Regisztráció  Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Miért ilyen megosztott Magyarország lakossága október 23-án
  2016-10-24 23:13:19, hétfő
 
  Juhász Péter és az ellentüntetők végigsípolták a Kossuth téri Orbán-beszédet, a sípolók és a kormánypártiak több helyen összeverekedtek. Orbán Viktor a visszajáró kommunizmusról és Európa elszovjetesedéséről beszélt.
http://hvg.hu/itthon/20161023_Emlekezik_az_orszag__60_eve_tort_ki_az_56os_forrada lom
__percrol_percre
*
MIÉRT ILYEN MEGOSZTOTT MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGA?
*
Talán, mert... még senki nem vallotta be az igazságot 1956-tal kapcsolatban!
*
Minden politikus a szónoklatában azokról a hősökről beszél, akik meghaltak 1956-ban. Viszont, akik túlélték és UTÓDAIK a mai napig nincsenek rehabilitálva!!!!!!!!!!!!!
*
Azért a rettenetes megosztottság, mert a jobb- és baloldalon, 1990 után kicsapódó politikai "elit" mind a kádári időkben szerezte tanultságát, diplomájhát, amit aztán a mai napig úgy használnak, mint valami JOGOSÍTVÁNYT a hatalomban való részvételhez!
*
http://s2.images.www.tvn.hu/...

/www.tvn.hu_86e9c879bb898d99e1...
*
Hála a szovjeteknek, akik lehetővé tették számukra a továbbtanulást!
*
Ellentétben, azokkal a kiskamasz kolyök-forradalmárokkal, akiknek és szüleiknek nem volt módjuk nyugatra menekülni... és akiket a sírig tartó hátrányos megkülönböztetésben részesítettek. Akiket 10 év börtönre ítéltek röpcédulák terjesztéséért... stb. És miután szabadultak, soha többé nem lehettek szabadok!
*
Ők nem tanulhattak tovább, legfeljebb szakmunkások lehettek... teljesítménybérben.
Alóluk privatizálták ki a gyárakat, üzemeket és azok, akik addig munkáspártinak hazudva magukat ott pöffeszkedhettek a hatalomban, mint FÜGGETLENÍTETT KISZ- párt- és szakszervezeti titkárok!
*
Nincs igazság velük kapcsolatban!
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirakatország kirakatünnepe
  2016-10-24 23:09:57, hétfő
 
  GRATULÁLOK A KIRAKAT-ORSZÁG KIRAKATÜNNEPÉHEZ!
*
Gratulálok a KIRAKATRENDEZŐKNEK és a SZÖVEGÍRÓKNAK!
*
Egy olyan KIRAKATORSZÁGHOZ, mint MAGYARORSZÁG, teljességgel méltó módon megszervezett ünnepi megemlékezés volt az idei: október 23-ai
!
*
Egy nagy gondom van ezzel már megint, mégpedig az, hogy a kisemmizett, örök vesztésre ítélt NÉP ismét nem fért bele a "KIRAKATBA"!
*
*
MERT MÁRA a gyakorlatban OLYAN, HOGY "NÉP" NEM LÉTEZIK!
*
Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadult 1956-os elítéltektől való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi ,,JÁR" és mi "ADHATÓ", azt egy külön törvényben fogalmazták meg.
Ez volt az
- 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról.
Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
Ezzel, a törvénnyel végérvényesen gátat szabtak az egyéniségekben rejlő tehetségek kibontakozásának. Lehetővé vált Magyarországon a TÖMEGEMBER nagyüzemi előállítása.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort
*
Ez a KONTRASZELEKCIÓ létrehozta a szocialistának nevezett NEHÉZ-SORSÚ új-proletárjait... amit a hármas ,,T"-vel (Tilt-Tűr-Támogat) valósított meg a vállalatok, intézmények élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- PÁRT- és SZAKSZERVEZETI vezetőkkel a politikai HATALOM.
Ez a szelekció több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
Az un. RENDSZERVÁLTOZÁSSAL ez annyiban változott, hogy az 1990 utáni nemzedék TÖMEGEMBERÉBŐL lett a jó fogyasztó- KOZMOPOLITA világpolgár... Ők azonban átgázoltak elődeik nehéz-sorsúin és csakis a ,,sorstalanok" és utódaik részesültek továbbra is mindenféle kárpótlásban...
Nekik nincs szükségük a nehézsorsú elődeikre, akiket magukra maradva hagytak lepusztulni, majd ,,önmagától" kipusztulni...
*
Továbbra is ők - és utódaik - osztják a keresztény és demokratikus tutit... Ők, akiknek a szülei élvezték az un. szocializmusnak is MINDEN előnyét!
http://propeller.hu/.../3238909-duhos-magyar-egyetemistak-had...
EZZEL CSAK AZT AKARTAM MONDANI, HOGY MIÉRT NINCS NÉP!
*
Az Alaptörvényben megfogalmazottak alapján is száműzve lett a NÉP! (Száműzték a művészetből pl. a népi írókat és mindent, ami a néppel kapcsolatos.)
Létrejött egy KIRAKAT-ORSZÁG, amely saját Alaptörvényével létrehozta magyarnak nevezett kirakatszervezeteit, melyekbe NEM FÉRT és NEM FÉR BELE a NÉP!
*
Azért sincs NÉP sem, mert HIÁNYZIK ebből a KOZMOPOLITA TÖMEG-EMBER típusból a MAGYAR LÉLEK... Az a lelkiség, ami garantáltan összetart, megtart és NEMZETTÉ EGYESÍTHETNÉ a NÉPET - ha lenne nép!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szemtanú elbeszélése az 1956-os röpcédulákról
  2016-10-24 23:08:13, hétfő
 
  https://www.facebook.com/notes/bóna-mária-ilona/egy-szemtanú-elbeszélése-az-1956- os-röplapokról/1142510559118272
*

""1956 nyarán kétféle röplap tucatjait találtuk a budai kakukk hegyi erdőben.

1.) Az egyik széthulló Sztálin-szobrot és alóla menekülő Rákosit ábrázolta,

- "hiába menekűlsz,hiába futsz,sorsod elől menekülni úgysem tudsz"

idézettel.

2.) A másikon Szt. István lovasszobrának sziluettje volt látható
- "Követeljük ,hogy az augusztus huszadikai körmenetet Mindszenti József hercegprímás vezesse."

*
*
Pár nappal később a Rupp hegyről láttuk,hogy nagy fehér léggömb közeleg rárögzített bálával, Nyugat felől elég alacsonyan.
*
Azt is láttuk,hogy Budaörs felől érkező lovaskatonák a földetéréskor szétnyíló csomagot ,a széthulló tartalmát és a léggömböt összeszedték és elvitték.
*
A Kakukk hegyen valószínűleg már várták és összeszedték a ballont és tartalmát, csak a bokros,erdős helyszín miatt hagytak ott egy pár röplapot.
*
Mikor hazaértünk, és megmutattuk szüleinknek azok ijedten vették el tőlünk a cédulákat és lelkünkre kötötték, hogy senkinek se beszéljünk azokról.
*
*
Ezekre visszaemlékezve úgy vélem, hogy igaza lehet kedves Bóna Mária Ilonának !?
*
Ez anno Budapest nyugati határán történt. Arra gondolok, hogy valami módon korábban földre kényszerítették, talán kilőtték a ballonokat, mielőtt lakott terület fölé értek volna. Abban az időben a közelben lévő atomkutatóban, Farkashegyen, a Budaörstől Nyugatra lévő Prékoban sok katona volt. Ezek közelében mindig katonákba botlottunk, mint tekergő,kalandozó gyerekek.
*
A Rupp hegyen pl. minden évben híradós katonák táboroztak nyaranként. Haverkodtunk velük, loptuk nekik a gyümölcsöt, cserébe kaptunk tőlük jelvényeket és barna komiszkenyeret.
*
És ne hidd azt,hogy lódítok. Mi értelme lenne?
Csodálatos gyerekkorom volt itt a budai hegyekben.""

