Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Homifiú...
  2015-05-27 04:22:25, szerda
 
  ... akit jó volt megismerni

A homik között is van, aki szereti az embereket és bennük is van szeretni való!

Egyszer, amikor az Alkotmány utcában volt decemberben a szakszervezeti tünti, akkor utána, B-val, meg a csapatból egy pár emberrel beültünk a törzshelyünkre sörözni és akkor odaült az asztalunkhoz L, meg egy fiatal munkatársnője, aki később el is ment.

*

L. kiöntötte nekünk a szívét és nagyon jó párbeszéd alakult ki közte és köztem. B. csak hallgatta. Még meg is lepett azzal, hogy leintett, amikor L. szavába vágtam egyszer, mert éreztem, hogy hazudik.

Amint így beszélgetünk, odajön L-hez egy fiú és teátrálisan megpuszilja, megöleli, majd - egy széket beerőszakolva L mellé - leült közénk.

Hozott L-nek egy pohár valamilyen italt és ahogy a kezét, lábát rakosgatta, meg gesztikulált, affektált, az volt az érzésem, hogy buzi a szerencsétlen. Amiért nagyon soványnak tűnt, egyből anyai ösztönömre hatott és nem tudtam rá haragudni. Közben, B. fölállt és bejelentette, hogy neki mennie kell, mert dolga van.

*

Amikor B. elment, L. valahogy oldottabb lett, és ez a fiú meg pofátlanul közbedumált, mikor valamilyen témát éppen tisztázni szerettünk volna a politikai helyzettel kapcsolatban. Nos, még huzakodtunk egy darabig a fiúval, majd megkértem, hogy

- ,,Ne vetélkedj velem, mert nem szeretnék haragudni rád! Mert, ha így folytatod, bizony össze találunk veszni..."

L meg lányosan, szégyenlősen feszengett a széken, merthogy úgy tűnt, mintha mi összevesznénk a fiúval őrajta!

*

Persze, mindez nem volt komoly!!!

*

Valójában tetszett, ahogy a fiú játssza a lány szerepét. Volt benne valami játékosság, valami esendő, valami kiszolgáltatottság. Hagytam, hogy fűzze L-t, aki egyre kényelmetlenebbül érezte magát.


Közben, a csapat-tagokkal beszélgettem és elővettem a meghajlított kanalamat - demonstrálandó, hogy mit érezhet egy nőies nő, amikor egy homokos férfival köti össze az életét. L. elkérte a kanalat és próbálta visszahajlítani, csakhogy a kanál ketté-tört és L. azon mód eltette ,,emlékbe" az egyik felét.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=535588&aid=242463

Szívem összeszorult ettől a mozzanattól...

Annak a kanálnak az egyik fele azóta is L.-nél van, mert beláttam, hogy csak erőszakkal tudtam volna tőle visszavenni... Ott a presszó nyilvánossága előtt mégsem verekedhettem vele össze!

*

Hogy lehetséges, hogy a megértő lelkemmel és szeretetemmel való közelítés a másik emberhez, emberekhez mindig ilyen erőszakos véget ér???

És, miért engem kiált ki mégis mindenki gonosznak, gyűlölködőnek, amikor fellázadok mindez ellen???

*

Természetesen, még ezek után is folytattam a baráti beszélgetést a többi csapattaggal, amibe beleszólt a buzi fiú. Nem volt más választásom, minthogy belementem egy olyan játékba, mint amikor a prostik összevesznek a kuncsafton...

Kibújt belőlem a színésznő, aki valamikor szerettem volna lenni. És ennek nagy hasznát vettem, mert színészkedésből állt az egész elcsezsett életem...

Ha nem fogom fel ilyen játékosan ezeket a tragikus élethelyzeteket, akkor már valószínűleg nem élnék. A JÁTÉK mindig átsegített a krízishelyzeteken, meg a konfliktusok megoldásában is. Talán azért sem tudtam lelkileg megöregedni???

*

Folytatva a történetet, valaki bejött az utcáról, hogy a radikálisok megérkeztek az Alkotmány utcába és... Na, erre mindenki fizetett és fölállt, hogy megyünk, megnézzük.

L. próbálta B.-t utánozni, hogy előre fut megnézni. Azt látni kellett volna, ahogy előre fut megnézni! Látni kellett volna a hosszú pasit, ahogy szaladt!

Olyan groteszk látvány volt, hogy muszáj volt mosolyognom, de valahogy azt is éreztem, hogy ez az ember annyira ki van éhezve a sikerre, hogy még arra is képes, hogy bohócot csináljon magából, hátha...

Na, közben a homi fiú meg ott maradt hoppon és láttam mennyire szomorú. Én is az voltam, mert én is azt éreztem pont, amit ő:

,,Nagyon magányos vagyok... A lelkem kiteszem és mégsem szeret igazán senki sem..."

