Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11. Amit nem mondhatok el senkinek ...
  2018-01-13 08:05:54, szombat
 
   
  ... leírom hát mindenkinek.

11. R.: VÁLASZOK BMI-től (Bóna Mária Ilonától)

A negatív megkülönböztetésekről, az állítólagos fantázia-világról és a továbbtanulási "lehetőségekről", amivel állítólag "nem tudtam" élni - BG (Bóna Gabriella) szerint...

Nem mondtam és nem is írtam soha, hogy: ""... a pénzt visszaadtam az örökösnek"!
Azt, viszont akkor is és most is mondom, hogy, ha nekem lett volna bármibe is beleszólásom és meglett volna hozzá a pénzem is, akkor nem csak az általad reklamált negyven-valahány-ezer forintot adtam volna oda, hanem az én örökrészemről is lemondtam volna a javadra.
Erről írtam már a 10. válaszban.
*
A hitelességről és a "fantáziavilágról" Akkor most jól figyelj, mert a hiteles történetről olvashatsz!
*
Nagyon el voltam keseredve, mert anya haldoklott és fájt, hogy már soha többé nem fogok tudni vele beszélni... Annyi kérdés volt bennem, amire csakis ő adhatott volna választ. Ráadásul, nagyon látványosan romlott az állapota a kórházban. Fájt, hogy mégsem lehetett az ő kis ,,megszokott környezetében"! De K.L. "komika"-nak álcázott titkos ügynök, föltűnt ott is, mert még ekkor is meg akarta tudni, hogy anya kifecsegett-e nekem valamit abból a titokból, aminek elmondása meg volt tiltva!
Nagy-nagy szomorúságot okozott ezzel apának, akit a testvére vitt be anyához tolókocsival, mert közben ő is combcsonttörést szenvedett.
Ez úgy történt, hogy amikor az egyik délelőtt mentem át hozzájuk, apa iszonyú fájdalmak közepette anya tolószékében ülve fogadott. De még akkor is, így is megpróbálta ellátni őt is, meg saját magát is. Harmadik nap már nem bírtam tovább nézni a szenvedését és - annak ellenére, hogy megtiltotta - kihívtam hozzá a családorvost. Ő megvizsgálta és azonnal beutalta a kórházba.
Ekkor már te is kijöttél végre és bekísérted a kórházba - azért, hogy én ott lehessek anya mellett.

Apát, 1998. jan.- febr. telén sok baleset érte. Volt, amikor csupa seb volt az arca... és egy alkalommal úgy esett el a jeges udvaron, hogy kitekeredett az egyik lába, miközben eltörött hosszában(!) a combcsontja! Ekkor már nagyon sovány volt és elképzelni nem tudom hogyan eshetett akkorát, hogy ilyen törés legyen a vége.
(Fantáziavilág ide, vagy oda, úgy megverték Kövesdiéket, hogy belehaltak! Az Előd utcában is egy idős asszonyt vertek agyon. Még sorolhatnám, de nem teszem...)

Hosszú műtéttel sikerült a törött csontot megtámogatni egy beültetett fém rúddal! Szépen össze is forrt a törött csont és a sebe is begyógyult. Nagy-dolog volt ez számomra, mert apa akkor volt 83 éves!
Anya 1996-ban (74 éves korában) "eltörött" összeszegecselt combnyak-csontja, viszont soha nem forrt már össze. Rettenetes érzés volt, amint tisztába tettem és megemelve éreztem, amint elmozdulnak az összeszegecselt csontok... Már arra is gondoltam, hogy rosszul szegecselték össze. Úgy, hogy a csontfelületek ne érjenek össze annyira, hogy összeforrjanak. Ez csak egy megérzés...

