Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
  2020-04-02 12:01:41, csütörtök
 
   
  5. VÁLASZ

Attól függ, hogy ez a minden pénteken való ,,lefürdetés" mikor volt.
Mert anya 1980-ban, július 5-én kapott először agyvérzést és akkor valóban nem tudtam neki, vagy rajta segíteni. Akkor született harmadik gyerekünk és már előtte való napokban kórházban voltam. Majd amikor a szülés után hazaengedtek, telefonon egyeztettünk és együtt mentünk be veled meglátogatni. Sajnos, engem nem ismert meg. Keresztül-nézett rajtam és téged kérdezgetett, hogy van-e tejed tudsz-e szoptatni?

Hogy vagy képes ezt is ELFELEJTENI, vagy ELHALLGATNI? Nem változtál semmit alsó tagozatos kisiskolás korod óta! Még mindig olyan szelektív a memóriád, mint akkor volt!

Amikor kijöttünk tőle majd megfulladtam a visszafojtott zokogástól. Akkor döbbentem rá arra, hogy anya bármikor meghalhat... Ráadásul úgy, hogy az évek, évtizedek alatt felgyülemlett tisztázni-valónk soha nem fog tisztázódni!
Látva, hogy mennyire összeomlottam, csak annyit mondtál:
- ,,Ugyan, Mari ne csináld a cirkuszt!"

Még ma sem tudom, hogy miért mondtad ezt. Megölelhettél volna vigasztalóul!
De nem csodálkozom, hiszen, még az újszülött kisbabámhoz sem gratuláltál...
*
Az agyműtét után, bizony anyát meg kellett tanítani újra mindenre... Neked akkor már 3 évesek voltak az ikrek és szépen kivonultál anyáékhoz velük...
Én meg mozdulni nem bírtam a lakótelepi harmadik emeletről a 3 kicsi gyerek mellől... Segítségem nulla... és még nem hevertem ki a rengeteg cirkuszt, amit rendeztél az ikrek születésekor, és utána...
*
Akkor tartottam magamat és nem bántottalak vissza. Mindig háttérbe vonultam, amikor kitört rajtad a vehemens bántási mániád... Megpróbáltam kitérni előled, ha csak lehetett. Soha nem vettem föl veled szemben a kesztyűt, hiszen aki olyan egyedül van a világban minden ellenséges szándékkal szemben, mint én, annak nem szabad konfrontálódnia, mert belepusztulhat.
*
Visszatérve anyára: mindent elkövettem, hogy eladjuk a budai lakótelepi lakást és anyáék közelébe költözzünk. Nagyon hiányolták a gyerekek a nagyszülőket és én is a ,,szüleimet". Amilyen jóhiszemű voltam minden rosszról megfeledkezve - F. ellenállását leküzdve - visszaköltöztem(tünk) Pesterzsébetre... Apa adta meg a kis szoba-konyhás háznak a címét... Ő akarta, hogy oda költözzünk.
1991-ben, illetve 1994-ben jöttem arra rá, hogy amiért anya már nem tudott a betegsége miatt átvillamosozni Budára hozzám és a kikérdezős látogatásait nem tudta megtenni, ezért gondolták az ,,illetékesek", hogy akkor majd engem költöztetnek a közelébe, hogy szem előtt legyünk az ,,ellenforradalmár Bónák" megfigyelésével megbízott, apa ,,komikájának" álcázott III/III-as titkos-ügynök KOVÁCS LÁSZLÓ számára!
*
Akkor még elhittem apának, hogy azért akarja, hogy anya közelében legyek, mert azt szerette volna, ha segítek neki anyát ápolni és rehabilitálni. Ezt ugye a távolság miatt én nem tehettem. Te már akkor dolgoztál és nem akarta, hogy elveszítsd a munkádat! Én legalább is ezt gondoltam akkor még. Persze, nem sejtettem, hogy te ezt is megoldottad és oda költöztél közben az ikrekkel! Ezért, közben apa számára okafogyottá vált az én segítségem és az odaköltözésem! El tudod képzelni, hogy mit éreztem akkor, amikor már ott laktunk és átmentem hozzájuk? És ők kétségbeesve csak annyit tudtak mondani, hogy:
- ,,Most akkor állandó átfutkosás lesz a sok kölökkel...!?".

