Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. Magyarországra tervezik Európa energia-központját...
  2017-07-04 04:17:42, kedd
 
   
  (A magyarság lepusztításos kipusztulásának terve és megvalósításának története.)
*
Már akkor köztudott volt, hogy ide tervezik Európa energiaközpontját egy hatalmas gáztározóval és egy bazi nagy atomerőművel! Erről is még 10 évvel ezelőtt írtam először.
És azóta? Bizony, már un. "jobboldali" magát nemzetinek sulykoló kormány van hatalmon és mégis minden a 10 évvel ezelőttiek szerint van folyamatban!
*
A közelmúltban olvastam a fenti címen megjelenő írást itt:
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki Szabó Attilától.
*
Ebből az írásból megtudhatjuk, hogy mi mindent terveznek Magyarországon létrehozni. Reménykedtem, hogy mindez csak meddő riogatás, aminek nem kellene felülnünk és miatta kétségbeesnünk.
*
*
Vasárnap azonban, Hódmezővásárhelyről hallottam a Kossuth Rádióban egy hosszú interjút, ahol többek között arról beszélt a hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, hogy bizony óriási, földalatti, gáztározó építését kezdték meg az Európába irányuló orosz gáz számára. Ősi, jó termő földeket sajátítottak ki bagóért...
*
*
Azóta azon töprengek, hogyan is írjam le ,,röviden" az ezzel a témával kapcsolatos gondolataimat. Először is kezdeném azzal, hogy egy érdekes előadásról szóló tudósítást olvastam hetekkel ezelőtt. A hazai szénhidrogéniparban "meddőnek" (használhatatlannak) minősített mélyfúrási kútjainak

Az alábbiakat mondta:

,,Az előadó bevezetőjében a geotermikus energia hasznosításáról adott áttekintést. Ezután elmondta, hogy a magánosítás megkezdésekor az ország területén 3093 darab szénhidrogén célú fúrólyukat tartották nyilván. Ezek közül a MOL Rt megalapításakor mintegy 400 kutat apportáltak a Részvénytársaságba (tehát bevitt vagyonként)... A megmaradó közelítőleg 2600 kút a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság kezelésébe került, mint a Magyar Állam tulajdona. Az elhatározás szerint ezeket a szénhidrogén szempontjából ,,meddő"-nek minősülő kutakat 2014-ig fel kellett számolni és helyüket rekultiválni, helyreállítani a környezetüket. Mindezen munkák becsült költsége 60-80 milliárd forintra tehető, ami a költségvetést terhelné. Erre a munkára azonban évi cca. 300 mFt áll rendelkezésre. 200 kút sorsa ismeretlen, mintegy 2300 kút került a BVH.Kht kezelésébe. Ezek között található volt 38 bar kútfej nyomású olajkút és 120 bar kút-fej nyomású gázkút is. A kutak zömének helyzete (tulajdonjoga, telekkönyvi bejegyzése stb.) rendezetlen, a Bányakapitányságnál sincs nyilvántartás a felszámolt kutakról. Sokat használnak termálvíz kinyerésére, elsősorban Önkormányzatok, de más szervezetek (például: Üdülők.) A kutak fele (papíron) kútfej szerelvénnyel el van látva. El kell készíteni a kutak kataszterét, amit a SZÉSZEK-en keresztül a Kincstári Vagyonigazgatóság közbejöttével az állami költségvetés finanszíroz, ,,bányakár" címén. A kataszter elkészítése folyamatban van, de már most, belátható, hogy a felszámolásra, rekultivációra biztosított határidő nem tartható. A felszámoláshoz a kút helyzetétől függően 25-30 hatóság, intézmény hozzájárulása és véleménye szükséges, ami nagyon lelassítja a folyamatot. Ez év végéig a Magyar Geológiai Szolgálat 600 kút vízügyi értékelését készíti el. Mintegy 80 kút értékesítésére van érdeklődő magánszemély és cég, de ezen érdeklődők főként a kutak által szolgáltatott információk megszerzésében érdekelt, de ezek a hiányos dokumentáltság miatt érdektelenségbe fulladnak."
*
Ebben az írásban arra hívnám fel a figyelmet, amit a geotermikus kutakról nem ír le a tudósító.
Nem írja le, hogy mekkora lehetőség rejlik benne a jövőben!
Magyarország a föld mélyében akkora vízkészletekkel, geotermikus energia-készletekkel rendelkezik, hogy VIZI NAGYHATALOM LEHETNÉNK!!!!