Mindkettőjük műtétjét a Csepeli Kórházban végezték, amit olyan gyorsan bezártak, amilyen gyorsan csak lehetett. Ezért, ma már semmi remény nincs arra, hogy bármiféle dokumentációt fellelve, kideríthetnénk az igazságot!
*
Míg apa kórházban volt, senki, de senki ránk nem nyitotta az ajtót, hogy megkérdezze nincs-e szükségünk valamire!
*
Össze voltam zárva egy nagybeteg idős asszonnyal... akit etetni, tisztába tenni, mosdatni kellett már... Senki nem kérdezte, hogy van-e mit főzni, vagy nem kell-e fát vágni a kandallóba... 1997-ről 1998-ra forduló telén nagy hideg volt, nagyon nagy. Azon a télen az én szívemben is kihűlt az a szeretet-lobogás, amivel kötődtem a szeretteimhez! Annyira vágytam a saját otthonom, a családom után, akik közül senki nem jött át megnézni, hogy élünk-halunk-e!? Azért nem, mert gyerekeim elhitték, hogy én "anyát választottam helyettük"! Pedig, nem erre tanítottam őket és tőlem sem ezt tapasztalták addigi életükben! MINDIG OTT VOLTAM MELLETTÜK TEVŐLEGESEN IS! Ennek ellenére képes volt elhitetni velük a saját apjuk, hogy számomra ők már semmit nem jelentenek!

Akkor, 1998-ban, nem csak a "szüleimet" veszítettem el, hanem azt a családot is, amit addig a magaménak hittem! Azóta képtelen vagyok arra a feltétel nélküli szeretetre a gyerekeim iránt, amit addig éreztem. És többek között ez az, amit nem tudtam sokáig az apjuknak sem megbocsájtani...
*
Egy alkalommal, amint vágtam a fát a sufniban, felnézve láttam, hogy ott áll F. és csak annyit mondott, hogy:
- "Szegény Bóna!"
és otthagyott! Érted? Nem ám, hogy kivette volna a kezemből a fejszét... Ó, nem! Még mit nem!
*
Akkor már éjfél-körül járt és még nem volt fölfűtve a kandalló! Reggelre melegedett be a szoba. Majd megfagytunk anyával, aki végig jajveszékelte az éjszakát, mert félt, amikor hiába szólongatott és nem mentem oda az ágyához. Mert kint vágtam a fát a sufniban! Ez így ment mindaddig, míg apa a kórházban volt! Te viszont apát meglátogattad a kórházban... rendszeresen és Feri bátyja is... Csak mi maradtunk magunkra anyával teljesen!!!!!!!!! Hogyan merészelsz engem felelősségre vonni bármi miatt, ami a szüleiddel és velem kapcsolatos????
*
AMIKOR MEGHALT ANYA, APÁNAK NEM VOLT PÉNZE A TEMETÉSRE! (Ennyit apa állítólagos "barna zacskójában" tárolt "nem kevés pénzről", amit állítólag még meg is mutatott valamikor. Lehet, hogy neked mutogathatott ilyesmit, de nekem NEM! Mert tudta nagyon jól rólam, hogy én nem vagyok kíváncsi az ő pénzére!)
*
Erről is többet tudhattál, mint én, mert ezt írod az 1999-es leveledben: "...Kovácshoz és Feribátyához elmegyek és tisztázom a pénzkérdést..."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=59...
Én azonban semmit nem tudtam arról a ,,pénzkérdésről", amiről neked volt némi elképzelésed - mint ahogy a leveledben is írod!
F. olyannyira nem avatott be és nem beszélt meg velem semmit, hogy minden csapdájába gyanútlanul belesétáltam. Ez történt akkor is, amikor elkísért "Kovácshoz".
Úgy tudtam, hogy "L. bácsi" majd elmondja végre a származásommal kapcsolatos titkot, amit anya és apa is magával vitt a sírba!
Akkor nekem még sejtésem sem volt a kölcsönkérésről! Arról sem, hogy akkor, amikor megérkezünk K.L. lakására, F. ott fog hagyni vele kettesben! Elment a közelben dolgozó testvérét meglátogatni...

Ez is úgy ért, mint egy váratlan villámcsapás!

