Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egymásba kapaszkodva
  2013-09-10 01:51:14, kedd
 
   
  TIBORCA története
I. f., 27. r.
ADJÁTOK VISSZA A GYÖKEREIMET!

Egymásba kapaszkodva

Azt hiszem Pancsinak is hiányoztam, mert hamarosan egy cédulát küldött a művezetőjével. Ebben - a kamaszosan kuszált betűkkel, de jó helyesírással - megírt levélben randevúra hívott.

Boldogan mentem. Jó volt viszontlátni. Valamelyik stadion (már nem emlékszem melyik) bejáratánál várt mindhárom barátjával. Hosszan szájon csókolt, amikor üdvözöltem!
A többiektől is kaptam egy-egy puszit. Ebből tudtam: befogadtak. Boldog voltam!
- A lányok hogy-hogy nincsenek itt?
- Ők nem fociznak, mint te. Gondoltuk, téged is érdekel ez a mérkőzés?
- Hogyan tudtátok meg, hogy tagja vagyok az Építők SC női-foci csapatának?
- A fater mesélte, meg a Nándi.

Ez utóbbit Pancsi legjobb barátja mondta. Ekkor tudtam meg, hogy az egyik elsőszámú vezető az apja a cégnél. Nándi, pedig a brigádvezetőjük, aki már volt is kint megnézni az egyik mérkőzésünket, amikor a Feminával játszottunk.
Azt mesélte nekik, hogy:
,,Nagy élmény volt! Először nem is ismertem meg a Tiborcát. Csak azt lehetett látni, hogy egy kis ,,kandó mozdony" vezeti a labdát a pályán és hullanak körülötte az emberek. Ha valaki jól akar szórakozni meg kell nézni!"

Pancsival ettől fogva ,,jártunk" együtt. Mentünk kettesben moziba, a Margitszigetre- a Duna-partra sétálni. Először ügyetlenül keresgéltem a kezét, hogy megfogjam, de ő határozottan hol a derekam ölelte, át, hol a vállam.

Így, egymásba kapaszkodva jártunk ezentúl mindenhova.

Huszonöt évesen éltem át azt, amit tizenéves koromban szerettem volna!
Soha nem értettem annyira egyet azzal a közmondással, hogy: ,,jobb későn, mint soha", mint ekkor!

Pancsival minden olyan természetes volt, hogy meg is feledkeztem a köztünk lévő korkülönbségről! Soha nem jutott eszembe, amikor együtt voltunk!
Csakhogy, egyszer beültünk egy presszóba beszélgetni a Móricz Zsigmond körtéren. Ránk nézett a pincérnő és kérte a személyi igazolványunkat:
- Csak akkor szolgálhatom ki magukat, ha igazolják, hogy elmúltak tizennyolc évesek!
Rettenetes szégyenkezés közben adtam oda neki a személyimet. Pancsi, viszont nagyon büszke volt arra, hogy nem nézték ki belőlünk, hogy ,,nagykorúak" vagyunk.
Azt hiszem ettől fogva kezdtem gyanakodni: nemcsak azért igazoltattak...

Ekkor: azt is megsejtettem, hogy ez a kapcsolatom sem tarthat sokáig - mert valahol, valakik úgy fognak dönteni! Vagy, talán már el is döntötték.
Az addigi, tapasztalat-szülte feltételezésemtől visszatértek a szorongásos gondolatok. Éjszakánként - alvás helyett - egyre azon törtem a fejem, hogy elmondhatom-e és hogyan a zűrös, gyötrelmes életem történetét ?

Miközben, boldogan- összeölelkezve ,,szórakozni" jártunk, egyre arra gondoltam, hogy: ,,fel kellene ezt a fiút készíteni a ránk leselkedő veszélyre"!
Halogattam a dolgot, mert ha ott volt mellettem, és éreztem a magabiztos ölelését, elkerült a szorongás.

Amikor elköszöntünk egymástól, éreztem csak, hogy tőlem várja a következő randi időpontjának és helyének megbeszélését. Talán, mert úgy gondolta - amiért idősebb vagyok - jobban tudom, hogy mihez lenne kedvem, meg mikor van szabadidőm... Én, meg azért nem kezdeményeztem soha az újabb találkozásokat, mert féltem, hogy bajt hozok rá.

