Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nehézsorsúságról
  2014-04-15 01:56:59, kedd
 
   
  A NEHÉZSORSÚSÁGRÓL

AKIK NEHÉZSORSÚVÁ VÁLTAK 1945 UTÁN, a gyökértelen, vágott-virág-rövid életűek, akik már többnyire kint porladnak a velük megtelt magyar temetőkben.

Nehézsorsúak:
a.) az otthonaikból elűzött kitelepítettek és utódaik;
b.) az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik;
c.) a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének
áldozataik és utódaik;
d.) a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonák és utódaik;
e.) a málenkíj robotot túlélők és a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélők és utódaik;
f.) az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik;
g.) a velünk legnagyobb létszámú ,,kisebbségben" élő cigányság.
h.) a kádári titkos szolgálatok által megfigyeltek és tönkretettek...Azon NEHÉZSORSÚAK, akiknek SZOCIÁLIS FELZÁRKÓZTATÁSRA lett volna szükségük:

a.) NEHÉZSORSÚAK az otthonaikból elűzöttek.
Két csoportját ismerjük:

1. akiket a nyugati államokban már 1945 után oda menekült rokonság patronált és segített a nyugati letelepedésben, egzisztencia teremtésben;
2. akik nem tudtak hova menekülni és ,,itthon" maradtak.

1. Akik a nyugati államokban otthonra találtak és tehetségük szerint kibontakozhattak, egzisztenciát tudtak önmaguk és utódaik számára biztosítani - nekik is járt volna az erkölcsi rehabilitáció és az elűzetésük miatti bocsánatkérés!!!

2. Akik ,,itthon" maradtak és vállalták a BELSŐ EMIGRÁCIÓT, azoknak is járt volna a nyilvánossá tett bocsánatkérés, amit utódaikkal is hivatalosan közölni kellett volna! Ugyanakkor, minden utód, aki javítani szeretett volna saját- és családja sorsán, ingyenességet kellett volna, hogy kapjon az ehhez szükséges (akár szakmai, akár társadalmi ismeretek) megszerzéséhez! A közoktatás részévé kellett volna tenni a felnőttképzést. Helyette piacosítani igyekeztek az oktatást...b.) NEHÉZSORSÚAK az1945 után, az ÁLLAMHATALOM ÁLTAL, a ,,nép nevében" ELLENÉRTÉK NÉLKÜL KISAJÁTÍTOTT üzleteikből- műhelyeikből a GYÁRAKBA TERELTEK és utódaik. Számukra is járt volna az erkölcsi rehabilitáció! Sőt, az anyagi is! Ennek is nyilvánosnak kellett volna lennie. (Pont olyan módon, ahogy azt a mai napig a zsidóság elleni holokauszt miatt folyamatosan megtörtént és megtörténik.)

Éppen ezért, szükséges lenne még mindig felkutatni azokat, akikkel mindez megtörtént! Nyilvánossá kell tenni azt a tényt és azokat a módszereket, mellyel negatívan megkülönböztették és a TÁRSADALOM PEREMÉRE SZÁMŰZTÉK ezeket a nemzettestvéreinket!
Az utódoknak akkor is meg kell tudniuk, hogy MIÉRT TÉPTÉK KI CSALÁDJUKAT GYÖKERESTÜL A NEMZET TESTÉBŐL és MIÉRT LETT A SORSUK egyfajta GYÖKÉRTELENSÉG A SAJÁT HAZÁJUKBAN?!

Meg kell tudniuk, hogy az 1945-ben POLGÁROSODÓ MAGYARSÁG MINDENÉBŐL KI LETT FOSZTVA és JAVAIK (melyeket többnyire egy-egy műhely és annak technikai munkaeszközökkel való felszereltsége jelentette) ELLENÉRTÉK NÉLKÜL un. ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" LETT VÉVE!
Tette ezt a hatalom olyan megfélemlítéssel, hogy soha senki nem mert utódainak minderről beszélni.

