Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klebelsberg Kultúrkúria márciu
  2009-02-27 08:32:17, péntek
 
   
  Klebelsberg Kultúrkúria márciusi programja



Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Telefon: 392-0860, fax: 392-0862

info@kulturkuria.hu

www.kulturkuria.hu

színház
2009. március 7. szombat 19.00
Büki Attila: Sára holdja - ősbemutató
Színmű két részben
Büki Attila a mai magyar irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, művei költészet és dráma ötvözete. A hivatásának élő, elvált orvosnő egyedül neveli Sárát, egyetemista lányát. Idősödő édesanyját faluról budai villájába költözteti. Sára ellenzi anyja döntését, s el akarja hitetni környezetével, hogy rosszul szeretik. Játékos kölyökmacskaként flörtbe kezd anyja szeretőjével. …a villa csendjébe beszűrődnek a világ eseményei, az utcai lázadók hangjai... megérkezik a tétova szerető... Büki Attila színműve napjainkban játszódik. A dráma nagyszerűen tálalja a házasság problematikáját, a tolerancia hiányát házasságon belül, a lányát egyedül nevelő asszony komplikált helyzetét. A darab ezt a súlyos, megoldhatatlannak látszó problémát boncolgatja, anya és lánya , két nő örök kapcsolata, harcaik nőiségük determináltságában.


Szereplők:
Júlia, elvált asszony Kocsis Judit
Sára, a lánya Sztankay Orsolya
Áron, a szerető Németh Gábor
István, elvált férj Borbély Sándor
Mária, Júlia anyja Bókai Mária
Margit, szomszédasszony Molnár Zsuzsa
Éva, egyetemi hallgató Szik Juliska
Sándor, egyetemi hallgató Ó Szabó Soma
Csöves Konrád Antal
Pincér Kiss Gábor

díszlet: Halász G. Péter
jelmez: Matiz Gábor
rendezte: Kiss Gábor

Belépő 2500 Ft


2009. március 23. hétfő 19.00
Borospince estek – "Csak egy éjszakára"
Képzeletbeli utazás. Új sorozatot indítunk Borospince estek címmel márciusban. A hangulatos, boltíves pincehelyiség lesz a helyszíne a szellemi életünket táplálni kívánó programoknak. Meghívottjaink lesznek legkiválóbb gondolkodóink, művészeink, akik felelősen munkálkodnak kulturális és szellemi értékeink életben tartásán. A programok után az előadókkal zsíroskenyér és biobor mellett beszélget a közönség az elhangzottakról, ügyes-bajos dolgainkról.


A sorozat első részében „Csak egy éjszakára” címmel képzeletbeli utazást teszünk 70 percben. Humor és dráma a XX. század első felének elfelejtett magyar irodalmából: Gyóni Géza, Dsida Jenő, Tompa László, Reményik Sándor, Wass Albert, Áprily Lajos, Nyírő József, Hercegh Ferenc művei nyomán.

A kor tanúja: Takaró Mihály irodalomtörténész
Szereplők: Juhász Róza színművész (Madách Színház)
Gados Béla színművész (Bárka Színház)
Oberfrank Pál színművész (Vígszínház)

Összeállította: Takaró Mihály

Jegyár: 1000 Ft , ami tartalmaz egy szelet zsíroskenyeret és egy pohár biobort.
zene
2009. március 5. csütörtök 19.30
Mesterkoncertek és ifjú mesterek - Budapest Barokk Együttes
Budapest Barokk Együttes koncertje
Bach, Händel, Telemann művei


Közreműködik:
Vámosi-Nagy Zsuzsa – fuvola
Papp Dániel – hegedű
Karasszon Dénes – cselló

Műsor:
J.S.Bach: e-moll triószonáta BWV 526
M.Marais: Les Folies d'Espagne
Haydn: G-dúr londoni trió Hob.IV:3
H ändel-Halvorsen: Passacaglia
J.S.Bach: G-dúr triószonáta BWV 525

Jegyár: 1.300 Ft


2009. március 6. péntek 18.00
Madarász Klub - Hajlik a jegenye
Nőnap alkalmából a hölgyeknek és a nóta szerelmeseinek.
Sztárvendégek:
Kerekes Katalin
Mohácsi Imola
Szabó Teréz
Kövi Gábor
Bokor János
Kísér: Berki Béla és zenekara

Jegyár: 2000 ft
Nyugdíjasoknak: 1000 ft.


