Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A munkakönyv
  2020-02-23 10:05:46, vasárnap
 
   
  1997-ben közölte velem az, akit anyámnak hittem, hogy nem ő szült engem... csak azt felejtette el megmondani, ha nem ő, akkor ki? Majd 1999-ben azt is megtudtam apa halálát követően, hogy ő is csak a ,,nevére vett"!
*
Rettenetes életérzés szakadt rám. Élő halottként botorkáltam abban az életben, amit addig a sajátomnak hittem. És akkor elkezdtem nyomozni...
Először a Történeti Hivatalban szerettem volna kutakodni. ,,Tartó" tudta, hogy oda készülök és legnagyobb meglepetésemre, amikor én beléptem az épületbe, ő szembe jött velem már kifelé... De még csak meg sem akart ismerni!!! Nagyon feszült volt és ellenségesség áradt belőle. Ezért, úgy elmentem mellette, mintha nem is a gyermekeim apja lett volna! Ma már tudom, hogy ő akkor azért ment oda én előttem, hogy minden iratot biztonságba helyeztessen. Természetesen úgy, hogy én azokba soha ne tudjak betekinteni. De én akkor még csak sejtések szintjén éreztem, hogy ,,Tartónak" köze van ahhoz, hogy én ne tudjak meg semmit a valódi szüleimről, rokonaimról. Ez engem még eltökéltebbé tett és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának címezve is írtam egy beadványt, amit leadtam szabályosan az ügyfélszolgálati irodán. Beadványomra hosszú ideig nem jött válasz. Majd bementem érdeklődni és akkor ismét nem találták még azt a beadványt sem, amit pár hónappal korábban személyesen adtam le! Ott helyben ismét megírattak velem egyet kézzel és ismét hosszas várakozás következett. Megint bementem személyesen érdeklődni és akkor leültettek azzal, hogy várjam meg az eredményt. Kaptam egy rövid tájékoztatást arról, hogy nem találtak rólam semmilyen adatot!
El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményt formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr. Cseicsner Éva bíró a III. Bizottság soros elnöke, a sokadik számú ügyiratban ellenőrzi a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen kérdésemre nem kaptam sehonnan választ. Eredetileg, amikor bejegyeztettünk egy alapítványt a bíróságon, akkor én is aláírtam, mint az alapítvány egyik alapító tagja. Nem is értem, hogyan lettem én annak az alapítványi újságjának a főszerkesztője!
*
Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori adatvédelmi biztosnak, aki nagyon részletes válaszában felvázolta a törvényes lehetőségeimet. Ez alapján fordultam a bírósághoz. Majd, a sokadik beadványt követően onnan is szabályosan elkergettek. Közölve velem, hogy nekem azok a szüleim, akiket annak idején az anyakönyvbe bejegyeztek... és punktum. Nehéz volt tudomásul venni, hogy az maradt az első számú személyi azonosítóm az okmányaimban, aki ellenségesen viselkedett velem gyerekkorom óta, és aki szándékosan tönkretette az életemet.
Azt azért még most sem értem, hogy kinek és milyen érdeke fűződhet ahhoz, hogy ez az én életemben most már örökre így is maradjon?
Azt gondolják életem megrontói: talán, ha egy ,,törvényen kívüli" én-tudattal élem a további életemet, elmegy a kedvem az igazság keresésétől és hangoztatásától?
Talán, talán...
*
Már ez az egész nem is érdekelne, ha nem küldött volna ,,Tartó" - egy övön aluli ütéssel a padlóra, ahonnan nagyon nehéz volt fölállni. Talán nem is sikerült még a mai napig sem igazán... Az történt, hogy - a 2002-es választásokat követően - ,,Tartó" közölte velem, hogy neki már nincs rám szüksége és, hogy a gyerekeknek sem, mert már felnőttek... Hozzáfűzte még, hogy:
- ,,Kezdhetnél végre magaddal valamit!"
