Regisztráció  Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Budapest a családok fővárosa
  2017-05-26 00:34:44, péntek
 
  Családok Budapesti Világtalálkozója május 25-28.
*
Az, ahol én élek, ott egészen másképpen zajlik a családok élete, mint az ilyen tematikus napok KIRAKAT konferenciáin szónoklók előadásaiban megjelenik.
Mi: egyszerű emberek, akik kiszorultunk a KIRAKATBÓL, elmondhatjuk, hogy melyek azok a lehetőségek és lehetetlenségek, melyek a jelenlegi népszaporulat alakulását befolyásolhatják.
*
Már írtam korábban a MUNKÁRÓL:
- 1. a MUNKA ALAPÚ TÁRSADALOMRÓL és ezen belül is
- 2. a CSALÁDI MUNKAMEGOSZTÁSRÓL, valamint
- 3. a TÁRSADALMI MUNKAMEGOSZTÁSRÓL.
*
Most arról írnék, hogy mennyire befolyásolja a családok működőképességét a FOGYASZTÓI TÁRSADALOM Egészen pontosan, a KIRAKATON KÍVÜL élő egyszerű emberek párkapcsolatát, párválasztását otthonteremtését az az esetlegesség, hogy megvalósítható-e egy munkavállaló emberpár számára az otthonteremtés és a családalapítás?
*
Vagy még mindig ott tartunk, hogy előbb produkálni kell a gyermekeket, majd utána a hatalom eldönti hogyan támogatja (CSOK, családi adókedvezmény) az otthonteremtési törekvésüket...
*
Vagyis, még most sincs lehetőség arra, hogy előbb ,,FÉSZKET" rakjon az egymást szerető, gyermekre vágyakozó emberpár!
*
Ugyanis még mindig elérhetetlen vágyálom a béréből és a fizetéséből élők számára, hogy előbb otthont teremtsen, és csak utána töltse meg az OTTHONÁT kicsiny gyermekekkel!
*
Ez olyan, mintha a madarak előbb tojnák meg tojásaikat és csak utána kezdenének a fészekrakáshoz... Ez azért tragikus, mert a kihűlt ,,tojásokat" már nem lehet megmenteni az élet számára!
*
Szerintem, ez a legnagyobb gátja még mai napság is annak, hogy nem kizárólag azért születnek gyermekek, mert annyira vágynak rájuk, hanem azért, mert csak így juthatnak hozzá szüleik a mindenféle adó- és más CSOK-os kedvezményhez!
*
Az alábbi linken olvasható mindhárom nap részletes programja:
*
http://csalad.hu/2017/05/22/budapest-a-csaladok-fovarosa-csaladok-budapesti-vilag talalkozoja-majus-25-28
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. A társadalmi munkamegosztás
  2017-05-26 00:33:08, péntek
 
  A társadalmi munkamegosztás a termelő- és egyéb emberi tevékenységek, munkák különböző foglakozási ágakká való szétválása, elkülönülése.
*
A társadalmi munkamegosztásban szakmai munkát végző Egyénnek gondot okozhat
- a munkahely elvesztése,
- a szakértelem elavulása,
- a teljesítménnyel járó feszültség oldásának /a pihenés) természetes igénye, vagyis a rekreációra (megújulásra) való törekvés.
*
A jövőben olyan élettérre lesz szükség, ahol az Egyén - úgy is, mint magánember és úgy is, mint társadalmi lény - megismerheti saját, egyéni értékeit, ami alapja lehet minden további elsajátításnak és amellyel megvalósítható lehet az élethosszig tartó, folyamatos tanulás- és művelődés igényével megtervezett életprogram.
*
Olyan ,,szociokulturális" környezetre van szükség, melyben minden ember a saját külső- belső tulajdonságai, vele született adottságai alapján ki tud bontakozni és nemcsak biológiailag válik felnőtté, hanem társadalmi értelemben is.
*
Ez azt jelenti, hogy mikorra eléri felnőtt korát,
- szert képes tenni annyi szakmai ismeretre, tudásra, hogy azzal
- részt tud venni a társadalmi munkamegosztásban.
*
Vagyis, egy vagy több szakmán belül el tudja fogadtatni személyét és szakmai tudását.
*
Továbbá, a munkavégzésért annyi bért kap, hogy meg tudja venni más szakmák képviselői által előállított termékeket, szolgáltatásokat.
*
Az előállított termékek cseréje is lehetséges és ezzel az önfenntartó gazdálkodásban való részvétellel otthont tud magának teremteni, családot tud alapítani... stb.
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. A csaldi munkamegosztásról
  2017-05-26 00:31:06, péntek
 
