Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Máig tartó, nagyon fájó- sajgó seb a nemzet testén-lelkén...
  2014-10-23 04:02:36, csütörtök
 
   
  AZ 1956-BAN ELESETTEK, BEBÖRTÖNZÖTTEK, KIVÉGZETTEK ÉS AZ Ő UTÓDAIK- ROKONAIK SORSA EGY NAGYON FÁJÓ- SAJGÓ SEB A NEMZET TESTÉN- LELKÉN!

Az 1963-as amnesztia nagy csalódás volt mindenki számára. Azok számára is, akik ,,szabadulhattak", azok számára is, akik nem, azok számára is, akik valamilyen rokoni szállal kötődtek az elitéltekhez.

Az történt, ugyanis, hogy sem a ,,szabadultaknak", sem a meglévő családtagjaiknak, vagy későbbi házastársuknak- születendő gyermekeiknek, barátaiknak soha nem lehetett saját maguk irányította magánéletük!

Az alábbi nyilatkozatokat még annyival szeretném kiegészíteni, hogy ez az iszonyú ellenőrzöttség nem szűnt meg 1990-től sem!

Az történt ugyanis, hogy a kádári titkosszolgálatosokat elhelyezték - ugyanazok a főnöki MEGBÍZÓK - bújtatott- ,,polgári" állásokba és továbbra is jelentési kötelezettséggel tartoztak megbízóik számára.
Ezzel párhuzamosan kiépült az új NBH a maga (régi)új szolgálatosaikkal.

Ez alatt a kettős nyomásgyakorlás alatt családok estek szét és emberek százezrei mentek tönkre egzisztenciálisan, testileg- lelkileg.

Sok helyütt az utódok mit sem sejtve erőlködnek a mindennapok túléléséért és fogalmuk nincs, hogy ez miért is történik velük.
- Ők azok, akik mertek kicsik lenni és ők azok, akiket nem zavarja az 1956-os évfordulón az sem, hogy a szülei, nagyszülei gyilkosai ünnepelhetnek kizárólag október 23-án!!!
- Ők azok akik ,,tudatlanságára" és ,,félismereteire" bizton számíthatnak a nemzetáruló politikai hatalmat gyakorlók.
- Ők azok akik igyekeznek is odaszavazni, akik előtt nem kell szégyellniük lepusztultságukat, kicsinységüket.

Az ő 1956-os mártír rokonaik, pedig forognak a többnyire jeltelen sírjaikban!!!
Ennek ellenére, pontosan őket kellene megszólítani tudni, de nem ám úgy, hogy felelősségre vonni őket a tudatlanságukért!!! Arról ugyanis, nem ők tehetnek, hanem sok-mindenki más!
Főleg a nemzetáruló hatalom holdudvarába tartozó értelmiségiek és médiaszolgák tehetnek...

Mindebből nyilvánvalóan kitűnik, hogy az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, valamint a kivégzettek utódai- rokonai sorsa egy nagyon fájón sajgó seb a nemzet testén-lelkén!
Ennek orvoslása az egyik legfontosabb és legösszetettebb feladat.

Hiszen, itt már muszáj megemlíteni, hogy a titkosszolgálatok által beszervezett rokonok és ismerősök a mai napig jelentenek megbízóiknak!
Ezek a megbízók megtalálták minden megbízott zsarolhatóságát és ezzel a mai napig ,,szolgálatra" kényszerítésüket.

Mindaddig, míg ezen milliomossá és milliárdossá vált megbízók nem lesznek elszámoltatva, a megbízottak - és azok akikről jelentési kötelezettségük van - jelentési kötelezettségüknek eleget kell tenniük!

Nehéz őket tetten érni, hiszen többségük valamilyen ,,bújtatott-polgári" állásban dolgozva jelentget megbízóinak az 1956-os harcokban jeleskedőkről és utódaikról. Aki többnyire a legjobb barátja, vagy a házastársa!!!!

Nos, amiért ezen besúgók hozzátartozóit azon mód valamilyen tragikus esemény érte, mihelyt megtagadni akarta a besúgási engedelmességet, bizony a mai napig családok százezrei zsarolhatók ellenőrizhetők emiatt!!!
Sürgősen le kell nagy nyilvánosság mellett leplezni ezen MEGBÍZÓKAT és el is kell ítélni őket!

