Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarországon tárgyal a NATO hazánk erópai támaszpontjáról
  2015-05-17 23:52:39, vasárnap
 
   
  Szijjártó: A NATO Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre

2015. május 17., 20:32

http://www.magyartudat.com/szijjarto-a-nato-magyarorszagon.../

A NATO-nak alkalmazkodnia kell a megváltozott viszonyokhoz, reagálnia kell a keleti és déli biztonsági kihívásokra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten, miután tárgyalt Alexander Vershbow-val, az észak-atlanti szövetség főtitkárhelyettesével.

Szijjártó Péter elmondta, a magyar kormány fontosnak tartja, hogy a NATO minél előbb alkalmazni tudja a tavaly szeptemberi walesi csúcsértekezleten elfogadott készenléti akciótervet, és létrejöjjenek a gyors és érdemi reagálásra alkalmas erők.
A tárcavezető közölte, Budapest az utóbbi időben több olyan döntést is hozott, amelyek hozzájárulnak a szervezet ütőképességének növeléséhez. Kiemelte: Magyarország egy katonai századdal hozzájárul ehhez a két nap alatt bevethető haderőhöz, valamint idén részt vesz a balti államok légtérvédelmében. A miniszter ezt rendkívül fontos feladatnak nevezte a megnövekedett orosz légi aktivitás miatt.

Szijjártó Péter közölte, az ország érdekelt abban, hogy a szövetség más keleti tagállamokhoz hasonlóan Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre. A miniszter arról is tájékoztatta Alexander Vershbow-t, hogy a visegrádi országok nyáron közös hadgyakorlatra készülnek, illetve hogy a pápai légitámaszpont folyamatos fejlesztése kiváló logisztikai lehetőségeket jelent a NATO-nak.

A NATO amerikai főtitkárhelyettese, aki 2012 februárjától tölti be posztját, abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy az atlanti szervezet parlamenti közgyűlése szombattól az Országházban tartja háromnapos tavaszi ülésszakát.

A tanácskozás első két napján a közgyűlés szakbizottságai üléseztek. Az esemény szombaton a gazdasági és biztonsági, a tudományos és technológiai, valamint a védelmi és biztonsági bizottság ülésével kezdődött. Vasárnap a civil és biztonsági, továbbá a politikai bizottság tartott ülést. Hétfőn a közgyűlés plenáris ülésével zárul a program.

Hétfőn a közgyűlés a tervek szerint dokumentumot fogad el a NATO-bővítés támogatásáról, arról, hogy Montenegró megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat.


*-*-*


Már akkor megpecsételődött a sorsunk a NATO mellett végérvényesen, amikor elfogadta a parlament 2008. április 22-én a Bajnai által - területfejlesztési törvénybe bújtatott - NATO magyarországi támaszpontjának kialakításáról szóló TÖRVÉNYÉT!

Már csak az ÜRÜGYRE lett volna szüksége, amit nem sikerült polgárháború formájában kierőszakolni!!! Ezért Ukrajnát vették célba és rajta keresztül fognak nálunk kikötni és a törvénynek érvényt szerezni!!!


KÁR, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AMIKOR 2008-BAN ÉS AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM A VÉSZHARANGOT!!!

2008. április 22-én megszavazták azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

*

""VÉSZHELYZET

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" került sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."



A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjesztette elő.

A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala 2008. március 28-án érkeztette.

A keddi ülésen a T/5311-es számú törvényjavaslat, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.


A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.


A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."



Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?



A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami
- a 37. § -ban olvasható:
,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

- A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)


Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.-részre!

Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.

- Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.

- Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".


20. § (3/9. sz. melléklet)

Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete

16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!


A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."


Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.


Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).

II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.

III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).

IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).

V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár), Dél-Buda (Nagytétény), Csepel Nemzeti Szabadkikötő.

VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.

VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).

VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.

IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).

X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.

XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.


Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=71#cikk

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona""


...

Bajnai jutalmul, ezért kapta meg, szinte tálcán akkoriban a miniszterelnökséget!!!!!!!!!!!!!!!! Majd, havi 4 milláért(!) osztogatott tanácsot a Haza és Haladásnak... Vajon milyen "tanácsok" értek meg az amerikai érdekeltségű Egyesületnek havi 4 milliót???? Szerintem, kimeríti a hazaárulás bűntettét vastagon, amit ezek a politikusok művelnek Magyarországgal!

