Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eltűnt,majd megkerült munkakönyv
  2018-11-12 04:24:27, hétfő
 
   
  1997-ben közölte velem az, akit anyámnak hittem, hogy nem ő szült engem... Csak arra a kérdésemre nem adott választ, hogy ha nem ő, akkor kicsoda?
Majd 1999-ben azt is megtudtam apa halálát követően, hogy ő is csak a ,,nevére vett"!
Rettenetes életérzés szakadt rám. Élő halottként botorkáltam abban az életben, amit addig a sajátomnak hittem.
*
És akkor elkezdtem nyomozni...
Először a Történeti Hivatalban szerettem volna kutakodni. ,,Tartó" tudta, hogy oda készülök és legnagyobb meglepetésemre, amikor én beléptem az épületbe, ő szembe jött velem már kifelé... De még csak meg sem akart ismerni!!! Nagyon feszült volt és ellenségesség áradt belőle. Ezért, úgy elmentem mellette, mintha nem is a gyermekeim apja lett volna!
Ma már tudom, hogy ő akkor azért ment oda én előttem, hogy minden iratot biztonságba helyeztessen. Természetesen úgy, hogy ÉN AZOKBA SOHA NE TUDJAK BETEKINTENI.

De én akkor még csak sejtések szintjén éreztem, hogy ,,Tartónak" köze van ahhoz, hogy ne tudjak meg semmit a valódi szüleimről, rokonaimról.
Ez engem még eltökéltebbé tett és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának címezve is írtam egy beadványt, amit leadtam szabályosan az ügyfélszolgálati irodán. Beadványomra hosszú ideig nem jött válasz. Majd bementem érdeklődni és akkor ismét nem találták még azt a beadványt sem, amit pár hónappal korábban személyesen adtam le! Ott helyben ismét megírattak velem egyet kézzel és ismét hosszas várakozás következett. Megint bementem személyesen érdeklődni és akkor leültettek azzal, hogy várjam meg az eredményt. Kaptam egy rövid tájékoztatást arról, hogy nem találtak rólam semmilyen adatot!

El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményt formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr. Cseicsner Éva bíró a III. Bizottság soros elnöke, a sokadik számú ügyiratban közli,hogy ellenőrizni fogja a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen kérdésemre nem kaptam sehonnan választ és engem soha semmiről nem tájékoztatott senki. Eredetileg, amikor bejegyeztettünk egy alapítványt a bíróságon, akkor én is aláírtam, mint az alapítvány egyik alapító tagja. Nem is értem, hogyan lettem én annak az alapítványi újságjának a "főszerkesztője"!

Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori adatvédelmi biztosnak, aki nagyon részletes válaszában felvázolta a törvényes lehetőségeimet. Ez alapján fordultam a bírósághoz. Majd, a sokadik beadványt követően onnan is szabályosan elkergettek. Közölve velem, hogy nekem azok a szüleim, akiket annak idején az anyakönyvbe bejegyeztek... és punktum. Nehéz volt tudomásul venni, hogy az maradt az első számú személyi azonosítóm az okmányaimban, aki ellenségesen viselkedett velem gyerekkorom óta, és aki szándékosan tönkretette az életemet.

Azt azért még most sem értem, hogy kinek és milyen érdeke fűződhet ahhoz, hogy ez az én életemben most már örökre így is maradjon?

Azt gondolják életem megrontói: talán, ha egy ,,törvényen kívüli" én-tudattal élem a további életemet, elmegy a kedvem az igazság keresésétől és hangoztatásától?
Talán, talán...
*
Már ez az egész nem is érdekelne, ha nem küldött volna ,,Tartó" - egy övön aluli ütéssel a padlóra, ahonnan nagyon nehéz volt fölállni. Talán nem is sikerült még a mai napig sem igazán... Az történt, hogy - a 2002-es választásokat követően - ,,Tartó" közölte velem, hogy
- "MÁR NINCS RÁD SZÜKSÉG! A GYEREKEKNEK SEM, MERT MÁR FELNŐTTEK!"
Hozzáfűzte még, hogy:
- ,,Kezdhetnél végre magaddal valamit!"
*
Akkor már évek óta - főleg anya halála után - nem tudtam elhelyezkedni és ezért nem volt saját jövedelmem sem.
Abban bíztam, hogy majd a művelődésszervező diplomával sikerül valamilyen felnőttképző- vagy kulturális intézményben állást kapni. Ez a reménységem - a diplomával együtt - elszállt 1998-ban. http://furaila.xfree.hu/248314