*

Egy ilyen alkalom után, amikor nem beszéltünk meg újabb randit, hivatott a legjobb barátjának apja a vezetői irodájába. Bent volt a felesége is, aki nem is dolgozott a cégnél. Le sem ültetett, hanem kerek-perec megkérdezte:

- Ugye nem gondolja komolyan ezt a kapcsolatot a fiam barátjával?

Amiért egy szót sem tudtam kipréselni magamból, mert majd megfulladtam az elfojtott sírástól, folytatta:

- Ne tegye tönkre egy magánál fiatalabb ember életét! Szakítson vele!

- Én nem akarok mást, mint családot alapítani. Egy szerető férjről álmodom, akinek szülhetek gyerekeket. Meg saját lakásról... Én semmit nem akarok Pancsira rákényszeríteni! Csak egyet tudok, hogy nagyon szeretem és azt is tudom, hogy előbb-utóbb el kell engednem...

- Erről van szó. Jó, hogy így gondolja, és nem kell intézkednem!

*

Ezután sem tudtam hogyan keveredtem haza. Átsírtam a hétvégét. Majd belehaltam, hogy nem tudtam Pancsival beszélni! (Ezt a főnöki- figyelmeztető beszélgetést szégyenemben sem mondtam volna el neki.)

Szabályosan belebetegedtem az egészbe. Hétfőn nem tudtam dolgozni menni a magas láztól. A körzeti orvos azt mondta: influenza. Betelefonáltam a munkahelyemre az egyik nyilvános telefonfülkéből. Órákig tartott, mire találtam egy működő telefont.
Akkoriban nem volt az embereknek telefonjuk. Szerettem volna hamar meggyógyulni, mert féltem: soha többé nem tudok beszélni Pancsival!
Amint így szomorkodva fekszem a láztól (meg a bánattól) bágyadtan: csöngetnek. Apu ment ki kaput nyitni. Jön is vissza hamarosan. Hallom, hogy súgva mondja anyunak:
- Valami hosszú-hajú huligánok a ,,lányt" keresik.

Úgy ugrottam ki az ágyból, mint aki egy szempillantás alatt meggyógyult. Szaladtam volna ki a kapuhoz, de anyu nem engedett. Elállta az utamat.
- Majd én! - mondta.
- Anyu ne küldd el őket! Nagyon szeretnék velük beszélni!

Mentem volna utána, de akkor vettem észre, hogy hálóingben vagyok. Éppen-hogy magamra kaptam valamit, amikor már bent is voltak a verandán. Olyan aranyosak voltak a hosszú hajukkal, a rettenetesen bő (trapéz)gatyájukban, bumszli orrú, vastag talpú cipőjükben, hogy legszívesebben a nyakukba ugortam volna! Ráadásul, mindegyik egy kis virágcsokrot szorongatott a kezében! Kamaszos restelkedéssel átadták a virágot és elmondta a vezető-apukás srác, hogy
- azért jöttünk, mert hallottuk, hogy beteg vagy. Meg aztán, meghívunk a búcsúztatónkra.

Elképzelni nem tudtam, hogy mit búcsúztatnak. A lényeg az, hogy azt akarják: én is ott legyek! Boldog voltam! Éjszaka megköszöntem Istennek, hogy idevezérelte hozzám kis barátaimat és szívbéli kedvesemet! Meg is gyógyultam.

Szükségem is volt az egészségre, mert megkezdődött a következő tanév.
Már nem sírdogáltam, amikor megláttam a másik padsorban ülő volt-barátom -osztálytársamat. Még a folyosón is oda tudtam menni beszélgetni ahhoz a cigarettázó társasághoz, amelyikben ott láttam őt.

Volt kollégáimhoz, a gépészeti osztályra visszajártam kávézni.
Nem sok titkom volt előttük. Ekkoriban rákérdeztek:
- Minek örülsz annyira?
- Én?
- Te, bizony! Még soha nem láttalak ilyennek!
- Milyennek?
- Gyerekek! Ti is látjátok, amit én? A ,,Macának" egyfolytában fülig ér a szája -
mondogatták volt kollégáim egymásnak.

Hát, ilyen hatással volt rám ez a szerelem, amiről csak sejtettem, hogy hamarosan szakítással fog végződni...
Egy sörözőben tartották a búcsúztatót. Kiderült, hogy Pancsit és barátját behívták sorköteles katonai szolgálatra. Pancsit egy pesti laktanyába; barátját, pedig Pápára. Eleinte úgy jártam hozzá látogatni, mint egy lány az ő kis bakájához, akinek megígéri, hogy megvárja.