(Lásd a fenti írás végét, ami az adatok megszerzéséről szól!!!!)
*
Akkor, amikor már mindenki tudja, hogy a világ szénhidrogén készletei 30 év múlva kimerülnek!!!
*
*
Hazánk területén eddig is voltak Oroszországból Európába tartó kőolaj- és gázvezetékek.
Ezt még bővíteni, majd egy "bazi nagy atómerőművet" telepíteni NEMZETGYILKOSSÁG.
Miért is?
Talán azért, ,,Mert senki nem számol azzal, hogy ,,az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével. A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése." (Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)
*
*
Ha az ENERGIAMEZŐKben leírtak alapján, erre mindazt rátelepítjük, amit a szerző ír, akkor lehetetlenség lesz majd kitermelni a föld mélyében lévő vízkészletet, aminek az a csodálatos volta, hogy megújuló! Vannak egyébként próbálkozások a víz hasznosítására, pl. a Műszaki Egyetem akt. tanszékén évek óta gépész hallgatóknak oktatják azon szerkezeteket, gépeket, melyeket a vízből nyert energiával lehet működtetni.
*
*

A másik, az atomerőművek működtetésével járó környezetszennyezési kockázatok...
Vegyük példaként azt a tényt, hogy a csernobili reaktorrobbanással Magyarországon megnőtt az akkori serdülők körében a fehérvérűségben szenvedő gyerekek száma.
1986-ban, a budapesti László Kórházban külön osztályokat kellett megnyitni. Sok volt a nyirokrendszeri megbetegedés is: a nagyon súlyos esetektől az átmeneti tünetekig.
Ismertem egy fiút, akit 13x operáltak kóros nyirokcsomó-duzzanata miatt.
Sajnos, a különböző csontelváltozásoknak is kiugróan megnőtt a száma...
*

Albert Schweitzer a béke Nobel-díjas teológus, organaművész és a híres afrikai orvos egy-személyben, azt mondta erről, hogy: "... akkor fog az emberiség kétségbeesni, ha majd minden családban sorra fognak születni a nyáladzó idióták...de akkor már későn lesz".
*
Úgy tudom, hogy a mostani atomerőművünk is rossz helyzetben van, mert a 2-es blokk még most sem biztonságos a hűtővízben rekedt kapszulák miatt. Arról nem is beszélve, hogy már milyen rég keresik az elhasznált, de még évszázadokig sugárzó kapszuláknak a helyet, hogy eltemessék. A népszavazások során sorra utasítják el az emberek, hogy pont az ő közelükben alakítsák ki ezt a temetőt...
Egy ilyen temető megfertőzheti az egész Kárpát medence vízkészletét és geotermikus kútjait!!!
*
*
*
MÉGHOGY NINCS GÁZUNK ?

Földtörténeti korok szerint Európa legnagyobb földgáz lelőhelye Magyarországon a Hortobágy alatt kell, hogy legyen - mondta a 70-es évek közepén a középiskolai földrajz tanárom...
A hajdúszoboszlói földgáz "940-1000 m mélységben elhelyezkedő, 44 m átlagos etázsmagasságú, 5Mrd m^(3)-es földtani készletű, egyik legnagyobb alsó-pannon homokkő tároló eredeti készletének kitermelése még 1962-ben megkezdődött".
*
" A III. ütem tervezésekor az volt a kiindulási kritérium, hogy a bővítés még a mobil gáz 70%-ának kitermelése esetén is tegye alkalmassá a tároló rendszereit a csaknem 20 millió m^(3)/napos csúcskapacitási igény kielégítésére."
*
"Zsanán 2,5 millió köbméterrel nő a napi kitárolási kapacitás, amely két olyan nagyváros, mint Pécs és Debrecen háztartásainak ellátásához elegendő egy hideg téli napon."
*
"A remények szerint a makói árok legalább 100 évre biztosíthatja Magyarország földgáz-szükségletét.""Magyarországon a legnagyobb mélységet, 5842,5 métert Hódmezővásárhelyen érték el egy fúrás során."
*
"Magyarországi földgáz-leletről tett bejelentést a Londoni Értéktőzsdén az Ascent Resources.
A brit feltáró és kitermelő cég részvényei a hírre 16 százalékkal drágultak. A cég közleménye szerint egy Penészlek melletti próbafúrásuk járt eredménnyel."
