Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Függetlenségi nyilatkozat ...
  2007-10-05 16:57:23, péntek
 
   
  A magyar nemzet függetlenségi nyilatkozata
1849. március 19. - 2007. október 23.


Egy évvel a csodálatos március 15-e után megszületett a magyar függetlenségi nyilatkozat, amely visszavette Magyarország szabadságát, visszaadva a Szent Korona államainak, államalapító és államalkotó nemzeteinek szerves egységét. Nemcsak megfosztotta minden hatalomtól az elnyomó, gyarmatosító Habsburg-Lothringeni házat és helytartóit, hanem száműzte is őket Magyarországról, ugyanezzel fenyegetve azokat, akik őket ismét hatalomra segíteni akarják.

Egy évvel a csodálatos szeptember 17-e után - ugyanazon okból, a megsemmisítésünkkel fenyegető szenvedhetetlen iga tűrhetetlensége miatt - a 907-es szabadságmegőrzés, valamint az 1848-49-es és 1956-os szabadságharcok hagyományait folytatva vissza kell szereznünk és ki kell nyilatkoznunk függetlenségünket.

Követelnünk kell, és ki kell vívnunk a Szent Korona Országa egységének visszaállítását, és nemcsak megfosztani kell minden hatalomtól az elnyomó gyarmatbirodalom helytartóit, hanem száműzni is kell őket Magyarországról, ugyanezzel fenyegetve azokat, akik őket ismét hatalomra segíteni akarják.


1849. március 19.


1. Magyarország a vele törvényesen egyesült Erdéllyel és hozzá tartozó minden részekkel és tartományokkal egyetemben szabad, önálló és független európai státusnak nyilváníttatik, s ezen egész státus területi egysége feloszthatatlannak s épsége sérthetetlennek kijelentetik.

2. A Habsburg-Lothringeni ház, a magyar nemzet elleni árulása, hitszegése és fegyverfogása által, nemkülönben azon merény által, miszerint az ország területi épségének eldarabolását, Erdélynek, Horvátországnak, Szlavóniának, Fiaménak és kerületének Magyarországtóli elszakítását s az ország önálló státuséletének eltörlését fegyveres erőszakkal megkísérteni, evégett idegen hatalom fegyveres erejét is a nemzet legyilkolására használni nem iszonyodott, saját kezeivel szaggatván szét úgy a Pragmatica Sanctiót, mint általában azon kapcsolatot, mely kétoldalú kötések alapján közötte s Magyarország között fennállott - ezen hitszegő Habsburgi s utóbb Habsburg-Lothringeni ház Magyarország, a vele egyesült Erdély és hozzá tartozó minden részek és tartományok feletti uralkodásból ezennel a nemzet nevében örökre kizáratik, kirekesztetik, a magyar koronához tartozó minden címek használatától megfosztatik s az ország területéről s minden polgári jogok élvezetéből számkivettetik.

Aminthogy ezennel trónvesztettnek, kirekesztettnek és száműzöttnek a nemzet nevében nyilváníttatik.

3. Midőn a magyar nemzet elidegeníthetlen természetes jogainál fogva az európai státuscsaládba önálló és független szabad státusként belép, egyszersmind kinyilatkoztatja: hogy azon népekkel, melyek vele ezelőtt egy fejedelem alatt állottak, békét s jó szomszédságokat alapítani s folytatni, és minden más nemzetekkel barátságos kötésekkel szövetkezni elhatározott akarata.

4. Az ország jövendő kormányrendszerét minden részleteiben a nemzetgyűlés fogja megállapítani, addig pedig, míg ez a fentebbi alapelvek nyomán megállapíttatnék, az országot egész egyetemes kiterjedésében a nemzetgyűlés minden tagjainak egyajkú felkiáltásával s közmegegyezésével kinevezett kormányzó elnök Kossuth Lajos fogja a maga mellé veendő miniszterekkel úgy saját magának, mint az általa nevezendő minisztereknek személyes felelősségük és számadási kötelezettségük mellett kormányozni.

És e határozatainkat adjuk tudtára a művelt világ minden népeinek, azon erős meggyőződéssel, hogy a magyar nemzetet, mint a független önálló nemzetek sorában egyik testvéröket, azon barátsággal és elismeréssel fogadandják, mely barátságot és elismerést a magyar nemzet nekiek ezennel általunk felajánl.

