Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyermeknapra
  2012-05-27 12:03:23, vasárnap
 
   
  Miért is "ragadtam tollat"? Azért, mert...
Itt kicsit hosszú lenne a felsorolás, mert annyi téma "hever az utcán", kavarog az agyamban, lelkemben, hogy igazán nehezemre esik arra az egyre összpontosítani amelyik miatt írni kellett.

Ez most éppenséggel a gyermeknap...
Gyermeknap kapcsán, pedig gyermekeinkre, unokáinkra gondolva - a mindennapi élet során is felmerül, hogy:
"Érdemes-e" a magyar (-állam és -polgár) arra, hogy túlélje ezt a társadalmi krízist (mindenféle válságot) amelyben élünk, vagy sem?

Miért érzem jogosnak e drámai kérdést?
Azért, mert az elmúlt évtizedek során annyi keserű tapasztalatot szereztünk mindannyian, hogy akkora erővel kellene összefognunk, kiáltanunk, hogy beleremegjen még az EU és a Magyar Parlament is!
Helyette hallgatnak az "írástudó", veszélyt érző asszonyok, lányok, anyák. Miért?
"Mert lekötnek bennünket a hétköznapi feladatok, küzdelmek. Nem érünk rá szervezkedni, irogatni, meg aztán úgysem jelenhet meg az ami a mindenkori "politika ellen szól!" Inkább úgy döntünk, hogy: nem szülünk, nem nevelünk gyermeket, gyermekeket, nem élünk családi életet; "húzzuk tovább az igát a nemszeretem munkahelyen, mert a rég kinőtt lakótelepi betonkaloda örökké emelkedő törlesztő-részletét-, a közüzemi díjat-, közös költséget-, a saját- és gyermekek tandíját, az öreg-beteg szülék ápolóját, gyógyászatát ki kell fizetni"! Miközben azon rettegünk, hogy 40-50 évesen nehogy utcára kerüljünk és azt a kis jövedelmünket is elveszítsük - naponta szembesülnünk kell azzal, hogy "rendszerváltozás" címén (ön)képviselők magánvállalkozásokba "mentették" az 1945 után "államosított" magánvagyonokat és a dolgozó nép által létrehozott intézményeket, gyárakat!
Lásd az 1989-es MSZMP KB jegyzőkönyveket! http://furaila.xfree.hu/234611

(Ezzel szemben: ismerek olyan 80-90 éves, kis-jövedelmű munkás-nyugdíjast, aki még most is annyira fél a tulajdontól - saját, háború előtti, erőszakkal kollektivizált tulajdonától - hogy 1990 után sem mert az iratok után menni és a jogos kárpótlási igényét bejelenteni! Milyen mélyen gyökerező félelmet hagyott az emberekben az 1945 utáni kemény, majd 1956 utáni ,,új gazdasági mechanizmussal" puhított több évtizedes diktatúra?!! Milyen jól jött ez a félelem a hatalmasoknak - és a velük PAKTUMot http://furaila.xfree.hu/212714 kötőknek 1994-ben! Milyen gyakorlott módon önnön hasznukra tudták és tudják - fordítani még napjainkban is!)

Mi pedig zokszó nélkül beletörődünk, hogy felemeljék a nyugdíjkorhatárt - úgy, hogy semmi lehetőséget nem kapunk arra, hogy munkaerőnket, szakmai tudásunkat megújíthassuk! Úgy, hogy a nálunk korszerűbb képzettséggel rendelkező gyermekeink: (a haza ifjúsága) pedig véglegesen megfosztottak legyenek - a kreatív munkavégzéssel megteremthető egzisztencia - az otthon- a családalapítás minden lehetőségétől!
Pedig milyen újraéledő hittel kezdtük nemzetállamunkat újraépíteni 1990-ben!
Milyen újraéledő hittel kezdtük kutatni magánéleti és kulturális "gyökereinket"!
Mi történt valójában az anyai (és pedagógiai) státusszal, a GYERMEKNEVELÉSSEL a "rendszerváltozás" előtt és napjainkban?

