Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyarság önképe az ezredfordulón
  2018-12-05 01:27:03, szerda
 
   
  A főiskolán, az 1995-96-os tanévben írtam egy TANULÁSMÓDSZERTANI DOLGOZATOT. Így nézett ki, amikor leadtam a tanszék tanulmányi osztályán:
http://furaila.xfree.hu/248499
Az volt a feladat, hogy írjuk le azt a módszert amivel megtanultunk valamit. Pl gk.-vezetés, főzés, valamilyen szakismeret, stb...
Amiért én már akkor is túlkoros voltam, ezért már annyi mindent meg kellett tanulnom, nem tudtam választani. Végül leírtam, hogyan tudtam túlélni mindazt,. ami miatt annyi mindent megtanultam, és mégsem hagyott a diktatórikus hatalom érvényesülni semmilyen szakmai téren! EZT GONDOLTAM TOVÁBB és megírtam belőle a ,,háromdimenziós" TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL.
1. Az első dimenzióban tipizáltam egy "figurát", főhőst és elneveztem Bízó Katalinnak, majd az 1946 és az 1996 közötti 50 év társadalmi jelenségeinek, történéseinek részesévé, tettem - a leírás technikáját alkalmazva.
2. A második dimenzióban, minden jelenség, történet, esettanulmány után leírtam az azzal kapcsolatos legszemélyesebb gondolataimat- előre vetítve a jelenség várható (majd többnyire be is következő) társadalmi hatásait, következményeit. (Az eltelt 20 évre visszatekintve, ma már tudom, hogy valóságos PRÓFÉCIA volt minden előrevetített történés megfogalmazása.)
3. A harmadik dimenziót a "Hivatkozások, meghatározások" című fejezet jelenti, ahol az előzőleg beszámozott (szociológiai, politológiai, pedagógiai, andragógiai, néprajzi...) szakszavakat, szövegeket szembesítem az adott időszak, korszak tudományosan elfogadott publikációival - összevetve a valóságban történtekkel.
Tudom, hogy szokatlan ez a szociográfiai stílus, de azt hittem, hogy ha az én "HŐSÖM" soha nem volt és lett elég hülye ahhoz, hogy (némi kapálódzás után) megadón összeroppanjon - elnyomva egészséges életösztönét, drogokkal kábítva intellektualitását, és "divatos-publikus" módon kinyírva magát - a mindenkori hatalom, diktatúra nyomása alatt, akkor FÁKLYAKÉNT VILÁGÍTVA FOG A MAGYAR IRODALOMBAN MEGJELENNI!!!!
Őszintén hittem, hogy másoknak is meg kell mutatni problémamegoldó képességét, a széllel szemben is sikert kovácsoló, a SEMMIBŐL IS IGAZI- MAI CSALÁDOT ALKOTÓ EREJÉT!
*
1996-ban meghívást kaptam a MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK alakuló ülésére és az azt követő fórumra. Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai - Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Ott hallottam először JÓKAI ANNA írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.
Amiért szó szerint idézte Jókai Anna a következő szöveget a szociográfiámból:
- ""Miért természetes az, ha egy "nagydarab", kövérkés, nehézkes mozgású (leány)gyereket nem akarnak minden áron balerinának kiképezni...?""
már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.
Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Csakhogy, Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Erre Küldtem el a ,,,,Bízom ,,Külkertesben!"" jeligéjű TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL,
Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet, melyekből olyan TRAGIKUS "ÖNKÉP" BONTAKOZOTT KI AZ ÍRÓSZÖVETSÉG ELŐTT, AMIT AZÓTA SEM VOLTAK HAJLANDÓK FÖLVÁLLALNI.
Bizony, még JÓKAI ANNA sem, akit a nemzet írójának tartanak...
Azért írom folyamatosan, hogy az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Ma 20 éve, hogy átadták a díjat a Gellért Szálló TEA-Szalonjában... - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL.
*
Apa hirtelen-halálával - 1998.dec. 12-én - eldőlt, hogy mire költöm a díjat, ami pont egy koporsóra volt elegendő.
*
Ennek már pontosan 20 ÉVE és még mindig TILTOM-listán van! 2013-ban nem bírva tovább, elküldtem a kéziratot egy magát ingyenességgel hirdető kiadónak, aki meg is jelentette az akkor kitalált "írói álnevemen" TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címmel.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=270077&sort=

Azonban, a FORGALMAZÁSÁT - titkos szolgálati módszerekkel -.LETILTOTTÁK.
A tilalom folyamatosan érvényben van!
*
Egyik költő-társam, kedves ismerősöm elismerő verset írt nekem, miután elolvasta:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=55534&kid=108922&sort=

