Regisztráció  Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
3. rész További nehéz-sorsúság az 1956-os érintettség miatt
  2017-04-22 02:02:31, szombat
 
  3. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
*
2.) Az 1956 miatti NEHÉZ-SORSÚSÁG
*
Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint UTÓDAIK sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...

Annál is inkább, mert az elmúlt 60 évben nem volt senki, aki bevallotta volna, hogy valójában NEM KÁDÁR JÁNOS hívta be a szovjet csapatokat, hanem HEGEDÜS ANDRÁS az akkori miniszterelnök!
http://szaracen.blogspot.hu/2013/06/miniszterelnok.html (Hegedüs Andrásról)
*
További igazság HEGEDÜS ANDRÁS-ról, aki egyébként," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

*
2.1. Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban ÉRINTETT túlélőknek belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. UTÓDAIK nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - vagyis NAPJAINKRA is.. Mindaddig, míg a MEGTORLÓKAT védi a PAKTUM.

2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék életüket, mert a szocialistának sulykolt politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hangos tüntetésekről
  2017-04-20 22:31:03, csütörtök
 
  Tudnunk kell, hogy nem valósulhat meg semmi olyan pártprogram, ami nincs összhangban az EU nemzetállamokat gyengítő programjával!
De én hiába kongatom a vészharangot, hogy ha továbbra is így folytatjuk, akkor hamarosan megvalósul Gyurcsány leghőbb vágya, hogy még a térképről is eltűnjön Magyarország!

*
Elnézve és hallva a hangos tüntetőket, bizony tudom, hogy minden áron botrányt, és zavart akarnak kelteni most is, mert ki akarják provokálni azt a lázadást és a polgárháborús helyzetet, amelynek ÜRÜGYÉVEL a NATO kiépíthetné ,,végre" azt az EURÓPAI TÁMASZPONTJÁT, amit már oly régen szeretné BOROSS PÉTER és az ÁLTALA ÚJJÁSZERVEZETT TITKOS SZOLGÁLATI HÁLÓZAT!
*
2008 óta azon ügyködnek, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!

*
A 2003. évi XXVI. Törvény T/5311-es sz. módosítása lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:


I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*


Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel, méghozzá az ős-MDF-es HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép.


Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
*
Nyilvánvaló, hogy: egyfajta bontási terv lépett életbe ezekkel a tüntetés-sorozatokkal. Azt, visztont tudnunk kell, hogy a bontást- és ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kiket nevezhetünk nehéz-sorsúaknak
  2017-04-20 15:49:50, csütörtök
 
  2. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN

2. RÉSZ: KIKET NEVEZHETÜNK NEHÉZ-SORSÚAKNAK?
*
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - és akik utódainak nem volt lehetőségük nyugati emigrációra, azok "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-ként, vagyis: ellenségként voltak kezelve.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére száműzve (kontra-szelektálva) egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségnek lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is. Egészen pontosan: rossz lett a KÁDERLAPJA!
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektáltan) kellett leélniük életüket.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Írásaim elérhetősége
  2017-04-20 15:48:28, csütörtök
 
  HOGYAN JUTHATSZ HOZZÁ JEGYZETEMHEZ A FACEBOOKON?
*
A több, mint 400 Jegyzetemben válogatva- olvasgatva mindent megtudhatsz a legtitkosabb és elhallgatott TÉNYEKEN alapuló igazságokról!
*
Úgy válik láthatóvá a Jegyzetek, ha a BORÍTÓKÉP alatti kis ablakok (Idővonal-Névjegy-Ismerősök-Fényképek-Továbbiak) közül rákattintasz a Továbbiakra. Akkor megjelenik egy sor címszó. Ezek között látható a Jegyzetek. Erre kattintva máris a tiéd lehet az összes, legtitkosabb gondolatom!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. "Sorstalanok" és "nehéz-sorsúak"
  2017-04-20 15:46:35, csütörtök
 