És adjuk tudtára Magyarország s a vele egyesült Erdély, és hozzá tartozó minden részek és tartományok lakosainak azon kijelentéssel, hogy az említett egy és oszthatlan magyar álladalom minden hatóságai, községei, városai, kerületei, megyéi és polgárai, szóval minden egyesek s testületek, a trónvesztett Habsburgi s utóbb Habsburg-Lothringeni ház iránti hűség s engedelmesség kötelességei alól teljesen és tökéletesen feloldva vannak, sőt attól a nemzet nevében eltiltatnak, s mindaz, ki a nevezett házból netalán a királyi hatalom bitorlójául fellépni merészkedő egyént tanáccsal, szóval vagy tettel gyámolítaná, honárulási bűnt követ el.


2007. október 23.


1. Magyarországot szabad, önálló és független államnak nyilvánítjuk. Kijelentjük, hogy Magyarország területi egysége feloszthatatlan s épsége sérthetetlennek.

A szabad, önálló és független Magyarország követeli a Szent Korona államterületét, államalapító és államalkotó nemzeteit erőszakkal szétszakító nemzetközi szerződések azonnali felülvizsgálatát, a nemzetközi joggal ellentétes rendelkezéseinek eltörlését, az eredeti állapot visszaállítását.

2. Az 1944. március 19-e óta hatalmat gyakorló pártok vezetői a magyar nemzetet elveszíteni, annak szabadságát örökre elvenni akarták. Ezt a magyar nemzet elleni árulással, hitszegéssel és fegyverfogással, nemkülönben azon merénylettel követték el, hogy az ország önállóságának eltörlését fegyveres és politikai erőszakkal kísérelték és tették meg, evégett idegen hatalom fegyveres erejét is a nemzet legyilkolására használni nem iszonyodtak, saját kezeikkel szaggatva szét úgy a Szent Korona eszme természetes értékrendjét, mint általában azon kapcsolatokat, melyek két- és többoldalú kötések alapján idegen országok s Magyarország között fennállott. Ezért minden hitszegő pártvezetőt, minden pártvezető családtagját és mindaz, aki támogatásukat elfogadta, Magyarország nevében örökre kizárjuk, kirekesztjük, minden cím használatától és vagyonától megfosztjuk és az ország területéről, valamint minden polgári jogok élvezetéből számkivetjük.

Ez alapján ezeket a személyeket a nemzet nevében hatalomvesztettnek, kirekesztettnek és száműzöttnek nyilváníttatnak.

3. Amikor e nyilatkozat alapján a magyar nemzet elidegeníthetetlen természetes jogainál fogva a világ szabad nemzeteinek családjába önálló és független állapotban belép, egyszersmind kinyilatkoztatja, hogy azon népekkel, melyek vele ezelőtt egy diktatúra alatt gyarmati sorban éltek, békét s jó szomszédságokat alapítani s folytatni, és minden más nemzettel egyenrangú félként kötött, kölcsönösen előnyös szerződésekkel kapcsolatot fenntartani elhatározott akarata.

4. Magyarország Alkotmánya a Szent Korona eszme szerinti Szabadság Alkotmánya. Törvénykönyveit és az ország jövendő kormányrendszerét minden részleteiben a Szent Korona Önigazgatási rendszere szerint létrehozott Nemzetgyűlés fogja megállapítani. Addig pedig, míg ez a fentebbi alapelvek nyomán megtörténik, az országot egész egyetemes kiterjedésében az Alkotmányozó Nemzetgyűlés minden tagjainak egyhangú akaratnyilvánításával és közmegegyezésével megállapított Alaptörvény alapján, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés minden tagjainak egyhangú akaratnyilvánításával és közmegegyezésével kinevezett kormányzó tanács fog kormányozni, amelynek tagjai a Szent Korona eszme iránymutatása szerint, személyes felelősségük és számadási kötelezettségük mellett végzik szolgálatukat.

E határozatainkat tudtára adjuk a világ minden népének, azon erős meggyőződéssel, hogy a magyar nemzetet, mint a független, önálló nemzetek sorában egyik testvérüket, azon barátsággal és elismeréssel fogadják, mely barátságot és elismerést a magyar nemzet nekik ezennel általunk felajánl.