2009. március 21. szombat 14.00
Pesthidegkúti Kamarazenei Fesztivál
Tizenegyedik alkalommal rendezzük meg a Fesztivált a hidegkúti zeneiskolás diákok részére.
A fesztiválon növendékek lépnek fel kamaracsoportokban, ahol az együttes legalább egy tagja pesthidegkúti. A zongora négykezestől a gitárosokon, vonósokon keresztül hallgathatunk furulyazenekart. Az előadókat szakmai zsűri minősíti.

A belépés ingyenes.


2009. március 21. szombat 19.00
Jazz Steps Brass jazz klub


Jazz Steps Brass klubkoncertek a Klebelsberg Kultúrkúriában

A jazz gyökerét New Orleansban kell keresnünk. Ebben a városban született, növekedett, fejlődött és ebből a városból kiindulva „fertőzte” meg a világot a jazz. A New Orleansban élő sokfajta ember és sokfajta zenei stílus keverékéből kialakult egy egyedi ritmus és dallamvilág, ami a „jass”, vagyis a jazz nevet kapta. Ebből mára már egy óriási és szerteágazó fa növekedett. A Jazz Steps Brass – amely formáció a Jazz Steps zenekar tagjaiból áll – jelen felállással (trombita, harsona, szoprán saxofon-klarinét, tuba és dobok) szeretné feleleveníteni és élővé tenni a New Orleans-i jazz zene érzésvilágát, dinamizmusát, dallamosságát, ritmikáját, változatosságát, vidámságát.

LÁZÁR István – trumpet, vocals,
FINOK Zoltán – sopran sax, clarinet,
ALMÁSI Attila – trombone, vocals,
SZENTPÁLI Roland – tuba,
HERBOLY László – drums

Jegyár: 1200 Ft



2009. március 22. vasárnap 19.00
Dalnokklub
Versek, dallamok, gondolatok. Házigazda a Radványi - Balog - Borzsák trió. Vendég: a Rózsák terei Ifjúsági Énekkar tagjai
A Dalnokklub 1998 szeptemberében alakult Radványi Balázs kezdeményezésére.
A népdalfeldolgozások és versmegzenésítések otthonaként felvállalja az értékes irodalmi-zenei kultúra bemutatásának és megszerettetésének szerepét, és rendszeres, bensőséges kapcsolatot ápol az egyre nagyobb számú, igényes zenére fogékony közönséggel.

Februári vendégeink a Rózsák terei Ifjúsági Énekkar tagjai, akik a Szent Erzsébet Plébánia szentmiséin közreműködnek és nagyobbrészt keresztény, könnyűzenei dalokat játszanak. Vannak saját szerzeményű dalaik is, de főként a "beatmiséken" megszokott dallamokat játsszák önálló átdolgozásban.

Belépő 500 Ft.


2009. március 26. csütörtök 19.00
Orosz Zoltán Trió - Orosz Zoltán Klub
Az eddig Pódium Duó néven ismert, eMeRTon-díjas harmonika - gitár formáció kibővült egy kiváló nagybőgőssel, Pengő Csabával, így lehetőség nyílt olyan izgalmas zenei világ felfedezésére is, mint például a délszláv népzene, a spanyol és dél-amerikai dallamok, vagy a magyar vonatkozású virtuóz harmonika darabok, de helyet kapott a műsorban az Astor Piazzolla által világhírűvé vált argentin tangó is, valamint a francia harmonikajáték legújabb irányzata.