Egy nap "Tartó" beállított a kezében egy mintával. Csak néztem nagyot, hogy mi a csudának nekem egy minta arról 1999-ben, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak? Még csak meg sem kérdeztem, hogy minek mutogatja nekem, ha egyszer már írtam egy szakdolgozatot 1998-ban? http://furaila.xfree.hu/248314

Valami olyasmit mondott, hogy:
- ,,...talán akkor lehet diplomád, ha újra belevágsz és elfelejted a Felnőttképzési Atlaszt! Vagyis választasz egy új témát, ami nem sérti senki érdekeit. Valami művészetekkel kapcsolatosat..."

Most, utólag megnézve látom, hogy még az új tanév új államvizsga tételeit is csatolta valaki ehhez a mintához...

Mondanom sem kell, hogy 1999-ben nem vágtam bele egy újabb szakdolgozat megírásába! Sértette az önérzetemet ez az egész, és nagyon nem tetszett, hogy bármit megtehetett velem bárki... Nagyon kiszolgáltatott helyzetben voltam és ,,Tartó" ezt - mint mindig - ki is használta!!!
Tétlenül nézte végig, hogy mennyire padlót fogtam! Sőt, az volt az érzésem, hogy legszívesebben engem is eltemetett volna a ,,szüleimmel" együtt.

Aztán, mégis sikerült feltápászkodnom újra és újra, és megpróbáltam ismét talpra állni.Azonban, engem mindenhonnan elküldtek, hiszen közismert személyiség volt tartó hatalom-közeli jól-fizető állásban. Bárhova mentem úgy néztek rám, mint egy unatkozó háziasszonyra, mint egy nagymenő naccságánéra!

Próbáltam takarítónőként is elhelyezkedni, de azon nyomban ,,kiderítették", hogy ahhoz én ,,túlképzett" vagyok. Vendéglátóban mosogatónak... de mindenhol már mosogatógéppel mosogattak. Óvodában, dadusnak... ahol a korom miatt - mint pályakezdőt - alkalmatlannak találtak. Azért nem írom a varrást, mert azon már túl voltam. Őrző (férjnek álcázott) azt már több alkalommal - titkos szolgálati módszerekkel - ellehetetlenítette.
Az az igazság, hogy BÁRMILYEN MUNKÁT ELVÁLLALTAM VOLNA, amit nem ,,otthon" kell végezni...
Jelentkeztem betegápolónak is, de ahhoz nem volt meg a szakmai végzettségem. Maszekban eljárhattam volna idős emberekhez- házakhoz, de mindenhol ,,lekádereztek" és sehogy nem értették, hogy mi szükségem van nekem: a férjes asszonynak ilyen alamizsna-szerű jövedelemforrásra.

Végül, a közeli kórházban dolgoztam pár hónapot... de ott is képes volt a felvételkor azt mondani a személyzetis, hogy:
- ,,Ha férjnél van és a férjének van jövedelme, miért veszi el a lehetőséget az egyedülállóktól?"
*
Állandóan önéletrajzokat írtam - többnyire zokogva, mert már annál az adatnál elakadtam, hogy: ,,Anyja neve:". Akkor, a három gyerekkel gyesen töltött kilenc évet is megpróbáltam kihagyni... mert bizony volt ahol azt mondták nekem,
- ,...ennyi év után nagyon elszokhatott a munkától! Nekünk olyan ember kell, aki tud is dolgozni!"

Nagyon rossz lelkiállapotba kerültem...

Túl az ötvenen ott tartottam, ahol tizenhét éves koromban!