  1. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
*
1. RÉSZ: ,,SORSTALANOK" és ,,NEHÉZ-SORSÚAK"
*
Azért írtam meg ezt a sorozatot, mert fölöttébb igazságtalannak tartom hogy folyamatosan a SORTALANOKRÓL és az ő szenvedéseikről, meg a jóvátételükről esik szó a médiában, az Országházban, miközben a NEHÉZ-SORSÚAKAT és a róluk szóló írásokat ELHALLGATJÁK az utókor elől. Ez nem igazságos!
*
Meg kell tudniuk utódainknak, hogy negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora ért minket - a közvetlen 1945 után születetteket - már születésünk óta.
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
*
Van egyet len-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek a magukat baloldalinak, illetve jobboldalinak sulykoló politikusok, és ez: annak ELHALLGATÁSA, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént - HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL - a proletárdiktatúra.
Ezzel a módszerrel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Ezzel párhuzamosan, kitermelte - az un. szocialista HATALOM - az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretésről és a megbocsájtásról
  2017-04-20 11:44:56, csütörtök
 
  Azt írta valaki, hogy:

"Szeressél mindenkit, bocsájts meg mindenkinek..."
*
A SZERETÉSSEL nincs semmi baj, hiszen hozzánk tartozik a szeretés. Minden egészséges lelkű embernek elemi igénye a SZERETNI és SZERETVE LENNI! Pontosan úgy, mint ahogy az amilyen színű a szemünk és amilyen formájú a termetünk... és a többi .megváltoztathatatlan - külső tulajdonságunk.
*
A MEGBOCSÁJTÁSSAL van a gond! Mégpedig azért, mert - mi: akik ellen évtizedekig vétkeztek - HIÁBA BOCSÁJTUNK MEG AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK.
*
Sajnos, hosszú évek óta azt tapasztalom, hogy az ELLENÜNK VÉTKEZŐK NEM TUDJÁK MEGBOCSÁJTANI NEKÜNK, hogy - minden, ellenünk irányuló- ártó- életellenes cselekedetük ellenére is - ÉLETBEN MARADTUNK!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5-6. Húsvéti ünnepkör, Húsvét vasárnap- húsvét hétfő
  2017-04-17 14:59:04, hétfő
 
  5. RÉSZ. HÚSVÉT VASÁRNAP
http://furaila.xfree.hu/274733
*
Húsvét vasárnap a húsvét első napja. Reformátusoknál a Feltámadott Krisztus megtapasztalása.
*
Legnagyobb ünnepünk jelképei, szokásai közül
*
- a zászlós bárány, a magyar református egyház címerképe.
Ő, mint ,,Isten báránya", magára vette a világ bűneit.
A bárány által tartott keresztes zászló, a golgotai győzelmét jelenti.
Ezen a vasárnapon tyúkhúsleves, kalács, béles fordul elő leggyakrabban, - a katolikusok ekkor inkább disznóhúst esznek.
*
A sonkát megszentelik és még az ünnepeken meg is eszik.
*
A húsvéti bárány fogyasztása csak újabban terjedt el.
*
- Több templomunk tornyán ott a kakas, hirdetve:
,,Meg ne tagadjuk Jézust!".
*
- A pelikán erdélyi szószékek dísze, amelyről a régiek azt tartották, hogy éhínség idején szíve vérével táplálja fiait.
*
A húsvéti tojás általában az élet és a termékenység jelképe, a benne rejtező életcsíra, amely a maga idejében kitör a tojás mészburkából, jelképezi a sziklasírból új életre támadó Jézust. Azért piros többnyire, mert vérével áldozott a győzelme előtt. Szokás: locsolóknak adni.
*
A húsvéti nyúl szintén a termékenység szimbóluma, valamint az örök éberségre, (örök életre) utal; ugyanakkor emlékeztet arra, hogy húsvét reggelén Péter és János versenyt szaladtak az üres sírhoz.
Szokás ajándékba adni, vagy a húsvéti ajándékozást neki tulajdonítani.
*
*
*
6. RÉSZ, HÚSVÉT HÉTFŐ
Húsvét hétfő az ünnep második napja.
*
A húsvéti locsolás a katekhumenusok keresztelésének emlékére elmaradhatatlan népszokássá vált.
Régebben vederrel a kútnál történt. A lányok, ha nem mentek maguk, akkor a legények erőszakkal odacipelték őket.
Ez a szokás termékenységvarázsláshoz is kapcsolódik.
*
A locsolók később ,,szagosvízzel" öntöztek, de éppen úgy kaptak színes és díszített tojást, mint korábban.