Azt hittem, hogy belehalok a megaláztatásba!!! K.L., pedig szidta apát, szidott téged és én NEM lázadozhattam semmi ellen... Amikor F. végre visszajött értem, neki adta a kezébe a borítékot, amiben gondolom a pénz volt a temetésre! Egy fillért nem láttam abból sem, mint az állítólagos "örökségemből" sem!

Akkor nekem K.L. "komika"-nak álcázott titkos ügynök MEGERŐSZAKOLTA A LELKEMET!!!
Azért, hogy el tudjátok temetni anyát!
Azért a kurva pénzért is nekem kellett megszenvedni!!!
Ennek már tizehét éve és még mindig engem csesztetsz miatta, pedig egy fillért nem láttam belőle!

De nekem nem is kellett volna. Nekem sokkal fontosabb lett volna az a kulccsal zárható orvosi táska, amelyikben őrizték az 1945 előtti életük- és a velem kapcsolatos dokumentumaikat!
Csakhogy, az a táska eltűnt, mielőtt apa befeküdt volna a kórházba. Az is lehet, hogy akkor tört el a combcsontja, amikor azt a táskát védelmezte a "rablók" elől?
*
Lettél volna a helyemben, amikor "négyszemközt" beszélgetni kellett a legnagyobb ellenségemmel! Megnéztem volna a képedet, amikor szemtől-szemben mondta volna mindazt, amit nekem mondott! ÉN CSAK TOVÁBBÍTOM - miheztartás végett - amit ezzel nekem tulajdonítva adsz tovább!
Itt (is) valami nagy-nagy felfogásbéli ficam van nálad!
*
Visszatérve K.L. lakásán történő "beszélgetésre", már kínomban nem tudtam mit is mondhattam volna neki, amikor megosztottam vele apa legújabb elképzelését. Vagyis azt, hogy költözzek oda hozzá! Azt mondta erre, hogy
- "Isten őrizz! A maga apukája összefeküdt a testvérével is, anyuka első agyvérzését követően."
(Mint ahogy írtam már az előző válaszok valamelyikében, ezt egyébként M. néni menye is mondta korábban, amikor elvittük anyát hozzájuk, látogatóba...Előzőleg pont ezt próbáltam megértetni veled és a rokonaiddal!)

Amikor 1996-ban anya eltörte a combnyakát, ez az alak felhívott F. vezetékes telefonján, hogy közölje velem:
- "Van hely anyukájának az elfekvőben XY orvost kell keresni..."
Sajnos, annyira zaklatott voltam, hogy nem jegyeztem föl a kórház és az orvos nevét, akit meg kellett volna keresni. Azonnal visszautasítottam az ajánlatot.
- "Mi az, hogy az én anyukámat elfekvőbe utalják, amikor itt vagyok én?"! - Gondoltam, botor módon a tudatlanok öntudatosságával.
De, ha akkor bizton tudom, hogy ez az alak titkos szolga - akkor én tényleg átengedtem volna anyát neki (és megbízóinak).
*
Habár, nem is tudom, hogy tényleg megtettem volna-e?
Pedig, megkímélhettem volna magamat két év iszonyatos lelki terrorjától és minden mástól, amibe majdnem belehaltam.
De csak MAJDNEM...!
Gondolom, ez okozza számodra a legfőbb gondot és ez váltja ki belőled azt a mérhetetlen haragot, amit rám zúdítottál ismét 2015. jan. 24-én kelt borítékban megküldött leveledben! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=450020&aid=268641
*
Mint tudod: két évig tartó otthoni ápolás után, 1998-ban meghalt anya és mégis egy elfekvőben... ahova tulajdonképpen csak azért szállíttattuk be, hogy megröntgenezzék. Olyan fájdalmai voltak, hogy napokig jajveszékelt előtte. Amiért akkor már egész testére kiterjedő bénultságban feküdt az ágyában, nem lehetett másképpen megröntgenezni. Szükségessé vált a mentővel való kórházba szállítása.
*
Apa, akit akkor hozott a mentő haza a kórházból a súlyos combcsont-műtétje után, mondta neki, hogy:
- Ne jajveszékelj már anyukám, mert baj lesz belőle! Ha elvisznek, nem jössz élve többé vissza!
És, igaza lett! Soha nem felejtem el, amint anya még visszanézett apára a hordágyról és akkor, ahogy egymásra néztek - megéreztem - hogy már tudták: ez volt az utolsó együtt töltött pillanat az életükben! Ezt "gyerekükként" látni, maga volt a lelki gyötrelem! Mert akkor- és még utána is legalább tíz évig - gyermeki lélekkel gondoltam rájuk! Nagyon sajnáltam a két idős embert és az elvetélt életüket!
*
Ilyen körülmények között írtam meg - méghozzá a kétszer is előrehozott határidőre - a diploma-munkámat! Igaz, a Népfőiskolai Szövetségnek készített "kutatási anyagot" 15 nappal később vittem be a Bródy Sándor utcai székházukba. Sajnos, amiért nem találtam Pesterzsébet-Soroksáron semmilyen felnőttképzési intézményt, ezért tulajdonképpen el sem fogadta Heribert Hinzen a dolgozatomat. A diploma-munkámat, viszont Kraiciné dr. Szokoly Mária konzulens véleményezte. Azért ő lett a konzulensem, mert 1997-ben Csoma Gyula valami miatt nem vállalta. http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=463102&sort=