  Éppen ezért, szükségesnek tartom a MUNKA valós - politikamentes - megfogalmazását:
A SZAKMAI MUNKÁT a társadalomba szerveződő emberek, az élet két alapvető helyszínén, CSALÁDI- és TÁRSADALMI munkamegosztásban végzik.
*
1,) A CSALÁDI MUNKAMEGOSZTÁS a családi élet
működőképességének fenntartását szolgáló funkciók, feladatok családtagonkénti szétosztása és elvégzése.
Például: a háztartás- és a gyermeknevelés, az idős- beteg szülők otthoni gondozásának feladatai, melyek elvégzéséhez ma már egyre több szakértelemre van szükség.
*
A magyar családok többségében a "családfenntartó" még nem tudhat a társadalmi munkamegosztásban végzett munkájával annyi jövedelmet magáénak, melyből ezen szakemberek (házvezető, gyermeknevelő, betegápoló) munkáját meg tudná vásárolni.
Ezért, ezek a családok egy újfajta, az ősi mintára emlékeztető, önellátó háztartásra kénytelenek berendezkedni. Ez a nagy családokra, - ahol egy háztartásban több nemzedék él együtt, vagy gyermek felnevelésére, iskoláztatására vállalkoznak - fokozottan érvényes. Ott, a család működőképességéért a családtagoknak meg kell tanulni a szakszerű ellátáshoz szükséges szakmai ismereteket!
*
Attól függetlenül, hogy a teljes foglalkoztatás feltételeinek megteremtése a végső cél, szükség lenne olyan helyekre, intézményekre, ahol ezeknek az ismereteknek elsajátítására lehetőség nyílna - közpénzekből - természetesen.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A munkáról másképpen
  2017-05-26 00:29:15, péntek
 
  Mostanában közhelyesen hangoztatott az a nézet, hogy a "munka alapú társadalom" kiépítésével megvalósulhatna a fogyasztói társadalom... az, amire az EU-tagságunk is oly nagyon kapacitálja a tagországokban élőket...
Csakhogy, mostanság már egyértelművé vált az, hogy: ÉLET-ELLENES társadalmi formáció a "FOGYASZTÓI TÁRSADALOM"...
*
Hibásan a "MUNKAHELYTEREMTÉSSEL" összefüggésben szokás emlegetni az emberi munkavégzést... Szükséges lenne, ha végre a közgondolkodásban elterjedne az, hogy nem csak az számít MUNKÁNAK, amit mások "adnak" az EMBER számára...
*
Vagyis, nem csak akkor dolgozik valaki, ha eladja munkaerejét... valamilyen termék előállításáért dolgoztató "MUNKAHELY"-nek. (Hogy azután, ezen terméknek mindenféle módon - fiktív munkával - megpróbáljanak PIACOT "teremteni"... és így tovább...
*
*
Bővebben itt olvashatsz még a MUNKÁRÓL:
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/gondolatok-egy-t%C3%A1r sadalmi-kr%C3%ADzishelyzetr%C5%91l/855477344488263

*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El akarok innen költözni
  2017-05-24 15:46:04, szerda
 
  Az volt a hátsó szándékom az innen való elköltözéssel, hogy "SZABAD EMBERKÉNT" HELYE LEGYEN MAGAM MELLETT EGY SZERETETKÖZÖSSÉGNEK!
*
Hiszen, soha nem akartam mást, mint szeretni és szeretve lenni!

