 százalékos, a kisebb településeken pedig 70 százalékos visszaesést láttak ebben a mutatóban.

Palkovics a közeljövőt illetően elmondta azt is:

Magyarország többet fog mérni, mint eddig, megnézzük azt, milyen az ország teljes átfertőzöttsége. Jövő héten el fog indulni egy ilyen program, amelynek az eredményeit figyelembe fogjuk venni a szimulációk során.

A miniszter elmondta, miért tartották szükségesnek a 8000 lélegeztetőgépet: ha ugyanis csak 22-34 százalékkal csökken a kontaktszám, akkor már 7330 lélegeztetőgép szükséges idehaza egyszerre, a járványgörbe csúcsán.

Ha a járványgörbe - tette hozzá Palkovics - így marad, akkor az 5 millió átfertőzöttnél becsült nyájimmunitást sosem érjük el Magyarországon.

Ezután Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikusa, a matematikus arra is rámutatott, hogy bármely lazító vagy korlátozó intézkedés meghozatalának hatása körülbelül két hét csúszással fog megjelenni a járványgörbén. A további stratégiáról pedig azt mondta: kombinált megoldásra lesz szükség.

Ennek része

a társadalmi kontaktusszám mérsékelt csökkentése
ezen felül a detektálási arány érdemi javítása
a hagyományos járványügyi felügyelet erősítése, terjedés megelőzése.
Ezeket kombinálni kell a maszkhasználattal, a bizonyos mértékű távolságtartással, felskálázott teszteléssel és hatékonyabb kontaktus kutatással.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: lélegeztetőgépet, átfertőzöttsége, felkészültségét, tudományegyetem, konszolidálnak, lélegeztetőgép, prezentációkat, nyájimmunitást, kulisszatitkot, nagyvárosokban, magyarországon, konferenciáról, meghozatalának, magatartásának, átfertőzöttnél, forgatókönyvet, településeken, forgatókönyve, kontaktusszám, járványgörbén, legrosszabbra, teszteléssel, köszönhetően, felskálázott, matematikusa, betartásában, magyarország, stratégiáról, egészségügyi, megalapozott, összefoglaló, járványgörbe, előadásokból, legfontosabb, szükségesnek, előadásában, online konferenciáról, eddig megtett, magyar emberek, egészségügy felkészültségét, összesen kétórás, kormány munkáját, előadásokból kiderült, megalapozott döntést, időközben elérhetővé, magyar kormány, operatív törzs, első ülését, addig eltelt, összefoglaló szerint, járvány eddigi, egészségügyi rendszer, Palkovics László, Ezután Röst Gergely, Szegedi Tudományegyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Png virág  Neked tudnod kell  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Fekete István - Akác  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hiányzik  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Sokan azt tartják  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Png cica  Szívem tiéd  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Popper Péter szavai  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Julian Brass gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Egy hatékony szolga  Nevem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Esti kép  Reggel van  Png nő  Hiányzik  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Irgalom és ítélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Egy maradéktalanul uralt világ  Próbálj meg ... 
Bejegyzés Címkék
online konferenciáról, eddig megtett, magyar emberek, egészségügy felkészültségét, összesen kétórás, kormány munkáját, előadásokból kiderült, megalapozott döntést, időközben elérhetővé, magyar kormány, operatív törzs, első ülését, addig eltelt, összefoglaló szerint, járvány eddigi, egészségügyi rendszer, járvány kezelésére, kormány forgatókönyvet, járványgörbe csúcsa, anyagból kiderül, különböző mérések, védekezés betartásában, vidéki nagyvárosokban, kisebb településeken, közeljövőt illetően, ország teljes, ilyen program, eredményeit figyelembe, szimulációk során, miniszter elmondta, 8000 lélegeztetőgépet, járványgörbe csúcsán, járványgörbe &#8211, matematikus arra, további stratégiáról, társadalmi kontaktusszám, detektálási arány, hagyományos járványügyi, bizonyos mértékű, lélegeztetőgépet, átfertőzöttsége, felkészültségét, tudományegyetem, konszolidálnak, lélegeztetőgép, prezentációkat, nyájimmunitást, kulisszatitkot, nagyvárosokban, magyarországon, konferenciáról, meghozatalának, magatartásának, átfertőzöttnél, forgatókönyvet, településeken, forgatókönyve, kontaktusszám, járványgörbén, legrosszabbra, teszteléssel, köszönhetően, felskálázott, matematikusa, betartásában, magyarország, stratégiáról, egészségügyi, megalapozott, összefoglaló, járványgörbe, előadásokból, legfontosabb, szükségesnek, előadásában, legborúsabb, koronavírus, százalékkal, szimulációk, csökkentése, matematikus, kontaktszám, egészségügy, csütörtökön, eredményeit, áttekintése, járványügyi, szakaszában, hatékonyabb, detektálási, hagyományos, visszaesést, megjelenni, alkalmassá, csúszással, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 580 db bejegyzés
Összes: 9036 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 2456
  • e Hónap: 11478
  • e Év: 79243
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.