A diplomaterv másolata a furaila TVN-es blog képtárának ,,DIPLOMA" c. albumában látható: http://furaila.xfree.hu/248314 )
Helyette Kraiciné dr.Szokoly Mária jelentkezett levélben, mint konzulens, melyben meghívott a Felnőttképzési Atlasszal kapcsolatos megbeszélésre.
Ez az első alkalom volt még 1997-ben. Sajnos, már csak egy fénymásolt példányát találtam meg. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=820883&aid=248314 http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=484586&aid=248314

A következő meghívón, viszont már látható Kraicziné dr. Szokoly Mária eredeti aláírása. Azért olyan fontos ez, mert a diplomamunkám konzulensi értékelésének eredeti példánya is eltűnt azóta. Megtaláltam, viszont a fénymásolatát és azt a borítékot, amelyikben érkezett postán, ajánlva.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=820884&sort= http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=820885&sort=

Felhívnám a figyelmedet a bírálat második oldalán lévő dátumra - 1998. május 10.-re!
Akkoriban még ennek is jelentősége volt számomra...
Mostanában már ez az egész diplomabírálat sem fontos!
Ennyi év után meg különösképpen nem az! Fontossága elmúlt az államvizsga reményével. Azzal, hogy nem kaptam meg az abszolutóriumot, mert nem sikerült az idegen-nyelvi vizsgám!

Azért térek ismét és ismét vissza a főiskolai tortúrámra, mert tovább folytatódott az a fajta negatív megkülönböztetés, ami - az összes iskolában - végigkísérte 1956 óta az életemet...

Az történt, hogy 1998-ban is ELTŰNT a FŐISKOLAI BIZONYÍTVÁNYOM. És, azt is úgy kellett követelnem hosszas ügyintézéssel és utánajárással, hogy legalább készítsenek másolatot róla! Szerencsére F. - aki "vállalta a taníttatásomat" - a nála lévő tandíjak befizetési csekkjeivel bizonyíthatta, hogy mind a hat félévre befizettem. Azt azonban, hogy a főiskolát eredményes vizsgákkal befejeztem, csakis a bizonyítvánnyal (index) tudtam volna bizonyítani. Ezért volt olyan fontos, hogy megkerestessem az illetékes tanulmányi osztállyal és másolatot készíttessek róla!!!
Meg is kaptam, méghozzá F.-tól, aki személyesen járta ki számomra. De minden hiába volt, mint ahogy utólag kiderült...
*
Itt a kísérőlevél, amellyel igazolhatom a főiskolai tanulmányaim sikeres befejezését 1998-ban. Csak-hogy ekkor már annak sem volt nyoma, hogy egyáltalán főiskolára jártam!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=820886&sort=