Ma már tudom, hogy erre nekem soha nem adnának a titkos szolgálatok LEHETŐSÉGET!
BELE KELLENE TÖRŐDNÖM: MARADNI KÉNYSZERÜLÖK.
Maradni kényszerülök, mert tudom, hogy, ha nem a jelenlegi megbízott, akkor lenne helyette valaki (valakik) akit meg tudnának győzni arról, hogy elvállalja ezt a megbízatást!
Mármint azt, hogy soha ne tudjak semmiféle szeretetközösséget létrehozni!
*
Mióta 2006-ban elvált lettem, már megpróbáltam, de éreztem, hogy nincs senki, aki meg tudna védeni az ártó-gátló szándékúakkal szemben. Rájöttem közben, hogy eldöntötték valahol- valakik, hogy engem, mindenféle kitörési és kibontakozási lehetőségtől örök időkre el fognak szigetelni.
Erőszakkal, pedig végképpen nem sikerülhetne, mert úgy rendeznék, mint eddig, hogy látszatra magamnak köszönhessem a hajléktalanná válásomat! Ez mai napság tudjátok, hogy milyen könnyen megy!?
*
Arra, hogy tönkretegyék minden munkámat, vagy kezdeményezésemet, eddig is mindig megtalálták a legmegfelelőbb személyt. Éppen ezért, nem szeretnék úgy belebukni a "FÜGGETLENSÉGI HARCOMBA", hogy kiderüljön, ismét és ismét valaki olyan lenne az, akit szeretek...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelenleg van egy kormány....
  2017-05-13 10:32:40, szombat
 
  .... AMELYIK LEGALÁBB A KÜLSŐ ELLENSÉGTŐL MEGPRÓBÁLJA MEGVÉDENI MAGYARORSZÁGOT.
*
Ez ellen uszítanak ezerrel a magukat baloldaliaknak hazudók - köztük Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon IS , aki a JOBBOLDALINAK HAZUDOTTAKKAL karöltve készítette el ezt a tervet a NATO támaszpont kiépítésére - és amit MEGSZAVAZOTT EGYÖNTETŰEN A MAGÁT MAGYARNAK NEVEZTETŐ PARLAMENT 2008-ban.
*
ENNEK VESZÉLYESSÉGÉRE SZERETTEM VOLNA FELHÍVNI A FIGYELMET, Ugyanis, a 11 logisztikai központ - egyenként 10 km-es sugarú körben - történő kiépítése LEFEDNÉ az egész ország területét.
Ebből logikusan következik, hogy az ezeken a területeken élő őslakosokat ki kell onnan szanálni! Az ő számukra ott lesznek a jelenlegi nemzeti parkok, ahol majd úgy élhetnének, mint az amerikai indiánok a rezervátumokban! Az már le lett tesztelve a kurultajok és MOGY-ok pusztafesztiváljai alkalmával, hogyan is működne esetleg hosszú távon....
*
https://www.facebook.com/notes/bóna-mária-ilona/itt-járt-és-tárgyalt-a-nato-főtit kár/1294780407224619/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6. rész: Nem csak MAGAMRÓL...
  2017-05-12 16:27:16, péntek
 
  ... hanem egész lepusztított nemzedékemről, azoknak, akik nem értik harcomat
*
A harmadik évfolyam elején le kellett adni a diploma-munka tervet a választott konzulens tanárnak.
Ezért, elkészítettem - a megadott szempontok alapján - és átadtam Dr. Csoma Gyula andragógia professzornak.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274962&kid=644418&sort=

Sajnos, ezt követően, Csoma Gyulával nem sikerült felvenni a kapcsolatot.
*
Amiért továbbra is szívügyem volt a felnőttképzés helyzete, nagyon örültem annak, hogy bevettek - mint ösztöndíjast - a MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZA elnevezésű “projektbe".