Sok minden. Például: a "gyest" munkaerőként, a társadalmi munkamegosztásból kirekesztettként megélt anyák (és apák) öntudatos polgárként tervezték újra családjuk és önnön életstratégiájukat.
Mire alapozták ezen életstratégiát?
Arra a nyilvánvaló és egyszerű feltételezésre, hogy végre eljött a megszenvedett diktatúra vége és végre érvényesül a Teremtő természetes erő és tudás - ellentételezve a "T"űröm, "T"iltom kontraszelekcióját!
Milyen tudásra gondolok?
Arra a szellemi (kulturális) tőkére, amelyet a nemzet sorsáért érzett és annak jobbításáért szolgálatba álló értelmiségiek képviseltek (MDF-alapítók).

Közülük is most inkább azokról az (anya)pedagógusokról szeretnék írni, akiket úgy ért a rendszerváltozás, hogy abszolút kiszolgáltatott helyzetben voltak, mert utódokkal "megspékelve" kellett a kapitalizálódó "versenyszférába" bekapcsolódniuk, holott semmilyen eszközzel (anyagi- tudásbéli- és kapcsolati tőkével) NEM rendelkeztek a "váltáshoz". No meg, szó nem volt az 1990-es választási kampányban a kapitalizmusról! MDF-kampány-szórólap http://furaila.xfree.hu/213604

Azokról a gyermekeket nevelő magyar anyákról szeretnék írni, akik 30-40 évvel ezelőtt úgy élték meg "kismamaságukat", mint valami "munkakerülők", mert terhesek mertek lenni, a "dolgozók rovására" szülni mertek - "számító, önzéssel, munka nélkül" akartak a gyes nevezetű segélyhez jutni!
Ha valaki mégis inkább vissza akart menni a szülés után dolgozni, akkor meg a túlzsúfolt bölcsődéket és óvodákat "felügyelők" azzal utasították el gyermekük felvételét, hogy: "Milyen egy rossz anya az aki nem él a nagyszerű lehetőséggel, szocialista vívmánnyal, hogy együtt lehet a gyerekével három évig?"!
Arról a megalázó körülményről sem szabadna megfeledkezni, hogy otthont sem alapíthatott - akkor sem(!) - (a lakásvásárlás jogát sem szerezhette meg) az aki nem "vállalt előre legalább két gyereket", vagy nem szülte meg előre "mások nyakára" gyermekeit!
Arról sem szabadna megfeledkezni, hogy voltak, akik nem tudtak az apák által megkeresett, fizetés nevezetű alamizsnából megélni és kényszerűségből vissza akartak menni a munkahelyükre dolgozni!
Azokról az anyákról sem szabadna megfeledkezni, akik valamilyen bedolgozást vállaltak a gyes alatt, így gondoskodván a gyermeknevelés költségeinek fedezéséről.
Miért olyan nagy dolog ez? Hát csak azért, mert bizony hosszú évekig törvényt szegett az a kismama (mert tilos volt pénzkereső munkát vállalni a gyes idején) aki ezt merészelte tenni!