Ez az egyetlen - de annál becsesebb - ELISMERÉS, amit eddig a TUDÓSÍTÁSOMÉRT KAPTAM.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szociográfiámból, szociográfiámban, legalattomosabb, sorskérdésekről, következményeit, magyarországról, legszemélyesebb, problémamegoldó, világfórumának, háromdimenziós, tudósításomért, visszatekintve, meglepetésemre, megfogalmazása, meghatározások, közbetapsoltak, képviseltették, összeroppanjon, nyíregyházától, asszonytársaim, publikációival, ingyenességgel, előrevetített, szociográfiai, ezredfordulón, jelenségeinek, esettanulmány, kárpátaljáról, történéseinek, forgalmazását, gondolataimat, szuggesztíven, folyóiratának, politológiai, ausztráliáig, szakszavakat, 1995-96-os tanévben, tanszék tanulmányi, módszert amivel, diktatórikus hatalom, első dimenzióban, 1996 közötti, leírás technikáját, második dimenzióban, azzal kapcsolatos, jelenség várható, harmadik dimenziót, előzőleg beszámozott, adott időszak, valóságban történtekkel, szociográfiai stílus, mindenkori hatalom, TANULÁSMÓDSZERTANI DOLGOZATOT, GONDOLTAM TOVÁBB, TUDÓSÍTÁST MAGYARORSZÁGRÓL, Bízó Katalinnak, FÁKLYAKÉNT VILÁGÍTVA FOG MAGYAR IRODALOMBAN MEGJELENNI, SEMMIBŐL IS IGAZI- MAI CSALÁDOT ALKOTÓ EREJÉT, MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK, Kanadától Ausztráliáig, Nyíregyházától Sopronig, JÓKAI ANNA, Magyar Írószövetség, Magyar Napló, Jókai Anna, MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG, Magyar Naplóban, MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN”, Erre Küldtem, BONTAKOZOTT KI AZ ÍRÓSZÖVETSÉG ELŐTT, AMIT AZÓTA SEM VOLTAK HAJLANDÓK FÖLVÁLLALNI, IGAZSÁG ELHALLGATÁSA LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, Gellért Szálló TEA-Szalonjában…, MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL, TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL, TUDÓSÍTÁSOMÉRT KAPTAM, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  Bertolt Brecht -től idézet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Facebookon kaptam  Elköszönt  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Png nő  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fehér virág  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 20  Sose bánj semmit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  A sors  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Reggel van  Png kislány  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Fehér virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Sose bánj semmit  Popper Péter szavai  Elköszönt  Facebookon kaptam Annuska bar...  Idő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Soha ne kedvezz...  Alázat  Png rózsa csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png férfi  Az engedelmesség miért nem vál...  Hazára minden embernek szükség...  Szívem  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
1995-96-os tanévben, tanszék tanulmányi, módszert amivel, diktatórikus hatalom, első dimenzióban, 1996 közötti, leírás technikáját, második dimenzióban, azzal kapcsolatos, jelenség várható, harmadik dimenziót, előzőleg beszámozott, adott időszak, valóságban történtekkel, szociográfiai stílus, mindenkori hatalom, széllel szemben, világ minden, magyarság lányai, elszakított területekről, következő szöveget, szerző nevét, több-mint 2000, nemzet írójának, koporsóra volt, magát ingyenességgel, akkor kitalált, tilalom folyamatosan, egyetlen &#8211, szociográfiámból, szociográfiámban, legalattomosabb, sorskérdésekről, következményeit, magyarországról, legszemélyesebb, problémamegoldó, világfórumának, háromdimenziós, tudósításomért, visszatekintve, meglepetésemre, megfogalmazása, meghatározások, közbetapsoltak, képviseltették, összeroppanjon, nyíregyházától, asszonytársaim, publikációival, ingyenességgel, előrevetített, szociográfiai, ezredfordulón, jelenségeinek, esettanulmány, kárpátaljáról, történéseinek, forgalmazását, gondolataimat, szuggesztíven, folyóiratának, politológiai, ausztráliáig, szakszavakat, területekről, elhallgatása, érvényesülni, írószövetség, hivatkozások, diktatórikus, folyamatosan, életösztönét, szociológiai, módszerekkel, elfelejtette, megtanultunk, történtekkel, külkertesben, tudományosan, letiltották, kizárásával, kapcsolatos, dimenzióban, védekezésre, emlékezetes, felvidékről, délvidékről, technikáját, elszakított, bontakozott, irodalomban, megemlíteni, szembesítem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 346
  • e Hét: 623
  • e Hónap: 9227
  • e Év: 45168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.