Ezeknek az embereknek nem lehetett több a gyermekük, mint szakmunkás - teljesítmény bérben. Bárki, bármilyen szakterületen szeretett volna továbbtanulni soha nem kapott zöld utat és állami támogatást semmihez.

Az ilyen NEHÉZSORSÚAK UTÓDAIT ÉRTE a RENDSZERVÁLTOZÁS nevezetű változás többnyire ,,MUNKÁS" státuszban és a LEGSZEGÉNYEBB ÉLETHELYZETBEN.
Nekik kellett volna mindenért támogatást kapniuk: akár egy magán-vállalkozás elindításához, vagy a hogyanhoz szükséges ismeretek megszerzéséhez.

A nehézsorsúak utódait is megillette volna az erkölcsi rehabilitáció mellett az anyagi támogatás az újrakezdéshez (otthonhoz jutás- munkahely-teremtés át- és továbbképzés). Pontosan ugyanúgy, mint ahogy a holokausztot elszenvedő zsidóság és utódaik mindezt meg is kapják a mai napig!!!c.) NEHÉZSORSÚAK azok is, akik a SAJÁT FÖLDJEIKEN GAZDÁLKODÓ PARASZTOK ERŐSZAKOS TSZ-esítésének áldozataivá váltak. Ők azok, akik 1990 után nem mertek jelentkezni az un. kárpótlásért, mert annak idején (a TSZ-be erőszakolásukkor) lemondtak minden tulajdonjogukról. Ugyanis, csak így kerülhették el, hogy kulák-listára kerüljenek. Ami egyenlő lett volna a recskihez hasonló átnevelő táborba való száműzetéssel, vagy a már gyári munkahely elvesztésével.
Az ilyen sorsüldözöttek utódai a mai napig számkivetettek és elsők között veszítették el állásaikat, mert semmilyen (anyagi- ismereti- kapcsolati) tőkével nem rendelkeztek. A GYÖKÉRTELENSÉG lett osztályrészük... és többségük azt sem tudja, hogy ki fia borja is valójában. Ami a legszomorúbb, hogy már nem is akarja tudni, mert annyira ,,megszokta a rosszat"!

Ezek az emberek lettek a legnagyobb vesztesei az un. rendszerváltozásnak.d.) NEHÉZSORSÚAK a FOGOLYTÁBOROKBAN FELEJTETT, II. világháborús honvédő katonák, AKIK kiadatását nem kérte az 1945 utáni magyar állam!

Minden nemzet nyomoztatott a honvédő katonái után. Egyedül Magyarország nem volt kíváncsi a honvédő katonáira! Ha mégis valaki hazavergődött valamilyen csoda folytán, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy ami HAZAFIAS KÖTELESSÉGE volt, mármint a behívó parancsnak engedelmeskedve bevonulni, az addigra ELLENSÉGES CSELEKEDETTÉ VÁLTOZOTT és olyan üldöztetésben volt részük, hogy azt kívánták, bárcsak odavesztek volna a háborúban! Inkább az ellenséges országtól a halál, mint a saját hazájától az életfogytig tartó megtagadtatás!
Ezeknek a nehézsorsú embereknek és utódaiknak jár az erkölcsi rehabilitáció mellett az újrakezdéshez - a közpénzekből való -újrakezdési anyagi támogatás!
Nyilvánosan bocsánatot kell tőlük- (egyenként- személyre szólóan) és utódaiktól kérni!
Ha ez megtörtént volna 1990-ben és az azt követő években, akkor pl. nem gyűlölték volna olyannyira az erdélyi nemzettestvéreinket. (Hiszen, a tordai harcok során, 1944-ben 11 harckocsi tartotta hősiesen a frontot két szovjet páncélos hadoszloppal - 200 harckocsival - szemben.) Alig tértek haza abból a harcból is hős katonáink.
De aki HAZATÉRT, SZÁMKIVETETTSÉG lett osztályrésze és ezért megkeseredett, boldogtalan emberek lettek, akikkel a rokonságnak sem volt tanácsos összetartani...nemhogy a határon túliaknak megszavazni a kettős állampolgárságot 2004-ben!e.) NEHÉZSORSÚAK a MÁLENKÍJ ROBOTOT, vagy bármilyen fogolytábort (mint pl. a recski) túlélők. Nekik is ugyanaz a nehéz sors jutott, mint a fogságból hazatérő II. világháborúba kötelezően besorozott katonáknak.