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=125709&n=furaila&blog

http://furaila.xfree.hu/260583
*
Megerőszakolva (csak most lelkileg) megtagadva és lejáratva... szégyenkezve minden miatt. Ráadásul, akkoriban mentek nyugdíjba az osztálytársnőim. A barátnőm is... Csakhogy, amiért ő hat hónappal előbb született, vagyis az előző év végén... ezért ő még elmehetett 55 éves korában nyugdíjba. Én meg legkorábban 6 év múlva! Bújtam az erre vonatkozó törvényeket és előszedtem az előnyugdíjazáshoz szükséges összes iratot. A MUNKAKÖNYVET legelsőnek... Már minden együtt volt a kérvényezéshez és megérdeklődtem az ügyfélszolgálati iroda fogadói időpontjait és kiválasztottam egy időpontot, amikorra bejelentkeztem.

Csakhogy, közben ELTŰNT A MUNKAKÖNYVEM!!!
Az ügyfélszolgálati irodáról elhajtottak azzal, hogy keressem meg. Feldúltam a lakást, amúgy találomra. Majd szisztematikusan átnéztem minden papírt... a rengeteg írásomat, hogy nem keveredhetett-e közé. Közben, határozottan emlékeztem arra, hogy hova tettem és nem is értettem hogyan tűnhetett el. ,,Tartó" meg csak szidott, hogy:
- Mit csodálkozol, hogy eltűnt, hiszen itt hevert szanaszét hetek óta!

*
Az igaz, hogy elöl volt, mert dolgoztam a munkaviszony kigyűjtés miatt belőle... Egy dossziéban tartottam - a számítógép mellett az íróasztalon - az összes, nyugdíjazásomhoz szükséges iratokkal együtt. Meg sem fordult a fejemben, hogy nekem el kellene valahova zárnom, amikor fölállok az Íróasztal mellől...
Pedig, kellett volna!
Hiszen, amikor házon belül különmentem tőle, akkor kipakolta minden iratomat a páncélszekrényéből, melynek kicserélte a zárát...
Csak mosolyogtam ezen. Még örültem is, hogy nem kell vele ebben sem közösködni.
Csak évekkel később jöttem arra rá, hogy milyen kiszolgáltatottá tett az, hogy nekem még egy lezárható ajtajú szekrényem sem volt és még ma sincs a házban.
Volt, de egyik napról a másikra ,,elromlott" a zárja, mert a kulcs többé nem illett bele.

Közben, éltem az életet úgy, hogy akkor már nálunk laktak a gyerekeink párjaik is, akiket minden este vacsorával vártam haza. Nem terhelhettem őket a gondjaimmal, hiszen ők abban úgysem tudtak volna segíteni.
Így aztán, nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... (mint a Sorstalanság c. regény ,,hősének" a koncentrációs táborban egy éven át.) és tenni a dolgomat! Hiszen, látszatra: egy ,,nagycsaládos édesanya" voltam!
Valójában, önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert ,,Tartó" a 2002-es választásokat követően, már színleg sem volt hajlandó a férj szerepére!!! Már csakis a MEGBÍZÓI kénye-kedve szerint viszonyult hozzám.

Ilyen körülmények között intéztem a nyugdíjaztatásomat, amit megnehezített az eltűnt munkakönyv. Nem győztem a régi és azóta már megszűnt munkahelyeimen érdeklődni az iratok után. Nagyon nehéz volt összeszedni a papírokat, az adatokat, mert valahogy, amit az egyik nap megírtam, az eltűnt a számítógépről másnapra... és kezdhettem mindent elölről.
Viszont, addigra meg a nagy-nehezen előkerített munkaszerződések tűntek el... Már teljesen kiborultam. Örökösen zokogtam és szerettem volna meghalni!!! Már vacsorát sem készítettem, és amikor este megjött az ifjúság menekültek a szobájukba!
*
Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle. Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a válási beadványomra, beadtam a bíróságra a válókeresetet.
El is váltunk - közös beleegyezéssel. Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!!
,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem!
Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!!
Ez egy nagy "hazugság" és én minden nap megsemmisülök ettől a hazugságtól! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával...
Ez volt tegnapelőttig!

Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle. Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a válási beadványomra, beadtam a bíróságra a válókeresetet.
El is váltunk - közös beleegyezéssel.
Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!! ,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem! Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy "hazugság" és én minden nap megsemmisülök ettől a hazugságtól! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ez volt tegnapelőttig!

*

Nagy nap volt a tegnapi (2014.aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt...

http://furaila.xfree.hu/260793

Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről... Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet! A bizonyosság megnyugtató tudatát adta nekem vissza munkakönyvvel együtt. Már nem éreztem magamat többé üldözési mániákusnak, sem rosszindulatúnak a feltételezéseim miatt.
*
Ez a bizonyosság, hogy valóban ő és MEGBÍZÓI tették tönkre minden jobbító szándékú kezdeményezésemet - feloldozott az önostorozás alól, viszont nem oldotta föl a gonoszságuktól való félelmemet és FÉLTÉSEMET.
Azt szeretném MEGÉRTETNI mindenkivel: azt a FÉLTÉST, amit leírni sem lehet, amivel szeretteimre gondolok minden alkalommal, amikor valamilyen szervezői programra indultam... Éppen ezért, 2013 óta nem megyek sehova és nem vállalok semmiféle programszervezést, pedig ez a szakmám. Erre jogosítványom is lenne a fölsőfokú MŰVELŐDÉSSZERVEZŐI végzettségem!
*
Bp. 2014. augusztus
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elkeseredésemben, nyugdíjazásomhoz, ügyfélszolgálati, kiszolgáltatottá, rosszindulatúnak, szisztematikusan, munkaszerződések, nyugdíjazásomat, kiszolgáltatott, hangoztatásától, bejegyeztettünk, tevékenységemet, feltápászkodnom, állambiztonsági, egyedülállóktól, feltételezéseim, osztálytársnőim, szakdolgozatot, takarítónőként, legszívesebben, bejelentkeztem, lehetőségeimet, megkeserítette, meglepetésemre, lelkiállapotba, okmánybélyeget, beleegyezéssel, megerőszakolva, önéletrajzokat, főszerkesztője, munkahelyeimen, kérvényezéshez, gonoszságuktól, felnőttképzési, megérdeklődtem, kiválasztottam, sajátomnak hittem, gyermekeim apja, valódi szüleimről, ügyfélszolgálati irodán, rövid tájékoztatást, egyes fontos, sokadik számú, alapítvány egyik, alapítványi újságjának, akkori adatvédelmi, törvényes lehetőségeimet, sokadik beadványt, anyakönyvbe bejegyeztek, első számú, további életemet, igazság keresésétől, Történeti Hivatalban, AZOKBA SOHA NE TUDJAK BETEKINTENI, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának, Cseicsner Éva, Színes Iránytű Főszerkesztőjétől, NINCS RÁD SZÜKSÉG, GYEREKEKNEK SEM, MERT MÁR FELNŐTTEK, Felnőttképzési Atlaszt, BÁRMILYEN MUNKÁT ELVÁLLALTAM VOLNA, ELTŰNT MUNKAKÖNYVEM, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes teázást  Most úgy látszik  Szívemet kiakasztom  Png kutya  Love  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Istennel vagyunk mi győztesek  Homokba írva  Facebookon kaptam  Mike Sámuel: Csak Krisztusban  Kellemes hetet  Na... ezt jól megmagyarázza!  Rossz maszk  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szilágyi Domokos : Délelőtt  Az opera - régen és most  Évközi 30. vasárnap 10.25 Csík...  Egyszer eljön az a pillanat, a...  Csokor kancsóban  Kellemes napot  Nagyon szép.......  Png óra  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiszek a hitben  Facebookon kaptam  Szívek  Csokor kancsóban  Évközi 30. vasárnap 10.25 Csík...  Facebookon kaptam  Vitaminok és a mentális állapo...  