Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. r.: A Jobbik foglalkozik-e a feltalálókkal?
  2015-07-10 19:07:35, péntek
 
   
  JOBBIK KIVÜLRŐL-BELÜLRŐL 4.r.: Akkora szellemi kapacitással rendelkezünk, feltalálóinknak köszönhetően, hogy találmányaikkat katapultálhatná az országot az Arab Emirátusok csúcsaira... (16.30 percnél)

Ezen a videón lefolytatott beszélgetés arra késztetett, hogy feltegyem magamnak azt a kérdést: - mi lenne, ha engem kérdezett volna Horkovits Kovács János?
http://huntv.info/tv/jobbik-belulrol/

Azután, meghallgattam újra és újra ezt az önmagáért való diskurzust és elkezdtem a kérdésekre megadni a valós TÉNYEKEN alapuló válaszokat.4. rész

H.K.J.: A Jobbik foglalkozik-e, vagy foglalkozott-e a feltalálókkal? (16.30 percnél)

B.SZ.: ,,Igen én voltam annak az innovációs munkacsoportnak a vezetője, aki ezzel foglalkozott."

Példaként, Horváth professzor melletti kiállást említi B.Sz. és elmondja, hogy most is foglalkozik ezzel...A Jobbik mostani hozzáállását most nem ismeri. Majd magyarázatot próbál adni arra, hogy a Jobbik vajon miért nem karolja föl ezen feltalálókat és miért nem él ezen szellemi kapacitásokkal.

B.Sz.: ,,A néppártosodás gyakorlati következménye, a hatalmi koncentráció. Az elnökség hatalmi elefánt-csonttoronyban van... Akik 2010 után egy szalonképes, biztonságot nyújtó párthoz csatlakoztak, nekik ez megfelelő..."

*


Nem részletezem tovább, mert tipikus példája ez a kérdés-felelet annak, amikor nagy igyekezettel próbálják a TÜNETI kezelés szükségességét bizonygatni, miközben elhallgatják a valódi OKOT, melyek kiváltották a rengeteg negatív OKOZAT-ot (tünetet).

Sajnos, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!


A vállalati (üzemi) tanács tagjai:

- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)


A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)

Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket. Már, amikor ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!

Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a párt-államot azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).

A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó szakmunkás vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!

A parasztság is viszonylag jól élt, mert a döglődő TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. háztáji megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A tartósító ipart is ellátták áruval.

Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...

Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...

Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.

Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...

Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, aminek köszönhetően világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.

*-*-*

Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!


Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot!

Számonkérés helyett PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát hazudva - bitorolva gyakorolják közösen a hatalmat.

Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714 Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt! Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!

Ezért erőszakolták be az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!

Hát, ezért lesz minden - magát nemzetinek valló párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!


Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: erőfeszítéseinek, felemlegetésére, munkacsoportnak, agyonhallgatták, világszínvonalú, katapultálhatná, elszámoltatásra, találmányaikkat, megszüntetésére, bizottságaikkal, feltalálóinknak, kegyetlenségét, emlegetősdiben, függetlenített, titkárságoknak, piacgazdaságot, porcelángyártó, becsődöltetése, magyarországot, szakszervezeti, találmányaikat, kiváltságokhoz, piacgazdaságba, magyarországra, csonttoronyban, szükségességét, mechanizmussal, szocialistának, találmányoknak, kapacitásokkal, politizálásnak, kiárusították, következménye, néppártosodás, függetleníett, újrakezdéshez, videón lefolytatott, önmagáért való, kérdésekre megadni, valós TÉNYEKEN, innovációs munkacsoportnak, néppártosodás gyakorlati, hatalmi koncentráció, elnökség hatalmi, kérdés-felelet annak, valódi OKOT, rengeteg negatív, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, JOBBIK KIVÜLRŐL-BELÜLRŐL, Arab Emirátusok, Horkovits Kovács János, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat…, GAZDASÁGI MECHANIZMUS, GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL, DOLGOZÓ NÉPE…, FELTALÁLÓ DOLGOZÓK, Munkaügyi Bíróságokhoz, Munkaügyi Bíróságokon, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 17:33 Online videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház
04.06. 17:33 Koronavírus - Fidesz: Megdöbbentő az ellenzék viselkedése a járvány alatt
04.06. 17:32 AZ MNB 116,3 milliárd forint ajánlatot fogadott el a hétfői devizaswap-tend...
04.06. 17:23 Letartóztatták a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját
04.06. 17:22 Szent István királyról és a koordinátageometriáról is szó lesz az M5 keddi ...
04.06. 17:02 Karanténkommentátorokat keres az M2 Petőfi TV és az M4 Sport
04.06. 16:53 A következő napokban erősödő szárazságra hívja fel a gazdák figyelmét a met...
04.06. 16:52 Gereben Lívia májusban már a kispadra is leült volna
04.06. 16:52 Krónika 5. rész (határozathozatalok)
04.06. 16:46 Koronavírus - Szembetűnően emelkedett a panaszmentes fertőzöttek napi esets...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Facebookon kaptam  Vajon miért szakadt ez a járvá...  Focista  Facebookon kaptam  Virágvasárnapi református iste...  Gáti Gábor videója  Áldott Virágvasárnapot!  Budakalász passió felolvasása ...  Nem mindenkiből  Osztozik velünk a szenvedésben  Az idei virágvasárnapon Jézus ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Bach nagyböjti zeneimája  Facebookon kaptam  Isten szeretete  Kellemes teázást!  Szerencse malac  Kenyértörés  Kellemes teázást!  Éljük meg a hálát  Facebookon kaptam  Kámaszutra.......  Facebookon kaptam  Angelo Comastri bíboros: II. J...  Tünetek.......  Betty Boop  Kenyértörés  Szentségimádás és szentmise Ve...  Happy easter  Mai harmónia kártyám  És egyszer vége lesz a viharna...  Facebookon kaptam  Magányról - járvány idején- Vi...  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Kutyus virágokkal  Focista  Ma Virágvasárnap van  Virágvasárnap  Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Antik telefon  Kellemes teázást!  Szerencse malac  Facebookon kaptam  Kiborult  Virágvasárnap Déván 04.05  Png virág  Szóvivő.......  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Aranyosi Ervin: Megtisztulás&#...  Délutáni mosoly.......  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Megtisztulás&#...  Arany János: Széchenyi emlékez...  A virágok jelképezik  Virágvasárnap  Virágvasárnap a nagyhét ünnepé...  Boldog csillag  Rózsa csokor  Szóvivő.......  Facebookon kaptam  Délutáni mosoly.......  Bohóc bíztató......  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Png nő  Magányról - járvány idején- Vi...  Facebookon kaptam  Nagyon szeretem  Délutáni mosoly.......  Virágvasárnapi passió  Facebookon kaptam  Karantén........  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Somlói torta recept  Virágvasárnap Déván 04.05  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Tünetek.......  Az idei virágvasárnapon Jézus ...  Ferenc pápa virágvasárnapi hom...  Mosás  Png virág  Virágvasárnapi szentmise  Lila tulipánok kosárban  Betty Boop  Focista  Szülinapra  Készüljünk a Nagyhétre!  Éljük meg a hálát  6. Titkok, melyeket nem vihete...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Boldog csillag  Bach nagyböjti zeneimája  Készüljünk a Nagyhétre!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Urunk Jeruzsálembe való bevonu... 
Bejegyzés Címkék
videón lefolytatott, önmagáért való, kérdésekre megadni, valós TÉNYEKEN, innovációs munkacsoportnak, néppártosodás gyakorlati, hatalmi koncentráció, elnökség hatalmi, kérdés-felelet annak, valódi OKOT, rengeteg negatív, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, párt-államot azzal, kötelező munkaidőben, másik 8-at, igényesebb szolgáltatást, adóval agyon, döglődő TSZ-ek, tagok között, azon termesztett, hazai piacot, környező országokba, tartósító ipart, szociális piacgazdaságba, hatalmas FÜGGETLENÍETT, ország DOLGOZÓ, kiváltságokhoz ragaszkodó, maga &#8222, politikai &#8222, hatalmukkal 1990, politikai hatalmi, találmányoknak köszönhetően, fentebb említett, szocializmus becsődöltetése, gyárakban dolgozó, 1945 utáni, rettenetes PAKTUMNAK, trianoni volt, erőfeszítéseinek, felemlegetésére, munkacsoportnak, agyonhallgatták, világszínvonalú, katapultálhatná, elszámoltatásra, találmányaikkat, megszüntetésére, bizottságaikkal, feltalálóinknak, kegyetlenségét, emlegetősdiben, függetlenített, titkárságoknak, piacgazdaságot, porcelángyártó, becsődöltetése, magyarországot, szakszervezeti, találmányaikat, kiváltságokhoz, piacgazdaságba, magyarországra, csonttoronyban, szükségességét, mechanizmussal, szocialistának, találmányoknak, kapacitásokkal, politizálásnak, kiárusították, következménye, néppártosodás, függetleníett, újrakezdéshez, szocializmust, természetesen, másodállásban, gátlástalanul, irodaházakban, szobrászipari, felsorolásnak, árucikkeikkel, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 53 db bejegyzés
Összes: 7683 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 690
  • e Hónap: 2746
  • e Év: 75093
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.