Regisztráció  Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A mókuskerékről a görög választások kapcsán
  2015-01-27 20:35:55, kedd
 
  Nagyon agyatlanok vagyunk, ha heurékázunk, amikor a karám kerítésének kitolását ígérőben látjuk a Messiást!

Most azt hisszük, hogy a görög választások eredményeként valami lényegesen változik. Hát egy nagy francot! Semmi!

Egyetlen pozitívuma van a görög választásnak: nem tud egyedül kormányt alapítani a Sziriza, ezért kénytelen minden épeszű ember számára egyértelművé tenni, hogy a ,,bal" és ,,jobb" ellentéte hazugság, hiszen a ,,másik szélsőséggel" lép koalícióra.Ha netán megrendeznék az európai adósságkonferenciát, amit Ciprasz követel, mi történne? Jóváírnák Görögországnak a 240 milliárd eurónyi hitelből azt a 210 milliárdot, amit ténylegesen nem a görög állam kapott, hanem az a ,,gazdasági oligarchia", amely a kínálat monopolizálásával zsarolja a világot? Nem lehetünk annyira birkák, hogy ezt bevegyük! Legfeljebb annyi eredménye lehet az adósságkonferenciának, hogy meghosszabbítják a futamidőt, ami a kamatösszeg növekedését jelenti.Az államadósság és a GDP viszonyítása, valamint a költségvetési hiányküszöb jelenti a legnagyobb veszélyt a megszorítások enyhítésére, ami fő vonzereje volt a görögországi győztes pártnak.

A GDP növelése a tőkekivitel növekedését jelenti. Ha a svájci kutatás eredményét veszem alapul, akkor a 60 %-os profit megtartása érdekében a GDP növelése 40 %-ot hagy az országban, ennek a bérekkel és járulékokkal csökkentett részét (kevesebb, mint felét, tehát a teljes érték 20 %-át) lehet az államadósság és a költségvetési hiány csökkentésére fordítani. Ez a különbség (olló) a bevétel és az országban maradó eredmény, valamint az állam áldozata között önmagában is lehetetlenné teszi, hogy a GDP növelése egy állam gazdaságának felemeléséhez, a munkanélküliség enyhítéséhez vezessen.A ,,befektetési bizalom" a következő gát. Ennek emeléséhez az szükséges, hogy a befektető legalább a 60 %-os profitot hosszú távon biztosítva lássa. Ez csak annak árán érhető el, ha az élőmunka és az energia olcsó. Az energia a kínálatmonopólium kiemelt része, ezért árának változtatásával lehet a befektetési bizalmat manipulálni, úgy, hogy a befektető érdekeinek érvényesítését látszólag az ország érdekeinek rendelik alá, azért, hogy az egyre teljesebbé váló birtoklással diktálni lehessen a gazdaság kínálattermelését, ami profitnövekedéshez vezet.

Az államkölcsönök sajátos befektetést jelentenek. Ezekkel lehet gyorsítani egy állam eladását. Az általános államkötvénnyel egy darabot adunk zálogba Magyarország területéből, a letelepedési kötvénnyel pedig lehetővé tesszük, hogy a már eladott ország kiszolgáltatottsága idegenek hatalomgyakorlásával biztosítva legyen.Amíg a közkiadások nem kötődnek közvetlenül az értékteremtéshez és annak helyéhez, addig kilátástalan a harc az "adókerülő gazdasági oligarchiával" szemben.Ciprasz gazdasággal kapcsolatos teljesíthetetlen ígéretei lehetetlenné teszik az emberek életfeltételeinek javítását, amit a társadalmi igazságosság és a fenntartható növekedés jelent. Ezek alapján kérdéses az is, hogy a ,,középosztállyal" bővíthető-e az elit és az elitkiszolgálók osztálya, vagyis a burzsoázia.A fentiek alapján egyértelmű, hogy a gazdaság-központú rendszer emberellenes.Mivel érhető el, hogy emberközpontú rendszerben éljünk?A közgazdászok által javasolt módszer a profit elosztása a ,,titkos szuperhatalom" (K. Hudges), más néven: ,,gazdasági oligarchia" (Ciprasz) és az államok között. Erre tesz kísérletet az Orbán kormány a stratégiai-partnerhálózattal, és ennek ,,tudományos alapját" teremtik meg a mókuskerék-tervező és üzemeltető közgazdászok, akik közül Jean Tirole 2014-ben Nobel-díjat kapott.

Ez a megoldás a tőke-kiáramlást nem csökkenti olyan mértékben, hogy az a megszorítások csökkentésének fedezete legyen.A megszorítások következményei által leginkább sújtottak az euroövezet megszűnését javasolják (ezt már Ciprasz sem akarja, korábbi ígéretével szemben). Ez a lehetőség annak ellenére realitás, hogy az EKB ,,mennyiségi könnyítéssel" (fedezet nélküli eurokötvény-kibocsátással) igyekszik megelőzni, és akkor is mérlegelendő veszély, ha Merkel szerint már egy görög válság sem tudja megrendíteni.

Ez a megoldás a dollár kizárólagosságát eredményezné az USA eszmei irányítása (diktatúrája) alatt élő országokban, és egyértelművé tenné mindenki számára az USA-EU kereskedelmi szövetség létrejöttének tényleges okát és annak hatását, tehát lényegi változást nem jelentene.Ciprasz Európa megváltoztatásának letéteményeseként hivatkozott Marine Le Penre, aki az EU megszűntetését, nemzetállamok működését jelölte meg megoldásként.

Ez a megoldás a jelenlegi rendszer visszarendeződését eredményezné, mivel a tagországok eladósodása és kiszolgáltatottságának mértéke lehetetlenné teszi az országokban működő gazdasági oligarchia uralmának megtörését, ami ,,praktikus okból" szinte azonnal szövetséget fog létrehozni a más országokban működő gazdasági oligarchiákkal.Látnia kell mindenkinek: nincs a gazdaságközpontú rendszernek élhető változata.A megoldás csak gyökeres (radikális) rendszerváltás lehet.

Az emberközpontúságnak kell felváltania a gazdaságközpontúságot, és a nemzetek érdekérvényesítése összehangolásának (konföderatív szemléletnek) kell a nemzetek feletti érdekérvényesítés (föderatív gondolkodási mód) helyére lépnie.

Ennek a koreszme-váltásnak az érvényesítésével az EU-nak át kell alakulnia Európai Konföderációvá.A mókuskerék forgását a válság lassította. Ki kell tisztulnunk szédülésünkből.

Most lehetőségünk van kiszállni, ha nemcsak látjuk a szenvedhetetlen iga okát, de készek is vagyunk újjáteremteni a Szent Korona Értékrenddel közvetített ősi civilizációnk közszabadságra épülő társadalmát.Kelt Szegeden, 2015. Fergeteg havának 27. napján.

Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az összehangolt önellátó rendszer felépítése
  2015-01-25 18:29:28, vasárnap
 
  Útmutató az Összehangolt Önellátó rendszer felépítéséhez - ÁttekintésKedves Barátom!Szíves figyelmedbe ajánlom a rövidesen elkészülő könyvem áttekintését (szinopszisát).

Teszem ezt kettős céllal:

- Elsősorban figyelemfelhívás a szándékom.

- Másodsorban a könyv megjelenésével kapcsolatban kérek segítséget.Figyelemfelhívás:

Sokan mondják: ,,Tudom, hogy rossz a rendszer, de mi legyen helyette?" Jó lenne, ha végre megismerné mindenki a Szent Korona Értékrendben a ,,mi legyen"-t.

Sokan mondják: ,,Csak erőszakkal lehet átvenni a hatalmat!" Jó lenne, ha végre felismernék azok, akik ezt mondják, hogy az erőszak alkalmazásával csak elpusztulhatunk, hiszen nincs a nyugati civilizációhoz fogható katonai erőnk (gondoljanak a NATO-ra!).

Viszont van olyan értékünk, amit használva lehetőségünk van a békés hatalomváltásra.Könyv megjelentetése:

A 76000 forintos nyugdíjam nem biztosít anyagi fedezetet a megjelenés finanszírozásához (kb. 250 A4-es oldal lesz a könyv). Úgy gondolom, hogy jogos kérés egy ,,munkamegosztás": én megírtam, aki úgy gondolja, hogy Nemzetünk érdeke az abban lévő ismeretek megosztása, az anyagilag támogassa a megjelenést.

Azt szeretném, ha lenne olyan magyar ember, aki felvállalja a könyv megjelenésnek gondozását.

A könyv 6 példányát el kell küldenem az Országos Széchenyi Könyvtárnak, ezért ennyi példányt mindenképpen ki kell nyomtatni. Ennyit tudok vállalni, ha más megoldás nem lesz.Kelt Szegeden, 2012. Fergeteg havának 22. napján.