És tudtára adjuk határozatinkat a Szent Korona - Magyarországon vagy a világ bármely pontján élő - minden tagjának azzal a kijelentéssel, hogy az egy és oszthatatlan magyar állam minden hatósága, községe, városa, kerülete, megyéje és minden polgára, szóval minden személy és testület, a diktatúra kiszolgálása okán állampolgári jogaiktól megfosztott személyek iránti hűség és engedelmesség kötelességei alól teljesen és tökéletesen feloldva vannak, sőt attól a nemzet nevében el vannak tiltatva, s mindaz, aki a nevezett hazaárulókat, vagy a hatalom diktatórikus bitorlójául fellépni merészkedő egyéneket tanáccsal, szóval vagy tettel segíti, honárulási bűnt követ el.

Kelt Szegeden, 2007. szeptember 22-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felülvizsgálatát, magyarországtóli, gyarmatbirodalom, rendelkezéseinek, kinyilatkoztatja, elidegeníthetlen, megállapíttatnék, sérthetetlennek, magyarországról, határozatainkat, horvátországnak, szomszédságokat, törvénykönyveit, kötelezettségük, szabadságharcok, kirekesztettnek, tűrhetetlensége, szenvedhetetlen, fegyverfogással, visszaállítását, trónvesztettnek, nyilváníttatnak, feloszthatatlan, államterületét, meggyőződéssel, magyarországot, magyarországon, státuscsaládba, nyilváníttatik, minisztereknek, kiterjedésében, miniszterekkel, felkiáltásával, számkivettetik, szerződésekkel, határozatinkat, magyar nemzet, csodálatos március, magyar függetlenségi, csodálatos szeptember, 907-es szabadságmegőrzés, elnyomó gyarmatbirodalom, vele törvényesen, ország területi, ország önálló, nemzet legyilkolására, vele egyesült, nemzet nevében, magyar koronához, ország területéről, európai státuscsaládba, fejedelem alatt, Szent Korona, Szent Korona Országa, Pragmatica Sanctiót, Kossuth Lajos, Magyarország Alkotmánya, Szabadság Alkotmánya, Szent Korona Önigazgatási, Alkotmányozó Nemzetgyűlés, Kelt Szegeden, Halász József,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Egy maradéktalanul uralt világ  Png virág  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png lepke  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kutya  Fekete-erdő desszert  Őrizkednünk kell...  Png virág  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Akik bántanak téged  A televizió nem a kultúrát kép...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png cica  Rátalálsz  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Erdőn  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Alvó cicák  Albert Einstein gondolata  Alázat  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem tiéd  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png csokor  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Png rózsa csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Lóhere  Egy bizonyos határt  Radikális szeretet  Akarat  Nem méltó hozzád  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy hatékony szolga  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Idő  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Png virág  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
magyar nemzet, csodálatos március, magyar függetlenségi, csodálatos szeptember, 907-es szabadságmegőrzés, elnyomó gyarmatbirodalom, vele törvényesen, ország területi, ország önálló, nemzet legyilkolására, vele egyesült, nemzet nevében, magyar koronához, ország területéről, európai státuscsaládba, fejedelem alatt, ország jövendő, nemzetgyűlés fogja, fentebbi alapelvek, országot egész, nemzetgyűlés minden, maga mellé, általa nevezendő, művelt világ, magyar nemzetet, független önálló, trónvesztett Habsburgi, nevezett házból, királyi hatalom, nemzetközi joggal, eredeti állapot, ország önállóságának, világ szabad, diktatúra alatt, világ minden, világ bármely, diktatúra kiszolgálása, nevezett hazaárulókat, hatalom diktatórikus, krisztusi örök, felülvizsgálatát, magyarországtóli, gyarmatbirodalom, rendelkezéseinek, kinyilatkoztatja, elidegeníthetlen, megállapíttatnék, sérthetetlennek, magyarországról, határozatainkat, horvátországnak, szomszédságokat, törvénykönyveit, kötelezettségük, szabadságharcok, kirekesztettnek, tűrhetetlensége, szenvedhetetlen, fegyverfogással, visszaállítását, trónvesztettnek, nyilváníttatnak, feloszthatatlan, államterületét, meggyőződéssel, magyarországot, magyarországon, státuscsaládba, nyilváníttatik, minisztereknek, kiterjedésében, miniszterekkel, felkiáltásával, számkivettetik, szerződésekkel, határozatinkat, státuséletének, legyilkolására, tartományokkal, támogatásukat, függetlenségi, kijelentéssel, nyilatkoznunk, megállapítani, szolgálatukat, engedelmesség, fegyverfogása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 3256
  • e Hónap: 11860
  • e Év: 47801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.