*
Akkor már évek óta - főleg anya halála után - nem tudtam elhelyezkedni és ezért nem volt saját jövedelmem sem. Abban bíztam, hogy majd a művelődésszervező diplomával sikerül valamilyen felnőttképző- vagy kulturális intézményben állást kapni. Ez a reménységem - a diplomával együtt - elszállt 1998-ban. http://furaila.xfree.hu/248314
Csak néztem nagyot, hogy mi a csudának nekem egy minta arról 1999-ben, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak? Még csak meg sem kérdeztem, hogy minek mutogatja nekem, ha egyszer már írtam egy szakdolgozatot 1998-ban? http://furaila.xfree.hu/248314
Valami olyasmit mondott, hogy
- ,,...talán akkor lehet diplomád, ha újra belevágsz és elfelejted a Felnőttképzési Atlaszt! Vagyis választasz egy új témát, ami nem sérti senki érdekeit. Valami művészetekkel kapcsolatosat..."
Most, utólag megnézve látom, hogy még az új tanév új államvizsga tételeit is csatolta valaki ehhez a mintához...
Mondanom sem kell, hogy 1999-ben nem vágtam bele egy újabb szakdolgozat megírásába! Sértette az önérzetemet ez az egész, és nagyon nem tetszett, hogy bármit megtehetett velem bárki... Nagyon kiszolgáltatott helyzetben voltam és ,,Tartó" ezt - mint mindig - ki is használta!!!
Tétlenül nézte végig, hogy mennyire padlót fogtam! Sőt, az volt az érzésem, hogy legszívesebben engem is eltemetett volna a ,,szüleimmel" együtt. Aztán, mégis sikerült feltápászkodnom és megpróbáltam ismét talpra állni.
Próbáltam takarítónőként is elhelyezkedni, de azon nyomban ,,kiderítették", hogy ahhoz én ,,túlképzett" vagyok. Vendéglátóban mosogatónak... de mindenhol már mosogatógéppel mosogattak. Óvodában, dadusnak... ahol a korom miatt - mint pályakezdőt - alkalmatlannak találtak. Azért nem írom a varrást, mert azon már túl voltam. Őrző azt már több alkalommal ellehetetlenítette. Az az igazság, hogy bármilyen munkát elvállaltam volna, amit nem ,,otthon" kell végezni... Jelentkeztem betegápolónak is, de ahhoz nem volt meg a szakmai végzettségem. Maszekban eljárhattam volna idős emberekhez- házakhoz, de mindenhol ,,lekádereztek" és sehogy nem értették, hogy mi szükségem van nekem: a férjes asszonynak ilyen alamizsna-szerű jövedelemforrásra.
A közeli kórházban dolgoztam pár hónapot... de ott is képes volt a felvételkor azt mondani a személyzetis, hogy: ,,Ha férjnél van és a férjének van jövedelme, miért veszi el a lehetőséget az egyedülállóktól?"
Állandóan önéletrajzokat írtam - többnyire zokogva, mert már annál az adatnál elakadtam, hogy: ,,Anyja neve:". Akkor, a három gyerekkel gyesen töltött kilenc évet is megpróbáltam kihagyni... mert kiderült, hogy azt hitték az alatt ,,pihentem és elszoktam a munkától"! Mert, bizony volt ahol azt mondták nekem, hogy nekik olyan ember kell, aki tud dolgozni! Mert ,,...ennyi év után nagyon elszokhatott a munkától!"
Nagyon rossz lelkiállapotban voltam...
Túl az ötvenen ott tartottam, ahol tizenhét éves koromban! Megerőszakolva (csak most lelkileg) megtagadva és lejáratva... szégyenkezve minden miatt. Ráadásul, akkoriban mentek nyugdíjba az osztálytársnőim. A barátnőm is... Csakhogy, amiért ő hat hónappal előbb született, vagyis az előző év végén... ezért ő még elmehetett 55 éves korában nyugdíjba. Én meg legkorábban hat év múlva! Bújtam az erre vonatkozó törvényeket és előszedtem az előnyugdíjazáshoz szükséges összes iratot. A MUNKAKÖNYVET legelsőnek... Már minden együtt volt a kérvényezéshez és megérdeklődtem az ügyfélszolgálati iroda fogadói időpontjait és kiválasztottam egy időpontot, amikorra bejelentkeztem. Csakhogy, közben ELTŰNT A MUNKAKÖNYVEM!!! Az ügyfélszolgálati irodáról elhajtottak azzal, hogy keressem meg. Feldúltam a lakást, amúgy találomra. Majd szisztematikusan átnéztem minden papírt... A rengeteg írásaimat, hogy nem keveredhetett-e közé. Közben, határozottan emlékeztem arra, hogy hova tettem és nem is értettem hogyan tűnhetett el. ,,Tartó" meg csak szidott, hogy:
- Mit csodálkozol, hogy eltűnt, hiszen itt hevert szanaszét hetek óta!