Halász József_________________________________

Áttekintő

Az Összehangolt Önellátás az ősi civilizáció Szent Korona Értékrenddel közvetített társadalomszervezési rendszere. Felépíti és működteti a közszabadság elvén, az irányítás és vezetés kettős egységében felépülő hatalomgyakorlást.

Az Összehangolt Önellátás eszköze a települések és társadalmi csoportok érdekérvényesítésének, vagyis a konföderatív államszervezésnek.

Az Összehangolt Önellátás teljes autarkiát jelent, más szóval: az igények és lehetőségek összhangját az élet minden területére vonatkozóan rendszerszemléletben valósítja meg.Az Összehangolt Önellátással felépített társadalmi rendszer nemzetközi kapcsolatainak alapja a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása (konföderáció), ezért kibékíthetetlen (antagonisztikus) ellentétben áll a nyugati civilizációval, amely koreszméje (paradigmája) a nemzetek fölötti érdekérvényesítés (föderativizmus). Az antagonizmust a két koreszme tételes összehasonlítása bizonyítja.

Mivel a nyugati civilizáció koreszméjének két változata, a kapitalista liberalizmus és a szocializmus-kommunizmus egyaránt osztálydiktatúrát jelent, vagyis nem ellentéte egymásnak, hanem ugyanannak a koreszmének különböző megjelenési formája[ii], a nyugati civilizáció osztálydiktatúrára épülő paradigmájának általános alternatívája a Szent Korona Értékrenddel közvetített, ősi civilizáció közszabadság elvén alapuló koreszméje.Ez a koreszme alapjaiban különbözik a nyugati civilizáció eszmei-, szabályozási- (jogi) és feltétel-biztosítási (benne: gazdasági) paradigma-részeitől[iii], tehát gyökeres (radikális) változtatást jelent.A Szent Korona Értékrenden alapuló Összehangolt Önellátás az egyetemes magyarság őseinktől örökölt hagyatéka, megteremtése ezért nem új feladat, hanem visszatérés ahhoz a koreszméhez, amely gyakorlásától 973-ban, a Quedlinburgi szerződéssel megfosztottak bennünket.

Az elmúlt ezerkétszáz év a magyarság ,,túlélési korszaka" volt, amelyben csak önazonosságunk szükséges és elégséges mértékének megmaradásáig fertőzött bennünket a lélek- és agymosás, ezért nem okozott visszafordíthatatlan torzulást a magyarság lelkében-szellemében. Önazonosságunk ereje megőrizte önbecsülésünket olyan mértékben, hogy képesek maradtunk újjáteremteni önmagunkat a bennünket történelmi kötelességként kegyelmező ősi civilizáció Szent Korona Értékrendjében közvetített Iránymutatás szerint.A nyugati civilizáció koreszméjében, az Iránymutatás alkotmányossága (a teremtett Világ - benne a Föld - természetes működési rendje) természetellenesen átalakult, mivel a megosztottság eltorzította a kötelezettségek-jogok természetes egyensúlyát, ezzel

- a kiválasztottak által létrehozott és monopolizált gazdaság szolgájává alázódott az ember,

- a felülről lebontás vált a társadalomszervezés alapjává az alulról építkezés helyett,

- egyre növekszik a társadalmi egyenlőtlenség.Az ősi civilizáció Szent Korona Értékrendjének alapját az ezerkétszáz éve felfüggesztett hatályú alkotmányos jogfolytonosságot visszaállító Iránymutatás jelenti, amelyet a Teremtő az Emberrel alkotott Szövetség működési alapjaként határozott meg[iv].Ennek az Alkotmánynak[v] (az Alkotó Alkotásának működésére adott Irányelvnek) a jelenkori érvényesülésekor (vagyis az Alapelvek - Alaptörvény[vi] és alaptörvény szintű főtörvények[vii] - meghatározásakor) figyelemmel kell lenni az elmúlt ezerkétszáz év természetes fejlődésének Szent Korona Értékrenddel összeegyeztethető eredményeire, valamint vissza kell állítani azoknak a közjogi és közigazgatási intézményeknek az ősi tartalmát, amelyek formai kereteit a túlélési korszak alatt megőriztünk.A nyugati civilizáció koreszméjéről az ősi civilizáció koreszméjére váltás csak békés hatalomátvétellel történhet meg. Ezt a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik, mert nem használja a hatalomátvétel tiltott eszközeit[viii]. Ez azt jelenti, hogy a békés hatalomátvétel lehetséges, ha az ősi civilizáció koreszméje, mint eszmei tőke elegendő társadalmi tőkét tud mozgósítani ahhoz, hogy hatalomgyakorló politikai eszmévé váljon. Vagyis fel kell építeni az Összehangolt Önellátás rendszerét, és ezt ütköztetni kell a nyugati civilizáció koreszméjével és annak következményeivel a következő választásokon.Az ősi civilizációt közvetítő Szent Korona Értékrend szerinti Összehangolt Önellátást újjáteremtő folyamat részei1. A legfőbb államhatalmi szervezet, a Nemzetgyűlés[ix] tagjainak választása.2. Elöljárók és elöljáróságok választása[x]- A települési népképviselők[xi] kiválasztása

- A társadalmi csoportok képviselőinek[xii] kiválasztása

- A Nemzeti Tanács[xiii] tagjainak kiválasztása

- Az irányítást és végrehajtást vezetők kiválasztása

= Magyarország elnökének[xiv] választása

= Magyarország miniszterelnökének[xv] választása

= Az Országgyűlés Felsőházának[xvi] választása

= Az Országgyűlés Alsóházának[xvii] választása3. Jogalkotás[xviii]A jelenlegi magyar jogrendszer Iránymutató alapja (Alkotmánya) egy diktátum, a Lisszaboni Szerződés[xix], amely a magyar választópolgárok megtévesztésével lépett hatályba. Ennek Magyarországra vonatkozó Irányelveit a 2012. január 1-től hatályos ,,Alaptörvény" fogalmazza meg. Ez a két jogszabály a nyugati civilizáció koreszméje szerint követendő jogrendszert alapozott meg.

A Szent Korona Értékrenddel közvetített magyar történelmi alkotmány (Szabadság Alkotmánya) jogfolytonosságát a 973-as Quedlinburgi szerződés felfüggesztette, és ezt sem az ezerkétszáz éves történeti alkotmány, sem a Lisszaboni Szerződés, sem a 2012-től hatályos Alaptörvény nem állította helyre, ezért az ősi civilizáció koreszméje szerint a jelenlegi magyar jogrendszernek nincs hatályos alapja.Az ősi civilizáció koreszméje a jogalkotást döntési folyamatnak tekinti, amelyet a döntési helyzet indít el. A döntési helyzet a településeken jelentkezik a társadalmi együttélés egy vagy több elemének szabályozatlanságában, vagy túlhaladott szabályozásában.

Ezért az ősi civilizáció Szent Korona Értékrenddel közvetített társadalomszervezési rendszere, az Összehangolt Önigazgatás felépítésében a választás alapját a jelölt alkalmassága jelenti a jelölés szerinti elöljáróságra, amit a települési törvény rá eső részének készítésével bizonyít.

,,Az európai konföderáció ,,Az európai konföderáció Az európai konföderáció - mint Európa lehetséges jövőképe" - http://nemzetiegyseg.com/AzEukonfEuropajovokepe.pdf
[ii] Bibó István: A kapitalista liberalizmus és a szocializmus-kommunizmus állítólagos kiegyenlíthetetlen ellentéte - http://mek.niif.hu/02000/02043/html/699.html
[iii] Paradigmaváltás http://nemzetiegyseg.com/Paradigmavaltas.pdf
[iv] Magyar Biblia - http://nemzetiegyseg.com/MAGYARBIBLIA.pdf
[v] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

Alkotmány (11-20. oldal)
[vi] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

Alaptörvény (21-112. oldal)
[vii] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény (113-178. oldal)

A Választásról szóló alaptörvény szintű főtörvény (178-212. oldal)

Jelképekről és ünnepekről szóló alaptörvény szintű főtörvény (213-224. oldal)
[viii] (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

(Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) C) cikk - http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV)Megjegyzés:

A hatalom erőszakos gyakorlása, illetve kizárólagos birtoklása a nyugati civilizáció koreszméjének jellemzője. Az ezzel szembeni fellépés törvényes úton nemcsak jog, hanem kötelesség.
[ix] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 11-20 §§ (125-130. oldal)

Tartalom:

1. szakasz Nemzetgyűlés

11. §

1. alszakasz A Nemzetgyűlés megalakulása és működése

12. § A Nemzetgyűlés megalakulása

13. § A Nemzetgyűlés működése

2. alszakasz A Nemzetgyűlés összehívása

14. §

3. alszakasz Alkotmányozó Nemzetgyűlés

15. §

16. § Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés feladatai

4. alszakasz Az Időszaki Nemzetgyűlés feladatai

17. §

5. alszakasz A Rendkívüli Nemzetgyűlés feladatai

18. §

6. alszakasz A Kivételes Nemzetgyűlés feladatai

19. §

7. alszakasz A Nemzetgyűlés által alkalmazott felelősségre vonás

20. §
[x] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Választásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 3-10. §§ (183-186. oldal)

