Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
  2018-10-11 15:18:38, csütörtök
 
   
  A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
4. Rész, melyben a SZAKMAI MUNKA és a SZAKMAI KREATIVITÁSBAN rejlő lehetőségek ELSIKKASZTÁSÁRÓL lesz szó. Különös tekintettel a FELTALÁLÓKRA és TALÁLMÁNYAIKRA.
Mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
Ahhoz, hogy megértsük a JELEN sorkérdéseit, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!
*
A vállalati (üzemi) tanács tagjai:
- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)
Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe


Már, amikor az 1980-as évek vége-felé ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!
*
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a PÁRTÁLLAMOT azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).
A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó SZAKMUNKÁS vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!
A PARASZTSÁG is viszonylag jól élt, mert a TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. HÁZTÁJI megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A TARTÓSÍTÓ üzemeket is ellátták áruval.
*
Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, ötvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...
Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...
Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.
Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot! A számonkérés megelőzésére még 1989. március 15-én PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát sulykolva, egymásra mutogatva gyakorolják közösen a hatalmat.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714
*
Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
*
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!
Azért ügyeskedték be - népszavazást rendezve - az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!
Ezért lesz minden - magát nemzetinek valló - párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!
Ezért lesz továbbra is minden JELENKORI magyar TALÁLMÁNYNAK és FELTALÁLÓNAK mellőzöttség és meghurcoltatás a sorsa!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, JOBBIK KONGRESSZUSRÓL, SZAKMAI MUNKA, SZAKMAI KREATIVITÁSBAN, NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat…, MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, GAZDASÁGI MECHANIZMUS, GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL, DOLGOZÓ NÉPE…, FELTALÁLÓ DOLGOZÓK, Munkaügyi Bíróságokhoz, Munkaügyi Bíróságokon, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.21. 10:11 OH: péntekig meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési ...
11.21. 10:11 A Dal - November 30-ig meghosszabbítják a jelentkezési határidőt
11.21. 09:51 Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megütött egy utcán vizelő embert, súlyos...
11.21. 09:31 Közreműködőket keres az adóhatóság
11.21. 09:31 Megkétszerezte látogatói számát a Modern Gyárak Éjszakája
11.21. 09:31 Sportlövő vk-döntő - Péni István ezüstérmes légpuskában
11.21. 09:31 Nem turnézik a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti ha...
11.21. 09:21 Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok
11.21. 09:21 Még mindig tart a vita házszabály és az országgyűlési törvény módosításáról
11.21. 09:11 Férfi vízilabda BL - A Pro Recco 33 meccses sikersorozatát szakította meg a...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bármibe fogsz  Róma  Maci ölelés  Csokor vázában  Nő kalapban  Mindenki a karácsonyra készül....  Zokogás  Baranyi Ferenc: Mi mit nyom?  Őszi kép  Kiváló szép napot  Csokor vázában  Őszi kép  Jó vakációt  Caritas ünnep, Csaba testvér e...  Korcsolyázók  Az ősz a bizonyítéka  Rózsaszín rózsák  Elég, ha ...  Köszönöm  Sárga rózsa  Csodaszép kép !  Rád is tartozik  Vétek  Nő kalapban  Facebookon kaptam  Szobámban  Sörfotel  Kellemes délutáni időtöltést  Szabi  Gerberák  Őszi képek  Őszi kép  Mérték  Iskolás leszek  Kutya vödörben  Őszi kép  Átéléssel  Kávé  Jó ötlet  Png virág  Pille cukros  Őszi kép  33. évközi hét szerda 11.20  Nő piros kalapban  Az ősz a bizonyítéka  Az igazi jó kalandokat, mindig...  A csodák könyve  Facebookon kaptam  Kilúgozva  Posertube  Szép napot  Útravaló – 2019. novembe...  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Válasszunk csillagot  Kellemes délutánt kívánok  Bátor követői a szeretetnek - ...  A tudatos ember ismertetőjegye...  Nyári emlék  Önkéntesek mentik Velencében ....  Facebookon kaptam  Orchidea  Erő  Holnap  Jó vakációt  Facebookon kaptam  Szigorú bíró  Sárga rózsa  Isteni bölcsesség  Önmagaddá válni  Biciklis nő  Holnap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Görögország  Gerberák  Sörfotel  Borúra derű jön  Őszi csendélet  Év végi lelkigyakorlat Déván C...  Baranyi Ferenc: Mi mit nyom?  Png kutya  Nő piros kalapban  Élet  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  Kellemes délutánt kívánok  Őszi kép  Kardvirág  Válasszunk csillagot  Romantikus szép estét  Korcsolyázók  Szép őszi napot  Facebookon kaptam  Kávézó süni  Szép estét  Őszi kép  szerdai üdvözlet  Ima 
Bejegyzés Címkék
mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, kötelező munkaidőben, másik 8-at, igényesebb szolgáltatást, adóval agyon, tagok között, azon termesztett, hazai piacot, környező országokba, szociális piacgazdaságba, hatalmas FÜGGETLENÍETT, ország DOLGOZÓ, kiváltságokhoz ragaszkodó, maga &#8222, politikai &#8222, hatalmukkal 1990, politikai hatalmi, találmányoknak köszönhetően, fentebb említett, szocializmus becsődöltetése, gyárakban dolgozó, 1945 utáni, számonkérés megelőzésére, rettenetes PAKTUMNAK, trianoni volt, erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, szobrászipari, felsorolásnak, függetleníett, értelmiségiek, szolgáltatást, árucikkeikkel, vállalatokban, természetesen, másodállásban, irodaházakban, újrakezdéshez, szerezhetett, megrendezték, fölszámolása, feltalálónak, kölcsönökből, népszavazást, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 172 db bejegyzés
Összes: 7600 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 191
  • e Hét: 3077
  • e Hónap: 12289
  • e Év: 128443
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.