*
"Mert ne higgye senki sem hogy a Makó-Árok az egyedüli gázlelőhely Magyarországon. Suttognak még bihari, zalai, somogyi, bácsi mezőkről is, bár ha ezeket összekötjük, egyetlen összefüggő gigászi gázmedence adódik, melynek értéke világszinten is felbecsülhetetlen."
*
"A Falcon nemrégiben azt közölte honlapján, hogy a külföldi kutatások nyomán eddig feltárt hazai földgázvagyon olyan nagy, hogy abból bőven ki lehetne elégíteni az ország egész éves fogyasztását, és még exportra is futná belőle."
*
"Magyarországon jelenleg 11 cég 210 engedély alapján kutathat szénhidrogén lelőhelyek után. Csak a Mol Nyrt. több mint száz helyen kapott erre lehetőséget szerte az országban."
*
"Magyarország gázfogyasztása egyébként 70-90 millió köbméter egy átlagos téli napon, ebből 40 millió köbmétert fedez az import" - mondta Kiss Péter kancellária miniszter.
*
"Zsuga János hozzátette: az ország napi gázszükséglete 44-46 millió köbméter, a földalatti tározókból pedig naponta akár 51 millió köbméter földgázt is ki tudnak nyerni."
*
"Oroszországból viszont nagyjából mindig ugyanannyi gáz jön, ezért a Mol nyáron feltölti, télen pedig fokozatosan leszívja a tartalékokat"
*
"Soha nem látott, 102 mrd Ft-os negyedéves profitot érhetett el a MOL az elemzők szerint"
*
*
Gázkitörések Magyarországon:
- 1961 - Nagyhegyes
- 1963 - Üllés
- 1965 - Szank
- 1968. december - Algyő
- 1979. február - Zsana
- 1980 - december - Algyő
- 1982. augusztus - Szeghalom
- 1982. október
- Algyő
- 1983. január, február - Hajdúszoboszló- Nagyhegyes
- 1983. március - Battonya
- 1984. június - Balaton- magyaród-Zalakomár
- 1985. április - Biharkeresztes
- 1985. május - Füzesgyarmat
- 1985. december - Fábiánsebestyén
- 1986. június - Balatonmagyaród
- 1987. január - Füzesgyarmat
- 1998. november - Nagylengyel
*
"A nagyalföldi artézi fúrásokból a vízzel együtt számos helyen némi földgáz is áramlott a felszínre.
A falusi kutak körül esténként vízért gyülekező fiatalok gyakran bámulták a lángra gyújtott gáz játékosan táncoló lidércfényét, amíg egy erősebb fuvallat ki nem oltotta a kékes-vörhenyes lángocskákat."
*
*
Megjegyzés:

"Már 500 méter mélységben 35 Celsius fokos meleg vízre bukkannak gyakorlatilag minden fúrásnál - ennek köszönhető hazánk rendkívül gazdag termálvíz-készlete." (Pl.távfűtésre lehetne használni!)
Következtetések nélkül, csak mazsolázásra!
2008.08.12.
*
*
Megoldás a gázproblémára?
Makó 100 évre fedezné a hazai igényeket
2008. január 14. 12:45 | Forrás: STOP/delmagyar.hu
*
*
,,A várakozások szerint év végén indulhat meg Makó környékén a földgáz kitermelése, a föld mélyében rejtőző 1.500 milliárd köbméter gáz 100 évre fedezné a hazai igényeket. A feltárást végző kanadai cég továbbra is partnert keres a vállalkozáshoz.
A gázmező nagyságát 600, később 1500 milliárd köbméterre becsülték a szakértők. Figyelembe véve, hogy hazánk nagyjából 14-15 milliárd köbméter földgázt használ fel évente, a készlet akár 100 évre is fedezné a hazai igényeket.
A földgázkincs elhelyezkedése azonban jelentősen különbözik a korábbi, illetve a jelenlegi kitermelési helyekétől. Általában ugyanis 2 ezer méter mélyről hozzák fel hazánkban a földgázt, Makó térségében viszont a legmélyebb fúrás a 6 ezer métert is túlhaladta. Azon múlik az iparszerű kitermelés beindítása, hogy mikor lesz sikeres az úgynevezett rétegserkentés, a gázt rejtő réteg hidraulikus repesztése és kitámasztása.
Ennek időpontja lehet 2008 vége.