Tartalom:

II. RÉSZ Az elöljáróságok és elöljárók választása

1. szakasz A népképviselet gyakorlásának alapelvei

3. §

4. § A települési népképviselők kiválasztása

5. § A társadalmi csoportok képviselőinek kiválasztása

6. § A Nemzeti Tanács tagjainak kiválasztása

7. § Az irányítást és végrehajtást vezetők kiválasztása

8. § Népi kezdeményezére indított megbízatás-visszavonási eljárás

2. szakasz Alapválasztás

9. §

3. szakasz Rendkívüli választás10. §
[xi] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 82-88 §§ (165-167. oldal)

Tartalom:

8. szakasz A Települési Önkormányzatok

82. § Általános rendelkezések

1. alszakasz A Települési Önkormányzatok megalakulása és működése

83. § A Települési Önkormányzatok megalakulása

84. § A Települési Önkormányzatok működése

2. alszakasz A Települési Önkormányzatok feladatai

85. §

86. § A települési önkormányzati rendelet

3. alszakasz A Polgármester

87. §

4. alszakasz A Települési Önkormányzatok által alkalmazott felelősségre vonás

88. §
[xii] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 89-95 §§ (168-171. oldal)

Tartalom:

9. szakasz A társadalmi csoportok önkormányzatai

89. § Általános rendelkezések

1. alszakasz A társadalmi csoportok önkormányzatainak megalakulása és működése

90. § A társadalmi csoportok önkormányzatainak megalakulása

91. § A társadalmi csoportok önkormányzatainak működése

2. alszakasz A társadalmi csoportok önkormányzatainak feladatai

92. §

93. § A társadalmi csoportok önkormányzatának rendelete

3. alszakasz A társadalmi csoport önkormányzatának elnöke

94. §

4. alszakasz A társadalmi csoport önkormányzata által alkalmazott felelősségre vonás

95. §
[xiii] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 27-31 §§ (135-137. oldal)

Tartalom:

3. szakasz Nemzeti Tanács

27. §

1. alszakasz A Nemzeti Tanács megalakulása és működése

28. § A Nemzeti Tanács megalakulása

29. § A Nemzeti Tanács működése

2. alszakasz A Nemzeti Tanács feladatai

30. § A jogszabály elfogadásának ellenőrzése

3. alszakasz A Nemzeti Tanács által alkalmazott felelősségre vonás

31. §
[xiv] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 21-26 §§ (131-134. oldal)

Tartalom:

2. szakasz Magyarország elnöke

1. alszakasz Általános rendelkezések

21. § Magyarország elnökének jogállása

22. § Magyarország elnökének megválasztása

23. § Magyarország elnökének helyettesítése

24. § Magyarország elnöki megbízatás megszűnése

25. § Magyarország elnökének feladatvégzése

2. alszakasz Magyarország elnökének feladatai

26. §
[xv] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 52-57 §§ (148-150. oldal)

Tartalom:

1. szakasz Magyarország miniszterelnöke

1. alszakasz Általános rendelkezések

52. § Magyarország miniszterelnökének jogállása

53. § Magyarország miniszterelnökének megválasztása

54. § Magyarország miniszterelnökének helyettesítése

55. § Magyarország miniszterelnöki megbízatás megszűnése

56. § Magyarország miniszterelnökének feladatvégzése

2. alszakasz Magyarország miniszterelnökének feladatai

57. §
[xvi] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 72-75 §§ (158-160. oldal)

Tartalom:

5. szakasz Az Országgyűlés Felsőháza

1. alszakasz Az Országgyűlés Felsőházának megalakulása és működése

72. § Az Országgyűlés Felsőházának megalakulása

73. § Az Országgyűlés Felsőházának működése

2. alszakasz Az Országgyűlés Felsőház feladatai

74. §

3. alszakasz Az Országgyűlés Felsőháza elnökének feladata

75. §
[xvii] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

A Hatalomgyakorlásról szóló alaptörvény szintű főtörvény 76-79 §§ (161-163. oldal)

Tartalom:

6. szakasz Az Országgyűlés Alsóháza ...... ........... ........... ........... ............. 161. oldal

1. alszakasz Az Országgyűlés Alsóházának megalakulása és működése

76. § Az Országgyűlés Alsóházának megalakulása

77. § Az Országgyűlés Alsóházának működése

2. alszakasz Az Országgyűlés Alsóházának feladatai ...... ........... ........... ...... 162. oldal

78. §

3. alszakasz Az Országgyűlés Alsóháza elnökének feladata ...... ......... 163. oldal

79. §
[xviii] Az új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

Alaptörvény 8-31. §§ (32-48. oldal)

Tartalom:

B. fejezet Jogalkotás

I. szakasz Általános rendelkezések

8. §

II. szakasz A jogrendszer felépítése

9. §

III. szakasz A jogszabály alkotás folyamata

10. § Általános rendelkezések

11. § Döntési helyzet

12. § A jogszabály alkotás kezdeményezése

13. § Jogszabály tervezet elkészítése

14. § A jogszabály tervezet elfogadása

15. § A jogszabály hatályba lépése

16. § Jogszabály elfogadásának ellenőrzése

17. § A jogszabály kihirdetése

IV. szakasz Az Alkotmány

18. §

V. szakasz Az Alaptörvény

19. §

20. § Az Alaptörvény alkotási folyamata

VI. szakasz A törvények

21. §

22. § Alaptörvény szintű főtörvények

23. § Alaptörvényben meghatározott főtörvények

24. § Résztörvény

25. § Törvény végrehajtási utasítása

26. § Kormányrendelet

27. § Miniszteri rendelet

28. § A Települési önkormányzati rendelete

29. § A Társadalmi csoport önkormányzati rendelete

30. § Országvédelmi terv és a rendkívüli intézkedéseket bevezető rendelet

31. § Nemzetközi szerződés
[xix] Lisszaboni Szerződés az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról, amelyet Lisszabonban, 2007. december 13-án írtak alá

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/AUTO/?uri=uriserv:OJ.C_.2007.306.01.000 1.01.HUN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"... még lélegzetet venni is radikálisan kell"
  2015-01-25 18:20:59, vasárnap
 
  Az olyan nemzetnek, mint a miénk, még lélegzetet vennie is radikálisan kellAdy Endre fenti gondolatát Tomory Zsuzsa ajánlotta figyelmembe a ,,Minőség forradalma" c. írásomat méltató levelében.A Minőség forradalma valóban gyökeres változtatást, radikális lélegzetvételt jelent.

Egyben azt is mutatja, hogy mi a radikalizmus.

Mindenkinek módjában áll a liberális-kapitalista alapon álló ,,radikális" pártprogramokat összehasonlítani a Szent Korona Értékrend honlapon szereplő, Minőség forradalmát jelentő, pártrendszeren felülálló programmal.Az évek során az ellenem felhozott vádak visszatérő eleme, hogy nem vagyok képes kompromisszumra.

Így igaz.

Lényegi kérdésben nem vagyok hajlandó megalkuvásra.Az Alkotmány az Alkotó (Teremtő) Iránymutatása Alkotása (Teremtménye) a Világmindenség (benne Magyarország) működtetésére, ezért örök és változtathatatlan. Ebből eredően: Magyarország alkotmányossága 973-ban, a szabadságunk eladását jelentő Quedliburgi Szerződés megkötésével függesztődött fel, és nem 1944. március 19-én.

Ez a legfontosabb alapkérdés. Ebben nem vagyok kompromisszumra kész.A közszabadság érvényesülése, valamint a kötelezettségek és jogok összhangja kizárja a megosztottság minden megnyilvánulási formáját.

Ez a társadalomszervezést meghatározó alapelv. Ebben sem vagyok kompromisszumra kész.A jogrendszer a társadalmi együttélés alulról épülő szabályozása. Ebből eredően a jogalkotás döntési folyamat, aminek indítópontja, a döntési helyzet a településeken jelentkezik.

Ez a szabályozási rendszer alapja. Ebben sem vagyok kompromisszumra kész.Az állam területe, természetes értékei az államalapító és államalkotó nemzetek örök és egyetemes tulajdona, amelyen birtokjogot csak a tulajdonosok gyakorolhatnak.

Ez az élettér függetlenségének alapja. Ebben sem vagyok kompromisszumra kész.Hatalomgyakorlásra csak az államalapító és államalkotó nemzetek tagjai jogosultak.

Ez az Isteni Iránymutatás érvényesülését biztosító alapelv. Ebben sem vagyok kompromisszumra kész.Az emberek és a nemzet érdekeinek összehangolása (konföderalizmus) az állam működésének alapja, ami kizárja az ember és a nemzet feletti érdekérvényesítést (föderalizmust).