Közreadja: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan is kezdődött 1956-ban a forradalom?
  2016-10-24 23:05:28, hétfő
 
  Kár, hogy évtizedekig fogalmam sem volt arról, hogyan is kezdődött 1956-ban az a bizonyos ,,történelmi lecke"!

Mert, valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről bálaszám hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira - meg a nyugati országrészek településeinek közelében az erdei tisztásokra és mezőkre - melyek terjesztésével forradalmat lehetett kiprovokálni. Ami "csak" ürügy volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadserege (hadosztályai) bevonuljon Magyarországra.
*
Ürügy volt, mint a II. világháborúba való belépésünket ki-PROVOKÁLÓ kassai bombázás is ÜRÜGY volt...
*
*
Minden felelősségem tudatával kijelenthetem, hogy én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában!
*
*
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál. Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.

Azonban, még 1999-ben sem ismertem föl az összefüggést az életen át tartó hátrányos megkülönböztetésem között és eme tény között!

Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN éltem le - és élek, talán halálomig - az életemet!
*
Hegedüs Andrásról, aki egyébként," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"

https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

*
AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az nem lehet nemzeti ünnep...
  2016-10-22 03:04:24, szombat
 
  amikor 1956-ért a megtorlók ünnepelhetnek...

https://www.facebook.com/notes/bóna-mária-ilona/az-nem-lehet-nemzeti-ünnep-amikor -56-ért-a-megtorlók-ünnepelhetnek/1144004212302240

Hogyan létezik az, hogy a mai napig ünnepelhetnek 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek? És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban... ?

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog
_cim=In memoriam Bóna Rudi

Alábbiakban idézet következik az


,,1956 DIDERGŐ LÁNGJAI - IN MEMORIAM BÓNA RUDI"c. írásból:

,,"Egy zárkában Göncz Árpáddal A megtorlás perei (lásd 56-os Intézet "Megtorlás és emlékezés" c. gyűjteményét) - nyilvánvalóan csak az ábécérend okán - azonos oldalon szerepel két ügy: dr. Bibó István államminiszter és társai (dr. Göncz Árpád és Regéczy-Nagy László) büntetőpere illetve a Széna téri fiúké, "Blaski József és társai" címszó alatt. A reformkommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon napjaink közéletének legismertebbjei (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak .
,,A gyermekharcosoknak azonban nem kegyelmezett a Rendszer: Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."Hidegkuti Nándi és Rudi barátsága később a szabadlábra helyezést követően is megmaradt, mint két elátkozott lélek kapaszkodtak egymásba, a pokoli örvényben egyre mélyebbre süllyedve.
Azután is, hogy Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet pedig, mint ismert, a szocialista demokrácia őrei szigorúan büntették.13 év múltán az összes ajtó bezárult körülötte..., szó szerint és átvitt értelemben is. Soha többé nem állt talpra, hátralevő éveiben mindinkább hanyatló erővel viaskodott a börtönben szerzett betegségével - az alkoholmámorral és azzal a nyomorral, melyhez foghatót csak társai némelyike szenvedtek el Kádár alkirálysága idején.Az 1990. esztendő számára már túlságosan későn érkezett meg.- Volt egy délelőtt, amikor fél órán át fontosnak látszott egykori zárkatársa számára, Göncz Árpád tűzte kopottas zakójára a boldog-boldogtalannak osztogatott érdemérmet, de az a tűzfényes csillagóra is elmúlt, jöttek a légszomjas órák, az éhezés hónapjai és az elfeledés, ahová Őt az ünneplők lökték.
Bóna Rezső 1996. november 28-án halt meg a János Kórházban. ...mivel hivatalos papírok nélkül került a kórházba, rokona, gyámja nem volt - a holttestet átszállították a főváros központi gyűjtőjébe, oda, ahol az ismeretlen, azonosítatlan hullákat tárolják az elhantolásukig. A POFOSZ november 30-án saját halottjának nyilvánította Bóna Rezsőt - de más intézkedés nem történt , a derék bajtársak egészen egyszerűen elfeledkeztek a hullakamrában lévő "sajátjukról".Az elhantolás - igaz, hogy botrányos és méltatlan körülmények között - de 1997. március 4-én megtörtént..., a részére juttatott talpalatnyi földbe helyezték el Bóna Rezső (Rudi) hamvait.Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve. A mártírok parcellájában néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvakat s mert pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.A bajtársak egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel(“Leszünk múzeumi tárgyak..." és a "Csak a bátrak testéből nő virág..."kezdetű sorokat), majd a Szózatot elénekelve temették el azt, ami Rudiból megmaradt.""

Szemenyei-Kiss Tamás, az ORSZÁGOS SZÉCHENYI KÖNYVTÁR BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIA KÉZIRATTÁR, FOND 567 JELZETŰ GYŰJTEMÉNY FELHASZNÁLÁSÁVAL""
*


Mansfeld Pétert a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.

Mit érdemelnének az 1990 előtti és utáni MUNKÁSOSZTÁLYT elárulók?

Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS?

Hiszen felért egy második ,,Trianonnal":
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!

* http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=395732&aid=253201

Tessék csak elolvasni a mellékelt képen látható idézetet! Azt, amivel a bíró megindokolta egy akkor még kiskorú pesti srác - halálra ítélésének ,,jogosságát"!
Az, pedig a munkásosztály "ÁRULÁSA" volt!

Egyértelműen kiderül a bírósági jegyzőkönyvi kivonat szövegéből, hogy: Mansfeld Pétert a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.
http://furaila.xfree.hu/146399

Kérdem én és azt hiszem, hogy jogosan - milyen büntetést érdemelnének ezek a "hivatalos" ÁRULÓK?

És ebben mindenki cinkos, aki ezt nem vallja be!
Addig álságos minden politikai és média-tevékenység és minden un. "VÁLASZTÁS"!
Így, sajnos, a 2018-as sem lesz valójában "SZABAD", mint ahogy az 1990-es sem - és az azóta összes nem volt az! 1990 óta köti őket a PAKTUM betartására tett fogadalom...
*

*És, most jön a lényeg! 2008 óta azon ügyködnek, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI! *A 2003. évi XXVI. Törvény T/5311-es sz. módosítása lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog

Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel, méghozzá az ős-MDF-es HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép.

Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen.
Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)

https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1042381955797800

* Erre a PAKTUM minden áron való betartatása miatt volt ,,szükség".
No, meg azért is, hogy
- soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről,
- sem a szocializmus csődbe viteléről,
- a munkás-parasztságra épített rendszer csődbe viteléről,
- sem a munkás-parasztság felszámolásáról,
- a társadalmi tulajdonú vállalatok tönkretételéről és kiárusításáról,
- sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.
*
Na, a lényeg: hogy megszavazta a parlament és azóta sem valósulhatott meg ez a logisztikai központ építése... Már csak az ÜRÜGYRE lenne szükség, mint 1956-ban az akkori SZU-katonaság megszállására. Sikerült is kirobbantani az őszödi beszéddel a TV-székház "ostromát"! Amit egyébként GERGÉNYI PÉTER, mint civil nézelődő - tisztes távolból a tér szélén álldogálva - végig figyelemmel kísért!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225159&aid=257851

Ekkor kapott értelmet az, hogy miért volt ő a meghívott előadók listáján szinte, MINDEN Haza és Haladás meg a Magyar Nők Világfórumán előadónak!
http://furaila.xfree.hu/257851

A meghívókon ezért is emeltem ki az ő nevét. Egyenes folytatása volt a hatalmi provokációnak a 2006-os véres rendőri beavatkozás...
http://furaila.xfree.hu/43588