Még anyósom is tudhatott valamit, amit én nem, mert még ő is azt mondta:
- ,,Arankam, bárhova, csak oda ne!" ,,Soha nem fognak sem téged, sem a gyerekeket szeretni!"
Az, hogy miért nem, már ő sem mondta el.
*
Senki nem mondott nekem soha igazat! Éppen ezért, nincs aljasabb hazugság a tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSÁNÁL!
A mai eszemmel olyan messzire mennék Pesterzsébettől, amilyen messzire csak lehetséges! Sőt! A mai eszemmel soha, de soha nem jöttem volna ide vissza, mert igaza lett anyósomnak: ,,Nem szerettek" engem, és utánam a gyerekeimet ,,sem szerették." Ez talán mindennél jobban fájt és fáj...
De már nem volt visszaút.
*
Azt meg kell hagyni, hogy nagyon jó munkát végeztél anyával, mert egy év alatt az után a nagy koponyaműtét után teljesen megtanult újra mindent... Még írni és olvasni is... Az azért fájt, amikor a lelkemet is kitettem értük, akkor is örökösen téged meg a gyerekeidet reklamálták. Te kellettél nekik és a fiaid, nem pedig én! Engem, amikor megláttak mindig valami rossz (talán a lelkiismeretük?) jutott eszükbe és el volt rontva a napjuk.
Tényleg, legjobb lett volna világgá menni inkább, mint itt, Pesterzsébeten leragadni!
Viszont, nekem itt már semmibe nem volt beleszólásom attól fogva, hogy F. 1989-ben lebontatta a régi házat és felépítette az újat. Azóta külön kasszán vagyunk, és ezer jelét adta annak, hogy 1998-ban anyuék halálát követően - legszívesebben engem is eltemetett volna velük.
Soha nem tudta nekik megbocsájtani, hogy 1973-ban nem fogadtak vissza...
Ő már akkor elkövetett mindent, hogy elüldözzön maga mellől. Még azt is eltűrte, hogy első közös kicsi magzatunkat is megöljék és akaratom ellenére kitrancsírozzák belőlem, spontán vetélésnek hazudva!
Itt olvasható a története: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=146949&n=furaila&blog_cim=El kapart%20anyas%E1g
*
NEKEM NEM VOLT HOVA MENNI! Éppen ezért, nekem mindent el kellett követnem, hogy igazi családi életet tudjak F-kal kialakítani! Akkor még nem tudtam, hogy neki csak addig kellettem, míg megvásároltuk együtt a lakást, mert együtt volt annyi pénzünk, hogy a beugrót befizessük. Ráadásul, azért is kellettem, hogy az OTP hitelért legyen egy ,,alibi felesége", akivel alá lehet írni a ,,Gyermekvállalási szerződés"-t! Na, meg akkor még érvényben volt az a rendelet, hogy legalább az egyik félnek rendelkeznie kell állandóra bejelentett budapesti lakhatással. Amiért F. vidéki volt, és itt Pesten munkásszállón lakott ideiglenes bejelentővel, szüksége volt rám.
Nekem anya azt mondta 1972-ben, hogy:
- ,,...úgy menj el, hogy ide többé nincs visszaút!".
Örökké ez volt előttem és annyira igyekeztem, hogy nagyon...

De egy normális párkapcsolathoz két emberre van szükség. Egy férfira, és egy nőre, de leginkább! Na, meg, hogy szerelemmel szeressék egymást. Sajnos, a szerelem hiányzott ebből a ,,házasságomból" is.

