Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarországon tárgyal a NATO hazánk erópai támaszpontjáról
  2015-05-17 23:52:39, vasárnap
 
   
  Szijjártó: A NATO Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre

2015. május 17., 20:32

http://www.magyartudat.com/szijjarto-a-nato-magyarorszagon.../

A NATO-nak alkalmazkodnia kell a megváltozott viszonyokhoz, reagálnia kell a keleti és déli biztonsági kihívásokra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten, miután tárgyalt Alexander Vershbow-val, az észak-atlanti szövetség főtitkárhelyettesével.

Szijjártó Péter elmondta, a magyar kormány fontosnak tartja, hogy a NATO minél előbb alkalmazni tudja a tavaly szeptemberi walesi csúcsértekezleten elfogadott készenléti akciótervet, és létrejöjjenek a gyors és érdemi reagálásra alkalmas erők.
A tárcavezető közölte, Budapest az utóbbi időben több olyan döntést is hozott, amelyek hozzájárulnak a szervezet ütőképességének növeléséhez. Kiemelte: Magyarország egy katonai századdal hozzájárul ehhez a két nap alatt bevethető haderőhöz, valamint idén részt vesz a balti államok légtérvédelmében. A miniszter ezt rendkívül fontos feladatnak nevezte a megnövekedett orosz légi aktivitás miatt.

Szijjártó Péter közölte, az ország érdekelt abban, hogy a szövetség más keleti tagállamokhoz hasonlóan Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre. A miniszter arról is tájékoztatta Alexander Vershbow-t, hogy a visegrádi országok nyáron közös hadgyakorlatra készülnek, illetve hogy a pápai légitámaszpont folyamatos fejlesztése kiváló logisztikai lehetőségeket jelent a NATO-nak.

A NATO amerikai főtitkárhelyettese, aki 2012 februárjától tölti be posztját, abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy az atlanti szervezet parlamenti közgyűlése szombattól az Országházban tartja háromnapos tavaszi ülésszakát.

A tanácskozás első két napján a közgyűlés szakbizottságai üléseztek. Az esemény szombaton a gazdasági és biztonsági, a tudományos és technológiai, valamint a védelmi és biztonsági bizottság ülésével kezdődött. Vasárnap a civil és biztonsági, továbbá a politikai bizottság tartott ülést. Hétfőn a közgyűlés plenáris ülésével zárul a program.

Hétfőn a közgyűlés a tervek szerint dokumentumot fogad el a NATO-bővítés támogatásáról, arról, hogy Montenegró megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat.


*-*-*


Már akkor megpecsételődött a sorsunk a NATO mellett végérvényesen, amikor elfogadta a parlament 2008. április 22-én a Bajnai által - területfejlesztési törvénybe bújtatott - NATO magyarországi támaszpontjának kialakításáról szóló TÖRVÉNYÉT!

Már csak az ÜRÜGYRE lett volna szüksége, amit nem sikerült polgárháború formájában kierőszakolni!!! Ezért Ukrajnát vették célba és rajta keresztül fognak nálunk kikötni és a törvénynek érvényt szerezni!!!


KÁR, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AMIKOR 2008-BAN ÉS AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM A VÉSZHARANGOT!!!

2008. április 22-én megszavazták azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

*

""VÉSZHELYZET

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" került sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjesztette elő.

A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala 2008. március 28-án érkeztette.

A keddi ülésen a T/5311-es számú törvényjavaslat, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.


A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.


A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami
- a 37. § -ban olvasható:
,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

- A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)


Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.-részre!

Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.

- Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.

- Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".


20. § (3/9. sz. melléklet)

Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete

16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!


A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."


Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.


Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).

II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.

III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).

IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).

V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár), Dél-Buda (Nagytétény), Csepel Nemzeti Szabadkikötő.

VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.

VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).

VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.

IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).

X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.

XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.


Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=71#cikk

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona""


...

Bajnai jutalmul, ezért kapta meg, szinte tálcán akkoriban a miniszterelnökséget!!!!!!!!!!!!!!!! Majd, havi 4 milláért(!) osztogatott tanácsot a Haza és Haladásnak... Vajon milyen "tanácsok" értek meg az amerikai érdekeltségű Egyesületnek havi 4 milliót???? Szerintem, kimeríti a hazaárulás bűntettét vastagon, amit ezek a politikusok művelnek Magyarországgal!

*

A 2012. évi C. törvény a hazaárulásról a 258. §-ban - a korábbi szabályozással lényegében azonos módon - a következőket rendeli:

Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[10]
A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején vagy
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.[11]
Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[12]