Már írtam az előzőekben az első és második évfolyami vizsgáim eredményeiről, melyek másolata a TVN-es furaila blog képtárában is látható. Tudod, a története azzal kezdődött, hogy eldicsekedtem az I. évfolyam eredményével anyáéknak.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366425&aid=248314 http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=483334&aid=248314
*
Majd folytatódott a II. évfolyam összevont szigorlati vizsgái körül kialakult bonyodalommal. Ezek dokumentumait is bemásoltam a blogom képtárában megnyitott Diploma c. albumba. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=483335&aid=248314 http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=483336&aid=248314
*
A befejező III. évfolyam két félévi eredménye: http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366433&aid=248314 http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=366435&sort=
*
Kénytelen vagyok a Koltainak írott kérelmet is közzé tenni... Mert te is engem hibáztatsz mind-emiatt, mondván: "te továbbtanulhattál és csakis magadnak köszönheted, hogy nem tudtál élni a lehetőséggel. Helyette mindenkit hibáztatsz..."
*
Ma már tudom, hogy miért írtad ezt. Viszont, ha még te is ezt gondolod, akkor mit gondolhatnak minderről azok az emberek, akikkel ezt el is tudod hitetni?
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366394&aid=248314

Amiért sok írásos dolgozatom is eltűnt a Tanulmányi osztályon, ezért írtam olyan kérelmet Koltai Dénesnek, amilyent... Vagyis, csatoltam azokat a mini szociográfiákat is, melyeket megküldtem a Campusban megjelenő felhívásra - bizonyítandó, hogy nem mások írták az írásbeli dolgozatokat helyettem...
Igen is én vagyok az, aki ezekkel a társadalmi és kulturális témákkal foglalkozik évtizedek óta! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366393&aid=248314

Koltai Dénes, közben "nyolcadszorra" - de végre sikeresen - "összerakta" a Felnőtt Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetet... Amit a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karából "szakított" ki... De ezt már 1997-ben sikerült neki- és a hozzá hasonló elkötelezettségű kollégáinak elérni.
Most, utólag már tudom, hogy: azért vált okafogyottá attól fogva, hogy ez sikerült - az én további főiskolai tanulmányom.
Valószínű, hogy ez volt az az általam ismeretlen ok, ami miatt be lettem oda beiskolázva 1995. októberében.
Minderről semmit nem tudtam akkoriban, hiszen el voltam azzal foglalva, hogy megmentsem anyát és apát! Közben meg úgy tanultam, készültem, mint egy szorgos eminens- igazi főiskolás!
*
Mint írtam már korábban, 1998-ban nagyon hideg tél volt, főleg decemberben. Apa úgy halt meg, hogy ki akarta tapasztani belülről a cserépkályhát, mert a réseken szivárgott a füst. Anyu betegsége miatt nem tudta korábban megcsinálni. És, akkor leülhetett közben pihenni...

A fotelben találtunk rá 12-én... holtan.
Nekem ilyen körülmények között kellett volna megtanulni angolul! Relaxából készültem, miközben ápoltam a haldokló anyát, majd apát. Amikor jelentkeztem a nyelvvizsgára, kerek-perec rákérdeztek, hogy melyik nyelviskolába jártam. Amikor megmondtam az igazat, hogy autodidakta-relaxa-módszerrel tanultam, úgy kivágtak, hogy a lábam sem érte a földet! És még ki is oktattak, hogy:
- "...legközelebb akkor jöjjön ide, ha egy jó-nevű nyelviskolában elvégez legalább tíz szemesztert!"
Azóta sincs annyi pénzem, sem időm, hogy beiratkozzak legalább tíz szemeszterre! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366391&aid=248314
*
Bizony mondom: akivel kibaltáztak a rendszerváltozás előtt, az nemkívánatos lett a rendszerváltozásban is a fölsőfokú tanintézetekben!!! Mert, bizony ugyanazok a tanárok alkalmazzák a hátrányos megkülönböztetést (kontraszelektálnak) és ugyanazzal a módszerrel, mint előtte!!!