De legalább időszakosan képesek voltunk a jó munkakapcsolatra... Ezért aztán nem törődtem azzal, hogy F. nem engem szeret, mert én is mást szerettem a házasságkötésünkkor. Ezt, akkoriban ő sem vállalhatta föl, mint ahogy én sem. Engem már azért is raportíroztak 1971-ben a személyzeti irodára, meg a szakszervezeti bizottságra, mert egy nálamnál 6 évvel fiatalabb fiúval jártam. Szerettük egymást!!! De anyáék attól rettegtek, hogy az a "kölyök" nem fog engem elvinni a háztól, márpedig anyáék nagyon meg akartak tőlem szabadulni...
*
A NAGYBETŰS ÉLETRŐL, amire ,,nem voltam képes":
Talán emlékszel arra, amikor 1976-ban szerepeltem a Magyar Rádió Lányok asszonyok című műsorában? Juhász Judit főszerkesztésében ment egy sorozat az első generációs LAKÓTELEPI kismamák ,,FALKÓRSÁG"-áról? Arról szólt ez a sorozat, hogy milyen nagyon nehéz az első generációs LAKÓTELEPI gyeses kismamáknak megszokni azt az életformát. Nekem voltak javaslataim hogyan lehetne kismama klubokat létrehozva közösségi életet élni... Persze, a valódi családot az sem pótolta volna teljesen, de mégis több lett volna a semminél! (Ezt te is hallgattad a munkahelyi rádióban.)

Majd elköltözve a lakótelepről, itt is rám jött a jobbító szándék és írtam egy levelet Seszták Áginak, aki a Magyar Ifjúságban arról indított egy cikksorozatot, hogy ,,Kitől védjem meg a női becsületet?"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=804854&aid=245855

Rengeteg társadalmi problémától, hatalmas feszültségtől volt terhes már akkor is a társadalom és ez rányomta bélyegét a közérzetünkre és a közhangulatra... Szeretném a figyelmedet fölhívni arra a szomorú tényre, hogy ekkor már egy éve érvényben volt az - a máig érvényben lévő - 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza, ami alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent) ami megvehető és privatizálható adósság fejében. Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_
1326320839250&parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_

methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

Erre azért volt szükség, mert az egyetlen párt oly mértékben telepedett rá Magyarország MINDEN ÜZEMÉRE, GYÁRÁRA és INTÉZMÉNYEIRE - a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival, annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével, reprezentációs költségeivel - hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...
És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak sulykolt Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni.
Mire a mi nemzedékünk ifjúvá vált (közvetlen 1945-ben, illetve, utána születetteknek) már nem jutott az 1945 után a gazdag polgárságtól - ellenérték nélkül kisajátított - lakásokból. Ezért volt szükség a HÁZGYÁRI PANELBŐL épített lakótelepi lakásokra! Csakhogy, azokat már nem osztogatták csak úgy, mint bérlakásokat, hanem MEG KELLETT VÁSÁROLNI és ehhez 30 évre szóló banki (OTP) kölcsönt kellett fölvenni.

Akkor lett számunkra is tragikus mindez, amikor gyes-re (800,- Ft-os gyermekgondozási segélyre) mentem az 1974-ben született első gyerekünkkel.
F-nak havi 2.600,- Ft volt a technikusi fizetése. Pont ennyi volt a havi törlesztő részletünk!!! A 800,- Ft-os segélyből kellett fizetni a közüzemi díjat, a közös költséget... Ebből kellett mindent megvenni, amire szükségünk volt a háztartásban a babaápolásra, a saját tisztálkodásunkra, élelmezésünkre, ruházkodásunkra, kultúrálódásra.

Szóval, társadalmi méretű ,,szarban" voltunk, de nagyon!

Éppen ezért, szükség lett egy un. Ifjúsági Törvényre 1971-ben, melyben megfogalmazták, hogy egy felnövekvő ifjúnak mire van szüksége ahhoz, hogy ,,szocialista embertípussá" váljon az akkori Magyarországon.
Kivonatolt részletek másolatai itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/266935

Természetesen, már ebben is csak ,,ADHATÓ"-k voltak a ,,T"ámogatások, mint az 1963-as amnesztiát követően ('56-os elítéltek tömeges szabadon engedése után) átírt MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN! A lényeg: ami a ,,fényes szelek"-nemzedékének, ifjainak ,,JÁRT" a SZOCIALISTA ÁLLAMTÓL - az 1945 utáni években - az 1963 után már csak ,,ADHATÓ" volt! És, hogy ezt kik döntötték el?
Hát, természetesen a minden üzem, vállalat és intézmény élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- Párt- Szakszervezeti Bizottság vezetői. Amiért én egy ilyen függetlenített KISZ Titkárságon dolgoztam, MINDENBE BETEKINTÉSEM és MINDENRŐL TUDOMÁSOM volt és van a mai napig!
*
Seszták Ági meg le akarta a nemek háborújára fokozni (degradálni) az összes társadalmi problémát... Szidták is a nők a férfiakat a férfiak meg a nőket és egymásnak estek ahelyett, hogy egymással összefogva, egymást segítve próbáltuk volna a problémáinkat megoldani...