Ez az államon belüli is kívüli kapcsolatok alapja. Ebben sem vagyok kompromisszumra kész.Kompromisszumképtelenségem oka az, hogy a Szent Korona Értékrendet újjáteremtő Minőség Forradalma ezekben az elvekben nem tűr megakuvást.

Ezért radikális.Kelt Szegeden, 2015. Fergeteg havának 3. napján.

Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A koreszmeváltás életfelfogás-váltást jelent
  2015-01-25 16:11:23, vasárnap
 
  (Előadásvázlat)

http://youtu.be/OTkyj-Qa0rQCélom ezzel az előadással az, hogy a hagyományaink tisztasága szerinti élet megismerése bizalmat kiváltó meggyőződést adjon az Aranykor koreszméjében, és ennek a kettős egysége, a Teremtő és az Ember Szövetségébe vetett hit tegyen bennünket a megébredt Istengyermekek által alkotott Tudás Népévé.Ezzel az előadással el kell indítanom azt a folyamatot, amely Szent Korona Értékrend szerinti, mintaadó Gondoskodó Magyarország újjáteremtéséhez vezet.

Be kell bizonyítanom, hogy az elmúlt ezerkétszáz évben az ősi civilizáció koreszméjétől elfordulás okozta minden szenvedésünket. Ennek érzékeltetésén keresztül azt akarom elérni, hogy mindenkihez eljusson az a rendezőelv, amellyel helyre tudja tenni önmagában azt az ismeretanyagot, amelyet a Vaskor lélek- és agymosáson keresztül kapott.

Be kell bizonyítanom, hogy az Aranykor új koreszméje (paradigmája) nélkülözhetetlenné teszi az ismeret és a tapasztalat (vagyis a tudomány) írott rendszerének újraértelmezését, vagyis a Vaskor nyugati civilizációt jelentő eszmei alapjának felváltását az Aranykor ősiből maivá emelkedő civilizációs rendjével.1. Paradigma és paradigmaváltásA paradigma a gondolkodások, vélekedések, értékek és módszerek összegzését jelenti, vagyis egy viselkedési módszert adó gondolkodási mód mintát határoz meg.

Ebből eredően a társadalmi paradigma egy történelmi korszakhoz kötött gondolkodási mód minta, ezért ezt koreszmének is nevezhetjük.A paradigmaváltás azt jelenti, hogy egy gondolkodási mód mintát egészében felcserélünk egy másikkal.A társadalmi méretű paradigmaváltásra akkor szokott sor kerülni, ha a társadalom nagy részét hátrányosan érinti az akkor működő paradigma, és csupán a gondolkodás, hozzáállás megváltoztatásával (amely viszonylag kevés lelki és szellemi energiaráfordítást igényel) aránytalanul nagy alkotó energiákat lehet a változásra felszabadítani. (ld. ,,Paradigmaváltás" - http://nemzetiegyseg.com/Paradigmavaltas.pdf)A paradigmamódosítás az adott kor gondolkodási módját meghatározó koreszme egy részének megváltoztatását jelenti, az alap és a többi rész változatlanul hagyása mellett.A társadalmi paradigma eszmei, szabályozási (jogi) és feltétel-biztosítási (benne: gazdasági) részből tevődik össze. A paradigmarészek az eszmei alapra épülve egymással kapcsolatban állnak, így hoznak létre működő rendszert.A Világkorszakok váltásakor bekövetkező társadalmi paradigmaváltás (koreszmeváltás) következménye az új Világkorszakra (jelenleg az Aranykorra) megébredésnek.

Az éberség feltárja a kialakult társadalmi feszültség okát (válasz a miért kérdésre), megjelöli az új koreszme eszmei alapját (válasz a mit kérdésre) és meghatározza azokat az eszközöket, amelyek biztosítják annak működését (válasz a hogyan kérdésre).A társadalmi paradigmaváltás maga után vonja a tudományoknak az új koreszme szerinti teljes újjáteremtését, újrarendezését.

2. Koreszmeváltás (társadalmi paradigmaváltás) a Vaskorról az Aranykorra (Földanya Világkorszakára)A 2012-ben véget ért a pénzre, a tőkére, az önzésre, a kizsákmányolásra alapuló gondolkodásmód minta uralma, és felváltja azt az Aranykor (Földanya Világkorszaka), amelyben az általános béke és az elfogadás rezgése uralkodik.

A ,,legaranykoribb" nép, a szkíta, leszármazottjai közvetítésével a Szent Korona Értékrendben megfogalmazott koreszemében (társadalmi paradigmában) visszatér a Globális Egység gondolkodási mód mintája. (Ld. Válaszok a Világtörténelmi Korszakváltáshoz - http://nemzetiegyseg.com/Valasz.pdf)Vagyis:

- a nemzeti érdekek összehangolása felváltja a nemzetek feletti érdekérvényesítést,

- a közszabadság lép az egy társadalmi csoport megosztottsággal elért egyeduralma (diktatúrája) helyébe,

- az embert szolgálja a gazdaság és nem a gazdaság kényszerít ,,szenvedhetetlen igát" az emberre,

- az egyéni érdek és a közösségi érdek kettős egységben irányítja és vezeti a társadalmat, nem a diktatúrát gyakorló társadalmi csoport helytartótanácsa.3. A társadalmi paradigmaváltás (koreszmeváltás) eszközei3.1 Eszmei alapIránymutatás (Alkotmány) természetes értelmezése.

Irányelvek az Iránymutatás érvényesülését jelentik egy adott történelmi korra.

Döntés-előkészítő módszerek felváltása a tudományok újrateremtésével.3.2 Szabályozási (jogi) alapAlulról épülő szabályozási rendszer.

Bizonyítottság-alapú képviselet.

Kötött mandátum.

Kettős egységet alkotó irányítási-vezetési rendszer.3.3 Az Aranykor koreszméje működési feltételeinek megteremtése- Társadalomszervezés= Helyzetfelmérés

= Hatalomgyakorlás képviselőinek kiválasztása

= Szabályozási alap (Települési törvény) elkészítése- Döntés-előkészítő rendszerA természetes kapcsolatrendszer (mátrix) működtető eszköze.Kelt Szegeden, 2015. Fergeteg havának 13. napján
Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Himnusz sikere Lengyelországban
  2015-01-22 17:37:48, csütörtök
 
  Tudom, hogy mostanság nem népszerű téma a lengyel-magyar barátság... és a nyugati típusú kereszténység sem. Ennek ellenére mégis - a Himnuszunk születésnapja alkalmából - szeretném megosztani ismerőseimmel azt az élményemet, amikor még boldog- és kölcsönös szeretet-kapcsolatban voltunk lengyel barátainkkal...Már van tíz éve is annak, hogy Lengyelországban jártunk egy baráti társasággal. Házigazdánk igyekezett megmutatni nekünk minden nevezetességet, ami csak található a sziléziai településeken, a Krakkói-medencében.

Így jutottunk el a Zarki település melletti csodaforrás (1. kép) http://furaila.xfree.hu/264958 mellé épített Kolostor-Templomba.

https://www.google.hu/maps/uv?hl=hu&pb=!1s0x47173a0c27f6f005:0x2d88bac3c749a7 31!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e1!4shttps://plus.google.com/1033671859312186 74310/photos?hl%3Dhu%26socfid%3Dweb:lu:kp:placepageimage%26socpid%3D1!5sZarki++ko lostor+%C3%A9s+templom+-+Google+keres%C3%A9s&sa=X&ei=ORbBVK-xDOP-ywO724Hw Ag&ved=0CG8QoiowCw


Bent, a templomban egy barát fogadott minket, aki elmondta, hogy a legszebb oltárképüket csak akkor fogjuk tudni megtekinteni, ha elénekelünk egy egyházi éneket. Nagy volt a tanakodás, mert legalább négy nyelven (magyar-lengyel-orosz-angol) próbáltuk megértetni egymással, hogy milyen éneket is szeretnénk elénekelni... Lengyel házigazdánk átengedte nekünk azt a megtiszteltetést, hogy egy magyar egyházi énekkel nyíljon meg a csodás oltárkép fölötti ajtó...

Mi: magyarok is eléggé megosztottak voltunk, mert volt, akit katolikusnak, volt, akit reformátusnak kereszteltek meg, de nem nagyon ismertünk olyan egyházi éneket, amit mindannyian el tudtunk volna énekelni.

Akkot jött egy hirtelen felismerése a helyzetnek és beugrott nekem a Himnuszunk, ami olyan, mint egy zenés fohász... vagyis, pont olyan, mint egy egyházi ének és azt mindannyian ismertük...

Ezt követően hamarosan felzengett a hatalmas akusztiukájú templomban (2. kép) http://furaila.xfree.hu/264958 a Magyar Himnusz és kinyílt az oltárkép fölötti ajtó, láthatóvá válva a mögötte lévő oltárkép. (3. kép) http://furaila.xfree.hu/264958

A kolostórból előjött egy küldöttség és kedves csodálattal kezet fogtak mindannyiunkkal - dícsérve azt a gyönyörű éneket, amit ők bizony nem is ismertek.