Csak az fáj a legjobban, hogy egész nemzedékemmel ezt tették és teszik folyamatosan.

Arról nem is beszélve, hogy gyermekeimre sem tudok mást hagyományozni, mint ezt a kirekesztettséget!

Sajnos, csak 2004 után tudtam meg azt is: akkor már törvény volt arról, hogy negyven éven felülieket nem kötelezhetnek idegen-nyelvi vizsgára. Éppen ezért, nyelvvizsga nélkül is ki kellett volna adni az abszolutóriumot számomra... Koltai mégis megtagadta tőlem ezt.
Vagyis, kaptam egy elutasítást, amit azonban ő NEM ÍRT ALÁ!
Tehát, ha egy kicsit utána tudtam volna akkoriban személyesen járni...!?

De én akkoriban gyászoltam!

Fel sem fogtam, hogy mi történik velem, vagy körülöttem, amikor megjelent F. a kezében egy diploma-munka mintával. Ő volt az, aki engem még 1995-ben beiskolázott és fizette a tandíjat utánam.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366386&aid=248314

Csak néztem nagyot, hogy mi a csudának nekem egy minta arról 1999-ben, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak? Még csak meg sem kérdeztem, hogy minek mutogatja nekem, ha egyszer már írtam egy szakdolgozatot 1998-ban?

Valami olyasmit mondott, hogy
- "...talán akkor lehet diplomád, ha újra belevágsz és elfelejted a Felnőttképzési Atlaszt! Vagyis választasz egy új témát, ami nem sérti senki érdekeit. Valami művészetekkel kapcsolatosat..."

Most, utólag megnézve látom, hogy még az új tanév új államvizsga tételeit is csatolta valaki ehhez a mintához... http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=366390&aid=248314
*
Mondanom sem kell, hogy 1999-ben nem vágtam bele egy újabb szakdolgozat megírásába! Pszichiáterhez jártam, hogy segítsen elgyászolni a "szüleimet"!
Lezajlottak a hagyatéki tárgyalások is... És akkor írtad nekem azt a MEGTAGADÓ levelet, melyet az előzőekben bemásoltam.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=491862&aid=268641

Rettenetes életérzés szakadt rám. Azóta is élő halottként botorkálok abban az életben, amit addig a sajátomnak hittem.
ENNYIT ARRÓL A VALÓSÁGRÓL, AMIBEN ÉVTIZEDEK TELTEK ÉS TELNEK EL...
*
Sajnos, meggyőződhettem arról, hogy téged nincs az a dokumentum, amivel meg tudnálak győzni és amivel lemoshatnám magamról azt a sok mocskot, amivel évtizedek óta besároztál és besározol!
De nem csodálkozom ezen, hiszen a társadalmi életben is még mindig az áldozatoknak kell magyarázkodniuk ebben az országban!