Csakhogy, akkor még nem volt kész ez a törvényjavaslat! Ezért kell Borossnak és a mögötte álló érdekcsoportoknak Bajnai Gordon, aki tenni is fog azért, hogy a maradék kis országunk egész területe NATO támaszponttá váljon - a logisztikai központok kiépítésével.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt Magyarország!
  2016-10-16 09:05:37, vasárnap
 
  HÁBORÚ ÉS BÉKE-harc
*
Ma már kevesen emlékeznek rá és még kevesebben beszélnek az 1968-as lázadásokról, diáktüntetésekről, és utcai harcoktól.
Pedig, ezektől volt hangos Európa- és Amerika.
*
Míg Amerikában a vietnami háború ellen tüntettek, addig EURÓPA KELETI országaiban is folyt a harc. Ez azonban. valójában az ideológiák harca volt.
Erre legjobb példa CSEHSZLOVÁKIA. Pontosabban, a "PÁRGAI TAVASZ" nevű szervezkedés.
*
*
Egyáltalán mit is jelentett a ,,prágai tavasz"?
*
1968-ban, a Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának január 3-5-i ülésén felmentették Antoni Novothyt, a párt akkori főtitkárát, s helyére Alexander Dubceket, a Szlovák Kommunista Párt főtitkárát választották meg. Ez ellen való tiltakozásként létrejött a független nyilvánosság, a szabad közvélemény újjászületett. Spontán módon autonóm szervezetek és intézmények keletkeztek az országban. Legfőbb követelésük az állami függetlenség volt, s ezzel próbáltak nyomást gyakorolni a bizonytalankodó új CSKP-vezetésre.
*
A ,,prágai tavasz" fogalma egy nép szabadságmozgalmát, a polgári társadalom megvalósulásának kezdeményezését jelentette, miközben politikusai közül mindenki ragaszkodott a Párt vezető szerepéhez és a régi politikai rendszer megmaradásához.
Olyannyira, hogy segítséget kértek a Varsói Szerződés tagállamaitól egy esetleges ,,ellenforradalmi fordulat veszélyének" elhárításához.
*
A ,,prágai tavasz"-mozgalomnak öt szocialistának nevezett ország (Szovjetunió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) 200ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.
*
JÓ REGGELT MAGYARORSZÁG!
*
Mekkora történelmi MULASZTÁS agyonhallgatni, hogy akik akkor voltak sorköteles ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak megpecsételődött a sorsuk - egész életükre!!!
*
http://tortenelemportal.hu/2010/08/a-retsagi-31-harckocsiezred-reszvetele-csehszl ovakia-1968-evi-megszallasaban/
*
Ők azok, akiket tartalékosként, 50 éves korukig nyilvántartásban tartottak és egész életükben mozgósíthatóak voltak!!!
- Nem mehettek külföldre 1968-at követően 5 évig;
- rendszeresen berendelték őket un. továbbképzésre;
- majd később, őket irányították mindenhova, ahol a Varsói Szerződés tagállamainak - akár stratégiai szempontból - fontos ,,természetátalakító" munkát kellett végezni;
- és ahol mindenféle konfliktust meg kellett ,,oldani"! (Ott aztán összeszedtek mindenféle titokzatos betegséget, amibe hamarosan belehaltak!.)
*
Azok, az akkori 48 évvel ezelőtti SORKÖTELES KATONÁK (főleg, a harckocsizók) a mai napig - ha még életben vannak - miért nem mesélhetnek minderről?!?!?
Amikor olyan korúakkal találkozom és rákérdezek, hogy részt vett-e a ,,Prágai Tavasz" leverésében, egészen biztosan, hogy elmismásolja a választ!
Ennek már 48 éve és most már legalább 26. éve el kellene mondani - legalább az utódaiknak - hogy miért olyan hallgatagok és szomorúak aug. 20-án?
*
*
*
Amerikában a vietnami háború ellen tüntettek, mint pl. a híres Beatles Együttes legendás John Lennonja, aki feleségével, Yoko Onoval ágyban fekve fogadta az újságírókat és fotóriportereket, a következő felírattal:
*
"ADJ ESÉLYT A BÉKÉNEK"!", vagy: "SZERETKEZZ, NE HÁBORÚZZ!"
*
https://www.youtube.com/watch?v=RkZC7sqImaM
*
*
Vagy: https://www.youtube.com/watch?v=V_jkgxq05CI
*
Vagy: http://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU
*
*
*
Mit jelentett a vietnami háború?
*
A vietnami háború alatt az amerikai katonai beavatkozást (1965-1973) lehet érteni.
A háború alapvetően a francia gyarmati hadsereg végső veresége után 1954-ben ideiglenesen kettéosztott Vietnam újraegyesítéséért folyt, amely során ideológiai alapon Kína és a Szovjetunió a kommunista Észak-Vietnamot, míg az USA Dél-Vietnamot támogatta.
*
A két kommunista nagyhatalom a délkelet-ázsiai befolyásért egymással is versengett, az USA pedig a kommunizmus térnyerését próbálta megakadályozni a térség frissen függetlenné vált országaiban.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóljon már valaki Vikidál Gyulának
  2016-10-16 09:01:11, vasárnap
 
  Olvasom a ,,legendás Koppány" levelét, amit a ,,csendes tömeghez" írt,

https://www.facebook.com/notes/bóna-mária-ilona/vikidál-gyula-a-legendás-koppány- levele-a-csendes-tömeghez/1135944046441590

és egészen egyszerűen nem értem a nálamnál csak két évvel fiatalabb művészt... Nem értem, hogy miért nem érti meg a ,,csendes tömeget"?
*
Szóljon már valaki VIKIDÁL GYULÁNAK: mára már olyan, hogy ,,nép" nem létezik!
*
*
Miért?

Vegyük sorban a TÖRTÉNELMI TÉNYEKET!

1.) Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadult 1956-os elítéltektől való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi ,,JÁR" és mi "ADHATÓ", azt egy külön törvényben fogalmazták meg.
*
*
2.) Ez volt A célja az ,,1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról"-nak is.
Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
Ezzel, a törvénnyel végérvényesen gátat szabtak az egyéniségekben rejlő tehetségek kibontakozásának. Lehetővé vált Magyarországon a TÖMEGEMBER nagyüzemi előállítása.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort
Ez a KONTRASZELEKCIÓ létrehozta a szocialistának nevezett NEHÉZ-SORSÚ új-proletárjait... amit a hármas ,,T"-vel (Tilt-Tűr-Támogat) valósított meg a vállalatok, intézmények élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- PÁRT- és SZAKSZERVEZETI vezetőkkel a politikai HATALOM.
Ez a szelekció több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
Az un. RENDSZERVÁLTOZÁSSAL ez annyiban változott, hogy az 1990 utáni nemzedék TÖMEGEMBERÉBŐL lett a jó fogyasztó- KOZMOPOLITA világpolgár... Ők azonban átgázoltak elődeik nehéz-sorsúin és csakis a ,,sorstalanok" és utódaik részesültek továbbra is mindenféle kárpótlásban...
Nekik nincs szükségük a nehézsorsú elődeikre, akiket magukra maradva hagytak lepusztulni, majd ,,önmagától" kipusztulni...
*
Továbbra is ők - és utódaik - osztják a keresztény és demokratikus tutit... Ők, akiknek a szülei élvezték az un. szocializmusnak is MINDEN előnyét!
EZZEL CSAK AZT AKARTAM MONDANI, HOGY MIÉRT NINCS NÉP!
*
Az Alaptörvényben megfogalmazottak alapján is száműzve lett a NÉP! (Száműzték a művészetből pl. a népi írókat és mindent, ami a néppel kapcsolatos.)
Létrejött egy KIRAKAT-ORSZÁG, amely saját Alaptörvényével létrehozta magyarnak nevezett kirakatszervezeteit, melyekbe NEM FÉRT és NEM FÉR BELE a NÉP!
*
Azért sincs NÉP sem, mert HIÁNYZIK ebből a KOZMOPOLITA TÖMEG-EMBER típusból a MAGYAR LÉLEK... Az a lelkiség, ami garantáltan összetart, megtart és NEMZETTÉ EGYESÍTHETNÉ a NÉPET - ha lenne nép!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mónus József, Kassai Lajos a Magyar Nemzetért ezüstérme
  2016-10-15 16:13:58, szombat
 