Orosz Zoltán Trió:

Pengő Csaba - bőgő
Orosz Zoltán - harmonika
Ursu Gábor - gitár

További koncertek:
2009. április 24. - Budapest Harmonika Trió
2009. május 22. - "Párizs ege alatt..." - Francia sanzonest

Belépő: 2500 Ft


2009. március 27. péntek 21.00
Péterfy Bori Love Band


A Love Band tagjai: Drapos Gergely - basszusgitár, Mészáros Ádám -gitár, Laskai Viktor - dob, Pápai István - timbales, bongo, zizi, Tövisházi Ambrus - billentyűs hangszerek


A zenekarról

Tizenegy szeszélyes, ravasz, szókimondó, ellenállhatatlan, szenvedélyes számot felvonultatva tavaly októberben jelent meg Péterfy Bori első szólóalbuma. A színész-énekesnő 2000 óta tagja a Schilling Árpád vezette Krétakör színháznak, korábban az Avisura Színházi Társaságban, Pintér Béla társulatában és filmekben is játszott - mindezek mellett a rockandroll éppoly fontos része életének, mint a színház: a 2007 tavaszán feloszlott Amorf Ördögök zenekar mellett a még mindig aktív KrétakörSzínészTáncZenekar énekesnője. Október közepén, a Megadó Kiadó gondozásában jelenik meg első szólóanyaga, amelyen a számokat részben a volt anyazenekar alapítói (Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs), részben pedig a Kispál és a Borz és Kiscsillag zenekarok szövegíró-frontember-gitárosa, Lovasi András szerezte.

Péterfy Bori és kísérete, (az ex-Amorf Ördögök tagjaiból verbuvált) Love Band tagjai a régebbi lemezeiknél jóval sűrűbb és energikusabb anyagot készítettek, amelyen felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel. Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus, stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (LovasiAndrás dalai).

A Love Band tagjai (Drapos Gergely - basszusgitár, Mészáros Ádám – gitár, Laskai Viktor – dob, Pápai István – timbales, bongo, zizi,Tövisházi Ambrus – billentyűs hangszerek) csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot. Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenállhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány. Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva.

Belépő 2500 Ft


kiállítás
2009. február 10. – március 1.
Merre van előre? – karikatúra kiállítás
A XI. MAGYAR KARIKATÚRAMŰVÉSZETI FESZTIVÁL DÍJAZOTTJAI
A Magyar Újságírók Szövetsége hirdette meg a Karikatúra Művészeti Fesztivált a kortárs hazai és határon túli szatirikus művészeknek és karikaturistáknak új műveik bemutatására.

A kiállítás megtekinthető 2009. március 1-ig a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt.

2009. február 17. – március 8.
Fények – Finta Edit festőművész kiállítása

Finta Edit 1945-ben Kézdialmáson született, de kényszerlakhelyre telepítésük után Szilágysomlyón nőtt fel. A Kolozsvári Képzőművészeti Akadémia grafika-, fotóművészet szakán a legmagasabb eredménnyel diplomázott. Szabadfoglalkozású művész, irodalmi lapoknak, könyvkiadóknak több művet illusztrált, könyvborítókat, plakátokat tervezett. 1988 óta él Magyarországon.
A rézkarcot és rokon technikáit műveli, utóbb az olajfestésre tért át. Alkotásait a szürrealizmussal rokon fölfogás jellemzi.

Tagja a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának, a Romániai Képzőművészeti Szövetségnek, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Elnyerte az Országépítő Alapítvány díját, ösztöndíját, majd az Illyés ösztöndíjat és a Magyar Hitelbank Rt. Művészeti Alapítványának ösztöndíját.



A kiállítás megtekinthető 2009. március 8-ig a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt.



2009. március 3-22.
Magyar táj, magyar tárgy - fotókiállítás
Magyar táj, magyar tárgy - avagy népi mesterségek a Hortobágyon - A Magyar Alkotóművészek Országos Szövetsége Fotóművészeti Szakosztályának kiállítása


A kiállítást megnyitja Tóth József fotóművész 2009. március 3-án 18 órakor.
A fotókiállítás témája a hajdú-bihari kézművesek, a kiveszőfélben lévő mesterségek valamint a Hortobágy természeti szépségei.
A kiállító fotóművészek :

Balla András
Dömötör Mihály
Fekete István
Gránitz Miklós
Herbst Rudolf
Hupján Attila
Kresz Albert
Máthé András
Módos Gábor
Németh Andrea
Patyi Árpád
S. Faragó Gyöngyi
Siklós Péter
Süli István
Szentiváni János
Tóth József
Vencsellei István
A kiállítás megtekinthető 2009. március 22-ig a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt.