Mi változott harminc-negyven évvel később?
Semmi az égvilágon!
Napjaink anyáinak is iszonyatos kettősségben, kíméletlen lelketlenségben kell - pont, mint a demográfiai csúcsok anyáinak - megélni anyaságukat!
Pedig a kímélet az életadás jogán, a GYERMEK miatt járna a szülő nőnek!
Miért? Azért például, mert a szülő nőnél és születendő gyermekénél nincs kiszolgáltatottabb ember a Földön!
Mi, emberek a fenemód civilizáltságunkkal megfeledkezünk erről. Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották és oldják meg az utódokról való gondoskodást.
Úgy tűnik, hogy az ember, minél "civilizáltabb", annál inkább elveszíti ezen képességét; annál inkább képtelen megszervezni a gyermeknevelést, és intézményeit.
Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy: míg a nyugati világ fogyasztói társadalmai sorban rájönnek arra, hogy az emberi utód évtizedekig tartó folyamattal válik (vagy nem válik) testben-, lélekben-, szellemiekben felnőtté és ezen felismerés alapján próbálják berendezni életüket társadalmaikat; addig nálunk, mint a ,,vaklónak", bele kell sétálnunk az összes csapdába?
A rendszerváltozásnak arról kellett volna szólnia, hogy: az új útvonalat bölcs előrelátással kijelölve, jobb utat "kitaposva" kezdjük meg azt a bizonyos életutazást!

1.) Vagyis, nem tudom elfogadni azt, hogy - demokráciával felcímkézve - rendeletek és törvények diktatúrájával elvegyék nemzedékem anyáitól az unokákhoz való jogot azzal, hogy az utánunk jövő generációktól még a lehetőségét is elveszik, hogy gyermekeket szüljenek és neveljünk!

2.) Nem tudom és nem is akarom elfogadni azt a tényt, hogy (az előzőekben leírt módon) gyesre "kényszerített" anyák ezreitől elvegyék azt jogot, hogy a nyugdíjjogosultságukba beszámíthassák ezen időszakot, mint szolgálati időt!

3.) Nem tudom és nem is akarom elfogadni, hogy rendszerváltozás címén olyan társadalmat akarnak "berendezni", és úgy, amelyben az anyák arra kényszerülnek, hogy letagadják anyaságukat, esetleg több évig tartó gondozó- nevelő- munkájukat!

4.) Nem tudom elfogadni azt az erkölcstelenséget, tisztességtelen szemléletet, ami miatt arra kényszerülünk például, hogy olyan munkaönéletrajzokon törjük a fejünket 40-50 évesen - egy-egy jobb, vagy akármilyen állás reményében, amelyben a gyesen töltött éveket úgy kell elhallgatni, vagy talán még annál is inkább(!), mint a börtönviselteknek a priuszukat!
(Tessék elképzelni, hogy még napjainkban is van olyan munkáltató, "aki" azzal utasítja el az ilyen jelentkezőt, hogy neki olyan emberre van szüksége, aki tud dolgozni, ugyanis nem kismama klubot akar nyitni, hanem komoly teljesítményt vár el és ugye a hosszú pihenőidő (gyes) alatt elkényelmesedhet az ember lánya, anyája...)

5.) Nem tudom elfogadni, hogy a törvénytervezetek tárgyalásai során vannak politikusok, akik a férfiakkal szembeni diszkriminációnak tekintik és elutasítják a nőknél a gyes éveinek szolgálati idő-kénti beszámítását, sőt a felnevelt gyermekek után javasolt évek "nyugdíj-jogosságát" is határozottan tagadják!
(Annál is inkább elviselhetetlen az új nyugdíjtörvény szemlélete, mert a szocialistának nevezett társadalomban úgy kezelték a gyeses anyákat, mint ingyenélőket és, ha nem volt a családban egy együtt érző nagyszülő, bizony úgy élték meg a gyest, mint a társadalomból száműzött bűnözők!)

6.) Nem tudom elfogadni, hogy rendszerváltásra hivatkozva sorra "alkotják" azokat a törvényeket - amelyekről nem lehet mást mondani, minthogy: gyermekellenes, tehát: nemzetellenes - és HIÁBA TILTAKOZUNK ELLENE! Nem tudom elfogadni, hogy mindez "velejárója" a rendszerváltozásnak! http://furaila.xfree.hu/213604
(Nem a kapitalizmusra szavaztunk, mert NEM EZT ÍGÉRTÉK! MDF-es szórólap. )

Miért nem hiszünk egészséges életösztönünknek, igazságérzetünknek?
Azért, talán, mert már nincs is meg bennünk, kihalt a háború utáni diktatúrában? Ezzel lenne magyarázható az is, hogy már észre sem vesszük - vagy talán majd csak akkor amikor már késő lesz - hogy: igen is az Élet ellen elkövetett sorozatos bűncselekményként éljük meg azt a részben céltudatos, részben öntudatlan politikai "munkát" és törekvést, amellyel megfosztani igyekeznek a társadalmat önmaga minőségi és mennyiségi reprodukálásától, vagyis egy szűk réteg privilégiumává igyekeznek tenni azt!