Őszi kép  Jézus a hegyen  Némethné Mohácsi Bernadett---Ő...  Facebookon kaptam  Png óra  Facebookon kaptam  Szilágyi Domokos : Délelőtt  Facebookon kaptam  Csokor kancsóban  Hármas szabály  Miért  A harmónia tiszta szeretet  Évközi 30. vasárnap 10.25  Őszi kép  Azt hiszem, ha majd egyszer ta...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nyuszika  Útravaló – 2020. október...  Dobogó szív  Aranyosi Ervin: Szépen szeretn...  Szív sziromból  Facebookon kaptam Annuska bará...  Facebookon kaptam  A harmónia tiszta szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az emberek szeretetre, a tárgy...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mosolyt hoztam.......  Az opera - régen és most  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sarah Ivens mondta  Amikor nagy változás történik ...  Facebookon kaptam  Harmónia......  Kellemes hetet  Millió rózsaszál  Sarah Ivens mondta  Szilágyi Domokos : Délelőtt  A mozgást 60 éven felül is el ...  Őszi kép  Facebookon kaptam  Őszi kép  Facebookon kaptam  Mária gif  Lassan így lennén egymással?  Hosszú éjjel  Vasárnapi szentmise Csaba test...  A harmónia tiszta szeretet  Szép októberi vasárnapot kíván...  Szentmise a Sziklatemplomból 1...  Facebookon kaptam  Szív lakat  Png gomba  Mindszenty József bíboros 1956...  Facebookon kaptam  Óraátállítás......  Egy nagy ölelés a Mátra aljábó...  Lábam előtt....  Üvegbe zárva  Szekér virágokkal  Facebookon kaptam Krisztinától  Óra átállítás  Az emberek szeretetre, a tárgy... 
Bejegyzés Címkék
sajátomnak hittem, gyermekeim apja, valódi szüleimről, ügyfélszolgálati irodán, rövid tájékoztatást, egyes fontos, sokadik számú, alapítvány egyik, alapítványi újságjának, akkori adatvédelmi, törvényes lehetőségeimet, sokadik beadványt, anyakönyvbe bejegyeztek, első számú, további életemet, igazság keresésétől, övön aluli, 2002-es választásokat, művelődésszervező diplomával, diplomával együtt, csudának nekem, minta arról, diploma dolgozatnak, szakdolgozatot 1998-ban, újabb szakdolgozat, unatkozó háziasszonyra, nagymenő naccságánéra, korom miatt, szakmai végzettségem, férjes asszonynak, közeli kórházban, adatnál elakadtam, három gyerekkel, erre vonatkozó, előnyugdíjazáshoz szükséges, ügyfélszolgálati iroda, ügyfélszolgálati irodáról, rengeteg írásomat, munkaviszony kigyűjtés, dossziéban tartottam, számítógép mellett, lezárható ajtajú, másikra &#8222, kulcs többé, gyerekeink párjaik, koncentrációs táborban, férj szerepére, eltűnt munkakönyv, iratok után, számítógépről másnapra&#8230, nagy-nehezen előkerített, ifjúság menekültek, válási beadványomra, minta családfő, csomó irattal, helyzet tragikusságát, szörnyűséges lelkéről, bizonyosság megnyugtató, feltételezéseim miatt, önostorozás alól, gonoszságuktól való, elkeseredésemben, nyugdíjazásomhoz, ügyfélszolgálati, kiszolgáltatottá, rosszindulatúnak, szisztematikusan, munkaszerződések, nyugdíjazásomat, kiszolgáltatott, hangoztatásától, bejegyeztettünk, tevékenységemet, feltápászkodnom, állambiztonsági, egyedülállóktól, feltételezéseim, osztálytársnőim, szakdolgozatot, takarítónőként, legszívesebben, bejelentkeztem, lehetőségeimet, megkeserítette, meglepetésemre, lelkiállapotba, okmánybélyeget, beleegyezéssel, megerőszakolva, önéletrajzokat, főszerkesztője, munkahelyeimen, kérvényezéshez, gonoszságuktól, felnőttképzési, megérdeklődtem, kiválasztottam, mosogatógéppel, , ,
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 1405
  • e Hónap: 25491
  • e Év: 229114
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.