Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vörös festékkel öntötték le Horthy szobrát
  2020-07-09 08:38:27, csütörtök
 
   
  Hallom, olvasom, hogy VÖRÖS FESTÉKKEL ÖNTÖTTÉK LE HORTHY SZOBRÁT ...

Előkerestem korábbi írásomat, sokadszorra az elmúlt 13 évben. Az írás eredeti címe és szövege:

A Kormányzó menekültügyi biztosa

Horthy Miklósnak és oktatási- kultuszpolitikusának: Klebelsberg Kunonak köszönhető, hogy a trianoni trauma után még létezik olyan ország Európa szívében, hogy Magyarország! Az a legkevesebb, hogy az utókor emlékeztessen - legalább egy szoborral - minket erre. Az egész Horthy korszakot ideje lenne átértékelni!!!!
A történelemhamisítás következménye, hogy id. Antall Józsefnek nincs szobra Magyarországon, míg Wallenbergnek van!!! http://furaila.xfree.hu/251800


Elborzasztó tényt emel a napvilágra Horthy - a kormányzó című film...

Kiderült, hogy a negyvenes évek első felében azért nem tudtunk szakítani a német birodalommal, mert külföldi szervezetek azt akarták, hogy a hozzánk menekültek biztonságban legyenek. Ha Horthy szembefordult volna Hitlerrel - ahogy tervezte - akkor a nácik megszálltak volna bennünket, és nagy tömeget deportáltak volna Németországba.

A magyarság tehát feláldozta önmagát. A negyvenes évek második felében mégis gyakran épp azok bélyegeztek ,,utolsó csatlósnak" minket...

Id. Antall József http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=273994&aid=251800

a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott. A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt. A trianoni békeszerződés alapján elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd a zsidó menekültekkel, a francia szökevény foglyokkal, az olasz katonákkal, a délszláv és az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.
Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.
Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila&blog

http://furaila.xfree.hu/251800
Mint jellemzőt említendő itt, hogy 1939 júliusában a magyar külügyminiszter tudtával, Antall József szervezésében az Erzsébet királyné és a Carl Dusan tehergőzhajók közel 900 - zömmel cseh, szlovák, felvidéki, kárpátaljai, német és osztrák - zsidót szállítottak a Duna torkolatában fekvő Sulinára, ahol a vesztegzárat kijátszva a nyílt tengeren átszállították őket a Palesztinába induló Noemia Julia nevű panamai teherhajóra. Az utat a magyar külügyminisztérium biztosította. 1940 májusában egy bolgár lobogó alatt hajózó gőzösön Pozsonyból vittek száz zsidót a Duna-torkolathoz, s az utat a magyar hatóságok biztosították.
Május 24-én, Mohácsnál váratlan műszaki problémák léptek fel, amelyeket órákon belül meg kellett oldani, hiszen a késedelem az utasok életét és továbbjutását veszélyeztette. Ekkor Antall József saját hatáskörében úgy rendezkedett, hogy a helybeli kikötőhatóságok megfelelő képzettségű hajótisztet bízzanak meg a hajónak jugoszláv vizekre történő átvezetésére.
Néhány óra múlva már jugoszláv vizeken voltak az üldözöttek, és végül elérték céljukat.

Id. Antall József, a magyar törvények közé 1936-ban becikkelyezett - a háborúk esetén a katonai foglyokkal és menekültekkel foglalkozó- második genfi egyezményt nemhogy maradéktalanul betartotta, hanem az egész menekültügyet szociális kérdéssé nyilvánította. Ebben a vonatkozásban a magyar felfogás túllépte a nemzetközi jogban rögzítetteket, humanizmusával egyedülálló példát szolgáltatott Európában.
Például, már 1939. szeptember végén Antall József utasította a menekülteket fogadó határkörzetek közigazgatási vezetőit, hogy zsidóként egyetlen személyt se vegyenek nyilvántartásba, mindenkit keresztény papírokkal lássanak el. Ez alól csak azok képeztek kivételt, akik minden körülmények között ragaszkodtak hitük valós bejegyzéséhez. Megkülönböztetés nélkül mindenkit elhelyeztek ideiglenes, később végleges táborokba, a zsidóságukhoz ragaszkodókat pedig a budapesti és vidéki zsidóközösségek gondjaira bízták, természetesen nekik is folyósították a segélyeket, a szeretetadományokat.
A zsidókkal való megkülönböztetett bánásmód természetesen a németek állandó tiltakozását váltotta ki, amely változatlanul újra és újra hangot kapott, egészen Magyarország német megszállásáig. A már Magyarországon tartózkodók csoportjait 1941-ben újabb tömegek követték, elsősorban a németek által elfoglalt Lvów, Stanislawów és Kolomija környékéről.
A magyar belügyminisztérium IX. osztálya a Duna kanyarban - Esztergom környékén - helyezett el jelentős számú lengyel zsidót. Számukra óvodákat (Szentendre, Leányfalu, Csobánka), Budapest környékén (Rákosfalva és Csillaghegy) pedig kollégiumi rendszerű iskolákat szervezett. Balatonbogláron is sok zsidó fiatalnak nyújtott tanulási lehetőséget a Lengyel Ifjúsági Táborban, valójában az akkori Európa egyetlen lengyel gimnáziumában. A német tiltakozások miatt 1943-ban változtatni kellett az iskolarendszeren, hivatalosan megszüntették a lengyel zsidó iskolákat, viszont titokban Vácon megszervezték a 150 férőhelyes Lengyel Tiszti Árvák Otthonát, ahol valójában zsidó gyerekek éltek és tanultak.