*

Osztálytársam ismét telefonon hívogatott a munkahelyemen, mert találkozni akart velem. Megbeszéltem vele egy alkalmat, amikor együtt mehettünk haza a lakhelyünkre, és útközben beszélgethettünk. Ekkor mondta el nekem:
- Amikor szakítottunk, előtte ,,kidobott" az asszony. Azért mentem hozzátok, mert azt hittem, hogy befogadnak a szüleid, meg segítenek majd. Hiszen, már csak te laktál akkor otthon. Olyan szép, tágas kis kertes házatok van.
- Csakhogy abban a házban nekem soha nem volt helyem, mint gyereknek! Számtalanszor kizártak, éjszakai kóborlásra kényszerítve...
- Soha nem mondtad. Én erről semmit nem tudtam. Még irigyeltelek is téged.
- Én, meg szégyenemben nem mertem róla beszélni.

Még sok-mindenről beszélgettünk. Elmondta ifjúságának történetét. Talán, ismét beleszeretek, ha azzal a furcsa szakítással a bizalmatlanság nem fészkelte volna bele a lelkembe magát.

Talán, ha nem ismerem meg közben Pancsival a bűntudat nélküli szerelmi boldogságot... Talán, ha nem lett volna olyan érzésem közben, mintha feladatot teljesítene? Egy idő után megkérdeztem:
- Meddig akarsz kísérgetni? Most nem félsz, hogy ismét kidob a feleséged?
- Ez most más. Már nem vagyok olyan gátlásos. Történt velem közben egy és más... Majd akkor, ha megváltozik a neved, tudni fogom, hogy vége. Vagyis, ha férjhez-mész.

Ez utóbbi mondata végleg bizalmatlanná tett. Már nem éreztem többé barátomnak őt...

*

Ebben a tanévben az írásbeli vizsgadolgozataim sorra elégtelenek lettek. Állandóan jelentkeznem kellett szóbeli javításra a kettesért! Ettől aztán, örökös vizsgadrukkban éltem.

A munkahelyemen behozták az irodára dolgozni Pancsiék kollégáját. Azt a fiatalembert, aki az NDK út előtt kikísérte őket a Nyugatiba. Nagyon rokonszenves volt. Azt hittem, hogy majd megoszthatjuk egymás-közt a feladatokat.
Bíztam benne, hogy jól kijövünk majd egymással.

