Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A felnőttképzésről... 1.
  2014-03-26 23:51:24, szerda
 
   
  A FELNŐTTKÉPZÉSRŐL FÓRUMOZTAM ORBÁN VIKTOR VENDÉGKÖNYVÉBEN
1. rész

Orbán Viktor Vendégkönyvében, ahogy kezdtem megismerni az évek óta kialakult szokásrendet, úgy jöttem rá arra, hogy teljesen felesleges őt megszólítani. Teljesen felesleges személy szerint neki írni, mert a Vendégkönyv ,,tulajdonosa" helyett - amolyan törzsbeíróknak álcázott moderátorok - véleményezik a beírók gondolatait.

A szocializmusnak nevezett időszakban megszokott sémákban való gondolkodástól sajnos ők sem tudtak még megszabadulni. Szerintük, aki nemzeti az többnyire jobbos, meg konzervatív lehet. A balos meg csakis ,,komcsi" és ehhez hasonlók...
Egyben megegyeztünk: bíztunk Orbán Viktorban, akiben az össz-magyarság miniszterelnökét láttuk. Bizakodtunk, függetlenül attól, hogy a 2002-es választásokon nem a Fidesz alakíthatott kormányt. Sokunknak nagy csalódás volt ez, amit azóta sem tudtunk kiheverni. Én is, mint MDF-es kampányoltam a Fidesznek, mert választási szövetséget kötött a két párt. De bizony olyan sok rossz tapasztalatot szereztem, hogy már előre rettegtem, ha nem hajlandók változtatni a kommunikáción, akkor ismét és ismét veszíteni fog(unk).
Akkor még azért, abban is reménykedtem titokban, hogy közben, majd a személyes szabadulásomat is ki fogom tudni végre vívni...

Azt hittem teljes naivsággal, hogy azért nem tudják megfelelően megszólítani a másik szekértáborhoz tartozókat, mert nem tudják hogyan kell. Én, pedig elkezdtem magyarázni nekik, hogy milyen is az a ,,munkás-paraszt", aki állítólag 1990-ig hatalmon volt és milyen ,,nagyon jó dolga" is volt a kádári időkben...

-.-.-.-.-

Bóna Mária Ilona 2005-10-06 09:51:13

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ismét szeretném egyik SZÍVÜGYEMET megosztani Önnel. Ez a felnőttképzés helyzete. 1998-ban, német segítséggel és szervezéssel elkészült Magyarország első Felnőttképzési Atlasza. Ebben, mint fővárosi, végzős főiskolás, az egyik peremkerület "feltérképezését" kaptam feladatul. Amiért semmilyen felnőttek oktatásával, képzésével nem találkoztam, kitettek a "projektből". Mintha én tehetnék róla! Mintha én végeztem volna rosszul a munkámat! Diplomamunkámat azért elkészítettem, mert "feltérképeztem" oktatási és kulturális helyzetét: minden intézményt számbavéve. Tettem ezt annak ellenére, hogy az adatgyűjtés során senki kompetens nem akart velem szóbaállni. Az egyik egészségügyi intézmény vezetője azt mondta, amikor elmondtam jövetelem célját: "Mi a csuda az az andragógia? ...településen nagyon egészséges lelkű, vállalkozó szellemű emberek élnek. Nincs szükségük semmilyen felnőttképzési hókusz-pókuszra!" Nahát, ebben a kerületben tartja magát a legmasszívabban a ballibearális politika!

-.-.-.-


Az alábbi, a 43. sz. oldalon, a harmadik bekezdésben írok arról a pulmonológus főorvosról, akivel a soroksári szakorvosi rendelőben találkoztam, és aki kioktatott arról, hogy:
- ,,Egészséges lelkű, vállalkozó szellemű emberek élnek Soroksáron, akiknek nincs szükségük semmiféle felnőttképzési (andragógiai) hókuszpókuszra!"

Engem ez az egész hozzáállás olyannyira fölháborított, hogy akkor a Német Népfőiskola számára elkészített ,,VIZSGÁLÓDÁS"-hoz hozzá kellett fűznöm azt a nagyon határozott és még ma is aktuális véleményemet, hogy: ,,...csak arról feledkezik meg, hogy a németországi- ausztriai ,,sógor" számítógépen követi üzleti és ipari vállalkozásának minden változását. Hol vagyunk mi még ettől?
Nem felelőtlenség a rendszerváltoztatás nyolcadik évében elvárni az emberektől, hogy minden eszköz - tudás, termelőeszköz, induló tőke, valódi kárpótlás - nélkül meg tudjon felelni az új viszonyoknak, követelményeknek?"


A szakdolgozatban sem hallgattam el mindezt és végül belevettem az összegzésbe:

,,Vizsgálódásom célpontja Soroksár, Bp. XXIII. Kerületének általános és kulturális, a politikai és a szakmai felnőttképzés vagy továbbképzés területei:
- különböző kamarák,
- a szakszervezet és a gazdasági oktatási intézményei,
- magán felnőttképzési és továbbképző intézmények,
- népfőiskolák,
- TIT egyesületek,
- szakiskolák és főiskolák,
- egyházak által fenntartott továbbképzési intézmények,
- üzemi továbbképző intézmények
működésének feltérképezése volt.
E munka eredménye ez a szakdolgozat.
Készítése során újra és újra Soroksárra indultam és mindig Pesterzsébeten ,,kötöttem ki". Hogy miért?
A válasz remélem megtalálható majd a dolgozatban!
Soroksár 1997-ben még egyenlőre igazi ,,fehér lap" (tabula ráza) - nagyon sok ígéretes lehetőséggel - a felnőttképzés és továbbképzés szempontjából. A jövő művelődésszervezőjének, kulturális animátorának, andragógusának valódi kincsesbánya!"