2009. március 10-31.
Szabados Árpád festőművész kiállítása
Szabados Árpád a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett 1968-ban.
1970-84 a Magyar Nemzeti Galéria GYIK Műhelyének alapítója, vezetője. 1975-től 1990-ig a MOZGÓ VILÁG képzőművészeti szerkesztője. Képzőművészeti műsor sorozatokat készített a gyerekek számára a Magyar Televízióban. (Önálló műsorai: Varázsolló, Játék a GYIK Műhelyben, 7 színvilág.)
1984-től tanít a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. 1991-től tanszékvezető egyetemi tanár. 1995-től 2002-ig az egyetem rektora.
Jelenleg festő osztályt és az Egyetem Doktori Iskoláját vezeti. Munkácsy-díjas, Érdemes Művész, az Indiana Egyetem tiszteletbeli professzora. Több mint nyolcvan egyéni kiállítása volt és több mint kétszáz nemzetközi és hazai, országos kiállításon vett részt.
Több mint harminc szakmai díjat nyert. (Többek között: Grand Prix Nemzetközi Rajz Biennále, Ljubjana. Festészeti Fő Díj, Nemzetközi Képzőművészeti Biennále, Ankara. Kritikusok Díja, Nemzetközi Grafikai Biennále, Krakow. Festészeti I. díj, Nemzetközi Festészeti Biennále Kassa. Ezüst-érem Nemzetközi Grafikai Biennále, Norvégia. Nagy Díj, Országos Grafikai Biennále és Országos Rajz Biennále, (kétszer), Szalay Lajos Díj, legutóbb: Nemzetközi Grafikai Biennále, Győr, 2005, Magyar Grafikus Művészek Szövetségének és a Magyar Grafikáért Alapítványának díja.

A kiállítás megtekinthető 2009. március 31-ig a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt.



2009. március 25. – április 12.
Színes Mező


A pesthidegkúti GYERMEKEK HÁZA és a berettyóújfalui IGAZGYÖNGY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA diákjainak II. közös kiállítása

A kiállítást megnyitja Faltisz Alexandra grafikusművész, gyermekkönyv illusztrátor 2009. március 27-én 14 órakor. Köszöntőt mond Dankó Virág, a II. kerület alpolgármestere, a kiállítás védnöke.



A mező az a hely, ahol szabadon nyílnak a virágok, sokféle színben pompáznak és mindegyikük fontos, legyen kicsi, vagy nagy, sötét, vagy világos színű. A mező - más értelemben - az a felület, amelyen rajzolunk, festünk, képet adunk magunkról.
Második közös kiállításunk bemutatja az elmúlt évben növekedett virágokat.
Szeretettel látunk mindenkit ezen a sokszínű mezőn!

A kiállított képek megvásárolhatók! A befolyt összeg a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását, művészeti előrehaladását szolgálja !

A kiállítás megtekinthető 2009. március 25 – április 12-ig.

gyerekprogram
2009. március 6. péntek 10.00
Tádé-bérlet: Foltos, a torkos zsiráf
a Griff Bábszínház előadása


Foltos, a zsiráf mindig éhes... Pedig nem válogatós, bekebelezi Nyakigláb, a strucc ingecskéit, Vasbőr, a víziló új, csinos kalapját, s minden egyebet, ami útjába akad. Hiába vágyakozik a pálmafák magasában érő banánra, rövid nyaka miatt nem érheti el a gyümölcsöt. Egészen addig, míg afrikai barátai meg nem orrolnak rá telhetetlen bendője miatt, s nem csalják válogatott csapdákba. Megleckéztetése azonban különös fordulatot hoz, a darab végére már szép hosszú nyakkal büszkélkedhet Foltos.
Tarbay Ede meséje


2009. március 6. péntek 18.00
Magyar táncház gyermekeknek
Kéthetente pénteken magyar táncok, népi játékok, énekek, mondókák.
Vezeti: Csatai László (Csidu); zenél Bese Botond és Nyíri László.
Részvételi díj gyerekeknek és kísérőiknek egyaránt: 500 Ft


2009. március 7. szombat 09.00
Bababörze
Jó állapotú használt gyermekruhák és babaholmik vására.