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: beszélgethettünk, telefonfülkéből, korkülönbségről, brigádvezetőjük, osztálytársamat, rákényszeríteni, igazolványunkat, búcsúztatónkra, bizalmatlanság, vizsgadrukkban, találkozásokat, kezdeményeztem, margitszigetre, összeölelkezve, legszívesebben, betelefonáltam, restelkedéssel, belebetegedtem, számtalanszor, munkahelyemen, megbeszélését, helyesírással, osztálytársam, megoszthatjuk, szempillantás, bizalmatlanná, figyelmeztető, mérkőzésünket, művezetőjével, munkahelyemre, beszélgettünk, szakítottunk, jelentkeznem, megkérdeztem, határozottan, szégyenemben, cédulát küldött, kamaszosan kuszált, lányok hogy-hogy, fater mesélte, egyik elsőszámú, egyik mérkőzésünket, derekam ölelte, köztünk lévő, presszóba beszélgetni, személyi igazolványunkat, szorongásos gondolatok, fiút készíteni, ránk leselkedő, magabiztos ölelését, következő randi, újabb találkozásokat, ADJÁTOK VISSZA GYÖKEREIMET, Építők SC, Móricz Zsigmond, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
04.08. 21:13 Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
04.08. 21:13 Keller Ákos továbbra is külföldön kosárlabdázna
04.08. 21:13 Szíria - Moszkva: hiteltelen a Damaszkuszt elmarasztaló OPCW-jelentés
04.08. 21:13 Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus...
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
04.08. 20:43 Koronavírus - Cuomo: New York államban kedden 779-en haltak meg
04.08. 20:43 Koronavírus - Az ukrán kormány meg akarja tiltani állampolgárainak, hogy el...
04.08. 20:33 Koronavírus - Törökországban ismét rekordmértékben nőtt az igazolt fertőzöt...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Egészségügyi Világnap  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Karantén Passió 2020.04.05  Mai humor 2020.04.07  Ló és a kutyabari  Jó reggelt kedves látogatóimna...  100 éves a magyar gyász  Mai harmónia kártyám  Imádság  Húsvéthétfőre, Locsolásra Igyu...  Kellemes kávézást!  A mi Getszemánink  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Hogyan vegyünk részt online sz...  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Nyuszi kislány  Bízz az Úrban, mert karja megs...  Facebookon kaptam  Pestis Járvány megszűnése  Facebookon kaptam  Png virág  Png kislány  Imádság  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Tavaszi kép  Világvége  A Golgotán áll a Kereszt..  Kellemes délutánt  Húsvét  Facebookon kaptam  Kölyök cicák  Facebookon kaptam  „Ellenszél volt”  Az Emmauszi tanítványok  Weöres Sándor - Rongyszőnyeg  Bízz az Úrban, mert karja megs...  Két kutya beszélget  Biztonság  Vécén  Mai napi mosoly!  Miért jó Istennel kapcsolatba ...  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Mai harmónia kártyám  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Facebookon kaptam  Szavazok  Facebookon kaptam  Mai humor 2020.04.07  Szívetek legyen vidám . . .  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Nyuszi csokorral  Felfelé törő  Tamkó Sirató Károly: Bíztató  Lehulott a Jézus vére  A mi Getszemánink  A mi Getszemánink  Nyuszi csokorral  Bízz az Úrban, mert karja megs...  A mi Getszemánink  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvét  Facebookon kaptam  Nyuszi tojásokkal  Pio atya mélyen és feltétlenül...  Minden a javunkra van  Fekete István: Nincs az a viha...  John Aurilia kapucinus atya Pi...  Kölyök cicák  Vízcseppes rózsa  A legnagyobb szeretet  Aggodalom  Ünnep váró napok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány nyuszikkal  Húsvét  Facebookon kaptam  Drótszamáron érkezett a barka ...  Nyuszi és a kiscsibe  8. Hittanóra: Szentek közösség...  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Lehulott a Jézus vére  Ünnep váró napok  Aranyosi Ervin: Felfénylő vilá...  02. Nagyheti-húsvéti szereplők...  Tavaszi kép  Világvége  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Imádság  Aranyosi Ervin: Felfénylő vilá...  Kirakós  Kislány rózsával  Nyuszi kislány  Útravaló – 2020. április...  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
cédulát küldött, kamaszosan kuszált, lányok hogy-hogy, fater mesélte, egyik elsőszámú, egyik mérkőzésünket, derekam ölelte, köztünk lévő, presszóba beszélgetni, személyi igazolványunkat, szorongásos gondolatok, fiút készíteni, ránk leselkedő, magabiztos ölelését, következő randi, újabb találkozásokat, ilyen alkalom, legjobb barátjának, vezetői irodájába, fiam barátjával, elfojtott sírástól, magánál fiatalabb, szerető férjről, főnöki- figyelmeztető, magas láztól, körzeti orvos, egyik nyilvános, működő telefont, embereknek telefonjuk, szempillantás alatt, hosszú hajukkal, nyakukba ugortam, vezető-apukás srác, következő tanév, másik padsorban, cigarettázó társasághoz, gépészeti osztályra, sörözőben tartották, pesti laktanyába, házban nekem, furcsa szakítással, lelkembe magát, bűntudat nélküli, írásbeli vizsgadolgozataim, munkahelyemen behozták, irodára dolgozni, beszélgethettünk, telefonfülkéből, korkülönbségről, brigádvezetőjük, osztálytársamat, rákényszeríteni, igazolványunkat, búcsúztatónkra, bizalmatlanság, vizsgadrukkban, találkozásokat, kezdeményeztem, margitszigetre, összeölelkezve, legszívesebben, betelefonáltam, restelkedéssel, belebetegedtem, számtalanszor, munkahelyemen, megbeszélését, helyesírással, osztálytársam, megoszthatjuk, szempillantás, bizalmatlanná, figyelmeztető, mérkőzésünket, művezetőjével, munkahelyemre, beszélgettünk, szakítottunk, jelentkeznem, megkérdeztem, határozottan, szégyenemben, szolgálhatom, irigyeltelek, kényszerítve, beleszeretek, közmondással, elköszöntünk, szorongatott, megfulladtam, búcsúztatnak, megköszöntem, virágcsokrot, rettenetesen, meggyógyulni, beszélgetést, idevezérelte, megkezdődött, visszatértek, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 53 db bejegyzés
Összes: 7683 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 1443
  • e Hónap: 3499
  • e Év: 75846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.