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274962&kid=644420&sort=

Ebben, mint fővárosi, végzős főiskolás, SOROKSÁR ,,FELTÉRKÉPEZÉSÉT" kaptam feladatul.
ELKÉSZÍTETTEM A SZAKDOLGOZATOT és le is adtam határidőre.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274962&kid=644424&sort=

http://furaila.xfree.hu/248314

Amiért semmilyen felnőttek oktatásával, képzésével nem találkoztam, kitettek a "projektből".
Mintha én tehetnék róla! Mintha én végeztem volna rosszul a munkámat!
*
Diplomamunkámban "feltérképeztem" Soroksár - Bp., akkor a 20. kerülettől különvált, önálló 23. kerületének - oktatási és kulturális helyzetét: minden intézményt számba véve. Tettem ezt annak ellenére, hogy az adatgyűjtés során senki kompetens nem akart velem szóba állni.
*
Az egyik egészségügyi intézmény vezetője azt mondta, amikor elmondtam jövetelem célját:
- "Mi a csuda az az andragógia? Soroksáron nagyon egészséges lelkű, vállalkozó szellemű emberek élnek. Nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!"
*
Engem ez az egész hozzáállás olyannyira fölháborított, hogy akkor a Német Népfőiskola számára elkészített ,,VIZSGÁLÓDÁS"-hoz hozzá kellett fűznöm azt a nagyon határozott és még ma is aktuális véleményemet, hogy:

- ,,...csak arról feledkezik meg, hogy a németországi- ausztriai ,,sógor" számítógépen követi üzleti és ipari vállalkozásának minden változását. Hol vagyunk mi még ettől? Nem felelőtlenség a rendszerváltoztatás nyolcadik évében elvárni az emberektől, hogy minden eszköz - tudás, termelőeszköz, induló tőke, valódi kárpótlás - nélkül meg tudjon felelni az új viszonyoknak, követelményeknek?"
*
A szakdolgozatban sem hallgattam el mindezt és végül belevettem az összegzésbe.
http://furaila.xfree.hu/248314
*
Ki is tettek a projektből. Új konzulensem, pedig kettesre értékelte a szakdolgozatomat, http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274962&kid=644424&sort=
melyben külön kitért elmarasztalón a fenti megjegyzéseimre.
*
Sajnos, az angol nyelvvizsgám sem sikerült és ezért sem kaptam meg az abszolutóriumot a diploma védéshez. Vagyis, nem mehettem államvizsgára!
*
Kaptam egy értesítést 1999-ben arról, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274962&kid=644418&sort=
Ezt személyesen adta át nekem az, akinek megbízatása minden tevékenységem blokkolása.

Természetesen hozzáfűzte, hogy:
- “Akkor lehet neked diplomád, ha választasz egy új - valamilyen művészetekkel kapcsolatos - témát, ami nem zavarja senki érdekét!"
*
*
El lehet képzelni milyen nagyon elkeserített ez az egész helyzet, hiszen, az egész FŐISKOLÁT AZÉRT VÁLLALTAM - az életkorom ellenére is, hogy SEGÍTHESSEK NEHÉZ-SORSÚ EMBERTÁRSAIMNAK a VÁLTOZÁSBAN.
Azt szerettem volna, ha népfőiskolák sora nyílt volna meg, ahol a VÁLTOZTATNI TUDÁS HOGYANJÁT is MEGTANULHATTÁK VOLNA azok, AKIKET TELJESEN VÁRATLANUL és KRÍZISHELYZETBEN ÉRT az un. RENDSZERVÁLTOZÁS.
*
NEKEM A DIPLOMA JOGOSÍTVÁNY LETT volna ahhoz, hogy SEGÍTHESSEK NEHÉZ-SORSÚ KORTÁRSAIMNAK a VÁLTOZÁSBAN, A VÁLTOZTATNI TUDÁSBAN!
*
Annyira nyilvánvaló volt, hogy LEÍRTÁK - az 1990 előtt a TÁRSADALOM PEREMÉRE KONTRASZELEKTÁLT - NEMZEDÉKEMET!
Leírták és magára hagyták! Éppen ezért, nem fogtam bele újabb, semleges témájú szakdolgozat megírásába!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. rész: Nem csak magamról...
  2017-05-11 03:53:41, csütörtök
 