  MVSZ Sajtószolgálat

Videó: Mónus József és Kassai Lajos átveszi a Magyar Nemzetért
Ezüstérmet

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME Fehér Farkas, azaz Mónus

*

József íjász cél- és távlövő harcos, akié minden idők leghosszabb lövése,
közzétette Youtube-csatornáján a Magyar Nemzetért Ezüstérem átadási
ünnepségét. A kitüntetési ünnepség Mónus József csúcs-lövésével kezdődött,
amellyel 200 méter távolból ember nagyságú célpontot talált telibe. A videó
megtekintéséhez kattintson ide https://www.youtube.com/watch?v=_
vagy bármelyik képre.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke október 1-jén adta
át Mónus József és Kassai Lajos részére az MVSZ - élő embernek kijáró -
legmagasabb kitüntetését. Az eseményről sajtószolgálatunk már beszámolt
<http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/2970-mvsz-kassai-lajos-es-monus-joz
sef-atvette-a-magyar-nemzetert-erdemermet> . Ezzel mindketten beléptek a
magyar nemzetet kimagaslóan szolgálók körébe, Rácz Sándor, Hegedűs Loránt
püspök, Tempfli József püspök és mások társaságába. Valamennyiük nevét
egy-egy élő emlékfa őrzi majd évszázadokon át az Ópusztaszeri Nemzeti
Történeti Emlékparkban.

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME

Mónus József csúcs-lövésre készül - a cél embernagyságú, 200 méterre
van, és alig látszik

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME

Mónus József térden állva átadja csúcs-lövő íját Kassai Lajosnak, aki
térden állva köszöni meg

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME

Patrubány Miklós a lovasíjász alakulatok előtt méltatja a
két kitüntetettet

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME

Mónus József felmutatja kitüntetését, a Magyar Nemzetért
Ezüstérmet

https://www.youtube.com/watch?v=_sTfeoaCuME

Kassai Lajos felmutatja kitüntetését, a Magyar
Nemzetért Ezüstérmet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10. Amit nem mondhatok el senkinek, leírom hát mindenkinek
  2016-10-09 08:18:26, vasárnap
 
  10. R.: VÁLASZOK BMI-TŐL


Már másodszor teszed föl ezt a kérdést ebben a levélben:
,,hól voltál, amikor anya agyvérzést kapott..."

Másodszor is ugyanaz a válaszom. Csak megismételni tudom azt, amit a hatodik rész válaszaiban írtam: AKKOR ÉN IS KÓRHÁZBAN VOLTAM!

Anya 1980. július 5-én került kórházba agyvérzés gyanújával. Én, pedig mindenórás voltam harmadik gyerekünkkel. Azonban, amikor kijöttem kicsi babámmal a kórházból, az volt az első dolgom, hogy megbeszéljük, telefonon hogyan menjünk be anyát meglátogatni! Nem értelek hogyan felejtetted ezt el?! Még nagyon szakadt voltam, mert ismét komplikációk adódtak a szülés közben... Ennek ellenére öt nap után - panaszmentesen - ,,hazamentünk" és kértelek téged, segíts nekem, mert még nagyon gyönge voltam! Azt hiszem, hogy taxival mentünk, F. taxi-csekkjével - amit addig csakis ő használhatott... Már nem emlékszem pontosan. Egyébként, furcsálltam, hogy nem gratuláltál. Meg sem kérdezted, hogy van az újszülött! Anya meg sem ismert. Keresztülnézett rajtam és egyre téged simogatott és téged kérdezett, hogy ,,van-e tejed, tudsz-e szoptatni". Meg sem mertem nyikkanni, hogy én is ott vagyok, és NEM TE, hanem én vagyok az, aki pár napja szült... Tudom, nagyon rossz állapotban volt. De azt el tudta mondani, hogy az előző éjszaka leesett az ágyról. Össze-vissza zúzta magát és ezért egy rácsos keret volt az ágyán. Ezért nem lehetett leülni mellé. Ez az István Kórházban volt és onnan szállították át az Amerikai úti Idegsebészetre, a koponyaműtétre. Ott távolították el a vérömlenyt...

Igen, attól fogva te voltál az, aki ott tudott lenni mellette, amikor hazakerült a kórházból. Azt is leírtam ennek a válasznak az elején, hogy milyen nagyon jó munkát végeztél, mert anyát megtanítottad újra járni, beszélni.. Sőt, még írni és olvasni is! Nekem akkor lett iskolás az elsőszülöttem és nem vették föl a legközelebbi iskolába. Minden délben mentünk érte a kicsi babával, meg a két és fél éves második gyerekkel - az 5 buszmegállónyira lévő ISKOLÁBA - gyalog... mert a kölcsönzőből kivett böhöm-nagy babakocsi nem fért volna föl a buszra. Azért nem vették föl az iskolai napközibe, mert az ,,anyukája otthon volt", ,,nem dolgozott". Ezért, ha F. akart volna segíteni, sem tudott volna.

Apa időnként kiballagott a közeli telefonfülkéhez és fölhívott telefonon. Mindig elmondta, vagy inkább elsírta hogy van anya... Én is elpanaszoltam neki, hogy milyen nagyon nehéz ilyen messziről három gyerekkel segíteni... Akkor mondta, hogy eladó ez a közelükben lévő ház, ahol most is lakunk.

De ezt már annyiszor leírtam, hogy kezdek belefáradni. Az az érzésem, hogy hiába is koptatom itt a billentyűzetet, mert téged nem foglak tudni soha befolyásolni az irányba, hogy megváltoztasd a rólam kialakított ellenséges véleményedet! Ezzel nekem meg kellett tanulnom együtt élni, míg veletek laktam.
De, hogy még ennyi év után is ez legyen a legfőbb tevékenységed, hogy engem besározzál, azt azért nem gondoltam volna?!


* Majd, egy év múlva költöztünk ide, anyáék közelébe. Gyerekeink még abba az általános iskolába jártak, ahova mi is jártunk. Aztán, 1993-tól átköltöztették a tanulókat Soroksárra egy új iskolaépületbe.
Sokáig harcoltam az iskola(épület) megmentésért - hiába. Egy közösségi házat szerettem volna benne kialakítani. Sok ismerősöm vállalta volna a felújítási munkálatokat. De az önkormányzat hallani sem akart róla. Inkább hagyta lepusztulni... Így nézett ki az iskola, közvetlen a bezárást követő években:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=487228&aid=268641
megírtam a történetét két részletben feltettem a furaila blogba.

Itt olvasható: cim=Volt egyszer egy iskola
1. rész http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=138397&n=furaila&blog _
cim=Volt egyszer egy iskola

2. rész http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=138416&n=furaila&blog Ma már így néz ki ugyanaz az iskola: http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=487233&aid=268641

Minket, embereket is pontosan így hagytak magunkra a hatalom részéről, hogy lepusztuljunk, majd ,,önmagunktól" kipusztuljunk... Nekem már 2000-ben minden volt osztálytársam a fiúk közül halott volt! Itt rengeteg a hajléktalan, munkanélküli. Persze, hogy tenni szerettem volna ez ellen. Azonban, bármit is szerettem volna, vagy szeretnék tenni a NEHÉZ-SORSÚAKÉRT, megkérdezik:
- ,,Mit szól ehhez a maga férje?"

