Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeretnék végre tisztázni valamit egyszer, s-mindenkorra
  2015-12-30 09:43:21, szerda
 
   
  Szeretném tudatni, hogy alapvetően békés, a művészetekhez és minden természeti szépséghez vonzódó ember vagyok, akinek MINDEN cselekedetét az az igyekezet mozgat, hogy szerethessen és szeretve legyen!
*
Nem vagyok harcias alkat! Olyannyira NEM, hogy távol áll tőlem MINDEN erőszak!
*
Ebből logikusan következik, hogy elutasítok MINDEN háborút és a MINDENKORI HATALMAK ÁLTAL IRÁNYÍTOTT FEGYVERES TESTÜLETEK KATONÁIVAL, RENDŐREIVEL KIHARCOLT ÉS FENNTARTOTT HATALMAT!!!
*
Meggyőződésem, hogy amit erőszakkal szerzünk meg, azt csakis erőszakkal tarthatjuk meg! Éppen ezért, soha nem harcoltam semmiért és senkiért! Viszont, belekényszerültem azokba a folyamatos ÖNVÉDELMI PRAKTIKÁKBA melyeket csakis kitartó és folyamatos KÜZDELEMMEL lehetett - sikeresen - megvívni!
*
Talán ezért tarthatnak egyesek ,,harcosnak"... Pedig, alapvetően NEM VAGYOK HARCOS!
*
Sőt! Egyenesen irtózom 17 éves korom óta a katonaságtól! Akkoriban voltam szerelmes (14 éves koromtól) egy nálamnál csak egy évvel idősebb volt iskolatársamba, akit az ÁVH-s apja ,,hivatásos" katonai pályára irányított.
Ez megpecsételte szerelmünket, mert családjaink 1956-ban - a forradalom idején - a barikád két- szemközti oldalán harcolt. Ezért aztán, az én KÁDERLAPOM nem passzolt szerelmem KÁDERLAPJÁHOZ! Ez azért jelentett tragikus problémát számunkra, mert akkoriban - többnyire azoknak a kapcsolatoknak volt ,,jövője" amelyikben egymáshoz illő káderlapok kötöttek házasságot káderlapokkal.
*
Mi, pedig mit sem sejtve, megígértük egymásnak, hogy míg továbbtanulunk, hogy megszerezzük a hivatásunk gyakorlásához szükséges BIZONYÍTVÁNYT, hűségesen várunk egymásra!
Csakhogy, míg ő zöld utat kapott - a hatalom által elfogadott káderlapja révén - számomra minden lehetőség ,,T"iltva volt!
*
Itt emlékeztetnék Aczél György (Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának Kulturális Végrehajtó Bizottságának elnöke) által kitalált és évtizedekig sikerrel alkalmazott ,,hármas ,,T"-KONTRASZELEKCIÓJÁRA!
Ennek a lényege az volt, hogy aki a HATALOM számára ellenséges származású volt 1945 előtt, vagy felmenője részvett, mint szabadságharcos az 1956-os ,,ellenforradalomban" azt és minden leszármazottját, barátját, szerelmét és házastársát ,,T"iltom- vagy a ,,T"űröm-listára helyezték. Egészen pontosan a társadalom peremére SZÁMŰZTÉK! Ahol egyfajta HOLTVÁGÁNYON való vesztegléssel kellett leélnie az életét!
*
Nekem is ezt a NEHÉZ-SORSOT szánták! Sajnos, én minderről semmit nem tudtam, mert a csapból is az folyt víz helyett, hogy: a szocialista társadalom a tudás társadalma... és minddenki tanulhat! Ezért voltak az esti és levelező iskolák! Csakhogy, oda is szükség volt a MUNKEHELYI párt- kisz- és szakszervezeti vezetők JAVASLATÁRA!!!