1945-ben a szovjet katonáknak parancsba volt adva, hogy szám szerint mennyi embert kell begyűjteni málenkíj robotra.
Voltak falvak, ahol a már ,,békeidőnek" számító 1945. április 4-ét követően összefogdosták a fiatalokat (nőket, férfiakat) az utcán és fölrakták a teherautóikra és irány Szibéria!

A nőket előtte meg is erőszakolták. Az itthon maradott megerőszakolt nők élő halottakká válva világra szenvedték gyermekeiket, akik valójában ,,törvényen kívülinek" tekintett a szűkebb család is. Ezen erőszakot elszenvedett asszonyoknak egész életükben hallgatniuk kellett szörnyű sorsukról. Sőt, évtizedekig el kellett viselni, hogy ,,dicső, győzedelmes felszabadító hadsereg"-ként emlegették brutális megerőszakolóikat.

Akit elhurcoltak - túlélve szörnyű szenvedéseiket - haza tudott valamilyen csoda folytán jönni, az nemhogy elégtételért folyamodhatott szülőhazájában, hanem még akkora ellenőrzöttséget (rendőri felügyeletet) kapott a nyakába, hogy még azt is el kellett hallgatnia, hogy egyáltalán hol járt hosszú évekig!
Annyira mélyen befészkelte magát a FÉLELEM ezeknek az embereknek a lelkébe, hogy jobbnak találták elhallgatni az igazságot utódaik elöl.

Az ELHALLGATÁS, pedig a HAZUGSÁG LEGALATTOMOSABB FAJTÁJA, mert az ellen nem lehet védekezni, életstratégiát kialítani, amiről nem is tudunk!!!

Éppen ezért, SZÜKSÉG lett volna OLYAN POLITIKAI ERŐRE IS, amelyik programjában meghirdette volna és már a kampányban MEGKEZDTE VOLNA az ERKÖLCSI és ANYAGI REHABILITÁCIÓJÁT a NEHÉZSORSÚAKNAK és utódaiknak! (Pont úgy, ahogy azt folyamatosan, évtizedek óta a ,,SORSTALANOKKAL" teszik...)

Meg kellett volna szervezni számukra - a hazájuk földjén is, az egyfajta belső száműzetésben élőknek - az ÚJRAHONOSÍTÁSÁT!

Ehhez nem kell más, mint az erre vonatkozó adatok nyilvánossá tétele, és a negatív diszkriminációt évtizedekig gyakorló hatalom képviselői- (emeszempé), valamint jogutódpártjainak (emeszpé, eszdéesz, emdéef) képviselői részéről a nyilvános bocsánatkérés!

Ahol már MEGHALTAK ezen nehézsorsúak, POSZTUMUSZ illeti a bocsánatkérés, amit az utódoknak kell átadni!
Ezen UTÓDOK, ha bármiben segítségre szorulnak az újrakezdés során, minden támogatást (induló tőke, ismeretek megszerzése) - a szociális felzárkóztatás keretén belül - meg kell kapniuk!g.) NEHÉZSOIRSÚAK, az 1956-os népfölkeléses szabadságharcban részt vettek, elesettek, bebörtönzöttek, valamint a kivégzettek UTÓDAI- ROKONAI. Az ő SORSUK egy nagyon FÁJÓN SAJGÓ SEB A NEMZET TESTÉN-LELKÉN!
Ennek orvoslása a legösszetettebb feladat.