*

A 2012. évi C. törvény a hazaárulásról a 258. §-ban - a korábbi szabályozással lényegében azonos módon - a következőket rendeli:

Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[10]
A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején vagy
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.[11]
Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[12]


Szerk.: Bóna Mária Ilona




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: légtérvédelmében, függetlenségének, szabadságvesztés, területrendezési, felhasználásával, igénybevételével, megpecsételődött, rendeltetésszerű, államigazgatási, törvényjavaslat, külügyminiszter, változtatásának, tevékenységének, magyarországgal, horgásztanyákat, támaszpontjának, szakbizottságai, állásfoglalásra, ütőképességének, érintettségével, székesfehérvár, kicsinyítésben, magyarországon, szabályozással, nemzetihirhalo, felhatalmazást, kialakításáról, alkalmazkodnia, légitámaszpont, hadgyakorlatra, magyarorszagon, alapfeladatait, meghatározások, megszavaztatni, előkészítéssel, előterjesztési, megváltozott viszonyokhoz, észak-atlanti szövetség, magyar kormány, tavaly szeptemberi, tárcavezető közölte, utóbbi időben, szervezet ütőképességének, katonai századdal, balti államok, megnövekedett orosz, ország érdekelt, miniszter arról, visegrádi országok, pápai légitámaszpont, alkalomból érkezett, atlanti szervezet, NATO Magyarországon, Szijjártó Péter, Alexander Vershbow-val, Alexander Vershbow-t, Ezért Ukrajnát, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM VÉSZHARANGOT, LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT, Országos Területrendezési, Országos Területrendezési Terv, Magyar Köztársaság Kormánya, Bajnai Gordon, Országgyűlés Hivatala, Magyar Honvédség, Országos Területrendezési Tervben, Magyar Köztársaság, Országos Területrendezési Tervbe, Országos Területrendezési Terven, Csepel Nemzeti Szabadkikötő, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Márai Sándor tollából  képre írva  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Erdei gyöngyvirág  Egyszerű  Minden tavaszból őrizz..  Otthon  Szabó T. Anna - Pitypang  Nagy és kis csodák  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Zilahy Lajos gondolata  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jázmin  Tavaszi este  Szép estét  Alvó kislány  Martin Buber, A haszidim meséi  Bársony székben  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jázmin  Jó éjszakát  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Ismeretlen: Ikarusz monda  Alvó kislány  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vannak emberek  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Walter Chrysler mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ember emlékekből áll  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ott van  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  39 ígéret  Pitypang szökőkút  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szívek  Magyar költészet napja  39 ígéret  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Különleges  "Ez egy csoda"  képre írva  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  40 felett  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ... 
Bejegyzés Címkék
megváltozott viszonyokhoz, észak-atlanti szövetség, magyar kormány, tavaly szeptemberi, tárcavezető közölte, utóbbi időben, szervezet ütőképességének, katonai századdal, balti államok, megnövekedett orosz, ország érdekelt, miniszter arról, visegrádi országok, pápai légitámaszpont, alkalomból érkezett, atlanti szervezet, tanácskozás első, közgyűlés szakbizottságai, esemény szombaton, politikai bizottság, közgyűlés plenáris, tervek szerint, csatlakozási tárgyalásokat, parlament 2008, törvénynek érvényt, egész ország, úgynevezett Országos, ülésnap vége, keddi ülésen, fogalom meghatározások, honvédelmi terület, kiemelt fontosságú, számít kiemelt, nemzetközi szerződéseiben, ördögi terv, képviselőkkel Magyarország, április 22-i, mellékletek tartalmazzák, települések feliratai, képviselők majd, kiemelt térségi, jelen törvény, mellékleteken Magyarország, tényleges kiterjedésének, település közigazgatási, területeken élők, folyót szegélyező, felfűzött gyöngysor, munkásemberek által, összes kiszemelt, amerikai érdekeltségű, hazaárulás bűntettét, politikusok művelnek, korábbi szabályozással, következőket rendeli, légtérvédelmében, függetlenségének, szabadságvesztés, területrendezési, felhasználásával, igénybevételével, megpecsételődött, rendeltetésszerű, államigazgatási, törvényjavaslat, külügyminiszter, változtatásának, tevékenységének, magyarországgal, horgásztanyákat, támaszpontjának, szakbizottságai, állásfoglalásra, ütőképességének, érintettségével, székesfehérvár, kicsinyítésben, magyarországon, szabályozással, nemzetihirhalo, felhatalmazást, kialakításáról, alkalmazkodnia, légitámaszpont, hadgyakorlatra, magyarorszagon, alapfeladatait, meghatározások, megszavaztatni, előkészítéssel, előterjesztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 874
  • e Hónap: 1821
  • e Év: 37762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.