  ... hanem egész lepusztított nemzedékemről azoknak, akik nem értik harcomat
*
61 éve élek CÉLKERESZTBEN és testközelből ismerem a Kádár-korszak és az un. rendszerváltozás minden negatívumát. Aki irigyel bármiért is neki szól a vallomásom.
*
Azután, hogy eljött a - részemről is oly nagyon áhított - “változás", döbbenten tapasztaltam, hogy velem- és NEHÉZSORSÚ kortársaimmal szemben 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája.
*
Például, továbbra is mindenhol utolért az 1956-os rokonaim miatt a gyanakvás és az ellenségeskedés. Közben, persze fogalmam nem volt arról, hogy mindez az 1956-os CSALÁDI ÉRINTETTSÉG miatt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643594&aid=274948

Ugyanis, ,, szüleim" tudván tudták, hogy még 1990 után sem jött el az igazmondás ideje és elvitték a családi történelmi tények ismeretét magukkal a sírba!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643595&aid=274948
*
PEDIG, MENNYI TENGERNYI ERŐFESZÍTÉSTŐL ÉS SZENVEDÉSTŐL KÍMÉLHETTEK VOLNA MEG!
*
Én meg küzdöttem folyamatosan és sehogy nem értettem miért kapnak egyesek zöld utat mindenhez, aminek engem a közelébe sem engednek?
*
Ilyen oktatási intézmény volt az 1980-as években létrehozott POLITIKAI FŐISKOLA nevezetű felsőoktatási intézmény. Ide azután olyanok járhattak a NAPPALI tagozatra, akiket a munkahelyük iskolázott be. Nekik a főiskola 3 éve alatt járt a munkabérük is és minden más kedvezmény...

Tessék csak megnézni a Politikai Főiskola 1986. évi Fórum c. kiadványának jelmondatát! ,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643593&aid=274948

Együtt, a nép tudta és beleegyezése nélkül - egymással paktumot kötve akarták a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!

Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id
=I1_1326320839250&parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken
=720540082&_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

*
Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen hülyének nézték a magyar dolgozó népet!
*
Nekem meg még véleményem sem lehetett semmiről, mert nem volt diplomám! Vagyis, nekem még jogom sem volt tudni azt, amit az erről a főiskoláról kikerülőknek NEM TUDNI is joguk volt!

Ezért aztán GYANÚTLANUL végig szenvedtem - a három gyerek mellett, építkezések mellett - jó pár ÖNKÖLTSÉGES FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐT és FELVÉTELI VIZSGÁT.
*
Bárcsak ne tettem volna!
*
Hiszen, eleve eldöntött volt, hogy engem nem vehetnek föl. Az egészben az volt a legkegyetlenebb, hogy ezt tudta az, aki engem belehajszolt mindig ezekbe a felvételikbe. Majd eléggé KEGYETLEN volt ahhoz is, hogy a végén engem hibáztasson, amiért nem sikerült a felvételi vizsga.
*
Eljőve az oly áhított rendszerváltozásnak mondott társadalmi átrendeződés és én
49 évesen elszántan felvételiztem a JPTE Bölcsész Karán indított művelődésszervező szak- levelező tagozatára - sikerrel.
Viszont, itt is el kellett szenvednem minden negatív előítéletet és negatív megkülönböztetést!
Főleg, AGÁRDI PÉTERTŐL, aki telekszomszédja volt MANSFELD PÉTER kiskorú halálraítélt "kölyökharcosnak" és legjobb barátjának, BÓNA RUDINAK.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643597&aid=274948
*
A velem egyidős egyetemi oktató, amikor meglátott, már eleve benne volt a "pakliban", hogy keresztre fog feszíteni az 1997-es szigorló vizsgán. Ezt most itt nem részletezem...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643598&aid=274948
*
Végül, hősies küzdelemmel sikerült befejeznem a 6 félévet.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643599&aid=274948
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643600&aid=274948
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643601&aid=274948
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643602&aid=274948
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643603&aid=274948
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643604&aid=274948
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szembesülve
  2017-05-10 19:35:27, szerda
 