Úgyhogy, arra kérlek: ezekkel a vádjaiddal és kérdéseiddel - ha anyagilag is használható választ akarsz kapni - fordulj bizalommal F-hoz!

*
Én mára már olyan vagyok, mintha soha meg sem születtem és nem is éltem volna! MINDENT FÖLSZÁMOLNAK (intézményeket, épületeket zárnak be, pályázatokat, mozgalmakat szüntetnek meg) sorban, amiben tevőlegesen részt vettem.

*
Például, amikor a tanulás-módszertani dolgozatomból írtam egy szociográfiát, és elküldtem a Magyar Írószövetség folyóiratának, a Magyar Napló szerkesztőségébe, a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. pályázatra, anyának másnap reggel eltörött a combnyaka... Akkor átkértem magamat a pécsi tagozatról a fővárosi vizsgaközpontba... Attól fogva, a pesti egyetemi tanárok úgy kezeltek engem, mint valami bűnözőt, akinek esetleg mások írják a dolgozatait! Később jöttem arra rá, hogy a számítógépre F. munkahelyi programja lett telepítve és minden anyag adatlapján az ő neve szerepelt. Akkor még floppyn kellett leadni az írásos dolgozatokat, és amikor megnyitotta a tanár láthatta az adatlapon F. nevét, mint szerzőjét! De én erről akkor semmit nem tudtam! Fogalmam nem volt arról, hogy az a számítógép céges programmal fut és a ,,céggel" hálózatra van programozva.

*
Pontosan ezért sem lehetett nyilvános Az ÍRÓSZÖVETSÉG DÍJKIOSZTÓJA sem, nehogy kiderüljön, hogy nem csak egy dolgozat megírására vagyok képes, hanem egy 168 oldalas szociográfiára is!
A több, mint 2000 pályamű elbírálása több, mint két évig tartott. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487
A díjkiosztó 1998. december 5-én, a Gellért Szálló Tea-szalonjában volt megtartva, a média teljes kizárásával. (Apa halála előtt 7 nappal.) http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194888&aid=257487
Az egészet inkább agyonhallgatták, nehogy kiderüljön, hogy milyen nagy a baj. Nehogy kiderüljön mekkora válsághelyzetben éli meg a rendszerváltozást a társadalom egyik fele. Nehogy kiderüljön, hogy ugyanazok vannak vezető beosztásokban, akik 1990 előtt is és ugyanazok a negatívan megkülönböztetettek (diszkrimináltak) mint akikkel ezt tették 1990 előtt is. Nekem ebből a szempontból is tragikusan alakult a sorsom a főiskolán, mert a második évben - itt Pesten - olyanok lettek a tanáraim, pl. mint Agárdi Péter. Aki Aczél György ,,hármas T"-kontraszelekcióját oly sikeresen segített megvalósítani 1990 előtt. Amint kiderült, 1990 után is!!! A velem egyidős egyetemi oktató nagyon is jól tudta, hogy miért vagyok én a vizsgázó és ő pedig a vizsgáztató!

*
Közben, azt tapasztaltam, hogy velem szemben még mindig érvényben volt minden kontraszelektív módszer, míg Agárdi Péter minden szavát áhítattal figyelhette az egyetemi ifjúság. A pécsi Campus újságból - ennek bizonyságául - ide másolom a képet. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=597712&aid=238685
A szigorló vizsgán olyan ellenséges volt velem, hogy elképzelni nem tudtam, mit vétettem neki. Csak azért nem tudott akkor kibuktatni, mert a másik három vizsgabiztos is jelen volt, amikor a tételemről beszéltem... - míg hagytak. 1997. június 21-én, az összevont szigorlaton olyan negatív diszkriminációban volt részem, amit még ma sem értek!
Az összevont szigorlat tantárgyai külön-külön: III. MŰVELŐDÉSSZOCIOLÓGIA (Hidy Péter) http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=270244&aid=238685

*
II. KULTÚRAKÖZVETÍTÉS TÖRTÉNETE (Agárdi Péter) http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=270233&aid=238685

*
I. KULTÚRAKÖZVETÍTÉS ELMÉLETE (Bauer Béla) http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=270223&aid=238685

*
A szigorlat http://furaila.xfree.hu/238685 a Budai Művelődési Központba kihelyezett tagozaton volt megtartva.

Az előjegyzés alapján, érkezési sorrendben lehetett bemenni a vizsgaterembe. A vizsgabizottságban négyen voltak. Az előbbi három oktató és Kraiciné dr. Szokoly Mária a szociokulturális animáció előadója (a későbbi, szakdolgozat-konzulensem). Személyi igazolvánnyal jelentkeztem a vizsgára, mert az indexemet nem találták(?). Éreztem: rosszul kezdődik! Azért, tételt húzhattam mindhárom témából. Táskámat felakasztottam a falra szerelt ruhafogasra. Egy golyóstollal és a tételekkel, meg a lepecsételt jegyzetlappal a kezemben leültem az egyik padhoz. Egyszerre öten lehettünk bent. Egy hallgató éppen vizsgázott, míg négyen - jegyzetelve felkészültünk. Hidy ekkor felállt és odajött hozzám. Körülbelül, negyven(!) perc múlva került rám a sor. Addig, végig ott sétálgatott körülöttem, majd meg- megállt mellettem. Nem jöttem zavarba, mert készültem és egész jó tételeket sikerült húzni. De még a feltételezése is sértett, hogy esetleg csalok, vagy ,,puskázom"! Megalázó volt lányom-korú évfolyamtársaim előtt, hogy ott állt végig és különböző szögből nézett, mint kígyó az áldozatát, mielőtt bekapja és lenyeli! Amikor rám került a sor, felálltam és ő is elindult mellettem. Leült velem szemben és arra kért, hogy először neki beszéljek a húzott tételemről. Még ki sem nyitottam a számat, máris rákérdezett egy egészen más témára. Valamilyen szociológiai szlengre volt kíváncsi, amit azon az előadáson beszéltek meg, amikor én éppen anyát kísértem a mentővel, felülvizsgálatra a kórházba. Ebből is látszik, hogy pontosan tudta, mikor nem tudtam bemenni az előadásra, mikor nem tudtam aláírni a jelenléti ívet. Cinikus megjegyzései után ,,átengedett" Agárdi Péternek. A tételem témájával kapcsolatos tudásomra ő sem volt kíváncsi. Ott folytatta gyötrésemet, ahol Hidy abbahagyta. Egy mondatot sem hagyott befejezni! Kétségbe esetten néztem a másik, két vizsgáztatóra. Ekkor, megszólalt Bauer Béla, a kultúraközvetítés elméletének előadója, és megkérdezte:
- Mit tud mondani a hármas ,,T"-ről?
Az volt a sejtésem, hogy ezzel a kérdéssel akar rávezetni arra, hogy miért ez a negatív megkülönböztetés velem kapcsolatban. Meg aztán, ez a téma, akkor már kultúrtörténeti kordokumentumnak számított a főiskolán." ,,Eszembe jutott Pozsgay Imre: 1989 ,,Politikus-pálya a pártállamban és a rendszerváltozásban" című könyve. Abból is, a témáról szóló fejezet. Amikor odaértem a mondókámban, hogy:
- ,,... Aczél György a maga koncepcióját az ún. három ,,T" kategóriában helyezte el: támogatás, tűrés, tiltás..."
Agárdi emelt hangon közbeszólt:
- ,,Hogy szerezhetett érvényt ennek a koncepciónak, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?"
- Valóban, nem volt kultuszminiszter, de ,,...a párt akarata a művelődés területén Aczél akaratát jelentette." Válaszoltam, amit Pozsgaytól olvastam. No, meg amit az életben is tapasztaltam.