Az igaz, hogy elöl volt, mert dolgoztam a munkaviszony kigyűjtés miatt belőle... Közben, éltem az életet úgy, hogy akkor már nálunk laktak a gyerekeink párjaik is, akiket minden este vacsorával vártam haza. Nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... és tenni a dolgomat! Hiszen, egy nagycsaládos édesanya voltam! Önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert ,,Tartó" a 2002-es választásokat követően, már színleg sem volt hajlandó a férj szerepére!!!
Nem győztem a régi és azóta már megszűnt munkahelyeimen érdeklődni az iratok után. Nagyon nehéz volt összeszedni a papírokat, az adatokat, mert valahogy, amit az egyik nap megírtam, az eltűnt a számítógépről másnapra... és kezdhettem mindent elölről. Viszont, addigra meg a nagy-nehezen előkerített munkaszerződések tűntek el... Már teljesen kiborultam. Örökösen zokogtam és szerettem volna meghalni!!! Már vacsorát sem készítettem, és amikor este megjött az ifjúság menekültek a szobájukba! A lelkem mélyén éreztem, hogy ,,Tartó" nagyon is tudja azt: hol van az a Munkakönyv! Ekkor már annyi jelét adta annak, hogy terhére vagyok nagycsaládostól, keresztény-népnemzeties életfelfogásomtól, mindenestől... Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle. Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a válási beadványomra, beadtam a bíróságra a válókeresetet. El is váltunk - közös beleegyezéssel. Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!! ,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem! Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy hazugság és én minden nap belehalok ebbe a hazugságba! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ebbe bele lehet őrülni!!!
*
Nagy nap volt a tegnapi (2014. aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt... http://furaila.xfree.hu/260793
Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről... Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet!
Igen, mosolyogtam, mert a közben eltelt évek alatt rájöttem, hogy neki ez a MEGBÍZATÁSA. Az, hogy élő halottként éljem le az egész életemet, hogy halálom úgy következzen be, mintha meg sem születtem és soha nem is léteztem volna. Eltüntessen mindent, amit hagyhatnék magam után. Még az egyetlen művemet is, amit saját családomnak hittem, és amit kezdetekkor közösen hoztunk létre. Ma már tudom, hogy csak alibiül szolgálunk, amíg szolgálhatunk, mert a HATALMI MEGBÍZÓVAL szemben tehetetlenek vagyunk.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ügyfélszolgálati, munkaszerződések, elkeseredésemben, szisztematikusan, tevékenységemet, nyugdíjazásomat, bejegyeztettünk, állambiztonsági, egyedülállóktól, osztálytársnőim, hangoztatásától, feltápászkodnom, lelkiállapotban, kiszolgáltatott, nagycsaládostól, lehetőségeimet, alkalmatlannak, munkakönyvemet, megerőszakolva, bejelentkeztem, kiválasztottam, kérvényezéshez, mosogatógéppel, megérdeklődtem, megkeserítette, főszerkesztője, takarítónőként, beleegyezéssel, meglepetésemre, önéletrajzokat, szakdolgozatot, okmánybélyeget, felnőttképzési, munkahelyeimen, legszívesebben, ellenségesség, sajátomnak hittem, gyermekeim apja, valódi szüleimről, ügyfélszolgálati irodán, rövid tájékoztatást, egyes fontos, sokadik számú, alapítvány egyik, alapítványi újságjának, akkori adatvédelmi, törvényes lehetőségeimet, sokadik beadványt, anyakönyvbe bejegyeztek…, első számú, további életemet, igazság keresésétől, Történeti Hivatalban, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának, Cseicsner Éva, Színes Iránytű Főszerkesztőjétől…, Felnőttképzési Atlaszt, ELTŰNT MUNKAKÖNYVEM, HATALMI MEGBÍZÓVAL, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az emberek néha azt hiszik  Parányai vagyunk  Natur arany kvarckristályon  Facebookon kaptam  Egyedül vagyunk az érzéseinkke...  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Londoni szelet. Nagyon finom é...  