  A napokban találkoztam itt a Facebookon olyan témák feldolgozásával, melyekkel már én is foglalkoztam írásaimban, csakhogy legalább 10-15 évvel korábban!
Ezek az általam már régen feldolgozott és lecsengő témák a feledés homályába vesztek közvetlen a megjelenésükkor.
*
Most, amikor más neve alatt meglátom ezeket a téma-feldolgozásokat, akkor szembesülök a HIÁBAVALÓ ténykedésemmel. Mert, nem lett senkinek sem jobb az írásaimtól és nekem sem...
*
2006-ban nyitottam a TVN-en egy ingyenes blogot, ahova azóta több, mint 7000, azaz Hétezer írást töltöttem föl és több-ezer képet a számos albumomban.
*
Több, mint 7000, azaz HÉTEZER tanulmány, esszé, próza, és tudósítás, népjólléti- oktatási program, ami csak nekem volt mindig is fontos!
*
Itt a Facebookon is több, mint 400 jegyzet kiáltana figyelem után, ha lenne, akit érdekelne nemzetmentő, jobbító szándékú gondolataim! De nincs senki, akit érdekelne a gondolat-rendőrségen kívül! Akik aztán időről-időre kitiltanak, letiltanak!!!
*
Most végig gördül egy könnycsepp az arcomon... Nem látok tőle....
Fáj... Nagyon fáj! Nem magamat siratom, hanem az elvetélt gondolataimat!
*
Ma aztán beírtam a Goole-ba, hogy: "Bóna Mária Ilona írásai a neten". Meglepetten láttam, hogy milyen sokféle témakörben kutakodtam és írtam! Ráadásul, MENNYIT!
De, tényleg!
*
És, akkor megakadt a szemem a következőn:
*
http://www.szivkozpont.eoldal.hu/cikkek/tematikus-irasok/oktatas-atalakitasa/anya i-generacios-mintak-talalkozasa--gyermekeink-oktatasanak-nezopontja-ahogy-a-mult- jelen-osszeer.html
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. rész: Nem csak MAGAMRÓL azoknak, akik nem értik harcomat
  2017-05-09 23:53:30, kedd
 
  61 éve élek CÉLKERESZTBEN és testközelből ismerem a Kádár-korszak és az un. rendszerváltozás minden negatívumát. Aki irigyel bármiért is neki szól a vallomásom.
*
Azután, hogy eljött a - részemről is oly nagyon áhított - “változás", döbbenten tapasztaltam, hogy velem- és NEHÉZSORSÚ kortársaimmal szemben 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája.
Például, továbbra is mindenhol utolért az 1956-os rokonaim miatt a gyanakvás és az ellenségeskedés. Közben, persze fogalmam nem volt arról, hogy mindez az 1956-os CSALÁDI ÉRINTETTSÉG miatt! Ugyanis, szüleim tudván tudták, hogy még nem jött el az igazmondás ideje és elvitték a családi történelmi tények ismeretét magukkal a sírba!
*
Ezért aztán értetlenül tapasztaltam, hogy akik megtorló bosszúállóként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő megtorlásban, 1990 után is alkalmazhatták az érintettekkel szemben a kádári suttyom-terror minden formáját!
*
Sőt! 1990-et követő években ők rendeztek ünnepségeket az 1956-os forradalom emlékére minden év október 23-án! Még az utólagos kitüntetéseket is ők tűzhették ki a megnyomorított életű kölyökharcosok ruhájára...
*
Ők: a ,,PESTI SRÁCOK" voltak azok, akiknek nem kegyelmezett a rendszer sem 1990 előtt, sem után!
*
Itt olvasható egy kölyökharcos: Bóna Rudi hajléktalanságának és 1996-ban bekövetkezett halálának története:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog/
http://furaila.xfree.hu/146399