És, akkor házigazdánk és felesége elmesélte nekik a magyar Himnusz tartalmát és történetét lengyelül!!!Annyira meghatódtak a kolostorlakó szerzetes barátok, hogy egy rögtönzött orgona-koncerttel köszönték meg azt, hogy meglátogattuk őket. Úgy takintettek ránk, mint akik ajándékkal kedveskedtek nekik, amit azon nyomban viszonoztak!

Mert: "Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi." ("Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre.")


Bóna Mária Ilona


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Mi történik akkor, ha "munkahelyet teremtünk"?
  2015-01-19 13:44:36, hétfő
 
  Ezen a linken olvasható véleményre előkerestem korábbi írásomat, amit szeretnék ismételten megosztani:

http://index.hu/.../penz.../2015/01/07/illiberalis_vs_liberalis/Ha munkahelyet "teremtünk" és akármit előállíttatunk X emberrel, akkor, annak csak akkor van értelme, ha VAN FIZETŐKÉPES KERESLET arra bizonyos termékre. Ezért, arra kell ösztönözni az embereket, hogy megvegyék azt a bizonyos terméket még akkor is, ha már mindenkinek van belőle elegendő!!!! Ugyanis, csak akkor tudnak BÉRT FIZETNI A DOLGOZÓKNAK!!!!

Ezért, csicsásabbnál csicsásabban kell kinézni annak a bizonyos TERMÉKNEK és nagy költséggel muszáj reklámozni....

Közben, a még használható, de nem annyira hi-tech az a bizonyos régebbi TERMÉK, akkor egészen 1xűen kidobatjuk az emberekkel és az új megvásárlására ösztönözzük őket.

Miközben - ennek a majdnem felesleges terméknek az előállításáért - másfél órát utazik valaki arra a bizonyos munkahelyre, majd másfelet vissza Xezer forintos utazási költséggel...

KÖZBEN, nincs aki a gyerekekkel foglalkozzon, gondozza a lebetegedő, idős szülőket... megjavítsa otthon a megjavítani valókat... csinosítsa otthonát... Nem tudja üzemképessé tétettni a meglévő berendezéseket... ( pl. a villanybojlert, ami nagyon levízkövesedett) mert nem kap annyi FIZETÉST abban a gyárban, üzemben a munkájáért, hogy - miután kifizeti a lakás törlesztő részletét, a rezsdiját, a gyerekek beiskolázási ktg-eit, és befizeti őket a napközibe ... - meg tudja megbízni a maszek villanyszerelőt, hogy javítsa meg! Ehelyett, egy újra kell neki takaréskoskodni és a meglévőt - de karbantartás hiányában működésképtelenné válót - ki kell dobnia a legközelebbi lomtalanításkor!!!

ÉRTVE VAGYOK?

SZÓVAL LEJÁRT A FOGYASZTÓI TÁRSADALMAK KORA, MINT AHOGY LEJÁRT A PROFITORIENTÁLT ÁRU-TERMELÉS KORA!!!

Mert már telítettek a PIACOK mindenféle haszontalansággal!!! Minden, amit ilyen módon TERMELNEK v. állítanak elő az új MUNKAHELYEKEN, az potenciális SZEMÉT-JELÖLT...

Ha ezt a módit folytatjuk, el fogunk jutni arra a szintre, hogy nem hagyunk mást utódainkra, mint SZEMÉTHEGYEKET!

NINCS JÖVŐJE A FOGYASZTÓI TÁRSADALOMNAK!!! KÉSZ VÉGE!!! TESSÉK TUDOMÁSULVENNI!!!

Ezért írtam azt, hogy a helyi szolgáltatóipart kell kiépíteni minden településen!!! Legyen helyi fodrász, szabóság, lakatos, villanyszerelő, kőműves... cipész, bőrdíszműves stb...

És a helyi földeken megtermelt termények feldolgozására, tartósítására üzemek... kisebb boltok... amolyan mindenesek működtetésére lenne szükség... és MINDENKI OTT HELYBEN meg fogja tudni vásárolni a bevételéből a mások szolgáltatását, vagy termékét, terményét. A terményfelesleg raktározására, pedig tárolókat kell építeni és megtanulni kereskedni az így tárolt terménnyel!!! (Lásd, Fekete István: Zsellérek című kisregényét! http://furaila.xfree.hu/256493 )

Így tartva el és fenn egymást és azt a települési közösséget. Ja, kifelejtettem, hogy minden településen kell, hogy legyen a Szent Korona Segítő Szolgálatának keretén belül GONDOZÓI CSOPORT!

Legyen a VENDÉGFOGADÁSra, sportolásra, rekreációra (emberi megújulásra, pihenésre) alkalmas hely és legyen óvoda, iskola!!!

A bőlcsődét, pedig el kell felejteni, mert minden kisgyermeknek ALANYI JOGON JÁR A SZÜLŐI GONDOSKODÁS!!! Amihez ugye JELENLÉT kell...

Ezt nevezik AUTOKART GAZDÁLKODÁSNAK (önellátó) amihez hozzátartozik az autokart háztartásvezetés keretén belül a helyi árucsere-forgalom is...Ide kívánkozik a MUNKA legújabb meghatározása, megfogalmazása:

https://www.facebook.com/notes/737292079640124/


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkongatnám a vészharangot... háború dúl a szomszédunkban
  2015-01-18 09:58:18, vasárnap
 
  A hír, ami felkavart és eszembe juttatta korábbi írásaimat a NATO és hazánk kapcsolatáról...

"Friday, January 16, 2015

A kijevi junta katonái talán minden eddigit fölülmúló pusztításba kezdtek ma délelőtt.

Donyeck “Putyilov" kerületét “Grad"-ütegekkel lövik ma délelőtt kilenc óra óta Avgyejevkából és Tonyenkojéból. A borzalmas tüzérségi tűz néhány óra leforgása alatt tucatnyi civilt ölt meg. Szlavjanoszerbszk is hasonló sorsot szenved. Ma délelőtt legkevesebb negyven lakóépület vált romhalmazzá. Itt az áldozatok számát még csak megbecsülni sem lehet. A jelentés legalább ötven civil meggyilkolását feltételezi..."


A hír még tovább folytatódik részletesen felsorolva a harcokat és a veszteségeket...

Azért írom meg ezt a jegyzetet ismét, mert muszáj tudnunk róla, hogy az ukrán háború csak ürügy a nato és az eu számára a terjeszkedésre.

A nato ezzel a háborúval akarja európai támaszpont létesítését indokolttá tenni Magyarországon! Már törvény is született róla, csakhogy, nem lehet neki érvényt szerezni, mert megtévesztéssel - területfejlesztési törvénybe bújtatva - lett megszavaztatva 2008 április 22-én!!!

Ez a törvény lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területén - 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila...

BAJNAI - ezt követően - talán ezért, szinte tálcán MEGKAPTA A MINISZTERELNÖKSÉGET - JUTALMUL. Már csak az ÜRÜGYRE lenne szükség. Egyenes folytatása volt a hatalmi provokációnak a 2006-os véres rendőri beavatkozás... http://furaila.xfree.hu/43588

Addig is megy az uszítás ezerrel... jobb- és baloldalra osztottsággal, a cigány-magyar, zsidó-magyar ellentétek szításával... Miközben a magyarok egy részét kiképezik a rezervátum-életre... Lásd bizonyos civil szövetségek és jobbosnak nevezett pártok törekvését és tevékenységét az ÖNELLÁTÓ ÉLETMÓD és GAZDÁLKODÁS - "Bárka"-program - elsajátítására! Amit egyébként én is támogattam... félve a fogyasztói társadalom által termelt szeméthegyektől...

Na, a lényeg: hogy megszavazta a parlament és azóta sem valósulhatott meg ez a logisztikai központ építése, pedig az izraeli műszaki alakulatok katonái - akik szerződéssel bedolgoznak a NATO-nak - azóta is magyarul tanulnak (még a gyerekeik is) mert annyira készülnének a nagy feladatra. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=22113&n=furaila... _cim=NATO-izraeli együttműködés

*Csakhogy, akkor még nem volt kész ez a törvényjavaslat! Ezért kell Bajnai Gordon, aki tenni is fog azért, hogy a maradék kis országunk egész területe NATO támaszponttá váljon - a logisztikai központok kiépítésével. El lehet azon gondolkodni, hogy vajon milyen tanácsokat osztogatott külföldi érdekeltségű szervezetek számára, kiknek ez megért havi 4 millát?

*Amiért Magyarországon nem lehetett polgárháborút kirobbantani, azért - megkerülve kicsiny, de annál szebb országunkat - Ukrajnában teremtették meg annak ürügyét, hogy a nato körbekerítve Magyarországot, ürügyre várva, hogy elfoglalja hazánkat...