Az egész Bíró Dávid szociográfiájának megjelenésekor robbant ki, mert ő volt az, aki a férfiak halandóságáért a nőket tette felelőssé! NEM NÉZHETTEM TÉTLENÜL!
Írtam Sesztáknak egy levelet írógéppel.
Itt olvasható (ha 200 %-ra nagyítod) a szkennelt változata:
1. oldal: http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=117801&aid=245855
2. oldal: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=245855&kid=117824&sort
3. oldal: http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=117835&aid=245855
4. oldal: http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=217452&aid=245855

Azzal fejezem be ezt a levelet: - ,,Tudom, mellettem a férjem, aki biztat, segít anélkül, hogy követelőznék. Nincs szükség rá. Ilyen egyszerű az egész!?"

Írtam mindezt 1983 februárjában. Persze, ma már tudom, hogy ez nem egészen így volt a valóságban. Leginkább csak szerettem volna, ha így lett volna...

Erre válaszolt Seszták Ági a következő levélkével:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=299001&aid=245855
Nem sokkal később kijött hozzánk és a beszélgetésünkből készített egy interjút, amit megjelentetett a Magyar Ifjúságban, ,,Az én egyetlen művem: a családom" címmel.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=217453&aid=245855
*
Ezzel is az ELLENKEZŐJÉT ÉRTEM EL, mint amit szerettem volna! MÉG JOBBAN EL LETTEM SZIGETELVE,MINT ELŐTTE! A szeretteimet is gyanakvó figyelem követte... bárhova mentek, bármit is csináltak.

Akkoriban egy nap kint voltam a kicsikkel az udvaron, amikor becsöngetett egy fotóriporter. Minden áron rá akart beszélni egy családi fotózásra... Megvárta F-ot is, mert őt is le akarta fényképezni a gyerekeivel. F. meg ideges volt és láttam rajta legszívesebben elküldené a fotóst, aki nagyon olcsón, szinte ingyen elkészítette a színes képeket, amelyek nagyon jól sikerültek. Akkor még nem volt fényképezőgépünk, ezért nem bántam. Sőt, még örültem is neki.
2005-ben, amikor elkezdtem internetezni, megláttam, hogy a szomszédos kerületben ő az ottani polgári kör elnöke. Pont egy programra hívta ismerőseit. Nosza, én is úgy gondoltam, hogy ott a helyem.
El is mentem, viszont a program elmaradt, mert az előadó ivott valamit a büfében, ami után rosszul lett és a kórházba kellett szállítani. Ezt ott mondogatták egymásnak a társaságba verődött emberek.
Először még nem is gondoltam, hogy Szüle Zsoltról beszélnek. Annyi kérdeznivalóm lett volna tőle! Azon törtem a fejemet, hogyan kereshetném meg a nagy kavarodásban. Az összesereglett emberek ott jöttek-mentek tanácstalanul... Elkezdtem kérdezősködni Szüle Zsolt után, de senki nem tudott semmit! Ezért aztán rosszat sejtve eljöttem onnan. A buszmegállóban várakozva nem bírtam tovább és kitört belőlem a zokogás... Annyira készültem erre a találkozásra! Napok óta felfokozott érzelmi állapotban voltam. És ez is kudarccal végződött, mint előző évben a Bubik Istvánnal tervezett találkozásom. Még azt sem hevertem ki...
Pár nap múlva megláttam a Magyar Nemzet azon számát, melyben Szüle Zsolt halálhíre volt olvasható. http://s9.images.www.tvn.hu/2016/04/07/03/21/www.tvn.hu_
377938322b2e910b848e2d103b4afd82.jpg
Szüle Zsolt volt a sokadik ekkor már, aki meghalt mielőtt beszélhettem volna vele! Annyira megrendített, de annyira, hogy kezdett elhatalmasodni rajtam a rettegés és főleg a FÉLTÉS...
*
Folytatva a ,,nagybetűs életünkről" szóló történetet: F-ot megválasztották a 80-as évek elején függetlenített szakszervezeti titkárnak, majd beiskolázták a Politikai Főiskolára. Ő akkoriban pont beadta a felvételi kérelmét az Építőipari Főiskolára, hiszen egész addigi életében építész szeretett volna lenni. Azért is tanult tovább a szakmunkásvizsga és a sorköteles katonai szolgálat letöltése után építőipari szakközépben... Az érettségi után azonban ráerőltették a politikai karriert... Így tették örök időkre LEKÖTELEZETTÉ azok számára, akik engem, mint ,,ellenséget" tartottak számon 1956 miatt! Hiába tiltakoztam ellene, mint a ,,felesége"! Neki ezt el kellett fogadni és nekem pedig támogatni őt, mert ez volt az ára annak, hogy föl tudtuk nevelni gyermekeinket...
1990 után a szocializmus fizetett ,,kádereivel" elkezdték átíratni az önéletrajzukat, és elhallgattatni függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828151&aid=257851

Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így, ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=828149&sort=

Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy ,,APÁRT" be fogja őket iskolázni az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - mindenféle divatos szakirányú képzésre... Most, hogy ennek történetét sorolom, szeretném ha tudnád: nem irigyelem őket, hiszen az egész (magán)életükkel fizettek sokszor a hatalomnak ezért.
*
Viszont, voltak oktatók is azon a bizonyos Polfőn, akik ma is itt élnek közöttünk - elhallgatva a sok tényt, amitől oly széles rétege a magyarságnak lepusztulva kihalóban van...

Kivételt jelent egy extravagáns és kritikus urbánus: Montágh Imre logopédus, akiről ma már csak annyit lehet olvasni, hogy a Színművészeti Főiskolán színpadi beszédet is oktatott! http://hu.wikipedia.org/wiki/Mont%C3%A1gh_Imre

Montágh Imre elsők között tett olyan kijelentést, ami meg is jelent, hogy: ,,minden rendszer kitermeli a maga ,,elitjét"...
Csakhogy, nálánál - mint a Politikai Főiskola ,,elitképzőjében" oktatónak - senki nem tudhatta jobban, hogy az ,,elit" jelzőért megszolgálókat oktatott ő abban a Politikai Főiskolában! Montágh Imre MINDENT TUDOTT arról a bizonyos ,,szocialista embertípusról", akit évtizedek óta igyekezett a HATALOM legyártani/legyártatni.

Hallgassátok és nézzétek ezeket a videókat amelyeken Montágh Imre oly bölcs nyugalommal tanítja ÖNMAGA EGYÉNISÉGÉNEK VÁLLALÁSÁRA a fiatalokat!
https://www.youtube.com/watch?v=_SJtg5lPRXk
https://www.youtube.com/watch?v=d5799xZqQ0c
MONTÁGH IMRE volt az első - országosan ismert - aki titokzatos körülmények között lelte halálát... Bizony mondom, egy értékes SZEMTANÚ távozott az élők sorából 1986-ban. Montágh Imre a beszédművesség oktatója: http://furaila.xfree.hu/257851
*
Folytatva a ,,nagybetűs élet"-nek hitt történetet 2002-vel, amikor kiderült a D-209-esről, ami és ennek ellenére ő lehetett hazánk miniszterelnöke, már tudtam, hogy F-ot sem fogják parkoló pályán hagyni. Pontosabban, hagyták fél évig, mint kényszervállalkozót vergődni, majd a hóna alá nyúltak és... egy frekventált helyen kellett lebontania azt, aminek az építésében évtizedekig dolgozott. Ez volt az, amit szocializmusnak neveztek... Nekem hozzá kellett volna alkalmazkodni és neki, mint ,,családfőhöz" igazodni. Nem volt könnyű, mert ő a magánéletében meglehetősen visszahúzódó, egyenesen rejtőzködő volt. Ráadásul, 2002-ben közölte velem, miután a gyerekek felnőttek, hogy már nincs rám szüksége. - ,,Kezdhetnél végre magaddal valamit...".
Csakhogy, engem mindenhol az ő ,,feleségének" hittek és hisznek, holott ez 1990 óta egyáltalán nincs így. Ezért, egyre nehezebb volt számomra a látszat-,,feleség"-szerep.