Asztalbérléssel kapcsolatban érdeklődjön a 392-08-71-es vagy a 0630/642-3208 telefonszámokon vagy a laskovics.katalin@kulturkuria.hu e-mail címen.


2009. március 7. szombat 15.00
Csiribiri tavaszköszöntő családi délután


Állatmesék: A nyúl és a sün, A Gomba alatt című mesék – a fabatka báb-Színház előadása.
Tarka-Barka Dalok - a Katáng együttes tavaszköszöntő műsora.
Kézműves játszóház.


fabatka báb-Színház
Ki ne ismerné a Grimm-testvérek állatmeséjét, melyben a nyúl és a sün versenyt futnak? De hallottatok-e már Cserépfalvi Bajnok Borokáról? Hát Sün Tódorról? Ismeritek Sün Sárit? Kíváncsiak vagytok, hogy a Rókának sikerül-e elkapnia Bajnok Borókát?
Vajon hányan férnek el a hatalmas záporban egy gomba alatt? Ha van esernyőd azért gyere, ha nincs azért, vagy csak mert szereted a meséket!

A Katáng zenekar 2005-ben, Vácon alakult azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez, a "katángos" zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. A hangulat megteremtésében központi szerepet játszik a kelta hárfa állandó jelenléte.

Kézműves játszóház: tavaszi papírdísz készítés.


2009. március 20. péntek 14.30
Mazsola-bérlet: Ludas Matyi
a Bóbita Bábszínház előadása


Lúdas Matyi és éneklő libája, Galiba. Világszám! No persze ez huszonöt botütéshez vezet, amit Matyi derekasan háromszor vissza is ad. Hű társa, Galiba pedig mindenbe beleüti a csőrét. Mesénkben humorral, különböző bábtechnikákkal elevenítjük meg Lúdas Matyi és libája történetét.

Rendező: Schneider Jankó

Író: Schwajda György
Dramaturg: Várady Zsuzsa
Tervező: Balaskó Attila
Szcenikus: Nagy Kovács Géza
Zene: The Broegie's

Szereplők:
Boglári Tamás,
Matta Lóránt,
Illés Ilona,
Schneider Jankó


2009. március 20. péntek 18.00
Magyar táncház gyermekeknek

Kéthetente pénteken magyar táncok, népi játékok, énekek, mondókák.
Vezeti: Csatai László (Csidu); zenél Bese Botond és Nyíri László.
Részvételi díj gyerekeknek és kísérőiknek egyaránt: 500 Ft


2009. március 22. vasárnap 11.00
Süsü, a várvédő - családi matiné
Csukás István – Bergendy István zenés mesejátéka

A Süsü, a sárkány nagysikerű gyermekdarab folytatása, neves színészek előadásában, az eredeti Süsü jelmezben.

Szereplők:
Süsü Frech Zoltán
Öreg király Kiss Gábor
Kis királyfi Kecskeméti Róbert
Dada Buzogány Márta / Fogarassy Bernadett
Torzomborz király Rékai Nándor
Kém Fogarassy András
Első ellenség Benedek Gyula
Második ellenség Bárkány Miklós

Díszlet - jelmez Zeke Edit

Rendező – dramaturg Mészöly Gábor

Békésen telnek Süsü napjai a csaknem néptelen királyi várban, miközben Torzonborz, a fekete király alattomos támadásra készül „félelmetes” serege élén. A maroknyi várvédő csapat végveszélybe kerül, ám Süsü egyedül is felveszi a harcot…

Belépő 1000 Ft


2009. március 29. vasárnap 11.00
Zene, tánc, mulatságok - Degas
Képzőművészeti játszóház
Ezúttal a híres táncosnőket, a rivalda különleges fényeit ismerjük meg Németh Ilona avatott kalauzolásával. Nemcsak megcsodálhatjuk a színpadi világ légies figuráit, de sok izgalmas részletre hívja fel a gyerekek figyelmét a foglalkozáson a bábtervező-jelmeztervező művész-tanár, így a festészet csínját-bínját is megismerik a kis érdeklődők. Balettező lánykák, balettcipők és tüllruhák varázslatos hangulatát a vetítés után a gyerekek maguk is megkísérlik felidézni.