Hiszen, itt már muszáj megemlíteni, hogy a titkosszolgálatok által beszervezett MEGBÍZOTT rokonok és ismerősök a mai napig jelentenek MEGBÍZÓIKNAK!
Ezek a MEGBÍZÓK megtalálták minden MEGBÍZOTT zsarolhatóságát és ezzel a mai napig ,,szolgálatra" kényszerítésüket!!!

Mindaddig, MÍG ezen milliomossá és milliárdossá vált MEGBÍZÓK NEM LESZNEK ELSZÁMOLTATVA, a megbízottak - és azok akikről jelentési kötelezettségük van - jelentési kötelezettségüknek eleget kell tenniük!
Nehéz őket tetten érni, hiszen többségük valamilyen ,,bújtatott-polgári" állásban dolgozva jelentget megbízóinak az 1956-os harcokban jeleskedőkről és utódaikról. Aki többnyire a legjobb barátja, vagy a házastársa!!!!

Nos, amiért ezen besúgók hozzátartozóit azon mód valamilyen tragikus esemény érte - mihelyt megtagadni akarta a besúgási engedelmességet - bizony a MAI NAPIG CSALÁDOK SZÁZEZREI ZSAROLHATÓ helyzetben vannak!

Sürgősen le kell nagy nyilvánosság mellett leplezni ezen MEGBÍZÓKAT és el is kell ítélni őket!
Ugyanakkor, az évtizedekig jelentgető kis megbízottakat ,,takarékra" kell tenni, de szigorúan, hogy ZOK, AKIKRŐL JELENTGETTEK, FELSZABADULHASSANAK ezen nyomás alól és maradéktalanul kifejthessék pozitív tevékenységüket a haza- és a benne élők javára, családtagjaik büszkeségére és örömére!!!

Ehhez minden eszközt meg kell találni és az eddig negatívan diszkriminált NEHÉZSORSÚAK rendelkezésére bocsátani!

Elejét kell venni egyszer, s mindenkorra annak, hogy az 1956-os szabadságharcosok ellenségei kerüljenek olyan hatalmi helyzetbe, hogy kisajátíthassák maguknak az 1956-os forradalom és szabadságharc megünneplését!

Itt meg kell említeni azt, hogy az 1963-as amnesztiával szabadultaktól olyannyira rettegett a kádári hatalom, hogy ÁTÍRTÁK A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és mindaz, ami addig "JÁRT" a "dolgozó népnek", ezt követően már csak "ADHATÓ" volt. Ezért fordulhatott elő, hogy míg a többséghez tartozók zöld utat kaptak ahhoz, hogy továbbtanulhassanak, tehetségük szerint legyenek elismerve, addig a NEHÉZSORSÚAKNAK továbbra is a negatív megkülönböztetés, az aczéli hármas T-ből a "T"iltás, vagy legfeljebb a "T"űrés "járt". Sajnos, 1990 után már kiterjesztették az egész magyar társadalomra, annak minden tagjára a negatív megkülönböztetést... Mondván, hogy: "ti akartatok kapitalizmust!". Ez a legnagyobb hazugság! Mert senki nem kampányolt 1990-ben a kapitalizmussal. Sokkal inkább a "szabadsággal"! Ezért is szavazott a többség a szabadság ígéretével kampányoló MDF-re... Akik aztán elárulták az 1990 előtti NEHÉZSORSÚAKAT, sőt, az egész dolgos és szorgos munkásságot, parasztságot... de legfőképpen azokat, akik a vesztesei lettek az un. rendszerváltozásnak.h.) A velünk legnagyobb létszámú- ,,kisebbségben" élő cigányság tragikus sorsát meg kell tudnunk érteni ahhoz, hogy orvosolni tudjuk pillanatnyilag az egyik legnagyobb problémánkat.