Lesben állva készenlétben már bent vannak az izraeli műszaki alakulatok is lásd Táborfalván az évekkel ezelőtt megépült modern bérkaszárnyákat, amit az elmúlt hetekben sikerült benépesíteniük...http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=22111&n=furaila ...

.
A franciaországi események óta már összefüggést vélek fölfedezni a nátós nyomulásra. Mintha ezzel a "terrorveszéllyel", mint indokkal akarnák előkészíteni a nato európai jelenlétét egy bazi nagy támaszponttal Magyarországon!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiút keresése az évtizedek óta tartó krízishelyzetből
  2015-01-08 01:25:10, csütörtök
 
  HOGYAN IS TÖRTÉNT A "MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" CÍMŰ SZOCIOGRÁFIA több, mint kétezer pályaművének agyonhallgatása?

Akkoriban 1996-ban, az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület) http://furaila.xfree.hu/257277 összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra. (Egy későbbi meghívót bemásoltam ide is: http://furaila.xfree.hu/241359 )

Ott hallottam először Jókai Anna írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG folyóiratának - a MAGYAR NAPLÓ szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.

Amiért szó szerint idézte Jókai Anna az összejövetelünk céljához passzoló szöveget a szociográfiámból, már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.

Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Vajon, ha tudják, hogy én írtam, akkor is tapsoltak volna?

Már talán soha nem fogom megtudni, mert Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...

*

Az történt, hogy a pályaművekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!

Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Elhallgatták és hallgatnak róla azóta is!!! Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA, pedig a LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!

http://furaila.xfree.hu/55534


*

B. T. : Szívesen elolvasnám a fontosabb pályaműveket. Az is érdekel, hogy a mai társadalmi problémákra milyen megoldásokon dolgoznak különböző szakmai műhelyekben (pl. milyen munka folyik a KDNP Társadalmi Műhelyében)? Mi lesz a tartós munkanélküliek nyugdíjával? Lesz-e változtatás az adórendszeren (adókulcsok és családtámogatás), lesz-e valóban családbarád segítség a kormányzat részéről pl. a munkaerőpiacon? Mit tesz a kormányzat és más, szakmai és civil szervezetek a magyarság kárpát-medencei ill. ezen belül csonkországi tragikus térvesztésének visszafordításáért? Mit tesznek a társadalompolitikai műhelyekben azért, hogy a megújuló erőforrások felhasználásának aránya és gazdaságossága növekedjen, a tudomány pedig mit tesz ugyenezért? (Mivelhogy érv az is hogy nincs rá mód! De miért is nincs? Atomerőművek kifejlesztésére volt irdatlan pénz, az emberiség fenntartható jövőjére nincs?) Mit tehetünk azért, hogy a társadalmi összetartás helyi szinteken erősödjék és a társadalmi érdekérvényesítés hallathassa hangját az érdemi döntéshozatalban? Mi az alternatívája az adósságspirálnak, amivel ez a velejéig romlott fedezetlen világrend megbilincseli a társadalmakat, az emberiséget? MA A VILÁG 85 EMBERE GAZDAGABB, MINT AZ EMBEREK SZEGÉNYEBBIK FELE!

http://www.maszol.ro/.../23685-nyolcvanot-embere-a-vilag...

TÚLNÉPESEDÉSRŐL ÉS DEMOKRÁCIÁRÓL PAPOLNAK, MIKÖZBEN A SZÉLSŐSÉGES TÁRSADALMI ELOSZTÁS MEGÖLI A FÖLDET! Miközben az egész emberiség elférne egy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagyságú nagyvárosban!

http://kep.cdn.index.hu/.../2458636...


*

BMI: Volt olyan, hogy Nemzeti Konzultációs Testület a fővárosi Madách téren megnyitott irodában. Oda is elzarándokoltam és beszéltem személyesen Jókai Annával is, meg még két kompetens személyiséggel. azonban, akkor sem történt semmi. Pedig, özönlött aq nép a panaszáradatával, nekem elhiheted! Volt egy Fidesz nagygyűlés, amit azért hívtak össze, hogy tájékoztatást adjanak a népnek a Nemzeti Konzultációs Testülethez befolyt adatok alapján elkészített Fidesz-programról... Ez elmaradt. Kirakodós zsibvásár lett belőle, ahol Pataki Attila próbálta a vidám hangulatot kelteni... Annyira harsány módon, hogy elmenekültem onnan is, miután kiderült, hogy Pozsgay Imrétől kezdve senki nem mert kiállni a színpadra és legalább egy rövid összegzéssel méltatni a nagybecsű testülethez beérkező információkat... a NÉP mindenféle állapotjáról.

Kiderült, ugyanis, hogy nagyon-nagy a baj és iszonyatos- elkhúzódó krízishelyzetben van az un. NÉP... Azért sem vállalhatta föl mindezt a "konzultációs Testület", mert akkor azt is fel kellett volna vállalnia, hogy mindez még 1990 előtt kezdődött! És, bizony, ehhez ők - mint akik a kádári időkben szerzett tanultságú és tudós emberek - bizony ASSZISZTÁLTAK évtizedeken keresztül!

*

A másik, ami miatt nem juthatunk ötről- a hatra, az azért is van, mert egyik párt sem tehet mást, mint-hogy betartja az EU-val kompatibilitás elvét. Vagyis, semmit nem valósíthat meg mindabból az elképzeléséből, ami nincs az EU-val összhangban. Márpedig, az EU úgy működik, mint ahogy az a LUGANOI TANULMÁNYBAN foglaltatik. Vagyis, míg EU-tagország vagyunk, mese habbal minden, a magyarság érdekében kigondolt elképzelés!!! Jól bevált igérgetős kampányfogás csupán...

IDÉZE T A TANULMÁNYBÓL: "Mivel azonban abból indultunk ki, hogy a liberális rendnek fenn kell maradnia, ezért csak egy megoldást javasolhatunk: a lakosság létszámát kell csökkenteni. Csak ez az egyedüli lehetséges módja annak, hogy a liberális világgazdasági rend fennmaradhasson. A kevesebb ember pedig a természetet is kevésbé fogja károsítani, és kevesebb szociális problémát is okoz. Tehát mindenki boldog lesz, a föld és azon a liberális rend tovább él. Így megvalósulhat a fenntartható fejlődés. De hogyan érhető el a lakosság-csökkenés? A szokásos módszerek: világháborúk, etnikai-nyelvi csoportok kiirtása, és az egyéb durva, direkt módszerek ma már nem alkalmazhatók. Ezek ugyanis túl költségesek és nem elég hatékonyak. Fel kell vetnünk tehát a kérdést: hogyan oldható meg mégis a radikális népességcsökkentés? Fogalmazzunk meg először néhány alapelvet! Az alkalmazandó módszereknek:

* olcsónak kell lenniük,

* nem szabad semmilyen speciális berendezést igényelniük továbbá

* az "áldozatok" kiválasztását nem vállalhatja senki, azt magukra az "áldozatokra" kell bízni,

* az államoknak nem kell közvetlenül résztvenni a munkában. Jobb ha azt ráhagyja a magánszektorra..".

h ttp://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121623&n=furaila ...

IDÉZET FOLYTATÁSA: "Ha a népességcsökkentési tervet jól átgondoljuk, és megfelelő erőforrásokat és akciókat rendelünk hozzá, a stratégia valószínűleg sikeres lesz. A stratégiának két területre kell készülnie: a születésszám csökkentésre, és a halálozási számok növelésére. Végső célként pedig azt kell kitűzni, hogy 2020-ra a világ jelenlegi 6 milliárdos lakossága 4 milliárdra csökkenjen le. Ehhez el kell érni, hogy a népesség a 20 év alatt évente átlagosan legalább 100 millióval csökkenjen. Ez a születésszám csökkentésével és a halálozás gyorsításával oldható meg. A módszerek pedig - mint már említettük- nem lehetnek durvák, nyilvánvalóak. Hogyan alapozhatjuk meg a népesség csökkentési tervet?

A négy pillér, amire támaszkodhatunk a következő:

* ideológiai-etikai,

* gazdasági,

* politikai és

* pszichológiai."

Részletesebben itt is olvasható: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121623&n=furaila ...

*

Visszatérve a "MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatra, azt tudom neked írni, hogy az alábbi értékelést a Magyar Naplóban (a Magyar Írószövetség folyóirata) talán 1998 októberében tették közzé...

Majd, 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-szalonjában megtartott - média nélküli -

http://furaila.xfree.hu/55534

díjkiosztón bejelentették - a Magyar Napló akkori főszerkesztőjével az élen - hogy a MN fenntartja a díjnyertes pályamunkák első közlésének a jogát. (Én is ott vehettem át az alábbi emléklapot és a 25.000,- Ft-ot, amiből a pár nap múlva elhúnyt apámnak egy rendes koporsót tudtam venni.)