Jegyár: 500 Ft




tudástár
2009. március 3. kedd 18.30
A barokk mesterei – Rembrandt és köre
Ludmann Mihály művészettörténész sorozata
A vetítéssel összekötött előadás a festő-óriás műveit és követőit mutatja be.

Belépő: 600 Ft




2009. március 17. kedd 18.30
A barokk mesterei - a holland festészet aranykora
Ludmann Mihály művészettörténeti sorozata a barokk művészetről és mestereiről.
A holland festészet aranykora az előadás témája
Belépő: 600 Ft


2009. március 19. csütörtök 19.00
Mit mond nekünk az Írás?



A média szerepe Szent Pál igehirdetése tükrében

Szent Pál évéhez kapcsolva folytatjuk népszerű sorozatunkat művészek, teológusok, közéleti személyek részvételével



Márciusi vendégeink:

Kondor Katalin újságíró,

Kipke Tamás újságíró, az Új Ember főszerkesztő-helyettese

Novotny Zoltán újságíró, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke

Moderátor: Varga Norbert. politológus, hittanár



A részvétel díjtalan.

2009. március 31. kedd 18.30
A barokk mesterei – a barokk szobrászat
Ludmann Mihány művészettörténeti sorozatában a barokk szobrászat mestereivel foglalkozik
Belépő: 600 Ft
zöldág
2009. március 10. kedd 18.00
Gyógynövényekkel a cukorbetegség ellen
Természetes praktikák cukorbetegek számára.
Gyógynövényből készült egészséges cukorpótlók,különleges gyógyteák. Melyiket használjuk?
Vendégünk Kökény Mária természetgyógyász, fitoterapeuta.

Részvételi díj: 500 Ft, nyugdíjasoknak ingyenes.


2009. március 24. kedd 18.00
Napenergia
Napkollektorok alkalmazása otthonaink hőellátására.
Előadó: Varga Pál gépészmérnök (Naplopó Kft.)

Miért hasznosítsuk a Nap energiáját? Mekkora napenergia érkezik otthonaink tetőfelületére, és ezt milyen részarányban tudjuk felhasználni? Hogyan működik egy napkollektoros rendszer, mire használható, hogyan illeszthető meglévő és új épületekhez, és mindez mennyibe kerül?

Az előadáson való részvétel ingyenes, regisztráció szükséges.
Részvételi szándékát kérem a 0630 642 3208-as telefonszámon, vagy a zoldag@kulturkuria.hu e-mail címen jelezze!