*
Az igaz, hogy 1945 után pont a munkás- és a nincstelen (földnélküli) paraszt-származásúakat - a ,,FÉNYES SZELEK"-nemzedékéhez tartozókat - támogatta az 1945 utáni hatalom! De ennek véget vetett az 1963-as amnesztiával kiengedett volt '56-os ,,ellenforradalmároktól" való rettegés.
*
Annyira féltek a HATALOM képviselői egy újabb ,,népfölkeléstől", hogy még a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT is átírták oly módon, hogy ami addig ,,ALANYI JOGON JÁRT", attól fogva csak ,,ADHATÓ" volt! És, az is nagyon jellemző, hogy kik dönthették el ezt egy adott üzemben, vállaltnál, vagy intézménynél.
Akkoriban telepítettek MINDEN üzem, vállalat, termelőszövetkezet és intézmény élére FÜGGETLENÍTETT párt- kisz és szakszervezeti bizottságokat, függetlenített titkárokkal és adminisztrátorokkal. Ezeknek a FÜGGETLENÍTETTEKNEK a BÉRÉT a vállalat MUNKÁSAI által megtermelt ,,nyereségből" (nyereséges termeléssel és értékesítéssel előállított BEVÉTELBŐL) fizették!
*
Ez a FÜGGETLENÍTETT rendeletekkel fenntartott hatalmi APPARÁTUS (élősködő módszereivel) a három évtizedes ,,puha" diktatúrájával, végül is becsődőltette a legsikeresebb vállalatokat, vagyis a saját rendszerét!
*
Sajnos, a mai napig ELHALLGATJÁK a ,,dolgozó nép" elől azt az igazságot, hogy már az 1970-es évektől kezdődően - a ,,rothadónak" sulykolt - Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből FIZETTÉK a dolgozó ,,munkások" bérét!
*
Bizonyíték: a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=
720540082&_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
Ezzel a legaljasabb hazugság-fajtával: a tények ELHALLGATÁSÁVAL megrendezték a rendszerváltozást, aminek érdekes módon pont az a munkás-parasztság lett a vesztese, amelyiket munkásként, illetve TSZ-paraszt-ként ért 1990!
*
Őket,, mint szemtanúkat anyagi- tudásbéli- és kapcsolati tőke nélkül - derült égből villámcsapásként - érte az a felfordulás, amit rendszerváltozásnak neveznek. Ők még 1994-ben is azért szavazták vissza a hatalomba az MSZMP-ből átalakított magyarnak és szocialistának hazudottakat, mert azt hitték, hogy vissza fogják hozni azt a rendszert, amelyikben - ha minimál-bérért is - de mégiscsak DOLGOZHATTAK!
*
Ők azok, akik már kint porladnak a velük megtelt magyar temetőkben!
*
Én is közéjük tartozom, de én még ÉLEK! Igaz, a társadalom peremére száműzötten egyfajta holtvágányon vesztegelve, de még ÉLEK!
*
Mint ÉLŐ SZEMTANÚJA és ELSZENVEDŐJE minden negatív- 1990 előtti és utáni megkülönböztetésnek - további küzdelmet folytatva mindenfajta, demokratikusnak meg szocialistának hazudott PARLAMENTÁRIS DIKTATÚRA ellen - kijelentem, hogy irtózom mindenféle erőszaktól és erőszak-szervezettől!
Éppen ezért, arra kérek minden hazai és külföldi ,,hivatásos" fegyveres testülethez tatozót, hogy NE jelöljön be ,,ismerősnek" a Facebookon!
*
A ,,SZERETET-CIVILIZÁCIÓ" sikeres megvalósulását kívánom a 2016-os és minden további esztendőben!