Ugyanakkor az évtizedekig jelentgető kis megbízottakat ,,takarékra" kell tenni, de szigorúan, hogy azok akikről jelentgettek, felszabadulhassanak ezen nyomás alól és maradéktalanul kifejthessék pozitív tevékenységüket a haza- és a benne élők javára, családtagjaik büszkeségére és örömére!!!
Ehhez minden eszközt meg kell találni és az eddig negatívan diszkrimináltak rendelkezésére bocsátani!

Elejét kell venni egyszer, s mindenkorra annak, hogy az 1956-os szabadságharcosok ellenségei kerüljenek olyan hatalmi helyzetbe, hogy kisajátíthassák maguknak az 1956-os forradalom és szabadságharc megünneplését!

Ezzel, szabad utat kaphatna minden ellenőrzött és negatívan diszkriminált - az önállóság felelősségével élő 1956-osok és utódaik - nemzetükért való kreatív életvitele és tevékenysége.
Amihez, ha szükséges, minden erkölcsi (anyagi) támogatást meg kell adni!

Itt alább, pedig azok a nyilatkozatok olvashatók, amelyek hitelesen bizonyítják fenti állításaim valóságos igazságtartalmát.

Bóna Mária Ilona



1963-ban közölte velem az ügyész: magát még nem nevelte át a börtön" - emlékezik vissza Wittner Mária.
A Kádár-rendszer azt hazudta a külföldi sajtónak, hogy 1963-ban amnesztiával minden '56-os politikai fogoly kiszabadult, addig a valóságban Wittner Mária és sokan mások még éveket töltöttek a szigorított börtönökben. A rendszerváltozásig állandó megfigyelés alatt tartották.

Puchert János: "Azt hittem, minden 56-os kiszabadult 1970-ben"
,,- Az 1963-as amnesztia nagy csalódás volt." ... ,,Egy hétig ment folyamatosan a szabadítás, aztán leállt." ... ,,Én azt hittem, minden 56-os kiszabadult 1970-ben, csak később tudtam meg, hogy többen bennmaradtak. Volt, aki még ült két-három évet, de ezt én csak 1989-90-ben tudtam meg." ... ,,Levittek, és hozták a civil ruhámat. Hát volt, aki ugrált örömében, és megkérdezte, hogy én nem is örülök. Belőlem meg kibújt az örök elégedetlen, és azt válaszoltam: "Cseszd meg, én jól vagyok, szabad vagyok, de azt a kerek tizenhárom évet nem tudják visszaadni!"... "Egy vagy két hónappal a hazaérkezésem után a párttitkár üzent az unokatestvéremmel - egy az egyben nem merte nekem mondani -, hogy figyeljek oda, mit mondok, mert a megyei kapitányságról állandóan rajtam tartják a szemüket."