Csakhogy, ezt követően - pénzhiányra hivatkozva - hónapokig meg sem jelent 1998. dec.,1999 jan. febr. a Magyar Napló. Majd, márciusban megjelent színes fénynyomással egy un. összevont ünnepi szám az 1848-as forradalommal kapcsolatos írásokkal... Ezt követően örök feledésbe merült az egész pályázat. Pont úgy, mint ahogy a Nemzeti Konzultációs Testülethez beérkező panaszáradat...

*

A többi kérdésedre válaszolva ezt a jegyzetet küldeném:

MAGYARÁZAT A MOSTANI TÜNTETÉSEK OKAIRA

ÜRÜGYRE lenne szükség... (mint 1956-ban) hogy megépülhessen a nato (direkt írtam kisbetűkkel) európai támaszpontja hazánk területén.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog2006-ban sikerült is kirobbantani az őszödi beszéd kapcsán a TV-székház "ostromát"!

Egyenes folytatása volt a hatalmi provokációnak a 2006-os véres rendőri beavatkozás...

Csakhogy, akkor még nem volt kész ez a törvényjavaslat, amit azóta már el is fogadtak!!Ezért kellett és kell az un. baloldalnak és a mögöttük álló érdekcsoportoknak Bajnai Gordon, aki tenni is fog azért, hogy a maradék kis országunk egész területe NATO támaszponttá váljon - a logisztikai központok kiépítésével. (Azt is meg kellene kérdezni tőle, hogy milyen tanácsok is értek meg - külföldi érdekeltségű szervezeteknek - havi négy millió forintot?)

Addig is megy az uszítás ezerrel... jobb- és baloldalra osztottsággal, a cigány-magyar, zsidó-magyar ellentétek szításával... Miközben a magyarok szegényebbik részét kiképezik a rezervátum-életre... Lásd bizonyos "civil" szövetségek tevékenységét az ÖNELLÁTÓ ÉLETMÓD és GAZDÁLKODÁS elsajátítására! Amit egyébként én is támogattam... félve a fogyasztói társadalom által termelt szeméthegyeitől... http://furaila.xfree.hu/43588

*

Ide tartozik még az is, hogy

1.) BÁRKA-faluba menekítené egy csoport mindazt, ami elengedhetetlenül szükséges egy esetleges "özönvíz" túléléséhez.

Összeszorult a szívem ettől, mert a Magyarországon élők többsége lakótelepi lakásokban él a nagyvárosokban. Ha jönne egy "özönvíz", akkor - szerintetek - őket nyugodtan elsodorhatja? Számukra nem is kellene megpróbálni némi megmenekülési lehetőséget felmutatni?

Ugyanakkor, egy esetleges "özönvíz" elől nem menekülhet meg a Bárkafalu lakossága sem!

A veszélyhelyzet, viszont valóságos probléma, amely túlélésre volt már a történelem során példa. A Szovjetúnió pl. a Hátországba menekítette az iparát, a nagyvárosok lakosságát, az asszonyokat, gyerekeket és ezzel a HÁTORSZÁGGAL sikerült nekik győzni és túlélni!!!

Magyarország, viszont Európa közepén lévén és mint ilyen országnak nincs lehetősége országos HÁTORSZÁG kiépítésére.

A mi haznákban minden egyes egyénnek és az általuk alkotott családnak ki kellene tudni építeni a saját magánéleti "hátországát".

Egyfajta túlélő programra lenne szükség. Ehhez azonban meg kellene tanulnunk FELELŐS FELNŐTTKÉNT az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉVEL gondolkodni... Nem ártana az sem,ha globálisan gondolkodva és lokálisan cselekedve készülnénk egy esetleges "özönvíz" túlélésére.

*

2.) Volt még az 1998-as kormányzása idején a Fidesznek egy falu-újraélesztési programja.

Felmérés készült az elnéptelenedő falvakról, amit családalapító fiatalokkal terveztek benépesíteni. Ez aztán elhalt az EU-tagságot követően...

A Fidesz is beállt a sorba az eu-s népességcsökentő program megvalósításának követésével. Kivéve a magyarországi cigányságot, akik számára olyan integrácis programot dolgozott ki, amivel a magyar-magyarság kárvalottjait lefokozza az ő szintjükre... Ezzel kivívva az EU elismerését, hogy még véletlenül se lehessen ráfogni a magyarországi hatalomra a SZEGREGÁCIÓ vádját! Inkább továbbra is pusztuljon le a magyarság rendszerváltoztatni nem tudó kárvalott rétege is...*

Az energia-témával kapcsolatban, pedig az a terv kezd megvalósulni látszani, amit még Gyurcsányék idejében elterveztek... Magyarország lenne Európa energia-elosztója egy bazi nagy atomerőművel Magyarországon.... Megírtam már korábban és még 2007-ben bemásoltam a blogomba is. Mostanság felújítottam és betettem a facés jegyzetek közé is.

https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/energiamez%C5%91k-%C3%A 9s-a-bazi-nagy-atomer%C5%91m%C5%B1-terve-magyarorsz%C3%A1gon/755486307820701

*

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=2590&n=furaila&blog*B.T.: Szerinted valahogy, társadalmi alapon, helyi szinten, el lehetne indítani egy modellt, közösen végiggondolt alapvető szempontok mentén?

*

BMI: Nem lehetne, mert semmit nem tehet a helyi lakosság, ha nincs meg az aktuális hatalomban lévők általi támogatottság hozzá!!!

2013-ban a Barikádban olvastam az önellátó falvak találkozójáról. Elő kéne ásnom azt a számot, mert ott föl vannak sorolva ezek a falvak... név szerint. Az ő programjait kéne népszerűsíteni...

Azt hiszem, hogy a 2014-es választásokat követően ezek is beállnak az eu-kompatibilitás sorába.

*

Jelenleg négy (öt) olyan csoportosulás között próbálok meg közvetíteni, amelyik "közösen végiggondolt szempontok mentén" önszerveződik. Ezek: Bárkaprogram, Teremtsünk boldog Magyarországot!, a Nemzetegyesítés és a Nemzeti Ellenállás, valamint a Konföderáció Magyarország (Halász József) Ja, és van egy a harmadik utasok Brindza András vezetésével, akikkel nem tartom a kapcsolatot, viszont B.A. le sem veszi rólam a szemét!!!! Ugye érted?

Az a gondom mindegyikkel, hogy a "diktatúrát" 1990-től, valamint 2012. jan. 1-től - az Alaptörvény bevezetésétől - eredeteztetik... Ők is az 1990 előtti időkben szerezték bárminemű kompetenciájukat (mint az aktuálisan hatalmon lévők) csak 1990-et követően elveszítették azt... Ezért aztán, számukra az 1990 előtti idők nem képezik vita tárgyát... Sőt, nem ismerik el, hogy a rendszerváltozásra is azért volt szükség, mert az aktuális, magukat szocialistának mondók becsődöltették azt, amit szocializmusnak mondanak... Pedig, 1990 előtti időkben a magukat szocialistának mondók azok, akik felszámolták az osztálytársadalmat már 1980-as évektől kezdődően és ezzel a munkásosztály árulói lettek. Ezt azonban a nyugati államokból támogatott IMF és más pénzolligarcháknak tulajdonítják...

És most figyelj!!! Azért nem fáj sem jobbról, sem balról, sőt semmilyen oldalról egyik pártorientáltnak sem a szíve az elárult és megsemmisített munkás-parasztságért, mert 1945-öt és 1956-ot követően megvalósult a proletárdiktatúra. Méghozzá egy speciálisan HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL.

Vagyis, mint minden rendszer- hatalmi struktúra kitermeli a maga "elitjét" és elnyomott rétegét (osztályát), így az is, amit szocialistának neveztek/neveznek megtette ezt. Így, azok a munkások és parasztok, akiket ebbéli státuszban ért a rendszerváltozás nevezetű felforgatás, nem voltak azonosak azokkal akik megvalósították az un. proletárdiktatúrát, hanem azokkal AZONOSAK, AKIKEN MEGVALÓSULT AZ!!!!!

Érted? Ezért nincs semmilyen oldalról szolidaritás azokkal szemben, akiket valósággal lenullázott állapotban ért 1990!!!!

Ők szemtanúkká váltak közben a puszta túlélésükkel!!!! És sajnos, utódaik megörökölték ezt és ez itt a valódi nemzettragédia!!!!

*

Ja, említetted a kádéenpét meg a Társadalmi Műhelyét.... Nahát, erről nem is tudtam.

Ezzel kapcsolatban azt kell, hogy írjam, hogy a főváros azon választókerületében lakom, ahol 1990-ben emdéefes többségű önkormányzat lett, majd ezt követően még fideszes polgármesterünk is volt... Csakhogy, ő is ahhoz a réteghez tartozott, amelyik még 1990 előtt szerezte a hatalomhoz való kompetenciáját. (Diploma=tudásbéli tőke, vállalkozói anyagi tőke és kapcsolatbéli tőke). Ezért, itt semmi nem változott 1990-et követően!

