Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Íme 1 részlet a Luganoi Tanulmányból
  2018-12-08 00:38:05, szombat
 
  - AMELY SZERINT MA MÁR BIZONYÍTHATÓAN - ÍGY MŰKÖDIK az EU
*
""Hogyan alapozhatjuk meg a népesség csökkentési tervet?
A négy pillér, amire támaszkodhatunk a következő:
* ideológiai-etikai,
* gazdasági,
* politikai és
* pszichológiai.


2. Mi befolyásolja a jövőt?
A jövő alakulását lényegében három tényező fogja a leginkább befolyásolni:
* a világ népességének növekedése,
* a fogyasztás mennyisége és minősége és
* azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket előállítják.


A fogyasztás a jövedelmektől függ. Ezért annak a "morális kérdésnek" hogy pl. az átlag svájci miért fogyaszthat 17-szer többet, mint az átlag nigériai, nincs semmi értelme. Ez a kérdés egyszerűen nem kérdés. A globális piacgazdaság logikája szerint erre a felvetésre csak így lehet reagálni: na és? Nigéria számára pedig az a megoldás, hogy termeljen többet és csökkentse lakossága számát. A technológiák továbbra sem környezetbarátok. Változás pedig, a profitérdekek miatt, egyelőre nem várható. Így a környezetszennyezés és a hulladékgyártás továbbra is probléma marad.


Népesség: jelenleg a világ népessége közel 6 milliárd. Ha semmi nem változik, akkor ez az érték 2008-ban 7 milliárd, 2020-ban pedig 8 milliárd lesz. Ráadásul a lakosság növekedése gyorsabb a szegény országokban, mivel egyrészt itt alacsonyabb az átlag- életkor, másrészt pedig itt a gyermek nagyobb érték: hiszen dolgozni tud és eltarthatja a családot. A gazdag országokban viszont egyre jobban figyelembe veszik az emberek azt, hogy a gyermeknevelés nagyon is költséges.


Következtetések:
A föld nem képes eltartani 6-8 milliárd embert. Ezért általánossá és elfogadhatóvá kell tenni a következő alapelvet: "minél kevesebb embernek kell osztoznia a gazdagságon, annál több marad a nyerteseknek."
Ennek az alapelvnek a következetes végrehajtásától várható csupán, hogy a liberális gazdasági rendszer - amelynek nem a munkahelyteremtés, hanem a profittermelés a célja -fennmaradhasson. A profit mint cél ugyanis egyet jelent azzal, hogy nő a globalizáció hasznából kirekesztettek, a szegények, a munkanélküliek száma. Ezek az emberek megélhetést követelnek, ami óriási terhet rak a társadalomra. A javak megosztása ezekkel az emberekkel idegen a liberális rendtől, annak megszüntetését jelentené. Mivel azonban abból indultunk ki, hogy a liberális rendnek fenn kell maradnia, ezért csak egy megoldást javasolhatunk: a lakosság létszámát kell csökkenteni. Csak ez az egyedüli lehetséges módja annak, hogy a liberális világgazdasági rend fennmaradhasson." ... ,, De hogyan érhető el a lakosság-csökkenés? A szokásos módszerek: világháborúk, etnikai-nyelvi csoportok kiirtása, és az egyéb durva, direkt módszerek ma már nem alkalmazhatók. Ezek ugyanis túl költségesek és nem elég hatékonyak." ... ,,Fogalmazzunk meg először néhány alapelvet!"


,,Az alkalmazandó módszereknek:
* olcsónak kell lenniük,
* nem szabad semmilyen speciális berendezést igényelniük továbbá
* az "áldozatok" kiválasztását nem vállalhatja senki, azt magukra az "áldozatokra" kell bízni,
* az államoknak nem kell közvetlenül részt venni a munkában. Jobb ha azt ráhagyja a magánszektorra."


,,Ha a népességcsökkentési tervet jól átgondoljuk, és megfelelő erőforrásokat és akciókat rendelünk hozzá, a stratégia valószínűleg sikeres lesz. A stratégiának két területre kell készülnie: a születésszám csökkentésre, és a halálozási számok növelésére.""

http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Luganoi Tanulmány
  2018-12-08 00:36:29, szombat
 
  A LUGANOI TANULMÁNY
A luganói tanulmány" globalizációs krimibe illő írás. Szerzője Susan George, amerikai filozófus és politológus, aki 1994 óta francia állampolgár, jelenleg is Párizsban él, és a társadalmi igazságosságért tevékenykedő "Transznacionális Intézet" társigazgatójaként, valamint a "Globalizációs Obszervatórium" alelnökeként harcol a globalizáció ellen.
"A luganói tanulmány " című könyve angolul 1999-ben, franciául pedig 2000-ben jelent meg.
A könyv alcíme: "Hogyan őrizzük meg a kapitalizmust a XXI-dik században".


http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny


Dr. Csath Magdolna: A luganoi tanulmány ""


(Folyt.köv.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párhuzamok: Torontói Jegyzőkönyvek - MSZMP KB Jegyzőkönyvek
  2018-12-08 00:34:26, szombat
 
  PÁRHUZAMOK: a TORONTÓI JEGYZŐKÖNYVEK és a MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁSPÁRT KB, 1989-es ülésein készült JEGYZŐKÖNYVEK között.