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.

Ideje lenne átértékelni az ISMERETEK alapján az egész Horthy-korszakot!
Ideje lenne erről a történelmi korszakról is végre a tényeket tanítani és tanulni a kommunista értelmezések helyett!

Bp.2007.02.23.

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkülönböztetés, iskolarendszeren, csehszlovákiából, továbbmenekítést, szerkesztésében, kikötőhatóságok, külügyminiszter, nyilvántartásba, liberalizmussal, zsidóközösségek, balatonbogláron, emlékirataiból, becikkelyezett, magyarországon, maradéktalanul, humanizmusával, átszállították, tiltakozásával, veszélyeztette, szolgáltatott, békeszerződés, ragaszkodókat, változatlanul, bejegyzéséhez, természetesen, vonatkozásban, emlékeztessen, rögzítetteket, határkörzetek, szembefordult, wallenbergnek, megszüntették, folyósították, megszervezték, menekültekkel, közigazgatási, írás eredeti, trianoni trauma, utókor emlékeztessen, egész Horthy, napvilágra Horthy, kormányzó című, negyvenes évek, német birodalommal, hozzánk menekültek, nácik megszálltak, magyarság tehát, legnagyobb feladata, menekültügy megszervezése, trianoni békeszerződés, zsidó menekültekkel, francia szökevény, VÖRÖS FESTÉKKEL ÖNTÖTTÉK LE HORTHY SZOBRÁT, Horthy Miklósnak, Klebelsberg Kunonak, Antall Józsefnek, Antall József, Azonban Magyarország, Carl Dusan, Noemia Julia, Ekkor Antall József, Lengyel Ifjúsági Táborban, Lengyel Tiszti Árvák Otthonát, MENEKÜLTEK MENEDÉKE, Mundus Magyar Egyetemi Kiadó, Kapronczay Károly, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soli Deo gloria  Alvó baby  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Agárdi Gábor gondolata  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Sonka vásár  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Apu  Alvó kutyák  Leereszkedés és olvadás  Mi van, ha?  Az erdőterápia egészségre gyak...  Várnai Zseni - Éveim  Az angyali üdvözlet  Az út  J. Donald Walters  Devecsery László - Húsvét  Inkább ad  Kékfestőről pár szóban  Odaadja  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Az út  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Egy hét kihagyás  Óraállítás  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Rács mögé  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Amikor még kicsi voltál...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A szeretetről  Sárkány  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Alvó kutya  A máj egészségének javítása te...  Egy hét kihagyás  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A szeretetről  Alvó cica  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Szép estét  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nem jár  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti Ima !  Nem hazudnak  Nem azt látja  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
írás eredeti, trianoni trauma, utókor emlékeztessen, egész Horthy, napvilágra Horthy, kormányzó című, negyvenes évek, német birodalommal, hozzánk menekültek, nácik megszálltak, magyarság tehát, legnagyobb feladata, menekültügy megszervezése, trianoni békeszerződés, zsidó menekültekkel, francia szökevény, olasz katonákkal, orosz katonai, erdélyieken kívül, első külföldi, velük való, magyar kormányzatot, zsidókkal való, második világháború, üldözöttek menekítésének, esetben nemcsak, magyar külügyminiszter, vesztegzárat kijátszva, nyílt tengeren, bolgár lobogó, magyar hatóságok, utasok életét, helybeli kikötőhatóságok, hajónak jugoszláv, magyar törvények, háborúk esetén, katonai foglyokkal, egész menekültügyet, magyar felfogás, nemzetközi jogban, menekülteket fogadó, zsidóságukhoz ragaszkodókat, németek állandó, németek által, akkori Európa, német tiltakozások, lengyel zsidó, folytatás olvasható, egész Horthy-korszakot, történelmi korszakról, tényeket tanítani, kommunista értelmezések, megkülönböztetés, iskolarendszeren, csehszlovákiából, továbbmenekítést, szerkesztésében, kikötőhatóságok, külügyminiszter, nyilvántartásba, liberalizmussal, zsidóközösségek, balatonbogláron, emlékirataiból, becikkelyezett, magyarországon, maradéktalanul, humanizmusával, átszállították, tiltakozásával, veszélyeztette, szolgáltatott, békeszerződés, ragaszkodókat, változatlanul, bejegyzéséhez, természetesen, vonatkozásban, emlékeztessen, rögzítetteket, határkörzetek, szembefordult, wallenbergnek, megszüntették, folyósították, megszervezték, menekültekkel, közigazgatási, gimnáziumában, következménye, menekítésének, nyilvánította, megszervezése, biztosították, németországba, továbbjutását, zsidóságukhoz, szervezésében, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 78
  • e Hét: 701
  • e Hónap: 3827
  • e Év: 35557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.