A kutatást-kitermelést végző kanadai illetőségű Falcon cég partnereket is keres a magyarországi kitermeléshez, akik között a Mol csakúgy szóba jött korábban, mint a legnagyobbak között számon tartott ExxonMobil - olvasható a Délmagyar.hu oldalán. Az írás a Demokrata című hetilap vezércikke.
BENCSIK ANDRÁS: Gombostűt a tűpárnában
Fecseg a felszín és hallgat a mély. Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.
Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.
Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában.
A Falcon Oil, ez a kanadai központú multicég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.
A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oilnak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.
Hogy mennyi pénzről van szó?
Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné.
Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.
Új Széchenyi Terveket például.
Az államháztartás hiánya azonnal megszüntethető lenne, minek következtében az euró rövid időn belül bevezethető volna. Évente négy Széchenyi Tervnek megfelelő támogatást lehetne beindítani, miközben tudjuk, hogy a Széchenyi Terv négy évig tartott...
Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz.
Nem kell, hogy így legyen.
A magyar jog ismeri a ,,feltűnően aránytalan szerződés" fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette.
Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.
Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország föld jének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.
*
A Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a bűnös szerződés tartalmáról, és könnyen lehet, hogy csak bírósági eljárással lehet kicsikarni majd belőle az igazságot.
*
Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között.
Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni. Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.
*
Miközben a multimilliárdos elit lopakodva készíti elő a Gyurcsány-kormány bukását követően a jobboldalon is - az MDF és a Fidesz liberálisai mögé bújva - a maga hídfőállását, egy új neoliberális pártot, hogy majd az SZDSZ-től ide áramoljanak át, amint arról a Magyar Nemzet hétfői száma hírt adott, éppen időszerű a hiteles jobboldali politikusokat figyelmeztetni a rendkívüli helyzetre.
A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oilnak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.
*
Hát nem döbbenetes, mi vagyunk a leggazdagabbak, és a legbirkább nemzet is, de nem muszáj így lennie, nem kell nekünk mindig valakitől függni, fel kell az emberek öntudatát ébreszteni.
*
Szerk.: Bóna Mária Ilona 2007. márciusában
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/
energiamez%C5%91k-%C3%A9s-a-bazi-nagy-atomer%C5%91m%
C5%B1/1767698893266099/

*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetgyilkosság, felfoghatatlanul, megvalósításának, légkondicionálás, érdektelenségbe, balatonmagyaród, hasznosításáról, nyirokrendszeri, lelkiismeretlen, megalapításakor, hajdúszoboszlói, következtetések, megszorításokat, energiamezőkben, csúcskapacitási, vízkészletekkel, kipusztulásának, fehérvérűségben, multimilliárdos, tisztességtelen, fábiánsebestyén, energiarendszer, életszínvonalat, oroszországból, intézkedéseket, magyarországon, vállalkozáshoz, értékesítésére, megszerzésében, dokumentáltság, kétségbeesnünk, megszüntethető, kényelmesebben, hajdúszoboszló, felszámoláshoz, megszerzéséről, magyarság lepusztításos, hatalmas gáztározóval, bazi nagy, közelmúltban olvastam, fenti címen, írásból megtudhatjuk, hosszú interjút, hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, témával kapcsolatos, érdekes előadásról, alábbiakat mondta, előadó bevezetőjében, geotermikus energia, magánosítás megkezdésekor, ország területén, megmaradó közelítőleg, Homoki Szabó Attilától, Kossuth Rádióban, Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság, Magyar Állam, Kincstári Vagyonigazgatóság, Magyar Geológiai Szolgálat, VIZI NAGYHATALOM LEHETNÉNK, Oroszországból Európába, Christopher Flavin- Set Dunn, Műszaki Egyetem, László Kórházban, Albert Schweitzer, MÉGHOGY NINCS GÁZUNK, Londoni Értéktőzsdén, Ascent Resources, Kiss Péter, Zsuga János, Gázkitörések Magyarországon, Hajdúszoboszló- Nagyhegyes, BENCSIK ANDRÁS, Falcon Oil, Falcon Oilnak, Széchenyi Terveket, Széchenyi Tervnek, Széchenyi Terv, Magyar Nemzet, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