2005-ben volt igazán rádöbbenésem a helyzetemre. Amiért mielőbb ki akartam lépni ebből a látszat-házasságból, beadtam a bíróságra a válókeresetet. Sikerült ismét ,,közös beleegyezéssel" elválni valakitől, akinek valójában soha nem voltam az asszonya. Ítélet indoklása (részlet): http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid= 672032&aid=262513
Jogerős ítéletből részlet:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=672031&aid=262513
Sajnos azonban továbbra is itt-lakásra kényszerülök, F-nak teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban. Ilyen ellenőrzött körülmények között nehéz barátkozni bárkivel is!
*
Írod, hogy milyen boldog vagy. AKKOR MEG MI A CSUDÁÉRT FOGLALKOZOL VELEM? Miért nem örülsz inkább a boldogságodnak? Ha én boldog lehetnék, akkor nekem eszembe sem jutnál! Már megbocsáss, de ez van.
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
5. RÉSZLET GABI LEVELÉBŐL, melyre az előző válaszokat írtam
,,Fel szeretném frissíteni az emlékezeted, minden pénteken rohantam ki munka után lefürdetni anyát, szegényke elég elhanyagolt állapotban volt, ha Te minden nap ott voltál, miért?
Összepakoltam a nagytáskába a mosnivalót, hazahoztam kimostam és visszavittem, kiteregettem az udvarra.
Mindenkit hibáztatsz, befolyásolták az egész életed, férjhez kényszerítettek, pedig nem, csak képtelen voltál az igazi nagybetűs életre!
Elgondolkodtál azon van Neked barátod, vagy barátnőd, válaszolok NINCS!
Én viszont elmondhatom, van barátnőm nem is egy. A Lucival még mindég tartom a kapcsolatot, hány éve is? Van barátom, inkább igazi lelki társam most már 11 éve.
Tehát boldog kiegyensúlyozott életem van."
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakmunkásvizsga, munkakapcsolatra, fényképezőgépünk, ellenforradalmár, kiegyensúlyozott, törvénykönyvében, gyermekvállalási, gyermekgondozási, párkapcsolathoz, megválasztották, ruházkodásunkra, kényszerítettek, törvényrendelet, szocializmusnak, elhallgatásánál, miniszterelnöke, megfigyelésével, visszaköltöztem, pesterzsébettől, egzisztenciális, konfrontálódnia, kitrancsírozzák, szakszervezeti, függetlenített, beszédművesség, magyarországon, megfogalmazták, tanulmányaikat, halandóságáért, megjelenésekor, elhallgattatni, elitképzőjében, kultúrálódásra, önéletrajzukat, átvillamosozni, élelmezésünkre, minden pénteken, szülés után, visszafojtott zokogástól, újszülött kisbabámhoz, agyműtét után, lakótelepi harmadik, rengeteg cirkuszt, ikrek születésekor, vehemens bántási, világban minden, budai lakótelepi, betegsége miatt, kikérdezős látogatásait, távolság miatt, gyerekeket szeretni, tényeken alapuló, KOVÁCS LÁSZLÓ, NEKEM NEM VOLT HOVA MENNI, Amiért, NAGYBETŰS ÉLETRŐL, Magyar Rádió Lányok, Juhász Judit, Seszták Áginak, Magyar Ifjúságban, Magyarország MINDEN ÜZEMÉRE, HÁZGYÁRI PANELBŐL, KELLETT VÁSÁROLNI, Ifjúsági Törvényre, MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN, SZOCIALISTA ÁLLAMTÓL, FÜGGETLENÍTETT KISZ- Párt- Szakszervezeti Bizottság, KISZ Titkárságon, MINDENBE BETEKINTÉSEM, MINDENRŐL TUDOMÁSOM, Seszták Ági, Bíró Dávid, NÉZHETTEM TÉTLENÜL, Írtam Sesztáknak, ELLENKEZŐJÉT ÉRTEM EL, JOBBAN EL LETTEM SZIGETELVE, MINT ELŐTTE, Megvárta F-ot, Szüle Zsoltról, Szüle Zsolt, Bubik Istvánnal, Magyar Nemzet, Politikai Főiskolára, Építőipari Főiskolára, Politikai Főiskolán, Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem, Montágh Imre, Színművészeti Főiskolán, Politikai Főiskola, Politikai Főiskolában, Montágh Imre MINDENT TUDOTT, ÖNMAGA EGYÉNISÉGÉNEK VÁLLALÁSÁRA, MONTÁGH IMRE, AKKOR MEG MI CSUDÁÉRT FOGLALKOZOL VELEM, Bóna Mária Ilona, RÉSZLET GABI LEVELÉBŐL,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap a húsvét előtti  Most - segíts meg Mária ,  A máj egészségét biztosító és ...  