Erről a ,,TORONTOI JEGYZŐKYÖNYVEK"-ről való fórumozás Magyarországon figyelemelterelés az MSZMP KB 1989-es üléseiről készült jegyzőkönyvekről! Az történt, hogy a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele 1989-ben a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_
cim=Leleplező 1989-es jegyzőkönyvek
*
1989. FEBRUÁRI ÜLÉSEN pl. a következőket mondta HORN GYULA 1956-ról:
- ,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
*
1989. március 15-én - egy hónap múlva már meg is kötötték egymással a PAKTUMOT - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
,, ... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
Nem akarja senki tudomásul venni, hogy mindezek miatt a történések miatt nincs nép, amelyik átvehetné a hatalmat! Kétféle nyáj van, amelyik ordítozva ott béget a maga vezére mögött!!
*
KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat hazugsággal megszerzők ellen!!!
*
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a "LUGANOI TANULMÁNY"-ban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1ny
*
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni a további pusztítást!
*
A "TORONTÓI JEGYZŐKÖNYVEK"-ről jó tudni, hogy tudjunk GLOBÁLISAN gondolkodni! Azonban, a problémákat LOKÁLISAN KELL MEGOLDANI TUDNI!
*
https://vigyazo.blog.hu/2015/10/16/20_eve_rejtely_ki_irta_a_torontoi_jegyzokonyve ket?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=
blhshare&fbclid=IwAR0-ZrT97pkgP8mYN69qZ2f72_
8qoRFZnHyRfs7SDU40k9VIwNRJ40V3kxY
*
https://vigyazo.blog.hu/2015/10/18/a_torontoi_jegyzokonyvek_2_resz
*: 2015. október
*
Azért káros egy globális, nemzetközi összeesküvést sulykolni, mert ezzel elhárítják az emberek figyelmét a helyi (lokális) problémákról és azok megoldhatóságáról!
Ez azért ártalmas, mert elaltatja az emberek problémamegoldó-készségét! Azt sugallja, hogy: minek gondolkodni a saját gondjaink megoldásán, amikor az egész világot már bekebelezték "valakik", akik kitalálták az egységes világrendet. A mátrixi társadalmat, melyben az egyén már nem is emberi lény, hanem valami egészen más!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarság önképe az ezredfordulón
  2018-12-05 01:27:03, szerda
 
  A főiskolán, az 1995-96-os tanévben írtam egy TANULÁSMÓDSZERTANI DOLGOZATOT. Így nézett ki, amikor leadtam a tanszék tanulmányi osztályán:
http://furaila.xfree.hu/248499
Az volt a feladat, hogy írjuk le azt a módszert amivel megtanultunk valamit. Pl gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már tudom, hogy valóságos PRÓFÉCIA volt minden előrevetített történés megfogalmazása.)
3. A harmadik dimenziót a "Hivatkozások, meghatározások" című fejezet jelenti, ahol az előzőleg beszámozott (szociológiai, politológiai, pedagógiai, andragógiai, néprajzi...) szakszavakat, szövegeket szembesítem az adott időszak, korszak tudományosan elfogadott publikációival - összevetve a valóságban történtekkel.
Tudom, hogy szokatlan ez a szociográfiai stílus, de azt hittem, hogy ha az én "HŐSÖM" soha nem volt és lett elég hülye ahhoz, hogy (némi kapálódzás után) megadón összeroppanjon - elnyomva egészséges életösztönét, drogokkal kábítva intellektualitását, és "divatos-publikus" módon kinyírva magát - a mindenkori hatalom, diktatúra nyomása alatt, akkor FÁKLYAKÉNT VILÁGÍTVA FOG A MAGYAR IRODALOMBAN MEGJELENNI!!!!
Őszintén hittem, hogy másoknak is meg kell mutatni problémamegoldó képességét, a széllel szemben is sikert kovácsoló, a SEMMIBŐL IS IGAZI- MAI CSALÁDOT ALKOTÓ EREJÉT!
*
1996-ban meghívást kaptam a MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK alakuló ülésére és az azt követő fórumra. Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai - Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Ott hallottam először JÓKAI ANNA írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.
Amiért szó szerint idézte Jókai Anna a következő szöveget a szociográfiámból:
- ""Miért természetes az, ha egy "nagydarab", kövérkés, nehézkes mozgású (leány)gyereket nem akarnak minden áron balerinának kiképezni...?""
már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.
Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Csakhogy, Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Erre Küldtem el a ,,,,Bízom ,,Külkertesben!"" jeligéjű TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL,
Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet, melyekből olyan TRAGIKUS "ÖNKÉP" BONTAKOZOTT KI AZ ÍRÓSZÖVETSÉG ELŐTT, AMIT AZÓTA SEM VOLTAK HAJLANDÓK FÖLVÁLLALNI.
Bizony, még JÓKAI ANNA sem, akit a nemzet írójának tartanak...
Azért írom folyamatosan, hogy az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Ma 20 éve, hogy átadták a díjat a Gellért Szálló TEA-Szalonjában... - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL.
*
Apa hirtelen-halálával - 1998.dec. 12-én - eldőlt, hogy mire költöm a díjat, ami pont egy koporsóra volt elegendő.
*
Ennek már pontosan 20 ÉVE és még mindig TILTOM-listán van! 2013-ban nem bírva tovább, elküldtem a kéziratot egy magát ingyenességgel hirdető kiadónak, aki meg is jelentette az akkor kitalált "írói álnevemen" TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címmel.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=270077&sort=

Azonban, a FORGALMAZÁSÁT - titkos szolgálati módszerekkel -.LETILTOTTÁK.
A tilalom folyamatosan érvényben van!
*
Egyik költő-társam, kedves ismerősöm elismerő verset írt nekem, miután elolvasta:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=108922&sort=

Ez az egyetlen - de annál becsesebb - ELISMERÉS, amit eddig a TUDÓSÍTÁSOMÉRT KAPTAM.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 420
  • e Hónap: 3336
  • e Év: 318940
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.