Arról van szó, hogy évtizedeken keresztül a cigányságot önmaga mennyiségi reprodukciójára kényszerítette a mindenkori hatalom a sajátlagos segélyezési rendszerével. Holott, amikor a többségi társadalom tagjait (saját földjén gazdálkodó parasztság, a saját műhelyében dolgozó és éppen polgárosodó állapotjában lévő kézművesség és minden önálló életvitelre képes réteg elveszítette fizetőképességét, a hagyományosan cigány szakmákat gyakorlók is elveszítették azt a megélhetőségüket, ami fenn- illetve eltartotta őket. Mihelyt elveszítették a fizetőképes keresletet a munkájukra, földönfutókká váltak.

Abban a pillanatban, hogy megszűntek a mezőgazdasági kis magángazdaságok és egybeszántották ezen gazdák parcelláit, nem csak az erőszakkal téeszekbe tereltek lettek az un. szocializmus kárvallottjai, hanem a cigány-szakmák mesteremberei is. Ráadásul, évtizedeken keresztül a többségi társadalom rovására segélyezték őket és ezzel a többségi társadalom által un. bűnbakokká váltak, akikre minden rosszat rá lehetett fogni és a népharagot ráirányítani.
A cigányság számára kell a felzárkózáshoz a legtöbb erkölcsi támogatást megadni. Hiszen, ők azok akik még a 8 osztályt sem végezték el a szocializmusnak hazudott társadalmi berendezkedésben! Minek is tanultak volna tovább, ha pl. az építkezéseken ők órabérben lazább teljesítményt nyújthattak, mint betanított munkások, míg a szakmunkások teljesítménybérben halálra dolgozhatták magukat, hogy a megélhetéshez szükséges minimumot megkeressék! Mihelyt kiugróan magas teljesítményre volt képes valaki, azonnal szigorították a normát... és ezzel egy állandó éhbéren tartották a szakmunkásokat.
A cigány származásúak azonban hamar rájöttek arra, hogy nem érdemes ingázni a nagyvárosokba, ha legalább 6-8 gyermeket nemzenek asszonyaiknak, akik világra hozva ezen gyermekeket, eltarthatták a családfőt az utánuk járó állami támogatásokból.