Azoktól pedig kiváltképp nem lehet és szabad mindezt elfogadni, akik az elmúlt évtizedekben olyan céltudatosan kialakították a "modern rabszolgatartás" intézményét - demokráciának hazudva - 1945- és 1990 után!
Főleg azoktól nem tudom elfogadni, akik csak hatalmi pozícióból tudtak politizálni, kiszolgálva egy nagyobb politikai hatalom érdekét, úgy hogy - ha kellett elárulták népüket, nemzetüket! Úgy és ott ártottak ahol csak lehetett, a "nép nevében" a "Nép"-nek, miközben gondosan ügyeltek megszerzett előjogaikra, privilégiumaikra!

A rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is ugyanarról van szó, csak az előjelek változtak meg. Maradt a nemzet folyamatos degradálása, a nép elárulása és csak a demagóg szlogen változott, imigyen:
"... ez a kapitalizmus, ez a piacgazdaság. Ezt akartuk, nem?" Ja, hogy nem ezt ígértük 1990-ben? Sajnos közben kiderült, hogy "nem azt tesszük amit szeretnénk, hanem azt amit kell"! http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=101985&n=furaila&blog
(Lásd az 1982-es IMF-törvényt, ami napjainkban is érvényben van.)

Még mielőtt megvádolnának azzal, hogy munka nélkül szeretnék jövedelemhez jutni, és visszasírom a "gondoskodó" állam intézményeit, ki kell jelentenem, hogy nagyon akartam egy olyan világot amelyben két ember magánügye az, hogy akarnak-e (és mennyi) gyereket. Mindig arra vágytam, hogy a szülő nő mellett ott lehessen oltalmazón gyermekének apja is!
Mindig úgy képzeltem el, hogy a leendő anyákat, apákat fel lehet készíteni a gyermek fogadására, nevelésére azzal is, hogy követhető modellként éljük meg saját szülőségünket. Ez, akkor (a 70-es, 80-as években) nem valósulhatott meg, de bíztam abban, hogy a rendszerváltozáskor úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az igazán jól képzett munkaerőnek olyan ára lesz, hogy meg tud belőle élni; otthont tud belőle teremteni, családot tud alapítani és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermeke anyjáról is tud gondoskodni amíg a gyermek(ek) igényli(k) a minden-napos gondoskodást, az anyai testi- lelki odafordulást!
Bűn volt a férfitól elvitatni a családfői szerepet! Bűn volt kirekeszteni őket a családi életből! (Tessék csak végigmenni Budapest utcáin, aluljáróin! Minduntalan belebotlunk a hajléktalan, középkorú férfiakba! Inkább ezt, az emberhez méltatlan létformát "élik", de akkor sem "hódolnak be holmi asszonynak, meg kölykeinek"! Áldozataik annak a téves életfelfogásnak, hogy aki gyereket gondoz, nevel és tanít az nem dolgozik!)
Igen is munka a gyermeknevelés, mégpedig személyiségformáló, nagy felelősségű alkotómunka, amiért nem jár fizetség!
A "fizetséget" utódaink fogják megkapni a teljes magukra hagyatottsággal, ellehetetlenítéssel.
(Nem véletlen, hogy még napjainkban is az értelmiségi foglalkozás-hivatás gyakorlói közül a PEDAGÓGUS a társadalmi hierarchia legalján van anyagi- és erkölcsi megbecsültségben egyaránt!)
Egy kicsit is átérezték ezt a súlyos létkérdést a ,,biológiai apák"? Valószínű igen, mert úgy félnek a gyermekáldástól, mint valami halálos betegségtől.

