Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
  2018-10-11 15:18:38, csütörtök
 
   
  A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
4. Rész, melyben a SZAKMAI MUNKA és a SZAKMAI KREATIVITÁSBAN rejlő lehetőségek ELSIKKASZTÁSÁRÓL lesz szó. Különös tekintettel a FELTALÁLÓKRA és TALÁLMÁNYAIKRA.
Mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
Ahhoz, hogy megértsük a JELEN sorkérdéseit, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!
*
A vállalati (üzemi) tanács tagjai:
- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)
Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe


Már, amikor az 1980-as évek vége-felé ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!
*
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a PÁRTÁLLAMOT azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).
A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó SZAKMUNKÁS vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!
A PARASZTSÁG is viszonylag jól élt, mert a TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. HÁZTÁJI megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A TARTÓSÍTÓ üzemeket is ellátták áruval.
*
Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, ötvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...
Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...
Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.
Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot! A számonkérés megelőzésére még 1989. március 15-én PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát sulykolva, egymásra mutogatva gyakorolják közösen a hatalmat.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714
*
Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
*
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!
Azért ügyeskedték be - népszavazást rendezve - az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!
Ezért lesz minden - magát nemzetinek valló - párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!
Ezért lesz továbbra is minden JELENKORI magyar TALÁLMÁNYNAK és FELTALÁLÓNAK mellőzöttség és meghurcoltatás a sorsa!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, JOBBIK KONGRESSZUSRÓL, SZAKMAI MUNKA, SZAKMAI KREATIVITÁSBAN, NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat…, MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, GAZDASÁGI MECHANIZMUS, GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL, DOLGOZÓ NÉPE…, FELTALÁLÓ DOLGOZÓK, Munkaügyi Bíróságokhoz, Munkaügyi Bíróságokon, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  34. évközi hét szombat (2020)...  Facebookon kaptam  Advent 1. vasárnapja.  Facebookon kaptam  Csöndes adventi imaiskola Pili...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tátogó kökörcsin  Facebookon kaptam Annuska bará...  Karácsonyi hangulat a Parlamen...  A BÓR szerepe a rák megelőzésé...  Fenyőfa Gazdagréti téren  Mai harmónia kártyám  Istennel vagyunk mi győztesek  Facebookon kaptam  Advent - (Várakozás)  Rence virág  Facebookon kaptam  Márai Sándor /Füves könyv/  Süntök  Facebookon kaptam  Réti kakukktorma  Ágakat ringat a Novemberi szel...  Karácsonyi hangulat a Parlamen...  Facebookon kaptam  Pénzlevelű lizinka  Facebookon kaptam  Advent első vasárnapján  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Széleslevelű nöszőfű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Útravaló – 2020. novembe...  Kellemes, szép napot!  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Pilinszky János a „várak...  Gitár virággal  Rézi füzény  Izületi fájdalmakra  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Farkas Paor Anna Adventi meren...  Fenyőfa Gazdagréti téren  Advent – Az Úr érkezését...  Jó reggelt szép napot  Szép estét, jó éjt!  Szeretem Istent  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárga nőszirom  Facebookon kaptam  Isten bizony  Szép estét, jó éjt!  Ünnepi készület Horváth Árpád ...  Facebookon kaptam  Csöndes adventi imaiskola Pili...  Kapcsolat  Advent - (Várakozás)  Facebookon kaptam  Advent első gyertyáját gyújtju...  Réti kakukktorma  Szilvási Lajos a Balatonról  Pénzlevelű lizinka  Pisztráng  Virtuosos V4+ első elődöntő 20...  Kellemes, szép napot!  Ezüst fényhíd  ADVENT első vasárnapján felgyu...  Vizitök  Minden jó, ha a vége jó  34. évközi hét szombat (2020)...  Szép estét, jó éjt!  Izületi fájdalmakra  Csöndes adventi imaiskola Pili...  Facebookon kaptam  Oly jó néha odabújni hozzád . ...  Karácsonyi hangulat a Parlamen...  A szeretet fénye  Szilvási Lajos a Balatonról  Film  A szeretet fénye  Sürgés - forgás, sütés - főzés  A BÓR szerepe a rák megelőzésé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Pilisi len  Parlament esti fényben  Facebookon kaptam  November végén  Pisztráng  Facebookon kaptam  A szeretet fénye  Facebookon kaptam  ADVENT első vasárnapja  Lizinka virág 
Bejegyzés Címkék
mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, kötelező munkaidőben, másik 8-at, igényesebb szolgáltatást, adóval agyon, tagok között, azon termesztett, hazai piacot, környező országokba, szociális piacgazdaságba, hatalmas FÜGGETLENÍETT, ország DOLGOZÓ, kiváltságokhoz ragaszkodó, maga &#8222, politikai &#8222, hatalmukkal 1990, politikai hatalmi, találmányoknak köszönhetően, fentebb említett, szocializmus becsődöltetése, gyárakban dolgozó, 1945 utáni, számonkérés megelőzésére, rettenetes PAKTUMNAK, trianoni volt, erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, szobrászipari, felsorolásnak, függetleníett, értelmiségiek, szolgáltatást, árucikkeikkel, vállalatokban, természetesen, másodállásban, irodaházakban, újrakezdéshez, szerezhetett, megrendezték, fölszámolása, feltalálónak, kölcsönökből, népszavazást, , ,
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 643
  • e Hét: 2241
  • e Hónap: 643
  • e Év: 266713
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.