És akkor ennek a fiúnak adtam egy puszit, miután udvariasan fölsegítette a dzsekimet. Megkérdezte, hogy

- ,,Nem haragszol azért, mert meleg vagyok?"

- Nem, mert én valójában anyaszívvel közelítek mindenkihez. Főleg a gyerekeim korú fiatalokhoz - válaszoltam neki szívem minden megértő szeretetével.

*

Erre, olyan boldog volt, engedélyt kért arra, hogy megölelhessen és megpuszilhassa az arcomat. Attól fogva nem tágított. Belém karolt és "mami"-nak szólított, miközben mesélt az életéről és arról hogyan is lett belőle "meleg".


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: élethelyzeteket, színészkedésből, visszahajlítani, megpuszilhassa, törzshelyünkre, szakszervezeti, demonstrálandó, munkatársnője, összevesznénk, verekedhettem, nyilvánossága, megölelhessen, szerencsétlen, szeretetemmel, beerőszakolva, gyűlölködőnek, természetesen, asztalunkhoz, csapattaggal, megoldásában, fölsegítette, összeszorult, szeretetével, kapcsolatban, bejelentette, szégyenlősen, konfliktusok, gesztikulált, beszélgettem, beszélgetünk, meghajlított, összevesznek, valószínűleg, beszélgetést, fiatalokhoz, huzakodtunk, homik között, szakszervezeti tünti, törzshelyünkre sörözni, fiatal munkatársnője, széket beerőszakolva, pohár valamilyen, politikai helyzettel, fiúval őrajta, lány szerepét, csapat-tagokkal beszélgettem, meghajlított kanalamat, homokos férfival, kanál ketté-tört, egyik felét, egyik fele, presszó nyilvánossága, Hozott L-nek, Amikor, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nagy természet  Esti kép  A jó kedv a világon  Alvó kutya  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  képre írva  Rács mögé  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Haja van  Aki belekortyol  Benedek Elek - Virágvasárnap  Vérnyomáscsökkentés  Márciuzs 24.  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  üdvözöllek!  Játékos kis cicák  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Sir Andrew Lloyd Webber  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Nagy Feró megmondta?  Esti kép  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Az idegen országok éghajlata  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségének javítása te...  Ne hagyd  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  Szívet megérintő . . .  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Vérnyomáscsökkentés  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A pálma a győzelem és a diadal...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Sárkány  Esti kép  Szép álmokat!  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Táplálékok a máj egészségének ...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  üdvözöllek!  Nem azt látja  Szívet megérintő . . .  Válaszok a halál után  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Amikor még kicsi voltál...  Amikor még kicsi voltál...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Színház az egész világ, 
Bejegyzés Címkék
homik között, szakszervezeti tünti, törzshelyünkre sörözni, fiatal munkatársnője, széket beerőszakolva, pohár valamilyen, politikai helyzettel, fiúval őrajta, lány szerepét, csapat-tagokkal beszélgettem, meghajlított kanalamat, homokos férfival, kanál ketté-tört, egyik felét, egyik fele, presszó nyilvánossága, megértő lelkemmel, másik emberhez, baráti beszélgetést, többi csapattaggal, olyan játékba, prostik összevesznek, egész elcsezsett, tragikus élethelyzeteket, konfliktusok megoldásában, radikálisok megérkeztek, hosszú pasit, ember annyira, lelkem kiteszem, fiúnak adtam, gyerekeim korú, élethelyzeteket, színészkedésből, visszahajlítani, megpuszilhassa, törzshelyünkre, szakszervezeti, demonstrálandó, munkatársnője, összevesznénk, verekedhettem, nyilvánossága, megölelhessen, szerencsétlen, szeretetemmel, beerőszakolva, gyűlölködőnek, természetesen, asztalunkhoz, csapattaggal, megoldásában, fölsegítette, összeszorult, szeretetével, kapcsolatban, bejelentette, szégyenlősen, konfliktusok, gesztikulált, beszélgettem, beszélgetünk, meghajlított, összevesznek, valószínűleg, beszélgetést, fiatalokhoz, huzakodtunk, választásom, mindenkihez, válaszoltam, közbedumált, megpuszilja, teátrálisan, megkérdezte, decemberben, anyaszívvel, mosolyognom, visszavenni, radikálisok, megérkeztek, megöregedni, mozzanattól, emberekhez, pofátlanul, szerettünk, valamilyen, erőszakkal, fellázadok, folytattam, megismerni, udvariasan, történetet, rakosgatta, ösztönömre, helyzettel, feszengett, kuncsafton, játékosság, átsegített, belementem, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 860
  • e Hónap: 3986
  • e Év: 35716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.