Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reform-köntösben...
  2007-05-08 23:41:19, kedd
 
   
  Reform-köntösben járja tovább haláltáncát az egészségügy
2007. május 7. 16:09

Mikor látja be, hogy az elkezdett "reform" megbukott? - kérdezte interpellációjában az egészségügyi minisztertől Heintz Tamás.

"Két héttel ezelőtt, miniszterjelölti meghallgatásán Ön arra a kérdésre, hogy folytatja- e miniszter elődje, dr . Molnár Lajos úgynevezett "reformlépéseit", vagy változtatni kíván az eddigi gyakorlaton, azt válaszolta, hogy az alaplépések megvalósultak, most a finomhangolás időszaka következik - kezdte Horváth Ágnesnek címzett interpellációját Heintz Tamás. Az elmúlt tíz hónapban elődje is, Ön is hatásosan dolgoztak, hiszen megrendítő csapást mértek az egészségügyi köztestületi kamarákra, azt remélve, hogy elhallgatnak, és nem mondják el észrevételeiket, amiket persze meg sem hallgatnak - tette hozzá a politikus.

A képviselő hangsúlyozta: a kormány büszkén mutogatja a rendelői statisztikákat, a vizitdíj bevezetése óta 20-30%-kal csökkent helyenként az orvos-beteg találkozások száma. Még mindig azt gondolja, hogy idősebb betegeink passzióból jártak orvoshoz? Nem baj, hogy így esetleg azok a leginkább rászorultak nem jutnak el orvoshoz, akiknek valóban szükségük lenne ellátására? - tette fel a kérdést a politikus.

A kórházlista azért mégsem készült el tisztességesen Lovasberényben, nyilvánvaló, hogy az alulfinanszírozott kórházi struktúra előbb-utóbb működésképtelenné válik - hívta fel a figyelmet Heintz Tamás. A politikus emlékeztetett: a kaposvári Kaposi Mór Megyei Kórház igazgatója, aki az államreform bizottság tagja kijelentette: még 50-60 kórházat be kéne zárni! A meglepetést pedig az okozta, hogy likviditási gondok miatt 250 millió forint hitelt kért és kapott a kórház a fenntartó Somogy Megyei Önkormányzattól. Egy hete pedig azt jelentette be az igazgató, hogy ilyen struktúra mellett év végéig akár egy milliárdos hiány is keletkezhet, amit 300-400 alkalmazott elbocsátásával lehet csak orvosolni - tette hozzá a képviselő.

Megoldást jelenthetne, ha a kaposvári kórház látná el a dombóvári betegeket is, de az Ön elődje úgy döntött, hogy ők Szekszárdon kapjanak kiemelt ellátást, amely 85 km-re van, és ne Kaposvárott, ami csak 22-re - fejtette ki Heintz Tamás. Így alakult ki az "Ismerd meg hazádat mozgalom", a túravezető eddig dr. Molnár Lajos volt, most Önön a sor? - kérdezte.

Tisztelt Miniszter Asszony!

- Mikor látja be, hogy az elkezdett "reform" megbukott?

- Mit kíván tenni, hogy a kiemelt kórházak - köztük a kaposvári kórház is - elkerüljék a várható milliárdos hiányt, és a több ezer főt érintő elbocsátást?

- Mikor jön el az idő, amikor legalább koalíciós partnerének elhiszi, hogy nagy a baj, amit okoztak, és ezen a helyzeten nem javít, hanem csak ront a több-biztosítós rendszer bevezetése?

Horváth Ágnes válaszában arról beszélt, hogy a kamarák nem gyengültek, hanem erősödtek, dicsérte a patikán kívüli gyógyszerforgalmazást, és a vizitdíj kapcsán elmondta, hogy a rászorulók eljutnak az orvoshoz, és rászorultsági elven működik a kompenzáció.

Viszontválaszában Heintz Tamás leszögezte: amit a miniszter, és elődje Molnár Lajos művelt, az nem volt más, mint rombolás.