*

A kultúrház (Amit még 1906-ban építettek a vasas munkások összeadott téglajegyekből!) is az új kapitalista módit szolgálja megfizethető programjaival!

Az egyetlen közösségi ház is az emeszempé és belőle kiváló utódpártjainak találkozóhelye.

Péntekenként tartanak az emeszpések és dékások ott összejövetelt, ahonnan ingyen-kajacsomagokkal távoznak a megjelent szimpatizánsok.

*

Itt landolt az összes máshonnan kiszorult pártvezér és valóságos villanegyedet építettek már maguknak a kertvárosi részben, míg az őslakosok lepusztultsága oly nagymérvű, hogy a kipusztulásuk tömeges méreteket öltve, megtelt földi maradványaikkal a temetőnk!!! Nem győznek új földterületet vásárolni, hogy legyen nyughelyük a szerencsétlen, volt munkásoknak, akiket már a maradék utódaik maguk ássák meg a sírgödröt is!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilakoltatások 1991-et követően és mostanság
  2015-01-05 12:41:45, hétfő
 
  EGY ÚJABB HÍR, AMI KIHOZOTT A SODROMBÓL!

https://www.facebook.com/PatriotaMM/photos/a.185840248131117.44169.18469155491265 3/
784237038291432/?type=1&theater

Kegyetlenül kilakoltatták tegnap azt a budapesti családot, ahol három kisgyerek lakott az anyukájával. A rendőrök még segítettek is a végrehajtóknak és kihordták az utcára a család bútorait, majd kitették a lakásból a gyerekeket és az anyukájukat. A gyerekek közül csak az egyik az anyuka vérszerinti gyermeke, a másik kettő kisgyereket nevelőszülőként neveli, mivel a gyerekek szülei öngyilkosok lettek ..
.


Ez megy már 1991 óta!!!! Nincs erkölcsi alapotok ez ellen háborogni, hiszen örökösen lehurrogtok, hogy miért sorolom a sok tragikus eseményt? Azt tanácsoljátok 25. éve, hogy: ,,Írjál vidámabb dolgokról!" Meg hasonló megalkuvásra késztető szöveggel bombáztok lépten-nyomon!!!! Pedig én megírtam legutóbb 19 évvel ezelőtt, hogy mi folyik országos szinten, és mi készül ellenünk és utódaink ellen!
Itt a részlet abból a díjnyertes szociográfiából, aminek a megjelentetését NEM VÁLLALJA egyetlen-egy kiadó sem!!!!

*
,,,,Talán az volt Katalin utolsó ,,rendes" munkahelye, ami azért szűnt meg, mert rájött valamire... Azzal kezdődött, hogy sikerült kiharcolnia egy kismama díjhátralékának befizetésének lehetőségét. Hiszen, az orra előtt csukta volna be a pénztárajtót a főnöknője. Ezt már mégsem hagyhatta szó nélkül! Sőt, Katalin nem engedtem meg neki és mindent elkövetett, hogy a kismama be tudja a kezében szorongatott pénzt fizetni.
Akkor még nem tudta, hogy valaki a Díjbeszedőnél kigyűjtette azon lakások címét, ahol még a mérőóra leolvasására sem volt legalább 3 alkalommal lehetőség és már ment is a Közjegyzői Hivatalba az aktájuk, ahol részben
- foglalást, részben
- mérőóra kikapcsolási kérelmet, részben, pedig
- kilakoltatást terjesztettek elő.
Volt olyan nap,. hogy 200 ilyen kérelemmel állított be a Közjegyzői Hivatalba és ott nem akartak a szemüknek hinni az ügyintézők, és amikor odaszóltak a főnökének, hogy:
,,...mi történt a Díjbeszedőnél?"
akkor azt a választ kapták, hogy:
,,...minden egyes esetben igen is indokolt a kérelem!".
Ekkor a Közjegyzői Hivatal ügyintézője arra kérte Katalint, hogy lássa el kézjegyével ezeket a kérelmeket. ,,"

*

Ha megnézné valaki, akkor, bizony ott van ezeken az aljas előterjeesztéseken az én szignóm!!!! Merthogy, bizony én voltam az a szociográfiában szereplő Katalin!
Csakhogy, ez még az előtt a kismama esete előtt volt. Nekem ez a kismama esete nyitotta föl a szememet és nekem azután nem volt maradásom a főnöki revans miatt. Ki kellett lépnem és nem volt többé munkahely, amelyik alkalmazott volna!!! Olyan módszerekkel akadályozták meg a munkavállalásomat, hogy azt, ha leírnám egy újabb regényt tenne ki.


Akkoriban 1996-ban, az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület) http://furaila.xfree.hu/257277 összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra.
(Egy későbbi meghívót bemásoltam ide is: http://furaila.xfree.hu/241359 )

Ott hallottam először Jókai Anna írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG folyóiratának - a MAGYAR NAPLÓ szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.
Amiért szó szerint idézte Jókai Anna az összejövetelünk céljához passzoló szöveget a szociográfiámból, már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.
Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim.
- Vajon, ha tudják, hogy én írtam, akkor is tapsoltak volna?

Már talán soha nem fogom megtudni, mert Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...


Az történt, hogy a pályaművekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Elhallgatták és hallgatnak róla azóta is!!! Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA, pedig a LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bérlakásépítési programot jasvasolnék - nem csak fiataloknak
  2015-01-05 10:06:02, hétfő
 
  Az alábbi írást ez a hír ihlette:

http://www.hirado.hu/2015/01/02/berlakas-epitesi-programot-javasol-a-jobbik/Kár, hogy az idősebb, fedél nélkül maradóknak már nincs semmilyen lehetőségük a lakhatásra a saját hazánkban! Nem az utolsó életszakaszban lévő - már ápolásra szoruló - beteg idősekre gondolok.... Hanem azokra a 50-esekre, akik magukra- és esetleg jövedelmező munka nélkül maradva nem tudják fenntartani meglévő lakásukat, sem befizetni nem tudnak már egy új lakásra; sem, pedig az albérleti díjat nem tudják megfizetni...

Arról nem is beszélve, hogy fölmerül a jogos kérdés, hogy:
Hol marad számukra a rekreáció (munka- és életerő megújulásának) lehetősége, mint a magyar társadalom 62 éves koráig munkavégzésre kötelezettjének?

Pedig, hej, de sokan vagyunk, akik Társ nélkül és megélhetés nélkül maradván - negyvenen felül idegenben kellett megélhetés után nézni! Ismerek olyan hölgyet, aki tíz éve ment egy nyugati országba munkát vállalni és azóta elveszítette itthoni kapcsolatait és már látogatóba sem jön "haza", mert nem várná úgysem senki a repülőtéren. Azóta ugye 52 éves lett és kint is magányosan telnek napjai, mert a korban hozzáillők családosak a fiatalok közösségeibe meg nem illik bele. Sokszor gondol arra, hogy már minek is van életben? Milyen öregkor fog várni rá a nagy idegenben?
*
Egy másik ismerősöm pont egy évvel ezelőtt vetett véget önkezével az életének. Végig tartottuk egymásban a lelket az ünnepinek nevezett napok alatt. Egymás cset-fiókjába sírtuk el bánatunkat, lelki gyötrődéseinket. Nem tudta feldolgozni, hogy a férje egy másik "férfi"! kedvéért hagyta el és vált el tőle úgy, hogy ő teljes megélhetés nélkül maradt 50-en felül!
*
Ismerek olyan férfiakat, akik azt hitték, hogy valódi változást fog hozni az ország számára az, amit rendszerváltozásnak neveznek. Nemzet-szeretet által vezérelve szervezkedésbe fogva csak annak élt/éltek, hogy úgy történjen meg a történelmi változás, hogy az egész nemzet felemelkedésével járhasson. Hiábavalónak tűnő szervezkedéssel eltöltött másfél-két évtized azzal járt, hogy a házastársa elvált a megszállott férfiútól és hogy megmentse azt, ami addig közös otthonuk volt, a férfi az utcán találta magát egyik percről a másikra!!!


Nem sorolom, mert ezer példát, ezernél is több történetet mondhatnék itt el (a magamét is belevéve) akiket 40 éves korunkban ért a rendszerváltozás nevezetű fölfordulás és, akik nem rendelkeztek semmmi olyasmivel 1990-ben, amit tőkésíteni lehetett volna! Emiatt aztán bizony, hamarosan a kisemmizett vesztesek egyre népesebb táborában találta magát! Kérdem én - és azt hiszem, hogy joggal: mi lesz velük/velünk a magukra hagyottakkal?

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.12 2015. Január 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 11 db bejegyzés
Összes: 6760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1098
  • e Hét: 8595
  • e Hónap: 55879
  • e Év: 55879
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.