Esti kép  Csak egy életed van....  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Sokszor  Soli Deo gloria  Paul David Tripp Március 27  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Alvó baby  Kékfestőről pár szóban  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kékfestőről pár szóban  Harang ( gif )  Alvó kutyák  Karinthy Frigyes: Almafa  Harang ( gif )  A víz abszolút súlya nem számí...  Márciuzs 24.  A Víz Világnapja.  Búzavirág  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Vérnyomáscsökkentés  Paul David Tripp Március 26  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  virágvasárnap  Virágvasárnap: az élet és a re...  Ködvirágok  Kövesd a vezetőt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Reményik Sándor: Itt most virá...  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Táplálékok a máj egészségének ...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Jó éjszakát  Esti kép  Könyvek  Figyeld meg az "én"-t  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  képre írva  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  A jó lelkek  Öröknek hinni . . .  2004-es kivégzés után  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Itt most virá...  Haja van  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Virágos mező  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Szép estét kedves látogatóimna...  Varázskönyv  Esti kép  Szeretettel !  A Víz Világnapja.  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Könyvek  Facebookon kaptam  Alvó baby  Harang ( gif )  képre írva 
Bejegyzés Címkék
minden pénteken, szülés után, visszafojtott zokogástól, újszülött kisbabámhoz, agyműtét után, lakótelepi harmadik, rengeteg cirkuszt, ikrek születésekor, vehemens bántási, világban minden, budai lakótelepi, betegsége miatt, kikérdezős látogatásait, távolság miatt, gyerekeket szeretni, tényeken alapuló, gyerekeimet &#8222, nagy koponyaműtét, azért fájt, gyerekeidet reklamálták, régi házat, beugrót befizessük, egyik félnek, normális párkapcsolathoz, szerelem hiányzott, személyzeti irodára, szakszervezeti bizottságra, első generációs, valódi családot, munkahelyi rádióban, jobbító szándék, levelet Seszták, figyelmedet fölhívni, szomorú tényre, máig érvényben, egyetlen párt, alkalmazottaik bérével, 1970-es évektől, rothadónak sulykolt, 1945 után, gazdag polgárságtól, 1974-ben született, technikusi fizetése, havi törlesztő, közüzemi díjat, közös költséget&#8230, saját tisztálkodásunkra, felnövekvő ifjúnak, akkori Magyarországon, 1963-as amnesztiát, 1945 utáni, 1963 után, minden üzem, ilyen függetlenített, nemek háborújára, összes társadalmi, problémáinkat megoldani&#8230, egész Bíró, férfiak halandóságáért, nőket tette, levelet írógéppel, szkennelt változata, következő levélkével, beszélgetésünkből készített, családi fotózásra&#8230, színes képeket, szomszédos kerületben, ottani polgári, programra hívta, program elmaradt, előadó ivott, kórházba kellett, társaságba verődött, nagy kavarodásban, összesereglett emberek, buszmegállóban várakozva, sokadik ekkor, 80-as évek, felvételi kérelmét, sorköteles katonai, érettségi után, politikai karriert&#8230, szocializmus fizetett, hatalomnak ezért, bizonyos Polfőn, magyarságnak lepusztulva, maga &#8222, bizonyos &#8222, videókat amelyeken, első &#8211, értékes SZEMTANÚ, élők sorából, beszédművesség oktatója, frekventált helyen, építésében évtizedekig, magánéletében meglehetősen, gyerekek felnőttek, előző válaszokat, egész életed, igazi nagybetűs, szakmunkásvizsga, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 599
  • e Hónap: 3725
  • e Év: 35455
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.