Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
  2018-10-11 15:18:38, csütörtök
 
   
  A mostani JOBBIK KONGRESSZUSRÓL eszembe jutottak a kezdetek...
4. Rész, melyben a SZAKMAI MUNKA és a SZAKMAI KREATIVITÁSBAN rejlő lehetőségek ELSIKKASZTÁSÁRÓL lesz szó. Különös tekintettel a FELTALÁLÓKRA és TALÁLMÁNYAIKRA.
Mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
Ahhoz, hogy megértsük a JELEN sorkérdéseit, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!
*
A vállalati (üzemi) tanács tagjai:
- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)
Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket.
Bizonyíték a MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe


Már, amikor az 1980-as évek vége-felé ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!
*
AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a PÁRTÁLLAMOT azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).
A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó SZAKMUNKÁS vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!
A PARASZTSÁG is viszonylag jól élt, mert a TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. HÁZTÁJI megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A TARTÓSÍTÓ üzemeket is ellátták áruval.
*
Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, ötvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...
Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...
Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.
Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot! A számonkérés megelőzésére még 1989. március 15-én PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát sulykolva, egymásra mutogatva gyakorolják közösen a hatalmat.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714
*
Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
*
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!
Azért ügyeskedték be - népszavazást rendezve - az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!
Ezért lesz minden - magát nemzetinek valló - párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!
Ezért lesz továbbra is minden JELENKORI magyar TALÁLMÁNYNAK és FELTALÁLÓNAK mellőzöttség és meghurcoltatás a sorsa!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, JOBBIK KONGRESSZUSRÓL, SZAKMAI MUNKA, SZAKMAI KREATIVITÁSBAN, NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Lehel Hűtőgépgyára, Magyar Gyapjúfonó, Woolmark Company, Habselyem Kötöttárugyár…, Egyesült Izzólámpa, Villamossági Művek, Dunai Cementművek, Magyar Gépipar, Csepel Művek…, Épület-szobrászipari Vállalat, Hollóházi Porcelángyártó Vállalat…, MÁIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ, GAZDASÁGI MECHANIZMUS, GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL, DOLGOZÓ NÉPE…, FELTALÁLÓ DOLGOZÓK, Munkaügyi Bíróságokhoz, Munkaügyi Bíróságokon, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila – Keresek ...  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  40 felett  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Csend  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 13  Szép estét kedves látogatóimn...  Otthon  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Latinovits Zoltán tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Az ember  Vidámság  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Szép estét  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Borzasztó  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mindent de mindent visszakap  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Mindig lesz olyan  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vannak emberek  Nagy és kis csodák  ajándék, mellyel meglepem  Alvó kislány  39 ígéret  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ady Endre - Mindegy átka  Önmaga ellenére  Emlékezz  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tanácsok egy pszichológustól  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Robert Merle tollából  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
mostani JOBBIK, kommunikáció szintjén, történelmi időkhöz, függetlenített párt-, első számú, 50-es években, 1970-es években, műszaki igazgató, olyan világhírű, nyereséget felélte, dolgozó néphez, 1970-es évektől, rothadónak hazudott, 1980-as évek, tévhitben DOLGOZTAK, akkori ifjak, kötelező munkaidőben, másik 8-at, igényesebb szolgáltatást, adóval agyon, tagok között, azon termesztett, hazai piacot, környező országokba, szociális piacgazdaságba, hatalmas FÜGGETLENÍETT, ország DOLGOZÓ, kiváltságokhoz ragaszkodó, maga &#8222, politikai &#8222, hatalmukkal 1990, politikai hatalmi, találmányoknak köszönhetően, fentebb említett, szocializmus becsődöltetése, gyárakban dolgozó, 1945 utáni, számonkérés megelőzésére, rettenetes PAKTUMNAK, trianoni volt, erőfeszítéseinek, elsikkasztásáról, agyonhallgatták, felemlegetésére, bizottságaikkal, elszámoltatásra, törvényrendelet, megszüntetésére, világszínvonalú, politizálásnak, szakszervezeti, függetlenített, piacgazdaságot, szocialistának, titkárságoknak, becsődöltetése, mechanizmussal, kegyetlenségét, magyarországon, magyarországra, találmányaikat, privatizálható, magyarországot, kiváltságokhoz, emlegetősdiben, porcelángyártó, kreativitásban, találmányaikra, piacgazdaságba, találmányoknak, kongresszusról, meghurcoltatás, szocializmust, kötöttárugyár, gátlástalanul, kiárusították, szobrászipari, felsorolásnak, függetleníett, értelmiségiek, szolgáltatást, árucikkeikkel, vállalatokban, természetesen, másodállásban, irodaházakban, újrakezdéshez, szerezhetett, megrendezték, fölszámolása, feltalálónak, kölcsönökből, népszavazást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1407
  • e Hónap: 2354
  • e Év: 38295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.