Agárdi, ekkor már előrehajolva, rátámaszkodott az asztalra és úgy nézett az arcomba. Valószínű nem ezt akarta hallani, ezért tovább kérdezett.
- ,,Ha nem Aczél volt a miniszter, akkor hogyan tudta akaratát az egész országra kiterjeszteni?" Kérdezte ugrásra készen. Nem ijesztett meg, mert ilyen ugrásra kész emberekkel hadakoztam egész addigi életemben. Ránéztem Bauerra és, mintha biztatóan intett volna a szemével. Belefogtam a válaszba:
- Aczél György úgy tudta érvényesíteni akaratát, hogy abban az időben pártirányítás volt az élet minden területén - a gazdaságban és még a kultúrában is...

Erre úgy ugrott föl ültő helyéből Agárdi Péter, hogy felborult a szék, amin ült. Majd kiviharzott a teremből és az addig halk szavú ember, kiabálva tiltotta meg a megszeppent tanulmányi előadónak, hogy további vizsgázót fogadjon! Nagyon sajnáltam azokat, akik vidékről utaztak föl Budapestre, a szigorlatra és hiába.
Megvártam az eredményhirdetést. (A legrosszabbra voltam felkészülve. Azt hittem, hogy ki fognak buktatni! Ekkor még nem tudtam arról, hogy számomra egy hatékonyabb módját találják meg a ,,kibuktatásnak". Pontosabban, engem nem kibuktatni akartak, hanem ,,megbuktatni". Mint ahogy a politikai ellenfeleket általában.)
Kettesre ,,értékelte" szereplésemet a vizsgabizottság. Megkönnyebbülve vettem tudomásul, hogy továbbra is hallgatója maradhattam a JPTE FEEFI-nek!

Ezt az évfolyamot úgy fejeztem be, hogy fogalmam sem volt arról, milyen osztályzatot kaptam az írásos vizsgadolgozataimra. Ilyen tantárgy volt például, a szociológia, melynek előadója Székely György volt. Szociológiából, Buda Béla: Empátia című műve alapján készítettem el, a ,,Szenzibilitásvizsgálat..." című dolgozatomat. Postán kellett leküldeni Pécsre. Aggódtam amiatt, hogy Székely György meg sem fogja kapni, és akkor nem iratkozhatok be a következő félévre. Próbáltam telefonon érdeklődni, de nekem akkor még nem volt mobil telefonom sem és a vezetékesnél meg elhalt a vonal, miután kicsöngött...

*
Végre eltelt - kétségek közötti vergődéssel - a nyár és a harmadik évfolyamra a Belvárosba ,,kihelyezett" vizsgaközpontba kaptam értesítést arról, hogy beiratkozhatok a következő szemeszterre, mihelyt befizettem a félévi- megemelt vizsgadíjat és leadom az indexemet. Értetlenkedéssel jelentkeztem a tanulmányi előadónál a pénzzel. Amikor az indexemet kérte, elmondtam az igazat.
- Sajnos, én az indexemet utoljára egy kartondobozban láttam, az egyik, előző félévi beszámolóm után.
Hosszas keresgélés és telefonálás után közölte velem, hogy - valószínű a pécsi tanulmányi osztályon maradt. A tandíjat, szabályosan befizettem a pénztárban, és megkaptam a félévi tematikát. Megkönnyebbülve láttam, hogy Agárdi már nem fog ,,oktatni".
Az első órák azzal teltek, hogy keresték rajtam az indexemet, merthogy ,,még nem adta le". Ekkor már nagyon szerettem volna látni a saját szememmel, és egy alkalommal leültem a tanulmányi előadó irodájában és közöltem vele: - Innen addig nem mozdulok, míg meg nem keresi! Az ülősztrájkom sikeres volt, mert elértem, hogy az előadó leutazzon Pécsre! Neki köszönhetően az indexem a legközelebbi félévi beszámolóm előtt már kézbe vehettem. Míg kitöltöttem ,,A tantárgy és az előadó neve" című rubrikákat, gyorsan előre lapoztam, hogy megnézzem a jegyeimet. Boldogan láttam, hogy a ,,Tanulmányi átlageredménye: jó (3,85).
Tanulmányi és vizsga-követelményeinek eleget tett. Pécs, 1997. június 30."
És ott volt rajta az egyetem pecsétje is! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=275812&aid=238685
Az azonban meglepett, hogy a három- összevont szigorló vizsga eredménye nem volt sehol feltüntetve! Mintha az a szigorló vizsga a Budai Művelődési Központba kihelyezett vizsgaközpontban meg sem történt volna!
Sőt!
Mintha abban a félévben (II. évfolyam 1996/97. II. félév) nem is oktatott volna a kihelyezett tagozaton, azon az évfolyamon Agárdi és Bauer!
(Bauer egyébként az év embere lett később.) http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=597711&aid=238685

A három tantárgy helyett a Székely György által oktatott szociológia volt beírva, mint ,,szigorlati vizsga", pedig abból csak írásos dolgozat formájában (mint ahogy arról előbb írtam) kellett kollokválni. A három oktató közül egyedül Hidy Péter művelődésszociológiából vállalta föl a szigorlatot. (Sajnos, később hallottam, hogy hamarosan meghalt.)

Semmit nem értettem az egészből.

Ma már tudom, hogy törvény írta elő, hogy egyszerre nem lehet kettőnél több tantárgyból szigorlatoztatni! Akkor (már a harmadik évfolyam első félévi vizsgái előtt- közvetlen) viszont azért sem volt alkalmam tisztázni a dolgokat, mert ott állt mellettem- sürgetőn, az egyik évfolyamtársam a kartondobozzal. Örültem, hogy egyáltalán meglett az indexem! Arról nem is beszélve, hogy tele voltam vizsgadrukkal és szorongással az aktuális vizsga előtt. Már előre rettegtem az újabb gyanúsítgatásoktól!
Hiába a rendszerváltoztatás nevezetű felfordulás, hiszen velem szemben MINDEN MARADT A RÉGIBEN!
Ugyanúgy ki akartak buktatni a FŐISKOLÁRÓL, mint annak idején 1973-ban az érettségiről!
AKKOR MOST MI A CSUDÁNAK JÖSSZ NEKEM MÉG MINDIG A LEJÁRATÓS, HAZUG GYANÚSÍTGATÓ SZÖVEGEDDEL, hogy én tehetek minden negatív megkülönböztetésről!?

*
Egy társaságban felháborodottan elmeséltem hogyan jártam a szigorló vizsgámon. Senki nem szólt, csak néztek rám értetlenül. Aztán, pár nap múlva valaki a postaládámba tett egy kis könyvecskét Mansfeld Péterről és barátairól, az '56-os ,,pesti srácokról". (Ma már tudom, hogy ők nem is sejtették, hogy én semmit, de semmit nem tudok Bóna Rudiról, Mansdfeld Péterről és arról, hogy Agárdi Péter milyen jól ismerte őket. Így, feltételezte rólam, hogy egy ,,ellenforradalmár börtöntölteléknek" vagyok a valakije. Annyira elegem lett ebből is, meg abból is, hogy mióta felnőttek a gyerekek már olybá tűnt, mintha nekem nem is lenne hozzájuk közöm.
Nekem addig tényleg az egyetlen ,,művem" volt a családom. Ekkor elhatároztam, hogy fölveszem ismét F. nevét a -né toldattal, megtartva a saját nevemet is.)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=487255&sort=

Ebben, az 51. oldalon olvasható, hogy a ,,nagyember a rádiónál" Agárdi Péter osztálytársa volt Mansfeld Lászlónak, az 56-os pesti srác testvérének.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=268641&kid=487254&sort= Ebben a könyvben olvastam, hogy Mansfeld Péternek legjobb barátja volt Bóna Rezső, akit Rudinak becéztek. Azon nyomban szerettem volna mindent megtudni Mansfeld Lászlótól Bóna Rudiról...