Szerk.: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: légtérvédelmében, függetlenségének, szabadságvesztés, területrendezési, felhasználásával, igénybevételével, megpecsételődött, rendeltetésszerű, államigazgatási, törvényjavaslat, külügyminiszter, változtatásának, tevékenységének, magyarországgal, horgásztanyákat, támaszpontjának, szakbizottságai, állásfoglalásra, ütőképességének, érintettségével, székesfehérvár, kicsinyítésben, magyarországon, szabályozással, nemzetihirhalo, felhatalmazást, kialakításáról, alkalmazkodnia, légitámaszpont, hadgyakorlatra, magyarorszagon, alapfeladatait, meghatározások, megszavaztatni, előkészítéssel, előterjesztési, megváltozott viszonyokhoz, észak-atlanti szövetség, magyar kormány, tavaly szeptemberi, tárcavezető közölte, utóbbi időben, szervezet ütőképességének, katonai századdal, balti államok, megnövekedett orosz, ország érdekelt, miniszter arról, visegrádi országok, pápai légitámaszpont, alkalomból érkezett, atlanti szervezet, NATO Magyarországon, Szijjártó Péter, Alexander Vershbow-val, Alexander Vershbow-t, Ezért Ukrajnát, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM VÉSZHARANGOT, LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT, Országos Területrendezési, Országos Területrendezési Terv, Magyar Köztársaság Kormánya, Bajnai Gordon, Országgyűlés Hivatala, Magyar Honvédség, Országos Területrendezési Tervben, Magyar Köztársaság, Országos Területrendezési Tervbe, Országos Területrendezési Terven, Csepel Nemzeti Szabadkikötő, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.29. 17:41 Farsangot szervez a fővárosi állatkert csütörtöktől
01.29. 17:32 Berlinale - Elkészült a 70. Berlinale programja
01.29. 17:32 Dunai hajóbaleset - Az ügyészség kezdeményezte a Viking Sigyn mögött haladó...
01.29. 17:31 Újraindult a vasúti közlekedés Barcsnál
01.29. 17:31 Súlyos bírságot kapott egy más nemzeteket gyalázó román polgármester
01.29. 17:22 Instanţa din Zagreb a anulat sentinţa anterioară de arestare a preşedintelu...
01.29. 17:21 Milliárdos veszteségbe lökte a Boeinget a 737 MAX-krízis
01.29. 17:02 Futsal Eb-selejtező - Sima győzelem a rajton
01.29. 17:02 Felvételi - Megjelent a tájékoztató hivatalos kiegészítése
01.29. 17:01 Férfi röplabda Challenge Kupa - Nagyszerű játékkal nyert a Pénzügyőr
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Gyönyörű téli táj  Papírhajó  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Papa João Paulo II  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  John Paul II & Mother Teresa o...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  yo LE canto - Comunicadoras Eu...  Az a szó, hogy megbocsátani  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Kun Magdolna: Most értettem me...  Göndör hajú kislány  Facebookon kaptam  Hárs Ernő laudáció - Kettőszáz...  Nem számít, hány éves az ember  fejlesztés alatt  Az élet  fejlesztés alatt  Png kislány  fejlesztés alatt  John Paul II & Mother Teresa o...  Az ember veresége és győzelme.  fejlesztés alatt  Sárga rózsa  Kun Magdolna: Orgona  fejlesztés alatt  Betty Boop  Kellemes kávézást!  fejlesztés alatt  Időjárás  Gyönyörű téli táj  fejlesztés alatt  Teréz anya szegény gyerekek kö...  Papa João Paulo II  fejlesztés alatt  Vízcseppes rózsa  fejlesztés alatt  Png virág  Betty Boop  Nem számít, hány éves az ember  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Png nő  Teréz anya szegény gyerekek kö...  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Csak amíg érzem a dobogást. Cs...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Holocaust Memorial Day  fejlesztés alatt  Betty Boop  Demo DVD Dinámicas Ambientació...  Papírhajó  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Vízcseppes rózsa  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Vízcseppes rózsa  Holocaust Memorial Day  fejlesztés alatt 
Bejegyzés Címkék
megváltozott viszonyokhoz, észak-atlanti szövetség, magyar kormány, tavaly szeptemberi, tárcavezető közölte, utóbbi időben, szervezet ütőképességének, katonai századdal, balti államok, megnövekedett orosz, ország érdekelt, miniszter arról, visegrádi országok, pápai légitámaszpont, alkalomból érkezett, atlanti szervezet, tanácskozás első, közgyűlés szakbizottságai, esemény szombaton, politikai bizottság, közgyűlés plenáris, tervek szerint, csatlakozási tárgyalásokat, parlament 2008, törvénynek érvényt, egész ország, úgynevezett Országos, ülésnap vége, keddi ülésen, fogalom meghatározások, honvédelmi terület, kiemelt fontosságú, számít kiemelt, nemzetközi szerződéseiben, ördögi terv, képviselőkkel Magyarország, április 22-i, mellékletek tartalmazzák, települések feliratai, képviselők majd, kiemelt térségi, jelen törvény, mellékleteken Magyarország, tényleges kiterjedésének, település közigazgatási, területeken élők, folyót szegélyező, felfűzött gyöngysor, munkásemberek által, összes kiszemelt, amerikai érdekeltségű, hazaárulás bűntettét, politikusok művelnek, korábbi szabályozással, következőket rendeli, légtérvédelmében, függetlenségének, szabadságvesztés, területrendezési, felhasználásával, igénybevételével, megpecsételődött, rendeltetésszerű, államigazgatási, törvényjavaslat, külügyminiszter, változtatásának, tevékenységének, magyarországgal, horgásztanyákat, támaszpontjának, szakbizottságai, állásfoglalásra, ütőképességének, érintettségével, székesfehérvár, kicsinyítésben, magyarországon, szabályozással, nemzetihirhalo, felhatalmazást, kialakításáról, alkalmazkodnia, légitámaszpont, hadgyakorlatra, magyarorszagon, alapfeladatait, meghatározások, megszavaztatni, előkészítéssel, előterjesztési, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 22 db bejegyzés
Összes: 7652 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 1989
  • e Hónap: 27505
  • e Év: 27505
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.