Milyen elembertelenedett nemzet az amelyik ilyen céltudatosan és módszeresen lepusztítja és kipusztítja önmagát?
Talán mégis azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy "ezt a kultúrájában is haldokló népet le kell váltania egy életrevalóbbnak, pl ...... .........".? Mert bizonyos körökben újra és újra felmerül ez a kérdés! Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy halálra vagyunk ítélve?(!)
A "kivégzés", az önpusztítás tömeges, módszeres és folyamatos... (meddővé tétel, magzatlehajtást előidéző tabletta, terhesség-megszakítás - otthonteremtési lehetőségek helyett.)

Éppen ezért: ezennel kijelentem, hogy tiltakozom minden, a közszolgálatinak nevezett televízióban, rádióban és sajtóban megjelenő gyermeknapi (és nőnapi- anyák-napi) "ünnepinek" szánt műsor, minden leírt, vagy kimondott szó ellen, amellyel a női létet és az anyaságot akarják köszönteni!!!

Tiltakozom:
- mindaddig, amíg a mindenkori hatalom nem változtat családpolitikáján, a magyar ifjúság nevelésének, oktatásának, képzésének "politikáján" - a fentiek figyelembevételével;
- mindaddig, míg nem teszi jóvá az elmúlt lelketlen 52 év minden, családellenes bűnét azzal, hogy rehabilitálják az anyaságot, az apaságot, vagyis a szülői hivatást;
- mindaddig, míg a törvényhozók nem veszik figyelembe azt a nagyon fontos tényt, hogy EMBER nem alkothat nagyobbat, mint egy másik EMBERT;
- mindaddig, míg nem úgy tekintenek a mindenkori GYERMEKRE, a jövő felnőttjére, mint az emberiség civilizációjának - és minden más alkotás -létrehozójára;
- mindaddig, míg a civilizációs vívmányokat arra használhatják a hatalommal rendelkezők, hogy az azt létrehozó EMBEREK és utódaik ellen lehessen fordítani;
- mindaddig, míg a HAZA- Magyarország földjén nincs szavatolva a mindenkori szülők és gyermekeik számára a lakhatáshoz való jog, mint alapvető emberi jog!

Miközben e sorokat írom két művészi módon alkotó- és gondolkodó jut eszembe, akik helyettünk, nők helyett ,,fogalmazták" meg az anyaságról, a GYERMEKről gondolataikat.
Az egyik: Mikes Kelemen, aki 1725-ben a LXII. számú fiktív levelében így üzen az utókornak, (képzeletbeli nénikéjének):
"...jól nevelt, jól oktatott eszes leány asszonnyá változván, a fiát mind jól tudja nevelni, oktatni és tanítani, és aztot tehát az ország szolgálatjára alkalmatossá tenni..."