A megoldás: iskolák sorát kell megnyitni, hogy a cigányság köreiben felszámolják az analfabétizmust! Mindenkit - még a cigányságot is - érdekeltté kell tenni abban, hogy akarja az önállóság felelősségével megvalósítható életvitelt!Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kibontakozhattak, megfélemlítéssel, kényszerítésüket, állampolgárságot, tulajdonjogukról, rendszerváltozás, felzárkóztatásra, erőszakolásukkor, berendezkedésben, megkülönböztetés, nehézsorsúságról, megélhetőségüket, rehabilitációját, fogolytáborokban, ellenőrzöttséget, fizetőképességét, munkaeszközökkel, szabadságharcban, magángazdaságok, kapitalizmussal, kiterjesztették, reprodukciójára, engedelmességet, újrahonosítását, diszkriminációt, nehézsorsúaknak, legalattomosabb, számkivetettség, engedelmeskedve, egybeszántották, kisajátíthassák, tevékenységüket, kötelezettségük, zsarolhatóságát, legösszetettebb, analfabétizmust, velük megtelt, otthonaikból elűzött, államhatalom által, gyárakba tereltek, saját földjeiken, fogolytáborokban felejtett, málenkíj robotot, recskihez hasonló, 1956-os forradalomban, velünk legnagyobb, kádári titkos, otthonaikból elűzöttek, nyugati államokban, nyugati letelepedésben, erkölcsi rehabilitáció, elűzetésük miatti, AKIK NEHÉZSORSÚVÁ VÁLTAK, Azon NEHÉZSORSÚAK, SZOCIÁLIS FELZÁRKÓZTATÁSRA, BELSŐ EMIGRÁCIÓT, ÁLLAMHATALOM ÁLTAL, ELLENÉRTÉK NÉLKÜL KISAJÁTÍTOTT, GYÁRAKBA TERELTEK, TÁRSADALOM PEREMÉRE SZÁMŰZTÉK, MIÉRT TÉPTÉK KI CSALÁDJUKAT GYÖKERESTÜL NEMZET TESTÉBŐL, MIÉRT LETT SORSUK, GYÖKÉRTELENSÉG SAJÁT HAZÁJUKBAN, POLGÁROSODÓ MAGYARSÁG MINDENÉBŐL KI LETT FOSZTVA, ELLENÉRTÉK NÉLKÜL, TÁRSADALMI TULAJDONBA”, LETT VÉVE, NEHÉZSORSÚAK UTÓDAIT ÉRTE, LEGSZEGÉNYEBB ÉLETHELYZETBEN, SAJÁT FÖLDJEIKEN GAZDÁLKODÓ PARASZTOK ERŐSZAKOS TSZ-esítésének, FOGOLYTÁBOROKBAN FELEJTETT, Egyedül Magyarország, HAZAFIAS KÖTELESSÉGE, ELLENSÉGES CSELEKEDETTÉ VÁLTOZOTT, MÁLENKÍJ ROBOTOT, HAZUGSÁG LEGALATTOMOSABB FAJTÁJA, OLYAN POLITIKAI ERŐRE IS, ANYAGI REHABILITÁCIÓJÁT, Ezen UTÓDOK, UTÓDAI- ROKONAI, FÁJÓN SAJGÓ SEB NEMZET TESTÉN-LELKÉN, MEGBÍZÓK NEM LESZNEK ELSZÁMOLTATVA, NAPIG CSALÁDOK SZÁZEZREI ZSAROLHATÓ, AKIKRŐL JELENTGETTEK, ÁTÍRTÁK MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.26. 14:32 Európai Bizottság: továbbra is több tagállam küzd gazdasági egyensúlyhiánny...
02.26. 14:32 Koronavírus - Gulyás: továbbra sem tudunk koronavírusos megbetegedésről Mag...
02.26. 14:22 Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták a 2020-as költségvetést
02.26. 14:21 SZNT-elnök: az országgyűlési határozat újabb lendületet ad a nemzeti régiók...
02.26. 14:12 Koronavírus/Női kosárlabda Euroliga - A TTT Riga sem utazik el Ljubljanába
02.26. 14:12 A Paks II. projektben is számítanak a határon túl élő magyarokra
02.26. 14:11 Sclerosis multiplex centrumot alakítottak ki Nagykanizsán
02.26. 14:11 Influenza - Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a nagykanizsai kórházba...
02.26. 14:01 Csökkent a mezőgazdasági Corteva árbevétele tavaly
02.26. 14:01 Különleges programokkal népszerűsítik a barlangokat márciusban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Orchidea  Virág csendéletek  Mindenkiben a nagy Ő-t látni c...  Gyengédség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Menyasszonyi csokrok  Gerberák  Esős nap  Gerberák  Mit kéne tenni . . . ?  Szenvedélyesen szerette Istent...  Nagyon csinos  Naplemente  Nagyböjt előtti gondolatok - B...  Jézus és a gyerekek  Ha elestél...  Kassa - Kétszázhetvenkilencedi...  Szalay Fruzsina versei  Kellemes délutánt kívánok  Micsoda nő  Egy újabb átverés  Sárga rózsák  A valódi barátságról  Szép mai napot.........  Mitől lehetünk mogorvák?  Ady Endre : Jóság síró vágya  Tulipán csokor  Csokor vázában  Nagyon csinos  Gerberák  Mitől lehetünk mogorvák?  