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésére, ellenállhatatlan, grafikusművészek, kölyökmacskaként, gyógynövényekkel, szürrealizmussal, koncertszínpadon, szakosztályának, megleckéztetése, mesterkoncertek, asztalbérléssel, telefonszámokon, problematikáját, bábtechnikákkal, megvásárolhatók, elhangzottakról, megteremtésében, szomszédasszony, furulyazenekart, hangzásvilággal, megcsodálhatjuk, berettyóújfalui, életminőségének, változatosságát, alpolgármestere, meghívottjaink, alkotóművészek, alapítványának, zsíroskenyeret, képzőművészeti, összeállította, előrehaladását, feleleveníteni, szilágysomlyón, tavaszköszöntő, tetőfelületére, világ eseményei, utcai lázadók, tétova szerető, dráma nagyszerűen, házasság problematikáját, tolerancia hiányát, lányát egyedül, szellemi életünket, programok után, előadókkal zsíroskenyér, sorozat első, éjszakára” címmel, szelet zsíroskenyeret, pohár biobort, nóta szerelmeseinek, hidegkúti zeneiskolás, Klebelsberg Kultúrkúria, Büki Attila, Kocsis Judit, Sztankay Orsolya, Németh Gábor, Borbély Sándor, Bókai Mária, Molnár Zsuzsa, Szik Juliska, Szabó Soma, Konrád Antal, Kiss Gábor, Halász, Matiz Gábor, Gyóni Géza, Dsida Jenő, Tompa László, Reményik Sándor, Wass Albert, Áprily Lajos, Nyírő József, Hercegh Ferenc, Takaró Mihály, Juhász Róza, Madách Színház, Gados Béla, Bárka Színház, Oberfrank Pál, Budapest Barokk Együttes, Vámosi-Nagy Zsuzsa, Papp Dániel, Karasszon Dénes, Madarász Klub, Kerekes Katalin, Mohácsi Imola, Szabó Teréz, Kövi Gábor, Bokor János, Berki Béla, Pesthidegkúti Kamarazenei Fesztivál, Jazz Steps Brass, Klebelsberg Kultúrkúriában, Jazz Steps, LÁZÁR István, FINOK Zoltán, ALMÁSI Attila, SZENTPÁLI Roland, HERBOLY László, Ifjúsági Énekkar, Radványi Balázs, Szent Erzsébet Plébánia, Orosz Zoltán Trió, Orosz Zoltán Klub, Pódium Duó, Pengő Csabával, Astor Piazzolla, Pengő Csaba, Orosz Zoltán, Ursu Gábor, Budapest Harmonika Trió, Péterfy Bori Love Band, Love Band, Drapos Gergely, Mészáros Ádám, Laskai Viktor, Pápai István, Tövisházi Ambrus, Péterfy Bori, Schilling Árpád, Avisura Színházi Társaságban, Pintér Béla, Amorf Ördögök, Megadó Kiadó, Tariska Szabolcs, Lovasi András, MAGYAR KARIKATÚRAMŰVÉSZETI FESZTIVÁL DÍJAZOTTJAI, Magyar Újságírók Szövetsége, Karikatúra Művészeti Fesztivált, Finta Edit, Kolozsvári Képzőművészeti Akadémia, Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának, Romániai Képzőművészeti Szövetségnek, Magyar Képző-, Iparművészek Szövetségének, Magyar Grafikusművészek Szövetségének, Országépítő Alapítvány, Magyar Hitelbank Rt, Művészeti Alapítványának, Magyar Alkotóművészek Országos Szövetsége Fotóművészeti Szakosztályának, Tóth József, Balla András, Dömötör Mihály, Fekete István, Gránitz Miklós, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Kresz Albert, Máthé András, Módos Gábor, Németh Andrea, Patyi Árpád, Faragó Gyöngyi, Siklós Péter, Süli István, Szentiváni János, Vencsellei István, Szabados Árpád, Magyar Képzőművészeti Főiskolán, Magyar Nemzeti Galéria GYIK Műhelyének, MOZGÓ VILÁG, Magyar Televízióban, GYIK Műhelyben, Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Egyetem Doktori Iskoláját, Érdemes Művész, Indiana Egyetem, Grand Prix Nemzetközi Rajz Biennále, Festészeti Fő Díj, Nemzetközi Képzőművészeti Biennále, Kritikusok Díja, Nemzetközi Grafikai Biennále, Festészeti, Nemzetközi Festészeti Biennále Kassa, Ezüst-érem Nemzetközi Grafikai Biennále, Nagy Díj, Országos Grafikai Biennále, Országos Rajz Biennále, Szalay Lajos Díj, Magyar Grafikus Művészek Szövetségének, Magyar Grafikáért Alapítványának, Színes Mező, GYERMEKEK HÁZA, IGAZGYÖNGY ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, Faltisz Alexandra, Dankó Virág, Griff Bábszínház, Tarbay Ede, Csatai László, Bese Botond, Nyíri László, Tarka-Barka Dalok, Cserépfalvi Bajnok Borokáról, Ismeritek Sün Sárit, Bajnok Borókát, Ludas Matyi, Bóbita Bábszínház, Lúdas Matyi, Schneider Jankó, Schwajda György, Várady Zsuzsa, Balaskó Attila, Nagy Kovács Géza, Boglári Tamás, Matta Lóránt, Illés Ilona, Csukás István, Bergendy István, Frech Zoltán, Kecskeméti Róbert, Buzogány Márta, Fogarassy Bernadett, Rékai Nándor, Fogarassy András, Benedek Gyula, Bárkány Miklós, Zeke Edit, Mészöly Gábor, Németh Ilona, Ludmann Mihály, Szent Pál, Kondor Katalin, Kipke Tamás, Novotny Zoltán, Protestáns Újságírók Szövetségének, Varga Norbert, Ludmann Mihány, Vendégünk Kökény Mária, Varga Pál, Naplopó Kft,
ezerjo (#1)   2009-02-27 21:40:51
Szia!!!