XVI. Béke bajnok Szent Erzsébe...  Facebookon kaptam  Harminc néppárti képviselő  Szerelemből  Naponta költők, színészek, író...  Virágos ablak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  János Pál pápa fiatalon, kalap...  Leánykökörcsin  Szentmise - 2020. november 30....  Görény  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Őszi kép  Kellemes napot kívánok!  havas erdő - Itt van a tél, de...  Kellemes délutánt kívánok  Kékcinege  Facebookon kaptam  Kő és nap  Sárgarigó  Facebookon kaptam  Pio atya beszéde......  Facebookon kaptam  Ferenc pápa teljes beszédének ...  Borz  Rorate I hét, kedd Csíksomlyó ...  Köszönöm szépen, drága orvosai...  Facebookon kaptam  Zergevirág  Mókus gombákkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Népszava  Aranyosi Ervin: December köszö...  Bogláros szellőrózsa  Gondolatok a halálbüntetés elt...  Mindenkinek jut remény a csill...  Hermelin  Facebookon kaptam  Harminc néppárti képviselő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Levél a nagy puttonyoshoz Mik...  Sárgarigó  Szentmise - 2020. november 30....  Facebookon kaptam  XVI. Béke bajnok Szent Erzsébe...  Kellemes délutáni pihenést  Mikor megérted  Kakukk  Rorate Caeli - Catholic Gregor...  Rorate I hét, kedd Csíksomlyó ...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Levél a nagy puttonyoshoz Mik...  Erdei pinty  Pio atya beszéde......  Facebookon kaptam  Gondolatok a halálbüntetés elt...  Advent  Nem Isten elitalakulata vagyun...  Imádkozzunk együtt Erdő Péter ...  Facebookon kaptam  Buli volt  Facebookon kaptam  Megérkezett a hó Zala megyében  Advent I. hete, kedd - roráté ...  Facebookon kaptam  Imádkozzunk együtt Erdő Péter ...  Imádkozzunk együtt Erdő Péter ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Kislány gyümölcsökkel  Facebookon kaptam  Császármadár  Advent  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lutter Imre: A vers örök  Naponta költők, színészek, író...  Facebookon kaptam  Kellemes napot  Facebookon kaptam  A Boko Haram novemberi mérlege...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mezei pacsírta  Kő és nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszi kép  Plüss maci  Hermelin  Advent első hetében 
Bejegyzés Címkék
magyarság lepusztításos, hatalmas gáztározóval, bazi nagy, közelmúltban olvastam, fenti címen, írásból megtudhatjuk, hosszú interjút, hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, témával kapcsolatos, érdekes előadásról, alábbiakat mondta, előadó bevezetőjében, geotermikus energia, magánosítás megkezdésekor, ország területén, megmaradó közelítőleg, elhatározás szerint, szénhidrogén szempontjából, költségvetést terhelné, kutak zömének, felszámolt kutakról, kutak fele, kutak kataszterét, állami költségvetés, kataszter elkészítése, kutak által, hiányos dokumentáltság, írásban arra, geotermikus kutakról, föld mélyében, fenti írás, adatok megszerzéséről, világ szénhidrogén, olcsó energia, megélhetési módokra, földrészeket áthidaló, tengerek szintje, ökológiai rendszerek, árvizek megjelenése, energiarendszer újrateremtése, vízből nyert, atomerőművek működtetésével, akkori serdülők, fehérvérűségben szenvedő, budapesti László, nyirokrendszeri megbetegedés, nagyon súlyos, átmeneti tünetekig, béke Nobel-díjas, híres afrikai, emberiség kétségbeesni, nyáladzó idióták, mostani atomerőművünk, 2-es blokk, hűtővízben rekedt, népszavazások során, ilyen temető, egész Kárpát, 70-es évek, középiskolai földrajz, hajdúszoboszlói földgáz, kiindulási kritérium, tároló rendszereit, napi kitárolási, hideg téli, remények szerint, makói árok, legnagyobb mélységet, fúrás során, brit feltáró, egyedüli gázlelőhely, külföldi kutatások, ország egész, átlagos téli, ország napi, földalatti tározókból, elemzők szerint, nagyalföldi artézi, vízzel együtt, falusi kutak, lángra gyújtott, erősebb fuvallat, kékes-vörhenyes lángocskákat, hazai igényeket, várakozások szerint, földgáz kitermelése, feltárást végző, gázmező nagyságát, készlet akár, földgázkincs elhelyezkedése, jelenlegi kitermelési, legmélyebb fúrás, iparszerű kitermelés, úgynevezett rétegserkentés, gázt rejtő, magyarországi kitermeléshez, legnagyobbak között, mostani ínséges, magyar államkasszát, magyar életszínvonalat, ausztriaira emelné, , ,
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 632
  • e Hét: 4321
  • e Hónap: 2723
  • e Év: 268793
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.