Nos, ennek is már (most, hogy e sorokat írom) tizenöt éve! Azóta, pedig hogy bemásoltam a Vendégkönyvbe, hét év telt el mostanáig.

Sajnos, a vendégkönyvi bejegyzésemre sem kaptam véleményt, pedig a Fidesz azzal a szlogennel kampányolt, hogy: ,,Szavazz a VÁLTOZÁSRA!"

Akkor sem és azóta sem árulta el nekem senki, hogyan a csudában szavazzon bárki egy elképzelhetetlenül ISMERETLEN VÁLTOZÁSRA?

Ami még ennél is fontosabb: hogyan változzon szegény kis magyar átlagpolgár, ha a ,,hogyan"-ról, még a vezetőinek sincs semmiféle határozott elképzelése? Azokról meg nem is beszélve, kiknek évtizedekig - a kádári időkben - az volt az egyetlen érdemük, hogy ,,mertek kicsik lenni"! Mint ahogy azt Kovács László (emeszempés, majd 1990 után) emeszpés ogy. majd EU-parlamenti képviselő tanácsolta- valósággal megparancsolta választópolgárainak.

(folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: követelményeknek, felnőttképzésről, miniszterelnökét, legmasszívabban, vállalkozásának, szocializmusnak, vendégkönyvében, feltérképezését, diplomamunkámat, szakdolgozatban, megparancsolta, felnőttképzési, feltérképezése, szabadulásomat, pesterzsébeten, törzsbeíróknak, szekértáborhoz, andragógusának, gondolkodástól, miniszterelnök, hókuszpókuszra, feltérképeztem, felnőttképzés, megszabadulni, továbbképzési, szempontjából, termelőeszköz, felelőtlenség, fölháborított, ballibearális, elkészítettem, kommunikáción, szakszervezet, tapasztalatot, választásokon, vizsgálódásom, beírók gondolatait, szocializmusnak nevezett, többnyire jobbos, össz-magyarság miniszterelnökét, 2002-es választásokon, személyes szabadulásomat, másik szekértáborhoz, kádári időkben…, felnőttképzés helyzete, egyik peremkerület, adatgyűjtés során, egyik egészségügyi, kerületben tartja, ballibearális politika, harmadik bekezdésben, pulmonológus főorvosról, FELNŐTTKÉPZÉSRŐL FÓRUMOZTAM ORBÁN VIKTOR VENDÉGKÖNYVÉBEN, Orbán Viktor Vendégkönyvében, Orbán Viktorban, Bóna Mária Ilona 2005-10-06, Tisztelt Miniszterelnök Úr, Felnőttképzési Atlasza, Német Népfőiskola, ISMERETLEN VÁLTOZÁSRA, Kovács László, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Szép álmokat!  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 15  Magamnak  különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 12  Walter Chrysler mondta  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Zilahy Lajos mondta  jó reggelt  Ott van  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Töröld le  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos mondta  Tanmese  39 ígéret  Mindent de mindent visszakap  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztina b...  jó reggelt  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  különleges  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem kell hozzá fürdőruhás  39 ígéret  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy gondolat  Nagy és kis csodák  Csend  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Somlyó Zoltán - Orgonával  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Borzasztó  Spenót fasírttal  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  James Allen  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Vannak emberek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Különleges  Magamnak  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ott van  Jánosházy György: Fogd a kezem  A pitypang legendája  Vidámság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn... 
Bejegyzés Címkék
beírók gondolatait, szocializmusnak nevezett, többnyire jobbos, össz-magyarság miniszterelnökét, 2002-es választásokon, személyes szabadulásomat, másik szekértáborhoz, kádári időkben&#8230, felnőttképzés helyzete, egyik peremkerület, adatgyűjtés során, egyik egészségügyi, kerületben tartja, ballibearális politika, harmadik bekezdésben, pulmonológus főorvosról, soroksári szakorvosi, egész hozzáállás, nagyon határozott, németországi- ausztriai, szakmai felnőttképzés, gazdasági oktatási, válasz remélem, vendégkönyvi bejegyzésemre, szlogennel kampányolt, csudában szavazzon, vezetőinek sincs, kádári időkben, egyetlen érdemük, követelményeknek, felnőttképzésről, miniszterelnökét, legmasszívabban, vállalkozásának, szocializmusnak, vendégkönyvében, feltérképezését, diplomamunkámat, szakdolgozatban, megparancsolta, felnőttképzési, feltérképezése, szabadulásomat, pesterzsébeten, törzsbeíróknak, szekértáborhoz, andragógusának, gondolkodástól, miniszterelnök, hókuszpókuszra, feltérképeztem, felnőttképzés, megszabadulni, továbbképzési, szempontjából, termelőeszköz, felelőtlenség, fölháborított, ballibearális, elkészítettem, kommunikáción, szakszervezet, tapasztalatot, választásokon, vizsgálódásom, vendégkönyvbe, bejegyzésemre, alakíthatott, pulmonológus, népfőiskolák, viszonyoknak, megegyeztünk, megtalálható, szervezéssel, szakdolgozat, kampányoltam, megszólítani, számítógépen, kincsesbánya, reménykedtem, németországi, véleményemet, továbbképzés, szokásrendet, magyarország, vendégkönyvi, lehetőséggel, véleményezik, peremkerület, animátorának, egészségügyi, konzervatív, intézményei, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5402
  • e Hét: 6782
  • e Hónap: 7729
  • e Év: 43670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.