Nem tudok belépni az oldalamra.

furaila (#2)   2009-02-28 00:27:55
Már én is voltam így! Olyankor kilépek mindenhonnan és kikapcsolom a gépet. Majd újra indítom és frissítek, majd megváltoztatom a jelszót.
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Szép estét  Alvó cicák  Paul Éluard - És egy mosoly  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Magamnak  Segíts neki dicsérni Téged  Borzasztó  Facebookon kaptam  Otthon  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Müller Péter tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 14  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Otthon  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Alvó cicák  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Jan Twardowski - Siessünk  Kertem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Isten hűségének mértéke  Zilahy Lajos mondta  Jó nap volt  Különleges  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák 
Bejegyzés Címkék
világ eseményei, utcai lázadók, tétova szerető, dráma nagyszerűen, házasság problematikáját, tolerancia hiányát, lányát egyedül, szellemi életünket, programok után, előadókkal zsíroskenyér, sorozat első, éjszakára” címmel, szelet zsíroskenyeret, pohár biobort, nóta szerelmeseinek, hidegkúti zeneiskolás, fesztiválon növendékek, együttes legalább, tagja pesthidegkúti, zongora négykezestől, előadókat szakmai, belépés ingyenes, jazz gyökerét, városban született, városból kiindulva, egyedi ritmus, jazz nevet, értékes irodalmi-zenei, egyre nagyobb, eddig Pódium, kiváló nagybőgőssel, délszláv népzene, magyar vonatkozású, francia harmonikajáték, színész-énekesnő 2000, rockandroll éppoly, 2007 tavaszán, számokat részben, volt anyazenekar, ex-Amorf Ördögök, régebbi lemezeiknél, rockzene történetének, világ aktuális, kortárs hazai, kiállítás megtekinthető, legmagasabb eredménnyel, olajfestésre tért, szürrealizmussal rokon, kiállítást megnyitja, fotókiállítás témája, hajdú-bihari kézművesek, kiveszőfélben lévő, kiállító fotóművészek, gyerekek számára, egyetem rektora, pesthidegkúti GYERMEKEK, berettyóújfalui IGAZGYÖNGY, kiállítás védnöke, elmúlt évben, sokszínű mezőn, kiállított képek, befolyt összeg, halmozottan hátrányos, torkos zsiráf, zsiráf mindig, strucc ingecskéit, pálmafák magasában, darab végére, 392-08-71-es vagy, fabatka báb-Színház, hatalmas záporban, gomba alatt, kelta zene, magyar népzene, klasszikus zene, mesék birodalmát, hangulat megteremtésében, kelta hárfa, sárkány nagysikerű, eredeti Süsü, csaknem néptelen, fekete király, maroknyi várvédő, híres táncosnőket, rivalda különleges, színpadi világ, gyerekek figyelmét, festészet csínját-bínját, vetítés után, gyerekek maguk, barokk mesterei, vetítéssel összekötött, festő-óriás műveit, holland festészet, barokk művészetről, előadás témája, média szerepe, részvétel díjtalan, barokk szobrászat, cukorbetegség ellen, napkollektoros rendszer, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 7078
  • e Hónap: 8025
  • e Év: 43966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.