Bóna Mária Ilona
*
*
11. LEVÉLRÉSZLET BG-től (Bóna Gabriellától) melyre az előző válaszokat írtam:
,,Azt mondod vissza adtad a pénzt az örökösnek, kinek? Mert nekem nem, látod most is valótlant állítasz. Ennyi ennek az irománynak a hitelessége. Mindig is a fantázia világában éltél, nem tudod megkülönböztetni a valóságot a fantáziádtól."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fantáziavilágról, elkötelezettségű, megkülönböztetni, rendszerváltozás, megkülönböztetés, öntudatosságával, összeszegecselt, magyarázkodniuk, megröntgenezzék, meggyőződhettem, dokumentumaikat, abszolutóriumot, kölcsönkérésről, tudományegyetem, combcsonttörést, tanintézetekben, szociográfiákat, bizonyítvánnyal, megerőszakolta, felnőttképzési, taníttatásomat, tulajdonképpen, pszichiáterhez, bizonyítványom, származásommal, összeforrjanak, csontfelületek, megkerestessem, nyelviskolában, megröntgenezni, megaláztatásba, kideríthetnénk, szakdolgozatot, diplomabírálat, továbbtanulási, valamelyikében, állítólagos fantázia-világról, pénzt visszaadtam, általad reklamált, hiteles történetről, testvére vitt, egyik délelőtt, jeges udvaron, egyik lába, idős asszonyt, törött csontot, törött csont, összeszegecselt csontok…, nagybeteg idős, saját otthonom, családom után, saját apjuk, VÁLASZOK BMI-től, Bóna Mária Ilonától, Bóna Gabriella, Csepeli Kórházban, MINDIG OTT VOLTAM MELLETTÜK TEVŐLEGESEN IS, Szegény Bóna, AMIKOR MEGHALT ANYA, APÁNAK NEM VOLT PÉNZE TEMETÉSRE, Amikor, MEGERŐSZAKOLTA LELKEMET, CSAK TOVÁBBÍTOM, Visszatérve, Népfőiskolai Szövetségnek, Bródy Sándor, Heribert Hinzen, Szokoly Mária, Csoma Gyula, Helyette Kraiciné, Felnőttképzési Atlasszal, FŐISKOLAI BIZONYÍTVÁNYOM, Szerencsére, Koltai Dénesnek, Koltai Dénes, Felnőtt Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetet…, Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karából, Felnőttképzési Atlaszt, ENNYIT ARRÓL VALÓSÁGRÓL, AMIBEN ÉVTIZEDEK TELTEK ÉS TELNEK EL…, Bóna Mária Ilona, LEVÉLRÉSZLET BG-től, Bóna Gabriellától,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.15. 23:11 Timişoara 30 - A fost inaugurată biserica Centrului Reformat Noul Mileniu
12.15. 22:41 Jónak lenni jó - Több mint 214 millió forint gyűlt össze
12.15. 22:12 Rippl-Rónai-életműrekord a Virág Judit Galéria téli árverésén
12.15. 21:41 Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka
12.15. 21:32 Nógrádi: Kína veszélyforrás és inspiráló versenytárs is a NATO számára
12.15. 21:31 Jónak lenni jó - Több mint 185 millió forint gyűlt már össze
12.15. 21:02 Temesvár 30 - Felavatták az Új Ezredév Református Központ templomépületét
12.15. 21:01 The New York Times: Washington titokban kiutasított két kínai diplomatát sz...
12.15. 20:12 Labdarúgó NB I - Győzelemmel zárta az évet a Ferencváros
12.15. 19:51 Női kosárlabda NB I - Esélyt sem adott a Pécsnek a DVTK
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  A kézmosásról - hasznos tudniv...  Szeretetben gazdag Adventi vár...  De jó volna....  Téli kép  Festmény - csinos nő  Kellemes délutánt kívánok!  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adventi koszorú  Bukás  Dániel  Ez tényleg szép - Kettőszázhar...  Havas rózsa  A szívünk 50 év utáni változás...  Szívre ható gyógyító tápláléko...  Havas fenyők  Várlak, de most nem úgy, hanem...  Ferenc pápa katekézise: 12.11  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Arany kártyám van  Az öröm kopog ajtódon  Bööte Csaba elmélkedése Advent...  Szèp estét kedves látogat...  Karácsonyi gömb  Az öröm kopog ajtódon  Fenyőág díszekkel  Várlak, de most nem úgy, hanem...  