A másik: Michelangelo Pieta című szobra, http://furaila.xfree.hu/64792
amely szimbóluma lehetnek e modernnek nevezett korunknak: Jézus a rosszul értelmezett emancipáció "oltárán" feláldozott gyermekek millióit szimbolizálva, Mária pedig a feláldozott anyai hivatás mélységes gyászáé.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: privilégiumaikra, nemzetállamunkat, életösztönünknek, rendszerváltozás, rendszerváltásra, kirekesztettként, közszolgálatinak, megbecsültségben, civilizációjának, elkényelmesedhet, nyugdíjkorhatárt, reprodukálásától, magzatlehajtást, elviselhetetlen, rabszolgatartás, jegyzőkönyveket, legpraktikusabb, hagyatottsággal, gyermeknevelést, lelketlenségben, gyermekáldástól, otthonteremtési, életrevalóbbnak, kényszerűségből, kapitalizmusról, bekapcsolódniuk, magánvagyonokat, összpontosítani, tisztességtelen, kiszolgáltatott, életfelfogásnak, versenyszférába, rehabilitálják, kapitalizmusra, felfordulásban, társadalmunkat, egyre összpontosítani, mindennapi élet, társadalmi krízist, elmúlt évtizedek, hétköznapi feladatok, nemszeretem munkahelyen, közüzemi díjat-, öreg-beteg szülék, 1945 után, 1989-es MSZMP, iratok után, jogos kárpótlási, 1945 utáni, hatalmasoknak –, velük PAKTUMot, nálunk korszerűbb, Magyar Parlament, MSZMP KB, HIÁBA TILTAKOZUNK ELLENE, HAZA- Magyarország, Mikes Kelemen, Michelangelo Pieta, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor 5 éves voltam,  Nyíljatok meg  képre írva Március 15 -re emlé...  Kokárda  Szép álmokat!  A Mindenható Istenben bízva  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Atyám !  Március  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  1848. március 15-én  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Isteni zsebkendők  A kávé  Jó éjszakát  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nyíljatok meg  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Imádkozás Krisztus értelméért  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Aztán itt van egy másik szerep...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Szép estét kedves látogatóimna...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Szép álmokat!  Müller Péter tollából  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  A nemzet csak akkor...  Müller Péter tollából  Cicus virággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyre összpontosítani, mindennapi élet, társadalmi krízist, elmúlt évtizedek, hétköznapi feladatok, nemszeretem munkahelyen, közüzemi díjat-, öreg-beteg szülék, 1945 után, 1989-es MSZMP, iratok után, jogos kárpótlási, 1945 utáni, hatalmasoknak &#8211, velük PAKTUMot, nálunk korszerűbb, haza ifjúsága, kreatív munkavégzéssel, családalapítás minden, társadalmi munkamegosztásból, megszenvedett diktatúra, nemzet sorsáért, 1990-es választási, gyermekeket nevelő, gyes nevezetű, szülés után, túlzsúfolt bölcsődéket, rossz anya, nagyszerű lehetőséggel, gyerekével három, megalázó körülményről, lakásvásárlás jogát, apák által, munkahelyükre dolgozni, gyes alatt, gyermeknevelés költségeinek, gyes idején, demográfiai csúcsok, életadás jogán, szülő nőnek, szülő nőnél, kicsit nézni, legpraktikusabb módon, utódokról való, nyugati világ, emberi utód, összes csapdába, bizonyos életutazást, unokákhoz való, utánunk jövő, előzőekben leírt, anyák arra, fejünket 40-50, gyesen töltött, ilyen jelentkezőt, hosszú pihenőidő, ember lánya, törvénytervezetek tárgyalásai, férfiakkal szembeni, gyes éveinek, felnevelt gyermekek, szocialistának nevezett, gyeses anyákat, együtt érző, társadalomból száműzött, kapitalizmusra szavaztunk, háború utáni, részben céltudatos, társadalmat önmaga, szűk réteg, elmúlt évtizedekben, nagyobb politikai, rendszerváltozás nevezetű, előjelek változtak, nemzet folyamatos, demagóg szlogen, 1982-es IMF-törvényt, olyan világot, leendő anyákat, gyermek fogadására, minden-napos gondoskodást, anyai testi-, férfitól elvitatni, családfői szerepet, családi életből, emberhez méltatlan, téves életfelfogásnak, teljes magukra, társadalmi hierarchia, súlyos létkérdést, amelyik ilyen, önpusztítás tömeges, közszolgálatinak nevezett, anyaságot akarják, mindenkori hatalom, magyar ifjúság, elmúlt lelketlen, szülői hivatást, nagyon fontos, másik EMBERT, mindenkori GYERMEKRE, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 380
  • e Hónap: 3506
  • e Év: 35236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.