Az utcánkban G. Lajos bácsival beszéltem arról, hogy mennyire vágytam mindig is egy idősebb fiú-testvérre. Sokszor éreztem, mintha lenne valahol távol, akinek én ugyanúgy hiányzom, mint ő nekem. Lajos bácsi mondta, hogy: - keresd meg Marikám! Én is most találtam meg Kanadában a fél-testvéremet, és amikor átölelhettem, az volt életem legboldogabb napja!". Ő elég bizalmas viszonyban volt anyával és tudhatott valamit ezzel kapcsolatban. Akkoriban (is) nagyon nyugtalanított a hajléktalanság kérdése és éreztem a sok utcára került ember szenvedését... Lehet, hogy Rudiét is megéreztem. De jó lett volna őt ismerni! Évekkel később, talán 2005-ben aztán rászántam magamat és fölhívtam Mansfeld Lászlót telefonon. Nagyon kedves volt és meg is beszéltünk egy találkozót a fodrász üzletében. Csakhogy, amikor odaértem, nem volt sehol és azt az üzenetet hagyta, hogy sürgősen el kellett mennie valahova. Legalább egy órát vártam rá, de feltűnt, hogy nem jött senki vendég, és aki ott volt fodrász, meg a barátnője, kényszeredetten társalogtak egymással. Annyira nyilvánvaló volt, hogy őt is fölhívta valaki telefonon és figyelmeztette a ,,veszedelemre", ami akkor érheti, ha szóba áll velem! Hááát, így jártam Mansfeld Lászlóval is! Amikor újra hívtam akkor már ki volt kapcsolva a telefonja és soha többé nem tudtam vele beszélni!

*
Visszatérve a diploma-munkára, amit mindenképpen meg kellett írni. http://furaila.xfree.hu/248314 F. örökösen azzal stresszelt, hogy anya ápolása miatt nem fogom tudni megcsinálni! Hiába mondtam, hogy már nagyok a gyerekek és nem kell őket ellátni, mint egy kisbabát, és ezért ott tudok anyáékkal lenni napközben... Éjszakánként, pedig megírom, amit meg kell írni. Egyébként is már minden itt megvan a fejemben. Csak meg kell majd szerkeszteni. Csakhogy, kutatómunkával és konzultációval is együtt járt a felnőttképzés feltérképezése. Mert végül is a FEEFI - a Német Népfőiskolai Szövetség Nemzetközi Együttműködési Intézete Budapesti Projektirodájával közösen - bevont minket, végzős hallgatókat abba a projektbe, amelyikben MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZÁNAK elkészítését tűzte ki célul. Számomra is felajánlották, hogy ösztöndíjasként térképezzem föl Soroksár felnőttképzését. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=370006&aid=248314
Sajnos, nem kaptam meg Pesterzsébetet... pedig ez volt minden vágyam! Így írok erről 1998 márciusában (amikor anya haldoklott a Baba utcai rehabilitációs kórházban). ,,A szakdolgozatomban leírt különböző kamarák és szakiskolák tevékenységéről sem készítettem standartizált interjút, mert helyileg a XX. kerületben működnek. Ezért, értelemszerűen a XX. kerületet kutató Sinkó Krisztina (JPTE Tanorg) szakdolgozatában, felnőttképzési térképén fognak megjelenni."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=370006&aid=248314

Bizony, alaposan kibabráltak velem, mert Soroksár akkor még csak három éve, hogy elvált Pesterzsébettől, Bp. XX. kerületétől és létrehozta a főváros XXIII. kerületét. Semmiféle felnőttképzést nem találtam Soroksáron, mert még mindig, minden miatt Pesterzsébetre jártak a Soroksáriak elintézni. Pontosan ezért is akartak különválni, mert elegük lett abból, hogy a német ,,sógorok" adományait mindig Pesterzsébet fejlesztésére költötték.
Nekem, viszont azt jelentette, hogy a Német Népfőiskolai Szövetség kitett a projektből. Majd az egészet - országosan - agyonhallgatták, mintha soha szó sem esett volna egy magyarországi FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZRÓL!

Ez is elsikkadt, mint az irodalmi szociográfiai pályázat! Kénytelen voltam Soroksár oktatási és kulturális életéről megírni a szakdolgozatot, amihez, viszont felhasználtam a Német Népfőiskolai Szövetségtől kapott segédanyagokat. Körülbelül tíz intézménnyel és vezetőjével tudtam beszélni, interjút készíteni. Valódi felnőttképzésről azonban ők sem tudtak információval szolgálni...

Itt látható: http://furaila.xfree.hu/248314

Bóna Mária Ilona

*
*

10. RÉSZLET B.G. LEVELÉBŐL, melyre az előző válaszokat írtam: ,,Megkérdezem, hól voltál mikor anya agyvérzést kapott, mert még a kórházba sem jöttél be. Mikor anyát haza hoztuk a kórházból állandóan ott voltam a gyerekeimmel együtt. Látod ez a különbség Te viszont megvetetted Őket! Pedig nekik csak köszönettel tartozol, mert felneveltek, tanítattak, / engem viszont nem./ hogy Te evvel nem tudtál élni az a Te bajod, ne másban keresd a hibát."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magára hagyott nemzedék árulói
  2016-10-08 04:32:35, szombat
 
  (Ajánlom ezen alábbi írásom elolvasását, különös tekintettel a Magyar Nyelvőr nyelvőrködés mögé megbújó kioktatásaira!)
-
El lehet képzelni milyen nagyon elkeserített ez az egész politikai helyzet, amikor arról olvastam, hogy 1999-től Bauer Béla volt az Ifjúsági és Sportminisztérium ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkárának szakértője. Az a Bauer Béla, aki - az alábbi újságcikk tanúsága szerint (megjelent a SZÁMALK-ban, a Karrier-Munkaerő c. rovatban, 2001. január 24-én) - elnyerte akkoriban az ,,ÉV EMBERE" kitüntető címet.
Az a Bauer Béla, aki az egész Felnőttképzési Atlasz létrejöttében ügyködött a Német Népfőiskolai Szövetséggel. Hogy miért lett agyonhallgatva az egész ,,projekt", azt nem tudhatjuk meg talán soha.
Végül is nem hinném, hogy történt valami érdemleges, valami olyan, aminek jótékony hatását megérezte volna az akkori ifjúság? Pedig Bauer érdemeit is hosszan sorolják a mellékelt újságcikkben. Pont, mint a Nemzeti Konzultációs Testület tudós konzulenseiét az internetes wikipédiában. http://furaila.xfree.hu/260817 (Az ÉV EMBERE)
Amikor, pedig 2001-ben valakitől kölcsönkaptam az ,,IFJÚSÁG 2000 GYORSJELENTÉS" című kiadványt és abban megláttam Bauer Béla nevét, mint az egyik szerkesztőjéét, már tudtam, hogy végérvényesen leírták egész nemzedékemet.

http://furaila.xfree.hu/260817_ (Gyorsjelentés...)