A fideszes politikus nem fogadta el a miniszter válaszát, az országgyűlés kormánypárti többsége azonban igen.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterjelölti, interpellációját, önkormányzattól, észrevételeiket, meghallgatásán, elbocsátásával, reformlépéseit, statisztikákat, lovasberényben, tisztességesen, emlékeztetett, megvalósultak, finomhangolás, rászorultsági, országgyűlés, köztestületi, elhallgatnak, kormánypárti, hangsúlyozta, kijelentette, találkozások, minisztertől, egészségügyi, elbocsátást, alaplépések, úgynevezett, változtatni, nyilvánvaló, likviditási, szekszárdon, partnerének, keletkezhet, gyakorlaton, kompenzáció, haláltáncát, jelenthetne, egészségügyi minisztertől, eddigi gyakorlaton, alaplépések megvalósultak, finomhangolás időszaka, egészségügyi köztestületi, képviselő hangsúlyozta, kormány büszkén, rendelői statisztikákat, vizitdíj bevezetése, orvos-beteg találkozások, leginkább rászorultak, kórházlista azért, figyelmet Heintz, politikus emlékeztetett, kaposvári Kaposi, államreform bizottság, Heintz Tamás, Molnár Lajos, Horváth Ágnesnek, Kaposi Mór Megyei Kórház, Somogy Megyei Önkormányzattól, Tisztelt Miniszter Asszony, Horváth Ágnes, Viszontválaszában Heintz Tamás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy tavasz  Eduardo Sacheri gondolata  Gebhardt Nóra versei II.  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Márai Sándor tollából  Erdei gyöngyvirág  Jó nap volt  Azért kaptad  Segíts neki dicsérni Téged  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  Robert Merle tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  jó reggelt  képre írva  Önmaga ellenére  Vannak emberek  IGEN így  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Zilahy Lajos mondta  Magamnak  "Ez egy csoda"  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kertem  Egy gondolat  Jó nap volt  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Töröld le  Sorsunk miatt...  James Allen  39 ígéret  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jázmin  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Emlékezz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy párkányon  Robert Merle tollából  40 felett  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Szívek  Alvó kislány  Emlékezz  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  "Ez egy csoda"  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péter: Harmonia c...  Nagy és kis csodák  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Azért kaptad  Bornyi Veronika haiku verse  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Töröld le  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Zilahy Lajos mondta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Paul Éluard - És egy mosoly 
Bejegyzés Címkék
egészségügyi minisztertől, eddigi gyakorlaton, alaplépések megvalósultak, finomhangolás időszaka, egészségügyi köztestületi, képviselő hangsúlyozta, kormány büszkén, rendelői statisztikákat, vizitdíj bevezetése, orvos-beteg találkozások, leginkább rászorultak, kórházlista azért, figyelmet Heintz, politikus emlékeztetett, kaposvári Kaposi, államreform bizottság, meglepetést pedig, fenntartó Somogy, hete pedig, milliárdos hiány, kaposvári kórház, dombóvári betegeket, túravezető eddig, kiemelt kórházak, várható milliárdos, több ezer, több-biztosítós rendszer, patikán kívüli, vizitdíj kapcsán, rászorulók eljutnak, fideszes politikus, miniszter válaszát, országgyűlés kormánypárti, miniszterjelölti, interpellációját, önkormányzattól, észrevételeiket, meghallgatásán, elbocsátásával, reformlépéseit, statisztikákat, lovasberényben, tisztességesen, emlékeztetett, megvalósultak, finomhangolás, rászorultsági, országgyűlés, köztestületi, elhallgatnak, kormánypárti, hangsúlyozta, kijelentette, találkozások, minisztertől, egészségügyi, elbocsátást, alaplépések, úgynevezett, változtatni, nyilvánvaló, likviditási, szekszárdon, partnerének, keletkezhet, gyakorlaton, kompenzáció, haláltáncát, jelenthetne, államreform, egészségügy, meglepetést, kaposvárott, kórházlista, alkalmazott, rászorultak, biztosítós, következik, bevezetése, jelentette, válaszában, elkerüljék, hallgatnak, rászorulók, leszögezte, helyenként, igazgatója, túravezető, passzióból, milliárdos, gyengültek, válaszolta, ellátására, megrendítő, figyelmet, megoldást, mutogatja, szükségük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 4793
  • e Hónap: 5740
  • e Év: 41681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.