*
Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN élem az életemet! Mert bizony, évtizedek teltek el teljes elszigeteltségben - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!
*
Mert sejtelmem sem volt arról, hogy 1956 novemberétől - a FORRADALOM LEVERÉSÉT KÖVETŐEN, KISKORÚ GYEREKEK SZÁZAIT ZÁRTÁK BÖRTÖNBE olyan röpcédulák terjesztéséért. amelyeket én már 1956 augusztusában láttam!
*
Ugyanis, nagybátyáméknál ,,nyaraltam" éppen, amikor nagy zúgással repülő szállt el fölöttünk, amiből csomagok hullottak a földre. Az egyik csomag kiszakadt és rengeteg kis papír-cetli szálldosott szanaszét... Nagyon kíváncsi voltam és odaszaladva egyet sikerült elkapni. Már éppen silabizáltam a számomra csupa ismeretlen szóból (,,kiáltvány, felhívás, mozgósítás, sztrájk...") álló szöveget elolvasni, amikor ott termett nagybátyám a feleségével és kikapták a kezemből, mondván, hogy
- ,,Ez nem gyeröknek való!".
*
Attól fogva nagybátyám felesége folyamatosan szemmel tartott. Villámlátogatásai során igyekezett kikérdezni engem. Így történt ez 1999-ben is, amikor valami nagyon furcsát mondott:
- ,,A sógornőmnél voltam, mert meghalt a férje, az én a féltestvérem."
Majd elkérte azt a szociográfiai pályamunkámat, amivel 1998-ban sikerült irodalmi díjat nyernem... És amit sehogy nem értettem, hogy miért nem jelenhet meg, ha már díjazásra volt érdemleges?!
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=18523&sort=
*
Ráadásul, a MAGYAR NAPLÓ (a Magyar Írószövetség folyóirata) főszerkesztője a DÍJKIOSZTÓN bejelentette, hogy ,,FENT TARTJA AZ ELSŐ KÖZLÉS JOGÁT".
*
Na, ebből sem lett semmi, mert hónapokig meg sem jelenhetett a Magyar Napló pénzhiány miatt! Amikor megjelent végre, akkor már EL VOLT FELEJTVE az egész ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázat.
Pedig, több, mint 2000 pályaművet kellett elbírálnia a zsűrinek.
*
http://furaila.xfree.hu/55534
*
Ezekből olyan tragikus önkép rajzolódott ki, hogy jobbnak látták az egészet AGYONHALLGATNI!
*
Ekkor elkezdtem méltatlankodó leveleket írni mindenféle, általam kompetensnek tartott személyiségeknek... Nagybátyám felesége: szül. HEGEDÜS ETELKA, pedig ismét meglátogatott és kérdezgetni kezdett a szociográfiáról. Nem értettem, miért érdekli, hiszen a családban titokban tartottam. Nem értettem, de örültem annak, hogy végre valakivel beszélhetek róla! Ezért, nem lehet azon csodálkozni, hogy örömömben odaadtam neki az egyik kinyomtatott kézirat-változatot.
*
Majd hamarosan ismét meglátogatott és visszaadta. Elég tartózkodó volt és - jelentőségteljes arckifejezéssel - ismét felemlegette féltestvérét: HEGEDÜS ANDRÁST.
*
Még tizenhat évnek kellett eltelnie, hogy megtudjam a következőt:
*
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
Ma már értem, hogy mi miért úgy történt, ahogy...
Akkor azonban, azt hittem, hogy azért nem engednek még a feladatok közelébe sem, mert nekem nincs diplomám!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 7109 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 991
  • e Hét: 8355
  • e Hónap: 28983
  • e Év: 145049
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.