Minket, vagyis korosztályom maradékait magára hagyta és fogja hagyni a jövőben is a magát baloldalinak, vagy jobboldalinak valló politikai ,,elit".
*
Ekkor értettem meg azt is, hogy miért volt a főiskolán olyan szálka a személyem Bauer Bélának, Hidy Péternek és Agárdi Péternek. Ekkor értettem meg mindazt a negatív megkülönböztetést (diszkriminációt) amivel igyekeztek a főiskoláról kiebrudalni. Lehetőleg úgy, hogy szerintük: a ,,továbbtanulási alkalmatlanság"-om bebizonyosodjon...
*
Én meg kitartóan küzdöttem... miközben magánéleti tragédiák sorát kellett átélnem.
Egy valamivel nem számoltak, mégpedig azzal a szellemi tőkével, amivel felvérteződtem, mire végre felvételt nyertem az egyetem főiskolai karának levelező tagozatára! Nekem, szinte minden témából már ,,kész" dolgozataim voltak és csak fel kellett azokat frissíteni az új ismeretekkel.
*
Visszatérve a Felnőttképzési Atlaszra, még az is eszembe jutott, hogy talán azért vágtak bele a ,,projektbe" - eleinte belevéve engem is - mert én választottam ezt a szakdolgozati témát 1997 októberében. Hiszen, én voltam az, aki Dr. Csoma Gyula andragógia professzornak átadtam a kézzel megírt témaválasztásomat - felkérve őt ezzel arra, hogy legyen a konzulensem...
http://furaila.xfree.hu/260817 (Diplomaterv)
*
Tiszteltem őt, egész életművéért. Úgy voltam vele is, mint Pozsgayval. Nem érdekelt a politikai irányultsága, mert azt néztem, hogy milyen, mint EMBER. Nekem ők rokonszenvesek voltak emberileg és kész.
De, hogy mi történhetett azután, hogy átadtam Csoma Gyulának a szakdolgozati témaválasztásomról írott feljegyzést, azt már megint csak találgathatom.
Mert NEM ő lett a konzulensem. Talán, felháborította Agárdit és társait a témaválasztásom? Talán, mert féltek (a magukat szocialistának meg liberális-demokratának mondogató főiskolai oktatók) hogy még a szakdolgozatomban majd leleplezem őket?
Mármint azt, hogy ők voltak az elsők, akik piacosították az oktatást és a kultúrát - kirekesztve ezzel pont azt a réteget a kulturálódásból és az oktatásból, felnőttképzésből, amelyiket ,,munkás-paraszt" helyzetben ért a rendszerváltozás.
*
Itt szeretnék utalni Hoffmann Rózsára, a 2005-ben létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagjára, aki szintén az oktatás piacosításának szükségességéről cikkezett a rendszerváltozásban.
"" Dr. Hoffmann Rózsa 1948-ban született (Bajnai Rózsaként) Balatonfüreden, és Budapesten végezte tanulmányait.
Az ELTE-BTK-n szerzett - francia-orosz szakos - középiskolai tanári diplomát 1971-ben. Doktori fokozatot 1985-ben ért el. 1995-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézetének intézetvezető egyetemi docense lett. 2003 ősze óta a Mester és Tanítvány című pedagógiai folyóirat főszerkesztője. Tudományos munkásságát fordítóként kezdte és első írásait a '80-as évek elején a Szovjet Irodalom című folyóirat közölte. Pl. neki köszönhetően vált magyarul is olvashatóvá Jurij Guszev: ,,A szocialista forradalom korának irodalma" című műve. Később, az akkoriban (1991) liberálisnak számító Magyar Hírlapban a saját gondolatait közli ,,Piacgazdaságot a tanárképzésben" címmel.
Közéleti tevékenységének köszönhette, hogy Orbán Viktor meghívta a Testületbe.
Politikai pályafutását a rendszerváltozás előtt, a Magyar Szocialista Munkáspártban kezdte. 1988-ban lépett ki. 2003 óta a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tagja, 2009-ben a Kulturális Tagozat elnöke lett. 2006-tól országgyűlési képviselő a KDNP-frakcióban."" Bővebben itt olvashatunk róla:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoffmann_R%C3%B3zsa
*
*
A '80-as évek munkásai, az un. szocializmus idején, a társadalom peremére lettek taszítva (kontraszelektálva).
Mert, arra senki nem akar emlékezni, hogy az 1980-as munkás-parasztja nem azonos azokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát. Hanem, bizony, sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!
Hiszen, a fényes-szelek munkás-paraszt nemzedékének "felemelésével" egy-időben megtörtént azok ,,felhozása" is, akik többnyire nem véletlenül voltak ,,alul".
Belőlük, a ,,felhozottakból" lett az a gátlástalan - politikailag teljesen elvtelen módon - a hatalmat feltétel nélkül kiszolgáló réteg, amelyik segítségével diktatúrává lehetett változtatni a szocializmust.
Ennek a politikai diktatúrának volt ,,köszönhető" az a helycserés támadás, amivel 1945 utáni, de legfőképpen 1956 utáni évtizedekben helyet cserélt a munkás-parasztsággal.
Hogy ez mekkora tragédia, óriási ellentmondás volt, bizonyítja, hogy a szocialisták rendszerváltozás utáni, egyik oktatási minisztere: Báthory Zoltán is ezt a taglalja a "Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében. Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.
Báthory Zoltán olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző könyvében, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban. A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat "kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, a megélhetés szempontjából halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az "alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
*
Ez a tény egy másik, politikai ellentmondásra hívta fel a figyelmet, ami miatt - több írásomban is - fel kellett tennem régi-új kompetenséknek a nagy KÉRDÉST:
- ,,Hogyan lehetséges, hogy a Magyar Népköztársaságban, az uralkodó osztálynak kikiáltott munkásosztályhoz tartozó népesség volt az 1980-as években a legszegényebb?"
Erre az ellentmondásra is kaptam részleges magyarázatot a főiskolán, az egyik kultúraközvetítés elmélete c. szakirodalmi jegyzetből.
A szerző, egyetemi tanár az "értelmiségi" fogalmára és "funkciójára" keresett és talált magyarázatot, Szelényi Iván:
,,Az értelmiség az államszocialista társadalmak osztályszerkezetében" című műve alapján:.
"... a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma."
*
*
Ezen ismeretek birtokában már tudtam, hogy sem a jobbosnak, sem a balosnak mondott politikusok nem fognak semmit tenni - a kádári időkben a társadalom peremére taszított és 1990 után ott felejtett - nehéz-sorsúakért! Hiszen, ahhoz el kellene ismerni a tenger-sok panaszt, amit tartalmaztak a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" című szociográfiai pályázatra érkező pályamunkák.

Köztük a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. középdíjas szocioregény, amit én írtam és 2013-ban jelentettem meg "MATRIOTA MILONA" álnéven a magát ingyenességgel hirdető kiadónál! Ezt a könyvet nem tették ki a forgalmazásra kijelölt Líra Könyváruház polcaira, hanem külön meg kellett rendelni a pultnál és egy hét múlva érte mehettél volna, ha egyáltalán tudtál volna róla!

Így fordulhatott elő az a mostani méltatlan élethelyzet, hogy meg kell vásárolnom 18 eladhatatlannak nyilvánított kötetet 98.000,- Ft-ért! (A havi nyugdíjam 62.000,- Ft!)
*
*
Ugyanez lett a sorsa ,,MAGYARORSZÁG FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZA"-nak is.
Ennek az un. ,,elitnek" majd be kellene ismerniük azt is, hogy ők bizony minderről évtizedekig szinte semmit nem tudtak, vagy tétlenül szemlélték. Vagyis, az 1990 előtti évtizedekben hallgatólagosan hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen nagy válságon menjen keresztül a magyar nép.
Közülük is a NEHÉZ-SORSÚAK többsége, akik valóságos vészhelyzetbe kerültek 1990 után. Erről a vészhelyzetről írtam a Tudósítás Magyarországról (1946-1996) című szociográfiámat is, ami nagyon nem érdekelt senkit.
Nagyon el voltam keseredve. Ennek ellenére megpróbáltam tenni a dolgomat. Ugye, nekem is ,,tovább kellett lépni"-tudni MINDEN ÉV MINDEN NAPJÁN!
Pont úgy, mint ahogy a SORSTALANSÁG főhősének az alatt az EGY ÉV alatt, ott a koncentrációs táborban!

(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 119 db bejegyzés
Összes: 6973 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 3825
  • e Hónap: 30168
  • e Év: 566064
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.