Pihenő cica  Portré  Orchidea  A bűnbánat szentsége az újrake...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gerberák  A különleges mag  Kellemes kávézást!  Az elrejtettek  Png virág  Facebookon kaptam  Az álmok - C.G. Jung szerint  Isten ígéretei  A próbatétel célja  Egy hajú virág  Virág csendéletek  Isten ígéretei  Rózsaszín rózsák  Mátyásnak az idén nem sok dolg...  Az én kis falumban . . .  Kellemes teázást  Portré  Facebookon kaptam  Mátyásnak az idén nem sok dolg...  Posertube  Csukás István : A bűvös virág  Tulipán csokor  Csaba testvérrel - Szent Mátyá...  Lucia Guerini, 38 évig a Piet...  Útravaló – 2020. február...  Zöld almák  Női kézilabda Olimpiai kerete  Ébresztő  Mit kéne tenni . . . ?  Facebookon kaptam  Elhunyt Csukás István! mese ír...  Mátyásnak az idén nem sok dolg...  Kellemes délutánt kívánok  Csokor vázában  02.25., mint ENSZ emléknap  Kellemes kávézást!  Kellemes délutánt kívánok  Változások  Gyermek befogadása  SzepesMária Csendesebb utakon....  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Bagoly virágokból  A bűnbánat szentsége az újrake...  Eperszem  Facebookon kaptam  Volt apám, volt anyám Hazánkér...  Vadon élő virág  Facebookon kaptam  Ébresztő  Pihenő cica  Az egyik legboldogabb pillanat  Szèp napot kívánok  Csukás István : A bűvös virág  Zöld almák  Menyasszonyi csokrok  Facebookon kaptam  Nagyböjt kívül és belül  Pihi  Pihenő cica  Eperszem  A különleges mag  Ébresztő 
Bejegyzés Címkék
velük megtelt, otthonaikból elűzött, államhatalom által, gyárakba tereltek, saját földjeiken, fogolytáborokban felejtett, málenkíj robotot, recskihez hasonló, 1956-os forradalomban, velünk legnagyobb, kádári titkos, otthonaikból elűzöttek, nyugati államokban, nyugati letelepedésben, erkölcsi rehabilitáció, elűzetésük miatti, ehhez szükséges, közoktatás részévé, zsidóság elleni, utódoknak akkor, 1945-ben POLGÁROSODÓ, hatalom olyan, ilyen NEHÉZSORSÚAK, magán-vállalkozás elindításához, hogyanhoz szükséges, nehézsorsúak utódait, anyagi támogatás, holokausztot elszenvedő, ilyen sorsüldözöttek, emberek lettek, legnagyobb vesztesei, 1945 utáni, honvédő katonái, honvédő katonáira, behívó parancsnak, addigra ELLENSÉGES, ellenséges országtól, saját hazájától, életfogytig tartó, nehézsorsú embereknek, közpénzekből való, tordai harcok, határon túliaknak, kettős állampolgárságot, nehéz sors, fogságból hazatérő, szovjet katonáknak, nőket előtte, itthon maradott, szűkebb család, nemhogy elégtételért, igazságot utódaik, kampányban MEGKEZDTE, hazájuk földjén, egyfajta belső, erre vonatkozó, negatív diszkriminációt, nyilvános bocsánatkérés, utódoknak kell, újrakezdés során, szociális felzárkóztatás, 1956-os népfölkeléses, kivégzettek UTÓDAI-, nagyon FÁJÓN, titkosszolgálatok által, 1956-os harcokban, legjobb barátja, besúgási engedelmességet, évtizedekig jelentgető, benne élők, eddig negatívan, 1956-os szabadságharcosok, 1956-os forradalom, 1963-as amnesztiával, kádári hatalom, többséghez tartozók, negatív megkülönböztetés, aczéli hármas, egész magyar, negatív megkülönböztetést, legnagyobb hazugság, szabadság ígéretével, 1990 előtti, egész dolgos, vesztesei lettek, egyik legnagyobb, cigányságot önmaga, mindenkori hatalom, sajátlagos segélyezési, többségi társadalom, saját műhelyében, hagyományosan cigány, fizetőképes keresletet, erőszakkal téeszekbe, cigány-szakmák mesteremberei, népharagot ráirányítani, cigányság számára, legtöbb erkölcsi, szocializmusnak hazudott, megélhetéshez szükséges, állandó éhbéren, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 33 db bejegyzés
Összes: 7663 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 2649
  • e Hónap: 18850
  • e Év: 47350
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.