*
Szeretettel: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: villámcsapásként, szabadságharcos, demokratikusnak, törvényrendelet, leszármazottját, elhallgatásával, származásúakat, szakszervezeti, függetlenített, diktatúrájával, szocialistának, privatizálható, iskolatársamba, törvénykönyvét, népfölkeléstől, továbbtanulunk, kapcsolatoknak, magyarországon, megvalósulását, értékesítéssel, bizottságokat, legsikeresebb, meggyőződésem, megpecsételte, parlamentáris, emlékeztetnék, vesztegléssel, káderlapjához, káderlapokkal, becsődőltette, művészetekhez, bizottságának, gyakorlásához, rendeletekkel, bizonyítványt, telepítettek, folyamatos ÖNVÉDELMI, nálamnál csak, évvel idősebb, forradalom idején, barikád két-, kapcsolatoknak volt, hivatásunk gyakorlásához, hatalom által, 1956-os „, társadalom peremére, szocialista társadalom, tudás társadalma, 1945 utáni, 1963-as amnesztiával, újabb „, adott üzemben, Olyannyira NEM, MINDENKORI HATALMAK ÁLTAL IRÁNYÍTOTT FEGYVERES TESTÜLETEK KATONÁIVAL, RENDŐREIVEL KIHARCOLT ÉS FENNTARTOTT HATALMAT, ÖNVÉDELMI PRAKTIKÁKBA, VAGYOK HARCOS, Aczél György, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának Kulturális Végrehajtó Bizottságának, FÉNYES SZELEK”, MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT, ALANYI JOGON JÁRT”, Mint ÉLŐ SZEMTANÚJA, PARLAMENTÁRIS DIKTATÚRA, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmaga ellenére  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Alvó cica  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Robin Wight pitypang szobra  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Otthon  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  IGEN így  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Paul David Tripp Április 12  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Szép estét kedves látogatóimn...  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Azért kaptad  Otthon  Facebookon kaptam  Különleges  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Martin Buber, A haszidim meséi  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Szeretem ujjad karcsuságait,  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztina b...  József Attila - Kopogtatás nél...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kertem  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimn...  A hagyma antibakteriális hatás...  Azért kaptad  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Önmaga ellenére  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  Alvó cica  Mindent de mindent visszakap  Robin Wight pitypang szobra  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  Eduardo Sacheri gondolata  különleges 
Bejegyzés Címkék
folyamatos ÖNVÉDELMI, nálamnál csak, évvel idősebb, forradalom idején, barikád két-, kapcsolatoknak volt, hivatásunk gyakorlásához, hatalom által, 1956-os &#8222, társadalom peremére, szocialista társadalom, tudás társadalma, 1945 utáni, 1963-as amnesztiával, újabb &#8222, adott üzemben, vállalat MUNKÁSAI, három évtizedes, legsikeresebb vállalatokat, saját rendszerét, 1970-es évektől, dolgozó &#8222, máig érvényben, legaljasabb hazugság-fajtával, tények ELHALLGATÁSÁVAL, velük megtelt, villámcsapásként, szabadságharcos, demokratikusnak, törvényrendelet, leszármazottját, elhallgatásával, származásúakat, szakszervezeti, függetlenített, diktatúrájával, szocialistának, privatizálható, iskolatársamba, törvénykönyvét, népfölkeléstől, továbbtanulunk, kapcsolatoknak, magyarországon, megvalósulását, értékesítéssel, bizottságokat, legsikeresebb, meggyőződésem, megpecsételte, parlamentáris, emlékeztetnék, vesztegléssel, káderlapjához, káderlapokkal, becsődőltette, művészetekhez, bizottságának, gyakorlásához, rendeletekkel, bizonyítványt, telepítettek, ingatlanokat, kölcsönökből, intézménynél, katonaságtól, vállalatokat, holtvágányon, elszenvedője, dolgozhattak, elhallgatják, szervezettől, szerethessen, hazudottakat, módszereivel, megszerezzük, amnesztiával, cselekedetét, megrendezték, nemzedékéhez, szerelmünket, termeléssel, előállított, esztendőben, házastársát, szocialista, civilizáció, alkalmazott, évtizedekig, javaslatára, testülethez, titkárokkal, szeretettel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5564
  • e Hét: 6944
  • e Hónap: 7891
  • e Év: 43832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.