Elterjedtek a korszakonként és tájanként változó locsolóversek.

Például:
"Vízbevető hetfű nekünk is ugy tetszik:
Látjuk az utcákon, hogy egymást öntözik.
Öntünk gazdát, asszonyt kedves leányával;
Várunk piros tojást, de azt is párjával.
Ha párjával adják, meg fogjuk köszönni,
Ha párral nem adják, nem fogjuk elvenni."
(Kézdimárkosfalva, Háromszék megye)
*
Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Húsvéti ünnepkör, Nagyszombat
  2017-04-17 14:56:10, hétfő
 
  NAGYSZOMBAT már a húsvéti örömünnep kezdete.
*
http://furaila.xfree.hu/274733
*
Nagyszombaton Jézus Krisztus már a szikla-sírban nyugszik... A sírbolt bejárata elé követ hengerítettek. A temetésnél a szintén titkos tanítvány, Nikodémus segédkezett. A Jézus kíséretéhez tartozó asszonyok figyelték, hogy hogyan és hová temették Jézust.
*
Este kezdődik az ünnep a tűzszenteléssel, amely VIII. századi pogánynak mondott, de valójában a magyarság őskeresztyénségéből fennmaradt szertartás.
*
Ezt követi a keresztvízszentelés, majd az éjféli mise, amellyel már a FELTÁMADÁST ünneplik.
*
(Folyt.köv.)
*
Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 Húsvéti ünnepkör, Nagypéntek
  2017-04-17 14:52:22, hétfő
 
  NAGYPÉNTEK Jézus Krisztus szenvedésére és kereszthalálára való emlékezés ünnepe, amelynek kiemelkedő része a keresztúti ájtatosság, azaz a 14 stáció imádkozva való végigjárása.
*
http://furaila.xfree.hu/274733
*
NÉPI HAGYOMÁNYOK:
E-napi szokás jellegzetessége a szentsír készítése, őrzése és látogatása. Egyik emlékét, a 15. századból való garamszentbenedeki Úrkoporsót Esztergomban őrzik.
*
Nagypénteken valamennyi vallásfelekezet böjtöl. Savanyú-leves (cibere, káposztaleves), zsír nélküli kalács és pattogatott kukorica az egész napi táplálkozás.
*
Semmit nem változott az emberiség! Ma is a "Barabásokat" választják...
*
Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Húsvéti ünnepkör Nagyhét: Nagycsütörtök
  2017-04-17 14:47:17, hétfő
 
  A NAGYHÉT kiemelkedő időszaka a "három szent nap":
- a nagycsütörtök,
- a nagypéntek és
- a nagyszombat.
*
http://furaila.xfree.hu/274733
*
A NAGYCSÜTÖRTÖKÖT a IV-V. századtól kezdve ülik meg az utolsó vacsora és a szenvedés kezdetének az emlékére.
Ezen a napon van a püspöki székesegyházakban az olajszentelés, a VI. századtól a lábmosás, annak emlékére, hogy az evangéliumok szerint Krisztus megmosta e napon apostolainak a lábát. A pápa 13 fehérbe öltözött papnak a lábát mossa meg ezen a napon.
Ekkor van még az oltárfosztás: mindent leszednek az oltárról - Krisztus ruháitól való megfosztásának emlékére - csak a gyertyatartókat és a keresztet hagyják ott.

Nagycsütörtök németül Gründonnerstag=zöldcsütörtök arra utal, hogy ezen a napon csak zöldségből készült főzeléket volt szabad enni.

*
Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 7085 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 477
  • e Hónap: 29130
  • e Év: 109815
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.