József Attila - Anyám  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Eltelt idők mögött, csak az em...  Zöld zafír  Négylapos zserbó, az egyik leg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ady Endre  Tóth Árpád költő  Png kislány  Füstkvarc  Ibolya illatos szép napot kívá...  Rózsaszín rodokrozit kristály  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam Krisztinától  Harmónia......  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Facebookon kaptam  Április 11 A költészet napja  A nevetés a dzsem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  8053 az új fertőzött, elhunyt ...  Mai harmónia kártyám  Az Úr az én oltalmam  Jó reggelt szép napot  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Madarak világa.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Úr az én oltalmam  Kellemes délutánt kívánok  Kellemes hétvégét kívánok!  Csak a szeretet szava ér az ég...  Szép napot kívánok Mindenkinek...  A hol voltál? - több, mint egy...  Facebookon kaptam  Kék-lila tanzanit kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galenit ásvány  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Én nem tudom,  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsa kosár  Tavaszi kép  Galenit  A recept az egybe sütött nyaka...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Tulipán csokor  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Rózsakvarc kristály  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Harmónia......  Facebookon kaptam  Költészet, az élet örök művész...  Kék-lila tanzanit kristály  Fluorit és klorit ásvány  Sorsunk minden fordulata  Alvó maci  8053 az új fertőzött, elhunyt ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Olimpiai bajnokunkat gyászolja...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Úr az én oltalmam  Egyedül vagyunk az érzéseinkke...  Április 11  Londoni szelet. Nagyon finom é...  Tavaszi kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  KALENDÁRIUM - ÁPRILIS 11. A MA... 
Bejegyzés Címkék
sajátomnak hittem, gyermekeim apja, valódi szüleimről, ügyfélszolgálati irodán, rövid tájékoztatást, egyes fontos, sokadik számú, alapítvány egyik, alapítványi újságjának, akkori adatvédelmi, törvényes lehetőségeimet, sokadik beadványt, anyakönyvbe bejegyeztek&#8230, első számú, további életemet, igazság keresésétől, övön aluli, 2002-es választásokat, művelődésszervező diplomával, diplomával együtt, csudának nekem, minta arról, diploma dolgozatnak, szakdolgozatot 1998-ban, újabb szakdolgozat, korom miatt, szakmai végzettségem, férjes asszonynak, közeli kórházban, adatnál elakadtam, három gyerekkel, alatt &#8222, barátnőm is&#8230, erre vonatkozó, előnyugdíjazáshoz szükséges, ügyfélszolgálati iroda, ügyfélszolgálati irodáról, rengeteg írásaimat, munkaviszony kigyűjtés, gyerekeink párjaik, nagycsaládos édesanya, férj szerepére, iratok után, számítógépről másnapra&#8230, nagy-nehezen előkerített, ifjúság menekültek, lelkem mélyén, válási beadványomra, minta családfő, nagy hazugság, csomó irattal, helyzet tragikusságát, szörnyűséges lelkéről&#8230, közben eltelt, egész életemet, egyetlen művemet, ügyfélszolgálati, munkaszerződések, elkeseredésemben, szisztematikusan, tevékenységemet, nyugdíjazásomat, bejegyeztettünk, állambiztonsági, egyedülállóktól, osztálytársnőim, hangoztatásától, feltápászkodnom, lelkiállapotban, kiszolgáltatott, nagycsaládostól, lehetőségeimet, alkalmatlannak, munkakönyvemet, megerőszakolva, bejelentkeztem, kiválasztottam, kérvényezéshez, mosogatógéppel, megérdeklődtem, megkeserítette, főszerkesztője, takarítónőként, beleegyezéssel, meglepetésemre, önéletrajzokat, szakdolgozatot, okmánybélyeget, felnőttképzési, munkahelyeimen, legszívesebben, ellenségesség, tájékoztatást, tragikusságát, megszüntettem, választásokat, kapcsolatosat, válókeresetet, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 108
  • e Hónap: 995
  • e Év: 34682
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.