Télapó  Diókrémes  Kellemes kávézást  Házi áldás  Png nő  Csokor pohárban  A három ismeretlen . . .  Karácsonyi angyal  Karácsonyi dísz  Szívre ható gyógyító tápláléko...  Minden világít  ’56-os videók a Mosonmag...  Aranyosi Ervin: A mókus és a b...  Kodály Zoltán: Sík Sándor Te D...  Dániel  A szívünk 50 év utáni változás...  Tetovált női láb  Karácsonyi dísz  Szèp estét kedves látogat...  Bukás  Dsida Jenő : Isten szeret  Boldog Brenner Jánosra emlékez...  Facebookon kaptam  Bukás  Kellemes kávézást  Tihany látképe őszi ködben  Fehér angyal száll le a Földre  Tihany látképe őszi ködben  Png kislány  Csinos nő - sokszoknyás  Fiatalító táplálékok  Karácsonyfa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rövidpályás úszás Országos Baj...  Káros szokások és a csontritk...  Facebookon kaptam  Festmény - csinos nő  Téli kép  Facebookon kaptam  Télapó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  2019. december 13. – Pén...  Az egészséges emésztőrendszer ...  Téli kép  Imádkozik és imákat kér a buda...  ’56-os videók a Mosonmag...  Facebookon kaptam  Png nő  A harmadik gyertyaláng legyen ...  Facebookon kaptam  Rajtad kívül legyen  Télapó  Boldog Brenner Jánosra emlékez...  Téli gömb  Csónakban  Bukás  Tánc-versenyre új ruha  Arany kártyám van  Ez tényleg szép - Kettőszázhar...  Brenner János ünnepe Szentgott...  Szaloncukrok  Karácsonyfa  Csudálatos fa  Havazik . . .  Csónakban  Karácsonyfa 
Bejegyzés Címkék
állítólagos fantázia-világról, pénzt visszaadtam, általad reklamált, hiteles történetről, testvére vitt, egyik délelőtt, jeges udvaron, egyik lába, idős asszonyt, törött csontot, törött csont, összeszegecselt csontok&#8230, nagybeteg idős, saját otthonom, családom után, saját apjuk, magaménak hittem, feltétel nélküli, gyerekeim iránt, kórházban volt, 1999-es leveledben, származásommal kapcsolatos, közelben dolgozó, váratlan villámcsapás, pénz volt, kurva pénzért, 1945 előtti, velem kapcsolatos, táskát védelmezte, legnagyobb ellenségemmel, maga apukája, előző válaszok, alak felhívott, orvos nevét, tudatlanok öntudatosságával, alak titkos, legfőbb gondot, mérhetetlen haragot, mentővel való, mentő haza, súlyos combcsont-műtétje, utolsó együtt, lelki gyötrelem, elvetélt életüket, diplomaterv másolata, furaila TVN-es, első alkalom, fénymásolt példányát, következő meghívón, diplomamunkám konzulensi, bírálat második, egész diplomabírálat, államvizsga reményével, idegen-nyelvi vizsgám, főiskolai tortúrámra, összes iskolában, nála lévő, főiskolát eredményes, illetékes tanulmányi, főiskolai tanulmányaim, története azzal, blogom képtárában, mini szociográfiákat, írásbeli dolgozatokat, pécsi Janus, hozzá hasonló, szorgos eminens-, réseken szivárgott, fotelben találtunk, haldokló anyát, jó-nevű nyelviskolában, rendszerváltozás előtt, nemkívánatos lett, fölsőfokú tanintézetekben, tanárok alkalmazzák, hátrányos megkülönböztetést, abszolutóriumot számomra&#8230, kicsit utána, diploma-munka mintával, tandíjat utánam, csudának nekem, minta arról, diploma dolgozatnak, szakdolgozatot 1998-ban, újabb szakdolgozat, hagyatéki tárgyalások, előzőekben bemásoltam, sajátomnak hittem, társadalmi életben, áldozatoknak kell, előző válaszokat, fantázia világában, fantáziavilágról, elkötelezettségű, megkülönböztetni, rendszerváltozás, megkülönböztetés, öntudatosságával, összeszegecselt, magyarázkodniuk, megröntgenezzék, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 195 db bejegyzés
Összes: 7623 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 461
  • e Hónap: 8735
  • e Év: 142391
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.