Valuch Tibor: ,,Az "ötvenhatosok" '56 után egy velük ellenséges politikai környezetben találták magukat, és az általuk képviselt üggyel szemben közömbös, pontosabban a politikai hatalom által tudatosan közömbössé tett társadalmi környezetben kellett megállniuk a helyüket. Írásunk azt vizsgálja, hogy az októberi napokban vállalt politikai aktivitás milyen törést eredményezett az egykori résztvevők életútjában, a forradalom eseményeiben való részvétel miként befolyásolta a későbbi karrierlehetőségeket, a családi és baráti kapcsolatok rendszerének változásait, a kisközösségek létezésének feltételrendszerét és általában véve az egyéni sorsok alakulását.
Az "ötvenhatosok" csoportjába tartozók - ezen belül elsősorban a forradalmi szervezetek vezetői - alkották vagy talán inkább alkothatták volna a Kádár-rendszer potenciális politikai ellenelitjének bázisát. Az idetartozó "helyi politikusok" adminisztratív vagy egzisztenciális eszközökkel történő semlegesítése nyilvánvalóan azért is fontos volt a kurzus számára, mert így ideig-óráig megelőzhette a társadalmi támogatással is rendelkező politikai csoportok kialakulását." (Részlet, a BÖRTÖN, DISZKRIMINÁCIÓ, MARGINALITÁS Ötvenhatosok '56 után c. írásából.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: igazságtartalmát, kényszerítésüket, tudatlanságukért, kötelezettséggel, szabadságharcban, családtagjaiknak, nyilatkozatokat, kisajátíthassák, nyomásgyakorlás, zsarolhatóságát, diszkrimináltak, tevékenységüket, kötelezettségük, legösszetettebb, egzisztenciális, engedelmességet, ellenelitjének, felelősségével, szabadultaknak, adminisztratív, ellenőrzöttség, házastársuknak, bebörtönzöttek, félismereteire, tudatlanságára, rendelkezésére, ellenőrizhetők, hozzátartozóit, kicsinységüket, kapitányságról, maradéktalanul, diszkrimináció, szabadulhattak, ünnepelhetnek, eredményezett, nyilvánvalóan, 1963-as amnesztia, meglévő családtagjaiknak, alábbi nyilatkozatokat, iszonyú ellenőrzöttség, történt ugyanis, főnöki MEGBÍZÓK, kettős nyomásgyakorlás, mindennapok túléléséért, 1956-os évfordulón, nemzetáruló politikai, többnyire jeltelen, nemzetáruló hatalom, 1956-os forradalomban, kivégzettek utódai-, nagyon fájón, nemzet testén-lelkén, KIVÉGZETTEK ÉS AZ UTÓDAIK- ROKONAIK SORSA EGY NAGYON FÁJÓ- SAJGÓ SEB NEMZET TESTÉN- LELKÉN, Bóna Mária Ilona, Wittner Mária, Puchert János, Valuch Tibor, MARGINALITÁS Ötvenhatosok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó T. Anna - Pitypang  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Vannak emberek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Egyszerű  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Márai Sándor tollából  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Hogyan válunk hűségesekké?  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  James Allen  Ott van  Facebookon kaptam  Az ember  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Kertem  Paul Éluard - És egy mosoly  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tanmese  Borzasztó  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Vito Giaquinto gondolata  Anyámról való emlékek  Szép estét kedves látogatóimn...  Tavaszi este  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Kertem  A felvilágosodás...  Zilahy Lajos mondta  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  A Magyar Költészet napja alkal...  Bornyi Veronika haiku verse  Kertem  Töröld le  Szívek  Egyszerű  Anyámról való emlékek  Anyámról való emlékek  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Alvó cica  Jázmin  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul Éluard - És egy mosoly  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam Krisztinától  Vannak emberek  "Ez egy csoda"  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
1963-as amnesztia, meglévő családtagjaiknak, alábbi nyilatkozatokat, iszonyú ellenőrzöttség, történt ugyanis, főnöki MEGBÍZÓK, kettős nyomásgyakorlás, mindennapok túléléséért, 1956-os évfordulón, nemzetáruló politikai, többnyire jeltelen, nemzetáruló hatalom, 1956-os forradalomban, kivégzettek utódai-, nagyon fájón, nemzet testén-lelkén, egyik legfontosabb, titkosszolgálatok által, megbízók megtalálták, 1956-os harcokban, legjobb barátja, besúgási engedelmességet, évtizedekig jelentgető, benne élők, eddig negatívan, 1956-os szabadságharcosok, 1956-os forradalom, önállóság felelősségével, nyilatkozatok olvashatók, külföldi sajtónak, valóságban Wittner, szigorított börtönökben, hétig ment, civil ruhámat, örök elégedetlen, kerek tizenhárom, hazaérkezésem után, párttitkár üzent, unokatestvéremmel &#8211, megyei kapitányságról, velük ellenséges, általuk képviselt, politikai hatalom, októberi napokban, egykori résztvevők, forradalom eseményeiben, kisközösségek létezésének, egyéni sorsok, forradalmi szervezetek, idetartozó &#8221, kurzus számára, társadalmi támogatással, igazságtartalmát, kényszerítésüket, tudatlanságukért, kötelezettséggel, szabadságharcban, családtagjaiknak, nyilatkozatokat, kisajátíthassák, nyomásgyakorlás, zsarolhatóságát, diszkrimináltak, tevékenységüket, kötelezettségük, legösszetettebb, egzisztenciális, engedelmességet, ellenelitjének, felelősségével, szabadultaknak, adminisztratív, ellenőrzöttség, házastársuknak, bebörtönzöttek, félismereteire, tudatlanságára, rendelkezésére, ellenőrizhetők, hozzátartozóit, kicsinységüket, kapitányságról, maradéktalanul, diszkrimináció, szabadulhattak, ünnepelhetnek, eredményezett, nyilvánvalóan, értelmiségiek, gyermekeiknek, diszkriminált, elszámoltatva, jeleskedőkről, hazaérkezésem, kisközösségek, szabadságharc, forradalomban, megünneplését, semlegesítése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 420
  • e Hónap: 1367
  • e Év: 37308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.